Kullanıcı mesaj:Vengemino

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Vengemino![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Aycanileti 11:45, 21 Haziran 2008 (UTC)

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --

--Takabeg ileti 13:08, 21 Haziran 2008 (UTC)

Az önce bir Vikipedi sayfasına zarar verdiniz, lütfen bu tutumunuza son verin! Vandalizm olarak adlandırdığımız bu kötü davranışa Vikipedi'de izin verilmez. Gerçekten bir katkı yapmak istiyorsanız Vikipedi'ye hoş geldiniz, fakat zarar vermeye devam ederseniz, yaptığınız bütün değişiklikler geriye alınacak ve siz de engelleneceksiniz. Değişiklikleriniz yapıcı olduğu sürece Vikipedi'ye katkıda bulunmaya devam edebilirsiniz. Lütfen Vikipedi'nin Engelleme politikası ve Vandalizm sayfalarını inceleyin; yaptığınız bu tip hareketlere tolerans gösterilmeyecek ve yumuşak davranılmayacaktır.

Makul bir editör olmanızı diliyor ve bir kullanıcı adı almanızı bekliyoruz. Vikipedi'ye tekrar hoş geldiniz, fakat vandallık yaptığınız müddetçe Vikipedi'den engellenmeniz yakındır.

Eğer bu mesajı yanlışlıkla aldığınızı düşünüyorsanız, paylaşılan bir IP adresini kullanıyor olabilirsiniz. Gene de, bu adresten tekrar edilen vandallıklar geçici olarak engellenmenize veya erişiminizin tümüyle durdurulmasına yol açabilir. Gelecekte karışıklığa yol açmamak için lütfen şimdi bir kullanıcı hesabı edinin. --

--Takabeg ileti 13:25, 21 Haziran 2008 (UTC)


Sizin yaptığınız Selahaddin Eyyubi Türktür diyenlerin yaptıkları ile aynı bence. Zazacanın Kürtçenin lehçesi olduğunu iddia eden dilbilimciler yok değildir. Ancak bu siyasî yaklaşım olduğu için dünyaca kabul edilmemektedir. Takabeg ileti 13:28, 21 Haziran 2008 (UTC)

size ve sizin gibi zazacayı kürtçeden ayıran bütün herkese zazacanın kürtçenin en temel diyalekti olduğunu ispatlayabilirim. değiştirdiğim sayfa tamamiyle kürt düşmanı ajanalr ve gerçekleri saptıran kişiler tarafından yazılmıştı..bunuda size ispat edebilirim. hiçbir gerçekliğin olmadığı herşeyin yalanlar ve yanlışlar üzerine kurulu olduğu türkiyede en azından bırakında vikipedi düzgün olsun..istediğiniz bütün ispatlar bende mevcuttur. hoşçakalın Bu imzasız yazı Vengemino (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İspatlamanıza gerek yok. Yine de Kürt Enstitüsünün ürettiği hipotezlerini kaynaklar ile birlikte ekleyebilirsiniz. Böyle iddialar var şeklinde yazıldığı takdirde ben itiraz etmiyorum. Diğer arkadaşlarımız itiraz edebilirler. Bir de Kürt düşmanı değilim. Ancak Kürtçülük görüşlerinin ve propagandalarının vikipediye zarar verdiğine farkettiğimde karşı çıkmak zorundayım. Takabeg ileti 13:59, 21 Haziran 2008 (UTC)

Şu mesajınızda kullandığınız bazı ifadeler VP:KSY'yi ihlal etmektedir. Benzer ifadeler kullanmaktan kaçınınız, davranışınızın tekrarında engellenebilirsiniz. Vikipedide katkılar üzerine yorum yapılır, kişiler üzerine değil. Lütfen buna dikkat ediniz. --Yabancımsj 13:49, 21 Haziran 2008 (UTC)

Bozulmuş Farsça[kaynağı değiştir]

yaptığım değiştirmelerin kaynakları zaten mevcuttur..size kürt düşmanı olduğunuzuda söylemedim..hepimiz aynı bayrak altında ve aynı vatan çocukları olarak yaşıyoruz.ancak ülkemize yalanlar ve yanlışlar sayesinde zaten yıllarca zarar verdik.benim istediğim şey gerçeklerle yaşamayı öğrenmemizdir.çünkü hepimiz bu vatanın unsurlarıyız

Daha neler.Bir Laz olarak Türk faşizminin hep arkasında oldum.Ama siz de çıkıp da Zazacayı nasıl Kürtçe'nin bir lehçesi yaparsınız.Bunu ancak geri kafalı faşist Kürtçüler savunur.Bilimsel olarak da ispatsızdır.Çünkü Dimli, Kürtçe'den ziyade Farsça'yı yakındır.Bu Kürt faşizmini bırakınTuTasTemre LAZ


Evet kaynaklar mevtuttur. Hipotezlerin kaynakları yani. Gerçekleri inkar ederek Kürt ulusçuluğu için kullanılmak üzere yaymaya çalıştıklar hipotezinin. Kürt - Zaza yakınlığı vardır. Ancak dil konusuna gelince bu ayrı mesele. Bunu anlamadan teklinat edildiği gibi Zazaca Kürtçenin lehçesidir diye inanmak bence bilimsel değildir. Zazaca ile Kürtçe zaten aynı dil ailesine aittir. Fakat Zazaca'yı Kürtçe'nin alt kategorisine koymamız mümkün değildir. Mesela Zazacayı öğrenmediğiniz takdirde Zazacayı anlamazsınız. Ana dili Kürtçe olanlar için Zazacayı öğrenmek kolaydır. Farsçayı öğrenmek kolaydır. Kürtçe Farsça'nın lehçesi midir? Hayır. Kürtçe Zazaca'nın lehçesi midir? Hayır. Zazaca Kürtçe'nin lehçesi midir? Hayır. Bildiğiniz gibi eskiden Türkiyede Kürtçe Bozulmuş Farsça idi. Şimdi sizler Zazacayı Bozulmuş Kürtçe yapmaya mı çalışıyorsunuz? Bu tür telkinat ve ideolojik yakılaşmlara karşı çıkıyorum ve çıkmaya devam edeceğim. Kolay gelsin. Takabeg ileti 14:51, 21 Haziran 2008 (UTC)
Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Israrla bu tip maddeler/içerik eklemeye devam ederseniz, bu davranışınız
vandalizm olarak algılanabilir ve engellenebilirsiniz. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. --☺Vikikimesaj 14:45, 18 Temmuz 2008 (UTC)


Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

  Burak ileti 16:13, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Az önce bir Vikipedi sayfasına zarar verdiniz, lütfen bu tutumunuza son verin! Vandalizm olarak adlandırdığımız bu kötü davranışa Vikipedi'de izin verilmez. Gerçekten bir katkı yapmak istiyorsanız Vikipedi'ye hoş geldiniz; fakat bu tavrınızın sürmesi durumunda, başka bir uyarı almaksızın engelleneceksiniz. Değişiklikleriniz yapıcı olduğu sürece Vikipedi'ye katkıda bulunmaya devam edebilirsiniz. Çünkü burası pek çok gönüllünün katkısıyla oluşan, herkesin katkıda bulunabildiği özgür bir ansiklopedidir. Başkalarının emeğine zarar vermek yerine, ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olunuz. İyi çalışmalar!... --Muratsahinileti 20:23, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • Hangi konuya zarar verdiğimi tam olarak anlayamadım. Söyler misiniz?--vengemino 11:55, 2 Ağustos 2008 (UTC)