Kullanıcı mesaj:Universal Life

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Universal Life![kaynağı değiştir]

Gülücük
Gülücük

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Takabeg ileti 14:22, 26 Temmuz 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Keyfi başlık değiştirmeleri ve kaynaklar[kaynağı değiştir]

Selam. Ladino maddesinin başlığını iki kez değiştirdiniz. Kaynak göstermeniz lazım.

İlk değişikliğinizde özet kısmına Bu dilin adı Ladino değil, "Cudeo/Judeo Espanyol" yani "Musevi İspanyolcası"dır. Bütün akademisyenler bunu kabul etmektedirler. Tartışma sayfasında daha ayrıntılı yazmaktadır. diye not bıraktınız. Fakat yorumlarınızda hiç bir kaynak bulamadım.

İkinci değişikliğinizde öze kısmına Cudyo ve Espanyol, bu dilin (konuşanları arasında) bilinen en yaygın iki adıdır. Akademisyenler tarafından ikisinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan Cudeo-Espanyol da en kabul görmüş) diye not bıraktınız. Yeter ki kaynak gösterin. Takabeg ileti 18:23, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Google sonucu 0[kaynağı değiştir]

Tekrar selam. Değiştirmiş olduğunuz Cudeo İspanyolca kelimesi için google aramasını yaptım. Her zaman google.com gerçekleri göstermiyor. Ancak sonucun 0 olması bu başlığın uygunsuz olduğunu göstermektedir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:29, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Dilin adının Cudeo Espanyol olduğunu gösteren kaynaklar[kaynağı değiştir]

http://www.istanbulsephardiccenter.com/index.php?contentId=20&mid=14, http://www.orbilat.com/Languages/Spanish-Ladino/Grammar/index.html, http://lingua.cc.sophia.ac.jp/diksionario-LK/, http://www.jewish-languages.org/judeo-spanish.html, http://michel.azaria.free.fr/FrameEn.htm, http://www.mazal.es/, http://ladinokomunita.tripod.com/muestralingua/id14.html, http://cvc.cervantes.es/obref/anuario/anuario_01/hernandez/, http://www.aki-yerushalayim.co.il/index.htm, http://pages.unibas.ch/sefaradi/es.html, http://www.sefarad.org/hosted/francais/belmr/index.html, http://web.macam.ac.il/%7Eyon/av.htm, http://www.omniglot.com/writing/ladino.htm, http://sefarad.rediris.es/, http://lakalejadematalon.blogspot.com/, http://sites.google.com/site/judeoespanol/paginaprincipal, http://es.wikipedia.org/wiki/Idioma_judeoespañol, http://ast.wikipedia.org/wiki/Xudeoespañol, http://eo.wikipedia.org/wiki/Judhispana_lingvo, http://fr.wikipedia.org/wiki/Judéo-espagnol, http://it.wikipedia.org/wiki/Lingua_giudeo-spagnola, http://pl.wikipedia.org/wiki/Ladino_%28dialekt_judeo-hiszpański%29, http://pt.wikipedia.org/wiki/Judeu-espanhol

Ailemin de ana dili olan Cudeo Espanyol (Cudeo İspanyolca') hakkında bu kaynaklardan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Ben de bir kaç yıl boyunca bu konuda detaylı araştırma yapıp, bilgi edindim. Boş zamanımda oturup Vikipedi'yi zenginleştirmek istiyorum. Ama, evet, herşeyin kaynağı belirtilmeli, haklısınız.

Bu arada belirtmek isterim ki Ladino ve Cudeo İspanyolca aynı şey değillerdir. Katılmış olduğum uluslararası "Judeo-Español" kongrelerinde akademisyenler Ladino ismini dilin ismi olarak kullanmaya şiddetle karşı çıkıyorlardı. (İnternet sitelerinde de bu belirtiliyor.) Çünkü Ladino aslında sadece bir tercüme dili olmuştur. (Bunun için kaynak isterseniz, daha sonra size yollayabilirm)

En son şunu belirtmek isterim ki, Ladino ismi bir ara popüleştirilmişse de, bu dilin yerlileri asla bu ismi tam olarak benimsememişlerdir. Onların deyişiyle, Cudyo'yu yada İspanyolca'yı daha şaşalı göstermek istendiğinde başlık gibi kullanılmıştır. Ama halkın kalbine inmemiştir. Popülerliğinden bir şey de kaybetmediğinden; diğer isimlerle birlikte verilmiştir: Judeo-Español, Cudezmo, Sefaradi, Ladino, Cidyo, Haketia, Espanyolito...

Saygılarla, --Universal Life 19:11, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Siz önce Musevi İspanyolca yaptınız. Sonra Cudeo İspanyolca yaptınız. Bu sefer de Cudeo Espanyol. Diğer arkadaşlarımıza da danışın isterseniz Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'e not bırakabilirsiniz. Yani acele etmeyin. Vikipedide keyfi değişiklikler hoş karşılanmaz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:16, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Mesaj sayfanız[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Mesaj sayfanız diğer kullanıcılarla iletişim kurabilmeniz içindir. Kullanıcı kutularının mesaj sayfalarında barındırılması pek hoş karşılanmaz. Kullanıcı sayfanıza taşırsanız daha iyi olur. Anlayışla karşılayacağınızı düşünüyor, iyi çalışmalar diliyorum.  Burak ileti 14:21, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Mesaj ile Kullanıcı sayfalarının farklı olduklarını farketmemiştim. Hemen düzelteceğim. Teşekkür ederim,--Universal Life 14:26, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar. İlginiz ve anlayışınız için teşekkür ederim. Ve de yanıtınızı tesadüfen gördüm. Görülebilmesi için kendi mesaj sayfanıza değil, mesaj göndermek istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına yazmanız gerekir. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 16:49, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim, sayenizde Vikipedi'nin temellerini öğreniyorum. Bunlar çok temel ama bir o kadar da önemli bence. Neyi nereye yazacağımı bilemediğimden, her yere yazdım daha önce. Umarım zaman içinde Vikipedi'ye bol katkıda bulunabilirim.--Universal Life 00:07, 1 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Rica ederim, sadece küçük bir nottu. Haklısınız, temel ama, önemli şeyler. Zira yeni kullanıcıların zor öğrendiği şeyler mesaj göndermek, imza atmak vs. Umarım istediğiniz gibi olur. Katkılarınızı bekliyoruz. Çekinmeden istediğinizi sorabilirsiniz. Bildiğim her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.   Burak ileti 22:17, 31 Temmuz 2008 (UTC)
Bu iletinize ithafen... --DsMuratileti 14:04, 4 Ağustos 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olduğunda lütfen çekinmeyin. Olumlu katkılarınızın devamını bekleriz. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 22:07, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Kaynak bilgileri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar,
    Daha önce mesaj sayfası hakkında yardımcı olmuştunuz ve de yardım konusunda danışabileceğimi söylemiştiniz.
    Ben yeni bir kullanıcı olduğumdan ve de diller konusunda yıllardır araştırma yaptığımdan (ve de bundan hoşlandığımdan) dolayı, iyi bildiğim bir konuda bilgi yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunmak istedim.
    Ladino'yu 6 yıl önce öğrenmeye başladım ve 3-4 yıl hakkında dilbilimsel araştırmalarda bulundum. Bu dil aynı zamanda benim ailemin anadili (benimki Türkçe, çünkü artık aileler bu dili çocuklarına öğretmiyor). Araştırma kaynaklarım; kitaplar, internet, Cervantes Enstitüsü'nün kaynakları, farklı filologların bana sağladığı kaynaklar ve de katıldığım uluslararası Cudeo-Espanyol (=Ladino) seminerlerinden aldığım bilgiler idi. Bu araştırma verilerini bir defterime not almış olmama rağmen hepsinin kaynakları kolayda bulunmuyor.
    Doğru olduğunu bildiğim (ve emin olduğum) şeyleri, zaten hiç bir kaynak belirtilmeden yazılmış makaleye eklemeye başladım. Kaynak belirtmem gerektiği konusunda uyarı aldım.
    Yazdığım bazı şeyler değiştirildi. Ben bu sefer kaynak belirterek onları tekrar düzelttim. 4 kaynak belirttim. Diğerlerini de buldukça ya da hatırladıkça koyarım diye düşündüm. Ancak bu 4 kaynağımın ikisi wikipedia (İngilizce ve İspanyolca) idi. Bunun üzerine "wikipedia referans gösterilemez" diyerek 4 referansım da silinip sayfa eski haline alındı. Oysa ben on belki yirmiden fazla referansı, yavaş yavaş ekleyecektim. Ve maddeyi baştan aşağı standart bir hale getirecektim. Ama bunu bir defada yapamam ki.
    Açıkçası cesaretim kırıldı. Wikipedia referans verilemiyorsa diğer iki referansım neden silindi. Neden ne olduklarına bakmadan silinip makale eski haline getiriliyor.
    Ayrıca, Vikipedi üzerinde referanssız dolu makale var. Ve de diğer Wikipedia'lardan doğrudan tercüme olan makaleler de var!!!
    Ben neredeyse anadilim gibi konuşabilidiğim bir dil hakkında yazılmış bir taslağı düzeltip, standart hale getiremeyeceksem, nasıl Vikipedi'ye katkıda bulunabilirim.
    Lütfen yanlış anlamayın, kimseyi ya da hiçbirşeyi, kimseye şikayet etmiyorum. Ancak "editing" konusunda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve makalelere herhangi bir şekilde dokunmaya çekiniyorum artık. Ben iyilik etmek isterken sırf yeniyim ve de hatalar yapıyorum diye vandal muamelesi görebileceğimden çekiniyorum.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Tüm içtenliğimle...
    Universal Life 13:55, 4 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Yanıtım gecikti, kusura bakmayın. Yardım konusundaki fikrimi biliyorsunuz. Bildiğim bir konuysa her zaman yardım edebilirim. DsMurat'ın yazdığı gibi cesur olun! Karşınıza çıkan küçük sorunların şevkinizi kırmasına izin vermeyin. Daha Vikipedi'de yenisiniz. Ama büyük, ama küçük... hatanız olabilir. Çok deneyimli kullanıcıların bile küçük hataları olabiliyor. Hata yapmaktan korkmayın, Vikipedi'de düzeltilemeyecek hiçbirşey yok. Bunun yanında dikkat etmeniz gereken politikalar var. Okudukça, Vikipedi'de vakit geçirdikçe kuralları, politikaları öğrenirsiniz yavaş yavaş. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kaynak meselesine gelince... Evet, diğer Vikipedi projelerini kaynak göstermek bana göre de pek doğru değil. Sonuçta her konu uzman kişilerce yazılmıyor. Ya da bilgiler vandalizme uğrayıp bozulabiliyor. Bu yüzden Vikipedi'de istendiği gibi sağlam kaynak değil diğer viki projeleri. Diğer kaynakların neden çıkartıldığını çıkartan kullanıcıya sorarak öğrenebilirsiniz. Yukarıda da dediğim gibi cesur olun ve katkı yapmaktan çekinmeyin. Kaynaklara dayandırarak aynı bilgileri ekleyebilirsiniz. Eğer yanlış bir durum olursa maddenin tartışma sayfasında konuşulup, doğru ve net bir karara ulaşılabilir. Bu tartışmalar uzayabilir, topluluğun ilgisine bağlıdır; sabırlı olun. Ve doğru bildiğiniz şeyleri VP:N, VP:KSY, VP:D, VP:TBA gibi politikaları ihlal etmeden, konuyu kişiselleştirmeden savunmaktan çekinmeyin. Maddelere, toğluluğa zarar vermedikçe vandal muamelesi görmezsiniz. Diğer viki projelerini kaynak göstermeyle diğer viki projelerinden çeviri yapmanın farkı şu: Çeviriyi yapılıp diğer vikideki maddenin kaynakları ve varsa Türkçe kaynaklar çeviriye eklenir, ama kaynak olarak bir viki projesi gösterilmez. Ya da kolaylık sağlamak için çevrilen maddenin kaynağına "şu vikideki şu maddenin şu tarihli sürümünün kaynakları" gibi birşey yazılabilir ki bu da vikiyi kaynak göstermek değil, o vikideki kaynakları kasdetmek olur. Ladino konusunda bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım sanırım. Yanıtlamadığım birşeyler varsa sorabilirsiniz. Uykum var da, çok yardımcı olamamış olabilirim. Ve son olarak cesur olun... Teşekkürler, iyi çalışmalar.   Burak ileti 22:51, 4 Ağustos 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim,
    Tersine, çok yardımcı oldunuz. Hem bilgi verdiniz, en önemlisi cesaret verdiniz.
    Şimdi, zaman buldukça, yapabildiğimce, bildiğim konuların üstüne gideceğim. Küçük hataları gördükçe düzeltiyorum (diğer dillerde de).
    Tekrar çok teşekkür ederim Burak,
    Ben de - ne kadar yeni vikipedist de olsam - diller, biyoloji, genetik, müzik ve yoga konularında, herhangi bir sorunuz olursa tüm içtenliğimle yardımcı olmak isterim :)
    Görüşmek üzere,
    Dostça,
    --Universal Life 14:35, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Yardımcı olabildiysem, sizi yeniden katkı yapmaya heveslendirebildiysem ne mutlu bana. Vikipedi'deki çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve biyoloji, genetik, diller konularında vs. katkılarınızı bekliyorum. Merak etmeyin, benim de yardıma ihtiyacım olursa size yazarım. Görüşmek üzere, dostça...  Burak ileti 16:36, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Biraz geç de olsa, cesaret mesajı için teşekkür ederim,
İçtenlikle
--Universal Life 10:58, 7 Ağustos 2008 (UTC)

  • Rica ederim. Biraz olsun yardımcı olduysa, ne mutlu bana... Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 11:03, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba. Burak'a yazdığınız mesajı gördüm de, araya gireyim dedim. Kendisi şu anda buralarda değil sanıyorum. Sorunu doğru anladığımdan emin değilim ama, "referanslar" başlığının altına şu kodu eklemeyi dener misiniz: {{kaynakça}} Bu durumda metin içinde gösterdiğiniz kaynaklar alt kısımda referanslar başlığının altında görünecektir. Bir deneyip haber verebilirseniz sevinirim. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 11:07, 7 Ağustos 2008 (UTC)

  • Önce küçük bir not: Kodları mesajlarda tartışma sayfalarında falan etkin olmadan kullanmak istediğinizde şöyle kullanın: örnek kod Dediğiniz bütün işaretleri sayfalarda değiştire bastıktan açılan metin kutusunun üst ve alt kısımlarında görebilirsiniz. Örneğin o buruşuk parantezlerden yapmak için sözcüğü seçip alttaki {{}} tuşuna bazmanız yeterli olur :) Aynı şey [ ile ] için de geçerli. <br> yerine enter'a bassanız da olur aslında. Başkaca bir yol varsa da, ben bilmiyorum. Açıklayamadığım bir yer olursa lütfen tekrar yazmaktan çekinmeyin. Sayfaya da ilk fırsatta bakacağım. Kolay gelsin. --Yabancımsj 13:38, 7 Ağustos 2008 (UTC)
  • Ben de açtığım ilk bir kaç maddede o kodları hep klavyeden tek tek yazıyordum desem, sizi rahatlatır mı acaba? Olur böyle şeyler, yavaş yavaş alışırsınız. Bir de kullanacağınız şablon ve kodlar için başka sayfalardaki kodları çalmak iyi bir yöntem olabilir. Bir sayfada kullanmak istediğiniz bir kod gördüğünüzde değiştire basıp nasıl yazıldığını ve sonucunun ne olduğunu incelerseniz, epey yardımcı olacaktır. Bu durumda yapmanız gereken, o kodları kopyalayıp çalıştığınız sayfaya yapıştırarak kullanmak. Bu arada aktif olduğum her zaman yardıma hazırım, aklınızda bulunsun. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:54, 7 Ağustos 2008 (UTC)
  • Epigenetikte çok iyi gidiyorsunuz, elinize sağlık. Rica etsem şuraya da bir göz atar mısınız? Biçem açısından size yardımcı olacaktır. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 17:54, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Viki'ye hoşgeldiniz! Kullanıcı sayfanızı şans eseri gördüm, donanımlı kullanıcıların Viki'de bulunması mutluluk verici. Umarım kalıcı olursunuz. Bu aralar pek aktif ol(a)masam da her türlü konuda yardıma hazırım. İyi çalışmalar dilerim. Khutuckmsj 11:36, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Yahudi İspanyolcası[kaynağı değiştir]

Selam. Yahudi İspanyolcası olabilir gerçekten de kullanılıyor. Ancak yönlendirmede yanlışlık oldu. Hepsi doğrudan Yahudi İspanyolcası maddesine tek aşamalı olarak yönlendirilmesi gerekir. İsterseniz siz düzeltebilirsiniz. Anlamadıysanız bize sorabilirsiniz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:15, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Birde Sefaradi başka bir madde olarak açılmalı değil mi? Takabeg ileti 18:24, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Sefaradi, Yahudi İspanyolcası ile aynı şey. Ancak Sefarad diye bir madde var zaten. Sefaradi, yani Sefaradların konuştuğu dil, yani Yahudi İspanyolcası. Sefarad da zaten İbranice İspanya anlamına gelen kelimeden türemiştir. Yahudi İspanyolca'sının eş anlamlıları arasında, tartışmaya yazdığım makalede de, Sefaradi'yi belirttim.

Bu arada Bengalce ve Epigenetik makaleleri nasıl olmuşlar? (Daha tamamlamadım, özellikle Bengalceyi.)

Görüşmek üzere,

Kardeşçe,

--Universal Life 18:30, 7 Ağustos 2008 (UTCS)

Tekrar selam. Sefarad maddesinde anlatılan (tek.: Sefaradi, çoğ.: Sefaradim) dir. Dolayısıyla Sefaradi ve Sefaradim, Sefarad maddesine yönlendirilmelidir, bence. Sefarad maddesinin başlangıç kısmı yazılmalı. Şu anki haliyle yanlış anlaşılabilir. Yani en başta Bugünkü Türkiye Yahudileri'nin yer alması sorunludur ve tanımsız. Bengalceye güldüm. Eskiden Bengali diye bir madde vardı:) Epigenetik güzel olmuş. Elinize sağlık. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 18:41, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Şimdi aklıma geldi. Bizde Aşkenazim var ama Mizrahim maddesi yok. Zorlayamıyoruz ama bilginiz varsa bir gün yazarsınız. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 18:47, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Sefaradi konusunda tekrar araştıralım. Bu size Hediye Görüşürüz. Takabeg ileti 19:15, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Favorim Mira (Janet & Jak Esim Ensemble) Takabeg ileti 19:36, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Dip referans konusunda yardım[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Burak,
    Bengalce hakkında yazı yazıyorum ve de referans koymaya çalışıyorum. Bazı şekillerde koymayı öğrendim, gizli referans ve sup kullanabiliyorum. Ancak sup kullanıp da onları aşağıdaki ==Kaynakça== sekmesindeki, kaynağa yönlendiremiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
    Çok mutlu olurum :)
    Görüşmek üzere,
    Dostça :)
    --Universal Life 10:55, 7 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhaba Universal Life. Ben yokken Yabancı'yla halletmişsiniz dipnot meselesini. Kendisine teşekkürler. Kıskandım şimdi... Bengalceyi ve epigenetiği okudum, ellerinize sağlık. Bence çok güzel. Yalnız yüklediğiniz Resim:Epigenetik Mekanizmalar.jpg adlı resimde lisans etiketi eksik. Siz etiketleyene kadar lisanssız olarak işaretledim ben. Şu sayfadan bakıp, {{Lisanssız|ay=Ağustos|gün=7|yıl=2008}} yazısını çıkartıp, verdiğim bağlantıdaki uygun etiketlerden birini eklerseniz sorun kalmaz. Dostça... Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 22:10, 7 Ağustos 2008 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim Burak,
    Lisansı ekledim.
    Görüşmek üzere,
    --Universal Life 11:19, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Rica ederim Universal Life. Gördüm lisansı ellerine sağlık, görüşmek üzere... Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 11:58, 8 Ağustos 2008 (UTC)


  • Dipnotlar için <ref>[http://dipnotfalanfilan.org Dipnot falan filan]</ref> kullanırsanız dipnotlar bu şekilde[1] çıkacaktır. Khutuckmsj 12:17, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Kaynaklar[kaynağı değiştir]

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Epigenetik'i günün maddesi adayı yaptım. Yakında ana sayfada görebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 12:08, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Sarkar's Linguistic Concepts and Criteria[kaynağı değiştir]

Merhaba. Elinize saglik. Cok iyi bir calisma olmus. P.R.Sarkar ile ilgili Turkce maddelerinizi bekliyoruz. Ben vikipedi calismalaraina biraz ara vermek zorunda kaldim. Tekrar tesekkurler Srt 22:53, 14 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Murat,

Epigenetik maddesini günün maddesi olarak belirlemişsiniz. Çok sevindim, çok teşekkür ederim :)

Bu aralar Türkçe Vikipedi'yle yeterince ilgilenemiyorum. Ama ilk fırsatta döneceğim. Yazmak ve yapmak istediğim çok şey var. :)

Görüşmek üzere,

Can, (--Universal Life 22:15, 22 Ağustos 2008 (UTC))

Ha, söylemeyi unuttum, bu arada, dün Betawiki'den çevirmen hakkı aldım. Interwiki düzeltmelerine katılabileceğim bir süre sonra herhalde :)

--Universal Life 22:27, 22 Ağustos 2008 (UTC)

  • Hayırlı olsun Can; seni tekrar aramızda görmek çok güzel olurç Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 22:32, 22 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Nasılsınız? Elinize sağlık. Güzel bir madde olacak gibi. Şeklen de güzel olmasını istediğim için soruyorum.

  • [9].. neden eklenmiş acaba?

Hangi cümle için gösterilen kaynak acaba?

Yanıtlarsanız ona göre düzeltmeye çalışacağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

P.S. Bugünkü hediye

Takabeg ileti 00:05, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Takabeg,

İyiyim, idare eder,

Siz nasılsınız?

Yolladığınız youtube linki çok çok güzeldi, çok teşekkür ederim :)

Bazı referansları şeklinde koyuyorum, çünkü bir referans birden fazla kullanıldığında ve de < ref > şeklinde koyduğumda, referanslar kısmında tekrardan (sanki farklı bir referansmış gibi) site ediyor. Mesela *[9]'u, hem 2. paragrafın hem de 3. paragrafın sonuna koymak istedim. Birincisinde < ref >< / ref > olarak, ikincisinde de (başka türlü yapamadığımdan) olarak koydum.

  • 16'yı da aslında konuşulan ülkelere referans koymak için site ettim ancak tek kaynağı o olmadığı için doğrudan göstermedim.

Bu arada, müzikle ben de çok ilgileniyorum. Böyle güzel grupları nereden buluyorsunuz? Hem de bu sonuncusu resmen insanlık, kardeşlik, birlik mesajı veriyordu :)

İyi çalışmalar ve tekrar teşekkürler,

Can, --Universal Life 00:42, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Tekrar selam. [9] sonra anladım.

Birincisini

<ref name= ''istediğiniz ad''>kaynağın adı</ref>

şeklinde yazarsınız ve

ikincisinden sonrakilerini

<ref name= ''istediğiniz ad''/>

şeklinde eklerseniz tamamdır. [16] için diğer kaynaklar bulunduğunda düşünelim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:55, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Yanıtlamayı unuttum... Bunun gibi siteleri geziyorum.

Sound Archetypes[kaynağı değiştir]

P.R.Sarkar ve Linguistics konulariyla ilgili oldunuz icin belki "sound archetypes" konusu da ilginizi ceker diye dusundum. Benim Knol'da yazdigim maddeler hakkinda yorumlarinizi almak isterim.

  • Sound Archetypes [6]
  • Sound Archetype: YA [7]
  • Sound Archetype: HU [8]
  • Sound Archetype: RA [9]

Srt 15:47, 27 Ağustos 2008 (UTC)


Bu ayki iş birliğine katılın!

Kasım 2008 ayının işbirliği; MHB vikiprojesi dahilindeki maddelerin önem ve içeriğine göre sınıflanması seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 26 Ekim 2008
  • Proje bitiş: 1 Aralık 2008

Merhaba. Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji sayfalarına biraktığınız notu oldukça geç olarak farkettim. Bu vikiproje uzun süre askıdaydı, yukarıda duyurusu yapılmış iş birliği ile onu diriltmiş durumdayız. Sizi de aramızda görmeyi dileriz. --İnfoCan 14:04, 30 Ekim 2008 (UTC)

Bu ayki iş birliği sona ermiştir!. Gelecek ayın işbirliğini öneri ve oylamalarınızla, belirleyin! --Merube 89msj 23:00, 4 Nisan 2009 (UTC)


Bu ayki iş birliğine katılın!

Mayıs 2009 ayının işbirliği; DNA maddesinin bütün iç bağlantılarını mavileştirmek seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 4 Mayıs 2009
  • Proje bitiş: 31 Mayıs 2009

--Merube 89msj 23:24, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Dosya:Epigenetik Mekanizmalar.jpg tartışmasına eklediğiniz soruyu Kullanıcı mesaj:Vito Genovese'ye yazarsanız, daha kesin yanıt alabilirsiniz.  Levent İleti Katkılar   17:40, 10 Kasım 2009 (UTC)

İçeriği kaynaksız dosya prosedürü[kaynağı değiştir]

Merhaba Can,

Mesaj için teşekkür ederim. Aslında dosyayı etiketleyen ben değilim, sadece birkaç gün önce dosya kontrol süreçlerini düzenledim. Söz konusu dosya da Nisan ayında etiketlenmesine rağmen karmaşada kalmış etiketlendiği haliyle, ben de tarihini güncelledim sadece dosyanın.

Dosyadaki soruna gelecek olursak; içeriği kaynaksız dosya etiketi içeriğin maddelerdeki gibi kaynaklandırılması/doğrulanması isteğiyle eklenen bir etiket. Yani dosyada verilen bilgilerin doğruluğu konusunda kaynak gösterilmesi isteniyor bu etiketle.

Aynı maddelerde olduğu gibi bilgiler için kaynak göstererek sorunu çözmen mümkün. Dosya geçmişinden şablonu ekleyen kullanıcıyla da iletişime geçebilirsin. Lakin 7 günlük süresinin dolmasına 3 gün kalmış, o nedenle fazla geçe kalmamak gerekiyor.

Takıldığın bir husus olursa sormaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 22:54, 10 Kasım 2009 (UTC)


Tekrar merhaba,

6-17 arası kaynakları dosya sayfasına ekledim. Etiketlemeyi yapan arkadaşıma da şimdi bilgi vererek değerlendirmesini rica edeceğim, lakin yeterli olacağını sanıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 06:24, 11 Kasım 2009 (UTC)

Musevilik sablonu[kaynağı değiştir]

Merabalar, Yahudi Ispanyolcasi tartisma sayfasinda siza hetaben bir mesaj attim, Vaktiniz olunca cevap verebilrseniz sevinirim. Saygilar --Iggy 23:06, 16 Kasım 2009 (UTC)

Cyperales'den Poales'e Arpa[kaynağı değiştir]

Öncelikle, mesajınıza çok sevindiğimi belirteyim. Benim gibi ottan böcekten ıvır zıvır şeylerle uğraşan delilerin var olması gerçekten sevindirici. Yalnızlık hissini bertaraf ediyor. Sayın Can Evrensel, bildiğiniz gibi, bitki ve hayvan bilimlerinde kullanılan isimlerin (ki ben bunlara bilimce ya da Grekolatince diyorum; dilcilikteki Latince ile karıştırılmaması için) öncelik hakkı, bilime uygun tanımlamayı yapan araştırmacının verdiği isme aittir. Sınıflandırmada taksonlar ad ve basamak (kategori) olarak farklı sınıflandırma sistemlerinde farklı yerlerde bulunabilir. Fakat biz, uzmanlarınca daha çok rağbet gören sınıflandırmalara sadık kalmalıyız. O yüzde fazla yaygın olmayan 1981 Cronquist sistemine ([10]) göre takım adını Cyperales (Cyperaceae ile Poaceae) olarak veremeyiz. Arpa madesinin interwiki versiyonlarına bakıldığında 2 dilin (Français , 日本語) Cyperales, 15 dilin (Català, Česky, Cymraeg, Dansk, Deutsch, English, Español, עברית, Hornjoserbsce, Italiano, ‪Norsk (nynorsk)‬, Polski, Português, Русский, Slovenčina) Poales adını tercih ettiği görülüyor. 2 dilde (Lietuvių, ‪Norsk (bokmål)) ise taksokutu konmuş fakat takım belirtilmemiştir. 4 dilde (ქართული, Kurdî, Коми, ייִדיש) ise taksokutu verilmemiştir. Türkçe Vikipedi'de Cyperales için verilen arama sonuçlarında ([11]) 3 tane sonuç çıktı: Kripsis, Cronquist sistemi ve Arpa maddeleri. Kripsis maddesini yeniden yapılandırırken Cyperales adını Poales ile değiştirdim. Bu maddenin geçmişine[12] bakıldığında Kullanıcı:Yusuf kayadüğün tarafından Cyperales yapıldığı anlaşılıyor. Arpa maddesini de bu biçimde değiştirdim. Google'da barley ordo cyperales anahtar sözleriyle yapmış olduğum taramada ([13]) çıkan sonuç 29'dur. Fakat barley ordo poales anahtar sözleriyle yapmış olduğum taramada ([14]) ise 592 sonuç çıktı. Ben, teammüllere uygun olarak, bilimcilerin çoğu tarafından kabul edilen ismi esas alarak Arpa maddesindeki Cyperales'i Poales ile değiştirdim. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın! -- Kmoksy 21:30, 16 Nisan 2010 (UTC)

Hola Universal Life. Creo que eres la persona indicada para ampliar este artículo, que está bastante incompleto en idioma turco, pero mucho más completo en la Wiki en español: Ergun Caner. Una curiosidad, este personaje dijo algunas frases en idiomas desconocidos ¿alguna de ellas tiene algún parecido con el idioma turco? Por ejemplo estas:

Teşekkürler! --Filius Rosadis 14:31, 11 Ocak 2011 (UTC)

Kıbrıs Türkçesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Kıbrıs Türkçesi maddesindeki değişikliklerinizin sebebini anlıyorum. Ancak Kıbrıslı Türkler, Fransızlarla hiç temas etmemişlerdir. Adada Fransız hakimiyeti 14. yüzyılda sona ermiştir, halbuki Türkler adaya ilk kez 1572'de yerleşmiştir. Bu nedenle "ıstatü" sözcüğü İngilizce "status" sözcüğünden gelmektedir, tabii İngilizceye Fransızcadan girmiş olduğu ayrı bir konu. İngilizce olan kelime Türkçede zaman içinde telaffuz değişikliğine uğrayabilir. Bunun dışında Fransızcadan Kıbrıs Rumcasına geçip de oradan Türkçeyi etkilemiş olan sözcükler olabilir (mesela Bango, İtalyanca kökenli olup Rumca aracılığıyla Türkçeye geçmiştir), bunların kökenlerine ilişkin detaylı bir araştırma gerekmektedir. --82 ~145 ileti 19:17, 2 Mart 2011 (UTC)
Ancak yine de değişikliğinizi kabul ediyorum, çünkü ortada kesin bir kaynak yok. --82 ~145 ileti 19:19, 2 Mart 2011 (UTC)
  • Türkiye Türkçesi Kıbrıs Türkçesi üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmamıştır. Zira Osmanlı döneminden sonra, 1974'e kadar adaya yeni Türk göçü durduğu için, Türkiye Türkçesine geçen Fransızca sözcüklerin Kıbrıs Türkçesini etkilemeleri daha da uzak bir olasılıktır. Ada 80 yıl kadar İngiliz hakimiyetinde kaldığı için ve sözcük "status" şeklinde yazıldığından, İngilizce kaynaklı olması daha yüksek bir olasılıktır. --82 ~145 ileti 19:42, 2 Mart 2011 (UTC)
Bu makalenin birinci sayfası da Kıbrıs Türkçesinin İngilizce ile yakın bir ilişkiye sahip olduğunu belirtmektedir. --82 ~145 ileti 19:44, 2 Mart 2011 (UTC)

Deneme tahtası[kaynağı değiştir]

Selamlar. Deneme tahtasında işiniz bittiyse dakikalarca beklemek yerine lütfen temizleyin, zira başka kullanıcıların da ihtiyacı olabilir... Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 14:03, 8 Mart 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Universal Life,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 18:47, 4 Ekim 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Dün sizi de aramızda görmek bizi gerçekten memnun ederdi ama umarım bundan sonraki buluşmalarımızda aramızda olabilirsiniz. Toplantıya katılamasanız da buluşma sayfasında görüşlerinizi paylaşmanız bizi memnen edecektir. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İLBEK 12:18, 6 Ekim 2011 (UTC) Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması/Davetiye

en:Yasmin Levy

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 14:42, 6 Kasım 2016 (UTC)

Vikiproje Evrimsel Biyoloji İş birliği[kaynağı değiştir]

VikiProje Evrimsel biyoloji davetiyesi

Merhaba Universal Life, evrimsel biyoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Evrimsel biyoloji Vikiprojesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~


Brcan (mesaj) 23.57, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.