Kullanıcı mesaj:Slymnfb

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Değişiklikleriniz[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Katkıda bulunmaya çalıştığınız için teşekkürler; ancak Selçuk, İzmir maddesinde yaptığınız değişiklikler, Türkçe dil ve yazım kurallarına uymadıkları için geri alınmıştır. (Büyük harflerin ne zaman kullanılacağı konusu) İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 21:14, 31 Ekim 2011 (UTC)

fakat ben selçukluyum ve doğruları yazıyorum niye ısrarla geri çeviriyorsunuz Bu imzasız yazı slymnfb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Yanlış bir şey yazdığınızı söylemedim; yalnızca değişiklikleriniz Türkçe yazım kurallarına uymuyor. "(Büyük harflerin ne zaman kullanılacağı konusu)" diyerek ikinci kez belirtiyorum. Lütfen mesajlarınızı ~~~~ yazarak imzalayınız. Teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 21:18, 31 Ekim 2011 (UTC)

peki bende o zaman yazım kurallarına uyar öyle yazarım Slymnfb 21:24, 31 Ekim 2011 (UTC)

  • Vikipedi'nin bir ansiklopedi olması nedeniyle işleyişte olan bu uygulamaya göre mesaj yazım biçimi mümkün mertebe uygun olduğu sürece (diğer kriterlerin de sağlanması halinde) değişiklikleriniz de en kısa zamanda yayınlanacaktır. Elbette herkesten muhteşem bir Türkçe beklenmiyor; ancak her kelimenin büyük harfle başlaması pek kabul edilebilecek bir şey değil, siz de takdir edersiniz ki. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Utku TanrıvereMesaj 21:27, 31 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Maddelere katkı yaparken -en azından Vikipedi kurallarına ve yönergelerine aşina olana kadar- kısa bölümler ekledikten sonra kaydetmenizi öneririm. Bu sayede değişikliklerinizi geri alan editörler, düzenli ve doğru değişiklikleri bırakıp, sadece hatalı gördüklerini geri alabilirler. Kolay gelsin. Aramıza hoşgeldiniz. NOT: Selçuk'a yolunuz düştüğünde bol bol resim çekip Commons'a yüklemeyi de unutmayın :) --Abuk SABUK msj 22:09, 29 Kasım 2011 (UTC)

Benim değişikliklerimin neyi eksik yanlışlarımı söylerseniz düzenleyip tekrar koyabilirim cevap verirseniz memnun olurum

Slymnfb 20:58, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Var olan bilgileri çıkarmanızın dışında eklediğiniz bilgiler herhangi bir kaynağa dayanmıyor, yorum içeriyor ve ansiklopedi düzenine uymuyor. Seçkin maddelerdeki yazımları incelemenizi ve ona göre düzenleme/ekleme yapmanızı rica ederim. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:33, 30 Kasım 2011 (UTC)

resim yükleme[kaynağı değiştir]

  • Buradan Wikimedia Commons'a git. Sol sütunda upload file (dosya yükle)ye tıkla. Takıldığın yer olursa yardımcı olurum.--Abuk SABUK msj 19:41, 30 Kasım 2011 (UTC)

Lisans sorunu[kaynağı değiştir]

İlgili dosyaya {{Logo-Yönetim}} şablonunu kullanarak "Adil kullanım" lisanslandırmasını ve bunun yanında kullanılacağı madde için {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonu ile gerekçelendirmesini yapmanız gerekmektedir. İyi vikiler. --anerka'ya söyleyin 20:25, 20 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba eklediğim resim için lisans sorununu nasıl halledebilirim ve resmim nasıl onaylanabilir yardım edermisiniz ? Slymnfb 13:31, 21 Ocak 2012 (UTC)
Merhaba, yukarıda da yazmış olduğum gibi yüklediğiniz resim bir belediyenin logosu olduğu için, {{Logo-Yönetim}} şablonu ile lisanslandırılabilir. Bu lisans bu logonun "Adil Kullanım" çerçevesinde değerlendirilmesi için kullanılmaktadır. Bu lisansı bu logo resmine eklediğiniz takdirde, logoyu belediyeyi tanıtan maddede kullanabilirsiniz. Bu kullanım için ayrı olarak adil kullanım gerekçesine ihtiyacınız olacak, bu gerekçeyi ise şu sayfayı inceleyerek öğrenebilirsiniz. Ayrıca şu örneği de inceleyebilirsiniz. --anerka'ya söyleyin 16:44, 21 Ocak 2012 (UTC)

Eğer doğru anladıysam, VP:TBA gereğince resim altında yazılanlara sansür uygulamamız mümkün değil. Bu arada lütfen kaynak eklemeden "kaynak ekle" şablonlarını kaldırma. Bu vandalizm kabul edilebilir.--Abuk SABUK msj 16:39, 24 Ocak 2012 (UTC)

  • Pardon ben diğer resim zannetmiştim. Selçuk'taki tarihi eserlere kısaca değinmekte mahsur yok. Bu nedenle yeniden ekliyorum. Bu arada festivallerdeki kaynak ekle şablonunu çıkarmaya devam edersen hakkında şikayet başlatmak durumunda kalacağım.--Abuk SABUK msj 17:24, 24 Ocak 2012 (UTC)
  • Estağfurullah özür dilemene gerek yok. Hepimiz burada Vikipedi'nin iyiliği için çalışıyoruz. Ancak kaynak gereken bir yerdeki kaynak ekle şablonlarını ısrarla kaldırmak bazı durumlarda vandalizm sayılabilir. Böyle durumlarda kaynak eklemen, kaynak yoksa hatalı ya da taraflı bilgiyi kaldırman ya da "kaynak ekle" şablonunun neden kalkması gerektiğine dair gerekçeler sunup topluluğu ikna etmen gerekir. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 17:36, 24 Ocak 2012 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Slymnfb,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Selcuk-belediye-logo.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d7 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

-- s a y z ' ı nu s u 01:48, 27 Ocak 2012 (UTC)

Logonun neden hızlı silineceğini açıklayayım, VP:HS ye göre d7;

  • D7. Kullanımı gerekçelendirilmemiş dosyalar silinebilir.

1 Ekim 2008 tarihinden sonra yüklenen özgür olmayan dosyalar adil kullanıma giriyor olmasına rağmen kullanım gerekçelendirilmesi yapılmamışsa, işaretlendikten bir hafta sonra silinirler.

yani gerekçe eklemeniz gerekiyor. Sevgiyle kalınız.--NicoMesaj 13:18, 27 Ocak 2012 (UTC)

  • Gördüğünüz dosya 1 Ekim 2008 tarihinden önce yüklenmiştir. 1 Ekim 2008 tarihinden beri resimlere gerekçe ekliyoruz. Daha detaylı bilgi için VP:H sınıfından bir kullanıcı ile iletişime geçmenizi öneriyorum. Sevgilerimle :)--NicoMesaj 13:33, 27 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Süleyman. Çağların yıpratamadığı vs. gibi şiirsel ifadeleri ansiklopedi maddelerinde kullanmıyoruz. Ayrıca ülkemizin yerine Türkiye'nin demen gerekiyor. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 23:29, 2 Nisan 2012 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Eğer Vikipedi'ye eklediğin bir ifade "en" ile başlıyorsa alarm zilleri çalmalı. Böyle ifadelerde çok büyük ihtimalle kaynak eklemen gerekir. Maddeyi geliştirmeye çalışman çok güzel ve seni bunaltmak istemiyoruz ancak Selçuk hakkında kendi görüşlerini ya da duyduklarını değil, yazılı kaynaklardaki güvenilir bilgileri eklemelisin. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 15:37, 3 Nisan 2012 (UTC)
  • Tabiî ki yardımcı olurum. Öncelikle VP:KG yönergesini bir okuman gerekiyor. Ama en kısa haliyle kaynak şöyle gösteriliyor:
Cümlenin sonuna noktadan sonra <ref>http://www.örnek.com</ref> yazıyorsun, bu kadar basit.--Abuk SABUK msj 16:41, 3 Nisan 2012 (UTC)
  • rica ederim, kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 16:46, 3 Nisan 2012 (UTC)

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Birkaç gündür evden uzaktaydım bu nedenle mesajını yeni gördüm. Resimleri Vikipedi'ye de yükleyebilirsin ama tüm projelerde rahatça kullanılabilmesi için Wikimedia Commonsa yüklemek daha mantıklı. Orada ana sayfaya gittikten sonra sol taraftan "upload file" linkine bas. Donate file tuşuna bas ve resmini yükle. Kategori eklemeyi vs. beceremezsen yine yardımcı olurum. Bu arada yüklediğin resmi senin çekmiş olman gerekiyor. Yani internetten bulduğun resimleri yükleyemezsin. %99 ihtimalle silineceklerdir. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 16:13, 18 Haziran 2012 (UTC) {kopyala:kullanılmayan dosya-mesaj|Selçuk logo.jpeg}} Reality 20:23, 30 Haziran 2012 (UTC)