Kullanıcı mesaj:Poincaré

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Poincaré![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikihaber
Özgür Haberler

Vikitür
Biyolojik tür dizini

Vikiversite
Özgür Üniversite

©Euphemia 21:01, 6 Şubat 2010 (UTC)

  • Kaynaklar (imdb, sinematürk) Hulusi Kentmen'in doğum tarihini 1911 olarak göstermektedir, lütfen 1912 olarak değiştirmeyiniz.  Levent İleti Katkılar   14:26, 17 Şubat 2010 (UTC)
Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
CnkALTDSmesaj/message 17:11, 19 Şubat 2010 (UTC)
Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı (ya da silindi). Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen bakınız: TBA. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenmeniz söz konusu olabilir. --Takabeg ileti 09:38, 3 Mart 2010 (UTC)


Vikipedi:Güvenilir kaynaklar#Kaynak materyallerinin çeşitleri bölümüne bakalım. Hangisi güvenilir kaynaklar ?


  • N. Pope, H. Pope, Turkey Unveiled: A History of Modern Turkey, Overlook Press, 1998, ISBN 1585670960, 9781585670963, p.254 (... president of republic, including Ismet Inönü and Turgut Özal, had Kurdish blood. Several cabinet ministers in 1980s and 1990s had been Kurdish...) -- Akademik kaynaklardan. İkincil veya üçüncül kaynaklardan.
  • Ahlat Gazetesi - Bu sadece Birincil kaynak olan Kürümoğlu ailesi (İnönü ailesi değil)'nin demeci ile gazete yazısından ibarettir.

Takabeg ileti 09:49, 3 Mart 2010 (UTC)

Çok önemli[kaynağı değiştir]

Ben söz konusu değişikliği inönü'nünde içinde bulunduğu kürümoğulları ailesinin sarih demecine uygun olarak yaptım.Aslında maksadım bu konunun tartışmalı bir konu olduğunu hatırlatmak bu ibarenin ayrı bir madde halinde açıklanmasını sağlamaktır.Atatürk'ün baba tarafı hakkında amerikan dışişleri ve ingiliz dışişleri bakanlığı arşivlerinde arnavut olduğu belirtilmiş o zaman onunda arnavut olduğunu bu belgelerle sabitleyip Atatürk maddesinin ilk cümlesine yazmak zorundayız.Bilginize sunarım...Poincaré 10:40, 3 Mart 2010 (UTC)

Fakat kaynaklar dururken Kürt kelimesini kaldırmak maksadınız ne olursa olsun vandalizm olarak algılanabilir. Aslıdna benim için İnönü'nün kökeni önemli değil. Atatürk hakkında güvenilir kaynaklarda Arnavut olarak yazıyorsa tabi ki ilk satırda da yazılabilir. Sakınca yok. Ancak şunu söylemek istiyorum. Vikipedi'de etnik Türk asıllı olanlar için etnik vurgulama yapılıyor. Fakat etnik olarak Türk olmayanların etnik kökenleri hep ikinci plana itiliriyor. Tutarlılık gerekiyorsa Türk asıllı X'leri de ikinci plana atalım. Sırf Türk vurgu ve diğer etnik grupları silmekle uğraşan bir sür kullanıcı vardır, maalesef. Bunun dışında Türk vatandaşı'na da Türk denilmesinden istifade ederek uyanıkça Türk X (Türk siyasetçi, Türk şarkıcı) yapanları da sıkça görüyorum. Türk X de yüzde yüz yanlış değildir fakat ansiklopedik değildir. Türkiye Türkleri ayrıdır. Türk halkları ayrıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ayrıdır. Bu ayrımı yapmadan ansiklopedik ve bilimsel Vikipedi oluşturamayacaktır. Takabeg ileti 10:50, 3 Mart 2010 (UTC)

bende prensip olarak Türk vurgusundan yana değilim.Neyse kökeni o yazılabilir.Ancak tartışmalı bir konuda kesin yargılarla ibare eklemek sonu gelmez tartışmaları getirir.Önerim sarih olmayan ibarelerin yani tartışmalı konuların ilgili maddelerin son kısmında belirtilmesidir.Mesela Özal maddesinde köken konusunda tartışmalı bir bahis göremiyorum.Orada Kürt kökenli olduğu konusunda ibareye yer verilmesinda bir beis yoktur.Ancak İnönü maddesinde bu sorunu gidermenin tek yolu ayrıca bir alt başlığın açılmasıdır.Bilginize sunarım...Poincaré 11:02, 3 Mart 2010 (UTC)

  • A, B, C olmak üzere üç kez Kürt silip Türk eklediniz. Bu yanlıştı. Ben Türk iddiasını silmedim. Bu tür değişiklikleri tekrarlamazsanız iyi olacaktır. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar'a da göz atın. Takabeg ileti 11:09, 3 Mart 2010 (UTC)

Daha önce de dediğim gibi konunun tartışmalı olduğunu belirtmek ve "bu yönde de iddialar var eğer kesin yargıyla hareket edersek bu yanlıştır" demek için bu değişikliği yaptım ve ailenin önemli bir üyesinin demecini de dış bağlantı olarak gösterdim.Tartışmalı konularda kesin yargıya varmak kadar büyük talihsizlik yoktur bunu vurgulamak istedim.Yani açıkçası yaptığım değişikliğin nedeni daha makul bir çözümü üretmek maksadıydı.En büyük yanlış makul olmaktan uzak kesin yargılar ile bir konuda fikir iddia etmektir ki bu vikipedinin geleceği açısından önemli bir tehdittir.Siz Türk iddiasını silmediniz ancak mevcut tartışmalı durumu devam ettirmeyi yeğlediniz.Eğer demeci de ekleyip tartışmalı bir durum olduğunu belirtseydiniz bunlar olmayacaktı.Hepimizin kurallara uyması konusunda ve nesnellik ölçüsünde devam etmesinde tarafsız olanlara destek olmaya devam edeceğim...İyi günler dilerim. Poincaré 11:20, 3 Mart 2010 (UTC)

Hmm. Yukarıdaki gibi büyük hata yaptıktan sonra anca Türk vurgulamanın yapıldığı maddeleri tarafsızlaştırdığınızda size güvenebileceğim. Hadi bakalım. Takabeg ileti 11:27, 3 Mart 2010 (UTC)

Bence yaptıklarım mevcut sıkıntılı durumun aşılmasında yapılmış dikkat çekici çabalardır.Belki sizin açınızdan hatalı bir yol olarak görülebilir ancak iyi bir sonuç çıkması için yapılmış bir şeydir.Düşünün ki ben Hindistan Başbakanlarında Atal Bihari Vajpayee'nin sayfasını oluştururken sayfa koruma altına alınıp sonradan ekleyeceklerimi ancak sayfayı boşaltarak yeniden sayfayı oluşturmak zorunda kalan bir üyeyim.O yüzden vandalizmin bizzat mağduru durumundayım.Ayrıca yağtığım küçük katkıları da incelemenizi de isterim.İyi günler...Poincaré 11:36, 3 Mart 2010 (UTC)

Vandalizm mağdurunun da vandalim yapma hakkı yoktur :) Şaka bir yana rica etsem bunun gibi Türk vurguları kaldırmaya çalışırsanız sevineceğim. Atatürk'ün kökeni İnönü'ye nazaran daha tartışılmalıdır. İnönü'nünki gayet nettir aslında. Şeye benziyor. Aslen gayri Türk olup sonradan Türkmen olduğunu iddia edenler bayağı vardır. Valla bu Türkmen çok elverişli :) İşin ilginç tarafı da dönenler 'in büyük bir çoğunluğu Türküz demiyor, Türkmeniz diyor. Bunun sebebini de tam olarak çözmüş değilim. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 11:44, 3 Mart 2010 (UTC)
Bu etnik tartışmalar veya ayrışmalar neyin nesidir?siz de mi modaya uydunuz acaba?Ayrıca yukardaki kullanıcıya da defalarca anlattım hiç bir yerde tarafızlık yoktur bu mümkün değildir diye.Lütfen böyle tartışmaları harlamayın harlayanları da uyarın.İyi günler--Bilgehan Öztürk 14:03, 3 Mart 2010 (UTC)

Hayır benim modaya uyduğum gibi birşey sözkonusu değildir.Tartışmaları harlamak gibi bir niyetim de yok amacım nesnel ölçütler içerisinde olabildiğince sade katkılar yapmak vikipediye bu.

Tırgovişte v.s. Eskicuma[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Şimdi Kullanıcı mesaj:NnVvito#Tırgovişte konusunda görüşünüz nedir ? Yerleşim adları değiştirilmiştir. Eski adı mı kullanılmalı ? Günümüzde Türkçede yaygın olarak kullanılan adı mı ? Gerç bu konuyla ilgilenmek isteyen kullanıcı azdır. Engellenen kullanıcılar hele süresiz engellenen kullanıcılar çıkınca diğer kullanıcılar da tartışmadan uzak duruyorlar. Bu da gayet normal bir şey. Ne dersiniz ? Takabeg ileti 13:56, 3 Mart 2010 (UTC)

Hangi eski adı? Bulgarca eski adı mı Türkçe eski adı mı? Bulgarca eski adı Bulgarcada hala kullanılıyor. Türkçe eski adı da Türkçe'de hala kullanılıyor. Yani adı değişmedi, kaldı ki eski demek de yanlış, çünkü adı hiç değişmediv(her dilde de). Mesela Selanik var, Takabeg. Ne diyorsun eski adı Selanik olan şehrin yeni adı Thessaloniki'yi mi kullanalım, di mi onu diyorsun. --NnVvito 14:01, 3 Mart 2010 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Eldarion 14:00, 3 Mart 2010 (UTC)


Selam. Bu maddenin başlangıcında yer alan Türk mühendis'in Türk kelimesini hiç tıkladınız mı ? Hani dikkat edecektiniz :)) Takabeg ileti 08:55, 4 Mart 2010 (UTC)

Necmettin Erbakan'ın kökenleri hakkında henüz araştırma yapmış değilim.Bu yüzden aksi bir iddiada bulunmadığı sürece türk yazmasında beis yok görünüyor bana kökenleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Poincaré 08:58, 4 Mart 2010 (UTC)

Türk tıkladığınızda karşınıza ne çıkıyor ? Türk (anlam ayrımı) değil mi ? Ansiklopedik midir ? Takabeg ileti 11:39, 4 Mart 2010 (UTC)

Sizin görüşünüz nedir?Poincaré 11:59, 4 Mart 2010 (UTC)

Bu Türk meselesinin ansiklopedik çözümü Türkiyeli terimini kullanmaktır. Piyasada da yayıldı. Ancak bizden önce bu ansiklopedik terimi kaptıran örgütü vardır :) Ondan dolayı Türkiyeli termine tepki gösterenler de var. Bunun dışında dul eşi ile boşanmış eşi ayrımını yapmaya ne dersiniz ? Takabeg ileti 19:04, 4 Mart 2010 (UTC) dul veya boşanmış eşi ayrımında her iki açıdan ölüm yada boşanma söz konusu olsun kadın veya koca dul kalır bu yüzden dul eşi makuldur görüşündeyim.İngilizce vikipedi genelde widow/widower kullanıldığı için bende biyografiler çevrildiğinde sorun yaşanmasın diye dul eşi ibaresini koydum gerekli yerlere.Hani bazı maddeler evlilik ölümle veya boşanma ile sona ermesine rağmen halen eşi olduğunu yazmakta ki bu biraz tuhaf bir durum arzetmektedir.Poincaré 07:46, 5 Mart 2010 (UTC) bu arada Türkiyeli sıfatı konusuna gelince açıkçası bence Fransa'da da mesela çeşitli etnik gruplar da var mesela normanlar gibi ancak uluslararası alanda bunlar Fransız olarak adlandırılırlar.Tabii kendileri Norman asıllı Fransız vatandaşı olarak adlandırıladabilir.Benim görüşüm kişinin nasıl uluslararası standart işliyorsa onu uygulamaktan yana ancak kökeni neyse de belirtilebilir olmasıdır.Poincaré 07:57, 5 Mart 2010 (UTC)

Düzenle etiketi[kaynağı değiştir]

Merhaba, bnazı düzgün maddelere düzenle etiketi koyduğunuzu görüyorum. Ancak bu etiketin uygulaması daha çok viki kodu bozuk olan maddeler içindir. Eğer maddenin içeriğinin eksik ya da diğer unsurlarının eksik olduğunu düşünüyorsanız eksik konuya uygun etiketi koymanız daha doğru olacaktır. Aksi taktirde düzenlenmesi gereken maddelere şişecek ve gerçekten düzenlenmesi gereken maddeler ile ilgilenmek zorlaşacaktır. Teşekkürler, --Manco Capac 07:13, 10 Mart 2010 (UTC)

Saltuk Kaplangı[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 17:59, 10 Mart 2010 (UTC)


Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Takabeg ileti 18:04, 10 Mart 2010 (UTC)


Saltuk Kaplangı[kaynağı değiştir]

İyi Günler,az önce benim yeni oluşturduğum sayfayı ben daha çalışmalarımı ve kaynak verme işlemlerini tamamlamadan silinmesi için etiketlediniz.Size bu yaptığınız şeyden dolayı teessüf ederim.Poincaré 18:03, 10 Mart 2010 (UTC)

Vikipedide Copya & Paste yöntemi kullanılamıyor. Takabeg ileti 18:05, 10 Mart 2010 (UTC)

sayın takabeg,Sonku filmi ben bizzat kendi edindiğim ansiklopedik bilgilerle yazmış bulunmaktayım.Sonku Film sayfasını ise Cahide Sonku sayfasını oluşturan kişi veya kişiler parantez içine alarak sayfa oluşturulmasına olanak sağlamıştır.Telif konusuna gelince Cahide Sonku'nun bu film şirketinin sayfasını Sonku ailesinden kime bildirebiliriz?Bir öneriniz varmı?Yıkıcı değil yapıcı olmanızı temenni ederim..Poincaré 18:12, 10 Mart 2010 (UTC)

Önerim bi daha kopyalamamak. Takabeg ileti 18:18, 10 Mart 2010 (UTC)

Katkılarınızın sürmesi dileğiyle küçük bir hediye[kaynağı değiştir]

Başarılı, bilgili, hızlı ve uyumlu Poincaré'e.

Bu kalem siyaset ve siyasi alanda hızlı ve doğru bilgiyi Vikipedi'miz sınırları içerisinde, kutsal katkılar sağlayan Poincaré'e sunulmuştur. Belki bizim Nebeviye^^ siyasetten pek hoşlanmıyor olabilir ancak bu siyasete verilen destekleri göz ardı edeceği anlamınıda taşımaz. xD Katkılarınızdan Dolayı minnettarım. :)) - Nebeviye^^ 11:51, 31 Mart 2010 (UTC)

Sayın Nebeviye,değerli hediyeniz ve iltifatınız için teşekkür ederim.Bundan sonra da Wikipedi'ye olan katkılarımı azimle sürdüreceğimi bilginize sunarım. —Bu imzasız yorum Poincaré (Poincarékatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Önemli değil bu sadece size verdiğim küçük bir hediyeydi.(Manevi değeri yüksek.) x) Ancak şunu belirtmelim ki iletilerinizin sonuna (Nebeviye^^ 12:23, 31 Mart 2010 (UTC)) imzanınızı koymalısınız. Ki mesaj sayfama yazmış olduğunuz teşekkür mesajında imzanızı kullanmadığınızı gördüm. Bknz: VP:İmza Kolay gelsin.~- Nebeviye^^ 12:23, 31 Mart 2010 (UTC)
  • merhaba, 'ekselansları' bir hitaptır, unvan değil. lütfen eklemekte ısrarcı olmayın. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 16:45, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Ekselansları[kaynağı değiştir]

bu hitap şekli ingilizce wikipedia da geçmektedir ve bilgi kutusunun başına yazılmaktadır.Uluslararası uyumluluk açısından değiştirilmesi gereken bir husustur.Ayrıca iki kez 6.Cumhurbaşkanı tanımını yazmakta açıkçası çok mantıklı bir hareket tarzına tekabül etmemektedir.Bu nedenle unvan yerine hitap yazılması daha mantıklıdır ya da unvan kısmının kaldırılması elzemdir.Bilginize sunarım...Poincaré 16:52, 14 Mayıs 2010 (UTC)

  • türkçede bu kullanım geçerli değil bildiğim kadarıyla. iki kez yazılmasına gerek yok, haklısınız. ben de gördüklerimi kaldırmaktaydım zaten. kolay gelsin. --ki bl 16:54, 14 Mayıs 2010 (UTC)

İlber Ortaylı[kaynağı değiştir]

Merhaba,İlber Ortaylı maddesini düzenlemiş ve tamamını kaynaklı hale getirmiştim fakat siz, 1981 yılında Eski Mersin Milletvekili Talip Özdolay'ın kızı Ayşe Özdolay ile evlendi ve bu evlilikten Tuna (d.1982) adında bir kızı oldu.Daha sonra eşinden boşandı. şeklinde bir bilgi eklemişsiniz.Ayrıca İlber Ortaylı'nın doğum tarihini 21 Mayıs olarak belirtmişsiniz.Özellikle İlber Ortaylı'nın doğum tarihine dair hiçbir yerde bir bilgi görememiştim.Rica etsem bu bilgilerin kaynağını da ekleyebilir misiniz?Bu arada İlber Ortaylı'nın kaç dil bildiği konusunda net bir bilgi bulmak zor.Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır?Kolay gelsin,iyivikiler.----Âkhilleus mesaj 13:50, 5 Temmuz 2010 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Poincaré,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 20:52, 4 Ekim 2011 (UTC)

Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması/Davetiye

Tansu Çiller Maddesi[kaynağı değiştir]

Benim bir yıl önce tansu çillerin doğum tarihi ile ilgili olarak milliyet gazete arşivi Haziran 1993 tarihinde Kadıköy nüfus kütüğü kaydının yayımlanmış nüshasına dayanarak 24 Mayıs 1946 olan tarihi 23 Ekim 1944 olarak değişiklik yapmamdan bir yıl sonra başka bir kullanıcı tarafından değişiklik yapılarak bu tarih 23 Ekim 1946 olarak değiştirilmiştir.Yani maddenin geçmişine bakarsanız hem tarihi hem de kaynağı benim eklemiş olduğum görülmektedir.Tarihte değişiklik yapan kullanıcı hangi kaynağa dayanarak bu değişikliği yapmıştır merak ediyorum benim kaynağıma dayanarak yaptıysa doğum günü ve ayı ile yıl arasında çelişkiye düşülmüş demektir.Bunun düzeltilmesini ve 23 Ekim 1944 olarak eski haline döndürülmesini talep ediyorum.Poincaré 19:56, 21 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba. Öyle olduysa sorun yok. Geri aldım değişikliği, bildirim için teşekkürler. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:01, 21 Şubat 2012 (UTC)
  Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.

İyi vikilemeler, sevgiler... ~--~ Cano58ileti 08:41, 28 Mart 2012 (UTC)

Ramazan'da Vikipedi'de olamayacağım. Şimdiden bayramını kutlarım!
  Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Zafer Bayramını kutlarım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Haydi bu ayın işbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Siyaset bünyesinde bu ayın iş birliği belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 08:12, 1 Eylül 2012 (UTC)

Haydi tartışmaya katılın![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Tartışma
İyi günler...
VikiProje Siyaset içerisinde önemli bir tartışma başlamıştır. Lütfen fikrinizi ve düşüncelerinizi söyleyiniz..

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 11:50, 5 Eylül 2012 (UTC)

İşbirliği Projesi[kaynağı değiştir]

İyi günler Poincaré. İşbirliği projesindeki katkılarınızı tebrik ederim, baktığımda inanamadım. Sanki nefes almadan açıyordunuz :D Ancak proje sorumlusu olarak bir yanlış fark ettim. 67 madde ile şu anda birincisiniz ama 2 tane Seyfettin Yılmaz var. 52 ve 53.açılan maddeler aynı. O yüzden tablodaki madde sayısı bölümünde 66 gözükecektir.

Birde, bir ricam var sizden. Açtığınız maddeleri, ne kadar madde açıldığını göstermek için lütfen şuraya koyunuz. Ayrıca açtığınız maddelere, ileride değerlendirilmesi için {{tartışma}} ve {{VikiProje Siyaset}} şablonlarını koyunuz. Bu projenin yararına olu. Tekrardan çalışkanlığınızı tebrik ediyorum. Teşekkürler, iyi günler.~--~ Cano58ileti 08:41, 13 Eylül 2012 (UTC)

Mesajınız için teşekkür ederim.Vikipedi'nin gelişmesi için elimden geleni yapacağım. Poincaré (mesaj) 12:06, 14 Eylül 2012 (UTC)

Altın Madalya Kazandınız!
Tebrikler! VikiProje Siyaset kapsamında İşbirliği Projesi'nde birinci oldunuz! Bu altın madalyayı hak ettiniz! Katkılarınız için çok teşekkürler!
Başarılarınızın ve katkılarınızın devamı dileğiyle, Sevgiler .--Cano58 (mesaj) 04:16, 16 Eylül 2012 (UTC)


Mesajınız ve ödül için teşekkürler.İyi çalışmalar dilerim. Poincaré (mesaj) 10:05, 16 Eylül 2012 (UTC)

Asıl ben bu katkınız için teşekkür ederim. 76 madde için bunu hak ettiniz. Projenin tarihine geçtiniz (en çok madde açarak)Sarv ile kıyasıya bir rekabet sonrası kazandınız. İyi günler.~--~ Cano58ileti 08:41, 16 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Poincaré , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:11|

  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:28 (UTC)|


  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz çin mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler, --- Cano58mesaj at |31 Aralık 2012, 14:34 (UTC)|

Hoş geldiniz Poincaré![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:27, 19 Aralık 2014 (UTC)

Global account[kaynağı değiştir]

Hi Poincaré! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (mesaj) 12:10, 17 Ocak 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Poincaré
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:12, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Merhaba. VikiProje Siyasetin Mart 2016 İşbirliği Projesi'ne davetlisiniz! İyi çalışmalar. --Kudyaz 23:28, 25 Şubat 2016 (UTC)

VikiProje Siyaset hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikiproje:Siyaset projesini yeniden canlandırmak istiyoruz. Projenin katılımcılar listesinde sizin de isminiz olması sebebiyle bu mesajı size atıyorum ve neler yapabileceğimiz hakkında konuşmamız gerektiği inancındayım. Projenin tekrar hayata geçirilmesi şart, çünkü fazlasıyla ilgisiz kalmış. Konuyla ilgili olduğunu düşündüğümüz kişileri projeye dahil etmek de dahil olmak üzere, ne yapabileceğimizi konuşmalı ve plan/program yapmalıyız diye düşünüyorum.

Bence ilk olarak katılımcılara haber vermeli ardından Vikiproje:Siyaset kapsamında son derece geri kalan yerlerin düzenlenmesi adına birtakım işbirliği projeleri hazırlamalıyız. Yani bu işbirliğinde katkı sağlayan/sağlayacak kullanıcıları projenin kendisine çekmeye çalışalım derim. Hatta Vikipedi:İş birliği projesindeki gibi sorumlular belirleyip, puanlama/ödül mantığından sorumlu kişilerle iş birliği yapıp teşvik konusunda bir şeyler yapalım. Ben bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. İlgili sayfada bu projeye yönelik adımlar da atabiliriz. Ben VikiProje Siyaset'deki "taslak" ve "başlangıç" seviyesindeki maddeleri geliştirmek adında bir işbirliği projesi önermiştim ve buna benzer geliştiriciler bence dikkatleri buraya çekebilir.

Bununla birlikte proje kapsamında, ilgisizlik kaynaklı bir ton güncel olmayan bilgi mevcut, yüzlerce madde proje kapsamında değerlendirilmeyi beklemekte ve projenin planlanması açısından birçok yenilik konmayı beklemekte. Projeyi yeniden canlandırmak için girişim olarak ne yapabiliriz, birlikte çalışmaya var mısınız? --Ahmet Turhan (mesaj) 21:57, 27 Şubat 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 15:20, 30 Ekim 2016 (UTC)

Hüseyin Gümüş silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Hüseyin Gümüş) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Hüseyin Gümüş sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Kadı Mesaj 18.45, 3 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]