Kullanıcı mesaj:Koraman

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Koraman!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



--Ugur Basakmesaj 11:12, 16 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Koraman,

Kaynağını belirtmeden resimlerdeki Lisanssız etiketlerini çıkartma lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 12:22, 16 Ekim 2006 (UTC)

Bende bu lisans durumu niye değişip duruyor diyorudum. Şimdi resim ekleyemeyecekmiyim :)--Koraman 12:24, 16 Ekim 2006 (UTC)

Eklersin elbet. Lakin resimlerin özgür lisanslı (GÖBL, Kamu malı veya Creative Commons) veya adil kullanım kapsamlı olması gerekiyor.

Misal yüklediğin belediye armasının kaynağını url olarak (tıkladığımızda karşımıza resim gelecek şekilde) belirtirsen, kullanabiliriz. Diğerleri muhtemelen özgür lisanslı değildir, o yüzden zor.

Sevgiler

Vito Genovese 12:48, 16 Ekim 2006 (UTC)

Hemen hepsi resmi sitelerden. fotoğrafı benim çekip çekmediğime nasıl karar vereceksiniz. şehri tanıtan sitelerden aldımsa nasıl olacak. benim kebdi sitemde yer alıyorsa nolacak?--Koraman 12:55, 16 Ekim 2006 (UTC)


Daha önce herhangi bir yerde yayınlandıysa (buna senin siten de dahil) otomatik olarak bir telif hakkı kazanıyor ve Viki'de direkt kullanılamaz hale geliyor. Şehri tanıtan sitelerin büyük çoğunluğunun telif hakkı da saklı oluyor zaten, telif ibaresi olmasa bile otomatik olarak telifleniyor.

Resimler için Creative Commons lisans izni alman olası. Lisanslardan by ve by-sa lisans kodlu olanlar kullanılabiliyor sadece, onun dışındakiler Viki'ye uymuyor. Kaynakların sahipleriyle görüşüp söz konusu lisans için izin alırsan ve o izin metnini Viki'nin e posta adresi olan info-tr@wikimedia.org 'a yollamalarını sağlarsan, o zaman sorun kalmaz.

Vito Genovese 13:02, 16 Ekim 2006 (UTC)


iki tanesinden kaldırıyorum ve adresleri bırakıyorum. bir bakarmısın. diğerlerine daha sonra bakaıcam.--Koraman 13:09, 16 Ekim 2006 (UTC)


Tabi ki.

Vito Genovese 13:11, 16 Ekim 2006 (UTC)


O kamuyla kamu malı aynı değil. Kamu malı "Public Domain"'in Türkçesi. Yoksa aksi belirtilmedikçe tüm TC kamu sitelerinin telif hakları saklı.

Vito Genovese 13:22, 16 Ekim 2006 (UTC)

belediyenin sitesinden birşey kullanamazmıyım?? ben belediyeye para ödüyorum ve onunla yapılıyor bu site. Bu kadar da kısıtlama alour mu anlayamadım. ya kaymakamlık? o da kamu demeyin. neyi kaynak göstericez peki? bütün fotoğraflar bu şekilde mi peki?


Adil kullanım kapsamında olmayan veya izin alınmamış hiçbir şeyi (belediyenin sitesinden de, kaymakamlık sitesinden de olsa) kullanamazsın maalesef. Konuyla ilgili Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasından daha detaylı bilgi alabilirsin. Vikipedi'nin telif politikası bu şekilde

Vito Genovese 14:04, 16 Ekim 2006 (UTC)

tarihi dotoğraflar için 70 yılı geçti telif hakkını kulllansak. resimde Atatürk var yani :)


70 yıl fotoğrafı çekenin ölümünden sonra geçmesi gereken süre. Daha Atatürk öleli 68 sene oldu zaten.

Vito Genovese 14:13, 16 Ekim 2006 (UTC)

olayın tarihi 1925. adam atatürkten biraz daha genç ölsün elim bir kaza sonucu.. nasıl kamulaştırcam bunu yaa. hiç bir site yapamam ki nasıl katkı yapıcam. sitede kamu yararına falan kullanılır gibi bişiler yazsa olur mu??


Resimleri kendin çekebilirsin. Atatürk'ün İnebolu'ya geliş resminin hayati bir etkisi yoktur herhalde, bir kaç kaliteli resim de oldukça güzel bir madde oluşturmaya yeter.

"Kamu malıdır" demesi gerekiyor, kamu yararınadan ziyade.

Vito Genovese 14:24, 16 Ekim 2006 (UTC)

aslında var. türkiyede iki şehire istiklal madalyası verilmiş durumda. biri kahramanmaraş biri de inebolu. bunuda fotoğraflamak istiyorum. 1 fotoğraf madalayanın belediyenin sitesinde yer alan vesikanın fotoğrafı. ikincisi de Atatürkün bu konuda ineboluya gelişi. üçüncü de şapka inkilabı için ineboluy gelişi bunlardan birinde atatürkün resmini diğerinde de atatürkün Şapka inkilabını yaparken konuşma yaptığı Türk Ocağının Fotoğrafı. atatürk konuşma yaparken. derdim budur. bunlarda hem belediyenin hem de kaymakamlığın sitelerinde var. başka kişisel yerlerde de var.


Ama maalesef kullanamayız şu durumda. Resmin telifleri hakkında herhangi başka bir bilgiye erişene dek.

Vito Genovese 14:35, 16 Ekim 2006 (UTC)

Şehit Şerife Bacı[kaynağı değiştir]

MErhaba, bu maddeyi baska bir siteden direk kopyalamissiniz. Arkadaslar daha once uyarmis; tekrarlarsaniz bu engelenmeniz soz konusu. Bilginize, Citrat 02:08, 6 Kasım 2006 (UTC)

telif uyarı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. İnebolu, Kastamonu maddesine yaptığınız katkıları takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı internet kaynaklarindan veya basılı materyallerden alınmış metin veya görüntüleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi kendi sözcüklerinizle tekrar yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için Vikipedi'nin ilke ve kurallarına göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler. --Ugur Basakmesaj 08:34, 24 Kasım 2006 (UTC)

sadece orada değil genel olarak her yerde kullanılan bir tarih bilgisidir. yani bir siteye ait değildir. inebouyu anıtan hemen hemen her sitede yer almaktadır. yani genel kullanım anaonim olmuştur aknımca. yani kimin yazdığı belirisiz. ben de kullanabilirim. sayfadaki bilgilerin kullanıldığı siteler sayfanın altındaki kurumların hepsinde var ve dse aynı. isterseniz inebolu diye bir arama yaptırın aynı sonuçlarala karşılaşacaksınız. yalnız sayfaya not düştüğünüz site değil.

o bilginin anonim olması telifli olmasını ifade etmez kanımca, zira uğur başakın da belirttiği gibi o sayfada mevcutsa ve o internet sayfasında telif hakkı saklıdır ibaresi varsa o yazı burada kullanılamaz, lütfen uğur başakın verdiği linklere göz gezdiriniz, ayrıca inebolunun tartışma kısmında bir arkadaşımızı kültürsüzlükle suçlamışsınız, bu gibi kişisel saldırılar hoş karşılanmamaktadır lütfen bu tür yaklaşımlarda bulunmayınız Delamorena 14:38, 24 Kasım 2006 (UTC)

o bir suçlama değil gerçektir. araştırma yapmadan aksi görüş belirtmiştir. osmanlı zamanında istanbul ankara ve izmirden sonra dördüncü büyük ticaret limanıdır. araştırma yaparak konuşalım--Koraman 14:41, 24 Kasım 2006 (UTC)

ayrıca o tavsiyeyi bir de o arkadaşa yazarsan sevinirim. alaycı ve hakaret edici bir üslüptan vazgeçerse aynı şekilde karşılık görmez.bende bu gibi kişisel saldırılar hoş karşılamıyorum--Koraman 14:50, 24 Kasım 2006 (UTC)
Aslında orda seninkinden başka kişisel saldırı göremedim, bahsettiğin tarkovskynin silme mesajı ise benim açımdan makul bir mesaj, yok Dbl2010 un "resmi nerden bulalım" mesajı ise konuyu kendisi ile görüşmende fayda var çünkü bu tür tartışmaların ikili görüşmelerle çözümlenmesi ve topluluğa çık olan yerlerde yapılmaması taraftarıyım. ama her ikisi de benim bakış açıma göre seninkinin yanında oldukça hafif kalıyor. Vikipedi de, yazarı değil yazıyı eleştirmek gibi bir görüş var ki bu hem kişisel saldırıların önüne geçiyor hem de olması gereken en uygun yaklaşım zira burda kimseye ne yazıp ne yazamayacağını söyleyen kimse yok çünkü burası özgür ansiklopedi, tabi topluluğun aldığı belli kurallar ve ilkeler var.bu kural ve ilkelere uyulmaması durumunda da kişi uyarılıyor ve devamında topluluk tarafından dışlanıyor. dediğim gibi yukarda vikipedi ile ilgili linklere göz atmanda fayda var, kolay gelsin Delamorena 16:10, 24 Kasım 2006 (UTC)

orada hem yazara hem yazıya saldırı var. nasıl olurda diye bir cümleye başlamak alaycı bir davrnaıştır. bence yazara karşı ve düşüncelerine karşı da hakaret de içerir. vir de kültrsüz olması ona özgü dediğim gibi. kültürsüz demek o konuda bilgisi ve araştırması da yok. sadece o duymamış. onun duymaması birşeyin veya bir konunun olmaması anlamına gelmez. ben inceledim ve böyle bir şey asılsız ders tamamdır. lütfen arkadaşı da uyarınız.--Koraman 16:18, 24 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar; aslında yanıt yazmayı istemezdim ama artık tadı kaçmış. Bir kez daha sayfayı gözden geçirmenizi salık veririm; o sayfada italik olan yazı bana ait değildir, maddeden alıntı olup metnin içinden kaldırdığım yazıdır. Yani ne metne ne yazara saldırdım ne de görüş bildirdim. Aksine emeği geçen arkadaşa saygısızlık etmemeye çalışıyordum. Sanırım metni oraya yazan sizsiniz ve fakat ne yazdığına bile bakmadan kopyalayıp yapıştırmışsınız. --~Tarkovsky~ 00:32, 25 Kasım 2006 (UTC)

kusura bakma! sayfada öyle bir sürü değişiklik vardı faketmedim. zaten yazı içeriği ansiklopediye uygun değil ama bir vatandaş düzenlesin diye aktardım. ama kimse ilgilenmedi. :)içerik bilgileri ansiklopedik bir şekilde eklemeli. ayrıca bu sitedeki yeni yazarlara siteyi geliştirmek için daha net yol göstermek lazım. sadece silmek olmaz!. bu da denetim yapanların görevi. sitede bir sürü kural ver ana kural da eklemekten çekinmeyin birisi gelir düzeltir!! mesala şunlar tellifli diyorsunuz. ilave olarak şu tipkaynaklardan telifsiz dökümanlar bulabilirsiniz demiyorsunuz. sadece sil!! verilen bağlantılar da genelde çok karışık ve net bir şey ifade etmiyor. o linkler de başka linkler de gönderiyor. vs. vs.--Koraman 09:09, 25 Kasım 2006 (UTC)

  • merhaba, kulak misafiri oldum konuşmalara. geleli kısa zaman olmamış ve yukarıda gördüğüm kadarıyla da bir çok kullanıcı size yol göstermek için uğraşmış. ancak şikayet etmeye ve birilerinin denetlemesini istemeye devam ediyorsunuz. size tavsiyem, hemen eklemeler yapmak ve kavramadığınızı düşündüğünüz sistemi eleştirmek yerine biraz yardım sayfalarını okumak, o içiçe linklerde biraz dolaşmak. o zaman, buradaki denetleme mekanizmasının ortak olduğunu ve herkesin kullanıcı olarak bunu yapabildiğini anlayacaksınız. bunu yaptıktan sonra yapacağınız eleştiriler memnuniyetle dinlenecektir. kolay gelsin. --kibele 09:21, 25 Kasım 2006 (UTC)

tavsiye için teşekkür ederim. zaten uyarıları ve kuralları dikkate alarak eklemeler yapmaya çalışıyorum. yalnız okadar da düşünmüyorum çünkü eklenenler zaten denetleniyor. benim demek istediğim kullanıcılara yol göstermede daha verimli olunabilir. bunu da ilk bata admnler yapmalı. ilk başladığınızda sizde bir çok kuralı bilmeden ekleme yapmışsınızdır. hatta şimdi bile yapabilirsiniz. çünkü herkes bir diğerini denetliyor. bakınız yukarıda uğur başak ın notu geyet güzel ve ona göre düzenleme yapacağım. ilginize ve yardımlarınıza teşekkürler.--Koraman 09:30, 25 Kasım 2006 (UTC)

mesela işe, size yazan kullanıcının mesaj sayfasına giderek, yani adının yanındaki tartışma düğmesine basarak mesaj bırakmakla başlayabilirsiniz, buraya yazdığınız cevaplar okunmaz. :) dediğim gibi herkes birbirine yol göstermeye çalışıyor, ama işin büyük kısmı size düşüyor, nerede yardım istediğinizi söylerseniz sadece yöneticiler değil (ki sadece 11 tane var!) bütün aktif vikipedistler size yol gösterir. iyi çalışmalar. --kibele 10:12, 25 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Koraman, mesajını son değişikliklerde sana Kibele'nin attığı mesaj sayesinde gördüm. Vikipedi'de birçok kullanıcı ile mesajlaştığımızdan cevapları her kullanıcının sayfasında takip etmek zor oluyor. Bu nedenle o kullanıcıya mesaj atman çok daha hızlı cevap almanı sağlayacaktır. Diğer kullanıcıların da belirtmiş olduğu gibi Telif uyarısı olmaması telifsiz olduğunu belirtmez, kısa bir not olarak açıkça GFDL türü bir lisansa sahip olmayan hiç bir kaynaktan aktarım ve intihalli metin ekleyemezsin. Yani en iyisi 1-2 kaynaktan bilgi toplayıp, onları harmanlaman, özetlemen şeklinde olacaktır. Bu sayede diğer kaynaklardaki bilgilerin daha tutarlı olarak girilmesini sağlarsın. Kaynakların birçoğu taraflı yazılar yazmaktadır. Ek olarak ekleyeceğin sayfanın çok uzun olmasındansa bilgiyi en güzel şekilde ve okuyucuyu sıkmadan vermesine özen göstermen daha iyi olur çünkü ortalama bir okuyucu çok gereksiz cümlelerden oluşan yazıları okumama eğilimi gösterir. Yöneticilerle ilgili olarak, Vikipedi'de yöneticilerin denetleme yapmak gibi bir zorunluluğu yok bu görev sen de dahil olmak üzere tüm kullanıcıların görevi (yöneticiler'de bir kullanıcı). Yine bir ek olarak, eklenen bilgili kimse düzenlemek zorunda değil. Yardımlaşmalar ve benzeri konular olacaktır ama bir metni ekleyip birileri nasıl olsa düzenler diye beklememize gerek yok. Bu arada bu tür büyük oranda telif içeren maddelerin düzenlenmesi teknik olarak çok zordur, geçmişte bu şekilde eklenip düzenlenmeyen yüzlerce madde bulunmakta bunun yerine madddeyi ekleyen olarak gerçekten telifli olan kısımları çıkartırsan maddenin gelişiminin önünü açmış olacaksın. Kastamonu ilçeleri ile ilgili commmons'a yüklediğin resimleri gördüm, gerçekten çok güzel olmuşlar. Katkılarının devamını bekliyorum, bir sorun olduğunda bana veya diğer kullanıcılara doğrudan mesaj atarak yardım isteyebilirsin. iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:22, 25 Kasım 2006 (UTC)

ilginize ve yardımlarınıza teşekkürler.uyarılarınızı dikkate alıyorum.--Koraman 13:22, 25 Kasım 2006 (UTC)

yeri nereis söylermisin bana??--Koraman 17:21, 25 Kasım 2006 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı sayfanın yukarısında belirttiğim gibi en alta ekleyin. Vikikaynak'ta bulunan metinleri buradaki bir kategori sayfasında sıralamıyoruz. Bununla birlikte Vikiler arası bir bağımız mevcut, ki sanırım maddelerde kaynağa bağlantı kutularını gördünüz, biliyorsunuz.

Madde konusu ile ilgili olarak Vikikaynak'ta bir metin varsa, o maddenin uygun bir yerine bağlantı kutusu konulur. Kullanım bundan ibaret.

Eğer böyle bir bağlantı sayfası oluşturmak isterseniz, benim aklıma gelen, Atatürk'ün Hitabeleri adlı bir madde oluşturun, bu maddede Atatürk'ün yaptığı konuşmaları genel olarak anlatın, herbiri için küçük alt başlıklar oluşturun. Okur istediği hitabeye tıklayıp maddesine gidince oradaki Vikikaynak kutusundan tam metne ulaşabilir.

Kolay gelsin. -Tembelejderha 17:28, 25 Kasım 2006 (UTC)

kategori içerisinde olamsının ne sakıncası var?--Koraman 17:30, 25 Kasım 2006 (UTC)

Kategori adı üzerinde maddeleri kategorilendirmek için kullanılıyor, kimi listeler oluşturmak için değil. Ansiklopedi'de sadece bilgi vermek değil, bilgiyi hem biçim, hem çeşit, hem format olarak düzenli biçimde vermek de önemlidir. Zaten bu yüzden Vikikaynak, Vikisözlük, Vikisöz gibi ayrı bölümler var. Bu tip sınırlamaların amacı belirli bir düzeni sağlamak, sistematik bilgi girişi ve kontrolünü mümkün kılmak. Lütfen kişisel algılamayın. -Tembelejderha 17:36, 25 Kasım 2006 (UTC)

kategoriye atacağım sayfayı siliyorsun. bende kategoriye eklemek zorunda kalıyorum. kategoriler,ndirdiğim bilgi orjinal metin ve vikikaynakta. bende onlara bağlantı verdim bir madde de sende sildin. ozaman kategoriye yazdım. ben Atatürk'ün hitabeleri olarak bir kategori oluşturdum zaten. aynen vikikaynak ta olduğu gibi.--Koraman 17:40, 25 Kasım 2006 (UTC)

Tembelejderha açık ve net bir yorum yapmadan sürekli düzenleme yaptığım başlıkları silmekte. kategorieştirme yapıyorum engel oluyor. konuyu bir incelerseniz sizinde yorumunuzu öğrenmek isterim.--Koraman 12:26, 27 Kasım 2006 (UTC)

Koraman, Tembelejderha düzenin daha iyi olması için yapmış. VikiKaynak'da bulunan bilgilerin kategorilendirmesi orada yapılmalı. VikiKaynak'daki Atatürk hitabelerinin tümün tek kategoride topladım ve kategori sayfasında sadece o kategoriye bağlantı verdim. Bu şekilde bir sorun çıkmaz. Fakat öncelikle bu tür konuşmaları ilgili kullanıcı ile yaparsan daha sağlıklı olur. Mesaj sayfanı şimdi inceledim, Tembelejderha'nın önerdiği bir madde açıp kısaca değinip. En alta benim şu anda eklediğim şablonu eklemen daha sağlıklı. Hem bir madde açılmış olur, hem genel bir bilgi verilmiş olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:39, 27 Kasım 2006 (UTC)
teşekkür ederim düzenlemenize! daha güzel oldu. aslında alt maddeler oluşturmaya çalıştım yalnız alt maddeleri de siliyor. bende buraya taşımak zorunda kaldım. buradan da silmeye başladı. daha dikkatli ve daha yapıcı olursa memnun olurum. iyi çalışmalar.--Koraman 12:42, 27 Kasım 2006 (UTC)
Koraman alt maddelerin çok kısa bir cümleden oluşmuşsa silinebilir. Vikipedi:Taslak sayfasına bir göz atabilirsen orada taslak maddenin ne olduğunu çok güzel anlatıyor. Şayet birden çok madde açılması mantıklı değilse, Atatürk'ün hitabeleri şeklinde bir sayfa açarak yapabilirdin, veya bu hitabeleri sadece konu ile ilgili maddelerin sonuna Vikikaynak şablonu ile ekleyebilirdin. Hergün onlarca içeriği olmayan veya işe yaramayan madde açılıyor, yöneticiler bunları gördükleri anda silmezlerse unutulup gidebiliyorlar bu nedenle görüldüğü anda silinmesi daha iyi. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:47, 27 Kasım 2006 (UTC)

Şablon:VikiProje Türk tarihi Hoş Geldin--Absarileti 10:43, 30 Nisan 2007 (UTC)

Türk tarihi kısmına bakabilirsiniz. --Arinna'l ileti 20:42, 21 Mayıs 2007 (UTC)

  • Oradan Türk Tarihi Portalına geçebileceğinizi de umarak tek link vermiştim. Daha detaylı bilgileri Türk Tarihi Portalında bulabilirsiniz. --Arinna'l ileti 21:08, 21 Mayıs 2007 (UTC)

YNT:Türkiyenin Geçmişteki başarıları[kaynağı değiştir]

Türkiyenin geçmişte ve bugünde yaptığı bir çok iş var. bunlar bir başlık altında toplamak ve sunmak gerekir diye düşünüyorum. Amaç ise bazı kendini bilmeyen ve güvenmeyen, ve İçimizde beyni yıkanmış Türkler bişi beceremez diyenlere bir şeyler göstermek. mesela; Cumhuriyetin ilşk Yıllarında yaptığı uçak fabrikası,devrim otomobili, 1957 de Beylikdüzünde kurulan Nükleer Santral(Bilimsel amaçlı da ollsa). bunları günümüze kadar getirmeli ve tarihe not düşmeliyiz kanaatindeyiim. fikirlerini bekliyorum.--Koraman 20:38, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Hakikaten yapılabilecek ve yapılırsada güzel olabilecek bir çalışma olur. Ama tüm bilgileri derleyip toparlamak zaman alabilir. Hem bunların büyük bir kısmınada kaynak gerekir. Bunlar için Türkiye maddesi başta olmak üzere başka maddelerede (yani konu ile alakalı örneğin Devrim otomobilini otomobil maddesine) eklemeler yapılabileceği gibi hepsi tek çatı altında da toplanabilir. Madde adı olarak Türkiyenin Geçmişteki başarıları yerine daha güzel ve konuyu tam olarak açıklayabilecek bir isim altında güzel bir madde oluşturulabilir. Her türlü şekilde yardımcı olabilirim. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 10:35, 25 Mayıs 2007 (UTC)

İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin yanındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 06:17, 21 Haziran 2007 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Machiavelli' msj 10:31, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Birisine yaranmak mı? Lütfen kelimelerinizi doğru seçin.

Maddeye telifli dediğim bölüm: 10 Şubat'ta eklenmiş, burada gördüğünüz üzere tarih 1 Ocak ve telif hakları saklı bir sitede yayınlanıyor. Vikipedi GNU ile yayınlanır maddeden çıkarılacak, Vikipedide bulunamaz. Şimdi baktığım üzere madde geri alınmış böyle devam ettiği sürece maddeyi koruma altına almak ve telif ihlallerini ısrarlarla yapanları engellemek durumunda kalacağım. Ünlüler, şöhretler vs. bölümü için ise topluluğun kararıdır. Maddelerde bu tür şeyler barındırılmaz, gene topluluğun aldığı karara göre görüldüğü yerde çıkarılır. Eğer illa yazmak istiyorsanız köy çeşmesinde bir tartışma başlatın ve topluluğun kararına sunun. Son olarak askerlik şubesidir falandır filandır bir ansiklopedik değeri yok. Bir iki defa gittiğim için biliyorumki ve eminimki İnebolu bu boş bilgiler yerine sayfayı doldurabilecek çok daha güzel şeylere sahip. Onları yazmanızı tavsiye ediyorum. Teşekkrüler.--Machiavelli' msj 11:27, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Engellemeden önceki son uyarıdır telifli içeriği geri getirmeyiniz!--Machiavelli' msj 11:30, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Sınıflandırma yaparken kategori diye yazıyoruz. bence sınıflandırma, veya sınıf daha uygun.. bu kelime de dilimize artık yerleşmiş bir kelime ama sınıflandırma daha anlaşılır. tdk da ise şöyle yazıyor karşılık olarak:

Sınıflandırma:Karşılaştırma esasına bağlı olarak tasnif yapma.

bu konuda nerde tartışma açacağımı bulamadım. Konuyla ilgili fikirlerinizi de bakliyorum.--Koraman 07:11, 10 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba Koraman, bu kararın alınması gerçekten katacağı katkıdan çok fazla emeğe yol açacaktır. Nedenine gelince, tüm Kategori adlarının değiştirilmesi gerekiyor ve bunun yanınnfda tüm alan adlarında yer alasn Kategori isimlerinin tekrardan yeni isme çevrilmesi gerekiyor. Kişisel fikrimi sorarsan bu sebeplerden dolayı yapılmaması gerektiğinidüşünüyorum. Ama ciddi anlamda yapılması gerektiğini düşünüyorsan benim bu mesajıma bağlantı vererekten Köy çeşlmesinde sebeplerini göstererekten bir tartışma başlatabilirsin. İyi çalışmalar--Ugur Basakmesaj 07:09, 12 Aralık 2007 (UTC)

Bu şablonda bulunan bir hata yüzünden Güneydoğu Anadolu'daki tüm illeri Doğu Anadolu'da gösteriyor. Düzeltmenizi rica ederim. Bilginize Kaan 123 12:48, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Koraman,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 19:50, 4 Ekim 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 21:13, 19 Kasım 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 21:13, 19 Kasım 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Koraman,

Vikipedistleri biraraya getirmek ve başta Vikipedi olmak üzere Türkçe Wikimedia projelerini tanıtmak amacıyla bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Taksim, Beyoğlu, İstanbul, Katılımcı sayısına göre organizasyon mekanı belirlenecektir.


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle...