Kullanıcı mesaj:Ildeguz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Ildeguz, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Merube 89msj 17:57, 10 Haziran 2009 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Hello! Welcome to Vikipedi, the Turkish version of Wikipedia, the free encyclopedia. At the moment, Vikipedi has 606.024 articles, and is one of the largest versions of Wikipedia.

We advise you to read the following points:

  • If you want to find people who can speak English, browse Kategori:User en. For other languages, please check out: Category:Wikipedians by language.
  • If you are a registered user in the Turkish Wikipedia but do not understand Turkish, please add {{Kullanıcı tr-0}} to your user page. This message informs readers —in Turkish— that you do not understand the Turkish language.
  • If you would like to make a request for translation of an article into Turkish, please do so on Vikipedi discussion:Translate group, which is the talk page for Vikipedi's translation group.

Finally, since this is Turkish Wikipedia, we would like you to contribute only in Turkish please. Any other entries must and will be deleted.

Thank you very much for your interest. Regards, --  Levent İleti Katkılar   16:01, 26 Kasım 2009 (UTC)

Reality 17:53, 15 Eylül 2011 (UTC)

Reality (mesaj) 12:15, 14 Haziran 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 12:15, 14 Haziran 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 12:17, 14 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 06:10, 25 Haziran 2012 (UTC)

merhaba, kullanıcı haklarınızı yeni aktif olan beyaz listeye dahil olacak biçimde değiştirdiğimi haber vermek istedim. kolay gelsin. --kibele 19:29, 4 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, Matematik ile katkılarınızı beğenerek takip ediyorum ama bazı çevirileri anlayamıyorum. Örneğin :"Bir C aşağıda gerçekleştirilen gibi örnek:" cümlesinin "Aşağıda bir C örneği verilmiştir" şeklinde olması gerekmiyor mu?--Alperen (mesaj) 22:07, 30 Aralık 2013 (UTC) Öncelikle beğeniniz için teşekkür ediyorum,orijinal metine bağlı kalmaya çalışıyorum, yine math dili terminolojiside biraz farklıdır,özellikle anladığımı değil anlatılmak isteneni üzerinde fazla değiştirme yapmadan aktarmaya çalışıyorum,ayrıca kendimde daha sonra daha objektif olabilecek bir gözle çeviriyi kontrol edip düzeltmeler yapıyorum,Asıl yeteneğim matematik ve kuantum fiziği üzerinedir.bu konularda faydalı olmaya çalışıyorum. Ildeguz 22:37, 30 Aralık 2013 (UTC)

Vikipedi:Babil
tr Bu kullanıcının ana dili Türkçedir.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
Diğer kullanıcılar

Merhaba Ildegunduz, çevirilerde kelime-kelime yapılan birebir çeviri anlamı değiştiriyor. Alperen'in verdiği örnek bence de haklı. Ben "Bir C aşağıda gerçekleştirilen gibi örnek:" cümlesini ilk okuduğumda, google translate gibi bir araç vasıtasıyla otomatik çeviri yapılmış ve daha sonra üzerinde düzeltme yapılmamış gibi hissediyorum. Matematik terminolojisinin farklı olduğunu biliyorum fakat matematik terminolojisinin farklı olmasındaki amaç, söz ile kolay ifade edilen bazı ifadeleri herkes tarafından matematiksel bir kesinlikte anlaşılabilecek bir şekilde formule etme çabası değil mi? Yesevi (mesaj) 11:06, 10 Ağustos 2015 (UTC)

merhaba Yesevi kardesim cevirilerde kesinlikle en dogrusu benimdir demiyorum, ama matematigi çok iyi bildigimi iyi biliyorum, hatta bazi matematiksel kavramlari çeviri ile degil belki veya olaki yeniden kesfettim ve bunun yabanci literatürde karsiligi varmidir diyede kendimi test ettim.Bu testin iki karsiligi oldu bana; kismen üzüldüm ilk bulan ben degilim diye ama daha çok sevindim okuyuculari yeni kavramlarla tanistirdigim için mesela 'yari türev' kavrami, kesirli sayilarin faktöriyeli olurmu kavrami hep kendime sordugum cevabini kendim buldugum kavramlar ve bunlari wikipedinin ingilizcesinde görüp mümkün ölçüde çevirmeye çalistim.Ben bana ait bir yazi olmasa bile hata varsa düzeltmeye çalisiyorum, diliyorumki çeviri hatalari varsa arkadaslarda bunu düzeltsinler, zaten wikipedininde mantigi budur Ildeguz

Merhaba Ildegunduz, metamatiği ne kadar iyi bildiğini başka bir platformda tartışabiliriz, iddialı olmak güzel birşey. Fakat bu, çevirilerini malesef daha iyi yapmıyor. Çeviri yaparken özellikle makina çevirilerini birebir kullanmaktan kaçınmalıyız. --Yesevi (mesaj) 17:16, 15 Kasım 2015 (UTC)

Tekrar merhaba diyorum.Çevirilere herzaman dönüp mantik hatasi varsa düzeltmeye hep çalistim ve bunu ben zaten dinamik bir süreç olarak kabul ediyorum,bu yarinda devam edecek sonrasinda da ve ta ki tam mükemmellesinceye kadar, makina çevirisine hiç güvenmedim, ama isimi kolaylastirmadida diyemem ama asil ceviri mantigimda hep "burda ne diyor?"oldu, zaman zaman çeviri hatalari olabilir.Fakat bende kendimin anlamadigi bir cümle yapisi varsa bunu hem matematiksel ve hemde yabanci bir dil mantigi ile çözmeye çalisiyorum.Herkesin kafasinda elbetteki soru isaretleri olabilir ve /fakat bu takdir edersinizki bende de var; yani kendi yazdigimi begenmedigim ve "burdan ben ne anlarim?"empatisiyle objektif bir gözle farkli zamanlardada bakip bir -ömür zamanim- içinde geri dönüp "daha bitmedi" diyerek eklemeler, çikarmalar yaptigim çok oldu ve olacak? yine sürekli iyilestirmeler için bu veya baska çeviriler için hatalari sifirlayincaya kadar geri dönecegim. Vikipedide yararli olmak elbetteki benim karsiliginda maddi bir karsilik bekledigim alan degildir ve olmayacaktir ve herkesin zaman ayiracagi asil ugrasi ekmegini kazandigi kendi isidir, yani asil sorun zaman ayirmak meselesidir.Fakat buna ragmen vikipedide en sevdigim alan olan matematikteki en siradisi kavramlari hem kendime hem Türkçeye kazandirmak benim için büyük bir zevktir.Ildeguz

Makine çevirisi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Katkılarınızda makine çevirisi mi kullanıyorsunuz? Hilbert dönüşümü maddesine bakınca öyle bir izlenim edindim. Eğer durum böyleyse, lütfen makine çevirisiyle madde oluşturmayın.--Sayginerv-posta 12:00, 20 Temmuz 2014 (UTC)

Makina çevirisi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Katkılarımda fizik ve matematik bilgimi kullanıyorum,hatalı gördüğüm noktaları tekrar gözden geçirip doğruluyorum.İngilizce çevirinin nasıl yapıldığını biliyorum :) Ildeguz 14:00, 20 Temmuz 2014 (UTC)

Hizmetli başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhabe Ildeguz, dün hizmetli başvurusu yaptım ve seninde başvurum altında oyunu görmek isterim. Kolay gelsin... --Kendinciz 23:51, 9 Ağustos 2014 (UTC)

Hoş geldiniz Ildeguz![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:24, 19 Aralık 2014 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Ildeguz
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:04, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Merhabalar,

İki parçalı yarım başlığında yaptığınız çeviri'de;

In graph theory, the bipartite half of a bipartite graph G = (U,V,E) is a graph whose vertex set is one of the two sides of the bipartition (without loss of generality, U) and in which there is an edge uiuj for each two vertices ui and uj in U that are at distance two from each other in G.[1]

'ye karşılık olarak;

Graf teori içinde,bir ikiparça graf G = (U,V,E)nin ikiparça yarım olan köşe seti grafiktir ikiparçanın iki tarafının (genellik kaybı olmadan, U) bir ve bunun içinde burada bir kenarı uiuj U içinde ui ve uj her iki köşe için bu Giçindeki her diğer iki uzunluktandır.[1]

Önerdiğinizi fark ettim. Bunu bir çeviri hatası olarak görmemek gerekiyor. Muhakkak çok güzel çevirileriniz de vardır fakat bu örnekteki gibi yapacağınız çevirileri bir miktar erteleyip çeviriyi tamamladıktan, çeviri içinize sindikten sonra yayınlarsanız daha iyi olur.Yesevi (mesaj) 13:23, 10 Ağustos 2015 (UTC)

N = 1 süpersimetrisinin 1 + 1 boyutta cebiri isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--ToprakM 19.35, 12 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

ToprakM  18.52, 25 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]