Kullanıcı mesaj:GraphicDesigner

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ilginizi çekebilecek bir konu[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) nen altında bir başlık olarak VikiProje ve buna bağlı olarak VikiProje Madde Değerlendirmesi belki ilginizi çeker diye düşündüm.--GraphicDesigner 16:29, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, olusturdugun sayfalar oldukca detayli; neyi referans aldigini ogrenebilir myim? Citrat 16:50, 2 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba cevabiniz icin tesekkur ederim ancak kaynak belirtmemisiniz; bu sayfalari nereden cevirdiniz? Sadece sizin goruslerinizi mi yansitiyor? Citrat 03:42, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Teşekkür ederim, ben de bu sayfaları en kısa zamanda inceleyeceğim; burada da VikiProje sayfalarından bahsettim, sağolun. :) Bon Joka 21:49, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Bu sayfa kurallarin par.asimi?[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Türkçenin kullanımı sayfasi ve içinde tartışılınlar hala geçerli mi? --GraphicDesigner 15:28, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Sayfa genel olarak geçerli, fakat seninde dikkatini çekmiştir asıl bilgi tartışma safyasında. Aslında tartışma sayfasında kararlaştılmış olan fikirlerin güzel bir şekilde gerçek sayfasına taşınmaları gerekiyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 18:23, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Sinema portalına katılımcıların eklenmesi iyi bir fikir fakat sinema projesinde olan katılımıcıların kendi istekleriyle portalın sayfasına kendilerini eklemeleri daha verimli olurdu. Yaptığın değişikliği geri alır ve katılımcıları adlarına yaptığın faliyeti haber verirsen makbule geçer. İyi çalışmlar.--Tegiiinmesaj 17:57, 4 Ağustos 2006 (UTC) Haberleri var yani ,benim haberim yoktu görünce haberim oldu. ayrıca sinema projesinden önce portal yapılmıştı. senin eklediğin şablondaki katılımcı tarihleri sinema projesine ait. sinema portal daha önceden kuruldu ve katılımcılarda şablonda yazan tarihte sinema portala katılımda bulunmadılar. değişikliği geri al eğer istiyosanda tek tek her kullanıcıya yaptığın değişikliği haber ver. kendileri adlarını yazsınlar yada sen bize redict edicek bir şablon hazırla. iyi çalışmalar.--Tegiiinmesaj 18:20, 4 Ağustos 2006 (UTC)

sinema projesinde olanlar tabiki portala katkıda bulunuyorlar ama bazı gerçekler var ki sinema portalı daha önce kururdu ve sinema portalı ve sinema projesi öz oluşumuyla ayrı katılımları gerektiriyor. sinema portal ile sinema proje arasında amaç ,organizasyon, sorumlu olduğu işlerde farklılık var. sinema projesi sinema kategorisi sayfalarına yeni sayfalar eklemek, sinema portal ise gelecek olan okuyucuyu en iyi şekilde yönlendirmek kategorileri ve makaleleri sade bir şekilde anlatmak, tüm sinema makalerine bir kapı görevi yapmak içi kururdu. bu sebeplerden sinema portalına katılımda bulunmak istiyenler için ayrı bir şablon konulmalı. şu anda portalın ve film yapımı projesinin katılım şablonu yok. ikisine şablon yapabilir misin? iyi niyetin ve yardım severliğin adına teşekkür ederim. iyi çalışmlar.--Tegiiinmesaj 19:34, 4 Ağustos 2006 (UTC)


Evet bencede sadece yerleşim birimi ismi ve bağlı olduğu ilk üst yerleşim birimi yazılmalı.--BeterBöcek 19:04, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Sinema portal[kaynağı değiştir]

eğer portalda değişiklik yapmak istiyosan var olan tasarıma ve kategori ayrımlarına sadık kalarak, yeni eklemelerle, olanı bozmadan geliştirebilirsin. Tasarımda değiştirmek istediklerin faydalı olacak değişiklikler ve yeni yapıcı düşünceler ise beni haberdar et. karşılıklı enine boyuna doğru olanı düşünerim. Kolay gelsin.--Tegiiinmesaj 20:11, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Selam, geç yanıt verdiğim için kusura bakma. "Özgeçmiş" yerine "Biyografi" kelimasini kullanmamın belirli bir sebebi yoktu aslında. Muhtemelen vikideki madde başlığı Biyografi olduğu için o kelimeyi kullanmışımdır ama değiştirmek benim için sorun olmaz. Kolay gelsin --Pinar 05:29, 6 Ağustos 2006 (UTC)

öznel maddesi[kaynağı değiştir]

merhaba. öznel maddesinde değişiklik yapmışsınız. Ama yazdığınızın anlamını anlayamadım. Acaba farklı disiplilerin yaklaşımlarıyla farklı öznel kavramlarındanmı bahsediyoruz? selamlarımla. Bu arada sizde hala uyanıksınız sanki.. link bu: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96znel&diff=513063&oldid=507281 --Kutu su 03:42, 7 Ağustos 2006 (UTC)

tekrar merhaba. öznel maddesini bir ara değiştireceğim. Size de haber veririm. Felsefeye özgü teknik kavramların kullanımı ile ilgili bir problem var. Ve evet yardım teklifi için teşekkürler, ingilizcem var.--Kutu su 06:17, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Dert olarak görmüyorum[kaynağı değiştir]

Dert olarak görmüyorum ki wiki speicesi zaten bağlantı olarak veriyorum. estetik açından güzel görünüyor birde insanların kafası karışmasın kolaylık sağlasın diye. --Carduelis 15:44, 7 Ağustos 2006 (UTC)


terimlerimize linki kaldırmışsınız[kaynağı değiştir]

ovvv! GraphicDesigner, Yardım:İçindekiler maddesinden terimler sayfasını kaldırmışsınız. Orada kalsa daha iyi değilmiydi? İşin aslı o maddeyi genişletmeyi düşünüyordum.--Kutu su 17:31, 7 Ağustos 2006 (UTC)

anlıyorum, Yalnız yinede göz önünde bir yerlerde olmalılar. Artık bir ara etraflıca düşünürüz. bulabildiğim tüm viki terimlerini buraya işleyeceğim zaman içinde.Kolay gelsin --Kutu su 17:57, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, Portal:Askeriye/Tarih Kordinasyon güzel olmuş, bir de "Çeviri" satırı ekleyebilir misin? --Mskyrider 21:05, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Teşekkürler, geliştirme kalsa da olurdu. Çeviri için zaman bulduğumda eklerim, özellikle "comment" içine almak yararlı oluyor. --Mskyrider 21:23, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Bence eski hali daha iyiydi. İşbirliği istenen maddeler ayrı idi, çevirisi sürenler ayrı. Üstelik birşey kalmamış ki, sadece çeviri bölümü var, diğerleri yardım sayfalarına link veriyor. Osmanlı Askeri Teşkilatı, çeviri bölümünde yer almış şimdi. Bildiğim kadarıyla çeviri yapılmıyor o sayfada. Sayfanın adı da Koordinasyon olması gerekmez mi. "Eeee, sen de çok oldun ama" demeyin de :) puntolar da çok küçük olmuş. Tamam tamam kızmayın. Sustum :) --Makedon 21:51, 7 Ağustos 2006 (UTC)
Anladım GraphicDesigner. Görünüşe göre pek çok şey şu kategoriler meselesine dayanıyor. Senin daha önceki bir mesajında görmeyi çok istediğini belirttiğin tarzda bir portal sayfasını, ben de çok isterim. İnsan bazen sabırsızlık gösterebiliyor işte :) --Makedon 22:23, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Şablom:Yapılacaklar[kaynağı değiştir]


{{Yapılacaklar
  |istenen=
  |düzenle=
  |bağlandır=
  |birleştir=
  |temizle=
  |geliştir=
  |çeviri=
  |taslak=
  |güncelle=
  |taraflı=
}}

Bu şekilde olsa nasıl olur?--Erdemsenol 22:09, 7 Ağustos 2006 (UTC)

yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Yerleşim birimlerinin nasıl kategoriler haline getireleceği nerde tartışılmış? Bunun içinde bazı sorunlar var gibi geliyor. Ben bu tartışmaları. Proje sayfasının altinda bulamadim. Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri Bir örnek vereyim. "Belde ve köyleri" tanımını hangi fikre göre geliştirilmiş. Hani belde belediye alanı demek ve bazen içinde bir den fazla köy olabilir. Şöyle düşün "sarı" beldesinin hizmet verdiği "kırmızı" ve "beyaz" köyleri "belde ve köyleri" dediğin anada kırmızı ve beyaz aynı kategori ve bir alt kategorisi olan "sarı"nın *(hizmet alani olarak düşün) içinde iki kere tekrarlanacak. Bence gel şu yerleşim birimlerinin altında kategori planlaması çalışmalarını başlat ve koordine et. Bu faliyete başkanlık etmen, ilgilileri toplayıp gerçekden doğru bir şema oluşturmuş olman çok yararlı olur çünki her gelen düşünmeden kategori oluşturmuş. Hani kategorileri düzenlemeye başladığından söylğyorum yoksa iş yıkmak için değil. Bu arada Vikipedi:VikiProje_Türkiye Yerleşim Birimleri#Kategori ağacı. --GraphicDesigner 12:17, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Selam GraphicDesigner, dediğin gibi bu işi bir an önce halletmek gerekiyor, aslında seninle bu konu üzerine biraz konuşsak hiç fena olmaz. Böyle mesaj yazarak işler zorlaşıyor, eğer irc.freenode.net'te bulunan #wikipedia-tr kanalına gelirsen beraber bir iş planı çıkarır, neyi nasıl yapacağımıza karar veririz.
Zamanında 16 ile birlikte müzik kategorisini düzeltmeye kalkmıştık, herşey karman çormandı. Hemen hemen sistemi yeniden kurduk ama canımız çıktı, ve bir defa başlayınca bırakamıyorsun.. Bu kategori düzenleme işi çok sıkıcıdır baştan söyleyeyim, benim gözüm korkuyor :) Tembelejderha 13:25, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Hocam sana hız konusunda hak veriyorum. Yanlız bir konuda hatırlatma yapmak isterim. Bu tartışmaları her ne kadar yavaş olsa da proje sayfalarında olmasının çok önemli bir nedeni var. Bundan altı ay sonra yeni bir kullanıcı gelip bilgisizce ama fikir sahibi olarak bu sayfaları değiştirmeye kalkınca yavaş olsa bile kimin hangi fikirleri ve bu fikirlerin nasıl gelişerek hangi seviyeye geldiği bilgisini içeren tartışma geçmişinden yoksun kalacak. yöneticilerin vandallar için IRC kullanması tamam. Ama madde içeriği ile ilgili konuları IRC ile tartışma sistemin en önemli ögesini (bilginin oluşumu) kaybetmesine yol açıyor. İşin kötüsü bu bilgi olmayınca adama kendi kendilerine karar vermiş (demokrat olmayan) deme şansı veriyor. Bu soruna bir çözümün varsa... Ben den daha çok bu işe zaman ayıran ve hatta mülkiyede okuyan veya bu işin kanunu bilenler vardır. Bunların taraf olması lazım. Benim kişisel tavsiyem sen birden fazla proje başlat hepsi yavaş yavaş ilerlesin ama iki ay içinde bir proje değil on proje bitecekmiş gibi hesapla. Yöneticilerde madde geliştirme işlerini IRC ile yapmasınlar. Senin projelelerinden biriside yerleşim yerleri şeması olsun. Ben böyle yapıyorum. Kısaca zaman konusunda haklısın ama eğer benim bilmediğim ve bana açıklayacağın bir yolla bu anlattıklarımın geçersiz olduğunu söylersen varım yoksa bence bu iş yavaş yolla yapılmalı. --GraphicDesigner 13:46, 8 Ağustos 2006 (UTC)

GraphicDesigner, ağacı ekledim. Bakıp yorum yaparsan sevinirim. Ben ekledikten sonra birkaç kullanıcı tartıştık irc kanalında, bunu mantıklı bulduk. Kategorilere aşina değilsen biraz karışık gelebilir. Irc kanalı karar almak için değil ama birbirimize bişeyleri açıklamak için kullanışlı. Neyse. Ben bu şablon üzerinden gidiyorum, zaten değişiklikler olsa da ufak olacak ondan değiştirmek zor olmaz. Sen de bir yandan yardım edersen sevinirim. Kolay gelsin. Tembelejderha 14:55, 8 Ağustos 2006 (UTC)

İyi yapmışşsın hocam sadece bir konuyu çözerseniz benim için mükemmel olur. ben bunu alperan bot konusundada ortaya attım. İlin ilçeleri var ama belde ve köyleri yok. Belde ve köyler ilçelere bağlı. Köy muhtarı sorunlarını valiye değil kaymakama anlatıyor. İşin doğrusunda eğer belde ve köy yaratacaksın bunları ilçelerin altına alman lazım. Böyle yapmayınca ilçe köy belde aynı seviyede kalıyor ki bu kesinlikle doğru değil. Bundan daha detaya (ki gidelebilir beldelere bağlı köyler gibi) girilmesine karşıyım. Çalışmaların için sağol.--GraphicDesigner 17:22, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Bu sadece kategorinin son iki basamağı (dikkatli bakarsan iki yerde tekrarlanmış) gerisi mükemmel. Eğer şablonununa bir bakarsan bu haliyle iki kere tekrarlanma sorunu çözümlenmiş oluyor. --GraphicDesigner 17:24, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Tekrar merhaba, iki yerde tekrarlama yok. Bazı kategoriler iç içe geçmiş durumda hepsi bu. Bunu anlamak için biraz aşina olmak gerekli demiştim, neyse açıklayayım:
örneğin X köyü yalnızca A ilinin köyleri kategorisinin altında. A ilinin köyleri kategorisi ise hem Türkiye'nin köyleri, hem de A ili altında kayıtlı. Türkiye'nin köyleri kategorisi ise hem Türkiye'nin yerleşim birimleri kategorisine, hem de ülkelere göre köyler kategorisine kayıtlı. Böylece birden fazla yerden ulaşım mümkün, ve isteyen araştırmacı ister toplu olarak Türkiye yerleşim birimlerini görebilecek, ya da yalnızca köyleri topluca inceleyebilecek. Benzer olarak isterse sadece Türkiyedeki köylere bakacak, isterse A ilindeki tüm köy, ilçe ve beldelere bakacak. İlgi alanına göre istediği gibi filtreleyebilecek yani maddeleri. Köylerin bir kısmını paylaştırdım, bakarsan daha kolay anlaşılır.
Önerine gelince, tam anlayamadım ama eğer her ilin altındaki her ilçe için ayrı kategori açtıktan sonra köy ve beldeleri bunlara paylaştıralım diyorsan o iş yatar, çünkü ölürüz bitiremeden :) Bence bu şekilde hiç fena değil ve bilgiye ulaşım gayet kolay, senin dediğin işimizi çok çok daha zor yapar. Gel biz bu şekilde ayıralım, ileride çok kullanıcı olunca ihtiyaç duyarlarsa onlar ayırırlar, biz hem işlerini kolaylaştırmış oluruz, hem de bundan sonra eklenecek maddelerin düzenini bir seviyede tutmuş oluruz. Tembelejderha 18:09, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Anlamadım. bir örnekle açıklarsan sevinirim nasıl bir problem olduğunu. Tembelejderha 18:37, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Gelip irc kanalınca real time konuşsak daha iyi olmaz mı? Tembelejderha 18:39, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Koy isimlendirilmesi[kaynağı değiştir]

Koy basliklarini topluca degistirmeden once istersen isimlendirilmesinin nasil yapilcagini topluluga acip tartisalim; keza baslikta 'koy kelimesi fikri bana pek dogru gelmedi ama tabii baskasi degisik dusunebilir; (ornegi Çıralı'da fark ettim). Bu arada anlam ayrimi kisir donguye girmis. Tesekkurler, Citrat 17:06, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Bot'un tartisma sayfalarindaki onceki icerikleri siliyor [1]. Bu filmelerin tartisma sayfasinda da oldu. Bunlari istersen geri al; bot kullanmak icin izin alman gerekiyor ve ayri bir kullanici ismi kullanman dogru olur. Tesekkurler, Citrat 17:00, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Su bot meselesini hallet istersen; bir de surelere neden iki tablo koydun anlamadim, ikisi tek tabloda daha derli toplu olmazmiydi? Citrat 17:22, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Pek vakit kalmiyor projelere burokrasiden; bir cok degilikligi takip etmem gerekiyor. Teklifin icin tesekkurler, Citrat 17:43, 11 Ağustos 2006 (UTC)
GraphicDesigner, mesajlaşmanızın arasına giriyorum fakat, bot kullanammız durumunda 1) bot hesabından bot kullanmalıyız kullanıcı hesabımızla karışmamalı 2) topluluğa botun ne yaptığını açıklamalıyız 3) botun düzgün çalışması ve değişikliklerden sorumlu olarak bir sorun çıktığında onları düzeltmeye hazır olmalıyız. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:30, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Köy isimleri bana göre ilçelere göre sınıflandırılmalı, çünkü doğru olanı bu. Bu işlerden sizler daha iyi anlıyorsunuz diye benimki sadece bir öneri Örnek: Ceyhan'ın köyleri şablonu gibi bir şablon ve X'in köyleri kategorisi açacak bir bot bu işi halledebilir gibi.--Erdemsenol 21:00, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi:Stil rehberi (başlık) ?[kaynağı değiştir]

merhaba, Vikipedi:Stil rehberi (başlık) maddesini başlattığınızı görüyorum. Acaba bu sayfayı hangi sayfadan çeviriyorsunuz? ilgili linki bana gönderirseniz sevinirim. Ara bağlantıları yapacağım--Kutu su 08:36, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi:Bilgi Kutusu içinde aynı şey geçerli--Kutu su 08:37, 10 Ağustos 2006 (UTC)

yazmayı unuttum, Vito yardımcı oldu hallettim. Teşekkürler.--Kutu su 09:22, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Madde Değerlendirmesi[kaynağı değiştir]

Bu konuda yardım edersen.

  1. Proje şablonlarının yerleştirilmesi (bu kısıtlı bir sürede bitcek).
  2. Madde değerlerinin listelendiği bir sayfanın istatistiksel bilgilerini yazan (toplamı = kullana proje sayısı ve + ana toplam) birkaç sayfa ile kısıtlı kullanımlar için gerekli bir bot.

Bir koşul var umarın normal bir sürede bu istatistikler görmek isteyen yazarların sayısı artar ise (ihtiyaç) bu botun belli bir süre sonra sahibi veya en azindan programin başka bir botun ustune geçmesi lazım. Bunun için neler yapmam gerektiğini veya bu amaçlar doğrultusunda daha iyi bir çözüm varsa yardımın için sağol. --GraphicDesigner 17:46, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba GraphicDesigner, bot hesabı almışsın bu güzel bir şey. Ek olarak birşey söylemek istiyorum, botun yapacaklarını vs. VP:Bot sayfasında diğer kullanıcılara anlatsan daha iyi olur. Ek olarak çok fazla değişiklik yapacaksa, geç saatlerde çalışma veya bot statüsü alman daha iyi olur. Bu şekilde çalıştığında son değişiklikler çok kullanışsız bir hal alıyor. Son olarka umarım botun tartışma sayfalarında hatalı değişiklikler yapmıyordur. --Ugur Basakmesaj 20:05, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Bot uyarısı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Türkçe Vikipedi'de topluluğun desteğini almadan herhangi bir bot çalıştırmka yasak. Vikipedi:Botlar başvuru yapman gerekiyor. Eğer durdurmazsan engellemek zorunda kalacağım. --Özgür 02:13, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Graphicdesigner, bu işin öncesi ile alakası yok. Genel kural. Robot onay lamalı, ne iş yaparsa yapsın. Üstteki cümle açık değil mi? Rica edeceğim, herşeyi negatiften alıyorsun. --Özgür 02:37, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Çanakkale Deniz Savaşları nda şablon maddeyi bölmüş durumda bi el atarsanız iyi olur, teşekkürler.--Humbaracı 16:20, 14 Ağustos 2006 (UTC)


Bot desteği[kaynağı değiştir]

Graphic designer, yönetici seçimleri olsun bot seçimi olsun, mümkün olduğunca katılmıyorum. Ancak bir problem olursa ya da yanlışlık olursa katılıyorum. O sebeple diğer arkadaşların yorumlarını bekle. Eğer yeterli yorum gelmediyse, köy çesmesinde Bot sayfasına link ver botun oylanması gerektiğini belirt. --Özgür 13:19, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Canakkale ve bot[kaynağı değiştir]

Hatirlarsan bir ara benim uzerinde calistigim canakkale savaslarin daki butun duzenlemerin telif madde oldugunu yamizmisdin. bende telifin benden kaynaklanmadigini soylemisidim. Bir arkadas canakkale deniz savaslarinin basliginin (ana sayfada giris cumlesi idi). nicin silindigini soruyor. canAkkale deniz savaslari telifli degilse yanlislikla telifli olmayan bir maddeyi silmissin. istersen bir bakiver. Ben telif sorunu olan maddelerle ilgilenmiyorum. VAKIT KAYBI.--GraphicDesigner 12:25, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Bu arada aklima gelmisken [2] destek verirsen sevinirim. --GraphicDesigner 12:25, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Aşağıda Çanakkale savaşları ile ilgili sildiğim toplam üç madde bulunuyor. (Silme kayıtlarından siz de görebilirsiniz.) Deniz savaşları ile ilgili birşey silmedim, ve az önce bu üç sayfayı kontrol ettiğimde hepsinin telifli olduğunu gördüm, yani yanlışlık yok.
  1. 01:25, 27 Temmuz 2006 "Çanakkale Savaşları Cephe Hazırlıkları"
  2. 01:11, 27 Temmuz 2006 "Çanakkale Savaşları Öncesi"
  3. 01:10, 27 Temmuz 2006 "Çanakkale Savaşları Sonuçları"
Bota gelince, desteklemiyorum. -Tembelejderha 13:27, 15 Ağustos 2006 (UTC)
kalbimi kirdin. Botu desteklemem umarim vikide "kaliteli madde" degerlerine de hayir! demen ile ayni manaya gelmiyordur umarim. Ayrica istersen su canankkale deniz savaslarina bir bak. Eyer diger sayfalar telifli ise ve bundan eminsen bu sayfa bu setin bir parcasi olarak telifli olma ihtimali cok yuksek. Bu nasil gozunden kacdi anlamadim benim yaptigim butun duzenlemere bakmisdin... Yanlis anlama senin icin birsey demedim. Sadece bir yazarin bana biraktigi soruya cavap ariyorum. Belki o yazarda bunun telifli oldugunu bilmiyor olabilir. tabi telifli ise..--GraphicDesigner 13:42, 15 Ağustos 2006 (UTC)
Kalbiniz kırılmasın, ve yanlış anlaşılacak birşey yok. Konuları kişisel-duygusal olarak ele almayın. Kalitesiz maddelere karşı olduğum için sizin bot kullanmanıza karşıyım, fakat lütfen bu bot muhabbetini sürdürmeyelim. Niyetinizin iyi olduğunu ve Vikipedi için güzel şeyler yapmak istediğinizi düşünüyorum, fakat sanırım bu konu üzerinde anlaşmamız en azından şimdilik mümkün değil. Daha önceki tartışma ortamında edindiğim izlenim budur, sizin farklı fikirleriniz var ve saygı duyarım, sizin de benimkine anlayış göstermenizi rica ediyorum.
Sizin tüm değişikliklerinizi kontrol etmedim, ve telifli maddeleri silmememin nedeni gözümden kaçmalarından ziyade vaktimin-gücümün olmaması. Örneğin düzenlenecek sayfalar kategorisindeki maddelerin yarısından fazlasının telifli olduğunu tecrübeyle biliyorum ama silmekle bitmiyor. Şu anda yeni eklenenleri kontrol etmeye bile zor yetişiyorum, ve yapılacak daha çok iş var. Ayrıca Vikipedi dışında da işlerim var.
Çanakkale savaşları ile ilgili maddeleri şimdi kontrol ediyorum, telifli olanların geçmişlerine bakacağım, eğer telif sorunu olmayan bir versiyon bulursam ona geri alırım, bulamazsam içeriği tamamen boşalır, eğer varsa kategori, interwiki ve şablonları bırakırım. (şablon yoksa silerim.) Bunları tekrar hazırlamak zorunda kalmamamız için sizden ricam boşaltılanlara birkaç cümle bilgi girerek taslak yapmanız. İyi çalışmalar. Tembelejderha 16:33, 15 Ağustos 2006 (UTC)
Çanakkale Deniz Savaşları Arı Burnu Çıkarması, Seddülbahir Çıkarması, Anafartalar Savaşı maddelerinin içeriği telifliydi, sildim ve boş olarak (şablonları ile) çalışma var etiketi ile yeniden açtım, taslak haline getirirseniz sevinirim. Telifli olduğunu görüp sildiklerim ise şunlar: Birinci Kirte Muharebesi, İkinci Kirte Muharebesi, Üçüncü Kirte Muharebesi, Kerevizdere ve Zığındere Muharebesi, 1. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti, Çanakkale Muharebelerinin Sosyo Ekonomik Psikolojik Etkileri, Mustafa Kemal ve Çanakkale Savaşları, Çanakkale Boğazı, Çanakkale destanı. Gözümden kaçan olduysa siz telifli etiketi koyun, ben silerim. Tekrar iyi çalışmalar. Tembelejderha 16:51, 15 Ağustos 2006 (UTC)

yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Hocam hala burada isen bir ricam olacak...--GraphicDesigner 22:01, 19 Ağustos 2006 (UTC)

merhaba GraphicDesigner, şu an için buralardayım:) --Ugur Basakmesaj 22:10, 19 Ağustos 2006 (UTC)
Büyük kısmını bitirdim ama tembelejderhanın çizdiği yerleşim kategorilerini düzeltmeye çelışyordum. Şu botunu kullanarak ilçe ve il kategorilerini Tğrkiyenin ilçeleri ve türkiye nin illerinin altına alınması gerekiyor. İller altında dünyadaki bütün illerin ülkelerine göre değılımını öngçrmekde. Şu anki şeklinde türkiyenin ilçeleri bir bir bu genel kategoriyi dolduruyor. senin referansın için Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Kategori bakarsan. bir bakıver işin büyüklüğüne göre karar verelim. Harcayacağın zamana değecek mi?--GraphicDesigner 22:18, 19 Ağustos 2006 (UTC)
Kisaca Kategori:İlçeler alt kategor'ler' Kategori:Türkiye'nin ilçeleri kategorisinin altına. gerisini taşımışım.--GraphicDesigner 22:28, 19 Ağustos 2006 (UTC)
GraphicDesigner, başka bir işle meşguldüm o arada. Sanırım fazla geç olmadan istediğini yaptım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:06, 19 Ağustos 2006 (UTC)

yerleşim birimleri başlıkları[kaynağı değiştir]

Sevgili arkadaşım bence bu yanlıştan dönmek için bi karar alınana kadar maddeler olduğu gibi kalsın.

İşin doğrusu açıkça şöyle olmalı---> İnce Köyü ve birden fazla aynı isimli köy olacağı için anlam ayrım sayfası yaratılır yada X Köyü, Polatlı şeklinde olmalı. Öteki türlüsü anlamsız biryeri ilgisiz biryere bağlamaktan başka birşey değil. Çünkü sınıflandırma mantığına ters bu durum.--MetalFırtına 14:01, 20 Ağustos 2006 (UTC)


Bu boş maddeler ne?[kaynağı değiştir]

GraphicDesigner, seninle anlaşamayacağız sanırım. Akçapınar gibi boş maddeleri açmanda amacın nedir? Vikipediyi her zaman sanki ileride relase edilecek bir ansiklopedi gibi görüyorsun. Ve release edilinceye kadarda hazırlık aşamasındaymış gibi boş iskeletler kurma çabasındasın. Ama Vikipedi online bir ansiklopedi. Her anının düzgün ve içerikli maddelerle olması gerekir. Bizler bu sebeple bir sürü madde siliyoruz, bu sebeple devamlı düzenleme yapıyoruz. Lütfen Vikipedi'yi tanımak için biraz gayret göster. Bu kadar iİnsannın sözlerini ignore edip durma. --Özgür 16:01, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Maddeler biri tarafından yazıldığı zaman oluşturular. Anlam ayrım sayfaları iki tane aynı madde yazıldığı zaman, karışmasın idye ihtiyaç doğulduğu için oluşturular. Ben görevimi yapıyorum. Ve her türlü editi kontrol etmekteyim elimden geldiğince. Burasını o kadar özgür değil. Git bu yaptığını İngilizce Wikipedi de yap. Git Türkiye yerleşim yerlerinin boş anlam ayrımların aç. Git dene. Bakalım ne olacak. Özgür diye kafamıza göre takılmak geliyor herkesin aklına. Maalesef öyle değil. Ben düzensiz ve yanlışları söylemek ve gerekirse bir daha yapılmasını engellemek sorumluluğuna sahibim. Tekrar sözylüyorum madem yaptığım doğru diyorsun, git İngilizce wikipedi'de 20 tane aynı buradaki gibi, linkleri kırmızı olan yerleşim yeri anlam ayrım sayfası aç. Bekle ve gör. --Özgür 16:29, 20 Ağustos 2006 (UTC)
GraphicDesigner, iyi yönetici herşeye evet demez. Herşeye evet diyen yönetici yapıcı olmaz sadece populist olur. Senin bu madde açmana yönelik şimdiye kadar kaç kişi karşı çıktı bir düşünür müsün? Hele bunların içinde kaç yönetici yanlış yaptığını söyledi şimdiye kadar. Sen bunları dinlemeyerek hala bildiğini okursan, bizleri kaale almıyorsun ve bireysel davranıyorsun demektir. Diyecek bir şeyim yok. Çok doğru iş yaptığını düşünüyor ve benim hatalı olduğumu düşünüyorsan, başka yöneticilere danış. Ve bunu lütfen yap. Benin başka diyeceğim yok. --Özgür 16:51, 20 Ağustos 2006 (UTC)
Bir kullanıcının dünyanın her bir yerindeki stadyumları, hangi şehir, kaç mevcutlu dışında bir bilgi içermeyen maddelerini girmişken.... Bu, askeriye portalını epeydir ihmal eden kullanıcıyı ben de protesto ediyorum. Ama sadece bunun için protesto ediyorum. --Makedon 00:30, 23 Ağustos 2006 (UTC)
Kullanici GraphicDesigner'i ben de protesto ediyorum. Kullaniciyi Vikipedi ruhuyla butunlesmis daha faydali ugraslara davet ediyorum. Amacimiz bos sayfalar yaratip Vikipedi'nin reytingini arttirmak degil aksine Vikipediyi, ici herkesin faydalanabilecegi, saglikli ve doyurucu makalelerle dolu ansiklopedik bir kaynak haline getirmek. Iyi calismalar. --BullsEye 01:09, 23 Ağustos 2006 (UTC)

GraphicDesingner'i harcadığı emek dolayısıyla eleştiriyoruz. Vikipedya'da görmek istediğimiz maddeler böyle maddeler mi peki. [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]... --Makedon 00:27, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcı Makedon'a yanıtım bu sayfa ile alakalı olmadığından tartışmanın benimle ilgili kısmına şu linkten ulaşabilirsiniz: [10]--BullsEye 01:48, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Kategori:Askeri şu anda boş duruyor, zamanında doldurulacak mı? Sence Kategori:Askeriye daha uygun olmaz mı ? --katpatuka 18:53, 5 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 14:24, 12 Eylül 2006 (UTC)

Atatürk şablonu[kaynağı değiştir]

Atatürk şablonu yapmaya kara vermiştim, daha önce sizin tarafınızdan yapılmış, ben biraz geliştirdim, isterseniz maddelere koymadan önce birlikte değiştirelim.--Çağatay 10:54, 23 Nisan 2007 (UTC)

Selam GrafikTasarımcısı, anlaşılan grafik tasarımı konusunda söyleyebileceğiniz çok şey var. Bana gelince, bu konuda hiçbir uzmanlığım ve tecrübem yok. Bununla birlikte, kimi maddelere GIF, PNG, SVG eklemeyi çok istesem de nereden başlayacağımı bilemiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Öncelikle, şu resmi yapmak için neler yaptığınızı merak ediyorum. Teşekkürler--Tuleytula 22:04, 13 Ocak 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:00, 2 Mart 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba GraphicDesigner,

Oluşturmuş olduğunuz Çakırhüyük Dere, Adıyaman adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 19:05, 1 Haziran 2010 (UTC)

Vikipedi:Vikiproje bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam, Vikipedi:Vikiproje Bilgi Kutusu diye bir proje başlattık, katılırsanız seviniriz. --Boyalikus 11:19, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

Tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Dijkstra. Oluşturduğun Tartışma sayfası maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "Y3: Farklı isimalanları arasında yönlendirme" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. ---- Dijkstra·ileti 08.24, 30 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]