Kullanıcı mesaj:Eğitmen/Arşiv/Temmuz 2014-Ağustos 2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Said Nursi maddesi[kaynağı değiştir]

Madde ile ilgili değişiklik gerekçemi yazmıştım, zannederim okumadınız. Maddenin biyografi kısmı çok uzun ve ayrıntılı olduğu için ayrı bir sayfa olarak düzenlendi. Ayrıca Düşünceleri kısmı da daha düzenli ve anlaşılır bir sayfa olan kendi sayfasından alım ve uygun eklemeler ile yeniden düzenlendi. Sayfanın üzerinde çalışmam devam etmekte iken gerekçesiz olarak bunları geri almanız anlaşılmaz bir tutum bence ZohakMSJ 08:48, 2 Temmuz 2014 (UTC)

O zaman şöyle diyeyim, maddenin benim tarafımdan yapılan değişiklikleri incelerseniz bunun madde içeriğini boşaltma veya bozma anlamına gelmediğini, belirli ansiklopedik gerekçelerle yapılan bir düzenleme ve pozitif katkı olduğunu da görmelisiniz. ZohakMSJ 09:02, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Konuma saldırı[kaynağı değiştir]

Açmış olduğum konu bir biyografi konusuydu. Bizzat şahsın kendisinden izin alarak açmış olduğum konuya 10-12 saat içinde yaklaşık 2400 erişim sağlandı. Bu erişim sayısının fazlalığı konuya saldırı olmasını kaçınılmaz hale getirdi. Bu saldılar sonucu için konu silinmesi için işaretlenmiştir. Sayfanın kontrol edildiği zamanda bu saldılar nedeniyle konu tamamen değiştirilmiş ve şahsa hakaret edilmiştir. Sayfanın işaretlenmesinin nedeni G10 maddesidir. Gereğin yapılmasını arz ediyorum.--Dogaturkmen (mesaj) 04:36, 4 Temmuz 2014 (UTC)

lütfen ansiklopedik yaklaşım[kaynağı değiştir]

vikipedi maddelerini kendi yaklaşımlarınız doğrultusunda şekillendirme çabalarınız takdire şayan. ancak burada sadece ansiklopedik tanımlar yapıyoruz. 'eşi', tek eşin o olduğu anlamına gelir açıkça. sizin bu tanımdan ne anladığınız ve nasıl hassasiyetler içinde olduğunuz vikipediyi ilgilendirmez. kolay gelsin. --kibele 09:27, 4 Temmuz 2014 (UTC)

  • Size öncelikle; şahsıma karşı zaman zaman öne çıkan 'aggressive' tutumunuz ve zaman zaman da 'boss' tutumunuzu değiştirmenizi/buna son vermenizi, yaptıklarınızın/yaptıklarımın vikipedi politikalarına uyumlu olması gerektiğini, bu hususu hiç bir zaman unutmamanızı, biz diğer kullanıcılardan hiç kimsenin hiç bir üstünlüğe sahip olmadığını bilmenizi, ortak bir projede gönüllü katkı yapmaya çalışan toplulukça belirli konularda yetkilendirilmiş iki vikipedist olduğumuzu hatırlatırım. Bireysel tutum ve davranışlarla kullanıcıların, birbirlerini 'küçük görme' ve 'yerme' anlamında davranış sergileyemeyecekleri konusunda ilgili politika (VP:GK , VP:N) ve yönergelerimizin mevcut olduğu sanırım bilginiz dahilindedir. Size bu hususu hatırlatmakta yarar olacağı düşüncemi aktarmak istedim. Çünkü yukarıdaki iletiniz içeriğinde de yer alan "vikipedi maddelerini kendi yaklaşımlarınız doğrultusunda şekillendirme çabalarınız takdire şayan." gibi ifadeleri sürekli kullanmaktasınız. Hele "sizin bu tanımdan ne anladığınız ve nasıl hassasiyetler içinde olduğunuz " ifadeniz. Buna sadece 'pes doğrusu' diyorum. Lütfen kişisel yargılamaları bırakın ve içerikle ilgili şurada topluluğun tartışmasına odaklanın, odaklanalım. Size de kolay gelsin..--Eğitmenmahmut msj 13:43, 4 Temmuz 2014 (UTC)
yazdıklarınızın yüzde doksanı kişisel yorumlarla dolu. aynı anda olmakta olan bu iki durumdan birinde topluluk kararı deyip değişiklikleri geri alırken diğerinde hâlâ gerekeni yapmamış olmanız topluluğun gözünden kaçmaz. bekliyoruz. --kibele 13:48, 4 Temmuz 2014 (UTC)

..maddesindeki öznel değişikliklerinizi geri alır mısınız lütfen. italikleri de kaldırarak mümkünse.. --kibele 09:32, 4 Temmuz 2014 (UTC)

italik kullanımına ilişkin yorumunuz yanlış. bu şekilde herkes vurgulamak istediği kelimeyi italik yapamaz. topluluğun kararını vermesi için değişikliklerinizi geri alır mısınız lütfen.. --kibele 13:22, 4 Temmuz 2014 (UTC)
  • Orada vurgulanan benim vurgulamak istediğim bir kelime değil, maddeye ismini veren 'isim' dir. Yaptığım değişiklik tartışma başlatılmadan evvelki sürece ait. Tartışmada değişiklik kararı çıkarsa değiştirilir. Ayrıca bu kadar konunu üzerine hırsla gitmenize de bir anlam veremedim doğrusu..--Eğitmenmahmut msj 13:51, 4 Temmuz 2014 (UTC)
'hırsla' da bir kişisel yorum, sanırım farkındasınız. topluluk kararına olan saygnız belli oldu. ben yapıyorum değişikliği. --kibele 13:52, 4 Temmuz 2014 (UTC)
  • Maddede yapılan geri alma işlemine gösterdiğiniz gerekçe; 1. ismin (Selahaddin Eyyubi) İtalik şekilde yazılması, 2. 'Selahaddin' olarak hemen hemen maddenin her bölümde yazılan ismin, tarafımdan niçin 'Selahaddin Eyyubi' olarak yazıldığıdır. Yani 'Eyyubi' ifadesini eklememdir. Kişinin ismi 'Selahaddin ' değil, 'Selahaddin Eyyubi' dir. Aksi takdirde herkesin aklına mahalledeki, sokaktaki herhangi bir Selahaddin gelebilir...Şimdi gelelim sizin yaptığınıza yani geri alma işleminizin kapsamına: İtalik yazı bahanesiyle "Ben yapıyorum değişikliği" deyip, katkılarımı geri almanız sizin 'kişisel yorumunuza' dayalı bir eyleminiz niteliğindedir. Değişikliği tamamen geri almanız ise tek kelime ile 'vandallık'tır. Bu şekilde de sizin topluluğa olan saygınız ortaya çıkmış olmuyor mu? Lütfen Geri aldığınız "..Eyyubi" ifadesini maddeye ekler misiniz?. Kolay gelsin..--Eğitmenmahmut msj 17:23, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, Theo. Kolay gelsin. Nasılsın?..--Eğitmenmahmut msj 00:23, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Teşekkür ederim hocam, iyi diyelim iyi olalım. :) Siz nasılsınız? İyisinizdir umarım.. --Théoden ileti 00:34, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Teşekkür ederim ben de iyiyim. Etkin olduğunu görünce selam vermek, halini hatırını sormak istedim. Yoğun/tartışmalı bir gün/gece sonrası iyi oldu bu şekilde görüşmemiz:) Bu arada hatırlatmak istediğim bir husus var: Sas bölümü bir hayli yüklü malum. Kapatılacak duruma/karar aşamasına gelmiş sayfalar/maddeler var. Belki zahmet olacak ama ilgilenebilirseniz sevinirim. O bölüme geçtiğimde trafik oldukça karışık gözüküyor:) Şimdiden kolaylıklar ve iyi geceler dilerim. Kalın sağlıcakla..--Eğitmenmahmut msj 00:40, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Sağolun hocam, elbette ilk fırsatta kapatılacak durumda olanlarla ilgilenmeye çalışırım. Tekrar teşekkürler, iyi geceler.. --Théoden ileti 00:44, 5 Temmuz 2014 (UTC)

İBP Sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Sağol Hocam, teşekkür ederim. Sıhhatiniz yerindedir umarım. Elimizden geldiğini yapacağız inşallah. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 13:15, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Wikiislam.net ve diğer konular[kaynağı değiştir]

Merhaba Hocam, Wikiislam.net için ilk mesjımda her ne kadar "Maddeyi geliştirme için güvenilir kaynak." demiş olsamda Rapsar(ki bence kendisi Vikipedi'de politikalar konusunda en hassas kullanıcı)'ın eleştirilerini okuduktan sonra fikirlerim biraz değişi. Önceleri Wikiislam.net'in tamamen güvenilir bir kaynak olduğunu direk oraya link vererek kullansak ta sorun olmayacağını düşünüyordum. Şimdi ise içeriğin değişme/silinme ihtimaline karşın orada yer alan kaynakları (bir de yanlış olma ihtimaline karşı) kontrol ettikten sonra alıp burada kullansak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

  • Cariye: Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın, halayık. [1]
  • Sexual slavery: the slavery of unwilling people for sexual exploitation. [2]
  • Concubines: a woman who cohabits with a man to whom she is not legally married, especially one regarded as socially or sexually subservient; mistress. [3]
  • Metres: Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın, kapama, kapatma, zamazingo. [4]

Göreceğiniz üzere cariye ve seks kölesi arasında sözlük anlamı olarak pek fark yok, cumcubines ise tam olarak metres demek. Seks kölesi Türkçe'de pek bu durumu ifade etmek için kullanılan uygun bir ifade değil. Konuyu sadece seks ile sınırlandırıp insanın midesini bulandırmakta. Bunun için size bodoslama çeviri yapıyosunuz dedim. Bire bir kelimeler üzerinde değil anlam üzerinden çeviri yapılır. "Sexual slavery" ifadesinin kötü niyetli olarak yazıldığını söylemişsiniz ama female slave(birinin etkisi altında çalışan kadın), concubine(metres, bir köleden daha fazla haklara sahip), odalisque(Odalık, Osmanlı haremini ifade etmek için kullanılıyor) kelimeleri durumu ifade etmede yetersiz ya da yanlış. Bence sizin bu itirazınız İngilizce ve Türkçe arasındaki nüans farklılıklarından kaynaklanıyor. İngilizce seviyem en-3, ben buradan bunu anladım, bu yorumu yaptım. Eğer çok ısrar ederseniz İngilizcesi ve Türkçesi 5. seviyendeki biri ile görüşebilirim. Bir de, Cariye yerine diğerleri gibi Maried kullanılması gerekiyor demişsiniz ama cariye ile evlenmezsiniz, istediğiniz gibi istediğiniz kadar kullandıktan sonra istediğiniz birine satarsınız. Cariye üzerinde hiçbir sorumluğunuz olmaz, evinizdeki bir eşya gibi muamele edersiniz. Bu arada bende herkes gibi size Hocam diye hitap ettim. Nerede ne üzerine öğretmenlik yapıyorsunuz? --Mavrikantmsj 17:46, 5 Temmuz 2014 (UTC)

  • Merhaba. Öncelikle büyük emek vererek yukarıya çıkardığınız ileti için tşk.ederim. İçerikte yer alan kelimelerin her birinin kullanılışlarını ve ne için nasıl kullanılması gerektiğini de çok iyi biliyorum. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Konu sıradan bir konu olmadığı için ve bunların ne maksatla kimler tarafından kullanıldığına dair Peygamberimizin evlilikleri ile ilgili şu akademik kaynağı ayrıca ek olarak şurayı da incelemenizi öneririm. Bilâkis Efendimizin Eşleri ile ilgili büyük bir bölümüne ait maddeleri de ilk olarak ben oluşturmuştum. O esnada bağlantısını verdiğim akademisyenin çalışmasından da yararlanmıştım. Size de incelemenizi öneririm. Diğer hususlarda da şuradaki son cümleme bağlı kalmayı düşünüyorum.Kusura bakmayın. İyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 23:03, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Köy çeşmesi (ilginize) kısmında Vikipedi Tıp Çeviri projesiyle ilgili İngilizce mesaj vardı. Türkçe'ye çevirdim. Fakat yanlışlar varsa kontrol edebilir misim Mahmut Hocam? İngilizcemin yettiği kadar çevirebildim. Zahmet olmazsa. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 20:36, 14 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Uğur. Eline sağlık güzel yapmışsın. Sadece "live" kelimesini anlamlandırıken "canlı değil" diye değilde "etkin değil" veya benzeri ifade kullansan daha iyi olmaz mı?..--Eğitmenmahmut msj 20:52, 14 Temmuz 2014 (UTC)

Merhabalar, ben Ahmet Türe, Çatalpınar ve Elmaköy (Çatalpınar) sayfalarına bilgi ekledim fakat onaylanmadı. Öte yandan ahmet Türe sayfasına silinmesi gereken ansiklopedik bilgi yazıyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Her şeyden önce belirtmek isterim ki, Vikipedi bir ansiklopedidir. Eklenen bilgilerin doğrulanabilir olması yani kaynaklandırılmış olması esastır. Bu vesileyle, madde içeriklerine yaptığınız katkılarınızı lütfen kaynaklandırınız. Adınıza açmaya çalıştığınız madde ile ilgili olarak şurayı iyi incelemeniz gerekecek. Yani kayda değerlik ölçütlerini karşılayan kişiler adına madde oluşturabilirsiniz. Elbetteki her insan kendince kayda değerdir ama ansiklopedik olma açısından maalesef değil. Bu sebeple şurayı lütfen iyi inceleyiniz ve adınıza madde oluşturma konusunda ısrarcı olmayınız. İyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 21:30, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, Theo. Nasılsın, dilerim iyisindir:)

Yaptığın çalışmada " Dosya 1: Wikimedia Commons'a taşınmış dosya " gerekçesiyle 'çift' olan dosyaları silmişsin (İzleme listemde gördüm). Eline sağlık. Yalnız özel bir durum var: Commons taşınmayan yani 'çift' durumda olmayan dosyalar da silinmiş. O durumda olan dosyaların kullanıldıkları maddelerde yerleri şu anda boşalmış durumda. Common'sa taşınmadan silinen dosyaları aşağıya listeledim:

  1. Dosya:AZİZİYE BELEDİYESİ ILICA TERMEL TESİSLERİ.jpg
  2. Dosya:AZİZİYE BELEDİYESİ ILICA TERMEL TESİSİLERİ2.jpg
  3. Dosya:AZİZİYE Çiçek logo.jpg
  4. Dosya:ERZURUM ILICA ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU (Ilıca Merkez İlkokulu).jpg
  5. Dosya:ERZURUM ILICA LİSESİ1.jpg
  6. Dosya:ERZURUM ILICA LİSESİ2.jpg
  7. Dosya:ERZURUM ŞEKER FABRİKASI GİRİŞ.jpg
  8. Dosya:Kumrular.jpg
  9. Dosya:PULUR ÇAYI.jpg
  10. Dosya:Resim Galeri1(Aziziye Çarşı).jpg
  11. Dosya:Resim Galeri2(Aziziye Çarşı).jpg
  12. Dosya:Resim Galeri3( Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü.jpg
  13. Dosya:Resim Galeri4(Aziziye Organize Sanayi).jpg
  14. Dosya:Resim Galeri4(Şehir yönü çıkış).jpg
  15. Dosya:Çiçeklerle AZİZİYE.jpg

Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 21:01, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Teşekkür ederim hocam, sağolun. Sizde iyisinizdir dilerim. İlgili dosyaların tümü Commons'a taşınmış. Yalnızca, başlıklarda ansiklopedik düzen uygulanmış. Örn; "ERZURUM ŞEKER FABRİKASI GİRİŞ" yerine, "Erzurum Şeker Fabrikası Giriş" Veritas'ın, Commons'daki katkı geçmişinden; ilgili dosyalara ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 22:22, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Tamam. İlgin için çok teşekkür ederim. Bir ara maddelerde gerekli düzenlemeyi yaparım..Sana da iyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 22:29, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Hocam merhaba. Öncelikle belirtmek isterim ki açmak istediğim Ahmet Türe ben değilim. Vikipedi'de kuralları okuyorum hatta, bazı aynı meslekteki insanların sayfaları ile benzer şekilde yaptım. Ama yine de beceremiyorum :)

 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:10, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 19:19, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Deniz Teztel ve Birsen Ayda[kaynağı değiştir]

Hocam öncelikle saygılar birisi çokd eğerli 1980 darbesi döneminde içeri girmiş ve izlenimlerini paylaşan kaydadeğer olduğunu sandığım Deniz Teztel isimli rahmetli gazeteci kişilik ve yine 1970'lerin sinema oyuncularından Birsen Ayda nedensizce kayda değer görülmeyip Eldarion denen kullanıcı tarafından siliniyor hocam bir bakıp bana bilgi verirseniz kayda değerlikleriyle ilgili bu iki maddenin saygı duyarım çünkü eldarin isimli hizmetli işi artık kıllık düzeyine çekmiş gibiki eklenen kaydadeğer olduğunu sandığım bu iki maddeyi sildi bu iki madde şu an silinmiş durumda siz silinmiş versiyonlarına bakarak bir bilgilendirme yaparsanız bana sevinirim saygılar selamlar hocam...--82.222.118.71 22:47, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Her kimseniz öncelikle size önerim başkalarına karşı saygılı ve düzeyli olmanızdır.Kiminle ne tür bir sorununuz varsa kendisiyle görüşün..--Eğitmenmahmut msj 18:38, 27 Ağustos 2014 (UTC)

Ne yardımı hocam bi kontrol edermisiniz dedik kaydadeğerlik açısından yardımcı olun diye sizde bizi silen kişiye havale etmeyin siz ne derseniz o olsun hocam lütfen Birsen Ayda ve Deniz Tezteli inceleyip bilgi verirseniz sevinirim yok gölge oyunu yapıp sizde savuşturacaksanız sizede pes derim saygılar --82.222.118.71 20:35, 27 Ağustos 2014 (UTC)

Sen kimsin? Bu kim? Ne istiyorsunuz? Kontrol eden etmiş ve silme gerekçesini belirtmiş.Yukarıda da açıkladığım gibi kendisiyle görüşün. Benim madde içeriklerini bu haliyle görmem ve kontrol etmem mümkün değil çünkü silinmiş.Sadece silme kayıtlarına ulaşabiliyorum.Özetle yapabileceğim bir şey yok. Lütfen bu konudaki ısrarınıza son veriniz. İyi çalışmalar..--88.254.158.182 09:12, 28 Ağustos 2014 (UTC)(Eğitmen Mahmut)

Maddeleri eklesem ordan bir kontrol etseniz her eklediğimde siliniyor yardımcı olursanız sevinirim sayın Eğitmen saygılarla--82.222.118.133 20:47, 28 Ağustos 2014 (UTC)