Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Ocak 2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Ocak 2009'da gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:RedDeerStag.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 16:59, 1 Ocak 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Rooster portrait2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 16:59, 1 Ocak 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Tower bridge London Twilight - November 2006.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 16:59, 1 Ocak 2009 (UTC)

Aslantepe Türk Telekom Stadyumu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, o iş biraz karışık. Önce maddenin kendisini şimdi hangisi idi hatırlamıyorum, telif için sildim. Tamamı ODTÜ'nün bir sitesinden kopyalanmıştı. Ondan sonra ona yönlendirilmiş diğer sayfaları temizlik amaçlı sildim. Fakat bu arada sildiğim bir sayfanın geçmişi olabileceğinden şüphelendiğim için geri getirdim geçmiş taraması yaptım. Ancak sonra gördüm kü onun geçmişindeki sayfa da ilk sildiğim syafa ile aynı ve telifli. Dolayısıyla sonuç olarak hepsini sildim. Maddeyi geri getirmemi isteyen kişiye de bu konuda bir mesaj attıp kendisini telifli içerik konusunda uyardım. NAsıl sizce yeterli bir yanıt mı bu? --Manco Capac 20:17, 9 Ocak 2009 (UTC)

Denereri'nin engellenmesi ve 10. madde[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Çoklu ihlâl olduğunda hayır, VP:EP 10'un tam prosedürünü uygulamanıza gerek yok. Ama tabii eğer ana engelleme sebebiniz VP:EP 10 ise diğer sebepler ikincil veya şüpheli ise, yine de tam prosedürü uygulamanızda yarar var. Benim tam prosedürü uygulamadığım durumda VP:EP 10 birçok var olan birincil sebepten sonra ikincil bir sebep olarak vardı. Siz de o tip durumlarda VP:EP 10'un tam prosedürünü uygulamak zorunda değilsiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:28, 11 Ocak 2009 (UTC)
  • Maddeye Tek parti rejimlerindeki siyasi partiler kategorisini eklemişsiniz ayrıca chp kategorisini de buna alt kategori yapmışsınız; ancak bu sanki CHP'nin sadece tek parti rejimlerinde var olmuş bir siyasi parti olduğu algısına yol açabilir. Bu konuda düzeltme yapılması gerektiğini düşünüyorum. --DsMuratileti 14:39, 18 Ocak 2009 (UTC)
  • Bence herhangi bir siyasi parti 1 yıl dahi tek parti olsa bu kategoriye almamız gerekir. Sanırım, en:Category:Parties of single-party systems'da da bu şekilde yapmışlar. Sonuçta, CHP (1935) 11 yıl tek parti döneminin siyasi partisi olmuş, Kategori:Cumhuriyet Halk Partisi de 23 yıl (1923'ten günümüze olan dönemi kapsayan bir kategori olduğu için).

Aynı kategorideki Nazi Partisi de 1933'e kadar çok partili seçimlerde yer almıştır. Ama bu durum 1933-1945 arası Almanya'da NSDAP'nin tek parti diktatörlüğünün hüküm sürmediği anlamına gelmiyor. Sonuç olarak bu kategorinin kalmasından yanayım, ancak aklınıza daha açıklayıcı bir kategori adı geliyorsa isim değişikliği yapılabilir.--Oğuzhan 23:35, 18 Ocak 2009 (UTC)

  • Bilgilendirmeniz için teşekkürler; kategorinin amacını anladım; ancak dediğiniz gibi daha açıklayıcı bir ad daha uygun olabilir. Mesela tek parti rejimlerinde iktidar olmuş siyasi partiler gibi... --DsMuratileti 17:26, 24 Ocak 2009 (UTC)

İsteğiniz doğrultusunda kategori yönlendirmesi yapıldı:

İyi çalışmalar...--Oğuzhan 19:16, 27 Ocak 2009 (UTC)

GSR önerisi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Hrant Dink'in ölüm yıl dönümü olan 19 Ocak'ta ya da cenaze töreninin yıl dönümü olan 23 Ocak'ta şu resim ana sayfaya çıkabilir belki? Panoramik resim olduğu için başka bir şablon kullanıyorduk. Bunu hangi gün ve hangi şablonla ana sayfaya koyabiliriz? --DsMuratileti 10:18, 17 Ocak 2009 (UTC)

Selamlar gecikmiş cevap için kusura bakamyın. Yeni şablona göre öyle bir ekleme yok ama zaten Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge#Seçilmemiş resimler için sayfasında panoramik resimlerde hangi değerlerin kullanılması gerektiği yazıyor. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:14, 20 Ocak 2009 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Village oven.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:09, 20 Ocak 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Peasant Family of Ramallah 1900-1910.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:09, 20 Ocak 2009 (UTC)

Niye engellendim?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ben geçen gün Kullanıcı:Shawbizz'e hakaret etmiştim fakat uyarılmıştım, sayfa geçmişine bakarsanız görebilirsiniz.

Kullanıcı_mesaj:Chief Augusto 21 Ocak 2009, 17:54 (UTC)

  • Küfür kullanma konusunda, uyarılma hususu engellenmeden bağımsızdır. Yazdığınız yazı şurada belirttiğim gibi Vikipedi ilkelerine aykırıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 21:22, 21 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkürler dostum, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 19:57, 22 Ocak 2009 (UTC)

  • Rica ederim ustam Göz kırpma. Bu aralar başın/işin çok meşguldür; kolaylıklar dilerim sana... --DsMuratileti 01:37, 23 Ocak 2009 (UTC)

Bir ufak itiraz , az i'tizar ve çokca intizar talebi (İngilizce wikipedianın perspektifinden)[kaynağı değiştir]

değerli beyefendi , bana uayrı mesajınızı anlayamadım. Vandalizm yapmadımki engelleneyim. hep katkı yaptım. Nesnel objektif katkılar. Çok afedersiniz ama benim edit ettiğim ve sizin sadece sildiğiniz maddeleri niye sildiniz hala anlayamadım. Özür dileyeyim ama ; eğer sildiğiniz maddeleri silinmeye aday maddeler arasına koysaydınız %100 silinmesin çıkacağına eminim. Denemeye var mısınız? Ben aynı şekilde bir kaçsatırlık maddeleri www.en.wikipedia.org da da oluşturuyorum ve kimse silmiyor. En fazla silinmeye aday madde olarak işaretliyor. Administer iseniz zaten bu tarz tartışmalara hiç girmiyorsunuz. Sadece anlaşmazlık olan taraflar arasında hakem oluyorsunuz ve silinmesi gereken maddeleri silimeye aday gösteriyorsunuz. Sadece bukadar yani. engelleneceksiniz falan gibi laflar hiç yok.. özür dilerim rahatsızlık vermişsem....--Yeniler 23:50, 22 Ocak 2009 (UTC)

  • Bana yazdığınız iletinin başlığında "az" özür dilemiş ve ardından bana "çokca" intizar yoluyla beddua etmişsiniz. Bu aslında engelleme gerektiren bir harekettir; ancak sözcüğün çift anlamlılığından ve sizin kötü niyetli olmadığınızı düşündüğüm için böyle bir şeye girişmedim. Ben söz konusu maddelerin geliştirilmesi-kayda değerliğinin kanıtlanması için silinmeye aday gösterdim. Ancak siz bu şablonları maddeden çıkardınız. Benim vandallık yapmayın iletim bu yüzdendir. Maddelerin kayda değerliği kanıtlanmadı-geliştirilmedi. Bu nedenle madde silindi; ama sizin belirttiğiniz gibi benim tarafımdan değil. Açıkçası ben maddeyi kendim işaretlediğim için kendim silmeyi uygun görmedim; başka bir hizmetli arkadaşımız değerlendirmesinde buna varmış. Bizim özür bekleme vb. gibi kaygılarımız yoktur; ancak sizden Vikipedi'nin kurallarına uymanızı bekliyoruz. Teşekkürler, saygılar... --DsMuratileti 01:36, 23 Ocak 2009 (UTC)

Kanije-Nagykanizsa[kaynağı değiştir]

Bu tartışmaya katılmak ister misin. Tartışma:Nagykanizsa Nagykanizsa ismine Türkçe kaynaklarda pek rastlamadım.--Bruno ileti 08:43, 24 Ocak 2009 (UTC)

  • Şu an meşgul olduğum için ilgi alanıma doğrudan girmeyen bu tür tartışmalara girmemeye çalışıyorum. Yine de çağrınız için teşekkürler. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum; iyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:47, 24 Ocak 2009 (UTC)

Ahmet Yıldız (yazar)[kaynağı değiştir]

Değerli arkadaşım, Anlam ayırımını yapmanız yerinde olmuş; fakat Ahmet Yıldız (yazar) maddesine eklediğiniz anlam ayırımı uyarısına gerek var mı? Aramada zaten siyasetçi ve yazar olarak iki Ahmet Yıldız çıkıyor. Bu nedenle o uyarı kalksa iyi olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Sevgiler--Gemalmaz 17:21, 25 Ocak 2009 (UTC)

  • Nasıl isterseniz öyle yapalım, benim için sorun yok Göz kırpma. Bu arada açtığınız ve geliştirdiğiniz maddeleri zevkle takip ediyorum. İyi çalışmalar dilerim, sevgilerimle... --DsMuratileti 17:34, 25 Ocak 2009 (UTC)

Merhabalar herhangi bir cevap verilmedi, tekrar irtibata geçilse iyi olur. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:14, 25 Ocak 2009 (UTC)

  • Selamlar Murat; mailimde bir sorun yaşıyorum, yarın giderebileceğimi umarım, açar açmaz yazdıklarımdan birini kopyalayıp sana iletirim, sevgiler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:51, 25 Ocak 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, zaten arşivleme yapma zamanım geldi geçti bile.. Bu arada mailimdeki sorun dün çözüldü ama ben unutmuşum o konuyu.. E-postana bir örnek yolladım. İyi çalışmalar. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:45, 28 Ocak 2009 (UTC)

Spartaküs Birliği[kaynağı değiştir]

  • Özgün araştırma olmasın madem; şu kaynağı yapıştırıver girişe. Hadi iyi çalışmalar... --DsMuratileti 04:16, 31 Ocak 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. SPARTAKİSTLER belki olabilir. Ancak SPARTAKUS BİRLİĞİ doğru çeviri olmadığı için tercih edemiyorum. Biraz araşatıracam. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:21, 31 Ocak 2009 (UTC)

Madde koruması[kaynağı değiştir]

  • Selamlar.Daha önce korumasını kaldırmış olduğunuz FIFA 100 maddesini yoğun trafik nedeniyle tekrar korumaya alıyorum.Bilginize.--Eldarion 07:54, 31 Ocak 2009 (UTC)
  • Haber verdiğiniz için teşekkürler... --DsMuratileti 17:05, 2 Şubat 2009 (UTC)

Ermeni ölümleri[kaynağı değiştir]

Ermeni ölümlerinin ö harfinin küçük olması gerektiği konusunda emin misiniz? Söz konusu olay bütünsel bir teklik arzediyor o yüzden pekala Ermeni Ölümleri denebilir ve bence böylesi daha net bir algılamaya yol açar, çünkü Ermeni ölümlerini metinlerde kullanmaya başladığımızda tamlama kaybolup gidiyor küçük yazarsak. İngilizce'de küçük yazmışlar ama bu bizde de öyle olacağı anlamına gelmez bence. Tabi iyice incelemedim ama bu tabiri o maddeye ilk sizin eklediğiniz izlenimine kapıldım. Kolay vikilemeler--Tuleytula 10:23, 31 Ocak 2009 (UTC)

  • Selamlar. Kusura bakmayın kaç gündür yanıtlayamadım iletinizi; çünkü düşündüm düşündüm, durdum durdum tekrar düşündüm, ama net bir yanıta ulaşamadım . Haklısınız, tartışma sayfasında, madde için bu adı ilk öneren benim. Kesin bir yanıtım olmamakla birlikte, belirtisiz ad tamlaması olan bu adda, ö'nün küçük kullanılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyim. Tabii ki görüşülebilir, ad konusunda hele bir karara varılsın da Göz kırpma... --DsMuratileti 17:03, 2 Şubat 2009 (UTC)

Evet, haklısınız, madde adının ümitle değişmesini bekleyeceğim. öyü isterseniz tekrar küçük yazın, ben %100 emin değilim zaten o konuda. Kolay gelsin.Tuleytulaileti20:24, 2 Şubat 2009 (UTC)