Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Ocak 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, Dsmurat'a Ocak 2008'de gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Ben teşekkür ederim![kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Rica eder, görüp de katkıda bulunduğunuz için ben teşekkür ederim! Seçkin içeriklere olan ihtiyacımız acil şu sıralar (ana sayfamızı yenilemek istiyorsak en azından). Bu sebeple bu yöndeki katılımlarınızı görmek çok güzel ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - noumenon ʘ mesaj 19:18, 3 Ocak 2008 (UTC)

Saat farkıyla ilgili açıklamanıza teşekkürler. Umarım diğer konuya da yardımcı olabilirsiniz. Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı 10:30, 6 Ocak 2008 (UTC)

  • Düzeltmeyi bildirdiğiniz için teşekkürler.--M. Yalçın Yalhı 11:50, 6 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba, mesajı Mach'a atmışsınız ama cevap benden gelsin :) Eklediğiniz ekran yakalama görüntüleri hiçbir maddede kullanılmadıkları için silinmeye aday gösterilmişler. Maddelere bu lisansla resim eklemeyi normal rutin değil, son çare oalrak uygulamalıyız. Telif sorunları sebebiyle adil kullanım resimlerini mümkün olduğunca az kullanmak gerekli, kaçınabileceğimiz sürece kaçınmak en iyisi. Maddeye eklenecek resim yoksa, maddeye önemli katkısı olacak resimler kullanılabilir. Hayatta olmayan kişiler için de adil kullanım resimler olabilir, ancak yaşayan bir insan için adil kullanım resimleri mümkün olduğunca kaçınılması gereken bir olay. Khutuckmsj 19:54, 8 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar, geç cevap için kusura bakmayın. Khutuck cevap vermiş gene de anlatayım. Bahsi geçen maddelerde kişiler yaşadığı için, özgür lisanslı bir resim bulmanız kolaydır. En azından kendiniz gidip çekebilirsiniz... Sizin yüklediklerini telif hakkı saklı/adil kullanım/özgür olmayan resimleri sadece ve sadece zorunluluk hallerinde kullanmamız gerekiyor. Bu sebeple resimleri maddelerden çıkardım. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 02:43, 9 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Dsmurat, dünkü mesajınız üzere diğer seçkin resim adayını da inceledim. Her iki resme destek verdiğimi belirttim. İkisi de güzel çalışmaydı, tebrikler. İyi çalışmalar. Cologne6 12:32, 9 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bu ince hareketiniz için çok teşekkür ederim; bu hususta siz de çok emek harcadınız ve harcamaya devam ediyorsunuz, katılımlarınız için çok teşekkürler ve tebrikler size de... Hep birlikte bir yıla yetecek kadar günün resmi olabilecek seçkin resim seçebiliriz umarım; keşke diğer arkadaşlar da sizin gibi ilgili olsalar... umarım seçkin içeriğe olan ilgi daha da artar ^_^ Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:41, 9 Ocak 2008 (UTC)

Şu [1] makinayı almayı düşünüyorum...Faso fiso makinalarla olmuyor bu iş...Görüntü kalitesinin yetersizliği yüzünden aynı anda bir çiçekten hem örümcek hemde kelebeğin nasiplenmesi gibi bir konu bile göze çarpmıyor...Seçkin resim adaylarına olan ilgini takdir ettim. Bu tip konularla pek ilgilenen yok...Öptüm gözlerinden...Görüşürüz...Mülazımoğlu iyi günler diler... 07:40, 10 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Istanbul and Bosporus big.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:53, 10 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Louvre 2007 02 24 c.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:32, 10 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:F-16 Fighting Falcon.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:00, 10 Ocak 2008 (UTC)


Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Joshua Tree in Arizona.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:00, 10 Ocak 2008 (UTC)


Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Roasted coffee beans.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:00, 10 Ocak 2008 (UTC)

Adaylıktan çekmek...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Aslında ben de bilmiyordum nasıl çekildiğini ^_^ Özel bir şablon yapılmış mı bunun için diye baktım, bulamadım... öyle yazı verdim. Ama önemli olan zaten seçkin içerik sorumlusunun (ki kendisi Kullanıcı:Mach) fark edip bu adaylığı geri çekilme sebebiyle arşivleyip güncel adaylardan çıkarması... bunu da not olarak düşersem yapar diye düşündüm ^_^ Sizin de işinize yaramış olması ne güzel! Bu gidişle sizin, benim ve diğer arkadaşların yoğun çalışmalarıyla yeterli oranda seçkin resim biriktirebileceğiz... önemli olan ana sayfa için gereken sayıda, topluluğun da beğenisini kazan resim çıkarabilmek... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:26, 10 Ocak 2008 (UTC)
Hayır, yok... Buraya ilk geldiğimden beri kişi değil katkı üzerine yoğunlaşmaya çalışıyor, diğer arkadaşlara da bunu tavsiye ediyorum... bu açıdan buraya gelen biri bana dair bir şey öğrenmek istiyorsa katkılarıma baksın istiyorum; kullanıcı olarak değil de katkılarımla burada olmak istiyorum. Kişisel saldırının devasının da bu olduğuna inanıyorum; kişilere değil katkılara odaklanmak... böylece önemli olan karşımızdakinin ne olduğu, kim olduğu değil nasıl katkıda bulunduğudur - sırf bizimle aynı dinden, aynı fikriyattan veya karşıt görüşten diye önyargıya sahip olmaz, tersine katkılarına göre değerlendiririz, taraflıysa taraflı, tarafsızsa tarafsız deriz gibi geliyor bana... tüm bu fikirlerim için ufak bir sembol o imza farklılığı da ^_^ Yanlış anlamayın; kastım katkılarımı gösterip kendimi öne atmak değil... öyle olsaydı sanırım kullanıcı sayfamı daha farklı tasarlardım ^_^ kastım, kişileri katkılarına göre değerlendirmenin önemini vurgulamak istediğim ve birisi beni değerlendirirken kullanıcı olan, kişi olan beni değil de katkılarımı değerlendirmesini arzu ettiğim gerçeği... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:39, 10 Ocak 2008 (UTC)
Beğenmenize sevindim; iyi çalışmalar! - - noumenon ʘ mesaj 22:46, 10 Ocak 2008 (UTC)

haklısınız değiştiriyorum--Selim Hoca 11:33, 11 Ocak 2008 (UTC)

Seçki resimle ilgili[kaynağı değiştir]

Yardımım dokunduğuna sevindim. Güzel fotoğraf. İyi çalışmalar.--2ulus 20:29, 12 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Nagasakibomb.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:26, 14 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Tubal Pregnancy with embryo.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:32, 14 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Tour eiffel at sunrise from the trocadero.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:38, 14 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Wind Point Lighthouse 071104.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:41, 14 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:MontBlanc2c.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:47, 14 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Colorado River edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:47, 14 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Streichholz.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:47, 14 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Öncelikle seçkin resimler konusunda vikiye yaptığınız katkılardan dolayı bir kullanıcı olarak teşekkür ederim. DSP maddesini de geliştirmişsiniz gördüğüm kadarıyla. Yalnız daha önce kaynak gösterek eklemiş olduğum ansiklopedik bilgi yine silinmiş. Daha önce de buna ilişkin bir mesaj yazmıştım hatta size. Lütfen, rica ederim, kaynak gösterilerek tarafsız bir dille yazılmış ansiklopedik bilgiyi maddeden çıkarmayınız. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 08:00, 14 Ocak 2008 (UTC)

Seçkin resim[kaynağı değiştir]

Selamlar Dsmurat, {{SR}} olması için önerdiğin Six weeks old cat (aka).jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:17, 16 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Goldmantelziesel.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 16 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Lamas in the sunset San Pedro de Atacama Chile Luca Galuzzi 2006.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 16 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Plasma-lamp 2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 16 Ocak 2008 (UTC)
Bu yıldız, güzel anasayfa önerileriniz ve birçok işi yardımseverliğinizle kolaylaştırdığınız için teşekkür etmek amacıyla verilmiştir. Cat msj 23:21, 16 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Orion Nebula - Hubble 2006 mosaic 18000.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:46, 17 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:American bison k5680-1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:46, 17 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Pleiades large.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:46, 17 Ocak 2008 (UTC)

araştırma...[kaynağı değiştir]

O konuyu araştırıcam...Barzani itinin kıyafeti resmi sayılmış olabilir...yani beyaz saray kurallarına uygun olabilir...hani resmi devlet kıyafeti vs gibi...ayrıntılar netleşince bilgi veririm size...ilginiz için teşekkürler..Mülazımoğlu iyi günler diler... 18:36, 17 Ocak 2008 (UTC)

Çok sağolBu imzasız yorum Determinatör (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamam, bundan sonra atarım--Determinatör 18:36, 18 Ocak 2008 (UTC)

SD Devriyesi[kaynağı değiştir]

Merhama Dsmurat, bu akşam ve yarın vandalizm biraz yoğun olacak, Jimbo'nun gelişi haberi çok sayıda kanalda dönüyor. Son değişiklikleri takip etmeye devam edebilir misin? Benim arada kaçırdıklarım çok oluyor, sonra sorun olmasın. İyi çalışmalar dilerim. Khutuckmsj 19:43, 18 Ocak 2008 (UTC)

Tamamdır. Yine gelecek ama. Khutuckmsj 19:56, 18 Ocak 2008 (UTC)
Önemli değil, mühim olan zamanında davranmak. Görmesek 10 dakkada 50-60 sayfa vandallar, sonra çık işin içinden... Khutuckmsj 19:59, 18 Ocak 2008 (UTC)
Teşekkürler Vikipedi için çaba sarfediyoruz.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 20:08, 18 Ocak 2008 (UTC)

Engellendi. Khutuckmsj 20:16, 18 Ocak 2008 (UTC)

Yaşasın güncel maddeler günüü ![kaynağı değiştir]

Of ! ~:) - Cat msj 23:24, 18 Ocak 2008 (UTC)

5 Mart -> 6 Mart[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Rica ederim; görevim. İlgili değişikliği yaptım, umarım olmuştur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 00:59, 19 Ocak 2008 (UTC)

Youtube tartışması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Haklısınız. İllegal sayılmayabilir ama asıl önemli olan bizim ansiklopedi maddemizin metni ile uzaktan yakından alâkası olmaması; forum-vari bir yorum olması... bu sebeple VP:HS G12'den sildim o sayfayı. Bildirdiğiniz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 01:47, 19 Ocak 2008 (UTC)

Bobby Fischer[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Silinebilir etiketi konmuş ama silinecek denmemiş. Önceki incelemesinden geçmiş... büyük ihtimalle bundan da geçebilir; tartışmasını okudum ama oradaki arkadaşın belirttiği adreste o resme rastlayamadım... eğer bir sorun olursa bir başka resmini koyabiliriz ama şimdilik sorun olmadığı için bence değiştirmemize gerek yok. Büyük ihtimalle zaten orada silinene kadar bizde ana sayfadan çıkar ^_^ Yine de isterseniz bu notu ana sayfaya ekleyin; benimle aynı görüşte olmayan arkadaşlar olabileceği gibi, resmin silinmesi halinde oradan notunuzu gören birisi hemen ilgili değişikliği yapar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 02:17, 19 Ocak 2008 (UTC)

Dert değil. İyi çalışmalar.--2ulus 09:08, 19 Ocak 2008 (UTC)

O değişikliği zaten ben yapmıştım. Oturum kapalıymış, ben farjında değildim, dolayısıyla IP olarak gözüktüm değşiklikte.--2ulus 09:14, 19 Ocak 2008 (UTC)

  • Her vikipedistin başına gelir:)) --maderibeyzamsj 13:11, 19 Ocak 2008 (UTC)
  • Maddedeki logo Mart ayı sonrası değiştiğine ve DSP hala faal olduğu için logo değişimi şart,ancak seçimlerde kullanılan logonun eski logo olması gerekir.Volki16 15:57, 20 Ocak 2008 (UTC)

murat abi neden sildin burak kuta yadığım şeyleri hayriyıldırım 17:31, 21 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • En temel kurallarımızdan biri ne? Tabii ki iyi niyet olduğunu varsaymak! Bu sebeple derim ki siz de ben de iyi niyet varsayalım ^_^ Bu yeni kullanıcının aklı bizim buradaki sistem konusunda biraz karışmış sanırım; bu konuda onu suçlayamayız - Türkiye'de pek eşi benzeri olan bir site değiliz (evet, eşsiziz!) ^_^ Geri alma hususuna gelince... kullanıcıya niçin geri aldığınızı açıklayan ufak bir not bırakmanız yeterli. Bir şablon var mı tam olarak bilmiyorum ama varsa Kategori:Kullanıcı uyarı şablonları kategorisindedir büyük ihtimalle; bir göz atın isterseniz. Ama bu tip yeni kullanıcılara en iyisi bu tip durumlarda kendimiz açıklayıcı notlar atmak; otomatik mesajlar bazen pek açıklayıcı olmayabiliyor... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:43, 21 Ocak 2008 (UTC)

Oyları geçersiz sayarken...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ufak bir not düşebilir miyim? Oyları geçersiz sayarken VP:OY sayfasına atıfta bulunursanız veya bu sayfaya bir bağlantı verirseniz bknz ile eminim yeni kullanıcılar daha iyi anlayacaklardır oylarının neden geçersiz sayıldığını. Ufak bir rica, umarım göz önünde bulundurursunuz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:47, 21 Ocak 2008 (UTC)

ne denemesi abi ya.komple it is popüler şarkısı yazdım sen sildin.deneme yapmadımki ben.neden sildin.hayriyıldırım 17:53, 21 Ocak 2008 (UTC) ya abi neden sürekli siliyorsun.yanlış bişey mi yazdım ben.?hayriyıldırım 18:01, 21 Ocak 2008 (UTC) Burak kutu diyorum. anladım görmemişim..

iyi geceler abi.[kaynağı değiştir]

abi iyi geceler.Ben şimdi çıkıyorum.Görüşürüz.hayriyıldırım 18:09, 21 Ocak 2008 (UTC)

Abi ne yazdımsa sildin.Kemal sunalda neyi yanlış yaptım.burak kutta aşağıda komple itisi görmemişim o tamam da bunu sebebi ne ozaman?hayriyıldırım 18:33, 21 Ocak 2008 (UTC)

Haftanın İş birliği[kaynağı değiştir]

Bu haftaki işbirliğine katılın!


20 Ocak 2008 haftasının işbirliği Ekim-Kasım-Aralık 2006'dan beri düzenleme bekleyen maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.


  • Proje başlangıç: 20 Ocak 2008
  • Proje bitiş: 27 Ocak 2008

Büyük bir yığılma var sizde el atarsanız bu yükün altından kolayca kurtulabiliriz. Daha kaliteli bir vikipedi için el atalım. İyi çalışmalar. --Aycan 18:51, 21 Ocak 2008 (UTC)

evet yanlız biraz daha kamuoyu oluşturup destek aramalıyız. En az yedi kişilik bi grup oluşturursak sürekliliği sağlamamız daha kolay olur gibi bi düşüncem var.--Aycan 23:17, 21 Ocak 2008 (UTC)

Ana sayfada tarihte bugün[kaynağı değiştir]

merhaba Dsmurat, 100.000'e ulaştığımızda yeni bir yüz fikrim var. Bunun için tarihte bugün'ü halledecek bir ekip toplayabilir miyiz? Hiç değilse 1-2 aylık periyodu acilen halletsek gerisini yapacak sistemi oturtmak kolay. Sayfa silmekten ve vandallara laf anlatmöaktan vakit ayıramıyorum ben maalesef. Khutuckmsj 23:20, 21 Ocak 2008 (UTC)

User:Cologne6 ve User:Düşünenadam projeyle ilgilendiklerii belirtmiş, görüş istersen. Khutuckmsj 10:48, 22 Ocak 2008 (UTC)
Pek yakında ana sayfamızın değişmesi için umarım gerekli olan hususlar oluşur. Ancak bu nasıl olacak, kimlerle görüşmemiz lazım? Anasayfa normalinde yöneticiler dışında kimsenin değişiklik yapamadığı, yani tam korumaya sahip. İyi çalışmalar. Cologne6 14:09, 22 Ocak 2008 (UTC)
Büyük bir ihtimalle yöneticiler bizim ana sayfada değişiklik yapmamıza izin verirler. Projeyi bizim kadar yöneticilerde uygun görüyorsa bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. O halde yöneticilerle temasa geçmek lazım. Bakalım onlar son söz olarak ne söyleyecekler. İyi çalışmalar. Cologne6 14:24, 22 Ocak 2008 (UTC)

Proje sayfası yarın sabah hazır olur, ilginize teşekkürler.--Machiavelli' msj 14:32, 22 Ocak 2008 (UTC)

Benim minik kobayım User:Vito Genovese/Kobay sayfasına ilişkin bir deneme, sanırım daha iyi bir tasarım olacak. Haber köşesine ise şimdilik olumsuz bakıyorum, sürekli ilgi isteyen bir proje, bu ilgiyi sağlayabileceğimizden de pek emin değilim. İngilizce wikinews gibi bir yapılanmamız olsaydı o zaman desteklerdim, ama bence henüz erken. Bu arada sol çerçevedeki değişikliği fark ettin mi? İyi mi kötü mü sence?Khutuckmsj 14:40, 22 Ocak 2008 (UTC)

Bahsettiğiniz kullanıcı adı biraz gri bölgede VP:Ş sayfasına bildirip tartışılması daha uygun olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:57, 22 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Raspberries05.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:18, 22 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Clock Tower - Palace of Westminster, London - September 2006.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:18, 22 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Sydney Harbour Bridge night.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:18, 22 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Butterfly Luc Viatour.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:18, 22 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Skyline Frankfurt am Main.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:18, 22 Ocak 2008 (UTC)

Ana sayfa projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Projeye dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim. Ana sayfanın proje doğrultusunda geliştirilmesi bence de çok iyi olur, köy çeşmesinde görüşümü de belirttim. Yalnız şu anda zaten iki seçkin madde adayı üzerinde çalıştığımdan, en yoğun katkıda bulunabileceklerden olamayacağım galiba. Üzgün Yine de ara sıra ilgilenmeye çalışacağım. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 15:23, 22 Ocak 2008 (UTC)

Belki haber yayını yapan bir siteyle görüşüp bu sayfadaki gibi bir RSS Feed'i sayfa içine gömebiliriz, ancak telif sorunumuz olacaktır ve Meta da pek hoş karşılamayacaktır. Ama istersen geçici olarak bir sayfada deneme yayını başlat, eğer yürüyeceğine inanırsan ana sayfaya taşırız? Khutuckmsj 18:03, 22 Ocak 2008 (UTC)

Vikiproje Ana sayfa[kaynağı değiştir]

Merhabalar destekte bulunduğunuz Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa açılmıştır, ilginize.--Machiavelli' msj 20:52, 22 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, ben de öyle umuyorum. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 21:04, 22 Ocak 2008 (UTC)
Tekrar selamlar Pratik bölümüne yazmıştım ama biraz arada kalmış galiba, Tarihte Bugün sayfalarında kırmızı bağlantı olmaması gerekiyor.Kolaylıklar--Machiavelli' msj 21:19, 22 Ocak 2008 (UTC)

Ana sayfa projesi ve mesaj sayfam[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Mach açmış projeyi; artık katkılarımıza oradan devam ederiz ^_^ Mesaj sayfama gelince: temizlik yaptım sadece... Trollerin, vandalların çok sevdiği birisi olduğum için arada temizlik yapmak zorunda kalıyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:19, 22 Ocak 2008 (UTC)

Bu resim yerine sadece insan silüetleri şeklinde birşey koyabiliriz, onu da çok standart olarak kullandığımızdan bunu tercih ettim. Ama rahatsız ettiyse ve edeceğini de düşünüyorsanız değiştirebilir, yine burdan birşeyler ayarlayabiliriz. Bana maddeyi tam olarak tarif eden bir ikon gibi gelmişti ama tabi olaydan değil kişiden bahsediyoruz sanırım. Şu an için ben bırakıyorum siz resim ayarlarsanız sanırım Metal buralarda. İyi geceler, kolay gelsin Cat msj 22:57, 23 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Sfearthquake3b.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 02:56, 24 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Agarplate redbloodcells edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 02:56, 24 Ocak 2008 (UTC)


Seçkin resim[kaynağı değiştir]

Selamlar Dsmurat, {{SR}} olması için önerdiğin Turkish Van Cat.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 02:56, 24 Ocak 2008 (UTC)

Ayıp ettin unutmam burayı Iğdır'ı SM adayı gösterdikten sonra sadece 1.5 yıllık bir tatile çıkıyorum o kadar...--Sαвяι¢αи76ileti 16:33, 24 Ocak 2008 (UTC)
Valla bilmem ama farklı bir şey uydurmayalım. Bir tek tarihi kaldı şu an onmu yazıyorum ve bugün aday göstereceğim ama ilkl adaylığı gibi rezil olmasını istemiyorum--Sαвяι¢αи76ileti 10:54, 25 Ocak 2008 (UTC)

İyi geceler, öncelikle şunu belirtmeliyi ki anasayfa maddelerini herhangi olağan dışı bir durum olmadığı takdirde iki günde bir yenilemeye çalışıyoruz, ancak son günlerde artan yoğun ölüm olayları bunu tek güne indiriyor :) Bu yüzden bende acaba iki maddeyi üstüste mi koysam, yoksa birisi öğlene kadar diğeri daha sonra mı dursa diye deriin düşünceler içine dalıyorum desem yeridir. :) Yapabileceğim tek şeyin önerilen maddelerin yıldönümü olmasa da başka bir süre zarfında anasayfaya taşıyabilecek olduğum.. Bu yüzden bugün - 26'sında vefat eden kahramanımız Musa Kâzım Karabekir'i koydum ve ve zaten yıldönümleri geçmiş olan diğer arkadaşları daha sonra uygun bir zamanda çıkarıcam mecburen.. önerdiğiniz Osman Gazi 27'sinde vefat ettiği için yarına kalmış oldu, fırsatı olursa da 2 gün kalabilecek.. :) bende sanırım bu sorunu çözmüş oldum böylece yardımlarınız için teşekkürler, saygılar :) Cat msj 00:54, 26 Ocak 2008 (UTC)

Iğdır maddesindeki müzenin adı öyle, Ermenilere Soykırım yapılmadığını belirten belgeler taşıyor. Aslında ben katliam gibi laflar yerine öldürme lafını kullandım, malum bu Soykırım hala tartışmalı bir konu...--Sαвяι¢αи76ileti 16:54, 26 Ocak 2008 (UTC)

2002 Seçim Sonuçları[kaynağı değiştir]

Merhaba Resim:2002tcgss3.jpg resminde yükleyen kullanıcı kendi eserim demiş ve KM-Kişisel etiketi koymuş. Fakat söz konusu resim AK PARTİ'nin sitesinde yer alan şu grafik. Yani kişinin kendi eseri değil ve ayrıca sitede her hakkı saklıdır yazıyor. Ne yapmak lazım? --Dsmurat 21:53, 26 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba, resim, adını verdiğiniz siteden alıntı gibi durmakla birlikte, dikkat ederseniz üzerinde oynanmış ve pasta grafiğin dilimlerine ait rakamlar, alt alta parti adlarının yanlarına indirilerek verilmiş. Yani birebir alıntı (telif) olmaktan çıkıyor gibi. Belli ki, kullanıcı kendisi bu resmi yeniden üretmiş. Tabii bu benim fikrim, dilerseniz durumu bir de, resimlerde telif ihlali konusunda yetkin yöneticimiz Mach'e sorabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 21:59, 26 Ocak 2008 (UTC)
O resim küçükken 2 destek oyu almıştı ama büyüklüğü kriterlere uymuyordu, ben de commos'a daha büyüğünü yükleyip adaylığa koydum...--Sαвяι¢αи76ileti 14:34, 27 Ocak 2008 (UTC)
Tamam, dostum alınmadım. Zaten 2 tane daha çok güzel resmim var da bugün taratamadım, yarın taratıp onları aday gösterip, tatile çıkmayı düşünüyorum. İyi çalışmalar(merak ediyorum yarınki 2 fotoyu beğenecek misin:-))--Sαвяι¢αи76ileti 14:38, 27 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Bienenwabe mit Eiern und Brut 5.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:23, 27 Ocak 2008 (UTC)

Evet şimdi dikkatimi çekti çok saol =D --Ut94 10:02, 28 Ocak 2008 (UTC)

peki bundan sonra öyle yapmaya çalışrıım fakat o sayfanın eski hali diyo yani şuanda o 2 resimde kullanmayan şablon uyarısı yok değimi?--eGoMaNYaK 20:25, 28 Ocak 2008 (UTC)

Seçkin resim seçimi[kaynağı değiştir]

Merhabalar bu tip adaylıklarda kesin surette aranan bir oran bulunmaz. Aranan şey VP:Konsensus'tur. Oy sadece konsensusun sağlanıp sağlanmadığını anlamamıza yarayan bir araçtır ama tek araç değildir. Bunun yanında oy verirken yazılan yorumlar veya oy vermeden yazılan yorumlarda konsensusun sağlandığını anlamak için bir araçtır. Seçkin resimlerde uyguladığım %75 tir ancak bu kesin bir rakam değildir %70 veya %80'e kadar olan oylamalarda yorumların hepsini incelerim ve buna göre konsensusun sağlanıp sağlanmadığına karar veririm.--Machiavelli' msj 13:02, 29 Ocak 2008 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:07, 29 Ocak 2008 (UTC)

sen ne diyon ya aradan anlamadım espiri mespiri ne espirisihayriyıldırım 19:57, 29 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhaba,anladı galiba meseleyi, yardımın için teşekkürler, kolay gelsin--Düşünenadam 20:01, 29 Ocak 2008 (UTC)

tamam murat anladım.teşekkürler.benim kafa geç basar biraz ama bastı mı da unutmaz.hayriyıldırım 20:17, 29 Ocak 2008 (UTC)

Fethullah Gülen[kaynağı değiştir]

uyarın için sagol.Bende nedenini bulmak için ugrasıyordum.Sorun yanlış lisans maddesini koydugumdan olmuştur demistim yeniden yayınlamıstım.Gariba benim kafada yukarıdaki arkadas gibi geç bastı :) :) Neyse iyi günler... Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiMuratsahin 13:04, 30 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Yeni imzanız çok güzel olmuş, göze çok hoş görünüyor. --Yabancımsj 11:05, 30 Ocak 2008 (UTC)