Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Aralık 2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Aralık 2009'da gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

İlginize teşekkür ediyorum. --Captain BradleyMesaj Sayfam 05:14, 4 Aralık 2009 (UTC)

Kayan kaynakça[kaynağı değiştir]

  • Kayan kaynakçaları düzelttiğiniz için teşekkürler ... --.dsm. 20:29, 4 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu şablonu tüm maddelerden kaldırdım. Sanırım silinmesi iyi olacak. İyi çalışmalar. --Veritasileti 11:52, 5 Aralık 2009 (UTC)
  • Tekrar teşekkür ederim. Ş2 nedeniyle sildim şablonu. Görüşmek dileğiyle... --.dsm. 15:01, 5 Aralık 2009 (UTC)

Güncel İstanbul haritası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bir kere grafik lab'da bir isteğimle ilgilenmiştiniz; buna dayanarak size bir şey danışmak istiyorum. Bildiğiniz üzere bu yıl İstanbul'un ilçelerinde değişiklikler oldu. Yeni ilçeler bir harita dışında genel olarak haritalara eklenmemiş durumda. Eklenen haritalara bakıldığında da sınırlarda bariz farklılıklar ortaya çıkıyor. Acaba Vikipedi'ye en doğru seçim olduğunu düşündüğüm şu haritayı eklemek mümkün müdür? Olmadı sizin ya da anlayan başka bir editör'ün bu haritadaki verilerden yararlanarak mevcut haritaları güncellemesi mümkün müdür? Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Stambouliote ileti 16:22, 7 Aralık 2009 (UTC)

  • Belediyenin haritası çoook büyük boyutluymuş :) Büyük bir olasılıkla özgür lisanslı değil ve o yüzden Vikipedi'ye onu doğrudan eklememiz doğru olmaz. Ama o haritadaki sınırları kaynak alarak yeni bir harita yapılabilir.
    Benim alanıma girmiyor pek, o yüzden yardımcı olamayacağım; fakat graik laboratuvarına yazarsanız, bir ilgilenen mutlaka çıkacaktır.
    Bu arada büyük boyutlu haritaya bakınca gördüm ki, bu harita ve onunla aynı serideki haritalarda da düzeltme yapılması gerek. Bu nedenle o haritaları hazırlayan kullanıcı The Emirr'e bu sorunu iletin isterseniz. --.dsm. 18:00, 7 Aralık 2009 (UTC)

Aman Allahım,Resmim![kaynağı değiştir]

Merhabalar dante transparent fotosunu sildiğiniz için üzüldüm ve sinirlendim.Sebebini mesaj olarak yollar mısınız.İlginiz için teşekkürler. --CrackD Dante 16:56, 7 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba. Resmi sildim çünkü şurada da belirtildiği gibi kullanılmıyordu ve silinmesi için işaretlenmişti. Arkadaşımızın size gönderdiği mesajda gereken uyarı yapılmıştı, ancak silmişsiniz o yazıyı. Lütfen oradaki uyarıları tekrar okuyunuz. Teşekkür ederim. --.dsm. 17:49, 7 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhabalar,Anlayışınız için teşekkürler. İyi çalışmalar Dilerim. Bu imzasız yazı Apachigamer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Murat Kıbrıs'ı sona bırakmıştım, güzelce ayırim diye ama unutmuşum. Sağol ilgilendiğin için.--Gökhan 18:47, 7 Aralık 2009 (UTC)

  • Bana hiç güvenme, sen tekrar üstünden geç; çünkü benim yaptığım ayırma işlemi, 3 yaşına girmiş çocuğun doğum günü pastasını kesmesi gibi oldu . --.dsm. 18:50, 7 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba Murat. Kullanıcı:Rapsar'ın sayfası vandalizime uğramış. Sayfa yeni oluşturulmuş vandal tarafından. Tekrar silebilir misin?-- Serhan+tr 17:54, 8 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba. Ben sayfayı sildim, M.M.'de vandallık yapan kullanıcıyı engellemiş. Teşekkürler... --.dsm. 17:59, 8 Aralık 2009 (UTC)
  • İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim.-- Serhan+tr 18:02, 8 Aralık 2009 (UTC)

Selam Sayın Murat :) Tartışma:Çin Şi Huang sayfasına not bırakmıştım. Göz attın mı acaba ? Bence Çin bir hanedanın adıdır ve madde başlığının başında hanedan adının yer almaması gerektiğini düşünüyorum. Şi Huang ise Türkçe kaynaklarında bulunuyor. O yüzden şu anki adlandırma kurallarına uygundur. Birde Türkçe kaynaklarına başvurarak Zhou'yu Chou olarak değiştirdim. Bu da şu anki adlandırma kurallarına uygundur. Vaktin olduğunda incelersen çok sevineceğim. Diğerler için de Türkçe kaynaklarına başvurabilirim. Eninde sonunda burası Türkçe Vikidir. O yüzden Türkçe ile yapılan bilimsel araştırmalarına başvurmamız gerektiğini düşünüyorum. Direkt olarak pinyinin yazılması daha önce de anlattığım gibi bazı harflerde zararlı olur, yani okurlar açılarından. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:59, 9 Aralık 2009 (UTC)

Han Zhao (16 Krallık), Hou Zhao (16 Krallık) maddelerine de bakar mısın ? Birinci X ve İkinci X mi uygun, yoksa Önceki X ve Sonraki X mi uygun ? Aslında tamamen düzene sokulması gerekiyor. Moladaysan döndüğünde ilgilenirsen sevineceğim. Genelde Türkçe Viki kullanıcıları Türkçe kaynaklarına başvururalar. Fakat sonra terimler yanlıştır diyerek başlıklar pinyinleştirilse tabi ki yazmak istemeyeceklerdir. Mesela ben Hadi hoşçakalın. Takabeg ileti 09:43, 9 Aralık 2009 (UTC)

  • Selam sayın Takabeg. Vikipedi:Adlandırma kuralları açık; TDK'nin de bu konuya nasıl yaklaştığını biliyoruz... Benim baktığım kaynaklarda Çin Şi Huang diye yazıyordu; o yüzden bir kullanıcının yaptığı "ilk imparator" ad değişimini o şekilde geri aldım. Hanedan adının eklenmesi konusunda ise diğer Vikipedilere bakınca bu "Çin" adının Qin, Cjins, Kин olarak maddenin adının başında kullanıldığını gördüm. Zhou/Chou/Çov konusunda ise bir fikrim yok.
    Örneğin Osmanlı padişahları için birinci, ikinci diye bir adlandırma yapıyoruz; ancak akademik kullanımda o hanedan için önceki-sonraki diye bir kullanım yaygınsa, o kullanılır. Bunun da tartışma sayfalarında çözümlenmesi gerek.
    Ben bu aralar çok yoğun olduğum için bu konularla maalesef ilgilenemeyeceğim. Teşekkür ederim; sevgiler... --.dsm. 21:25, 9 Aralık 2009 (UTC)

Yayın - Yayım[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, maddelerdeki "yayın" kelimelerini "yayım" yapıyorsunuz ama TV programları "yayın"lanır yayımlanmaz.
    • yayın:Radyo ve televizyon aracılığıyla halka sunulan, duyurulan, iletilen eser, program, neşriyat
    • yayım:Herhangi bir eserin radyo ve televizyon aracılığıyla dinleyiciye, seyirciye ulaştırılması, neşir.
  • Hatta süreli yayımlarda her daim "günlük yayın akışı" yer alır. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 11:06, 9 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu arada TV için "broadcast" kelimesi "televizyon yayını" anlamına gelmektedir. Basılı eserler için "yayımlanır" diyoruz (ki ben de daha önce "yayınlanır" yazardım Yabancı söylemişti bana) TV/radyo programları için "yayın" diyoruz. Özellikle neşir ile neşriyat kelimeleri burada önemli duruyor. --Hedda Gabler 11:16, 9 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba Hedda Gabler. Karışık bir konu gibi gözükse de, gayet açık ve net.
    Öncelikle Türk Dil Kurumu'nun ve Dil Derneği'nin güncel sözlüklerine lütfen bakınız, "yayınlamak" diye bir fiil var mı diye. "Yayınlamak" diye bir fiil yoktur; "yayımlamak" vardır. Onun da anlamı yayınları iletmek, sunmak, dağıtmaktır.
    Örnekle ele alırsak: Diyelim ki X kanalı Klavyeden Ekrana diye bir dizi gösteriyor. Burada X kanalı yayımcıdır. Klavyeden Ekrana dizisi ise yayındır. X kanalı (yayımcı) burada Klavyeden Ekrana dizisini (yayını) yayımlıyor, yani yayım yapıyor.
    "Günlük yayın akışı" konusunda ise haklısınız, çünkü orada o gün yayımlanacak yayınlardan bahsediliyor.
    Son olarak; yaptığım düzeltmeleri topluca şurada geri almışsınız, bunun nedenini anlayamadım açıkçası. İyi niyetli ve yararlı olması için yaptığım düzeltmelerdi; niçin toptan geri aldınız?
    Umarım meramımı anlatabilmişimdir. Sevgiler, selamlar... --.dsm. 21:00, 9 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba, "Yayım bilgileri" diye bir şeyi de kullanmak yanlıştır, çünkü burada konu olan "program"dır. yani fiil olarak değil de isim olan "Radyo ve televizyon aracılığıyla halka sunulan, duyurulan, iletilen eser, program, neşriyat" başka bir deyişle "televizyon yayını" (TDK'de mevcuttur) dolayısı ile bilgi kutusundaki yayım değil yayın olmalıdır. Çünkü "yayım" isim olarak kullanılınca "Herhangi bir eserin radyo ve televizyon aracılığıyla dinleyiciye, seyirciye ulaştırılması" oluyor. --Hedda Gabler 11:33, 10 Aralık 2009 (UTC)

Söylediğinizin aksine sayfanın içeriğine en ufak bir ekleme veya çıkarma yapmadım. Mustafa_Kemal_Atatürk#Bir paragrafdan oluşan alt-başlıklar --Alma89 22:05, 9 Aralık 2009 (UTC)

  • Ben ekleme ya da çıkarma yapıldı demedim; "Böyle köklü bir değişiklik için önce tartışma sayfasında sayfasında uzlaşmaya varılmalıdır" dedim. Teşekkürler. --.dsm. 22:12, 9 Aralık 2009 (UTC)

Belki aceleyle cevirmiş olabilirsiniz diye "tartışma sayfalarında" zaten bu konuda önceden not düşdüm. Mustafa_Kemal_Atatürk#Bir paragrafdan oluşan alt-başlıklar. Ayrıca "White Wash" wiki kuralları içinde. Makaleler sadece "başlıkladan" oluşmaması için bölümlerin belli bir uzunluğun altında olmaması gerekir. Bir daha bakarsanız konunun içeriğinin daha kolay erişildiğini ve sizin değerli eklemerinizin daha değerlendiğini görebilirsiniz. --Alma89 22:20, 9 Aralık 2009 (UTC)

  • Düşüncenizi anlıyorum fakat bakalım diğer Vikipedi kullanıcıları da sizinle hemfikir mi? Ayrıca yaptığınız değişiklikte bazı bölümleri çıkarmışsınız ve yok olmuştu bazı bilgiler. --.dsm. 22:22, 9 Aralık 2009 (UTC)

Sizi temmeni ederim hiçbir bölümü sizin sölediğiniz gibi "Ayrıca yaptığınız değişiklikte bazı bölümleri çıkarmışsınız ve yok olmuştu bazı bilgiler" yapmadım. Eğer farkına varmadan unutmuşşsam yardım edin düzeltelim. --Alma89 22:25, 9 Aralık 2009 (UTC)

  • Önce tartışma sayfasında görüş paylaşımları olsun ve bir uzlaşma oluşsun, ondan sonra yaparsınız değişikliğinizi. İyi niyetli olduğunuzu biliyorum fakat bu ne acele... --.dsm. 22:27, 9 Aralık 2009 (UTC)

Köy çeşmesindeki konuyla ilgili[kaynağı değiştir]

Selam. En azından F.C. nin FC olması gerektiği kanısında herkes... Ben çoğunu düzeltsem de, hizmetlilerin yapabileceği bazı (U.S. Città di Palermo, U.S. Lecce, Hapoel Tel Aviv F.C., Maccabi Tel Aviv F.C., Bologna FC. 1909, Sheffield F.C., Wolverhampton Wanderers F.C.) kulüpleri halledemedim. İlgilenirsen sevinirim...--вяí¢αи76ileti 00:34, 12 Aralık 2009 (UTC)

  • Selam Sabri. Logosunda noktalı yazımı tercih edenlere dokunmadım ama diğerini değiştirdim. --.dsm. 13:52, 12 Aralık 2009 (UTC)
Teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 14:32, 12 Aralık 2009 (UTC)
irc.--Gökhan 13:14, 12 Aralık 2009 (UTC)
  • Ah usta sor bir bakalım kullandığın bilgisayarda irc var mı diye... --.dsm. 13:18, 12 Aralık 2009 (UTC)
  • Neyse sonra görüşürüz.--Gökhan 13:19, 12 Aralık 2009 (UTC)
  • Dediğiniz haber şu mu?--Reality 17:20, 12 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamamdır.--Reality 17:29, 12 Aralık 2009 (UTC)

Şablon:Renk[kaynağı değiştir]

  • Tamam, şu an düzeltiyorum onları. Köy çeşmesine renk şablonunu yazdım. Bu şablon sayesinde şablonlardaki renkleri düzenlemeyi amaçlıyorum. İyi vikiler.--FinlandiyalıMesaj 18:50, 12 Aralık 2009 (UTC)

Madde düzenlemesi[kaynağı değiştir]

Murat'ım,

Bir iki günlük bir yoğunluğum var, ya yarın ya da Pazartesi sana mutlaka cevap vereceğim, kusuruma bakma lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 19:14, 12 Aralık 2009 (UTC)


Yettim gari!

Tekrar özür diliyorum geciken cevap için.

Ben o tartışma sayfasındaki alt başlığı açıldığı anda görmüştüm, ondan sonra konuyla ilgili bir gelişmeye şahit olmamıştım, sonrasında senin mesajınla tekrar görme şansım oldu.

O ilk mesaj atıldığında maddeye dönüp bakmış ve gerçekten de okunabilirliği olumsuz yönde etkilediğini düşündüğüm yoğunlukta bir alt başlık kullanımı görmüştüm maddede. Bunu düzeltmeye çalışmış ama karşılıklı mesajlarınızdan anladığım kadarıyla metinde kayıp yaşanmış. Kesin emin olmamakla birlikte yaşanan kayıp dışında senin değişikliğe de bir itirazın söz konusu. Bu nedenle şu noktada yapılacak iş yapılacak değişikliği masaya yatırmak olacak sanıyorum.

Kullanıcının doğru hareket ettiğini düşünüyorum genel olarak. Tartışma sayfasına notunu düşmüş, sonrasında cesur olarak değişikliği gerçekleştirmiş. Metin kaybı, yani işlemde bir hata yaşanmış olması, kullanıcı bunu isteyerek yapmadığı ve kendi sürümünde ısrarcı olmadığı için üzerinde durulacak bir sorun gibi görünmedi bana. Zira ikinci bir kişi itiraz etmediği (veya geçmişte bunun tartışması yaşanmadığı ya da normlarımıza aykırı olmadığı) sürece cesur olunmasını sağlıklı buluyorum. Böyle durumlarda sorun, kullanıcının itiraza rağmen ısrarlı olması durumlarında çıkıyor, zaten böyle bir şey de olmamış, sevindirici olan taraf bu.

Malum, 47 değişiklik ile en çok değişiklik yaptığın ve belli ki özel olarak ilgilendiğin maddelerden biri Mustafa Kemal Atatürk. Sağlıklı bir teatiyle en iyi sonucu bulacağınıza inancım tam.

Sevgiler

Vito Genovese 22:14, 13 Aralık 2009 (UTC)

  • Ne özrü yahu, ben de yoktum zaten Viki'de :)
    Tartışma sayfasına görüşlerimi yazdım. Ortada bozulan bir şeyler var, o yüzden karşı çıktım. Yoksa düzenlemeye karşı değilim.
    Görüşmek dileğiyle, sevgiler... --.dsm. 00:01, 14 Aralık 2009 (UTC)

"Maddenin yapısında iki kez köklü değişiklikler yapıldı: "[kaynağı değiştir]

Ben bütün değişiklikleri yapmadım. Benim yaptığım değişiklikler için daha iyi "okunur" hale getirilmesine çalışıyorum. Atatürk e yakışmadigını düşünüyorum. Diğer dillerde bu konu daha düzenli. Lütfen yardım edin iyileştirelim. Ben buraya sizin eklemerinizi silmek veya kendi fikirlerimi dikte etmek için gelmedim. size kendi tarafımı aktardım. Ama gördüğünüz eksikleri söyleyip hep beraber daha iyi hale getirilmesi yerine bütünün geri alınmasına çok özüldüm. [1] Bu konuda yardımcı olurmusunuz? --Alma89 03:24, 14 Aralık 2009 (UTC)

Pinyinleştirme...[kaynağı değiştir]

Selam. Türkçe kaynaklarında yani araştırmalarında hiç kullanılmamış ve kullanılmamakta olan terimler için direkt pinyinin kullanılmasından yanayım. Ancak Türkçe ile yapılan araştırmalarında kullanılan Wide-Giles'e benziyor olsa da Pinyin'e benziyor olsa da farketmez araştırmalarda kullanıldığı gibi bu ansiklopediye de aktarılmalıdır. Daha önce bir kullanıcının herşeyi pinyinleştirmeye çalıştığını söylediğimde bir hizmetli buna trollük dedi ve beni engelledi. Ama A ve B örneklerine bakarsan demiş olduğumun isabetsiz olmadığını anlarsındır. Önceki Zhao ve Sonraki Zhao terimlerini piyasade bulabilir misin ? Tamamen Viki icadı. Yaptığım değişiklikler Vikipedi adlandırma kurallarına uygundur. İlgilenmek istemiyor olabilirsin ama bu Türkçe Vikipedi'nin geleceği için önemli bir konu olduğu düşünüyorum. Pinyin olmayan ama Türkçede kullanılan terimleri bulup yanlıştır demek hiç doğru değildir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:00, 15 Aralık 2009 (UTC)

Birde Viki icadı ile ilgili açıklamalar buraya yazdım. Takabeg ileti 04:00, 15 Aralık 2009 (UTC)

Geçersiz görev başvuruları[kaynağı değiştir]

Murat merhaba,

Vikipedi tartışma:Hizmetlilik başvurusu#Geçersiz ve kabul edilmeyen adaylıklar sayfasında konuştuğumuz bir konu vardı, hatırlarsın. En son bir önerim olmuştu, üç kişi de olumlu yaklaştı sonrasında. Bir de senin görüşünü rica ediyorum konuyla ilgili. İtirazın yoksa bu şekilde bir düzenleme yapmayı, böylelikle numaralandırmaları usule uygun hale getirmeyi düşünüyorum.

Güncel bir olay üzerinden öneriyi özetlemem gerekirse; Vikiçizer'in başkası tarafından aday gösterip kabul etmediği birinci adaylık altsayfası Vikipedi:Hizmetli başvuruları/Geçersiz/Vikiçizer adına taşınacak, ikinci adaylık birinci, şu anki üçüncü adaylık da ikinci haline gelecek.

Görüşlerini bekliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 17:10, 15 Aralık 2009 (UTC)

  • Ben gereksiz olduğunu düşünüyorum ama benim yorumumdan sonraki üç kişi de olumlu yaklaştıysa; demek ki tartışmaya katılan çoğunluk uygun görmüş. Önemli olan sayfa geçmişinin ve içeriğin kaybolmaması. Sevgiler... --.dsm. 19:33, 15 Aralık 2009 (UTC)
Mis! Tamamdır, bu öneride zaten geçmiş ve içerik kaybolması sorununun da önüne geçmiş oluyoruz. Sanırım sağlıklı bir çözüm oldu. Teşekkür ettim çok.
Sevgiler
Vito Genovese 19:36, 15 Aralık 2009 (UTC)

Sorular sorunlar, sorular ve cevaplar[kaynağı değiştir]

  • Değişiklik özetini ve "Dsmurat'ın ek soruları" başlığını okuyunca çok güldüm :) Ellerine sağlık düzenleme için... --.dsm. 19:12, 15 Aralık 2009 (UTC)

:) İngilizce Vikipedi'den görüp ilk İnfoCan'ın bana sorduğu soru için yapmıştım bu düzenlemeyi, fena durmuyor gerçekten de. Beğenmene sevindim.

Üstteki soruya da müsait olduğunda bir zamanda cevap isterük! Benden sana kurtuluş yok! :)

Sevgiler

Vito Genovese 19:18, 15 Aralık 2009 (UTC)

Selam. Geçen oylamada destek oy verip bu sefer vermiyorsun. Görüşün mü değişti acaba ? Sadece merak ettim ve oy avcılığı yapmıyorum :) Takabeg ileti 19:22, 15 Aralık 2009 (UTC)

  • Aynı fotoğraf için 1 ayda görüşüm değişmedi :) Henüz oy kullanmadım sadece. --.dsm. 19:26, 15 Aralık 2009 (UTC)

Gizemli konular[kaynağı değiştir]

Merhaba Murat,

Şurada bir gariplik var ama, ben çözemedim, sana havale edeyim dedim :)

Sevgiler

Vito Genovese 17:13, 16 Aralık 2009 (UTC)

  • teşekkürler murat.. :) --ki bl 22:29, 16 Aralık 2009 (UTC)

Dosya Sorunuyla İlgili[kaynağı değiştir]

dermin önce bana niye resim uyarısı getirdiniz? yüklediğim dosyanın kullanılmayan dosyayla ne ilgisi var? bununla ilgili açıklama yapabilirmisiniz?

Seninbey 07:31, 18 Aralık 2009 (UTC)

  • Yüklediğiniz resim bulanıktı. Daha net olanını yükledim ve diğerini maddeden çıkardım. Bu nedenle size bilgilendirme mesajı gönderdim. Açıklama zaten o mesajın içinde vardı. Teşekkürler... --.dsm. 07:37, 18 Aralık 2009 (UTC)

Selam DSM. {{TCG|Barbaros|F-244}} şalonu da var. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:38, 18 Aralık 2009 (UTC)

  • Ve aleykümselam. Peki nerede kullanılıyor bu şablon iç bağlantı vererek? --.dsm. 07:41, 18 Aralık 2009 (UTC)
Her yerde kullanılabilir. Ve kullanılmayabilir. Tercih meselesi. Mesela Türk Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesinde bayağı kullandım. Takabeg ileti 07:44, 18 Aralık 2009 (UTC)
  • Sağolasın. --.dsm. 07:45, 18 Aralık 2009 (UTC)
  • Şuna o gün doğum günü olan şunu koysak nasıl olur? --.dsm. 16:56, 18 Aralık 2009 (UTC)
Olur, iyi fikir. --İnfoCan 16:58, 18 Aralık 2009 (UTC)

Ana sayfaya çıkmış resimlerin tekrar ana sayfaya çıkarılması[kaynağı değiştir]

  • Başlıkta belirttiğim konu hakkında ne düşünüyorsun? Çünkü bu resmin ikinci kez ana sayfaya çıkması için GRS şablonu oluşturmuşsun da... --.dsm. 17:08, 18 Aralık 2009 (UTC)

Sadece tarihlerine göre yerleştiriyorum. Ve başlıkta belirttiğin konu hakkında kesin düşüncem yok ama çok önemli tarih ise üçüncü kez de dördüncü kez de olabilir belki. Yine de illa ikinci kez üçüncü kez olmasın diyorsan öyle de yaparız. Zira Türkçe Vikide SR sayısı çoktur. Birde o Osmanlı haritasına etiketi yapıştırdın ya Noumenon'un açıklamasını da okur musun ? Ve sildiğinsildirdiğin haritayı geri getirirsen iyi olur. Cumhuriyeti gazetesi v.s.'nin logolarına kaynak gerekçe eksik etiketi eklediğimde sen düzeltebilirsin, yapıcı davranmalısın filan demiştin ya bana. Coğrafi harita olunca yapıcı davranmayacak mısın :)) Takabeg ileti 22:50, 18 Aralık 2009 (UTC)

Birde DTP'nin amblemi de sildin. Sonra ben tekrar yükledim de ... resimleri silme konusunda kendine has standart mı var ? Takabeg ileti 22:59, 18 Aralık 2009 (UTC)
  • Yeterli sayıda seçkin resmimiz var; o nedenle "çok önemli" gördüğünüz tarihlerde istisna bir uygulama yapmamız ne kadar doğru bilmiyorum. Daha önceden böyle bir uygulama yapıldığını hatırlamıyorum.
    Noumenon'un açıklamasını gördüm. O bahsettiğiniz grafik silinmesi için işaretliydi ve silinme süreci içinde durumu açığa kavuşturulamadığı için silinmiş.
    Diğer amblemi ise taa ne zaman ben yüklemiştim fakat çok yüksek çözünürlüklü olduğu için adil kullanım politikasına uymuyordu ve bu yüzden sildim.
    Hiçbir şekilde kendime has bir uygulama söz konusu değildir. Zaten Vikipedi'de keyfi bir uygulama yapılması olanağı yoktur, her şey kurallar dahilinde yürümektedir. Saygılar. --.dsm. 23:41, 18 Aralık 2009 (UTC)
Tekrar selam. İşim çıktığı için kısa bir şekilde soracağım: Dosya:Osmanlı_Ortadoğu.jpg geri getirme niyetin var mı ? Yok mu ? Sonra görüşürüz. Takabeg ileti 00:38, 19 Aralık 2009 (UTC)
  • Aleykümselam. Bu bir niyet meselesi değil. Noumenon'un da bahsettiği gibi, başka bir hizmetlinin uyguladığı işlemi geri almak doğru olmaz. Siz Noumenon'a benim adımı verince, o da ben sildim sanmış. Görüşmek üzere... --.dsm. 00:42, 19 Aralık 2009 (UTC)
Geldim Murat. Sen işaretledin tespit ettim diye. Abi ise Noumenon veya senden rica et diyor. Ne yapmam lazım şimdi ? Takabeg ileti 01:01, 19 Aralık 2009 (UTC)
Tekrar yükledım. Haberin olsun. Birde sence bu nasıl ? Diğer Murat net olmadığını söyledi ve bende aynen öyle düşünüyorum. Fakat çok etkileyici, değil mi ? Takabeg ileti 01:33, 19 Aralık 2009 (UTC)
Birde Bunlar için ne dersin ? Bildiğimiz gibi Türkçe Vikipedide Holokost maddesi dışındaki maddede ölü fotoğrafı kullanılamıyor. Holokost maddesinde mevcut ölü resmi bu litedeki (Buchenwald Toplama Kampı) ile değiştirerek SR yapmamız mümkün müdür ? Takabeg ileti 01:42, 19 Aralık 2009 (UTC)
  • Resimleri incelemeden bir şey diyemem ve zaten şu anda Vikimoladayım. Fakat siz uzun zaman önce, atom bombasından etkilenmiş insanları görmenizin sizi ne kadar olumsuz etkilendiğini söylemiştiniz. Ben de genel olarak sıcak bakmıyorum bu tür resimlere. Teşekkürler. --.dsm. 21:14, 19 Aralık 2009 (UTC)

SRA ad değişimi[kaynağı değiştir]

  • Sanırım yeniden aday göstereceksiniz. Bir adaylık sayfasının adını değiştirdikten sonra, resmin sayfasındaki şablonda da gerekli değişikliği yapmalısınız. Teşekkürler. --.dsm. 01:03, 20 Aralık 2009 (UTC)
Evet. Geçen hafta o işi öğrendim :) Yine de yardım için teşekkür ederim. Ayreten arşivdeki kayıdını da değiştirmemiz lazım.
Birde senin için ben siz mi oldum ? Çok önemli değil aslında. Ama daha önce bana sen diye hitap eden bir kullanıcı siz diye hitap etmeye başladı ve sonra resmen bana saldırıdı da ... küçük bir traumam olmuştur herhalde PTSD olmadı da :) Tekrar teşekkür ederim. Görüşürüz. Takabeg ileti 01:17, 20 Aralık 2009 (UTC)
  • Saldırma huyum yoktur merak etmeyiniz :) --.dsm. 01:19, 20 Aralık 2009 (UTC)

Selam DSM. Vikipedi:Seçkin resim adayları/1514 - Üçhisar - Peri bacaları.JPG sayfası kayıp. Yoksa yanlış mı adlandırdık ? Takabeg ileti 08:08, 20 Aralık 2009 (UTC)

Halledildi. Vikipedi:Seçkin resim adayları/Dosya:1514 - Üçhisar - Peri bacaları.JPG adıyla SRA gösterilmiş. Takabeg ileti 08:11, 20 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamamdır. --.dsm. 16:59, 20 Aralık 2009 (UTC)

Selam Murat, şu resmin son haline yapılan anlamsız ilaveyi düzeltemedim ve tümden sildim. Sonra da düzgün hallerini geri getireyim dedim. Son halini seçmeden geri getirmeme rağmen hala o anlamsız resim çıkıyor güncel halinde. Bir bakabilir misin sana zahmet ? --M.M.ileti 17:12, 20 Aralık 2009 (UTC)

  • Önbellekten kaynaklanmış olabilir. Diğerlerinin tümü vandalizm geri alma işlemi olduğu için sadece orijinal sürümünü bıraktım, diğerlerini ayıkladım. --.dsm. 17:18, 20 Aralık 2009 (UTC)
Hay sağolasın, ellerine sağlık. Sevgiler, --M.M.ileti 17:20, 20 Aralık 2009 (UTC)
Rica ederim, sevgiler bizden :) --.dsm. 17:21, 20 Aralık 2009 (UTC)

Çingene kızı[kaynağı değiştir]

Selam DSM. Bunu hatırlıyor musun ? Nevit sürümü 2.583 × 1.636 = 4.225.788 ve Durova sürümü ise 2.547 × 1.658 = 4.222.926. Nevit'inki bayağı şişirilmiştir ve Durova'nınki kriterleri sağlıyor, bence. Orda da yazdığım gibi Çingene Kızı'nın SR seçilmesini çok istiyorum. Durova versiyonu göstersek mi ? Önce görüşünü almak istiyorum. Olabilir diyorsan göstereceğim. Ya da sen bizzat gösterebilir misin ? Takabeg ileti 08:45, 21 Aralık 2009 (UTC)

Düşündüm sen moladasın. Demin SRA gösterdim. Haberin olsun. Eleştirilerini bekliyorum. Hayırlı işler. Takabeg ileti 13:03, 21 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam Takabeg. Teşekkür ederim görüşümü istediğin için ve ayrıca bir teşekkür de molada olduğumu göz önüne aldığın için. Olanak bulduğumda adaylığı değerlendireceğim. Sana da hayırlı işler... --.dsm. 20:45, 21 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam. Bu yorumunuzu okudum ama bilgilerin daha iyi sunulabilmesi için başka bir şablon kullanmanın tarafsız bakış açısı ile ne ilgisi var çözemedim? --.dsm. 17:06, 20 Aralık 2009 (UTC)
  • Benim orada kastettiğim Atatürk için özel bir bilgi kutusu şablonu oluşturmaktır. zaten belirttim makam sahibi şablonu kullanılabilir ama kişi için ayrı ve özel şablon oluşturmak TBA ihlalidir. tüm başkanları içeren bir bilgi kutusu Atatürk için de kullanılmalıdır. anlatabildim mi acaba? --Hedda Gabler 11:00, 21 Aralık 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim açıklama için. Görüşümü yazdım. İyi günler. --.dsm. 20:44, 21 Aralık 2009 (UTC)
  • Birde şunu soracaktım. bu seviyedeki panoramaları tereddüt etmeden SR seçiyoruz değil mi ? Mesela bu : )) Yoksa seçilmiş olanları ihraç etmeliyiz ? Ne dersin ? Takabeg ileti 10:59, 22 Aralık 2009 (UTC)
  • Resimleri tek tek değerlendirmek daha doğru. Adaylık durumunda olanak bulursam incelerim ve görüşümü sunarım. --.dsm. 18:07, 22 Aralık 2009 (UTC)

Ana sayfanın tartışması[kaynağı değiştir]

  • Merhaba abi, görüşemiyoruz ne zamandır... Nasılsın, nasıl gidiyor yaşam? Seni rahatsız etmemin nedeni ana sayfanın tartışma sayfası. Bence bu sayfayı yarı korumaya almayalım. Çünkü anonim kullanıcılar da zaman zaman ana sayfadaki sorunları tespit edip yazabiliyorlqar bu sayfada. Zaten çoğumuzun izleme listesindedir. Ne dersin? --.dsm. 16:25, 23 Aralık 2009 (UTC)
  • Gerekli düzeltmeyi yaptım. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   17:14, 23 Aralık 2009 (UTC)
  • Eline sağlık abi, sana da kolay gelsin... --.dsm. 17:57, 23 Aralık 2009 (UTC)

Ocağın birinci haftası[kaynağı değiştir]

Yıl dönümünü iki hafta geçirdikten sonra çıkarmanın özel bir anlamı olmayacak, bence geç kaldık, onun için onu öne geçirmek istemiyorum. Charles Darwin'in doğum yılı 2009 yılı boyunca kutlandı, onun durumu gibi olsa iki haftalık gecikmeden bir şey olmazdı, ama Ocak ayında kimse Simsonların 20 yılını hâlâ kutluyor olmayacak.--İnfoCan 15:35, 24 Aralık 2009 (UTC)

engelleyin lütfen http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Katk%C4%B1lar&target=85.110.11.86 Kimeneee

  • Bildirdiğiniz için teşekkürler. Bir dahaki sefere bu tür şikâyetlerinizi Vikipedi:Şikâyet sayfasına yapmanız durumunda, olaya daha çabuk müdahale edilebilir. Bu arada nasıl imza atılacağı konusunda ufak bir bilgilendirme mesajı göndereceğim size. İyi çalışmalar... --.dsm. 23:19, 24 Aralık 2009 (UTC)

Sağolasın Murat.

IRC'ye uğrayacak vaktin var mı?

Vito Genovese 23:23, 24 Aralık 2009 (UTC)

M.Ö. -> MÖ[kaynağı değiştir]

  • Milattan öncenin kısaltmasıyla ilgili birkaç deneme yaptım. Bunun botla yapılabileceğini düşünmüyorum, ama olabilir belki. Şurada bir başlık açtım, göz atarsan sevinirim. --.dsm. 15:07, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam Murat, değişikliklerini görünce ben de M.Ö. kategorileri için şu değişikliği yaptım. Böylece bu tür kategorilerin hepsinde kullanabiliriz.--Hedda Gabler 15:11, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Evet güzel olabilir, eline sağlık. --.dsm. 15:16, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Gökhan'ım bu alet nedir? --.dsm. 16:15, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba Murat, o alet şu. Sen indir ben sana ırc'te anlatırım. Bu işi başka türlü yapılmaz :). Görüşürüz.--Gökhan 16:17, 26 Aralık 2009 (UTC)

Ana sayfanın tartışması[kaynağı değiştir]

yol gösterdiğiniz için teşşekürler dilerim -- Son kahraman ileti 16:53, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Rica ederim. Sevgiler... --.dsm. 16:54, 26 Aralık 2009 (UTC)

Garip yazılar[kaynağı değiştir]

  • Selam Manco. Sen değişiklik yaparken diğer kısıma üç seferdir şöyle, şöyle ve şöyle yazılar ekleniyor. Nedendir acep? --.dsm. 22:07, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Sana da selam, Valla bilmiyorum ki.. Google chrome kullanıyorum. Sanırım onda bir sorun var. kaldırıp yeniden kurayım bakayım... Vikide doalaşırken biraz tuhaf davranıyor alet... Naber bu arada? --Manco Capac 22:18, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Vallahi ne olsun, yuvarlanıp gidiyoruz diyelim :) Senden naber? Viki'nin acai beta sürümünü mü kullanıyorsun, belki ondan olabilir? --.dsm. 22:20, 26 Aralık 2009 (UTC)
İyilik valla ne olsun. bu aralar işte yoğunum onun için çok uğrayamıyorum buralara. Ama google u kaldırım yendien kurdum hala aynı sorun var. Sanırım bu chrome olayı daha tam oturmadı...--Manco Capac 22:28, 26 Aralık 2009 (UTC)
  • Eee her şey zamanla oturacak :) Firefox'a ne dersin? --.dsm. 22:48, 26 Aralık 2009 (UTC)

Merube'den...[kaynağı değiştir]

Tam da dodim tutmuştu hızır gibi yetiştiniz valla :)). Sevgilerimle, çok teşekkürler--Merube 89msj 11:10, 27 Aralık 2009 (UTC)

Hizmetli listesi[kaynağı değiştir]

  • Ustam nasılsın? Şu listede "Diğer Görevler" başlığı altında denetçi ve bürokratlar için VP:DE ve VP:B sayfalarına bağlantı vermek yerine onların o görevlerine seçildikleri oylamaya bağlantı koymak daha iyi olmaz mı? --.dsm. 22:03, 27 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba Murat,

Sağolasın, iyi olmasına iyiyim, Viki-dışı yoğunluklardan şikayetçiyim. Hayatın VP:Ş sayfasını bulamamaktan dertliyim :)

O diğer görevler kısmında biraz kararsızlık yaşadım esasında, bir ara VP:GİE üyeliğini de dahil etmeyi düşündüm, sonrasında yazılım dahilindeki teknik görevlerle sınırlı tutmaya karar verdim. Hem bürokrat hem de denetçi sayfasında oylamalara verilen bağlantılar olduğu için diğer görevler altındaki bağlantıları sadece görevin sayfasına gidecek şekilde ayarladım, oradan da diğer görevle ilgili tabloya rahat bir şekilde ulaşılabilsin diye. Hepsi için birer tablo yaptım zira.

Citrat'ın durumuna benzer durumlarda diğer görevler kolonundaki bağlantıların tek bir sayfaya verilmesi yeterli olmayacağı için bu hali hoşuma gidiyor, derli toplu bir havası olduğunu düşünüyorum; ama dersen ki "Benimki daha iyi olacak", o zaman yapalım gitsin, ısrarcı değilim yani. Tüm tablolarda aynı uygulama karışıklık yaratmaz umarım.

Lakin bu işi sana satarım, çok pis satıcıyım :)

Sevgiler

Vito Genovese 22:09, 27 Aralık 2009 (UTC)

Yoğunluk konusunda Allah kolaylık versin Vito ustam.

Öteki konuda da sen nasıl diyorsan öyle olsun, damdan düşen kel olsun. Beni hiç karıştırma bu işlere de :P

Sevgi, saygı bizden. Görüşmek dileğiyle... --.dsm. 00:41, 28 Aralık 2009 (UTC)

İlginize teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Aynı duyguları paylaştığımızı görmek beni mutlu etti. İlginize teşekkür ederim. Sizin de yüreğinize, ellerinize sağlık. Büyük emeklerinizi ve yaptığınız hizmetleri takdirle izlemekteyim. Ne mutlu bize bugünlerimizi bağışlayanlara saygı duyanlara... yıkmak yerine yapmak için vaktini esirgemeyenlere...

Saygı ve sevgilerimle. --M. Yalçın Yalhı ileti 00:44, 28 Aralık 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba Dsmurat, desteğiniz için teşekkür ederim, bundan sonra hizmetlilikte de yardımlarınızı bekliyorum. Bir de şimdi gördüm, Dosya:Bayindir hastanesi.jpg resmini ben eklemiştim, o zaman logo bulamamıştım, logoyu bulunca maddeye ekledim. BU resme gerekçe eklemeyi düşünmüyorum, hemen de silebilirsiniz. Tekrar teşekkür ederim, hoşcakalın...Vikiçizer 13:15, 28 Aralık 2009 (UTC)

  • Ben de şimdi size tebrik mesajı yazıyordum; ön izleme yaptığımda mesaj gönderdiğinizi gördüm :) Herhangi bir konuda ulaşmak isterseniz kapım açıktır, çalmadan girebilirsiniz ;)
    O resimde logo lisansı vardı zaten, tahmin ettim öyle düşündüğünüzü... Artık sizde de silme yetkisi var ve bence bu görev size düşüyor ;)
    Başarılar... --.dsm. 13:21, 28 Aralık 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim, kendim hallettim galiba:) Hoşcakalın...Vikiçizer 13:32, 28 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam Pınar. Seni rahatsız etme nedenim şu fotoğraf: Gerekçe kısmı ellerinden öper. Bu arada, yeni kullanıcı sayfan tek kelimeyle muhteşem olmuş ;) --.dsm. 13:56, 28 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba! Adil kullanım gerekçesini derhal ekliyorum. Hatırlattığın için teşekkûrler. Kullanıcı sayfamı beğendiğine sevindim. Yeni yıla yeni tasarımla başlayayım dedim. Sana kolay gelsin. — Pınar [m] 14:04, 28 Aralık 2009 (UTC)

Teşekkürler Murat, ben kesin unuturdum. --yabancım 14:38, 28 Aralık 2009 (UTC)

  • Rica ederim. Unutacağını hiç sanmıyorum ama neyse :) --.dsm. 14:39, 28 Aralık 2009 (UTC)

Global Network for the Forecasting of Earthquakes[kaynağı değiştir]

Selam Dsmurat.Bu Teşkilatda Global Network for the Forecasting of Earthquakes [2]Turkiye ve Azerbaycan birge uyeler. Lutfen sesvermede istirak edin ve meqaleden sil shablounun goturulmesine yardim edin. Onceden sayqilar ve sevgiler.Surada oy vere bilirsiniz [3]--Ismail Valiyev 08:05, 29 Aralık 2009 (UTC)

Altın elbiseli[kaynağı değiştir]

Selam Murat inata girmeden tartışma sayfasını okursan iyi olur. ÖSS'deki Hunlar işin ciddi olmayan kısımıdır. Zaten metinden tamamen kaldırılması gerektiğini savunan kullanıcılar da var. Fakat ben ve bazı kullanıcılar da çocukların ÖSS'de hata yapmalarını istemediği için ÖSS versiyonunun eklenmesi gerektiğini düşündük. Zaten bugün kaldırılmış olduğunu farkedip ekledim. Kısaca bilimsel bilgi değildir. Tartışmaya katılan bütün kullanıcılar ÖSS'nin hata yaptığını biliyorlar. Senin dışında :)) En azından tartışma sayfasına not bırakıp tartışma açabilirsin. Takabeg ileti 16:06, 29 Aralık 2009 (UTC)

Tartışma sayfasını elbette okudum. Sizin kişisel düşünceniz ne beni, ne de Vikipedi'yi ilgilendirir. O yüzden ciddi olup olmadığına ilişkin yorumlarınızı kendinize saklamanızı öneririm.

Son olarak sizi uyarma gereği duyuyorum: Lütfen kişisel saldırı yasaktır ilkesini ihlal etmeyiniz. İyi günler. --.dsm. 16:15, 29 Aralık 2009 (UTC)

Ne zaman nerede kişisel saldırı ? Birazcık mantıklı düşünürsen sevineceğim. ÖSS ile ilgili ilavemiz bilimsel değildir. Bunu hepimiz biliyoruz. Yani benim kişisel düşünceme göre değil tartışmanın sonucu. Sen buna aykırı bir şekilde davrandı ve değiştirildi. Sonuç olarak madde ne hale geldi. Zararlı ve tehlikeli. Takabeg ileti 16:19, 29 Aralık 2009 (UTC)

Sizinle ufak bir değişiklik yüzünden sayfalarca tartışacak değilim; çünkü silinmesi gereken pek çok madde, düzenlenmesi gereken pek çok sayfa, engellenmesi gereken pek çok kullanıcı var.

Ben "inat" etmiyorum ve "mantıklı" düşünüyorum. Gereken özeni sizin de göstermenizi rica ediyorum. Saygılarımla. --.dsm. 16:25, 29 Aralık 2009 (UTC)

Maalesef o konuda mantıklı düşündüğünü hiç düşünemiyorum. Arkadaşlarımız mantıklı bir şekilde halledeceklerdir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:28, 29 Aralık 2009 (UTC)

Kafadaki tahtalar[kaynağı değiştir]

  • murat selam, aktifsen şuradaki problemin nereden kaynaklandığına bakabilir misin.. teşekkürler şimdiden. --ki bl 16:41, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Aktif kullanıcı azlığı, bunun yanında yüzlerce vandalımız ve troller dışında ne gibi bir problemi var ki Vikipedi'nin? Şaka bir yana maddede bir sorun göremedim, ne gibi bir sorun var? --.dsm. 16:44, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • elli satır salak bir adamdır kafada bir kaç tahta eksiktir yazıyor, görmüyor musun? kullanılan şablonlara bakayım dedim onda da aynı sorun. hayal mi görüyorum acaba? --ki bl 16:48, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Bir yerde bir vandalizm olmuş ve diğer maddelere de yansımış bu. Ben de şurada gördüm ama maddenin kendisinde yok. Sanırım geri alınmış vandalizm. Bir araştıralım. --.dsm. 16:50, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Farklı bir şey bulamadım. Sanırım dediğim gibi bir sayfada geçici bir vandalizm olmuştur ve yansımıştır maddelere... --.dsm. 17:19, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Selamlar. Sanırım AWB kullanıyorsunuz. Değişiklik yapmadan önce ön izlemeyi kontrol ediyor musunuz bilmiyorum ama yaptığınız bir değişiklikte maddedeki kaynakları da sildiniz. Biraz daha dikkatli davranabilirseniz sevineceğim. Değerli katkılarınızın devamı dileklerimle... --.dsm. 17:08, 29 Aralık 2009 (UTC)
Değişiklikleri izliyorum. Kanıt olarak bazıları değişiklikler otomatik olarak yapılması imkansız. Şablon bilgileri makaleyi tekrarlıyor. Şablon içindeki bilgiler zaten makalede var. Aynı bilginin birden fazla referanslanması. --Alma89 17:12, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • O değişiklikte maddedeki 6 kaynaktan 4'ü silinmişti ve maddenin içinde yoktu o referanslar. Tek tek elle yapılmadığı için arada kaçabiliyor böyle değişiklikler, önemli olan niyet. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar... --.dsm. 17:17, 29 Aralık 2009 (UTC)

Silme isteği[kaynağı değiştir]

  • mrb. şunu silebilir misiniz?. --Fatih Kurt mesaj 18:04, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • bi de şu.--Fatih Kurt mesaj 18:06, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Siz mesaj göndermeden hemen önce çıkmıştım. İlgileneceğim, teşekkürler. --.dsm. 18:24, 29 Aralık 2009 (UTC)
    • Önemli deil. Mesaj sayfanızda farkettim zaten çıktığınızı. iyi çalışmalar. --Fatih Kurt mesaj 18:27, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu arada, silinmesi istediğiniz sayfalara {{sil|G3 - Vandalizm}} örneğindeki gibi silme isteği nedeninizi de yazarsanız işimiz daha da kolaylaşacaktır. Silinme nedenleri VP:HS sayfasında bulunmaktadır. Maddeleri silinmeleri için işaretlemek için monobook gibi uygulamalar da var ama bu konuda ben pek yardımcı olamayabilirim. Kolaylıklar dilerim. --.dsm. 18:31, 29 Aralık 2009 (UTC)

Hidroelektrik santrali[kaynağı değiştir]

  • Galiz küfür nasıl kaçmış gözümüzden... Yakaladığın için teşekkürler. --.dsm. 18:03, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Aynı anda bir çok şeyle uğraşınca oluyor bazen. Sana da teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 18:30, 29 Aralık 2009 (UTC)

Speedy Gonzales[kaynağı değiştir]

  • Sabri devriyelikte çok hızlı gördüm seni :) Ellerin dert görmesin. --.dsm. 18:27, 29 Aralık 2009 (UTC)
Sağ ol. Genelde YMD'deyimdir ama ara sıra SDD'ye de dalıyorum... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 18:34, 29 Aralık 2009 (UTC)

Miletvekilleri için şablon[kaynağı değiştir]

  • Şu şablonun milletvekilleri için örnek kullanımını gösterebilir misiniz acaba? Yasama dönemi, çoğunluk vs değişkenleri de kullanarak tabii... Şimdiden teşekkürler. --.dsm. 22:39, 29 Aralık 2009 (UTC)
Biraz zamana ihtiyacı var. Şablon seçim sayfasına (1946 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Seçimleri) ilişkileniyor. "1946" bir değişken, "Türkiye Cumhuriyeti" başka bir değişken. "Milletvekili Genel Seçimleri" ise şablonun kendisinden geliyor. üzerinde çalışmaya başladım. Tamamlayınca gene mesaj düşerim. --Alma89 22:58, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Ben o değişkenleri kullanmayı denedim, beceremeyince size danışayım dedim. Tamamlayınca iletirseniz sevinirim. Kolaylıklar dilerim... --.dsm. 23:19, 29 Aralık 2009 (UTC)
Lütfen: Şablon:Makam_sahibi#.C3.96rnek:_Mebusan ve Kullanıcı:Alma89/Ata --Alma89 01:52, 30 Aralık 2009 (UTC)
  • Elinize sağlık. Ufak bir önerim var: "T.B.M.M. 14. Döneminden İzmir üyesi" yerine "TBMM 14. dönem milletvekili" tamlaması daha uygun olabilir bence. --.dsm. 02:01, 30 Aralık 2009 (UTC)

Küçük merhaba[kaynağı değiştir]

Sayın Dsmurat;

"Merhaba"nızı görünce heyacanlandığımı iliklerime kadar hissettim. Sizi özlediğimi farkettim. Tahmininizde yanılmıyorsunuz. Zaman fukaralığı çekiyorum. Müdür Yardımcım ve rehber öğretmenim çok ciddi tedavi seansları için Ankara'dalar. Üç aydır ben yalnızım. Akşam beynen ve bedenen çok yorgun eve gidiyorum. Bir iki hafta sonra yani birinci dönemin snunda biraz da olsa rahatlayacağımı umuyorum. O zaman katkılara hızlı bir şekilde devam...

2010 yılının ülkemize huzur; size, sevdiklerinize ve tüm wikipedia ailesine mutluluklar yılı olmasını diliyorum. Kapçak 18:50, 30 Aralık 2009 (UTC)

Levent Abi'den[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Murat; Molada olduğunu belirtmişsin ama bir saat kadar buralardaysan biraz işim olacak.. yeni bir vandal türedi, ona dikkat edersen iyi olur. Eğer takılamayacaksan haber verir misin?  Levent İleti Katkılar   18:51, 30 Aralık 2009 (UTC)
  • Benim de çıkmam lazım ama yaptıklarını şurada yazıyorlar zaten :) Sen çık, ben biraz daha takılırım burada. Sevgiler. --.dsm. 18:54, 30 Aralık 2009 (UTC)

Vikiçizer'e[kaynağı değiştir]

  • Vikiçizer selamlar. Bu küçük bir selam olacak çünkü Vikipedi'yi sana emanet edip çıkmam gerek. Kolaylıklar... --.dsm. 19:02, 30 Aralık 2009 (UTC)
  • Buralardayım ben:) İyi geceler...Vikiçizer 19:03, 30 Aralık 2009 (UTC)

Kategori çıkarma[kaynağı değiştir]

  • Teşekkürler.. biraz geç de olsa işimi bitirdim. Bu arada bir kullanıcıyla olan yazışmana tanık oldum; bununla ilgili olarak çeşmede belirttiğim {{Kategoriçıkarma}} şablonunu kullanabilirsin, aklında olsun. Kolay gelsin, ha bir de iyi bir yıl dileklerimle..  Levent İleti Katkılar   22:35, 30 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam abi hangi yazışmama tanık oldun. O kadar yazıştım ki anlayamadım hangisinden bahsettiğini :) --.dsm. 08:48, 31 Aralık 2009 (UTC)
  • Gülme ama anımsamıyorum, o kadar çok sayfa okuyorum ki. Birisine söylemişsin işte, neyse önemli değil. Kendine iyi bak.  Levent İleti Katkılar   09:04, 31 Aralık 2009 (UTC)