Kullanıcı mesaj:Drcenkkiper

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Drcenkkiper, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli ve telif ihlali yapıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Merube 89msj 12:02, 19 Şubat 2011 (UTC)


Selamlar. Söz konusu resim bir TV kanalının yayınından alınmış bir ekran görüntüsü idi. Bu tip görüntülerin telif hakkı yayını yapan kuruluşta bulunmaktadır sizde değil. Dolayısıyla resim silinmiştir. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:24, 19 Şubat 2011 (UTC)

M6 - Kayde Değerlik[kaynağı değiştir]

Doktor 09:39, 19 Şubat 2011 (UTC) Oluşturduğum biografi eksik içerikten dolayı mı silindi? Yeterli sayıda kayda değerlik kaynağı gösterebilirsem bu biografiyi oluştura bilir miyim? Bu imzasız yazı Drcenkkiper (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 12:02, 19 Şubat 2011 (UTC)

Erken Boşalma[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Bilgilendirme için sizlere teşekkür ederim, değişiklik yaptığım Erken Boşalma sayfasında kullanılan kaynakların telif hakları konusunda wikipediye resmi bir mail geçmiştim, bu konuda, yani sitenin wikipedide kaynak olarak gösterilmesi konusunda olan sayfayı okumuştum ve ilgili adrese telif haklarını kullanabilmesi için wikipediye resmi e-posta geçtim. Şimdilik yazılarımı geri almak istiyorum, Sanırım daha geniş bilgi kullanıcılara daha faydalı olacaktır. Bu konuda onayınızı bekliyorum..İyi çalışmalar.

Bu arada wikipedide uzman yazar olmak için veya yetki sahibi olabilmek için ne yapmalıyız?? Doktor 12:26, 21 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar. Öncelikle geç cevabım için lütfen kusuruma bakmayınız. Bir süredir viki aktif değildim. İlk olarak vikiye katkılarınız için çok teşekkür ederim, vikiye hoşgeldiniz. Vikiye resmi bir mail attıysanız -ki Vikipedi:Gönüllü iletişim ekibi sayfasında da yazan permissions-tr@wikimedia.org adresine mailinizi attığınızı kabul ediyorum- bu durumda OTRS gönüllüsü vikipedistlerce incelendikten sonra tartışma sayfasında bir bilgi ile birlikte içerik geri getirilecektir. Bu aralar OTRS ekibinden Kullanıcı:Taysin aktif sanıyorum. İsterseniz kendisine bir mesaj atınız, bu sayede belki daha hızlı bir yanıt almanız mümkün olur. Yahut bununla uğraşmadan da, kendi özgün cümlelerinizle -daha önce başka yerde yayımlanmamış, sizin kendi eseriniz olsa dahi- yeniden de yazabilirsiniz. Kaynak göstererek -bilimsel makalelerdeki gibi pek bir farkı yok vikikodları dışında- kendi özgün cümlelerinizle yazdığınız bilgiler hemen OTRS onayı beklemeye gerek kalmadan maddeye eklenebilecektir. Diğer konuyla ilgili olarak ise, tüm kullanıcıların -kayıtlı olsun olmasın- katkıları eşdeğerdir. Bununla beraber Vikipedi:Kullanıcılar sayfasında da ayrıntılarını görebileceğiniz üzere, bazı kullanıcı grupları vardır. Ancak bu kullanıcı gruplarındaki kullanıcıların birbirlerine herhangi bir üstünlükleri olması söz konusu değildir, katkıları eşit değerdedir dediğim gibi. Tek fark birkaç ek fonksiyona sahip olmakla ilgilidir esasen. Mesela madde silme/geri getirme, korumaya alma/koruma kaldırma, kullanıcı engelleme/engel kaldırma gibi fonksiyonlara hizmetliler sahiptir sadace. Bunlar dışında diğer kullanıcılardan bir farkları yoktur. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir. Sorularınız olursa seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Uzman yazarlık gibi bir olgu vikide mevcut değildir. Tekrar güzel katkılarınız için çok teşekkür eder katkılarınızın daimi olmasını dilerim. Saygılarımla--Merube 89msj 16:22, 27 Şubat 2011 (UTC)

Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Bu bilgiye ihtiyacım vardı. Kolay vikiler :) Doktor 09:53, 1 Mart 2011 (UTC)

Biraz olsun yardımcı olabildiysem ne güzel. Sorularınız olursa lütfen çekinnmeden sorunuz. Tekrar vikimize hoşgeldiniz. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 22:37, 6 Mart 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Drcenkkiper,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 17:26, 4 Ekim 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Drcenkkiper,

Vikipedistleri biraraya getirmek ve başta Vikipedi olmak üzere Türkçe Wikimedia projelerini tanıtmak amacıyla bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Taksim, Beyoğlu, İstanbul, Katılımcı sayısına göre organizasyon mekanı belirlenecektir.


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle...