Kullanıcı mesaj:Ddenkel/Arşiv 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Ddenkel/Arşiv 2006, Türkçe ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldiniz!
Vikipedi'ye katkılarda bulunurken size gerekli olabilecek bilgiler içeren aşağıdaki sayfaları incelemenizde yarar vardır.

Lütfen yardım istemekten çekinmeyin, bütün Vikipedi kullanıcıları size yardımcı olacaklardır. Tartışma sayfalarına ve kullanıcılara mesaj yazdıktan sonra imzanızı atmayı unutmayın! Kolay gelsin. --Ugur Basak Bot 21:53, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:2258 enginar1.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:2258 enginar1.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 21:53, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Müh-Mim-Fak[kaynağı değiştir]

Selam, maddeyi açtığını görünce kendimi tutamadım birden yazma hevesi geldi, silinmesin diye üç beş bişeyler yazıp taslak haline getirdim, istersen sen devam et ama Vikipedi:Telif olayına dikkat etmeni tavsiye ederim. Sen de bizim okuldansan ( ki ben bitirdim) görüşmek isterim. kolay gelsin Delamorenamesaj 07:52, 6 Aralık 2006 (UTC)

yüklenen resimler hakkında yardım[kaynağı değiştir]

merhaba, geçen gün kel1.jpg ve kel2.jpg adlı iki dosya yükledim fakat silinecek uyarısı verildi. resimleri ceken benim telif hakkı filan yok.. ne yapabiliriimmm????

Hallettim. yüklerken {{PD-self}} etiketi yapıştırarak fotoğrafları kamuya bağışlayabilirsiniz, öyle yaptım artık silinmezler. Vikipedi'de sadece özgür içerik kullanılır, bknz:VP:T Kolay gelsin. -Tembelejderha 02:12, 14 Aralık 2006 (UTC)

bu (+35)..(+40) lar nedir[kaynağı değiştir]

son değişikliklere girdiğimde kullanıcı adımızın ynında +35 +40 gibi sayılar var.. ne anlama geldiğini öğrenebilir miyim? kolay gelsin.. bu arada tr wikipedi mükemmel bir şeklde gelişiyor... hepinize ve hepimize tebrikler...--ddenkel 21:45, 24 Aralık 2006 (UTC)

Selamlar ddenkel! uzun süredir tebrik eden tek kullanıcı sensin, yapabilsem sarılıp öpeceğim seni. :) Normalde uçar gelirdim ama kuyruğum ne kadar ağrıyor bir bilsen..
Ha, rakamları sormuştun. Onlar yaptığımız değişiklikler sonucu maddede oluşan karakter sayısı farkı. Haliyle birşeyler çıkarırsan negatif, eklersen pozitif bir değer görüyorsun. Bunun amacı da maddeye bakmadan ne büyüklükte bir değişiklik olmuş anlayabiliyoruz az-çok. Örneğin bir IP numaralı kullanıcının değişikliği yanında (-4023) gibi birşey belirirse, anla ki sayfanın yarısını silmiş. :)
Kolay gelsin.. -Tembelejderha 21:59, 24 Aralık 2006 (UTC)

Saygı ifadaleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi tarafsızlık ilkesi gereği, kişi kim olursa olsun saygı ifadeleri kullanılmıyor. İnsanlar isim değiştirmediyse eğer, anasının babasının ona verdiği isimle yazılıyor. Hz. saygı önekleri de buna bir örnek. İlgili yaptığın eklemeleri o sebeple geri alıyorum. --Dbl2010 07:50, 5 Ocak 2007 (UTC)

tarafıszlık ilkeleri hakkında bu kadar kesin iseniz,bu bağlantının wikipedia da işi ne???bunlara izin varsa o zaman pamela anderson ya da paris hilton un yatak odalarına da bağlanlım???--ddenkel 11:01, 5 Ocak 2007 (UTC)

Buradaki değişikliklerin sebebi benden kaynaklanan bir kelime hatasıdır. Benden kaynaklanan kelime hatası zincirleme bir dizi yanlış işlemi ortaya çıkarmıştır. Mesele şu şekilde şu şekilde ortaya çıkmıştır.

Benim yazmış olduğum Priştine maddesinin ilk halinde buradan da [1] görebileceğiniz gibi. Alttaki nüfus tablosunun başlık ismi Priştine'nin nüfusu ve etnik yapısı olması gerekirken yanlışlıkla Kosova'nın nüfusu ve etnik yapısı şeklinde tarafımdan yazılmıştır. İşte bu yanlışlık bir dizi yanlış işleme yolaçmıştır. Siz de burada tablonun üzerinde Kosova'nın nüfusu ve etnik yapısı yazısını görünce haklı olarak onu gerçekten ait olduğu düşündüğünüz yere kosova maddesine taşıdınız. Halbuki bu bilgiler Kosovaya ait değildi. Bilgiler Priştineye aitti. Sadece tablo başlığı yanlış yazılmıştı. Ben de benden kaynaklanan ve daha büyük bir hataya sebebiyet veren bu yanlışlığı düzeltmek mecburiyetinde kaldım. Çünkü bu hali ile işler daha da hatalı hale gelmişti. Bir defa Kosova'nın nüfusu 2.100.000'dir. Sizin Kosova madesine taşıdığınız bu nüfus bilgilerinin Kosova'ya ait olması mümkün değildir. Benim yaptığım işlem bu hatalı işlemleri geri almak ve bazı düzenlemeler yapmaktan ibarettir.

İlk olarak Kosovaya eklediğiniz yanlış tabloyu çıkardım ve oraya kosova'nın tarihi ile ilgili iki cümle ilave ettim. Daha sonra Priştine ile ilgili yapılan değişiklikleri geri alıp tablonun başlığındaki yanlış olan Kosova ibaresinin silip yerine doğru olan Priştine ibaresini yazdım. Yaptığım değişiklikler bundan ibarettir ve burada yanlış olan bir şey yoktur. Üstelik bu işlemlerin sizin ifade ettiğiniz şekilde bir inatla alakası hiçbir şekilde söz kunusu değildir. Resim ile tablonun karışması meselesine gelince bu sizin bilgisayar ekranınızın büyüklüğü ile veya çözünürlük ayarlarınızla ilgili bir problemdir. Benim bilgisayar ekranımdaki görünümünde resim ile tablo birbirine karışmamaktadır. Yukarıda ifade ettiğim gibi inat üzerine yaptığım bir işlem veya sizin yaptığınız değişiklikleri kasıtlı olarak geri alma gibi bir hedefim yoktur. Eğer maddenin geçmişine bakarsanız ki buradadır[2] , yaptığım sürekli bir değişiklik yoktur. Priştine maddesindeki bu değişiklikleri bir defada yaptım. Size ait olan ben düzelttikçe inadına değiştiriyorsun ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.

Bütün heşey bundan ibarettir. Benim yaptığım bir hatadan kaynaklanan bu durumdan dolayı sizden özür dilerim. Çalışmalarınızda başarılara dilerim.

--Tarih 20:25, 9 Ocak 2007 (UTC)


Estafurullah.. özür dilemenize gerek bile yoktu... sanırım tamamen yanlış anlaşılma. asıl ben özür dilerim. elinize sağlık.. --ddenkel 21:16, 9 Ocak 2007 (UTC)

bir yanlışı düzeltme[kaynağı değiştir]

yaw sana da iyilik yaramıyo :) heheh aslında süper tarafsızlaştırma yapmışın gönlümden kopmuş :) Ali Oral hep derdi, BAÜ Müh-mim-fak lılar birbirini kollamalı diye:)Delamorenamesaj 07:19, 17 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Kitap şablonunun kullanımı için mesela Godot'yu Beklerken (kitap) maddesine bakabilirsin. - Krkzn 21:17, 17 Ocak 2007 (UTC)

Şablon tartışma:Kitap bilgi kutusu sayfasındaki kullanma şeklini gösteren tabloda, "|" işaretlerinin hepsinin satır başında olması lazım, şimdi düzeltiyorum, o şekilde yapınca şablon çalışıyor. Krkzn in dediği gibi şablonun kullanıldığı bir yerden kopya çekebilirsin.Delamorenamesaj 07:08, 18 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Ddenkel, Portal:Fenerbahçe açıldı. Katkılarınızı bekliyorum. Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim--Sallapattias 10:07, 27 Ocak 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

sözlükçü[kaynağı değiştir]

selam kardeş ne var ne yok, prosedürün tam olarka ne olduğunu bilmiyorum ama sözlüğe taşınan maddelere sil şablonu konulduğunu görmüştüm, konuyla bilgisi olan bir sözlükçüden durumu öğren istersen , hem orda hem burda aynı madde olmasın ;)Delamorenamesaj 15:02, 1 Şubat 2007 (UTC)

vallaa VP:HS madde 4 e bi bak bakalım transvikilienmiş maddeler silinebilir falan diyo. olmazsa vitoya falan sor, ama ben silindiğini hatırlıyorum.Delamorenamesaj 09:30, 2 Şubat 2007 (UTC)

İsmet Giritli resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba Davut,

Resim özgür lisanslı olmadığı (telif ibaresi olmaması bizim için "Tüm hakları saklıdır" denmesinden farksız), standart adil kullanım kategorilerine girmediği (kapak, logo, ekran görüntüsü vs) ve adam halen yaşadığı (yani resmin muadilini üretme imkanı var) için bu resmi kullanmamız pek mümkün gözükmüyor.

Sevgiler

Vito Genovese 11:42, 4 Şubat 2007 (UTC)


Bir dakika! Öldü mü adam?

Vito Genovese 11:49, 4 Şubat 2007 (UTC)


Tamamdır, bu durumda ilk mesajımdaki şartların üçüncüsünü sağlaması nedeniyle resmi

{{Şartlı Adil Kullanım|İsmet Giritli}}

etiketiyle kullanabiliriz. Ben yaptım değişikliği, sorun yok yani.

Maddenin giriş kısmını vs.sini biraz düzeltebilirsen ana sayfaya alalım derim ben maddeyi.

Vito Genovese 12:19, 4 Şubat 2007 (UTC)

Merhabalar Ddenkel, mesajımda konusunu ettiğim taziye mesajı bu konu ile ilgili idi. Hassasiyetin için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia 09:47, 6 Şubat 2007 (UTC)

Haftanın projesiyle ilgili[kaynağı değiştir]

Sevgili Ddenkel, madem sen rukiye ve darüşşifa gibi kelimeleri Vikisözlük'e eklediysen bu kelimelerin sayfalarına sil şablonu koy ki sorun olmasın.

Saygılar, Sallapattias 7 Şubat 2007 09.36 (UTC)

Ben sadece madem bu kelimeleri ekledin Vikisözlüğe bunları sil şablonu koy dedim yoksa ben vikisözlükte sen söylemeden önce ne rukiye ne de darüşşifa kelimesini kim ekledi diye bakmadım. Bakmayınca da herhangi birinin bu maddeleri vikisözlüğe eklediğini düşünerek kendim sil şablonunu koydum ve vikisözlüğe taşınması gereken maddeler kısmını azalttığım için kendime yazdım. Ayrıca bu sana büyük bir haksızlık olur (yaptıklarını kendim yapmış gibi göstermek). Bu yüzden bu maddeler için senin emek sarfettiğine kanaat getirerek o maddeleri senin yaptıkların kısmına koydum. Benim de senle bir rekabetim yok, sadece gaz oldum bu haftaki proje için.

Saygılar, Sallapattias 7 Şubat 2007 19:42 (UTC)

iyilik hacım sendne ne var ne yok. vallahi kategoriler hakkında evet biraz bi karışıklık var, denk geleni düzeltme politikasındayız :) denisutku bu aralar kategorilerle ilgileniyordu, bi onla görüş bakalım. haftanın işbirliği bölümünde başlık aç destek verilirse yapılır. onun dışında köy çeşmesine bırakabilirsin.Delamorenamesaj 09:11, 24 Şubat 2007 (UTC)

Yanlış anlıyorsunuz. Kosova'nın tabii ki Türk tarihiyle ilgisi var. Ancak sözü geçen madde günümüzdeki Kosova özerk bölgesiyle ilgili. Yani tarihle ilgili değil. Güncel bir madde. Kosova savaşları zaten Kategori:Balkanlar'daki Osmanlı Savaşları altında göreceksiniz. Kosova Arnavutları ile Türkiye vatandaşları arasındaki bağlılık tabii ki inkar edilemez. Çoğumuz Arnavut kanı taşıyoruz. Benim de atalarımdan bir kısmı Balkan Türkü. İsterseniz Kosova tarihi adı altında bir madde hazırlayın ve Kategori:Osmanlı tarihi altına koyalım. Buna hiç bir itirazım olamaz. Bu kadar hassas olmayın. Ben tamamen teknik açıdan kategoriyi değiştirdim. Tarihle ilgili olmayan bir maddeyi tarih kategorisinin altına koymayın. Lütfen maddeyi oradan çıkartın. ---Vikiyazar 15:54, 28 Şubat 2007 (UTC)

Ayrıca Kabataşlı olduğumu belirteyim. Ben de 3 sene sizinle aynı boğaz havasını kokladım. Selamlar. ---Vikiyazar 16:06, 28 Şubat 2007 (UTC)
Ben sizden epeyce büyüğüm. İnanır mısınız, benim babam da Kabataş mezunudur, erkek kardeşim de. Yurtdışındayım ama istanbul'a geldiğim zaman hala sınıf arkadaşlarımla görüşüyoruz. Görüşürüz. ---Vikiyazar 16:14, 28 Şubat 2007 (UTC)

Ddenkel, yöneticilik oylamamdaki yorum için teşekkürler. Kriterleri sağlıyorsunuz, oy verebilirsiniz oylamalarda. Benim için artık bir şey değişmeyecek, ama haberiniz olması için diyorum. denisutku *:!? 10:47, 7 Mart 2007


Merhaba Ddenkel, yaptığın yorumu yönetici seçimi sayfasında okudum VP:OY sayfasına bakarsanız göreceğiniz gibi;

Oyların geçerliliği [değiştir]Yalnızca bir kullanıcı hesabı olanlar oy kullanabilir. Bir kişinin birden fazla kullanıcı hesabı olsa bile, o kişi ancak bir tek oy kullanabilir. Bu kuralın çiğnenmesi durumunda, kuralı çiğneyen kullanıcının bütün oyları iptal edilir. Bir oyun geçerli sayılabilmesi için, kullanıcının Vikipedi'de etkin olması gerekmektedir. Oy verebilme/kullanabilme ön yeterliliği için oy verebilecek durumda olan üye kullanıcının oylama açılma/başlangıç tarihi itibariyle Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik katkısı yapmış olması gereklidir. Eğer bir kullanıcının, eylemlerinden dolayı Vikipedi'de değişiklik yapması yasaklanmışsa; o kullanıcı oy kullanamaz.

demektedir.--Etrüsk 11:23, 7 Mart 2007 (UTC)


Rica ederim. bence sizde bir bilgi gönüllüsüsünüz. Son değişiklik kayıtlarına bakıyorum. Bir sürü maddede sizin isminizi görüyorum. Yani emeğiniz çok büyük. Nasıl destek olmayayım. Ayrıca ben sanırım toplamda 700 değişiklik yaptığım için oy kullanamıyordum. yoksa toplam değişiklik sayısı 500 mü? bu konuyu bana aydınlatabilirmisiniz? Ayrıca bir ricam dah olcak. Madde silerken sil şablonu koyuyoruz ve | işareti ile nedenini yazarken ben bağlantı veremiyorum.Yani işte genel 1 genel 2 diye. Nasıl yapıldığını da gerçekten bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız mutlu olurum. Teşekkürler...--Ddenkel 11:18, 7 Mart 2007 (UTC)

VP:OY maddesinde de yazdığı gibi, oy vermek için 2 aylık üye olmak ve 150 değişiklik yapmış olmak yeterli. Yönetici adayı olmak için 1000 değişiklik gerekli.
Sil şablonundaki bağlantıyı da normal sayfalardaki gibi veriyorsunuz. Yani [[VP:HS|M6]] yazdığınızda, M6 şeklinde bir bağlantı verir şablonun içindeki yazı. denisutku *:!? 11:29, 7 Mart 2007

uyarına teşekkür ederim Ddenkel, sayfayı yenileyeceğim. bu arada bazı sorularım olacak, yanıtlayabilir misin?Levent Abi 22:18, 10 Mart 2007 (UTC)

Merhabalar, kendi tercihlerim sayfanıza giderseniz imzalarda gözükmesini istediğiniz isme Ddenkel bunu kopyalayarak yapabilirsiniz tabii kendi bilgilerinizi koyarak ve isterseniz renkleri değiştirerek. --Bahar (yine ben!) 22:57, 10 Mart 2007 (UTC)

ddenkel, Halit Çelenk sayfasını -epey uğraşarak- oluşturdum. Ancak, sayfa ilk açıldığında soyadının başharfi küçük (Ç-ç) çıkıyor. Bunu nasıl değiştirebilirim? İlgine teşekkürler.Levent Abi 21:18, 14 Mart 2007 (UTC)

bir soru daha; resmin iki yanında boşluk var ve bu boşluk kesik çizgilerle çerçevelenmiş. bunu düzeltme şansımız var mı, yoksa resmin orjinalinden mi kaynaklanıyor? Levent Abi 21:20, 14 Mart 2007 (UTC)

tekrar baktım ve farklı bir resim yükledim; onda boşluk olmamasına rağmen, sayfaya yükleyip kaydedince boşluk oluştu.Levent Abi 21:33, 14 Mart 2007 (UTC)

o küçük harf sorunumu -tesadüfen- görüp düzelttim, ama resim sorunum sürüyor.Levent Abi 21:48, 14 Mart 2007 (UTC)

Osmanlı Devleti Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Ddenkel,

Osmanlı Dveleti Portalı çok güzel bir fikir. Portallar konusunda zayıf olan Vikimize yeni portallar lazım. Fakat portallar arkasında büyük sorumluluklar getiriyor. Bu gün çoğu portalımız açılışından itibaren kimsenin uğramadığı portallar hâlinde. Hem bol maddeye sahip olan konulardaki portallar daha faydalı olacaktır. Bu nedenle seni Portal:Türk tarihi'ne davet ediyorum. VP:TT'nin bir çalışması olarak açılan portal hem Osmanlı Devletinide kapsayan daha kapsamlı bir yapıda. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 11:13, 15 Mart 2007 (UTC)

Taner Akçam[kaynağı değiştir]

Taner Akçam maddesinde yaptığınız tarafsızlaştırma için sizi tebrik ederim. Ben Taner Akçam'ın kitaplarını okudum ve bilimsel açıdan hiç beğenmedim. Ancak bu demek değildir ki Vikipedi'de kendisiyle ilgili maddeyi hakaret, yakıştırma ve yalanlarla doldurmalıyız. Kendisi zaten Karslıdır ve Karsta herkes Ermenidir gibi cümleler utanç verici. Hem Karslılara, hem Ermenilere, hem de Taner Akçam'a gereksiz bir aşırı milliyetçi saldırı var. Sizin tarafsızlaştırdığınız haliyle maddede sadece doğrulanabilir özgeçmişi mevcut. Bu madde böyle yazılmalıdır. Taner Akçam'ı kimse sevmek zorunda değil. Ben de kendisini şahsen sevmem. Ama burası propaganda yeri değil, ansiklopedi. Burada sadece gerçeklere yer var. Size bravo diyorum. ---Vikiyazar 13:59, 15 Mart 2007 (UTC)

Sadece eski haline getirmiş olsanız bile gene de bu sizin VP:D ilkesine olan bağlılığınızı alkışlamak gerek. (Kabataş listesine üye değilim. Sadece benim mezun yılımdaki arkadaşların özel bir listesi var. Oraya üyeyim.) ---Vikiyazar 14:09, 15 Mart 2007 (UTC)

Buradan devam[kaynağı değiştir]

Bana genç şeklinde hitap etmesen iyi olacak.. Şikayet etmedim öneride bulundum. benim alınganlığım filan yok ama benimle konuşurken "genç" ile başlarsan bende "evlat" ile başlamak zorunda kalır, sonuçta hoş olmayan sohbetlerle karşılaşırız. önerim ya da senin anlayış tarzına göre "şikayetim" kişisel değildi.ayrıca kimi kime şikayet ediyoruz onu da anlamadım. hangi halet-i ruhiye ile bunu düşündüğünüzü merak etmedim desem yalan olur. Sevgilerle...--ddenkel 23:50, 19 Mart 2007 (UTC)

Emek yok.. bilgi hemen hemen sıfır. Bilgi veremeyen madde bana ters ya:)Bu taslakları açan arkadaşlar umarım köyün ilçe ya da bağlı bulunduğu merkeze kaç km uzaklıkta olduğunu ve ilgili fotoğrafları da ekleyebilirler. En azından açtıkları taslakların yüzde 10 unu...Kopyala yapıştır olayı basit.
Ben bunları okuyunca şikâyet görüyorum, eleştiri görüyorum, yanlış taslağa bakıp yanlış sonuçlara varma görüyorum. Dolayısı ile size de bunu açıkladım, doğru taslağı gösterdim. bana ters ya düzeyindeki samimiyet ile de yanıt verdim. Söz konusu seslenme biçimini ben de sevmem, ve rahatsız ediyorsa bir kez bildirmeniz yeterlidir. Ancak asıl sorulara kaç ileti oldu henüz yanıt alamadım. Önerdiğiniz düzeltme nedir? Taslağın nesi eksiktir? Ne kadarının köye özel ne kadarının sabit olduğunu incelediniz mi? - Erhan 07:57, 20 Mart 2007 (UTC)
ayrıca bana Lenin Barış Ödülü maddesi için yardım ederseniz sevinirim. Şöyleki referanslarda bazı kodlama hataları çıktı sanırım:s düzeltemedim. Kolay gelsin..--ddenkel 23:51, 19 Mart 2007 (UTC)
Lenin Barış Ödülü maddesini ayrıntılı olarak incelemedim, ancak gözüme çarpan, kitap belirt kalıbının ref içerisinde kullanımıydı ki bunu daha önce görmemiştim. Ondan kaynaklanıyor olabilir. Kolay gelsin. - Erhan 07:57, 20 Mart 2007 (UTC)

Gördüğüm birkaç madde öyle idi. Fakat daha sonra gördüğüm şu idi.. Birçok madde çok hızlı bir şekilde gelişmeye başlıyor. Hele hele bir köy maddesi gördüm ve resmen şok oldum. Çoğu ilçeden bile daha gelişmiş bir tarzda idi. Unutmayın kösteklemek değil desteklemektir amacım. sizinle bir alıp veremediğim yoktu. hitap şekliniz sadece beni geri. Yardımım olursa, banada ihtiyaç duyarsanız sonuna kadar yardım etmeye çalışırım.köstek değil desteğim... sakın bu konuda alınmayınız.Sevgilerle...--ddenkel 18:25, 20 Mart 2007 (UTC)

Amacınızın köstek olmak olmadığının farkındayım, ve benim de sizinle kişisel her hangi bir sorunum söz konusu değil. Ayrıca bu aralar vikiye fazla zaman ayıracak durumda olmadığımdan, köy tasarısı ne yazık ki bu hızını birkaç ilden öteye taşıyacak durumda değil. Diğer tasarılardan zamanınız artarsa Etrüsk, Erdall veya Alperx ile temasa geçebilirsiniz, eminim yapacak bir şeyler vardır elbet. Kolay gelsin. - Erhan 18:42, 20 Mart 2007 (UTC)

Osmanlıca Wiki[kaynağı değiştir]

http://incubator.wikimedia.org/wiki/Wp/ota adresinde bulabilirsin. ---Vikiyazar 03:45, 22 Mart 2007 (UTC)

Sayfamı düzelttiğin için teşekkür ederim : ) Aras

Matematiksel denklemler[kaynağı değiştir]

Hocam bi sorunum var matematiksel denklem giremiyorum. Bana kaynak olabilecek bir bağlantı yollarmısın. İntegral sayfasındakileri uygulamaya çalıştım olmadı. Sanırım kodların olduğu bir sayfamız vardı. bulamıyorum onu. sen biliyorsan bana yollarmısın teşekkürler ve kolay gelsin.--ddenkel 08:18, 30 Mart 2007 (UTC)

Selam Ddenkel, maalesef, öyle bir sayfanın varlığından ben de haberdar değilim. Bildiğim kadarıyla LaTeX formatında ve <math>...</math> şablonları kullanılarak yapılıyor. Bir arayayım bakayım senin için. Bulursam haber veririm :) Sevgiler. --Metal Militia ileti 08:38, 30 Mart 2007 (UTC)

Çok teşekkürler[kaynağı değiştir]

Tünel (Metro) maddesi içinde kaynak belirttiğiniz için size teşekkür ediyorum. Ben dünyada ilk olduğunu biliyordum fakat viki sayesinde bir bilgi daha edindim.Kolay gelsin, emeğinize sağlık...----Ddenkelmesaj 16:06, 30 Mart 2007 (UTC)

Rica ederim. Bir ara ben de merak etmiş ve araştırmıştım Internette. Şansa kaynak belirt şablonu eklediğin anda son değişiklikler sayfasındaydım. :) İyi çalışmalar. --Math34 18:08, 30 Mart 2007 (UTC)
Çok iyi diyemeyeceğim. Ama belki de yardımcı olabilirim. Neydi sorunuz?--Math34 18:37, 30 Mart 2007 (UTC)
Ama o kadar bilgim yok benim maalesef. Yabancı dildeki şablonları alıp, bize adapte edebiliyorum o kadar :) --Math34 18:53, 30 Mart 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim mesajın için. Bu arada dün kafana takılan o olayı öğrenebildin mi? --Math34 08:34, 31 Mart 2007 (UTC)

Matematiksel ifadeleri kullanabilmek baya karışık ama sen olayı çözmüşsün. Tebrikler :) --Math34 08:44, 31 Mart 2007 (UTC)

Selam Ddenkel. Adlarını değiştirdiğim maddelerin şu anda anlam ayrıma ihtiyacı yok ama örneğin aynı başlıkta iki farklı konu ele alınıyorsa bir örnek madde (anlam ayrım) sayfası hazırlanır, burada örnek madde (konu 1) ve örnek madde (konu 2) olarak bağlantı verilir. Ama bu iki maddeden biri henüz yoksa anlam ayrıma da gerek yoktur diye düşünüyorum. Önemli olan maddelerin aramalarda kolayca bulunmasını sağlamak. Umarım kendimi doğru anlatabildim, sana iyi çalışmalar --Pinar 11:00, 31 Mart 2007 (UTC)

Anlıyorum, ileride yanıltmalar ortaya çıkarsa elbette anlam ayrıma ihtiyaç olacaktır. Eklediğin taslak şablonları da gayet uygun. Tekrar kolay gelsin --Pinar 11:05, 31 Mart 2007 (UTC)

hoş geldin mesajları[kaynağı değiştir]

Ddenkel selam! Hoş geldin mesajlarını atarken başına subst koymak gerekiyor: {{subst:hg}} şeklinde. denisutku *:!? 09:17, 1 Nisan 2007

terörist kategorisi ve değişiklik özeti[kaynağı değiştir]

tek tek isim vermeniz gerekmez, politikaları uygulayanlarla ve bu değişiklikleri yapanlarla ilgili olarak yorum yapıyorsunuz. burası mahkeme değil. eminim okumuşsunuzdur, bu konuda çok klavye eskitilmiş geçmişte, bir de benim tekrarlamamın gereği yok. --kibelemesaj 17:33, 1 Nisan 2007 (UTC)
eski tartışmalarda burada değildim, ancak hepsini okudum, bu konudaki her yeni değişiklikte yeniden, yeniden anlatılışını da izledim. konuyla ilgili biri olarak bunları okumuş olduğunuzu varsayarak aynı şeyleri tekrarlamak istemedim, kaldı ki, sayfalar boyu yapılmış tartışmaları özetlemenin de, kişisel fikrimi söylemenin de gerektiğini sanmıyorum. klavye eskitmek derken bunu kastettim, sizi tehdit ettiğimi de nereden çıkartıyorsunuz! eğer tartışılmasını istiyorsanız açarsınız, herkes fikrini orada istiyorsa söyler. ancak hiç kimseyi bu konudan ötürü yandaşlıkla, aynı fikirde olmakla suçlayamaz, yani kişisel yorumda bulunamazsınız. sizi uyarmamın tek nedeni budur, tekrarladığınız taktirde yine uyarırım. lütfen konunun içeriğiyle ilgili yorum yapın, kişilere ilişkin değil.. --kibelemesaj 20:27, 1 Nisan 2007 (UTC)
teşekkürler, size de kolay gelsin.. --kibelemesaj 21:07, 1 Nisan 2007 (UTC)
yakında oylama açtıracağım merak etmene gerek yok zaten o kadar abuk sabuk madde dolu ki hepsine tek tek taraflı yada kaynak şablonu eklemeye zaman bile bulamıyorum. Terörist teröristtir. Klavye eskiltenlerinde kısmen yandaşı oldukları da şüphe götürmez bir bakıma. Bunların tartışımasına bile gerek yok. Bu adam kahramansa o zaman neden İmralı'da... Bu nedenle bu konuların tek çözümü vardır polemik yapmak değil doğru olanı yapmak o da zaman içinde bu konuda oylama açmaktır. İnsanlarla tartışmanıza da gerek yok kısacası. O maddelere hergün zaten bir dünya vandallık olmakta...--Etrüskileti 17:43, 1 Nisan 2007 (UTC)

teröristler kategorisi[kaynağı değiştir]

Sevgili Ddenkel buradaki teröristler kategorisi tartışması yeniden nerde başladı öğrenebilirmiyim, takip edebilmek ve zaten varolan düşüncelerimi yeniden belirtmek açısından...--Erdem Şenol 18:04, 1 Nisan 2007 (UTC)

Sayın Ddenkel[kaynağı değiştir]

1- Abdullah Öcalan'a ben terörist demiyorum. Diyen türkçeyi resmi dili olarak kullanan devletin mahkemeleridir.
2- Lütfen wikipedia da denk geldiğin ve hoşuna gitmeyen şeyler için daha sakin ve fevri olmayacak biçimde işler yapalım. Bakın sizin bir başlattığınız tartışma kaç saattir hem benim hemde diğer insanların zamanını çalmakta.
3- Wikipedi bir çoğunluk rejimi de değildir, canı istemediği, sempati duyduğu için hazmedemediği bir konuyu insanların oylamaya açıp gerçek olanı değiştirmeye hakkı yok. Bilginin gerçekliği oy ile değişecek ise o zaman bu ansiklopediye Britannicacıların yönelttiği olumsuzlama eleştirisi de tescil edilmiş olur. Ki adı geçen konuda geçmişte yapılmış bu hata.
4- Rahatsız olduğumuz bir konuda mümkünse hemen reaksiyon vermeyelim. Aradan zaman geçsin düşünelim doğru mu anlayalım sonra da karar verelim.
5- Abdullah öcalan yada Jenna Jemason arasında kendi adıma fark yok. Her ikisi de benim için birer wikipedia maddesidir. Özel hayatımda severim yada sevmem bu benim özelim, wikipedia türkçeyi ilgilendirmez. Eğer olaya birer madde mantığı içinde bakabilirsen daha sakin ve serinkanlı olarak karşılayabileceksin olan bitenleri. İyi çalışmalar.--Etrüskileti 22:13, 1 Nisan 2007 (UTC)

İlçe bilgi kutuları ve nüfus tablosu[kaynağı değiştir]

burada yer alan nüfus tablosunu da ilçe maddelerine olduğu gibi -içerdiği yerel verilerden arındırıp- eklerseniz çok daha güzel olacak. Teşekkür ederim.--Etrüskileti 17:57, 2 Nisan 2007 (UTC)

Sizin için Başkale, Van a bir adet boş örnek ekledim. Onda yer ? işareti ve bulabildiğiniz nüfus verilerini eklersiniz artık...--Etrüskileti 18:02, 2 Nisan 2007 (UTC)

Osmanlıca Viki[kaynağı değiştir]

Sayın Ddenkel

Ben İstanbul'da görev yapan 18 yıllık bir tarih öğretmeniyim. Türkçe vikipediye bir yıldan beri katkıda bulunuyorum. Ayrıca yedi aydan beri test olarak faaliyette bulunan, Osmanlıca vikipedinin de idarecisiyim. Daha önce vikiyazarın kullanıcı mesaj sayfasında osmanlıca viki hakkındaki fikirlerinizi okudum ve destek olmak için o bölüme kayıt olduğunuzu gördüm. Şu sayfada şu sayfada [5]Osmanlıca vikipedyanın açılması ile ilgili oylama var. Bu kısımda kullanıcı hesabı açarak oy kullanıp bize destek verirseniz sevinirim.

Eğer mümkünse sizden bir başka ricam daha var. Osmanlıca vikiye destek olmak amacıyla Osmanlıca vikinin test olarak çalıştığı bölüme 22 Mart tarihinde kayıt olmanızdan dalayı size teşekkür ederim. Burada şunu açıklamak istiyorum. wikipedyanın test bölümünde 20 den fazla dil test olarak faaliyet gösteriyor. [6] Bu sbeple kullanıcılar hiç katkı yapmamışlarsa onların hangi bölümün kullanıcısı olduklarını ayırt etmek zor. Sizden ricam şu vaktinizin müsait olduğu bir zamanda şu sayfalara sadece dilleri eklerseniz bizim için çok makbule geçer. Böylece Osmanlıca bölümün kullanıcısı olduğunuz belli olur.[7][8][9][10][11][12]

Ayrıca Osmanlıca vikiye katkıda bulunanlar istatistiğine sizin de kullanıcı isminiz dahil olur. Osmanlıca maddelere dilleri eklerken ekranda kullanıcı isminizin olmasına dikkat edin aksi halde bildiğiniz gibi IP numranıza kayıt yapılır. Yukarıdaki sıraya göre bu nehirlerinin diğer dillerinini aşağıdaki sayfalardan kopyalayabilirsiniz. ElbeAmazonRen Vistül Lena NehriSen Nehri

Desteğiniz için tekrar teşekkür eder bütün çalışmalarınızda başarılar dilerim.

--Tarih 14:07, 6 Nisan 2007 (UTC)

Genelde MSN'imi fazla açmıyorum. Ondan dolayı senin eklediğini görmedim. Yani bir kasıt yok :) --Ruzgarmesaj 11:19, 7 Nisan 2007 (UTC)

Balıkesirliye çok rastlamadım ama doğrudur insanlar kendini evde internete vuruyor. Genel bir davranış bozukluğu çünkü piyasada para yok, mevcut düzenden dolayı elimiz kolumuz bağlı, sanal savaşların piyonu olduk. Olumlu tarafından bakarsak milletin gazını aldığı için net ortamı faydalı(!), sansürün az işleyebildiği yeğane yer, bilginin hele doğru bilginin en tepede hızla yayılacağı kutsal mekan (net manyağı konuştu).:) Tekneye mazot alıp ava bile gidemediğimden, kahve köşelerine zaten hiç alışamadım, bir ara doğaya spora vurdum bünyeyi börtü böcek nereye kadar, işte ne yapayım böyle takılıyorum. Yaz dönemi turizmle hareketleniriz iki ay, sonra yine rahatlatıcı sessizlik. Başka ne diyeyim kader örüyor ağlarını, malum teröristin maddesinde tartışma, oylama, silme her türlü düzenleyici hareketin ilgi alanıma girdiğini biliyorsun, ilgini çekerse sana 06-04-2007 240 dakika cevizkabuğu tüm program youtube listesini göndereyim, reklamsız :) hadi kolay gelsin. --BIYIKLI 08:56, 9 Nisan 2007 (UTC)

Balıkesirliyim, ayvalıkta ikamet ediyorum, burada toprağa rastlamadım demek istedim. Göndereyim tabi ne demek, üslubum sert haklısın bende şikayetçiyim o üsluptan. Laf geçiremiyorum ona, hele bazı konularda acayip gerginleşiyor. (Bu hafta şehitlerimiz 9 oldu) :( http://www.tsk.mil.tr/haberler_olaylar/terorle_mucadele/terorlemucadele_2007.htm


CevizKabuğu 06-04-2007[kaynağı değiştir]

1 http://www.youtube.com/watch?v=Ih4yw5KDRac

2 http://www.youtube.com/watch?v=YctI99Ddgik

3 http://www.youtube.com/watch?v=2cwvChivZ4I

4 http://www.youtube.com/watch?v=rIdRDhJ4_98

5 http://www.youtube.com/watch?v=e3wT_pJsO9E

6 http://www.youtube.com/watch?v=BaW0M4LXb3M

7 http://www.youtube.com/watch?v=l-SKzi9god8

8 http://www.youtube.com/watch?v=8fvFz-XFzVY

9 http://www.youtube.com/watch?v=IEQcIWMbGvU

10 http://www.youtube.com/watch?v=P7XV0vUVcwc

11 http://www.youtube.com/watch?v=Jv5vNLvRxMw

12 http://www.youtube.com/watch?v=_9Qd9DN7JT8

13 http://www.youtube.com/watch?v=UMUbXGhNNhE

14 http://www.youtube.com/watch?v=HB0Rr-WdcRw

15 http://www.youtube.com/watch?v=QhtZh5aasNc

16 http://www.youtube.com/watch?v=OihX-DR04eM

17 http://www.youtube.com/watch?v=8ubQbTI5VPU

18 http://www.youtube.com/watch?v=iIjAvgOa-ho

19 http://www.youtube.com/watch?v=z0oX7M7XdSQ

20 http://www.youtube.com/watch?v=ErAHy4CFHuo

21 http://www.youtube.com/watch?v=CsARJnuc6wE

22 http://www.youtube.com/watch?v=1z00T6Yb228

23 http://www.youtube.com/watch?v=jcbsBSwCIOw

24 (Son) http://www.youtube.com/watch?v=ClAXkpKGeH8


Nüfus tabloları[kaynağı değiştir]

Merhaba, çalışma sayfasının tartışma kısmına yazdığınız iletiyi az önce okudum. Ana çalışma sayfasında yer alan tablo içinde yaptığınız çalışmalrı kısaltma olarak İlçe maddeleri yazan yer içinde NT olarak direk kendinizde girebilirsiniz. O sayfa aklımızda tutmaya çabalamaktan iyi olduğu için var ve şahsıma değil herkese açık. Kolay gelsin.--Etrüskileti 14:10, 11 Nisan 2007 (UTC)

Telif ihlali?[kaynağı değiştir]

Merhaba

Bir sorum olacak, herhangi bir siteden aldığım bir yazının üzerinde değişiklikler yaparak, vikipedide yayınlamam, telif hakkı ihlaline girer mi? Örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetki alanları konusunda sadece birkaç kelimeyi değiştirdim. Çünkü bunu tekrar baştan nasıl yorumlayacağımı bilmiyorum:) Cevabınızı bekliyorum. Kolay gelsin.----Ddenkelmesaj 16:13, 11 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Ddenkel, kisa cevap evet; bir yerden aldigin bir icerigin sadece bir kac kelime-cumlesini cikarmak telif ihlalini engellemiyor. Yazidan esinlenebilirsin ancak kurulus yapisini, akisini, vurgusunu taklit etmemen gerek. Yalniz cok kisa cumleler (surada dogdu, oldu yada liste gibi ...) standart oldugundan telife girmez. Umarim aydinlatici olmustur. Citrat 16:36, 11 Nisan 2007 (UTC)

V. Murat maddesinde neden bazı bölümleri sildiğiniz öğrenebilirmiyim?----Ddenkelmesaj 04:56, 12 Nisan 2007 (UTC)

Konu bütünlüğünden uzak detayları silerek, kimi bölümleride yeni paragraflara adapte ederek sadeleştirdim. Bu haliyle okuması düşük cümlere biraz daha az, konu bütünlüğü daha iyi görünüyor. Okuması da birazcık daha akıcı oldu. Siz ne dersiniz?

selamlar.Türkiye Cumhuriyeti'nin Çok Partili Dönemi sayfasındaki 24 Aralık 1995 tarihindeki seçimlerde oy oranını artırarak solun en büyük partisi haline gelen DSP, ANAP ve DYP'yle cümlesini DTP olarak değiştirmişsiniz ancak Demokrat Türkiye Partisi 1997'de kuruldu. DSP ve ANAP sayfalarınada bakarsanız DYP denmektedir.Sanırım bir karışıklık var tarihler konusunda.burada bulamadım ama 1997 yılında kurulan hükümette vardı DTP.Eğer net bir bilginiz varsa cümleyi daha açık bir hale getirir misiniz?Teşekkürler.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:10, 13 Nisan 2007 (UTC)

neden sert bir tepki verdiğinizi anlamadım.Size hata yaptığınızıda söylemedim.Söylediklerimde de anlaşılmayacak birşey yok.tarihler konusunda bir karmaşa var gibi.sanki anasol-d hükümeti 95 seçimlerinden sonra kurulmuş gibi bir durum var.Anasol-d hükümetinin kurulma tarihini biliyorsanız ekleyerek bu cümleyi daha açık bir duruma getirmenizi rica etmiştim.Yapılan her yazıyı her uyarıyı saldırı olarak algılamayın diyor ve iyi çalışmalar diliyorum.--Machiavelli' msj 18:14, 13 Nisan 2007 (UTC)
Hah işte bende o cümleden bahsediyorum.Ben tam tarihini bilmediğim için ve sizde değişiklik yaptığınıza göre biliyorsunuzdur diye düşünüp cümleye eklemenizi ve cümledeki anlam kaymasını düzeltmesinizi rica ettim sadece.--Machiavelli' msj 18:36, 13 Nisan 2007 (UTC)

En sonunda anlaştığımıza sevindim.mimik, ses tonu, bakış vs olmayıp sadece yazılar olunca bazı kelimeler sert anlaşılabiliyor kusura bakmayın.Sanırım ilk defa konuşuyoruz, umarım bir daha böyle bir yanlış anlaşılma yaşamayız.teşekkürler saygılar.--Machiavelli' msj 19:08, 13 Nisan 2007 (UTC)

Erzurum Rakimlar[kaynağı değiştir]

Rakimlar icin Kullandigim kaynak http://www.cedgm.gov.tr/icd_raporlari/erzurumicd2003.pdf Celaloglan 19:15, 13 Nisan 2007 (UTC)

düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Ddenkel! Düzenle şablonunu {{düzenle|Ay Yıl}} şeklinde koyarak (örneğin {{düzenle|Nisan 2007}}) otomatik kategorileme de yapmış olursun. Kolay gelsin. denisutku *:!? 19:42, 14 Nisan 2007

evet bunu biliyordum da sanırım mesajı yanlış yolladın..----Ddenkelmesaj 19:43, 14 Nisan 2007 (UTC)
Hocam Akademi Ödülleri maddesine koymuşsun da... onu gördüm de haber vereyim dedim. Kategori:Vikipedi düzenle 90 madde olmuş, iyi değil. denisutku *:!? 19:45, 14 Nisan 2007
Tamamda hocam düzenle şablonun yanlış koymuşum yani tarih belirtmemişim. fakat düzenle şablonun kaldırmak yerine tarihini girebilirdin. oradaki bazı bağlantılar vikipeidide mevcut ama yalnış bağlantı verilmiş. düzenlenmesi lazım.düzenle şablonunu neden kaldırdığını anlayamadım.----Ddenkelmesaj 19:48, 14 Nisan 2007 (UTC)
Açıkçası 1800 düzenlenecek maddenin içince en masumlarından biri olduğu için, zaten de sadece liste şeklinde bir taslak olduğu için kaldırdım düzenle şablonunu. Yanlış kullanıldığı için değil. denisutku *:!? 19:56, 14 Nisan 2007

Şablon:Film...[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Vikipedi bünyesinde filmler için bilgi kutusu teşkil edecek şablonların sayısı dörttü. Yaklaşık 10 gün önce, Vikiproje Sinema'nın tartışma sayfasında şu iki tartışmayı başlattım:

ve

Ondan sonra da bunların altında yer alan iki tartışma başlığı açıldı. İşin özün, elimizdeki 4 şablonu tek bir standart şablona indirgemekti ve eskiden bu tartışmalara kadar adı Şablon:Sinema filmi olan ama sonra Şablon:Film'e geçirilen şablon fikir birliği doğrultusunda benimsenmiş durumda (yani, şu anda 3 şablonumuz var). Dolayısıyla, geriye diğer 2 şablonun kullanıldığı yerlerde de Şablon:Film'in kullanılması kalıyor.

Öncelikle bahsettiğim tartışmaları okur ve görüş belirtirsen iyi olur. Ondan sonra da eğer uygun olursa, Şablon:Film dışındaki şablonların kullanıldığı maddelerde şablon dönüşümüne yardım edebilirsin. Bunun için topluluğa genel bir çağrı yaptım ama pek yanıt gelmedi. Şimdilik bu dönüşüm işi ile tek başıma uğraşıyorum ama günde 3-4 dönüşümden fazlasını yapmaya vaktim olmuyor. Yalnızca bugüne dek kendi başlatmış olduğun ya da şablon katkısında bulunduğun filmlerde dönüşüm sağlasan bile çok makbule geçer. Sana yaptığım gibi başka arkadaşlara da bireysel dilekte bulunacağım. Aksi halde, dönüşüm süreci epeyce sürecek.

Yardımcı olabilirsen, ne ala; yoksa da sağlık olsun... :-)

--Doruk Salancıileti 22:18, 14 Nisan 2007 (UTC)

Referanslar ve istatistikler[kaynağı değiştir]

Bu Wikipedia ingilizce'nin kritelerinden biri idi ve 5000'den fazla uye olarak telafuz edilmisti ancak uye sayisi gercek trafigi gosterdigi supheli; en guzel ornegi Vikipedi. 70bin kayitli kisiden 1700'u 10'un uzerinde katilim yapmis gozukuyordu son istatistiklerde. Citrat 23:55, 3 Nisan 2007 (UTC)

Bu istatistiklere nereden bakabiliriz? Bağlantı olarak verebilirmisiniz? İyi çalışmalar.----Ddenkelmesaj
Merhaba, donem donem Meta Wikipedi'lerle ilgili istatistikleri yeniliyor. Hepsinin yerini tam hatirlamiyorum ancak, su sayfalar isine yarayabilir: [13], [14]
Eger, internet sayfalari icin referans sorduysan, buraya bakabilirsin: en:Wikipedia:Notability (web).
Kolay gelsin, Citrat 17:31, 15 Nisan 2007 (UTC)

Bakıyorum bugün katkılar birer birer geliyor.. Dünkü isteksizlik yok!! :) kolay gelsin --Elmacenderesi E=mc2 10:43, 18 Nisan 2007 (UTC)

İşte çalışma aşkıyla kavrulan Türk genci!!! Merak etme hemde en iyisi olursun yeterki çalış!!! --Elmacenderesi E=mc2 10:46, 18 Nisan 2007 (UTC)
Bittimi sonunda?? --Elmacenderesi E=mc2 23:46, 19 Nisan 2007 (UTC)

Firsat buldukca birseyler eklemeye calisiyorum. bu siralar hayatta cok yogun. Meslege gelince organik kimya da doktora bitti bitecek (yaz sonu ofical olucak). Kimyasallar konusunda da elimden geldigince yardimci olurum. Zaman ayarlayabilirsem messenger da gorusuruz, .. selamlar... Celaloglan 19:25, 20 Nisan 2007 (UTC)

ee biraz öyle oldu bir haftada silinir derken 1 ayı buldu.--Machiavelli' msj 09:18, 21 Nisan 2007 (UTC)

Resim:Topagaci_dalgakiran.jpg ve Resim:Topagac_marmara.jpg resimlerinde {{GÖBL-Kişisel|Ddenkel}} yapmanız zorunluluk değil ama tercihidir.Ama asıl sorun şu telif etiketinde belirtilmiş olsa da fotoğrafın neyi gösterdiği ve kendiniz tarafından çekildiğini belirtmelisiniz.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 16:10, 22 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Ddenkel, daha da zengin içerikli, temiz, düzenli, seçkin maddelerle dolu bir Vikipedi'ye, hep birlikte! --Metal Militia ileti 14:52, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bir ayrı yakıştı[kaynağı değiştir]

Sana da madde silmek bir ayrı yakıştı ya:) Bu arada tüm biyogrqafik maddelerin sonuna biyografi şablonu koyuyorum. Sence nasıl iyimi? Bakıyorum da portallarla ilgilenen yok bari en azından bu şekilde ilginenen sayısı artabilir. Kolay gelsin.. Yorumunu bekliyorum vaktin varsa..----Ddenkelmesaj 05:41, 24 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler Ddenkel, güzel çalışmalarını zevkle izliyorum. Biyografi portalı projesi de Vikipedi için olumlu ve katılımcı bir alan. Umarım kullanıcılar daha çok rağbet ederler. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 05:47, 24 Nisan 2007 (UTC)

Kullanıcı:MuratCetin, Kullanıcı:Murat0101 ve etrüsk'ün açtığı Kullanıcı:2ulus kullanıcı sayfaları ve açılış tarzları hep aynı, yani sadece kullanıcının adı. Bunlar benim ilk etapta tespit ettiklerim. Bunlardan her iki kullanıcı adıyla da onlarca açılmış olduğunu biliyorum çünkü açılırken dikkatimi çekmiş ve garipsemiştim, zira aslında vandalizm olmadıkça başkasının kullanıcı sayfasına müdahil olmak kurallara aykırıdır. Tabii bunlar tesadüftür derseniz kendi adıma diyecek bir şeyim kalmaz. İyi akşamlar--Atacameñoileti 17:40, 24 Nisan 2007 (UTC)

Ya bende böyle kapsamlı bişiy açtı şaşalı filan sandım. Sadece isim yazmış. Bir insanın kuklası üzerinde değişiklik yapabiliecek kadar cahil olduğuna inanıyorsanız:) ben asıl kendi adıma diyecek bir şey bulamam:) sizde süpersiniz. Güldüm. Önyargı ile yaklaşıyorsunuz bence.. Evet etrüsk kukla olabilir ama olmayabilir de.. Her iki ihtimale göre konuşsak daha tarafsız ve aydınlatırcı olurdu. Böyle olmadığını gördüğüm,sadece önyargıların delil olarak sunulduğunu gördüğüm için, bu saçmalığa devam etmemeye karar verdim. Susutum. Bu enerjimi katkı yapmaya ayrıabileceğmi düşündüm.Aynı gerekçelerle bende kuklayım, belki sizde:) Kolay gelsin ve teşekkürler.Aynı ip ile farkı kullanıcı katkılarını görmek, oylamasını görmek, evet bu kukla olabilirdi...----Ddenkelmesaj 17:49, 24 Nisan 2007 (UTC)
Yukarıdaki gibi süpersiniz, güldüm tarzındaki ironik yaklaşımınızdan dolayı sizi kınıyorum. Ciddi bir soru sordunuz ben de ciddiye alarak ciddi bir cevap vermiştim. size aynı IP ile girilmiş değişiklikler sunulsa bile inanmamanız için sebeler var, zira IP numaraları da dinamik olabliliyor değil mi? Sorunuzu ciddiye aldığım için sizden çok özür dilerim. İyi akşamlar--Atacameñoileti 18:04, 24 Nisan 2007 (UTC)

Kişi kategorileri[kaynağı değiştir]

Aslında geçmişte bu kategorileri düzenleyen bir proje olmuştu ama sanırım vakit geçtikçe kategoriler yine birbirine girdi. Yeni bir VikiProje ile bu konuda çalışmalar organize edilebir. Mesela proje desteğiyle bir kategori ağacı çizilebilir. Yeterli onaylamadan sonra da kategoriler oluşturulabilir. Bu arada, kişi maddelerine {{biyografi portalı}} şablonu koyduğunuzu gördüm fakat ben bu şablonun maddelerin görünümünü bozduğunu düşünüyorum. İngilizce Wikipedia'ya da bakarsanız portal şablonları sadece maddenin tartışma sayfasına konur. Yanlış hatırlamıyorsam sinema portalında böyle bir uygulama var --Pinar 09:18, 25 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 12:30, 25 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:45, 26 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:32, 27 Nisan 2007 (UTC)

Yerleşim yerleri (diğer diller)[kaynağı değiştir]

Merhaba. Terminoloji için, teklifer hoş geldiniz.

Türkçe İngilizce Fransızca Hollandaca Almanca
Başkent Capital fr:Capitale nl:Hoofdstad (Türkçe aynı !!! hoofd = baş + stad = kent) de:Hauptstadt (Türkçe aynı !!! Haupt = baş + Stadt = kent)
"En büyük şehir", "ulu şehir" Megalopolis fr:Mégalopole / de:Megalopolis
Büyükşehir, Büyük şehir en:Metropolis fr:Métropole de:Metropole
en:Agglomeration fr:Agglomération Agglomeratie /
Şehir (ya kent) en:City fr:Ville (Belçika, Lüksemburg ya Fransa: rather an "honorific" unit → all "villes" are also "communes") nl:Stad (Belçika ya Hollanda: rather an "honorific" unit → Belçika'da : all "villes" are also "communes" ; Hollanda : more complicated) de:Stadt
Belediye en:Town, Commune fr:Commune nl:Gemeente de:Gemengde
Belediye başkanı en:Mayor fr:Maire (Fransa, Quebec), fr:bourgmestre (Belçika, Lüksemburg) nl:Burgemeester ...
Mahalle en:Neighbourhood (İngiltere) ya Neighborhood (ABD, Avustralya, ...) Quartier (Belçika ya Fransa: not an official unit) Wijk, buurt (Belçika ya Hollanda: not an official unit) ...
Semt ... fr:Quartier ? (Belçika ya Fransa: not an official unit) Wijk, buurt ? (Belçika ya Hollanda: not an official unit) ...
Belde ... fr:Faubourg ? (Belçika ya Fransa: not an official unit) nl:Buitenwijk (Belçika ya Hollanda: not an official unit) ...
Köy en:Village fr:Village (Belçika ya Fransa: not an official unit → Belediye) nl:Dorp (Belçika ya Hollanda: not an official unit → Belediye) de:Dorf

Do you have comments or corrections ?

Dünya vatandaşı 19:39, 29 Nisan 2007 (UTC)

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:32, 30 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar.. Lütfen, TeTa tartışma sayfasındaki TeTa lideri başlıklı mesajımı okuyup fikir beyan ediniz. Sevgiler.. --maderibeyzamsj 15:45, 3 Mayıs 2007 (UTC)

msn aç acil.--Uannismsj 16:42, 7 Mayıs 2007 (UTC)

canın sağ olsun[kaynağı değiştir]

ne demek çalıcam bari ödünç alıcam de:) işin şakası canın sağ olsun onlar topluluğun ortak malı.kib--Uannismsj 17:57, 7 Mayıs 2007 (UTC)

  • ben teşekkür ederim sevgili Ddenkel .........


Biyografi portal şablonu[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Ddenkel, biyografi portal şablonunu maddelerin tartışma sayfalarına koyabilir misin? Bu tür şablonlar biyografi konusu ile direk alakalı olmadığı için maddelerin düzenini değiştiriyor. Teşekkürler --Pinar 11:36, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Ama kullanımı yanlış. Sadece biyografi portalı değil söylediğin diğer portallarda yanlış kullanıyorlar. Madde içinde diğer projelere reklam yapılmamalı. İngilizce Wiki'ye ve buradaki Sinema ve Türk Tarihi Vikiprojelerine bakarsan maddenin tartışma sayfasına konulunca madde düzeninin bozulmamış olduğunu görebilirsin. Yani amaç okuyucunun ilgisini sadece maddenin içeriğine odaklamak. Bu konu hakkında köy çeşmesinde sanırım geçen ay konuşmuştuk ve Şili portalından arkadaşlar da şablonlarını artık tartışma sayfasına koyacaklarını söylediler. Bence standart bir uygulama oluşturursak bu her portal için de geçerli olur --Pinar 11:48, 8 Mayıs 2007 (UTC)
Çok iş diyorsan ben yapabilirim. Anlayış gösterdiğin için de teşekkür ederim :-) --Pinar 11:55, 8 Mayıs 2007 (UTC)
Zahmet verdiğim için kusura bakma, elbette işi bölüşebiliriz. Ben bu listenin sonundan başlıyorum ozaman --Pinar 12:24, 8 Mayıs 2007 (UTC)
Ellerine sağlık Ddenkel. Eninde sonunda bitirdik --Pinar 13:26, 8 Mayıs 2007 (UTC)
Gerçektende çok önemli bir portal, Vikipedi'nin büyük bir kısmını kapsıyor. Portalı ilk başlattığımda yenilemeye özen gösteriyordum ama kimse ilgilenmeyince boşuna zaman harcamamak için kendi kaderine terkettim maalesef ama umarım bu şablonlar sayesinde ilgi çoğalır ve portal yeniden canlanır. Artık vakit buldukça portala katkıda bulunmaya devam etmeyi umuyorum. Sana iyi çalışmalar dilerim --Pinar 13:35, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Övgünüze teşekkürler. --2ulus 13:09, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 15:10, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Davut,

Orijinali şurada. İkinci paragrafın son cümlesi.

Sevgiler

Vito Genovese 16:04, 8 Mayıs 2007 (UTC)


Yok hayır, birden fazla kullanıcı hesabı almakta herhangi bir sorun yok. Yasak olan bu diğer hesaplarla oy kullanmak veya tartışmalara katılmak.

Vito Genovese 16:45, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Oy tartsimasi[kaynağı değiştir]

DDenkel, lutfen sakin ol. Tartismalar bazen alevelenebiliyor ancak bu sonuclandirmasini zorlastirmaktan ote gitmiyor. Son yazdiklarinizin bir bolumunu silmissiniz ancak ilk hali kisisel saldiriya giriyor. Bu konuyu lutfen serin kanlilikla degerlendirin; sonucta bu bir kavga degil tartisma. Umarim iyi niyetle algilarsin bu mesajimi. Saygilar, Citrat 21:29, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Anlayisin icin tesekkurler. Citrat 21:34, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Merhana DDenkel, sikayet sayfasindaki yazinin uslubunu tasvip etmiyorum. Bu konuda seni daha once uyarmistim; yazdigin konuda hakli olabilirsin ancak bu tartisma ve nezaket kurallarini cigneyecegin anlamina gelmez. Bu tur yazilimlar cozumden cok tartismanin buyumesine yol acmaktadir. Bu tur tartismalarda yazini gondermeden once 2 defa dusunmeni rica edecegim. Citrat 14:58, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Sevgili Citrat, nezaket kurallarını nerede aştığımı gösterir misin? Ben gerçekten kötü bir uslup kullandığımı düşünmüyorum.----Ddenkelmesaj 15:49, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Merhaba DDenkle, sikayet sayfandaki genel uslubu kastediyorum. Yaziyi didiklemeye gerek yok; genel olarak daha dikkatli bir yazim kullanilabilir. Eger illa detay tartisalim dersen ek aciklama yapabilirim; yanlis anlasilmaya mahal vermek istemiyorum. Genelde uslup cozume yonelik olmali; alevlendirmeden cok. Konuyu anlami kaydirmadan daha uygun kelimelerle ifade edebilcegine emim. Ozetle demek istedigim bu; yoksa yazdigin konu uzerine herhangi bir elestiri degil. Tesekkurler, Citrat 16:00, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Abi anladım, fakat şikayet ediyorum. Yazdıklarımı çok iyi inceledim, bir cümlede bile kişisel saldırıda bulunmadım. İlgili kullanıcının belirttiğim sebebpler ile hatalı olduğunu, hatasında ısrar ettiğini ve bu nedenlerle ceza almasını düşündüğüm için yazdım. İlgili kullanıcıyı da tartışmaların alevlenmemesi için öncden uyardım, fakat umursamadı. Daha ne yapabilirim ki?----Ddenkelmesaj 16:03, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Ddenkel, ben de zaten Kisisel saldiri demedim; isi o kadar uzatmak istemiyorum. Bir kisinin yaptiklarini sikayet etmen, o kisiyle aranin kotu olmasi anlamina gelmez. Genel konulara kisisel ve duygusal yaklasmak sik yapilan hatalardan; dilegim daha sakin ve tarafsiz bir uslup kullanman. Amac taraflasma degil; konuyu en net bir sekilde ifade etmek. Vikipedi'de sabir da iyi bir meziyettir; sonucta baskalarinin da konuya katilmalarina izin vermek gerek. Tesekkurler, Citrat 16:16, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Ben tesekkur ederim, yaziyi kisaca biraz elden gecirirsen hos bir jest olur. Kolay gelsin, Citrat 16:32, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Direk kisiyi hedef alan "genel" cumleler yerine, eylerimi ele alan spesifik bir yazim cok daha az tartismali ve daha tarafsiz olacakti. Ben spesifik noktalar gostererek tartismaya girmek istemiyorum ancak bu oneri iyi bir yaklasim olur sanirim. Citrat 16:43, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Peki; daha fazla detaya girmek ve konuyu uzatmak istemiyorum. Sonucta kisisel fikrim, baskalari daha farkli degerlendirebilir. Kolay gelsin, Citrat 16:55, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Kemal Sunal birşeyler daha söylemişti o sözden sonra da, neyse :)) Khutuckmsj 17:49, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Davut,

Aradaki farkı detaylı olarak anlatmam lazım, anlatmak için de fazla uykuluyum şu an. Müsadenle yarın cevap yazayım sana.

Sevgiler

Vito Genovese 21:06, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Değerli Vikipedi üyeleri yeni açılan ve gelişmeye muhtaç olan haber organımıza kısa yoldan ulaşmak için babilinize Haber yazın. Şablonu önceden görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Katkılarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 21:13, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Hangi kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Hangi üyeye saldırıda bulunmuşum ve gitmesini istemişim, açıklayabilir misiniz? Öyle havaya koca sayfayı gösterek bir şey anlaşılmıyor. --Dbl2010 21:43, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Kişisel saldırı için o kişinin bir "kişi" olması gerekiyor. "Kukla" değil. Konu benim açımdan bitmiştir. --Dbl2010 21:58, 11 Mayıs 2007 (UTC)

@ başlığında yaptığım değişikliğin vandallık olduğunu belirtmişsiniz. Fakat anlayamadığım bir nokta var "?" bu işareti aradığımızda "soru işareti" başlığına, "!" bu işareti aradığımızda ünlem başlığına gidiyoruz. "@" bu işaretin adıda "at"tir. Türkçedeki binilen hayvan olan at ile bu işaretin anlamını taşıyan at arasında bir anlam ayrımı vardır. İngilizce vikipedide (wikipedia)'da da "@" diye arattığımızda "at" başlığına yönlenmektedir. Lütfen birini vandalizmle suçlarken daha dikkatli olun. İlginize teşekkür ederim, başarılar. --Muharip 22:15, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:50, 14 Mayıs 2007 (UTC)


Sofya şimıdi sana kişiselleştirdiğimi ima etmişsin. Haklısın, kişiselleştirdim, ver şikayete, yazma oralara, onun yeri orasımı? Burada diyecek sözüm yok. Fakat durup dururken, hiç karışmadığın bir tartışmanın ortasına karışırsan,orada verdiğin uyarıyı bana mesaj olarak değilde oraya yazarak yaparsan, tartışma rotasından da çıkar, üzülürsün de. Umarım anlatabildim. Kırdıysam özür dilerim. Tablo yapımında başarılar:)----Ddenkelmesaj 17:56, 19 Mayıs 2007 (UTC) Kuklan olayım, kırılma, seninle hiçbir sorunum yok, kimseyle yok. Anlayışlarla sorunum var ve uygulamaların çelişkileri ile. Kimse babamın oğlu değil burada..----Ddenkelmesaj 17:58, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Kusura bakmayın ben orasının tartışma sayfası olduğunu herkesin istediğini yazabildiğini sanıyordum Bana öyle dediler [15] : )) Yoksa bende biliyorsunuz tartışmayı rotasından çıkarmamaya çalışıyordum hatta o yüzden tartışmaya katıldım. Yani aslında yukarda bana yazdığınız herşeyi ben size söylemek istiyordum. Şu anda beni anladığınızı görüyorum. Tartışmayı benim rotasından çıkarmamda ayrıca hayret verici oldu kendi adıma vay canına : ))) Hakkaten yapmamam gerekirdi kusura bakmayın =) birde neden üzüleceğimi anlatırsanız tam süper olacak : )))--Sophia 18:11, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Ahanda hep bu anı bekledim. Okey oynayalım çifte gidicem, giderkende okey atıcam.. Bunlar şifreli konuşmalar tabi anladın sen onu :)) Yarın geliyorum kuru pastamla:) limonatada verin. Listeye ekleyiver beni--Boyalikus 21:42, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Kanal 24 çekiyorsa aç Leonard Cohen belgeseli'nin 1. bölümü var. Kuklan olayımmm Leonarddd :) Konuyu değiştiriyorum ki anlaşılmasın. Aldım adresi, geleceğim ama tarih zaman bildirmiyorum :P --Boyalikus 21:58, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Ahaha türk filmleri geldi yahu aklıma.. Bak şöyle olabilir. Bu şahıslar kuklaların kim olduğunu bilmekte fakat saklamaktadırlar. Kukla kimse bir adım öne çıksın. Hepimiz bir adım öne çıkarız, benim! benim! benim! nostaljik bişey, duygulandım :( --Boyalikus 22:05, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Çok hızlı cevap yazma, önceden hazırlamışlar, bak birbirine nasıl hızlı yazıyor derler. Allahım sanırım paranoyak oluyorum. Neyse:) Vikipedinin databasesini böyle şeylerle doldurmayalım. Sizi ansiklopedik üsluba davet ediyorum:)
Soru:Amca, amcacığım! Size kuklacı diyebilir miyim?
Cevap: Kaç editin var? 150 yi geçti mi? Kaç aylık üyesin? 60 günü doldurdun mu?:):)

Ddenkelmesaj 22:09, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Yazılacak bir sürü madde var, siz hâlâ çene çalıyorsunuz..--Hasan Sami 22:12, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 06:57, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar...[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikipedi'de öncelikli sorunumuzun birbirimizi anlamamak ve fazla önyargılı olmak olduğunu düşünüyorum. Vikipedinin 100.000 maddeye çıkamamasının temel nedeni de bence bu. Bazı maddelere karşı öyle duygusal hisler besleniyor ki, en küçük değişiklikleri ve eleştirileri bile aşırı bir tepki izliyor. Örnek olarak Kürdistan, islamiyet, türkçe, Atatürk, vb... konulardaki tüm maddelerde aynı hava hakim. Türkçenin kullanımı konusundaki tartışmalar da belki bunun bir uzantısı olarak düşünülebilir. Eğer birgün yönetici olarak seçilebilirsem bu konularda yöneticilere tanınan yetkiler çerçevesinde, elimden geldiği ölçüde yarar sağlayacak şekilde hareket etmeyi düşünüyorum. Dini ve siyasi içerikli birçok vikipedi maddesi ansiklopedik açıdan yetersiz ve ansiklopedik bir üsluptan uzak. Bu maddelerin düzenlenmesinin, vikipedinin geleceği için, 100.000 madde açmaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum.--Martianmister 21:24, 21 Mayıs 2007 (UTC)

"sil etiketi koymalı da hangisini koymalı?" diye düşünerek değiştir'e bir tıkladım ki ne göreyim? var bi anormallik var :) fcn Ø 21:45 21 Mayıs 2007

Vikipediye bıkıp usanmadan gösterdiği ilgiden dolayı bu ödül, Bilim Takımı direktörü Elmacenderesi tarafından Ddenkel'e verilmiştir. 24 Mayıs 2007

--Elmacenderesi E=mc2 16:43, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([16] ,[17], [18], [19]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [20]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Yardım talebi[kaynağı değiştir]

İngilizcemin yeterli olmayışından, muhtemel hatalar yapabileceğimden ötürü politika çevirilerinde bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum...----Ddenkelmesaj 19:04, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Yardımcı olmaya çalışırım tabii ki. Yalnız, maddenin interwiki lerinde eng. sayfasının linki görünmüyor onu da eklerseniz kontrol kolaylaşır. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:10, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Politika çevirileri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Politika çevirileri herkesin sorumluluğu bununla birlikte çok büyük özen ve dikkat isteyen işler, bu şekilde rastgele veya kabaca çevrilmeleri doğru olmaz. Şu sıralar birkaç arkadaşla birlikte devam eden Vikipedi:Kayda değerlik yönergeleri çevirilerimiz var. Bu çevirilerde işim bittiğinde göz atmaya çalışırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:34, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Olabilir. Tavsiyem çevirmesi zor olan, muğlak olan veya şu an Vikipedi'de var olmayan bir sayfaya bağlantı veren/atıf bulunan yerleri olduğu gibi bırakın veya yorum içerisine alarak olduğu gibi bırakın. Politikalarda genelde takip ettiğimiz yöntemlerden biri bu. Zaten tüm politikalar çevrilmeden yürürlüğe sokmak mümkün olmayacak; tam olsun, eksik, gedik veya hatalı olmasın, çok önemli bir husus. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:01, 28 Mayıs 2007 (UTC)

DDenkel genel olarak çevirmeye başlayıp sonra eskiklikleri giderebilirz yada tam karşılığı bulabilirz. Ben daha önce hiç denemedim aslına bakarsan, bazen tam karşılık yerine farklı bir kelime kullanılabiliyordu yanlış anımsamıyorsam, Tikkatli olmak lazım :))--Boyalikus 20:01, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Yardım talebi[kaynağı değiştir]

İngilizcemin yeterli olmayışından, muhtemel hatalar yapabileceğimden ötürü politika çevirilerinde bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum...----Ddenkelmesaj 00:01, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Tam olarak nasil bir yardim istiyorsunuz? -- Cat chi? 00:07, 29 Mayıs 2007 (UTC)
Hocam şimdi çeviriye başladım, fakat bazı yerlerde takılı kalıyor, anlayamıyor, yanlış çevirebilirim diye çevirmiyorum. Çeviremediğim ya da yanlış çevirdiğim kısımları görürseniz, müdahale ederseniz ben memnun olurum. Bazı bölümleri siz çevirebilirsiniz. Teşekkürler.----Ddenkelmesaj 00:09, 29 Mayıs 2007 (UTC)
Bence ceviriyi siz yapin ben uzerinden gecerim ve varsa hatalari duzeltirim. Hata yapmaktan kormayiniz ceviride -- Cat chi? 00:11, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Davut,

Burada yazdıkların kişisel saldırı politikasının ihlali niteliğinde. Bu konuda daha önce de uyarıldığını görüyor ve seni engellemek durumunda kalıyorum.

Tekrarlamaman ve projenin amacını kimsenin unutmaması dileğiyle.

Sevgiler

Vito Genovese 09:38, 29 Mayıs 2007 (UTC)


Tekrar merhaba Davut,

İlgili kısım şudur:

İngilizcesi iyi olan yöneticilerimizin cadı avını, ekip çalışmasını ve okey partilerinde çifte dönmesini bırakıp biran evvel bütün politikaları çevirmelerini istiyorum. Çevirmeye çalışan kullanıcılara da köstek değil destek olmaları en tabii isteğimdir.

Sevgiler

Vito Genovese 16:07, 30 Mayıs 2007 (UTC)


Estagfurullah, özür dilemeye gerek yok.

Sevgiler

Vito Genovese 16:14, 30 Mayıs 2007 (UTC)


Davut gelirken ingiliz bayanlarıda getir :) Benzer çevrilebilecek bir sürü şey gördüm. Onlarıda halledelim. Hakem kurulu vs. de oluşsun :) Ya Galatasaray lisesinde okusaydın ne olucaktı ? :))--Boyalikus 13:37, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Kişisel saldırı ve kişisel bilgiler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle sanırım kullandığınız şekilde ve isimle hitap edilmeyi isteseydim şu an hâlâ eski ismimi kullanıyor olurdum. Bu benim hâli hazırda ifşa ettiğim bir bilgi değilse, bunu sizin sunmanız sakıncalıdır, hatta ciddi bir ihlâldir. Bununla birlikte ben eskiden ismi kullandığım için bunu görmezden geliyorum. Lütfen bir daha bu şekilde hitap etmeyiniz; benim tercihim bu yöndedir.

Doğrudan bana değil ama genel olarak yöneticilere ve dolayısıyla yönetici olan her Vikipediste (yani bana da) kişisel saldırıda bulunduğunuzu biliyorum. Temizlik takımı üyeleri için genelleme ile hakaret-vari, küçümseyici veya saldırı niteliği taşıyan ifadeler kullanırsam o an temizlik takımında olan herkese kişisel saldırı yapmışımdır. Bu tabii sadece bir örnek, siz illâ ki bu şekilde yaptınız demiyorum. Ayrıca her mesajınızı okumadığımdan kesin bir yanıt veremeyeceğim; örneğin Vito Genovese'e lâmı cimi olmayan kişisel saldırılarınızı daha yeni gördüm - arada kaçırdığım kişisel saldırılar olabiliyor.

İsim belirtmeyen ama pekala tehdit olarak algılanabilecek, en azından şahsıma rahatsızlık veren imanızı da görmezden geliyor, size iyi çalışmalar diliyorum. - Noumenon mesajkatkılar 15:55, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Davut,

Valla toplu katliama kurban gitti senin sayfa da.

Politika dediğin hangisi?

Vito Genovese 11:07, 31 Mayıs 2007 (UTC)


Hmm, request for comment için açıklama talebi yerine yorum talebi daha uygun olurmuş herşeyden önce. İkincisi, request for comment bizim topluluk için yavaşlatıcı ve etkinlik azaltıcı bir prosedür olacağa benzer. Request for user adı altında "Nasıl bir kullanıcıyım? Değerlendirin!" talepleri var, politikalar için olanı zaten tartışma sayfasında yapılabiliyor, maddeler için olanı da genelde köy çeşmesinde çağrılarla kotarılıyor.

Telif sorunları sayfasında olduğu gibi bakımının sağlanması zorunluluğu nedeniyle vakit kaybettirecek bir süreç yerine, bunları biraz daha minimalize edip daha sade bir süreç sayfası hazırlamamız mümkün olabilir belki.

Yani en.wp'den birebir çevirmek yerine sen anladığını Türkçe olarak yaz istersen, biraz sadeleştir, ona göre bir son dokunuş yapılabilir sayfaya.

Vito Genovese 11:21, 31 Mayıs 2007 (UTC)


Peer review, şu sayfada oylanıp silinmiş bir süreç sayfası. Seçkin madde aday adaylarının gerekli kıvama gelip gelmediğinin topluluk tarafından değerlendiği bir süreç. Amma velakin seçkin içerik sistemini hazırlarken bu süreci normal VP:SMA sayfasının içine gömdüm uygulama olarak, basit bir oylamadan çıkıp diyaloga çevrilmesi amacıyla. Yani gerek yok peer review'un bize gelmesine.

Vito Genovese 11:44, 31 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür..[kaynağı değiştir]

Way uykusundan uyanmış da doğum günümü kutlarmışşşş. Çok teşekkür ederim. Sevgiyle kal. --maderibeyzamsj 08:12, 1 Haziran 2007 (UTC)

Selam uyarınız için teşekkür ederim ama ne demek istediğinizi anlayamadım tam olarak...Aynı sayfada 3 defadan fazla değişikliğimi kastediyorsunuz?Tekrar teşekkürler kolay gelsin Eldarion 10:12, 1 Haziran 2007 (UTC) Anladım tekrar teşekkür ederim,bilmiyordum bu kuralı ilginize teşekkürler.Kolay gelsin Eldarion 10:15, 1 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler Ddenkel, hepimize sabır versin --Machiavelli' msj 07:36, 5 Haziran 2007 (UTC)

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN!!!![kaynağı değiştir]

İyi ki doğdun Davuuuut, iyi ki doğdun Davuuuuut, iyi ki doğdun, iyi ki doğdun, Mutlu yıllar sanaaaaaaa:) --maderibeyzamsj 08:32, 7 Haziran 2007 (UTC)

  • Ummm, kem küm... şey... :D Selam abi n'aber? Eeee, bugün ayın 9'ymuş... Dedim ne çabuk geçiyor şu zaman. Daha geçen gün Ocak'n 1'ydi... Neyse, artık bahanelerle geçiştiremeyeceğime göre itiraf ediyorum unuttum ben :( Valla benim suçum yok, Lise son'lar mezun oluyor, cefasını bizler çekiyoruz... Bana plastik sandalye, dekoratif malzemeler ve pilav taşıttılar abi! 7'sinde oradaydım... Eh... Boyu posu yerinde olan, tatlı/yakışıklı, güzel/alımlı bütün öğrenciler seçildi bu görev için :) E bendeki boy da zaten bi' devede bi' bende. Gelemedim buraya. Ertesi günde ceset gibiydim... Bugin iyiyim. Doğum gününü kutlayabilirim. Doğum günün kutlu olsunnnn. Nice yaşlara!

P.S. gerçi ben anımsıyosan senin doğumgününü not alıp iliştirmiştim panoya ama fosforlu kalemlerle falan yazıp, çevresini neon ışıklarla çevirmek gerekiyormuş meğer, farkedilmiyo yoksa :S böyle sonradan gelioruz o zaman --Danbury iletihehehe 09:43, 9 Haziran 2007 (UTC)


Sanırım doğumgününüzmüş geçenlerde, tüh bunu da kaçırdık demekten başka size geç de olsa en iyi dileklerimi göndermek isterim. İnşallah dediğiniz gibi güzel bir puanla güzel bir lisede kendime yer bulurum. Bu arada o film şablonu konusunda fikir beyan etmedim bir fikrim olmadığı için :-S, umarım sizi kıracak bir harekette bulunmadım çünkü özellikle kullanıcıları davet etmiştiniz. Sevgiler, --Bahar (yine ben!) 22:30, 10 Haziran 2007 (UTC)

Gelmezsem olmaz :) Gelmişken geçmiş doğum günün kutlu olsun bari..--Boyalikus 21:37, 12 Haziran 2007 (UTC) Senin sarı bant başka sayfalarda çıkmaya başladı.. Yıkılmayız bişi olmaz :)--Boyalikus 21:52, 12 Haziran 2007 (UTC)

Fena tartışırıs. Taraflı buldum.--Boyalikus 16:55, 14 Haziran 2007 (UTC)

Ben bir konu hakkında mutlak tarafsızlığın sağlanamayacağına inananlardanım. Tıpkı Adnan Oktar maddesindeki gibi. A z çok ülkü ocakları ve ülkücülerle teşrik-i mesaide bulunan biri olarak (bir zamanlar en azından) bu yerlerde ve bu yerlere katılan kişilerden tek kelime Türk büyükleriyle ilgili birşey duymadığım gibi sadece Alparslan Türkeş ve genel olarak ecdatdan bahsedildiğini duydum. Ülkücü olmak gerekmez biliyorsun izlemek için.. Bu birkere taraflı. Antikomünist oldukları inancında değilim.En azından günümüzde. Sonra eksikliklerden bahsettim, burada bahsettiğim eksiklikleri kapatacak birilerinin olduğunu biliyorum. Bu yüzden tarihsel gelişiminden bahsedilmeden sadece Türkçülükle ilgilenen antikomünist bir dernek olarak kalması 2. tarafı.--Boyalikus 20:57, 14 Haziran 2007 (UTC)

Metal benden önce silip süpürmüş --Pinar 05:38, 25 Haziran 2007 (UTC)

Hocam sağol[kaynağı değiştir]

Hocam varya burda hem güldüm, hem utandım. Çok sağol sildiğin için:) İnsanın son senesi olunca ve son sınavlarda bütünlemeye kalıp stresten uyuyamayınca böyle oluyor:) Teşekkürler..----Ddenkelmesaj 05:37, 25 Haziran 2007 (UTC)

Rica ederim, hepimiz yapıyoruz o tür hatalar :) Kolay gelsin, başarılar. --Metal Militia ileti 05:39, 25 Haziran 2007 (UTC)

Kolay gelsin Ddenkel. The Moody Blues sayfasının çevirisi uzun zamandır yarım kalmış. Belki çeviriyi tamamlamak istersin, ya da çevirmediğin kısımları sayfadan silmek istersin diye bu mesajı yazıyorum. Teşekkürler --Pinar 12:02, 26 Haziran 2007 (UTC)

Aslında sorun şablonda değil. Yabancı dilde içeriğin maddelerde unutulmasını önlemek için çevirileri yarım kalan herkese mesaj yolluyorum. Yani çeviriyi tamamlamayı planlıyorsan çevirilmemiş kısım gizli kalsın, sorun değil. Tekrar kolay gelsin --Pinar 12:26, 26 Haziran 2007 (UTC)

Ucan tekme ve osmanlı tokatı kavramları[kaynağı değiştir]

Bu tür uygulamaları saka da olsa gundeme getirmenin gunumuzun agresiflesmis ve yabanilesmis toplumsal hayatına cok da katkıda bulunmadığını soyluyorum. Ancak sizi kisisel olarak tanımadığım için bunları ciddi mi yoksa sakamı yollu yaptığınızı da anlamakta zorlanıyorum. Eeee bu da internetin muammalarından biri. Fakat kelimelerin sonuna koydugunuz ":P" ya da ":)" gibi işaretlerden sanki şaka olduklarını anlıyorum ve boyle oldugunu umuyorum. Konusmak ve fikirleri tensel temaslarda bulunmadan paylasmak her zaman sectigim yontemdir. Ancak hayatin gerekleriyle de basa cikmak baska bir durumdur, durumlar durumuna gore degerlendirilir tabi. Sonuc olarak hic bir maddeyi kisisellestirdigimi sanmiyorum ve bu yorumunuza katılamıyorum. Saygılarımla.--Plenumchamber 08:29, 27 Haziran 2007 (UTC)

konu şimdi anlaşıldı, anlayışınız ve ilginiz için ben de size teşekkür ederim. Dediğim gibi internet muammamasının çözümü yapılmıştır benim tarafımda. Sie de kolay gelsin. iyi çalışmalar--' 09:57, 27 Haziran 2007 (UTC)Plenumchamber

Merhaba, acaba bana da monobookslardan yükleyebilir misiniz? Teşekkürler...----Ddenkelmesaj 13:00, 27 Haziran 2007 (UTC)

Hocm tamamdır ben hallettim. Maderi sağolsun:) Teşekkürler----Ddenkelmesaj 13:10, 27 Haziran 2007 (UTC)
Gördüğüm kadarıyla halletmişiniz. Zaten bu işlemi kendiniz de yapabiliyorsunuz, yönetici yardımı gerektiren birşey değil. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 13:12, 27 Haziran 2007 (UTC)

Merak etmeyin.Diğer kullanıcılara dediğim gibi kendimi programlayıp,yöneticiliğe de zaman ayıracağım.--Çarşıhastası 07:26, 1 Temmuz 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Yeni kullanıcı Fkilic'in (iyiniyetle olduğunu varsaydığımız) maddeleri açması konusunda, ben de "sil" şablonu koymayı düşünmüştüm. Ancak daha önce benzeri bir durum yaşadım: Maderibeyza arkadaşımız bu gibi maddeleri adam edip standartlara uygun hale getiriyor. Böylelikle ülkede tanıtılmayan yer, unutulan belde kalmamış olur. Bu düşüncemi öğrendikten sonra "sil" şablonunda kararlı mısınız? Levent Abi ileti 21:38, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Sağlık olsun, "NP" diyeceğim bu durumda; kimileri "no problem" diyor, kimileri "nema problema" hatta "sorun değil" demek bile uygun! Nezaketinize teşekkürler, iyi geceler. Levent Abi ileti 22:05, 26 Temmuz 2007 (UTC)

İyi niyet vurgusu bir de yanlış anlama[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Hayır kötü niyetli olduğunuzu belirtmedim. Kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum; orada kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Fakat örneğin imlâ vurgunuzu göz önünde bulundurursak (ben imlâya dair hiçbir şey demedim ki imlânın çoğunlukla öznel de olabilen bir konu olduğunu da sıklıkla vurgularım) yanlış anlaşılmış olabileceğimi ve belki bazı lafızlarımın yanlış veya kötü niyetli anlaşılabileceğinden çekindiğim için (sonuçta kampanya başarısız demek - benim fikrimi açıklamak olsa da yanlış anlaşılmaya, kötü niyetli bir söz olarak algılanmaya oldukça meyilli) bunu vurgulamak istedim. Tekrar yanlış anlama olmasın, sizin kötü niyetli olduğumu sandığınızı söylemedim, sadece genel olarak açıklık getirmek istedim. Ayrıca o imlâ hususunu ve örneğin seçilmiş-üyelerin-ansiklopedisi benzeri vurgunuzu da (bana cevap olarak sayarsak) pek anlamadım, zira ben o konularda aslında belirttiğiniz şekilde düşünüyorum ve o konularda herhangi bir şey de demedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:49, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Eyvallah, dün gece görev başı yapamadık, açığı kapatıyoruz --Machiavelli' msj 08:51, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Ddenkel nasılsın? --Elmacenderesi E=mc2 08:58, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Baylan selam, telif ihlali işlerinden anlıyorsan sana bir sorum, hatta birkaç sorum olacak. Cevaplayabilir misin?----Ddenkelmesaj 21:47, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Maalesef pek anladığım söylenemez, öyle ki farkında olmadan yabancı şarkı sözlerini maddelerde kullanarak telif ihlalinde bulunmuşluğum da var. Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de Vikipedi:Telif hakları sayfasının linkini hatırlatayım. Daha fazlası için bu konuda daha donanımlı olan Mach ya da Vito eminim size yardımcı olacaktır. iyi çalışmalar--Atacameñoileti 21:56, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Hello Ddenkel, I asked for bot status for PipepBot on Vikipedi:Botlar#PipepBot and on Meta. To get the bot flag I need the support of the local community. Could you please write your opinion at Vikipedi:Botlar? Thank you very much! it:User:Pipep 16:03, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Vurgular, Türk, Türkiyeli...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle:

"Sayın Noumenon, ülkemizde Türk atletlere Türkiyeli atlet demek ideolojik bir görüş ayrılığı olarak tanımlanıyor. Umarım anlatabildim"

mesajınızı koyduğunuz yer hiç de uygun bir yer değildir. İlgili değişiklikle bir sorununuz varsa o değişikliğin olduğu sayfanın tartışmasına koyarsınız yorumunuzu. Tartışmaları, hele de böyle hassas, siyasî olarak algılanabilecek ima, vurgu veya yön içeriyorlarsa, rastgele yerlerde sunmak kişisel saldırı olarak algılanabileceği gibi ilgili tartışmanın başka bir sayfayı işgal etmesiyle sonuçlanabilir. Kimse Eldarion'un yöneticilik oylamasının bir Türk-Türkiyeli tartışmasına dönüşmesini istemez sanırım.

İlgili değişikliğe gelince; gönül rahatlığıyla Türk atlet yapabilirsiniz. Orada Türkiyeli ibaresinin yer almasının hiçbir özel, gizli, sinsi sebebi yoktu. Yani sanırım siz kendinizi anlatabildiniz fakat beni anlayamadınız veya ben anlatamadım - bu belki de o değişiklikle hiçbir şey anlatmak istemiyor oluşum gerçeği sebebiyle olabilir. Tamamen rastgele bir değişikliktir, üzerinde durulup kasıtlı bir biçimde, siyasî/sosyolojik bir alt fikirler, düşünceyle Türk değil de Türkiyeli seçimi yapılmamıştır. Ayrıca ufak bir not: birçok Vikipedi'de etnisitelere/milletlere göre kategorilendirmeler diasporadaki milletler/etnik gruplar veya fazlasıyla karışmış etnik gruplar/milletler için sorun yaratmaya başladığından ve bu konudaki kategorilendirmenin tıkandığı yerler olduğunda milletlere göre olan kategorilendirmelerinin doğum ve vatandaşlık baz alınarak ülkelere göre kategorilendirilmeye başlanmıştır. Yarın birisi bu fikirden yola çıkarak Türkiyeli yaparsa ibareyi, gizli bir mânâ aramaktansa konuyu tartışmaya açmanızı, veya o kişiye doğrudan sormanızı tavsiye ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 23:56, 1 Eylül 2007 (UTC)

Olay sizin veya benim niyetimle sınırlı değil. Konuyu alâkasız o tip bir yerde yazmanız bırakın şunu bunu doğrudan o sayfada benim tartışmaya açılmama sebep olabilir; oysa orası ne benim tartışılabileceğim bir yerdir ne de Vikipedi'de kişilerin tartışılması doğrudur. Eğer benim yöneticilik oylamam olsaydı, ilgili değişikliğin farklı bir şekilde anlaşılabileceğini ve bu sebeple bir açıklama yapmamı isteyebilirdiniz - emin olabilmek için. Fakat benimle oradaki oylamanın uzaktan yakın ilgisi yoktur. Sonuçta mesajı oraya yazmanız insanların (özellikle de benim hakkımda) yanlış fikirlere sahip olmasına sebep olmuş olabilir ve bu noktada sizin veya benim niyetlerimiz iyi olsun kötü olsun yepyeni bir olumsuz sonuç doğmuş olur. Bunu da ne siz ne de ben geriye alabilirim. Mesajımdaki kastım buydu; niyetiniz iyi de olsa kötü de olsa içerik üzerine değil kişi üzerine üstelik de alâkasız bir kişi üzerine ilgi çekildi, bu da olumsuz sonuçlara yol açmış olabilir... bu sebeple bu tip durumlarda doğru davranış doğrudan kullanıcı ile görüşmektedir - o tip notlar düşmek değil. Sizden ricam bundan sonra bu tip değişikliklere dair not bırakmak istediğinizde (mesajı yaz ben olayım başkası olsun) ya değişikliğin tartışma sayfasında ya da kullanıcının mesaj sayfasında bunu belirtmeniz; yokta yere yanlış anlamalara olanak sağlamamanız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:19, 2 Eylül 2007 (UTC)
Aynen öyle. Benim Vikipedi'de politik ifadelere karşı olduğumu herkes bilir, bu gerek Köy Çeşmesi'ndeki gerekse oradaki ifadelerimde açıktır. Nitekim oradaki ifademi dikkatle okursanız kasıt şuydu: ödülü veren arkadaş bunu politik bir ifadenin/düşüncenin/akımın Vikipedi'ye yansıtılması için değil farklı sebeplerden, tarafsız bir dilekle vermiş olabilir fakat bunun kullanılan dil ve ifadeler sebebiyle yanlış anlaşılması da mümkündür, bu sebeple eğer bunu yanlış anlayan veya yanlış anlaşılabileceğini düşünüp belirten ve açıklamasını isteyen olursa (ki olmuştu) olumlu yaklaşmamızın gerekliliği... siz de bunun altına o tip bir mesaj yazınca, amiyane tabirle tüm yazışmaları okuyan şu kanıya kapılır: "aa bak öyle demiş ama, iki yüzlü kendisi de ne biçim bir değişiklik yapmış... bu kesin şucudur, afferim arkadaşa hemen de bulup yapıştırmış cevabı, 'bak sen de politik ifadelere yer veriyorsun' demiş, süper". Şimdi, sizin kastınız bu olmayabilir, benim durumumun farklı olduğu da aşikârdır. Fakat yanlış yere, o tip bir üslûp ile öyle bir mesaj atarsanız bahsettiğim amiyane fikirlere muhteşem bir kapı açmış olursunuz. Sizden tek ricam bunu tekrarlamamanız; benim için önemli değil - tarafsızlığımı veya politika ifadelere Vikipedi'de göz açtırtmadığımı kanıtlamama gerek yok, yıllardır bunu kanıtlayacak işlere imza atıyorum ve birisinin yanlış bir fikre kapılması da beni yaralamayacaktır. Fakat çok daha hassas insanlar olabilir, incinebilecek arkadaşlar olabilir, olası bir yanlış anlaşılma sebebiyle hedef tahtası addedilecek arkadaşlar olabilir... yani özen göstermek gerekir. Türk mü Türkiyeli mi tartışması hususunda bahsettiğiniz şeye ikidir cevap vermiyorum; zira cevap verme gereği duymuyorum. Türk mü Türkiyeli mi tartışmasını, siyasî bir bazda yapmanın yeri Vikipedi değildir. Sadece merakınızı gidermek için o değişikliği yaparken bunu siyasî bir fikir ve kasıt ile yapmadığımı zaten belirtmiş bulunuyorum. İsterseniz bunu günlerce tartışabiliriz; fakat gerçekten bitirmem gereken çok fazla iş var... Umarım konuyu aydınlığa kavuşturabilmişimdir; daha fazla uzatmaya gerek yok. Her türlü yorumunuz ve eleştiriniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 01:21, 3 Eylül 2007 (UTC)

Ben alper demir , yönetici başvuru yorum kısmında benim yönetici olmamı istiyomusunuz yoksa istemiyormusunuz?İstiyorsanmız olumlu kısma ekleyin lütfenKullanıcı:Vay

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Selam.Yanıtınız için teşekkür ederim.Köy çeşmesinin yönetmelik kısmında kimsenin dikkatini çekmeyince ben aynı mesajı ilginize kısmına da koydum.Orada da gerekli yanıtı verdiler.İsterseniz siz de bir inceleyin.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 15:31, 2 Eylül 2007 (UTC)

Vikiscanner Levent Abi ileti 04:41, 3 Eylül 2007 (UTC)

Günaydın. Ama araştıracak zamanım olmadı, tam ben de denemeyi ( ya da mesaiye geç kalmayı) düşünüyordum.. Üzgünüm zamanım yok. Bol şans diliyorum Levent Abi ileti 04:47, 3 Eylül 2007 (UTC)

Politikalarla ilgili bir soru[kaynağı değiştir]

Hocam merhaba, size bir sorum olacak. Vikipedi dışında, vikipedi ile ilgili yaptıklarımız, vikipediyi ilgilendirir mi? Misal; vikipediden tanıştığımız bir kişiye kişisel saldırıda bulunmak, vikipedinin konusu içinde midir? Yanılmıyor ve yanlış hatırlamıyorsam böyle bir politikamız vardı. Cevaplarsanız ve nerede yazdığını bildirebilirseniz teşekkürler.----Ddenkelmesaj 07:28, 3 Eylül 2007 (UTC)

Tam olarak ne tur bir olay icin sordun bilmiyorum, ancak soyle yanitlayayim. Vikipedi, kendi disindaki olaylara karismiyor ama kendi icindeki bir tartismanin baska temellere tasinmasina da hos bakmiyor. Bu eger sikayet ya da yaptirim gibi bir noktaya gelirse, kisinin Vikipedi'den temelli uzaklastirilmasina neden olabilir. Onun disinda kisi Vikipedi disinda istedigini yapmakta serbesttir.
Kisisel gorusume gore de, Vikipedi konularinin istenilen her yerde tartisilanabilmesidir. Hatta yararli da goruyorum ancak disarida karar alarak uygulatmaya gidilmemesi sarti ile. Yukarisindaki ile arasindaki fark, birinde tartismanin tartisilmasi, digerinde Vikipedinin. Bilmiyorum aciklayici oldu mu?! Citrat 07:37, 3 Eylül 2007 (UTC)
Hocam tartışılan vikipedi değil, diyelimki vikipedide olan bir olayla alakalı kişisel saldırı, hakaret.. Bunun kurallar çerçevesinde yaptırımı nedir?----Ddenkelmesaj 07:43, 3 Eylül 2007 (UTC)
Vikipedi disinda pek bir sey yapamiyoruz; ispat zorlugu gibi durumlar soz konusu. Ancak Vikipedi'ye yansidigi anda sert yaptirimlar soz konusu. Citrat 07:49, 3 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Ddenkel. Yöneticilik seçmindeki desteğiniz için teşekkür ederim. Filanca 18:45, 4 Eylül 2007 (UTC)

O olduğundan eminim. Denetçi istenebilir elbette ama davranışlarından, sözlerinden belli --Pinar 01:01, 5 Eylül 2007 (UTC)

  • Her ne kadar ufak bir ihtimal olsada haklısın, isim vermemek en doğrusu. Zaten engelleme nedeni yeterli. Daha ne kadar devam edecek çok merak ediyorum. Yani her sayfayı koruma alına almak istemiyorum ama aşırı geri dönüşü de engellemem lazım. Neyse artık cümlemize geçmiş olsun --Pinar 01:13, 5 Eylül 2007 (UTC)
  • Doğru aslında böyle bir yöntem var ama daha önce hiç uygulamadığım için tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bir hata yapıp yanlışlıkla başkalarını engellemek istemem ama bir araştırayım belki biryerde açıklaması vardır. Öneri için teşekkürler --Pinar 01:26, 5 Eylül 2007 (UTC)

Oversight mı?[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Şu anda Vikipedi'de oversight fonksiyonuna sahip hiç kimse yoktur. Bu sebeple şu sözlerinizle neyi kastettiğinizi anlayamadım:

"Vikipedi'de amacı dışında kullanılan oversight fonksiyonunu çok iyi yakalamış"

Lütfen işin teknik arayüzünü araştırdıktan sonra bu tip yorumlar yapın; insanlar töhmet altında bırakılmasın. - Noumenon mesajkatkılar 18:08, 6 Eylül 2007 (UTC)

Türkçe Vikipedi'de hiçbir oversight yokken, gökten zembille inen ve bu fonksiyonu barındıran biri mi burada oversight işlevi gerçekleştirdi? İşin teknik yanı basit bir şekilde Türkçe Vikipedi'de hiçbir oversight yokken, oversight fonksiyonunun kullanabilecek kimsenin de olmadığını söylemektedir. Olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorsunuz, bu insanları yanlışa yönlendirmektir. Kim Türkçe Vikipedi'de oversight işlevi gerçekleştirilmiştir diyorsa haksız yere söylüyordur, yanlış bir şey söylüyordur; zira buradan bunu yapabilecek kimse yoktur. Lütfen kimsenin olmayan şeyler sebebiyle töhmet altında kalmasına sebebiyet vermeyelim. - Noumenon mesajkatkılar 22:23, 6 Eylül 2007 (UTC)

Yukarıdaki söylenenlere istinaden ek olarak birşey söylemek istiyorum. Özel:Listusers/oversight sayfasına göz atarsan Vikipedi'de oversight yetkisine sahip kimsenin olmadığını görebilirsin. Eğer olsaydı İngilizce Wiki'de olduğu gibi yetkili ismin yanında "oversight" yazardı. --Pinar 01:42, 7 Eylül 2007 (UTC)

  • Ben birşey ima etmedim. Eğer söylediklerin asılsız değilse sorun yok ama böyle bir iddia ortaya atıp doğruluğunu kanıtlamazsan bunu tamamen asılsız bir eleştiri olarak değerlendirmekte haklı sayılırım. Özgür'ün atanmasından önceki kullanıcı hakları kayıtlarına (Özel:Log/rights) ulaşamazsın çünkü Özel:Log yazılıma 2005 yılında eklendi. Oversight yetkisi olan kişinin yaptığı değişiklikler kayıtlanmıyor ama atandığı ve atamanın geri alındığı an kullanıcı hakları kayıtlarında belli oluyor (örneğin burada "changed group membership for User:Shanel@sewiki from (none) to oversight" yazıyor). Oversight yetkisi sadece madde/şablon/resim/yardım/vikipedi gibi geçmiş sürümleri olan sayfaların sürümlerinin silinmesini sağlıyor. Yani oversight yetkisine sahip kişiler Özel:Log kayıtlarını değiştiremezler. Bu nedenle herhangi bir atama Özel:Log/rights sayfasında görünürdü. Bu atama meta'dan yapıldıysa orada bulunan kayıtlara bakabilirsin, böyle bir atama yapılmamış [21]. KIZILSUNGUR sanırım adresini verdiği bir sayfanın geçmişinin silindiğini iddia ediyordu. Kendisi birçok sayfaya saldırdığı için hangi yere bunu yazdığını hatırlamıyor olabilir ama ben gösterebilirim. Telif ihlalleriyle ilgilenmediğimiz falan yok, verilen siteden haber bekliyoruz. KIZILSUNGUR engellendikten sonra kendini ihbar etti, yoksa onun telifli madde girdiğini kimse bilmiyordu. Bu arada, yöneticiler sadece telif ihlali kanıtlanmış maddeleri silerler, telif ihlallerini yakalamak her Vikipedistin görevidir --Pinar 15:27, 8 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Davut,

Daha önce yazdıklarım ışığında ve şu mesajdaki kişisel saldırı nedeniyle 48 saat engellendin.

Tekrarlamaman dileğiyle...

Vito Genovese 12:40, 8 Eylül 2007 (UTC)

Çoğu durumda kendi çekimim diye blirtilmesi şart değil. Ancak http://www.ataturklisesi.k12.tr/ adresine bakarsan resim o adrestede bulunuyor hatta bulunmaktan öte oradan alınmış diyebilirim ve kamu malı olduğuna dair bir ibare yok. Telifli diye silebilirdimde genede iyi niyet göstererek belki kendisi çekmiştirde o adrese kendisi yüklemiştir gibi düşünerek kaynaksız şablonunu koydum kullanıcı görürde belki kaynak olarak kendisinin olduğunu bir şekilde kanıtlar ya da info adresimize mail atması yönünde bir çözüm buluruz.--Machiavelli' msj 21:10, 10 Eylül 2007 (UTC)

en temelde zaten kaynak ve lisans belirtilmesi zorunlu. Diğer vikilerde GNU kullanıyor ve oradan alınanlarada kaynak ekliyoruz değil mi. Yani evet kaynağı eklemelisin. --Machiavelli' msj 21:14, 10 Eylül 2007 (UTC)

Rica ederim--Machiavelli' msj 21:17, 10 Eylül 2007 (UTC)

sayın kişi[kaynağı değiştir]

lütfen bir daha vikipedideki kullanıcı sayfalarını silmeyiniz

teşekkürler

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Desteğin ve iyi dileklerin için teşekkürler.Elimden geleni yapmaya çalışıyorum:).Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 22:44, 11 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:23, 21 Eylül 2007 (UTC)

  • çok güzel olur, yoksa bütün şehirlerin ve okulların bağlantıları girilince liste alıp başını gidiyor. bütün mühendislik dallarında var bu problem. bir de dünya'da ve türkiye'de diye iki ayrı başlık atılınca tam olarak türkiye'de x mühendislik maddesi haline geliyorlar. şu anda sürmekte olan sam bizim bu yönde rehberimiz olabilir. teşekkürler. --kibelemesaj 07:28, 21 Eylül 2007 (UTC)

Ne demek, tabiki! Selam, sorunu bekliyorum.--Plenumchamber 14:52, 21 Eylül 2007 (UTC)

Bir oçağın havada arıza yapma olasılığının belli bir istatistik değeri yoktur. Ya da başka bir değişle arızanın ne olduğunu ve nedeni bilmeden böyle bir genelleme yapmak olası değildir. Bir uçak arızasının (eğer gerçekten uçak arızası ise, çünkü bazen pilot hatası yüzünden de bazı uçak sitemleri arızalı gibi görünebilir.) havada oluşmasının en temel nedenleri şunlardır:
  • Arızalanan parçanın arızalanacağı tutmuştur. Sonuçta uçak üzerinde bir sürü elektronik ve mekanik ve hidoliki ve pünomatikj parça vardır ve her birinin belli bir kullanım ömrü vardır. Kimi parçanın bu ömrü gelmeden değişimi istenirken kimi parçanın ömrü takip edilmez ve sadece arızalanınca değiştirilir.
  • Uçak üzerinde uygulanan bakımlar esnasında bir aksaklık oluşmuş olabilir. Yani teknisyen taktığı ve baktığı bir malzemeyi yanlış takmış olabilir.
  • Pilotun normal prosedür dışına çıkması sonucu bir sistem arızalı gibi davranmış olabilir.

Yani arzıyayı bilmeden ne firmayı ne teknisyenleri ne de pilotları suçlamak doğru olmaz. Ayrıca 1 dakika önce sağlam olan bir bilgisayar 1 dakika sonra iiçindeki bir entegrenin yanması neticesinde bozulabilir. Yani senin anlayacağın elinde yeterli bilgi olmadan kimseyi yargılamamak en doğrusudur.--''Plenumchamber 15:11, 21 Eylül 2007 (UTC)

  • Ama unutma uçaktaki bir çok önemli sistem 2 tanedir ve bazıları da 3 tanedir. Yani ana sistemin yedek sitemleri vardır ve bazılarınını yedeğinde yedeği vardır. Ayrıca uçaklar her gün her hafta ve her aya ve her yıl yaptıkları uçuşlara göre sık sık kontrol ve bakımdan geçerler ve bazı bakımlar uçak uçmasa bile sürekli tekrarlanır. Dolayısıyla JAA sistemi altında uçan bir uçak İstanbulda bindiğin bir Halk Otobüsünden ya da kendi otomobilinden daha güvenlidir. Zaten Genel kaza istatistikleri kara trafiğinin hava ulaşımından daha tehlikeli olduğunu göstermektedir.--Plenumchamber 15:18, 21 Eylül 2007 (UTC)

Plenumchamber yok[kaynağı değiştir]

Plenumchamber şu anda vikimola yapmakta ama ben sana seve seve sölerim. genelde uçaklar hava değişikliği ıslaklık gibi zararlı olumsuz maddelerden etkileniyorlar.o yüzden genelde pek iyi ve sağlam olmayan uçaklar bu tip arızalar yapıyor.o firma o yuzden 5 kez iniş yapmış.


sevgilerimle

ilkebay

Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. (Çoğaltılmış mesajdır) Levent Abi ileti 19:22, 21 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


Teşşekkür[kaynağı değiştir]

Sevgili dostum, nazar boncukları çok güzel. İyi dileklerin için teşekkür ediyorum. Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 08:50, 23 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhaba, VP:YB sayfasında şöyle yazar:

"Fikir belirtmek

Kullanıcı hesabı olan her Vikipedist Olumlu, Olumsuz ve Tarafsız bölümlerinden uygun gördüğü bölümde yorum yapabilir. Aday da kişilerin yorumlarına yanıt verebilir."

Dolayısıyla kullanıcılar olduğu kadar aday da yorum yapmakta serbesttir. Bilginize. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 05:43, 3 Ekim 2007 (UTC)

Oy verirken amacım genelleme yapmak değildi fakat öyle algılandığımı anladığım vakit parantez içine hangi yorumlara katılmadığımı yazdım. Her ne kadar "bizim ipimizle kuyuya inmeye çalışma, zararlı çıkabilirsin" sözlerine bir anlam veremediysem de tavsiyen için teşekkür ederim --Pinar 05:54, 3 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:49, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun.. Az oldu, kusura bakılmasın.) --Hasan Sami 05:35, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabrican76mesaj 16:44, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)
Daha nice mutlu bayramlar, yurdumuzda kardeşlik ve barış dolu günler geçirmemiz dileğiyle, sevgiler... The cat 14:09, 12 Ekim 2007 (UTC)
  • Merhabalar,

Teşekkürler, bilmukabele... - Noumenon mesaj 01:07, 13 Ekim 2007 (UTC)

Çok teşekkürler.Sana da iyi bayramlar. --Eldarionileti 01:18, 13 Ekim 2007 (UTC)
  • Bayramın kutlu olsun. Madde dün ana sayfadaydı ve Eylül ortasında da ana sayfaya koymuştuk. Ana sayfaya çıkan maddeleri en fazla 3 gün orada tutabiliyoruz ve Ramazan Bayramı'nı 2 ay içinde 2 kez koyarak aslında biraz öncelik tanımış olduk. Yerine baklava ve bayramla ilgili diğer maddeleri koyabiliriz ama sanırım bu maddeyi daha fazla ana sayfada tutarsak ana sayfanın tarafsızlığını korumayı güçleştirebiliriz --Pinar 06:32, 13 Ekim 2007 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar süperr ;) --ahmetdemirciogluileti 05:31, 13 Ekim 2007 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

  • TSK internet sitesi ya da Milliyet gazetesi de tarafsız kaynak değil zaten. Bu iddianızın kaynağını ve gerekçesini öğrenebilir miyim? Ayrıca tarafsız kaynak olarak gösterdiğiniz kaynakları. Teşekkürler.----Ddenkelmesaj 10:59, 23 Ekim 2007 (UTC)
Merhaba. Gerek Milliyet, Hürriyet, gerekse Gündem tarafsız kaynaklar değiller. Takdir edersiniz ki her ikisi de çatışan taraflardan birinden doğrudan haber alıyorlar. Yani zaten haber kaynakları taraflı. Diğer yandan yine kimi basın organlarında "intikam" ifadeleri yer alıyor. Bunları da tarafsız kabul etmek zor. Dolayısıyla bence tarafsız bir madde oluşturmanın tek olası koşulu, konuyla ilgili olarak her iki tarafın da açıklamalarına kendi kaynaklarını göstererek yer vermek. Ben Milliyet ya da TSK sitesi kullanılmasın demiyorum ki. Ben bunların yanı sıra diğer tarafın kaynakları da kullanılmalı diyorum.PhilippoBruno 11:32, 23 Ekim 2007 (UTC)
Tamam da tarafsızlık anlayışınız bu ise sizin de diğer kaynakları göstermeniz gerekmez mi? Diğer kaynaklardan kaynak arar, bulur ve gösterirsiniz? ----Ddenkelmesaj 12:32, 23 Ekim 2007 (UTC)
iyi ama diğer kaynakları zaten araştıranlar koymuştu. Ben de onların araştırmadıklarını koydum. sanırım vikipedi'nin mantığı da böyle birşey. herkes eksik olan bir şeyi kapatırsa, daha iyi makaleler ortaya çıkıyor.PhilippoBruno 18:28, 23 Ekim 2007 (UTC)
Peki koyduğun kaynaklar tarafsızmıydı? Bak ne diyorlar senin koyduğun kaynakların erişimi mahkeme kararı ile engellenmiş. Bariz PKK'lı siteler. Taraflı kaynak diyorduk?Karar ver şimdi, tarafsız kaynak mı her açıdan kaynak mı?----Ddenkelmesaj 18:46, 23 Ekim 2007 (UTC)
  • iyi ama ben zaten hiç bir kaynağın tarafsız olduğunu söylemiyorum ki. çatışan iki taraf var. her ikisi de çatışmayı farklı anlatıyor. ben de diyorum ki evet TSK böyle diyor bakınız TSK'nın internet sitesi ve PKK böyle diyor bakınız özgür gündem gazetesi. bu anlayışın neresi taraflı anlamadım. soruna TSK tarafından bakmadığım için tarafsızlığımın tartışılması biraz tuhaf değil mi?PhilippoBruno 20:08, 23 Ekim 2007 (UTC)
Tarafsız bir maddeye sahip olabilmek için, konunun, hakkında yansız ve bağıntısız kaynaklardan bilgi edinilebilir olması ve maddeyle ilgilenenlerin yalnızca partizan veya fanatik editörler olmaması, gerekir. Niyetini bana yazdıklarınla ve şu cümlendeki çelişki ile anlamış bulunmaktayım. Tarafsız bir maddede yansız kaynak ararken sonra biranda taraflı kaynaklara yönelmen, taraflı kaynaklar göstermen ne yaman çelişkidir. Bu yazışmamızı ilgili davaya delil olarak sunuyorum. Teşekkürler.----Ddenkelmesaj 00:44, 25 Ekim 2007 (UTC
  • Burdaki değişikliklerini hangi amaçla yaptığını öğrenebilir miyim? Terörist ifadesi ikide bir taraflı diyorsun. Tamam anladık. O zaman bu sitenin kurallarını ingilizce vikipediden çevirerek oluşturmayacağız. Ha yok, sitenin felsefesi en.wiki temelli dersen o zaman en wikideki el kaide maddesinde yazan terörist ibarelerini çıkartacağız. Şehit olan erlerin isminin çıkartılmasına hele hele hiç anlam veremedim. Bu değişiklikleri hangi mantıkla ve hangi ihtiyaçla yaptığını öğrenebilir miyim?----Ddenkelmesaj 10:41, 23 Ekim 2007 (UTC)
Ayrıca bu tutumunu şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Resmen tarafsızcılık oynuyoruz. Kime göre tarafsız, neye göre tarafsız. Temel aldığın site bile çuvaldız kendine battı mı terörist diyor. Ya bu kuralları ordan çevirmeyeceğiz ya da eşit şartlarda oynayacağız bu ansiklopediciliği.----Ddenkelmesaj 10:43, 23 Ekim 2007 (UTC)

Selam Ddenkel, bu tartisma taktir edersen cok once yapildi; bu konuda karara varildi. Temel ilkelere gore neyi nasil tarafsiz yapacagimiz, "terorist" ve "teror" kelimelerini nasil kullanacagi detayi ile kararlastirildi. Yaptigim degisiklikler kisisel degildir; ancak sahsen kinama ozgurlugun var. Fikirlerine ve duygularina saygim var ancak sunabilecegin yer burasi degil. Dolayisiyle yukaridaki tartismani cok uzatmak niyetinde degilim. Anlayisla karsilayacagini umarim. Citrat 20:04, 23 Ekim 2007 (UTC)

Dedigim gibi dusuncelerine saygim var; temel ilkelere karsi ciktigini sanmiyorum ama yorumu konusu her zaman tartismaya aciktir. Onemli olan saygili ve sakin tartisabilmek. Kolay gelsin, Citrat 14:57, 25 Ekim 2007 (UTC)

Bende(F.fox) Normal görünüyor. Tarayıcınız ile alakalı bir problem olabilir. Kimi zaman benzeri sorunlar oluyor. Bir üstteki değiştiri ya da tümden maddeyi değiştiri deneyin isterseniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Euthygenes EPISTVLA 01:03, 25 Ekim 2007 (UTC)
Rica ederim , iyi geceler, iyi çalışmalar.
Euthygenes EPISTVLA 01:08, 25 Ekim 2007 (UTC)

  • tamamdır, ama nasıl yapıldığını ben de anlamadım. kolay gelsin. --kibelemesaj 06:37, 26 Ekim 2007 (UTC)

Ok dostum, yardımını bekliyorum..

başlık hakkında bilgilendirdiğin için teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Selam bu breakdance konusu için yazacaktım sana bilinçli olarak o konu başlığını değiştirmedim çünkü o konuyu ingilize dilden aradım break dance olarak aradım ve konu çıktı aynı türkçe dilden aradığımda konu çıkmadı ben de aynı konuyu bi daha açmak istemedim çünkü breakdance konusu vardı bende değiştireyim dedim.başlık hakkında bilgilendirdiğin için teşekkürler... genel olarak nette bazı yerlerde bitişik bazı yerlerde de ayrı yazılıyor... başlık hakkında bilgilendirdiğin için teşekkürler... buna benzer konularda yönlendirme olursa daha düzenli olur o zaman aynı konudan iki defa açılmaz... Benim Rap portal forum sitem var yalnız dış bağlantılarda sırf reklam yapmak amacıyla sitenin linkini koymuyorum koyduğum bilgiyi direk konu içeriğine yönlendiriyorum... sırf reklamını yapmak için sadece site linki verenler oluyor...

TrRap 13:30, 26 Ekim 2007 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Kopyala yapıştır olayı hakkında katılıyorum sana . Zaten ben benim sitemde yada başka bir siteden öyle bişey yapmam emin olmadığım ,hakkında bilgi sahibi olmadığım konulara girmem :) Bir de ben bu Resim ekleme işini denedim ama beceremedim galiba bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Saygılar TrRap 13:53, 26 Ekim 2007 (UTC)

Selamlar.Bu kullanıcı TrRap mesajlarını bana göndermeye çalışırken size gönderiyor.Haberiniz olsun.Yani yukarıdaki iki mesaj bana ait.Saygılar.Sağlamcıileti 13:59, 26 Ekim 2007 (UTC)

Vikipedi tartışmaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

konularında fikirlerinizi belirtmenizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim . Saygılarımla Cat 11:16, 27 Ekim 2007 (UTC)