Kullanıcı mesaj:Businessmann

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Göksun Çavdar isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--i.e.msj 14:26, 19 Nisan 2013 (UTC)

i.e.msj 14:28, 19 Nisan 2013 (UTC)

i.e.msj 14:28, 19 Nisan 2013 (UTC)

i.e.msj 14:28, 19 Nisan 2013 (UTC)

Göksun Çavdar[kaynağı değiştir]

  • Göksun Çavdar sayfasını oluşturdum, eksiklerimi söyleyin ona göre düzenleyeyim. Çalışmalarınızda başarılar.Bu imzasız yazı Businessmann (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Öncelikle hoşgeldiniz. Ben söz konusu sayfada bazı değişiklikler yaptım. Sizde bu örneğe göre maddeyi kaynaklandırabilirseniz {{KD}} şablonunu sayfadan kaldırabilirsiniz. Kaynaklandırmada kişinin aldığı ödül, hakkında çıkan haber, yazı, röportaj ve albüm bilgileri gibi eklemeniz gerekir. Ancak dikkat etmeniz gereken husus sıradan internet sitelerinin kaynak olarak eklenmemesidir. Daha çok tanınmış internet siteleri kaynak olarak eklenir. Yalnızca internet değil, ayrıca kitap, dergi ve gazete gibi yayın organlarında çıkan haberleri de kolayca ekleyebilirsiniz. Bunun için sayfayı düzenlediğiniz düzenleme bölümünün sağ üst köşesinde Kaynak yazılı bir başlık var. Bu başlığa tıkladıktan sonra sol alta Şablonlar şeklinde aşağıya doğru açılan menü geliyor. Bu menüden nasıl bir kaynak eklemek isterseniz size yardımcı olan bir şablon bulunuyor. Bunu kolayca kullanabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) burayı okuyabilirsiniz. Başka soru ve sorunlarınız varsa ben dahil tüm Vikipedistlere istediğiniz şekilde mesaj sayfalarından soru sorabilirsiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 06:50, 20 Nisan 2013 (UTC)

i.e.msj 17:41, 28 Nisan 2013 (UTC)

Reality 01:10, 18 Mayıs 2013 (UTC)