Kullanıcı mesaj:Billgeea

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Billgeea. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Eğitmenmahmut msj 20:37, 29 Mart 2014 (UTC)

Kayda değerlik? potansiyel vandalizm? Silinmesi gereken gelişigüzel özgün olarak oluşturulmuş yüzlerce madde varken il merkezinin 3 yıl başkanlığı kazanan kişiye kayda değerlik şablonu ekleniyor. Madde imla olarak berbat durumda düzenleniyor "potansiyel vandalizm" etiketi çıkıyor. Vikipedi sistemi ne ölçüte göre ilerliyor anlamadım? Bende 2-3 madde açıp katkıda bulunayım diyorum. Billgeea (mesaj) 06:56, 31 Mart 2014 (UTC)

Kayda değerlik için etiketin üzerinde gerekli bağlantılar mevcut. Potansiyel vandalizmi sistem otomatik yazar. Eğer vandalizm değilse devriyeler onaylar. Katkıda bulunmanız çok güzel fakat dediğiniz gibi yüzlerce eş değer maddeyi kayda değer olarak alamayız. Fark ettiklerimizi etiketliyoruz.Ayrıca bu konuşmanın yeri tartışma sayfası değil. Mesaj sayfanıza taşıyorum. --Ayrıntılı Bilgi|ileti| 07:21, 31 Mart 2014 (UTC)
Zaten bağlantıya baktığımdan dolayı diyorum. Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) bu değil mi? Biyografiler için. "Uluslararası, ulusal veya il/eyalet düzeyinde mevkiye sahip olmuş politikacılar; ve ulusal, il/eyalet yasama organlarının şimdiki ve geçmiş üyeleri." diyor. Kayda değer olmuyor mu? Vikipedi'ye bakıyorum. Valiler, Bakanlar, Belediye başkanları maddeleri dolu. Bunlar uydurma, tanınmayan, bilinmeyen kişiler değil ki. Gazetelerde, kitaplarda falan geçmiştir. Doğrudan kaynaklar girilmemiş. Bunların hepsi silinmesi mi lazım buna göre? Kaynaklar eklenmediği için. Anlamıyorum da ondan soruyorum yanlış anlamayın. Sayfayı ben açsam uğraşacak olsam şimdi kaynak eklerim, sorun değil. Mesela şu maddeyi açtım. 26 kaynak eklemişim. Bilecik'te 2009 Türkiye yerel seçimleri. Elbette birileri ekler. Billgeea (mesaj) 07:47, 31 Mart 2014 (UTC)
""Uluslararası, ulusal veya il/eyalet düzeyinde mevkiye sahip olmuş politikacılar; ve ulusal, il/eyalet yasama organlarının şimdiki ve geçmiş üyeleri." bu ikincil kriterdir. Birincil kriteri sağladıktan sonra gerekli açıklamayı tartışma sayfasında yapıp ya da maddede gerekli değişiklikleri yaparsanız "kayda değerlik" etiketini kaldırmaktan çekinmeyin. Zaten maddeyi silmeye aday göstermedim etiket ile bildirim yaptım. Bu konuda yapılması gereken budur. Düşünceyi belirtmek ve iyi niyetli olmak.İyi vikiler--Ayrıntılı Bilgi|ileti| 07:56, 31 Mart 2014 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba; Adil kullanım hakkında okumanızı öneririm: Vikipedi:Adil kullanım--Ayrıntılı Bilgi|ileti| 15:21, 1 Nisan 2014 (UTC)

  • Benim yaptığım değişiklikleri niye geri aldın? Girdiğim veriler zaten resmi veriler. Yerel gazetelerin YSK verileri. Ona bakarsan 2009 verilerini İHA'dan grdim. YSK'nın sitesinde yok. Özellikle iller.Billgeea (mesaj) 15:48, 1 Nisan 2014 (UTC)
Vikipedi:Köy_çeşmesi_(ilginize)#Seçim yasakları --Ayrıntılı Bilgi|ileti| 15:50, 1 Nisan 2014 (UTC)
Orada seçim yasaklarından bahsedilmiş. Seçim yasağı bitti. Kaynaklı veriler giriyorum. Trollük amacım yok. Amacım katkı. YSK'nın derli toplu veri açıklayacağı belli değil. Beldeler falan yok. 2009'da da sitesinde yoktu. Ajanslardan girdim. Benim yazdığım her şeyi sileceksen katkı yapmayayım.Billgeea (mesaj) 15:55, 1 Nisan 2014 (UTC)
Sizin yaptığınız katkıları silmek gibi bir amacım yok. Alınan karara göre 2014 YSK verileri olmadan değişiklik yapamayız. --Ayrıntılı Bilgi|ileti| 15:57, 1 Nisan 2014 (UTC)
Adil kullanım üzerindeki hatamı fark etmemi sağladığınız için teşekkürler.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 16:05, 2 Nisan 2014 (UTC)