Kullanıcı mesaj:Bezgin Gezgin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhaba Bezgin. VP:TSYH sayfasındaki tüm DD bağlantılarını TDK ile değiştirmişsizn ancak "mevzu" "cami" gibi kelimelere eklenen eklerin nasıl yazıldığı TDK sözlüğünde yok, DD'de var. DD kaynaklarını geri getirebilir misin lütfen? Ayrıca kelimeleri sadece ikinci sütuna eklediğin için sağ taraf uzayıp gitmiş, bir kısmını sola eklemek daha yerinde olur. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 18:10, 9 Şubat 2015 (UTC)
  • Örneğin en altta otoriteler arasındaki farklılıklar kısmında da DD başlığı altındaki "usul" sözcüğüne de TDK kaynağı eklemişsin. Bu tür gerekçesiz kaldırmalar yapılmamalı. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 18:16, 9 Şubat 2015 (UTC)
Merhaba. Uyarınız için sağ olun. Sayfanın 01.38, 2 Şubat 2015 tarihindeki sürümüyle 19.57, 9 Şubat 2015 tarihindeki iki sürümünü karşılaştırdım. Yani madde üzerinde ikimizin yaptığı son değişiklikler.
  • Dil Derneğinin sitesinden verilen bağlantılar, kullanıcıları Dil Derneğinin ana sayfasına yönlendiriyor, bağlantılar kırık ne yazık ki. Zaten ilk değişikliği yapmadan bağlantılara tek tek tıklamıştım. Dil Derneğinden kaynak gösteren kırık bağlantıları, Türkçenin resmî düzenleyicisi Türk Dil Kurumu sitesine yönlendirdim. Bu, daha doğru oldu sanki.
  • Maddede kaynağı değiştir üzerinden değişiklik yaptığımız için usul sözcüğünün sütununu gözden kaçırmışım. Maddeyi okuyanlar, Üzerinde otoritelerce anlaşmazlık olan bazı yazımlara bakarken Dil Derneğinin sitesinde söz konusu sözcükleri arayabilsinler diye sorgulama bağlantısını sütununun başına ekledim, bir de not yazdım.
  • Camiye gelen ekler Türk Dil Kurumunda var ancak mevzuya gelen ek yok. Onu da düzelttim.
  • Sıklıkla hatalı yazılan bazı kelimeleri düzenlediğim gün çok zaman harcamıştım. Sağ tarafa yığılma benim de dikkatimi çekmişti. Bir ara düzenleriz onu da. :)
  • Türk Dil Kurumunun sitesinden verilen bağlantılarda da kırık bağlantılar vardı, onları da düzelttim. Düzeltilen bağlantılar, maddeyi okuyanları maddedeki bağlantılara tıkladığında direkt Güncel Türkçe Sözlükteki sözcüğe yönlendirecek. Ayrı yazılan birleşik sözcüklere verdiğim bağlantıları sildim çünkü bağlantıda boşluk olduğundan sözcüğe direkt ulaşılamıyordu. Bu bağlantıları kısaltarak kaynak göstermek isterdim ancak buna da Vikipedi izin vermiyor bildiğiniz gibi. Söz ettiğim bağlantı budur. Bağlantıya dikkat ederseniz bağlantının sonunda "kelime=" yazıyor. Eşittirden sonra istediğiniz sözcüğü yazıp (ayrı yazılan birleşik sözcükler dışında) bağlantıyı istediğiniz bir yerde paylaşabilir, kişiye atabilirsiniz. İnsanlar, paylaştığınız bağlantıya tıkladığınızda direkt, Güncel Türkçe Sözlükteki sözcüğü görür. Ayrı yazılan birleşik sözcükleri bağlantıda boşluk bırakarak yazdığımız için söz konusu bağlantıyı paylaştığımızda ne yazık ki insanlar birleşik sözcükteki ilk sözcüğünü görür sözlükte. TDK'nin sitesine girip Güncel Türkçe Sözlüke herhangi bir sözcük yazdıktan sonra üstteki bağlantıyı kopyalayıp bir yerde paylaştığımızda ne yazık ki insanlar o bağlantıdaki sözcüğe ulaşamıyor çünkü TDK'nin o bağlantısında sıkıntı var. Kopyalanan bağlantı, az önce verdiğim bağlantıya hiç benzemiyor. Örneğin, Türkçeyi arattım. Benim verdiğim bağlantıda sözcük karşımıza çıkarken TDK'nin diğer bağlantısında önümüze yalnızca arama kutusu çıktı. Saygılarımla... --Bezgin GezginEvet? 20:41, 9 Şubat 2015 (UTC)
  • Anlayışın için teşekkürler, eline sağlık. Ana sayfaya yönlendirme işi benim de kafamı kuracalıyordu, demek ki çözümü buymuş. Listedeki sözcüklerin bir kısmını da sola almak lazım, tren gibi uzayıp gidiyor.--Abuk Sabuk 21:17, 9 Şubat 2015 (UTC)

6 Mart 2015 tarihli son yorumlar ışığında, madde hakkındaki düşüncenizi son bir kez daha belirtmenizi rica ederim. --85.107.105.82 14:10, 7 Mart 2015 (UTC)


Ermeni kırımı[kaynağı değiştir]

Saatlerce ozenti ile, turkce klaviyesiz kopya yapistir ile yapmis oldumum, ucretsiz katkilarimi bir cekide silivermissiniz. Ne yani, butun yapmis oldumum dil duzeltmeleri, kaynak sunmalari arasinda hic bir tane bile uygun katkida bulunmamismiyim efendim ? Pek cok tutkce hatalari bile almamissiniz. Acaba okudunuz mu bari farklari ? Bu tip sansurler nedeniyle turkcede vikipedi bu kadar perisan durumda zaten. Saygilar. Nariai (mesaj) 17:30, 2 Temmuz 2015 (UTC)

Diyapazon, 15:14, 5 Temmuz 2015 (UTC)

PKK saldırıları[kaynağı değiştir]

Selamlar. PKK saldırıları ve çatışmaları kronolojisi (2010'lar) maddesindeki katkılarınız için teşekkürler. Ben de fırsat buldukça güncel tutmaya çalışıyorum. Bir önerim var. Açıklama kısmını mümkün oldukça kısa tutmalı. Okunurluğu özellikle mobilde azaltıyor. Mesela il ve ilçe zaten tabloda var. Köy ya da mahalle adıyla başlamak yeterli olabilir. Ayrıca şehit isimleri de mutlaka yer alması gerekir diye düşünüyorum. Dağlıca gibi çok sayıda şehit varsa dipnotta not olarak eklenebilir. En son siz ekleme yaptığınız için önce bir fikrinizi alayım dedim. Sonra maddenin tartışma sayfasında konuyu açabiliriz. Saygılar, iyi vikiler ve iyi bayramlar. Sultan Galiyev (mesaj) 09:23, 27 Eylül 2015 (UTC)

Üzerinde otoritelerce anlaşmazlık olan bazı yazımlar[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi:Türkçede sık yapılan hatalar maddesinde "Üzerinde otoritelerce anlaşmazlık olan bazı yazımlar" kısmına eklediğim sözcükleri "Sıklıkla hatalı yazılan bazı kelimeler" kısmından çıkarmıştım. Geri almışsınız ve "Üzerinde otoritelerce anlaşmazlık olan bazı yazımlar için ayrı başlık boşuna yok" diye açıklama girmişsiniz. Bence de boşuna yok, o yüzden diğer taraftan sildim. İki tarafta birden yer alması tutarsız olacaktı. Sorun, "Üzerinde otoritelerce anlaşmazlık olan bazı yazımlar" kısmına eklediğim yeni sözcükler ise Dil Derneği Yazım Kılavuzundan tek tek kontrol edebilirsiniz. Sorun bu değilse neden bazı kelimeler iki başlıkta birden yer almalı diye düşündüğünüzü açıklayabilir misiniz? --spAs (mesaj) 00.55, 5 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]
Türk Dil Kurumu, ne kadar eleştirilse de Türkçenin resmî düzenleyicisi. TDK'yi kaynak alıp "Sıklıkla hatalı yazılan kelimeler"de kelimelerin yanlış ve doğru yazımlarını gösterdikten sonra yazımında görüş ayrılığı bulunan kelimeleri, "Üzerinde otoritelerce anlaşmazlık olan bazı yazımlar"da irdelemek; Vikipedi'ye daha yakışır bir tutum olur görüşündeyim. Yeni eklediğiniz her kelimeyi de çıkarmadım, Dil Derneğinin sitesinden arattım. Önce şunu belirteyim ki yönlendirme (→) içeren madde başları, doğru yazım değil. Türk Dil Kurumunda "bakınız" yazan madde başları da öyle. Bu madde başları, kelimelerin doğru yazımına yönlendirilmek için yazılmış. "Kâkül-kâhkül" ve "makine-makina", bu nedenle çıkarıldı. Ayrıca bende de Dil Derneği "Yazım Kılavuzu"nun 10'uncu baskısı bulunmakta, bu baskıdan sonra 11'inci baskısı da çıkmış. Sizdekinin hangi baskı olduğunu bilmiyorum ancak Dil Derneği de yazımlarda değişikliğe gidiyor. "Üzerinde otoritelerce anlaşmazlık olan bazı yazımlar" başlığında eskiden "sekülarizm-sekülerizm" bulunuyordu ancak Dil Derneği, yazımda değişikliğe gidip "sekülarizm"i kabul ettiği için listeden çıkarmıştım. İnternet sitelerindeki "Yazım Kılavuzu"nda "sekülerizm" bulunmasına karşın sözlüklerinde "sekülerizm" değil, "sekülarizm" var. "Kâkül-kâhkül"de yönlendirme olmasına karşın "Yazım Kılavuzu"nda ikisi de var. "Antartika"yı da sözlüklerinde bulamadığım için çıkarmıştım ancak "Yazım Kılavuzu"nda kelimeye yer vermişler, bunu yeniden ekleyebilirsiniz. "Kâkül-kâhkül" meselesi ve sözlükleri ile "Yazım Kılavuzu"nun tutarsızlığı aklımı kurcalıyor. Bu konu, yanıt verirlerse e-posta yoluyla Dil Derneğine sorulabilir ancak önceden birkaç e-postama yanıt alamadığımı hatırlıyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim. --Bezgin GezginEvet? 03.12, 5 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]

Sizleri Kuzey Makedonya Vikiprojesine davet ediyoruz![kaynağı değiştir]

Vikiproje Kuzey Makedonya davetiyesi
Vikiproje Kuzey Makedonya'ya davetlisiniz! Bu vikiprojeye katılmak isterseniz katılımcılar listesine adınızı ekleyip Vikiproje Kuzey Makedonya'yı geliştirmeye başlayabilirsiniz. İyi günler.


--Veselov350💬 08.26, 24 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]


== kaynaklı içeriğin silinmesi ==

selam, şuradaki değişikliğinizle kaynaklı içeriği ortadan kaldırmışsınız. geri alındığını haber vermek istedim. kolay gelsin. --kibele 10.53, 7 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Kibele, kaynaklı bilgideki "Başak Demirtaş", Selâhattin Demirtaş'ın eşi değil yani isim benzerliği var. İngilizce Vikipedi'de de isim benzerliği olduğunu belirterek söz konusu kaynağı ve bilgiyi çıkarmıştım. Bu nedenle ben de değişikliği geri alıyorum. Ayrıca siz de değişiklik geri alırken yazım, noktalama ve düzgün Türkçe de ortadan kaybolmuş. Böyle bir durumda kaynaklı bilgiyi elle eklemek daha doğru olacaktır. Kolay gelsin. --Bezgin GezginEvet? 14.22, 8 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
@Bezgin Gezgin anlayamadım. onbeş kaynaklı madde tamamen kaynaksız hâle gelmiş, hangi kaynaktan söz ediyorsunuz. türkçe vb. düzeltmeler ikinci konumuz. geri alıyorum, tartışma sayfasına buyrun. --kibele 16.22, 8 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
@Kibele O zaman kaynaklı "içeriği" değil, kaynaklı "içerikleri" diyecektiniz. Türkiye'de yaşayan biri için İngilizce kaynaklar olmasın diye kaldırdım içerikleri. Madem Vikipedi'ye katkıda bulunmak istiyorsunuz, değişiklikleri geri almak yerine kaynakları bulun da siz ekleyin bir zahmet. --Bezgin GezginEvet? 16.40, 8 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Formula yetiştirme serileri görev gücü davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Formula 1 yetiştirme serileri görev gücü davetiyesi
Merhaba Bezgin Gezgin', Formula 1'in yetiştirme serileri ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Formula yetiştirme serileri görev gücüne katılmak için sizi davet ediyoruz. Daha fazla bilgi için görev gücü sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar --MediaWiki message delivery (mesaj) 12.15, 18 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]


VikiProje Formula 1 İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

VP Formula 1 iş birliği projesi davetiyesi
Selamlar Bezgin Gezgin! Formula 1 Vikiprojesinin iş birliği projesinde bu ayın konusu 2010'dan 2019'a kadar yapılan Grand Prix'lerin kırmızı bağlantılarının açılması ve varolan sayfaların geliştirilmesi seçilmiştir. Katılımınızı beklemekteyiz İyi çalışmalar! --MediaWiki message delivery (mesaj) 18.28, 31 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

--Pamfilyalı (mesaj) 18.28, 31 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

VikiProje Formula 1 İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

VP Formula 1 iş birliği projesi davetiyesi
Selamlar Bezgin Gezgin! Formula 1 Vikiprojesinin iş birliği projesinde bu ayın konusu 2010'dan 2019'a kadar yapılan Grand Prix'lerin kırmızı bağlantılarının açılması ve varolan sayfaların geliştirilmesi seçilmiştir. Katılımınızı beklemekteyiz İyi çalışmalar! --MediaWiki message delivery (mesaj) 16.54, 21 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

--07 (mesaj) 16.54, 21 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

VikiProje Formula 1 İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

VP Formula 1 iş birliği projesi davetiyesi
Selamlar Bezgin Gezgin! Formula 1 Vikiprojesinin iş birliği projesinde bu ayın konusu 2010'dan 2019'a kadar yapılan Grand Prix'lerin kırmızı bağlantılarının açılması ve varolan sayfaların geliştirilmesi seçilmiştir. Katılımınızı beklemekteyiz İyi çalışmalar! --MediaWiki message delivery (mesaj) 15.51, 15 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]

07 💬 15.51, 15 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Redaktör Yıldızı
Elinize sağlık. Kolay gelsin. :) --stultiwikiabana yaz 01.30, 4 Ekim 2023 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.40, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Bezgin Gezgin, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Bezgin Gezgin, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]