Kullanıcı mesaj:Bermanya/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Vikipedi'ye hoş geldiniz. Fransızca bildiğinizi gördüm. Rica etsem Mammouth maddesi için Fransızca bir yazıyı çevirebilir misiniz? Benim Fransızcam yok da. Yazı şu;
?Fin 2009, il perdra son enseigne Mammouth à sa réouverture suite à son agrandissement pour prendre celle d'Auchan[1], soit 40 ans après l'ouverture du 1er magasin Mammouth. -Avenir de l'enseigne- Selon un article sur le réseau Viadeo, Pierre Palourd à la direction des achats du Groupe Auchan depuis 1999, deviendra à l'horizon 2011 le Directeur Général du nouveau réseau de distribution Mammouth[2]. Cette volonté du Groupe Auchan s'appuie sur la situation concurrentielle actuelle dans les hypermarchés. Pierre Palourd insiste sur la mise en place de la marque Mammouth à travers sa notoriété, restée dans l'esprit des français.--Gökçє Yörük mesaj 17:46, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler. Vakti önemli değil. Ayrıca bilmem yenimisiniz, eğer öyleyseniz herzaman yardıma hazırım. Esenlikler dilerim.--Gökçє Yörük mesaj 17:55, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Tekrardan çok teşekkür ederim. Maddeye ekleyeyim. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 18:12, 3 Ekim 2009 (UTC)

Pope Anacletus[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben bugün Pope Anacletus maddesini çevirdim ve ansiklopedik olarak yazdım. Çalışmam sürüyor. Ancak, papalar listesindeki tüm papaların başında "Pope" (ingilizce terim var) bunu düzeltebilir misiniz? Sonra ad değişikliği ile maddelerin boşuna silinmesini istemiyorum. Teşekkürler. İyi vikiler. --Bermanya 13:30, 4 Ekim 2009 (UTC)

Hmm. Başlığını bizzat Türkçeleştirin. O zaman derginiz kalmayacaktır. Takabeg ileti 13:33, 4 Ekim 2009 (UTC)
Birde Türkçe Vikipedide Papa XYZ şeklinde madde başlıklarında ünvan kullanılmıyor. Anlam ayrımı için lazım olduğu takdirde tırnak içinde eklenir. Takabeg ileti 14:16, 4 Ekim 2009 (UTC)

Olsun daha iyi olurGöz kırpma. İngilizcede öyle ama, türklerde hep başında kullanıyoruz. öyle olması daha iyi olmaz mı sizce? Ayrıca birşey isteyecektim: ben papalar listesinde, "resim" bölmünün de açılmasını istiyorum. İngilizce VP'den resimlerini alıyorum. Böylece, resim koyarak geliştiririz. Lütfen tabloda resim bölümü açabilir misiniz? --Bermanya 14:19, 4 Ekim 2009 (UTC)

Vikipedi:Adlandırma kuralları Takabeg ileti 14:24, 4 Ekim 2009 (UTC)

Madde silindi. İyi çalışmalar. --Eldarion 11:23, 6 Ekim 2009 (UTC)
Söz konusu madde internetteki başka kaynaklardan kopyalama yapılarak oluşturulduğu için telif ihlali sebebiyle silindi. Şu haliyle geri gelmesi mümkün değil. Kolay gelsin. --Eldarion 13:59, 6 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Şu sıralar molada olduğum için ne mesajınızı ne de denetçi isteğinizi fark ettim; özür dilerim. Bir başka denetçi arkadaş sonlandırmış. Tekrar özürlerimi sunarım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:08, 6 Ekim 2009 (UTC)

"faili meçhul kıyak" yazı içeriğini "kısa" bulduğunuzu anlıyorum. oyunu sıkmadan ve öz anlatmaya gayret gösterdim. silinmemesi için ne yapmamı önerirsiniz?


Silinmesi gereken sayfalar[kaynağı değiştir]

bu tip sayfaları gördüğünüzde {{sil}} şablonunu kullanabilirsiniz. kullanım şekli {{sil|silme nedeni}} biçimindedir. kolay gelsin.

Görünce söyleyesim geldi. Vikipedi:Botlar sayfasında bazı şeyler, de de yazılımı bulunuyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 18:46, 7 Ekim 2009 (UTC)

Yeni maddeler ve Son Değişiklik Devriyeliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, VP:SDD'lik yaparken özellkile yeni açılmış maddelere bir etiket yapıştırmadan önce mutlaka basit bir google araması ile metnin telifli olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Aksi taktirde telifli metinleri kaçırmış oluyoruz. Teşekkürler. --Manco Capac 10:44, 9 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba. Telif hakkı ihlaliyle ilgili mesaj atmak için şablonun kodu nedir? teşekkürler. --Bermanya 11:12, 9 Ekim 2009 (UTC)

{{Template:Telif hakkı-yeni}} Takabeg ileti 11:21, 9 Ekim 2009 (UTC)

Değişiklik Hakları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Köy Çeşmesindeki cevabınızı henüz bugün görebildim. Ricanızı da yerine getirdim ve konuşmalara baktım: Konuşmalara bakıldığında böyle düşünenin ilk ben olmadığı, ve bazı kişilerin de aynı görüşü savunduğu açıkça ortada. Ancak, benim isteğim şu nedenle idi: Eğer ki vikipedi, vandalizmi yok etmek istiyorsa işte o zaman ilk adım bu olabilir. Anonim kullanıcılarda mı daha çok, vikipedistlerde mi daha çok vandalizm oluyor? Tabii ki anonim kullanıcılar. Çünkü; vikipedi kurallarını doğru dürüst bilmiyorlar, bu özgür ansiklopediye zarar vermeye çalışıyorlar. Ancak, vikipedist olanlar ise kuralları biliyor, vikipediyi seviyor. Bu apaçık ortada. Vandalizmi önlemek için tüm vikipedistler dahi devriye olsa bile, bu hak tanındığı sürece vikipedide vandalizm devam eder. Hepimiz istiyoruz ki madde sayısı artsın, tüm maddeler iyi-güzel olsun, vikipedistler iyi geçinsin... Ama anonim kullanıcılar, dıaşrıdan gelen bir yabancı gibi. Vikipedinin daha gelişmesi, vandalizmin kalmaması, tüm maddelerin kaliteli olması için, bunu yapmak ilk ve en yararlı adım olacaktır. Teşekkürler... --Bermanya 10:38, 9 Ekim 2009 (UTC)

  • merhaba, vikipedi'nin temel felsefesi anonimleri dışlamaz. vandalizm oranları sizin söylediğiniz gibi olsa da anonimlerin değişiklik yapmalarını tamamen engellemek söz konusu değil. ancak okumanızı önerdiğim konuşmalardan da anlaşılacağı gibi kısmi önlemler alınabilir. bu da topluluğun konuyu gündemde tutması ve ortak kararlar vermesiyle mümkün. kolay gelsin. --ki bl 13:08, 9 Ekim 2009 (UTC)

Pardon, ben bu siteye üye olalı 1-1.5 ay oldu. Vikipedi'yi tanıyorum hala Bir sorum olacaktı: Bot statüsü almak isteyenler, BOT yazılımını kendilerimi yapıyor ya da görevini kendileri belirleyip de, vikipedi kendisi mi yazıyor? Bu konuyu kısaca özetleyebilir misiniz? Teşekkürler... --Bermanya 18:42, 7 Ekim 2009 (UTC)

  • evet bizzat kendileri yazıyorlar.. --ki bl 17:13, 9 Ekim 2009 (UTC)

Her zaman.

Vito Genovese 15:59, 10 Ekim 2009 (UTC)


Şu an siteye ulaşılamıyor ama sabah girmiştim sanırım, yani 2 gündür süren bir durum olmasa gerek. Birkaç saate tekrar kontrol ederim.

Vito Genovese 16:04, 10 Ekim 2009 (UTC)

center
Sevgili Bermanya'nın,
Kısa zamanda kaydettiği büyük yol, kazandığı VikiDeneyim ve etkin bir biçimde sürdürdüğü SDD Devriyeliğinin artarak devam etmesi dileğiyle...Saygı/Sevgilerimle. Bora Mesaj 11:50, 12 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba. Bu kullanıcı sizin uyarılarınıza hala uymadı ve yine aynı vandalizmi yaptı. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Teşekkürler... --Bermanya 11:31, 13 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Ben engelleme fonksyonuna sahip değilim. Vikipedi:Şikâyet sayfasını kullanabilirsiniz. 78.174.3.9 IP no'lu kullanıcıyı Kibele engelledi. İlginiz için teşekkür ederim. P.S. Papa listesine resimleri eklediniz mi ? Takabeg ileti 11:35, 13 Ekim 2009 (UTC)


İlhan Mansız[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kırım Tatarlığı bir milliyettir. Siz bir kişinin milliyetini silme hakkını nasıl buluyorsunuz? Madde içinde Türk asıllı Alman yazıyor da neden Kırım Tatarı asıllı Türkler yazılamıyor? Wikipediada ulusal, milli, etnik, dini vs. gibi ayrımcılıkların yapılması yasaklanıyor!!! Lütfen yaptıklarınızı geri alınız. --195.110.6.24 10:00, 14 Ekim 2009 (UTC)

Eğer ki sizin dediğiniz gibi Kırım Tatarı bilgisi ırkçılık yapmak ise wikipediada yer alan Kategori: Türkler altında olan her şeyi silmek gerekiyor. İlhan Mansız'ın ve Halil İnalcık'ın Kırım Tatarı olduğu bilgisi doğrudur ve ansiklopediktir. Kırım Tatar halkının önemli simge isimlerinden olan bu kişilere karşı takındığınız ayrımcı tutumu lütfen kaldırınız. Başka etnik topluluklara karşı lütfen daha "nezaketli" olunuz. --195.110.6.24 10:17, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhaba; gördüğüm kadarıyla engellenmeyi gerektirecek bir durum ortada yok. Ancak arkadaşlar bilir ki; bu gibi politik, etnik vb. tartışmalara katılmıyorum. Bu nedenle bu konular hakkında daha fazla araştırmacı bir arkadaş olan Kullanıcı:Takabeg yada hizmetlilerden bir arkadaşa danışmanızda yarar var. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   19:21, 14 Ekim 2009 (UTC)

Merhabalar... Düşündüm de siz vikipedide en deneyimli, en yardımsever ve en çalışkan kullanıcılardansınız. Değişiklik sayınız rekor düzeyde... Kim bilir ne kadar mutlusunuzdur. Sizi, Vikipedide hizmetliliğe aday göstermek istiyorum. Hizmetli olarak sizi aday gösterebilir miyim? Teşekkürler... --Bermanya 19:08, 14 Ekim 2009 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Hizmetliliği de hezimetliliği de düşünmüyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:18, 14 Ekim 2009 (UTC)
Çok Mer30. Takabeg ileti 21:02, 14 Ekim 2009 (UTC)

Muammer Karaca[kaynağı değiştir]

merhabalar. vp anasayfasında, "ölümler" başlığı altında yanlışlıkla Muammer Karaca belirtilmiş. bildiğiniz üzere Muammer Karaca, 8 Kasım 1906'da doğdu, 28 Nisan 1978'de vefat etti. ancak doğum tarihi, vefat tarihi olarak belirtilmiş. düzeltilmesini rica ediyorum. iyi çalışmalar... --Bermanya 14:39, 8 Kasım 2009 (UTC)

Merhabalar, ilginiz için teşekkürler. Düzeltildi. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 15:03, 8 Kasım 2009 (UTC)

Madde Üst Kutuları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bugün farkına vardım; vikipedideki maddelerin üstünde "Daima Vikipedi", "Torununuzun torununun torunu için" vs. kutular koyulmuş. Bunları doğru bulmuyorum. Çünkü; vikipedi maddelerindeki reklamsız, resmi bir üsluba sahip, ansiklopedik bilgileri olan ve kendini övmekten kaçınan "Harika" bir ansiklopedi olarak görülüyor. Bu kutulardır ki, maddelerde ki resmi ve ciddi üslubu, reklamsız üslubu ve kendini övmekten kaçınan vikipedi benliklerini yok saymıştır. Bir kutucukta "Daima Bilgi, Daima Reklamsız, Daima Vikipedi" yazılmış. Doğrudur. Ancak, bu kutucukta bir reklam olarak sayılabilir.Sizden ricam şudur ki; gerekli yetkiniz olmasa bile bu kutuların kaldırılmasını sağlamaktır. --Bermanya 10:53, 13 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba, aslında aksine bunlar vikipediyi reklamdan uzak tutmak için yapılan işler...Vikipedinin bağış kampanyasının tanıtımı...Lütfen bu tanıtımları bir reklam olarak ya da ciddiyetten uzak bir girişim olarak görmeyiniz. Bu tanıtımlar tüm dillerde vikipedilerde yer alıyor, Türkiye'den zaten kayda değer bir bağışçı katılımının varlığını bilmiyoruz. Bunlar kendini övmekten çok, bağışçıları heveslendirmeye yönelik ifadeler, örneğin "Daima Vikipedi" sloganı için Köy çeşmesinde duyuru yapılmıştı, (hatta tüm çeviriler için) ama slogan seçiminde birkaç kullanıcı dışında ilgilenen olmadı. Oybirliğiyle çeviride bu slogan kullanıldı. Metawiki'deki metnin Türkçeye çevriminden ibarettir, tüm dillere de aynı metinden çevrildi...Fikrinizi değiştirebildim mi ya da yumuşatabildim mi bilmiyorum ama tekrar ediyorum bu tanıtımlardan bir negatif duyguya kapılmayınız...İlginiz ve samimiyetiniz için teşekkür ederim, aklınıza takılan yerler varsa bildiklerimi paylaşmaya hazırım...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 11:02, 13 Kasım 2009 (UTC)

interwiki'ler[kaynağı değiştir]

Selam. Gördüğüm üzere Vikipedi'de yeni sayılırsın. Madde girişlerinde dikkat etmediğin ya da sanırım bilmediğin bir noktaya değinmek istiyorum. Buradan görebileceğin gibi, interwiki bağlantıları koymak o maddenin olduğu diğer Vikipedi'lerle bağlantıyı sağlamakta... Bu yüzden maddelere kategorilerin yanında, Vikipedi'nin standartları için interwiki bağlantıları da eklemeni rica ederim...--вяí¢αи76ileti 15:32, 14 Kasım 2009 (UTC)

Merhabala. Marduk (efsanevi gezegen) maddesi tamamiyle değiştireceğim. Çünkü; NASA'da ki bilim adamları ve IRAS uzay teleskobu bunu tamamiyle kesinleştirdi. istediğiniz takdirde kanıt olarak güvenilir web siteleri gösterebilirim. bunu söylememin nedeni; bu maddenin ismini ve içeriğini komple değiştireceğim için başlattığım madde olarak gösterebilir miyim? Yoksa normal bir değişiklik olarak mı? İyi vikiler... --Bermanya 15:17, 14 Kasım 2009 (UTC)

Madde düzensizdir ve kaynaksız. Onları gerekçe göstererek kaynaklı bilgiler ile değiştirmek ümkündür. Marduk (efsanevi gezegen) maddesi diğer vikilerde yoktur. İngilizce Vikide bile w:en:Astronomical objects proposed in religion, astrology and ufology maddesinin bir bölümü. Bu maddeyi açmak daha mantıklı gibime geliyor. Marduk (gezegen) maddesi olarak geliştirmeyi düşünüyorsanız çoooooook iyi bir şekilde kaynaklandırmanız gerekiyor. Başlattığım madde olarak gösterme konusuna gelince, isterseniz gösterin. Bence önemsiz bir şey. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:33, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • merhaba, madde sizden önce vandallanmış, etiketleri ve viki bağlantıları yok olmuştu, eski sürümüne geri aldım. ayrıca sizin eklediğiniz bölümün de telifli olma ihtimali var ve kaynaksız. lütfen, ekleyeceğiniz içeriğin kaynaklı olmasına dikkat edin. teşekkürler. --ki bl 15:11, 30 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Bermanya,

Düzelttim, teşekkür ederim haber verdiğin için.

Sevgiler

Vito Genovese 11:31, 4 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba; kendisi bir sakınca görmüyorsa bizce de sorun değil. Reklam vs. bir girişimi yok. Bildirdiğiniz için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   16:00, 2 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya,

İmzada herhangi bir olağandışılık göremiyorum. Senin gördüğün sorun nedir?

Vito Genovese 23:46, 2 Ocak 2010 (UTC)


Zevkti!

Sevgiler

Vito Genovese 23:49, 2 Ocak 2010 (UTC)

Arşiv sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Mesaj sayfasınızı arşivlemişsiniz, öncelikle elinize sağlık. Yalnız arşiv sayfanızı Arşiv 1/06 Eylül 2009-02 Ocak 2010 madde olarak açmışsınız. Kullanıcı altsayfalarınızdan biri olarak açmanız lazım. Örneğin Kullanıcı mesaj:Bermanya/Arşiv 1 veya Kullanıcı mesaj:Bermanya/Arşiv 1/06 Eylül 2009-02 Ocak 2010 sayfalarına taşıyabilirsiniz ilgili sayfayı sonra ben madde olan sayfayı silerim. İsterseniz ben de açabilirim örnek olması amacıyla. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 23:52, 2 Ocak 2010 (UTC)

peki. ben arşiv açmada oldukça acemiyim. siz açabilirseniz çok mutlu olurum. buyurun... teşekkürler. --Berm@nyaİleti 23:53, 2 Ocak 2010 (UTC)
Bitti :). Bundan sonra aynı şekilde "Kullanıcı mesaj:Bermanya/Arşiv 2" vs. şeklinde sayfa açıp yapabilirsiniz siz de. Başka sorularınız istekleriniz olursa lütfen çekinmeyin. Her zaman yardımcı olmaya çalışırım seve seve, her vikipedist gibi. Sevgiler--Merube 89msj 23:56, 2 Ocak 2010 (UTC)
O kadar koca tepsi baklava getirirsiniz de size ikram etmez miyim :). Baklava için çok teşekkürler, tatlı tatlı yiyelim hadi :)) --Merube 89msj 00:08, 3 Ocak 2010 (UTC)
Selamlar. Konu ile ilgili bilgiyi bu sayfadan alabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 08:26, 4 Ocak 2010 (UTC)

Antikor maddesine sil etiketi koymuşsunuz. Maddenin geçmişine bakarsanız sadece içeriğinin bugün değiştirilmiş olduğunu, eski içeriğinin düzgün olduğunu görebilirsiniz. Eski versiyonunu geri getirdim. --İnfoCan 18:31, 5 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkür ederim Bermanya,

Zahmet etmişsin.

Sevgiler

Vito Genovese 20:45, 11 Ocak 2010 (UTC)

teşekkür ederim. yanlışlıkla öyle bir mesaj atmışım o anonime. düzelttiğiniz için teşekkürler... iyi vikilemeler! --Berm@nyaİleti 20:16, 11 Ocak 2010 (UTC)

  • Öncelikle geç cevap için kusura bakmayın lütfen. Rica ederim, her zaman. İyi wikilemeler.--CnkALTDSmesaj/message 20:46, 11 Ocak 2010 (UTC)

Silinecek sayfa[kaynağı değiştir]

  • Tabii ki silerim, hatta sildim bile. Umarım iyisinizdir? Viki'ye katkılarınızın azalmaması ve daha sık karşılaşmak umuduyla, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   20:55, 11 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba, bu şablonda bir sorun olabilir, kontrol eder misiniz? Çünkü; yazdığım Anicetus maddesi ve Soter maddesi (İlk papaların içerisinde 11. ve 12. sıradalar) içeriksiz olarak görünüyor. İyi çalışmalar... --Berm@nyaİleti 11:52, 12 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba, halloldu:). Şablon geçmişinden bakarsanız, sadece küçük bir değişiklik yaptığımı görürsünüz. Daha sonra gene olursa benzer değişikliği yapabilirsiniz. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 11:55, 12 Ocak 2010 (UTC)
Merhabalar. Öncelikle eklediğiniz maddeler ve çalışmalarınız için çok teşekkürler ve ellerinize sağlık. Yeni maddeler eklediğinizi ancak bunlara interwiki eklemediğinizi farkettim. Hyginus ve Anicetus maddelerine interwikileri ekledim, ayrıca içbağları biraz artırdım ve maddenin adının kalın yazıyla görülmesini düzenledim. Bundan sonra maddelere interwikilerini eklemeyi eksik etmezseniz çok sevinirim. Nasıl eklendiğini yaptığım geçmişten nasıl bir değişiklik yaptığıma bakarsanız görebilirsiniz. Çalışmalarınız için tekrar teşekkürlerimi sunar, kolaylıklar dilerim. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 23:29, 12 Ocak 2010 (UTC)
İlginiz ve anlayışınız için çok teşekkürler. Unutkanlık hepimizin ortak sorunu :). İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 22:39, 13 Ocak 2010 (UTC)

Şimdi bir inceleyin bakalım. Eğer istediniz gibi olmuşsa şablon kaldırılabilir şahsi düşünceme göre. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 13:58, 15 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba, evet maddeye katkıda bulunmuşsunuz ellerinize sağlık. Ancak; resimleri düzenleyip şablonu kaldırmanızı rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:02, 15 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba, evet gerçekten maddeyi geliştirmişsiniz. Tekrar ellerinize sağlık. Keşke resimleri kaldırmasaydınız ama neyse. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:22, 15 Ocak 2010 (UTC)
  • Resimler, ilgili köyden ziyade şahsa dahil olduğundan dolayı kaldırılmıştır.(Panelden resim isimlerine bakabilirsiniz.) Güzel katkılarınızla çalışmaya devam, Vikipedi'de yapacak çok iş var. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 14:27, 15 Ocak 2010 (UTC)

Eğer yardımcı olursanız maddeyi genişletmem daha kolay olur. --isimweb 22:22, 15 Ocak 2010 (UTC)

Minik Bir Uyarı Detayı[kaynağı değiştir]

  • Şu değişikliği yapmak yerine geçmişe bakıp yapılan değişikliği geri almalıydınız. Lütfen daha dikkatli olalım. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 17:11, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Ve bu sayfada telifli olduğundan dolayı silinmeli. Önce metinden minik bir kısım kopyalayıp herhangi bir arama moturunda aratıyoruz çıkan ilgili metin herhangi bir site içerisinde yer alıyorsa o maddeye telifli olduğundan dolayı silinmeli bilgirgesi koyuyoruz. Ve anonimlere uyarı mesajları atmayı unutmayalım lütfen :) İyi vikilemeler.--CnkALTDSmesaj/message 17:20, 17 Ocak 2010 (UTC)

bilgiye gerek yok[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, bana telif ihlali olup olmadığını nasıl öğreneceğimi, anonim kullanıcılara mesaj atmamın gerekliliğini öğretmenize gerek yok. Gerekli bilgiye sahibim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:22, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Ben yaptıklarınızda bilmediğinizi söylemedim. Elbette biliyorsunuzdur. Fakat biraz daha dikkatli olmanızı istedim sadece. Kırgınlık olmasın lütfen. İyi vikilemeler.--CnkALTDSmesaj/message 17:33, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba, kırgınlık çıksın istemem iki vikipedist arasında. Ama metinden bir parça kopyalayıp yapıştırıyoruz kadar ince ayrıntısına inince, "bilmiyorsunuz" gibi bir mesaja dönüştü. Bu konu burada kapansın, önemsiz birşey nedeniyle kırgınlık olmasını istemiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:39, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Herhangi bir endişeye mahal yoktur. Çalışmaya devam.--CnkALTDSmesaj/message 17:41, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba; sanırım artık zarar vermiyor, yaptıklarına bakılırsa bir çocuk. Engellemeye gerek yok. Haber verdiğiniz için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   20:43, 18 Ocak 2010 (UTC)
  • M~erhaba; "bölüm çizgisi" dediğiniz nasıl bir işaret? Sayfayı değiştir dediğinizde alttaki Değişiklikleriniz anında görünür olacaktır. uyarısının hemen altında bulunan Ekle de sembolleri seçin,, belki gelen semboller arasında vardır? Bİr de yeni kullanıcılara "hoşgeldin" derken kullanıcı isminin uygun olup olmadığına bakabilir misiniz? ÖZellikle ticari isimler kullanılamıyor. (örnek:Timtiminternetcafe) Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   14:32, 19 Ocak 2010 (UTC)
  • Diğer sembolleri de kontrol eder misiniz? Ben de hiç kullanmadım, varolduğunu biliyorum. Umarım işe yarar. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   14:35, 19 Ocak 2010 (UTC)

SODAP maddesinin oylamasındaki yaklaşımınız için teşekkür ederim. Umarım madde kalır ve uyarılara göre gerekli düzeltmeler de yapılabilir.--Dayanisma 20:37, 19 Ocak 2010 (UTC)

  • Kullandığınız "hoşgeldin" şablonu eski olduğundan size kendi edit.js şablonumu uyguladım, bir bakın beğenmezseniz geri almamız mümkün. Umarım bu "müdahale"mi mazur görürsünüz?  Levent İleti Katkılar   21:31, 19 Ocak 2010 (UTC)
  • Geç değil, yeni yazmıştım. Hoşgörünüze ve içten gönüllü katkılarınıza teşekkürler, iyi geceler. Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   21:47, 19 Ocak 2010 (UTC)

Alımınızı gerçekleştirdim, konuya vakıf olduğunuzu göz önünde bulundurarak size bilgilendirme mesajı atmıyorum, gerekli durumlarda soru sormaktan çekinmeyin, sevgiler... --e.c. 01:56, 20 Ocak 2010 (UTC)

Hiç bir farkı yok, o şaka olsun diye konulmuş bir tabirdir, sevgiler... --e.c. 02:19, 20 Ocak 2010 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya,

Yapılan iş çok zor bir iş olmadığı için geç kalmış sayılmazsın aslında, 4 günde bile birincilik almak mümkün.

Gelecek haftanın iş birliği ise bu iş birliği projesi sona erdiğinde duyuracağım. Öyle yapıyorum her hafta, haksızlığa neden olmamak adına.

Sevgiler

Vito Genovese 19:51, 20 Ocak 2010 (UTC)


Tabii, haber veririm.

Sevgiler

Vito Genovese 19:57, 20 Ocak 2010 (UTC)

  • Tercihlerim sayfanızdaki seçeneklerle çakışma gerçekleşmiş olabilir. Bir kontrol edip küçük araçlardan twinkle'ı kaldırın, olmazsa bu işlerin sertifikalı uzmanı Vito'ya sorun, bende de benzer şeyler olmuştu, o çözdü sorunumu. Kendisine de rica edin ona yönlendirdiğim için bana kızmasın :) Napalım, bu kadar çok şey bilmeseydi o da.  Levent İleti Katkılar   21:24, 20 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya,

Açıkçası mesajın son derece kafa karışıklığı yaratıcı türden olmuş.

Şablon yardımcısı demişsin, bunu gerçekten VP:ŞY için mi kullandın, yoksa başka bir betiğe mi atıfta bulundun emin olamadım. Kaldı ki şablon yardımcısında sağ üstte kutu yok, bu da bana üstteki değişiklik sekmelerinden bahsettiğini düşündürüyor.

Yine de ben genel üzerinden çözüm üreteyim senden açıklama mesajı gelmeden. 1 Ocak'ta eklenmiş monobook sayfası, ancak sorun yeni ortaya çıktı anladığım kadarıyla.

Bu durumda Tercihlerim menüsündeki Küçük Araçlar sekmesindeki kutucukları seçmiş olabilirsin yakın zamanda. Küçük Araçlar Monobook ile aynı işi yaptığı için betiklerin hem Monobook'a eklenmesi, hem de Küçük Araçlar üzerinden etkinleştirilmesi çakışma yaratıyor. Bu yüzden Küçük Araçlar bölümünde seçmiş olduğun kutucukları kaldırman da sorunu çözebilir.

Vito Genovese 23:11, 20 Ocak 2010 (UTC)


Küçük Araçlar altında seçili bir şey kalmadı diyorsun, bu durumda monobook'a ufak bir müdahalede bulundum. Önbelleği temizleyip tekrar dener misin?

Vito Genovese 20:01, 21 Ocak 2010 (UTC)


Afiyet olsun! :)

Vito Genovese 20:08, 21 Ocak 2010 (UTC)


:) Hayır, HTML bile bilmem.

Vito Genovese 20:20, 21 Ocak 2010 (UTC)

SODAP maddesi neden silindi????[kaynağı değiştir]

6 kalsın, 6 silinsin oyundan neden ve hangi anlayışla silinmesi yönünde karar çıktı?--DaYani$ma 10:16, 22 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba, Ay Yarışı (ABD-SSCB) maddesinin adını "Uzay Yarışı" olarak değiştirmeyi düşünüyorum. Maddede çalışmakta olduğunuzu görünce, danışmak istedim. Ne dersiniz? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:26, 21 Ocak 2010 (UTC)

intervikilere bakarsan ay yarışı maddeleri olduğunu görürsün. uzay yarışı ile ay yarışı birbirinden çok varflıdır. ay yarışını bilim ve tekn,k derg,lerinden öğrenebilirsin -- Son kahraman ileti 10:39, 22 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba, kullanıcı kutunuzda "2.000'den fazla" değişiklik yaptığınıza dair kullanıcı kutusu koymuşsunuz. Ancak, şimdiki toplam değişiklik sayınız 1881 olarak gördüm. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:18, 22 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba, ben o listeden önce "total edits" bölümüne bakarım. O listeden ziyade, benim baktığım yer daha güvenilirdir. Hatta başvurularda bile oraya bakılmaktadır. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:09, 22 Ocak 2010 (UTC)

Buyurun. Değişiklik sayınızı belirttiğiniz kullanıcı kutusundan bile buraya bağlanılmaktadır. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:14, 22 Ocak 2010 (UTC)

Bir kırgınlık oldu galiba? Üzgün --Berm@nyaİleti 18:19, 22 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya,

Vikipedi sayfası olan bir bot tarafından güncelleniyor ve silinmiş değişiklikleri de kapsıyor. Günde bir kez güncellendiği için her an güncel de olmuyor.

Toolserver'da olan ise toplam sayıya silinen değişiklikleri katmıyor ve altta ayrıca bu bilgiyi veriyor.

Vito Genovese 17:46, 23 Ocak 2010 (UTC)


Gönderirim göndermesine de; bir yanlış anlama olmasın diye belirtmiş olayım. Davetiyenin haberdar etmekten başka bir işlevi yok. Pazarı Pazartesiye bağlayan gece yeni proje ekleniyor. Pazar gecesi Türkiye saati ile 02:00, sunucu saati ile 00:00'dan itibaren proje başlamış olacak. İsteyen katılabilir sonrasında.

Vito Genovese 18:25, 23 Ocak 2010 (UTC)

  • Bir süre giremedim, o yüzden yanıt veremedim, özür diliyorum. Ama yapılması gereken iş halledilmiş zaten. Davranışınız olguncaydı, tebrikler, güzel katkılarınızdan dolayı teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   09:49, 24 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 4. haftası için proje olarak Türkiye köy maddelerinin temel düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:40, 25 Ocak 2010 (UTC)


Ekledim çoktan, başarılar!

Vito Genovese 13:50, 25 Ocak 2010 (UTC)


Şu bağlantı açılmıyor mu Bermanya?

Vito Genovese 15:16, 25 Ocak 2010 (UTC)


Bekleyelim bakalım bir gün, yarın durum değişecek mi.

Vito Genovese 15:22, 25 Ocak 2010 (UTC)


Hayır, öyle demedim, yanlış anlaşılma olmuş. "Sadece o örnek gösterdiğim formatta olan ve "Muhtarlar" alt başlığına sahip maddeler geçerli" demek istedim orada. Yılın hiç bir önemi yok, misal bildirdiğin maddeyi Sabri 2008'de açmış ama geçerli kesinlikle. O maddelerin çoğunluğu 2007'de seri olarak açıldığı için örneksel bağlamda kullandım o ifadeyi.

Sen düzenlemelerini yap, sonra YerelNet taraması çok uzun sürmez zaten.

Vito Genovese 15:32, 25 Ocak 2010 (UTC)


Evet, bilgiler tam bir düzenlemeden geçmeli.

Vito Genovese 16:53, 25 Ocak 2010 (UTC)


  • Umarım bu sınav ve hayattaki tüm hedeflerin için umutların gerçek olur. Özletme kendini, arada bir hatırlat, başarılar dileklerimle. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:01, 26 Ocak 2010 (UTC)

Ben de süper başarılı bir sınav sezonu dilerim Bermanya. Levent'e katılıyorum fazlasıyla.

Sevgiler

Vito Genovese 11:36, 27 Ocak 2010 (UTC)

Size hoşçakalın demek istedim. 8.Sınıf SBS'si yaklaşıyor ve dershanede çalışmalar hızlandı. Artık "Vikipedi"ye zaman ayıramıyorum. Girmem gereken bir sınav var ve ona çalışacağım. Bu nedenle "Vikisınav" moduna geçiyorum. Hepinizi özleyeceğim. SBS bitince, tekrar döneceğim. SBS'de bana şans dileyin, kendinize iyi bakın. Allahaısmarladık... --Berm@nyaİleti 20:54, 26 Ocak 2010 (UTC)

Vito ve Levent'e ziyadesiyle katılıyorum. Sınavda başarılar, gönlünüzce olur umarım herşey. Sevgiler, iyi haberlerinle görüşmek üzere--Merube 89msj 22:59, 27 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:12, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba; sizi yine Vikide görmek güzel. Fotoğrafta tarih görünmesi nasıl durur, seçkinliğe seçilmesini nasıl etkiler doğrusu pek fikrim yok ancak gördüğüm kadarıyla son zamanlarda Kullanıcı:Takabeg seçkin resimlerle ilgileniyordu. İsterseniz bir de ona sorun, ne dersiniz? İyi çalışmalar, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   16:50, 14 Mart 2010 (UTC)

Merhaba, SRA hakkında deneyimli olduğunuzu düşünerek soruyorum: Yarın, kendi çalışmam olan bir resmi SRA olarak gösterebilirim. Yalnız, fotoğrafta tarihlendirme var. Bir de başka bir çalışmam var, onda da flaş var. Acaba flaş ve tarihlendirme SRA'ya nasıl etki eder, flaş ve tarihlendirme olması yanlış mı? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:54, 14 Mart 2010 (UTC)

Selam. Tarihlendirilmiş tarihte tarihî olay meydana geldiyse tarihlendirme faydalı olabilir. Yoksa tarihlendirmenin olmaması istenir. Flaş derken neyi kastettiniz ? Flaş (ışık) patlaması mı ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:47, 14 Mart 2010 (UTC)


Evet, dijital foto makinesinde aydınlatma için kullanılan ışık mekanizmasını kastettim... --Berm@nyaİleti 23:38, 14 Mart 2010 (UTC)

Anladım. İsterseniz SRA gösterin. Vikipedi zaten Cesur Ol diyor. Kullanıcılar ne diyecekler ? Bakalım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:46, 14 Mart 2010 (UTC)

Şimdi tarihlendirmeyi kestim. Size gösteriyorum, sizce iyi mi? Voskresenia Khristova Kilisesi - St.Petersburg --Berm@nyaİleti 23:49, 14 Mart 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Bence SR kriterlerini sağlamıyor. Bakalım. Takabeg ileti 00:17, 15 Mart 2010 (UTC)

Kullanıcı sayfama yapılan saldırıyı fark edip düzelttiğiniz için teşekkür ederim. --M. Yalçın Yalhı ileti 23:53, 14 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, bot oluşturmayla ilgili hiçbir fikrim yok ne yazık ki. Kullanıcı:İnfoCan bir bot yapmıştı, ona danışabilirsiniz. Sınavda şimdiden başarılar dileklerimle.. Bitince katkılarınızı bekliyoruz. İyi günler..  Levent İleti Katkılar   12:10, 16 Mart 2010 (UTC)

Selam Bermanya. Kumanlar ve Kıpçaklar maddeleri biraz temizledim. Temizlik işleminin devamını yapar mısınız ? Takabeg ileti 04:09, 18 Mart 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Voskresenia khristova church.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 14:41, 22 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar. Kullanıcı:Bermanya/Ödül adlı altsayfanızın adını Ödüllerim/Hediyelerim şeklinde değiştirmişsiniz. Bu durumda sayfa altsayfanız olmaktan çıkıp madde haline gelmiş. Kullanıcı:Bermanya/Ödüllerim-Hediyelerim tarzı bir şekilde sayfa adını tekrar değiştirebilir misiniz? Değişikliğinizi yaptıktan sonra haber verirseniz Ödüllerim/Hediyelerim adlı sayfayı silerim. Yahut temizlik amacıyla silinebilecek sayfa olarak sil şablonu eklerseniz de olur. Nasıl isterseniz. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 16:26, 26 Mart 2010 (UTC)

Merhaba, mesajınızı gördüm. Teşekkür ederim . Ancak, bütün kullanıcı sayfamı ve alt sayfalarımı kontrol ettim. Hepsi de sorunsuz. Yani sizin dediğiniz "ödüllerim/hediyelerim" sayfası benim tarafımdan artık kullanılmıyor. Bkz. buradan da görebileceğiniz gibi, o sayfayı çoktan kullanımdan kaldırmışım. Galiba onu boşaltmayı-sil şablonu eklemeyi unutmuşum. Bu nedenle öyle bir karışıklık olmuş olabilir. Onun için özür diliyorum. Tekrar teşekkürler. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:06, 26 Mart 2010 (UTC)
Anlayışınız için çok teşekkür ederim. O halde sayfayı siliyorum. İyi akşamlar dilerim. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 23:13, 26 Mart 2010 (UTC)

Değiştirdiğiniz sayfaları dikkatli inceleyiniz, sevgilerimle... --e.c. 15:52, 27 Mart 2010 (UTC)

Kaynak isterim kaynak :) Haydi kolay gelsin... --Boyalikus 16:33, 2 Nisan 2010 (UTC)

Selam. Sizce Bu SR olabilir mi ? Size emanet. Takabeg ileti 06:42, 3 Nisan 2010 (UTC)

Kesin bir şey söyleyememle birlikte; olumlu yönde oy verebileceğimi söyleyebilirim. Bu arada: Viki Commons'ta ki resimleri, türkçe vikimize nasıl yükleyebiliriz? Sevgiler, iyi vikilemeler... --Berm@nyaİleti 21:08, 3 Nisan 2010 (UTC)

Tatilde olduğumu için SRA göstermiyorum :) Deutche Bank'ı size emanet. Commons'daki resimler buraya yüklememize gerek yok. Yüklenirse de çift kopya dosyaları gerekçesiyle silinecek. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:01, 3 Nisan 2010 (UTC)

William Clark[kaynağı değiştir]

Gerçekten kusura bakmayın, billerek olmadı. Bunu nasıl yine iyi yapabillirim??? Eğer bir yerde yardım istiyorsanız hemen etmeye hazırım. Gerçekten özür dillerim. İyi çalışmalar --Sero1988 17:45 , 4 Nisan 2010

Çok teşekkür ederim nazik hediyeniz için. Sevgilerimle--Merube 89msj 17:54, 4 Nisan 2010 (UTC)

Tekrar selam Bermanya. Hayal kırıklığına uğradığını anlıyorum. Zaten ortamda toplu histeri (kısmen moral paniği de) gördüm ve görüyorum. Ama yine de burda VP:N, VP:İNOV, VP:KSY ihlali olarak algılanabilecek ifadeler mevcuttur. Örneğin Teşekkürün, propagandanın sırası mı(!)?, Vikipedinin imparatoru ya! ..... Çok kızdıysanız bile duygusal davranmazsanız iyi olur. Serinkanlılık önemlidir. Sevgilerimle. Takabeg ileti 23:47, 4 Nisan 2010 (UTC)


Siz de vikipedia'ya hoş geldiniz.