Kullanıcı mesaj:Justi7/Eski2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Portal:Sinema[kaynağı değiştir]

Selam,Sophia. Bir şey soracaktım. Bu portal sinema çok güzel olmuş yanlız aynı seçilen biografi gibi "Seçilen film maddesi"de eklenebilirmi?. Yani eklenirse bir kaç adayım var da. Bu arada açtığım Benicio Del Toro maddesini de zamanında sayfaya aldığın için tekrar teşekkür ederim. Neyse... iyi çalışmalar.Mensur 17:59, 9 Kasım 2007 (UTC)

Çov Yun Fat[kaynağı değiştir]

Tekrar selam Sophia. Bir şey yine aklıma takıldı: genelde oyuncuların ismini orijinal halini yazarız.Örnek:Wesley Snipesi Vesli Snayps olarak yazmıyoruz. Ancak neden Chow Yun Fatın ismi Çov Yun Fat olarak geçiyor?. Bu arada önerimi uyguladığın için (portal sinemadakı seçkin film) teşekkür ederim. İyi çalışmalar.Mensur 20:11, 10 Kasım 2007 (UTC)

kullanıcı sayfan[kaynağı değiştir]

hayırdır kullanıcı sayfanı silmişsin?sen de mi gidiosun bu arada beni tanıosun merak etme..ne var me yok bir bakayım dedim uzun bi aradan sonra ..neyse görüşürüz sonra.hoşçakal:)

Merhaba. Derya Alabora maddesi Vikipedide açtığım ilk maddeydi, ondan özeldir benim için. (Hislendim ) Elinize sağlık, tablo çok iyi olmuş. Şimdi farkettim kullanıcı sayfanızı sildirme talebinizi. Umarım bu, Vikipediden uzaklaşacağınız anlamına gelmiyordur. Sevdiğim Vikipedistlerin gitmesi, uzaklaşması gerçekten üzüyor beni. Sevgiler. --Yabancımsj 10:07, 12 Kasım 2007 (UTC)

Rica ederim, kalacağınıza sevindim. (Baylan'dan sonra galiba Pınar da gitti, ki onu daha çok tanıyordum, üzüldüm.) Bu alana ilgi duyan biri olarak, özellikle sinemayla ilgili katkılarınızı zevkle takip ediyorum. Kolay gelsin. --Yabancımsj 10:43, 12 Kasım 2007 (UTC)
Yaşamın Kıyısında (film)'nın gelişmesi iyi oluyor. Geçen haftaya kadar açılmamış olması da ilginç bu kadar gündemde olan bir filmin maddesinin. Biraz daha gelişirse, günün maddesi de yapabiliriz, Sinema Portalının ana sayfasına da koyabiliriz. Neyse, iyi çalışmalar dilerim. --Yabancımsj 11:50, 12 Kasım 2007 (UTC)

Kullanıcı sayfanızın silinmesini istemişsiniz, sildim ancak mesaj sayfanız buna dahil değil? Bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim, gerekiyorsa kullanıcı sayfanızı geri getireyim hemen. Teşekkürler. Cat 11:14, 12 Kasım 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu sayfada kullanıcı adınızı değiştirmek için başvuruda bulunmuşsunuz. Ancak istediğiniz ad, daha önce bir başka kullanıcı tarafından alınmış. O nedenle, bu sayfadaki adımları takip etmenizde yarar var. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 18:01, 12 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba, üstteki konuyla ilgili olarak, sizin de farketmiş olabileceğiniz gibi, adıgeçen kullanıcı viki-posta servisine bir e-posta hesabı kaydetmemiş. Dolayısıyla kendisine elektronik yolla ulaşmak imkansız görünüyor ve politikalarda belirtilen 7 günlük süreyi (19 Kasım 2007) beklemekten başka yapılacak birşey yok. Haber vermek istedim. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 07:37, 13 Kasım 2007 (UTC)

merhaba Metal Militia. Şablon:TSL 2007-08 Haftalar kısmında süper ligdeki her hafta için bir madde açılmış, aslında Süper Lig 2007-08#Sonuçlar kısmındaki o tablo alınan tüm sonuçları gösteriyor. o yüzden o şablonu ve içindeki maddelerin silinmesi gerektiğini düşünüyorum. SAM şablonu ile yapılması gerekiyor sanırım ama ben aslında şablonun içindeki maddeleride silinmeye aday göstermek istiyorum. ayrıca isim değişikliği ile ilgilendiğin için çok teşekkürler. : ))) kolay gelsin. --Sophia 15:53, 18 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba Sophia, dediklerin mantıklı geliyor kulağa. Şablonun içindeki maddelerin de tek tek SAM yapılması gerekebilir. Ancak gene de bu konuların üstadı Mach'e bir sormakta fayda var sanırım. İsim değişikli konusunda da yarın son gün galiba, eğer bir ses çıkmazsa isteğini halledebiliriz. Kolay gele, --Metal Militia ileti 17:30, 18 Kasım 2007 (UTC)

Abbas Kiarostami[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı adınız değişmiş galiba ama, mesaj sayfası yönlendirilmemiş. Bu yüzden buraya yazıyorum, umarım görürsünüz. Sizden bir ricam var. Genellikle yapmayı düşündüğüm işleri kendim yaparım ama, bu sefer en-wikipedia'daki bir seçkin maddeyi çevirmek gibi büyük bir işe kalkıştım. Siz de sinema alanında zevkle katkıda bulunduğunuz ve tablo yapabildiğiniz için, yardım istemeye karar verdim. en-wikipedia'daki Abbas Kiarostami maddesinde yönetmenin filmografisi için ayrı bir madde yapmışlar. Bu listedeki filmlerin bir çoğunu (Abbas Kiarostami sayfasında ve Kategori:Abbas Keyarüstemi'nin yönettiği filmler sayfasında da görebileceğiniz gibi) burada da açmıştım ben. Acaba bu sayfayı en azından tablo haline getirip film adlarını ekleyerek açmanız mümkün mü? İsterseniz eksik kalan bilgileri ben doldururum daha sonra. Maddenin daha epey işi olduğu için, işbirliği iyi olabilir gibi geldi. Yardımcı olamasanız bile, şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 12:00, 20 Kasım 2007 (UTC)

Yok, ben İng. ile Tr.'nin kodları farklı olabilir diye öyle demiştim. Neyse, Türkçeleştirmem gerekiyor yalnızca sayfayı. Harikasın, bu kadar çabuk ilgileneceğini düşünmemiştim. Sınavlarda başarılar, çok teşekkür ederim. --Yabancımsj 13:04, 20 Kasım 2007 (UTC)


Merhaba metal. Mesaj sayfama tıkladığımda Kullanıcı mesaj:Berfu (el kondu) sayfası çıkıyor onu nasıl düzeltebilirim? isim değişikliği ile ilgilendiğin için teşekkürler bu arada : )) --Berfu 19:34, 20 Kasım 2007 (UTC)

Selam Berfu, çıkmaması gerekiyordu gerçi ya neyse. Az önce mesaj sayfanı yeniden adlandırdım, düzelmiş olması lazım. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:49, 20 Kasım 2007 (UTC)

Abbas Kiyarüstemi[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Aslında sayfanın epey işi var daha. Sen sınavlarını bitir, yardım isterim o zaman (Sayfanın adını da artık nihai olarak Abbas Kiyarüstemi şeklinde değiştireceğim. Güvenilir Türkçe kaynaklarda hep böyle geçiyor.) Yaşamın Kıyısında'ya da uzunca bir "konusu" bölümü ekledim. Senin işin bitince "çalışma var" şablonunu kaldırıp günün maddesi adayı yapabilir ve sinema portalı ana sayfasına koyabiliriz. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 07:18, 21 Kasım 2007 (UTC)

Snipes hakkında yazdığınız maddede bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldım. Türkçe hatalarını düzeltmeye çalıştım. Yeniden bakıp varsa yaptığım hataları düzeltirseniz sevinirim. Ayrıca Problemler başlığı altında en alttaki maddenin ne anlatmak istediği anlaşılmıyor. Ayrıca kaynağa bakamadım site sanırım kaldırılmış. Bu nedenle kendim düzenleyemedim. Ancak sizin daha anlaşılır biçimde düzenleyebileceğiniz ve kaynağı yenileyebileceğinizi düşünüyorum.

Ayrıca kullanıcı sayfanızı sizin gibi katkı sağlayan insanların boş bırakmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka kullanıcıların kullanıcı sayfalarına bakarak nasıl düzenleme yapabileceğinizi görebilirsiniz.

Babil kulesi en çok kullanılandır. Babil'de insanlar tanrıyı çok merak eder ve bir kule kurup tanrıya ulaşmaya çalışırlar. Ancak tanrı onların ulaşabileceği bir yere geldiklerinde onlara farklı birer lisan verir. Farklı dillerle anlaşamayan insanlar projeden vazgeçerler. Aman siz projelerinizden vazgeçmeyin ancak babil kulesi kurabilirsiniz. Şurayı inceleyerek babil kulesinin nasıl oluşturulacağını bulabilirsiniz. En altta babil kulesi için kategorileri bulabilirsiniz. denemekten ve düzenlemekten çekinmeyin. Bookman 20:38, 2 Aralık 2007 (UTC)

Meraba Berfu, Chaplin sayfalari hakkinda yardimci oldugun icin tesekkurler, bugun verdigin sablonlara gore onlari yeniden duzenlemeye calistim..Gorusmek uzere..Tenar80, 21.09, 2 Aralık 2007

Tiyatro portalı[kaynağı değiştir]

Müthişsin Berfu, ben de kara kara düşünüyordum tiyatro portalındaki toparlayıcılık işlerini kim yapabilir acaba diye. Ben kod, tasarım bilmiyorum, tablolamadan da pek anlamıyorum çünkü bildiğin gibi. O zaman senden de yardım isteriz portal açılınca. Sınavların bitti mi bu arada? (Umarım iyi geçmiştir.) Bakarsın başka maddeler için yardım da isterim :) Bir de Yaşamın Kıyısında'daki çalışman ne durumda? Ben biraz geliştirmiştim maddeyi ama, sen bir şeyler daha ekleyecektin galiba. Bittiğinde günün maddesi adayı yapalım bence, film gündemden düşmeden. Çok teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 08:06, 5 Aralık 2007 (UTC)

İyi, sınavları hasarsız atlattığına sevindim. Al sana Fatih Özgüven abimizin Yaşamın Kıyısında hakkındaki olumsuz eleştirileri: [1] Yalnız bu kadarla yetineceğim. Bu eleştirileri maddeye katmak senden. Başka bulursam onların bağlantısını da veririm, ilk aklıma gelen buydu. --Yabancımsj 08:29, 5 Aralık 2007 (UTC)
Ben denedim Fatih abimizin eleştirisini eklemeyi. Bi bak bakalım. --Yabancımsj 10:16, 5 Aralık 2007 (UTC)

Boşver, halloldu sonuçta. Günün maddesine de aday gösterdim az önce. Güzel bir iş birliği oldu bence. Devamını dilerim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:46, 5 Aralık 2007 (UTC)

Altın Palmiye[kaynağı değiştir]

Bir ricam daha var. Altın Palmiye maddesini açtım, tabloları aynen İng. Wikipedia'dan kopyaladım. İlk tablodan sonrakilerde "Yönetmenin milliyeti (filmin gösterildiği sırada)" başlığı biraz kaymış. Düzeltebilir misin? Sağol şimdiden. --Yabancımsj 11:58, 5 Aralık 2007 (UTC)

Eline sağlık. Vikipedinin en hızlı kullanıcısı sensin galiba :) --Yabancımsj 12:10, 5 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba Berfu, kusura bakma sınavlar başladı da biraz geç yazıyorum. Haber verdiğin için teşekkür ederim Büyük Balıkı haftanın filmi olarak görmek güzel, en sevdiğim filmlerden biri ama pek benim emeğim sayılmaz enwikiden çeviriyordum sonra bıraktım yarısı orada kaldı:). İleride, bittiğinde kaliteli madde olabilir belki. Tiyatro portalında seni de aramızda görmek isteriz tecrübene ihtiyacımız olacak, seni rahatsız ederim arada. Kullanıcı adını değiştirdiğini görmüştüm yeni adın hayırlı olsun :), sanırım hemen hemen aynı zamanda değiştirdik. Görüşmek üzere, hoşça kal--Gökhan 12:05, 11 Aralık 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Özellikle farklı kültürlere eğilimi olan ve kültür konularında katkısını gördüğüm birkaç Vikipediste ufak bir mesaj atmayı uygun gördüm. Umarım rahatsız etmiyorumdur. 26 Aralık - 1 Ocak arası, özellikle ABD vatandaşı Afrika kökenliler ama genel anlamda bütün Afrika kökenliler Kwanzaayı kutlayacaklar. Vikipedimiz ne yazık ki farklı kültürler hakkında oldukça zayıf. Her ne kadar bir Kwanzaa maddemiz olsa da taslak. Acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Kaliteli bir madde olmasına gerek yok; sadece ana sayfamızda yer verebileceğimiz ortalama uzunlukta bir maddeye sahip olabilmemiz yeterli. 26 Aralık - 1 Ocak arasında, bir gün için dahi bu maddeyi (tabii uygun bir şekle erişebilirse o zamana kadar) ana sayfamıza çıkarmamızın tarafsız bakış açısı kuralımızı ve etnik kalıpları aşan Vikipedi felsefesini yansıtacağını düşünüyorum. Ayrıca kuşkusuz bu sistemik önyargı (hatası) diye adlandırılan merede güzel bir tokat olacaktır. İlgilenebilirseniz ne alâ, ilgilenemezseniz hiç önemli değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 07:46, 12 Aralık 2007 (UTC)

Rica eder, katılımda bulunduğun için ben teşekkür ederim. Önemli olan Vikipedi'nin daha çoğulcu daha zengin bir duruma ulaşması bunu da ana sayfasından herkese yansıtabilmesi; yoksa konuya vakıf olmamız veya bilmemiz pek de önem taşımıyor şu noktada - bir cümle, bir kelime eklesen inan fazlasıyla yeterli ^_^ sadece taslaklıktan çıksın, ana sayfamıza koyabileceğimiz bir madde olsundu derdim; bu da şimdilik çözülmüş gibi duruyor; çok memnun oldum bu kadar çok Vikipedistin ilgi göstermesine... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 09:12, 12 Aralık 2007 (UTC)

Bir isimlendirme sorunu daha :)[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu. Umarım iyisindir. Bugün farkettim "Academy Award for Best Foreign Language Film" ödülünün Vikipedideki karşılığı En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü. Doğrusu Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü değil mi? Ben Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü'nden En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü'ne yönlendirme yaptım az önce ama, bence değişmesi gerekir. Senin fikrin nedir? --Yabancımsj 13:53, 13 Aralık 2007 (UTC)

seçkin içerik[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal. Sanırım seçkin içerik sorumlusu sensin. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (film) maddesi fi tarihinde seçkin maddeye aday gösterilmişti. 1 oy hariç diğer hepsi olumlu. o bir oy ise Kişisel olarak uyduruk dünya maddelerine karşıyım sebebiyle verilmiş. seçkin madde sayfasında Tüm itirazların üzerinde çalışılabilecek spesifik bir gerekçesi olmak zorundadır. Eğer bu şart sağlanmıyorsa, Seçkin İçerik Sorumlusu bu itirazı gözardı edebilir. yazıyor. O oy hariç 11 olumlu oy almış bence seçkin madde olmalı. o sayfayı inceleyebilir misin. Teşekkürler şimdiden --Berfu 09:28, 17 Aralık 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:35, 20 Aralık 2007 (UTC)
Merhabalar, sanırım SM adayları birkaç gün daha beklemek zorunda. Bu ayın sonunda SİS görevimi devretmeyi düşünüyor ve o nedenle de giderayak SM belirlemeyi doğru bulmuyorum. Yeni SİS yapar artık o işleri. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 09:35, 17 Aralık 2007 (UTC)


Sinema portalı[kaynağı değiştir]

Sinema portalında köksel değişiklik yapmışsınız, portalın düzenliyicisi ve kurucusu olanlara haber vermeden..., yeni kurduğunuz şablonu öncelikle tartışma sayfasında tartışın ondan sonra değişikliği yapabilirsiniz, değişikliği geri aldım. kolay gelsin.----Tegiiinmesaj 01:02, 23 Aralık 2007 (UTC)

kaç yıllık kulanıcınız bakmadım, ama wikipedideki madde demokrasisinden haberiniz yok sanırım. bir maddeyi kökten değiştircekseniz bunu sizden önceki tasarımcıya veya yazara danışmanız gerekiyor. kendi kendinize sahipsizlik öncellik hakkı icat etmiyiniz. sebepleriyle oylama sayfasında tartışınız veya proje sayfası oluşturun orda düzene hakim olun... madeyi oylamada sizin sunmanız gerekli ben maddeyi yaratan olarak bir oy hakkına sahibim, zamana tekabül eden demokrasiden böylece haberiniz olmuştur umarım, kolay gelsin.----Tegiiinmesaj 09:44, 23 Aralık 2007 (UTC)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Maddelerin_mülkiyeti http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Anlaşmazlıkların_giderilmesi http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Oylama burada aradığınızı bulabilirsiniz. öncelikle tartışma sayfasında konuyu enine boyuna tartışalım ondan sonra bir karara varabiliriz. ----Tegiiinmesaj 10:16, 23 Aralık 2007 (UTC)
sayfanın bütününde değişiklik yapmışsınız, yani devrimsel köklü bir değişim, tasarım değişikliği... hımm sizden önce sayfayı yapmak için aylarımı verdiğimi anlatmadım, yada bu sayfayı yönlendirmek için vikisinema proje sayfası kurduğumuzu... siz bunları hiçbirinin tarihine bakmayıp yeni bir sayfa açıyosunuz isterseniz adını değiştirin sinema portalı 2 yapın... tartışma sayfasında kimseye danıştığınızı gösteren, değişikliği haber veren baştan sona bir cümle yok. ben değiştiriyorum itirazı olan var mı demişmisiniz yada altta katılımcı kısmındaki üç kişiye danıştınız mı... *güncellediğini maddeleri ve biyografileri unutmanıza gerek yok. sayfada onlar için yer var. kolay gelsin. ----Tegiiinmesaj 10:48, 23 Aralık 2007 (UTC)
sayfanın tarihine bakarsanız değişik yapanların listesi var. sayfanın yeni tasarımı ile ilgili tartışmlarda var. eğitim seviyenizden haberim yok ama temel haberleşme sisteminden haberiniz vardır umarım. sizin bir başlık açıp altına maddenin değişikliği yapmış olmanız gerekiyor... ..tartışma sayfasını adlaştırma eğilimiyle açmışsınız, buyrun orda tartışalım. kolay gelsin ----Tegiiinmesaj 11:07, 23 Aralık 2007 (UTC)
tıpkı sizin;"siz bana şu anda diyorsunuz ki tüm güncellediğini maddeleri, sayfaya çıkardığınız biyografileri, filmleri unutun çünkü portalı önce ben yapmıştım" demenizdeki 'i' fazlalığını göremeyen gözleriniz; ben nı hecesini eksik yazdığımda görüyor hayret... sözel bölümde misiniz acaba, isterseniz dilbilim ile ilgili yazdığım maddeleri okuyabilirsiniz. kolay gelsin. ----Tegiiinmesaj 12:00, 23 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba metal. Birkaç ay önce Portal:Sinema'yı yeniden düzenlemiştik biliyor musun bilmiyorum.Portal tartışma:Sinema/Arşiv1#Portalın sorunları kısmında tasarımın değiştirilmesi gerektiğini söyledik. Yabancı, Gökhan (Kuara), Mensur portalın aktif kullanıcıları arasında mesaj sayfalarına bakabilirsin portalın tasarımını birazda orada konuştuk. film ve biyografi maddelerini haftada bir güncelliyoruz portal aktif durumda yani. Kullanıcı Tegiiin ise ilk kez portalı onun yarattığını söylüyor ve o eski portalı geri getiriyor. biz o kadar madde çıkardık portala, güncelledik herşeyi. şimdi o eski tasarımı yeniden geri getirip duruyor. lütfen bakabilir misin. sorunu şurayada yazdım: Portal tartışma:Sinema#Eski portal --Berfu 10:03, 23 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba Berfu, konuyla ilgileniyorum. 3R kuralını ihlal etmek üzeresiniz, lütfen durun. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 12:06, 23 Aralık 2007 (UTC)
Portal:Sinema koruma altına alınmıştır. Lütfen portal'ın içeriği hakkında diğer kullanıcılarla uzlaşı içinde olmaya özen gösteriniz. Görüşlerinizi maddenin tartışma sayfasında ya da diğer kullanıcıların mesaj sayfalarında dile getirebilirsiniz. 3R kuralını ihlal etmeyiniz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 20:07, 28 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba Berfu. Khutuck önerdi, 2001: Bir Uzay Destanı (film) maddesi biraz geliştirilirse kaliteli madde olabilecek gibi. Bir şeyler daha eklesek ve kırmızıları büyük oranda mavileştirsek yeterli olur herhalde. Ben vaktim oldukça ilgilenmeye çalışacağım. Belki sen de ilgilenmek istersin diye haber vereyim dedim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 09:20, 24 Aralık 2007 (UTC)

Sorma, kaynak meselesine ben de geç uyandım. Neyse gidelim ağır ağır, acelemiz mi var? Abbas Kiyarüstemi'de de çok yavaşladım bu aralar. Vaktin olur da ilgilenebilirsen oraya da 2 satır katkı bile iyi olur. Açılacak maddeleri ben hallederim de, çevirinin bu kısımları daha büyük dikkat istiyor. Ben de sağlam gitsin diye ağır ağır yapıyorum. Neyse çok sağol 2001'le ilgilendiğin için. Kolay gelsin. --Yabancımsj 14:39, 24 Aralık 2007 (UTC)

Merhabalar, az önce oylaması kapanan Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Necati Demir maddesinde "sizi aydınlattığım" için rica ederim.

İlgili konudan ziyade, benimle bireysel bir sorunuz varsa lütfen kullanıcı mesaj sayfama mesaj bırakınız. SAM'a aday gösterilmiş ve hata edip oy kullandığım herhangi bir sayfaya değil. İlgili maddeyi oy kullandığım tarihte şuanki halinden farklı olarak gördüğüm, sizden farklı şeklide oy kullandığım ve SAM'e aday gösterilebilecek kadar benimle aynı şeyleri bir nebze de düşünmüş olan diğer bütün kullanıcılar adına da özür dilerim!

Yorumunuz (bence dalganız) üzerine, bundan sonra herhangi bir SAM sayfasında oy kullanmamaya karar vermiş bulunuyorum.
Tekrar aydınlanmak isterseniz beklerim - (valla) - Cat 12:18, 24 Aralık 2007 (UTC)

Sinema portalı[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfasında tartıştık, lütfen yazılarımı okuyun, film portalı kurmakta özgürsünüz. (Ayrıca bkz. Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti, Vikipedi:İyi niyet varsaymak, Vikipedi:Görgü kuralları) ----Tegiiinmesaj 19:30, 28 Aralık 2007 (UTC)

daha ne bekliyosunuz, sizin için ayrıca karar yükmünde kararnamemi çıkarcaz. konuyu özelleştirip inatlaşmayın lütfen. itirazınız varsa yöneticilere başvurun. ----Tegiiinmesaj 19:41, 28 Aralık 2007 (UTC)
yazdıklarınızı tersinden okuyun o zaman, kimin portalını tartışmıyoruz? ----Tegiiinmesaj 20:22, 28 Aralık 2007 (UTC)

Seçkin içerik[kaynağı değiştir]

Selamlar Berfu, teşekkürler. Seçkin içerik konusunda çalışıyorum, prosedürler, yönergeler, diğer vikilerdeki uygulamalar vs. Bu hafta içinde tr vikide aktif olarak işlemleri yaparım diye düşnüyorum, uyardığın için teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:18, 31 Aralık 2007 (UTC)

Arşiv ve son olaylar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle arşivde göremedim, o değişiklikte sadece üst kısmın komple çıkarıldığı gözüküyordu (bir parantez kalmıştı neden bilmiyorum). Bir yanlışlık olmuştur kanısıyla geri aldım. İkincisi, oradaki tartışmaların çoğunlu 1-2 gün önce açıldı ve hâlâ güncelliğini koruyor. Bu sebeple şu an hemen arşivlenmeleri doğru olmaz. İstersen en azından son 5 gün içerisinde hiç yorum almamış tartışmaları şimdiden arşive aktarabilirsin, ama diğerleri cidden çok yeni - daha açılış günleri bile 4-5 gün öncesi. Bunların arşive taşınması o tartışmaları topluluğun gözünün önünden çekmek olur bu da yararlı olmaz. Arşivlerken genelde bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz. İşine karışmış gibi gözükmek istemezdim; hata olduğunu düşündüm gerek çok yeni tartışmaların çıkarılmış olması gerekse arşivde göremediğim için (belki ben görememişimdir dalgınım biraz). İyi yıllar, teşekkürler, iyi çalışmalar... - noumenon ʘ mesaj 18:07, 1 Ocak 2008 (UTC)

Tiyatro portalı[kaynağı değiştir]

Sağol berfu arşiv işini hallettiğin için (bence bu hali oldukça iyi) ayrıca anasayfa yorumun için (her an değişebilir yine :))). Yazdığın sorunu biraz geç farkedebildim o yüzden de sadece gündemdeki maddeyi oluşturmuştum, diğerlerini de yılbaşına bıraktım. Birşey daha geçenlerde american gangsteri izledim sonra dedim sinemalara gelmeden bi oluşturim baktım ki sen baya bi önce davranmışsın, neyse bana da geliştirmek kalmış :)). Ben de sana iyi seneler dilerim, görüşmek üzere, kolay gelsin --Gökhan 21:31, 1 Ocak 2008 (UTC)

Tablo meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali maddesindeki onur ödülleri kısmı tablo olsa sanki daha iyi olacak. Senin başka bir maddede yaptığın tabloyu kopyalamayı denedim ama herşey birbirine girdi, ben de liste olarak bıraktım. Vaktin olduğunda bir bakabilir misin? Sağol şimdiden. --Yabancımsj 12:00, 7 Ocak 2008 (UTC)

Şimdilik başka yapılacak bir şey yok gibi görünüyor maddeye. Eline sağlık, tablo çok iyi olmuş. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 07:05, 8 Ocak 2008 (UTC)
  • Vikipedi'de Erozyon sayfasının gelişmesinde birkaç arkadaş ile birlikte çalışmada bulunmuştuk. Daha sonra maddenin kaliteli madde olabileceğini düşünerek aday gösterdim. Bu bölümde maddenin referanslarının yetersizliği konusundaki eleştirinizi gördüm. Sonuç olarak bu eleştirinizin kaliteli madde olmasından öte madde için gerekli olduğunu da düşünerek geliştirdim. Şu an "kaliteli madde olabilmesi" için yeterli olabilecek referans eklemiş durumdayım. Bu çerçevede vaktiniz olması halinde madde ile görüşlerinizi yeniden paylaşmanızı rica ederim. İyi çalışmalar-- Arjety ileti 20:02, 7 Ocak 2008 (UTC)
Selamlar.Doğrusu kısa içerikten silmem gerekirdi maddeleri ama benim hatam olmuş.Düzeltmeniz için teşekkürler.--Eldarionileti 12:17, 9 Şubat 2008 (UTC)
  • Merhabalar, Özellikle sinema hakkındaki katkılarınızı beğeniyle izliyorum. Çalışmalarınıza böyle devam etmeniz dileğiyle, kendinize iyi bakın! --Bahar (yine ben!) 19:29, 14 Şubat 2008 (UTC)

VikiProje Tiyatro[kaynağı değiştir]

VikiProje Tiyatro davetiyesi
İyi günler...
Tiyatro alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Tiyatro Portalı altında toplamayı hedefleyen Tiyatro Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.


homonihilis ileti 00:49, 16 Şubat 2008 (UTC)

hey merhaba naber?bir zamanlar sormuştum sana,sayfanın alt tarafına büyük şablonlar koyuyoruz ya Hilary Duff taki gibi.Onu sen yapmıştın..Şimdi de Avril Lavigne'e yapmaya çalışıyorum yapamadım.Yardım isteyecektim de ...Lucasileti 13:57, 16 Şubat 2008 (UTC)

  • İzliyordum zaten...Gerçekten çook teşekkürler.Güzel oldu birazcık da ben uğraşıym..Çok sağol :)Lucasileti 16:45, 16 Şubat 2008 (UTC)

senin gibi mi ? SBM ileti 21:30, 16 Şubat 2008 (UTC)

hala mı senin gibi ? SBM ileti 12:36, 24 Şubat 2008 (UTC)

2007 SİYAD Ödülleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu. Madde açma hızına yetişemiyorum, bari sorun yaratıp intikam alayım dedim. Şaka bir yana, 2007 SİYAD Ödülleri maddesinin adıyla ilgili bir tereddüdüm var. Ödüller 2007 yılı filmleri için verilecek ama, sonuçta 2008 yılı içinde verilecek. Maddenin adının "2008 SİYAD Ödülleri" olması gerekmez mi? (Google'da aratınca da daha çok geçen yılın ödülleriyle ilgili başlıklar geliyor.) Teşekkürler şimdiden. --Yabancımsj 13:10, 20 Şubat 2008 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Bu kez de bir kullanıcıyla mesajlaşmamı aktarıyorum sana:
"Merhaba. 38. ve 39. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri maddelerini açmışsınız, elinize sağlık. Berfu da bu yıl verilecek olan ödüller için 2007 SİYAD Ödülleri maddesini açmıştı. Bu başlıkları bir standarda kavuşturmak gerekiyor. Google'da aradığımda her iki şekilde de kullanıldığını gördüm. Ne önerirsiniz?"
"Merhaba. Standart olarak kısaltmaların açılmasından yanayım. Yani başlıklarda "SİYAD" yerine "Sinema Yazarları Derneği" yazılmasını tercih ederim. Sayılara/yıllara gelince, İngilizce Wikipedia'da genelde ödül törenin kaçıncı yıl düzenlendiği yazılıyor (örn: en:80th Academy Awards). Bu nedenle başlıkları 38. ve 39. olarak yazdım. Kolay gelsin. --60.240.112.112 10:32, 21 Şubat 2008 (UTC)"
Ne yapalım sence? --Yabancımsj 11:52, 21 Şubat 2008 (UTC)
  • Sağol, sana da kolay gelsin. --Yabancımsj 15:10, 21 Şubat 2008 (UTC)

Tabii ki yardım edeceğim.Söyleyecektim zaten bişeyler yazacağımı.Biraz geç kaldım sadece :).Sadece maddeye bir göz attım da biraz karışmış.Bir kısmı türkçe bir kısmı ingilizce.Binlerce türkçe cümleden sonra tek bir ingilizce paragraf ve sonra türkçe devam etmesi biraz kafa karıştırıcı.Elimden geleni yapmaya hazırım.Lucasileti 16:59, 24 Şubat 2008 (UTC)

Öncelikle bir oylama sayfasında şahsıma sen diye hitap etmeniz hoşuma gitmedi. Sizi tanımıyorum bu yüzden hitab ederken daha dikkatli olunuz. Ayrıca ben o konuda kendi görüşlerimi ifade etmeye çalışmıştım. Sizde elbette kendi fikirlerinizi belirtebilirsiniz ki daha evvelden belirmişsiniz. Lütfen sizin gibi düşünmeyenlerin fikirlerini eleştirmeyiniz. Çünkü unutmayınız ki Vikipedi bir tartışma ortamı değil bir ansiklopedidir. Fikir belirtmek ile yorumları yorumlamak farklı şeylerdir. Bu şekildeki davranışlarınız düşünsel gelişime ve kişisel düşünüme saldırı olarak algılanabilir. Konunun daha fazla uzamaması için artık daha fazla yorum ve cevap vermeyi red eddiyor ve size iyi çalışmalar diliyorum.--Machinair ileti 23:43, 24 Şubat 2008 (UTC)

Kusuruma bakmayınız sanırım yanlış anlaşıldım. Elbette benim görüşümü eleştiriniz ancak yeri önemlidir diye düşünüyorum. Sözünü ettiğim sayfa oylamanın ve ilgili maddenin odak noktası olması gereken bir yerdir. Bu konudaki eleştirilerinizi madde tartışma sayfasında veya direk eleştirmek istediğiniz kişinin mesaj sayfasında yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Benim sözünü ettiğim konuya Şu bağlantının Vikipedi özgür kürsü değildir alt başlığındaki 2.madde ile bağdaştırdığımı bilmenizi isterim. Tekrardan iyi geceler ve iyi çalışmalar dilerim. --Machinair ileti 23:59, 24 Şubat 2008 (UTC)

Ermenistan bayrağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu lütfen Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Ermenistan Bayrağı'nda bulunan yorumlara göz atar mısınız. Bundan böyle kaliteli içerik sorumlusu olan Khutuck gerekçe göstermeden bir aday maddeye, karşı oy kullanan kullanıcıların oylarını geçerli saymayacağını belirtmiştir. Bu karar Vikipedimiz için bence daha güzel olacak. Netice de maddeler daha iyi bir şekilde gelişecektir. Teşekkürler iyi çalışmalar. Mızrakmsj 00:41, 25 Şubat 2008 (UTC)

Merhabalar Berfu. Öncelikle belirtmeliyim ki kaliteli madde bölümünün sorumlusu Kullanıcı:Khutuck. Elbetteki sana daha açıklayıcı cevap verecektir. Zaten muhtemel gerginlik olabilecek bir sayfa olduğu için bir-iki saattir 15-20 dakikada baktığım bir sayfa, konuyu biliyorum. Diyebilirim ki spesifik bir cevap istemekte haklısın. Yani konu eksik deniyorsa hangi konuların olması gerektiğide yazılmalı ki maddeyi geliştirebilelim. Khutuck nasıl yapıyor tam bilemiyorum ama seçkin içerikte oylamalarda bu gibi durumlarda bu tip oyları zayıf oy olarak kabul ediyorum. Vikipedi:Fikir birliği'nde dediği gibi Unutulmamalıdır ki, asıl önemli olan istatistikler değil tartışmanın kendisidir.--Machiavelli' msj 00:50, 25 Şubat 2008 (UTC)

... and the Oscar goes to :)[kaynağı değiştir]

Dosya:Neil Corbould, Academy Awards Nominee's Party, LA 2013.jpg
El değmedik sinema maddesi bırakmayan Berfu 'ya ikinci Oscar'ı, maddelere ve portala yaptığı eşsiz katkılar nedeniyle 25 Şubat 2008 tarihinde Yabancı tarafından sunulmuştur.

Bu Oscarlar arasından dilediğini seçebilirsin. Sevgiler. --Yabancımsj 08:54, 25 Şubat 2008 (UTC)

Yanıtına ehem yani ödülü kabul konuşmana hala gülüyorum, bir süre daha da güleceğim galiba. Sen de çok sağol. Yalnız yeterince heyecanlı bulmadım konuşmanı. Biraz Marion Cotillard'dan feyz al. --Yabancımsj 09:55, 25 Şubat 2008 (UTC)

Başlarda Ermenistan bayrağı konusunda maddenin uzunluğuna takılarak bir yorum ve oylamada bulunmuştum. Kriterlere göre sizin dediğiniz gibi bu maddenin KM adayı olmasında bir engel olmadığını yorumlarınızı okuduktan sonra anlamış oldum. Şahsen KM kriterlerinde belirli uzunluğun beklenmesi gerektiğini düşünmeme rağmen burada öncelikle kriterlerin önemsenmesi gerektiğini görebiliyor ve oyumu değiştiriyorum. Size de yorumunuz ile vermiş olduğum kararı bana düzeltme imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ayrıca Machinair benim şahsen tanıdığım çok iyi bir dostum. Ancak kendisi Vikipedide fazla zaman harcayamadığı için konulara fazla hakim değil. Kendisine durumun olması gereken halini anlattım. Ancak niyetinin iyi olduğunu bilmenizi isterim.-- Arjety ileti 00:37, 26 Şubat 2008 (UTC)

abi şablon nasil ekleniyor mutlaka cevap verin lütfen

Selam Berfu sinema portalı sayfası için senin gösterdiğin en:Portal:Science'ımı kullanıyoruz, ya da aklında başka bir düşünce var mı ne yapsak. Sayfa bu haliyle iyi de seni rahatsız eden simetri problemi var aslında kutuları birbirlerine bağlı hale getirbiliriz ama o zaman da kutuların içinde boşluklar olur, bilemiyorum--Gökhan 17:19, 17 Mart 2008 (UTC)

selam daha yeni öğrendim oda güzel bi ansiklopedi girin bakın üye olun katkı yapın

Kriterleri sağlamayan portal[kaynağı değiştir]

Sinema portalına yerleştirdiğiniz sil şablonunu çıkardım... Kriterleri sağlamayan portal sebebiyle yerleştirmişsiniz ve 2 aydır güncellenmiyor demişsiniz ama portal sürekli güncelleniyor... şöyle ki bunu portalın geçmişine bakarak göremezsiniz... portalın geçmişi sadece tasarımla ilgili değiştiklikleri gösterir... oysa portalın alt bölümlerine baksaydınız bunu görebilirdiniz... örneğin Portal:Sinema/Biyografi arşivi/2008 arşivi'nde 2008'de portal sayfasına çıkardığımız maddeleri görebilirsiniz... portalın alt bölümlerinin (en basitinden eklenen maddeler ve haberler bölümünü) arşivlerini kontrol ederseniz göreceksiniz ki portal güncelleniyor --Berfu 05:37, 30 Mart 2008 (UTC)

Sanırım diğer portalları işaretlerken gözümden kaçmış; dikkatiniz için teşekkürler. Bu hususta diğer portalları da gözden geçirerek, bir daha kontrol edeyim. Dikkatiniz ve uyarınız için bir kez daha teşekkürler, iyi Vikilemeler!... -- Dsmuratileti 08:48, 30 Mart 2008 (UTC)

Merhaba Berfu, şu sayfaya bir bakabilir misin. enwikideki portalın aynısı, değiştirilmesini istediğin bir yer varsa söyle. Şu anki portalın bozulmaması için bazı kısımlara henüz dokunmadım. Bir de Yakın Plan filmini haftanın filmi olarak ekledim ama anasayfada görünmüyor, sorun ne anlamadım, diğerlerini sana bıraktım :), görüşmek üzere --Gökhan 02:14, 1 Nisan 2008 (UTC)

selam kibele. Ürdün Kraliçesi Rania Al-Yassin maddesi varya onun adı sanırım Rania Al-Abdullah olmalı. Çünkü Al-Yassin doğum ismi ve artık kralla evlendiğine göre... kendi resmi sitesi o şekilde kullanıyor... bende vikipedi hangisini kullanıyor bilmiyorum ve sorayım dedim... neyse kolay gelsin : ) --Berfu 13:02, 24 Nisan 2008 (UTC)

  • başlıklarda unvan kullanmadığımız için maddedeki ismi alarak değişiklik yapmıştım. isim değişikliği de yapılmış zaten. teşekkürler. --kibelemesaj 15:18, 25 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar Berfu Hanım, Güzel sözleriniz için de çok teşekkür ederim; ben de demek isterim ki bir konuda değil pek çok konuda nitelikli katkıda bulunmanız çok hoşuma gidiyor. Olabildiğince maddeleri okumaya çalışıyorum. Vikipedi'de yüzme maddeleri maalesef pek gelişmiş olmadığından belirli bir standart yok. Futbol maddelerinde herkes futbolu az çok bildiğinden "Dünya Futbol Kupası" yerine "FIFA Dünya Kupası" kullanılıyor ama iş yüzme, atletizm vb. maddelere gelince iş değişiyor. Adlandırma Vikipedi'den Vikipedi'ye göre de değişiyor. Daha açıklayıcı olması için ...Yüzme Şampiyonası denmesi taraftarıyım zira Google'da da FINA Dünya Şampiyonası diye yazınca daha az sonuç çıkıyor. Ama şöyle bir şey var ki "kısa kulvar" sözünden okuyucunun maddenin yüzme ile ilgili olduğunu anlamasını bekleyebiliriz. 2008 FINA Kısa Kulvar Dünya Şampiyonası'nın diller kısmında çoğu dil, şampiyonanın yüzme ile ilgili olduğunu belirtmiş. Siz ne dersiniz? İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 15:52, 25 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, Dediğiniz kadar kötü değil yahu, o kadar madde açtınız :), sadece futbol dışındaki dallara pozitif ayrımcılıkta bulunmalıyız. Hele buz pateni, jimnastik, yüzme, atletizm, basketbol ve voleybol yayınlarını izlemeyi çok seviyorum, sizin gibi. Demek hedeflerimiz aynıymış; ben de olimpiyatlara kadar özellikle atlet maddelerini açmak istiyorum. Sanırım yazın bir yarış izleyip bir madde açacağım. Tabii bunların yanında şampiyona ve yarış türlerinin de girilmesi gerek. Mesela 10000 metre maddesi hâlâ kırmızı. Ne dersem onu yaparım diyorsanız, ben maddenin adını değiştiririm :); bu arada sanırım kurduğunuz 3 cümleden 5'i devrik değil, 5 tanesinden 3'ü devrik ama önemli değil, Türkçe esnek bir dil. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 17:58, 25 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkür ederim çift madde için, benim aptallığım ikisini de ben açmışım. iyi çalışmalar.--Boyalikus 20:10, 27 Nisan 2008 (UTC)

Hiç sorma bunlar bizi çok uğraştıracak. Bu kategoride NTVMSNBC "En İyi Erkek Başrol Oyuncusu", Radikal "En İyi Erkek Tiyatro Oyuncusu", Akşam sadece "En İyi Erkek Oyuncu" Hürriyet de "Tiyatro oyunu dalında en iyi erkek başrol oyuncu ödülü" demiş, Hürriyet'inki ya da NTV'ninki daha iyi gibi. "Best Performance by a Featured Actor in a Play" kategorisi için ne dememiz gerek bilemiyorum burada bir fikir birliği yok kimi yardımcı erkek oyuncu demiş kimi de en iyi erkek oyuncu performansı Alman wikisi de yan oyuncu gibi bir şey yazmış, birini seçeceğiz artık, ben onu biraz daha araştırim bu arada. Bildiğim kadarıyla bir standardımız yok ama olsa çok iyi olur Tony'den sonra bir standart yakalayabileceğimizi umuyorum ancak adamların ödül verirken bir standartları yok gibi :). Görüşmek üzere, kolay gelsin--Gökhan 23:28, 27 Nisan 2008 (UTC)

Evet biraz tuhaf kimseyi boş göndermeyelim demişler herhalde, tören de 3 saat sürüyormuş.... Diğer oyuncu ödülü kategorisine ne isim vereceğimizi düşündün mü enwikide yazdığına göre eskiden, "yardımcı erkek/kadın oyuncu" deniliyormuş sonra değiştirmişler eski isim kullanılabilr mi acaba. Bu arada madde için teşekkürler, ben başlatmaya cesaret edememiştim doğrusu, kolay gelsin--Gökhan 15:19, 28 Nisan 2008 (UTC)
İkisi de gayet şık. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Tony Ödülü (Müzikal)de müzikal kısmı "-" ile de ayrılabilir. Sen bilirsin çok farkı olmaz sanırım. görüşmek üzere, kolay gelsin--Gökhan 16:33, 30 Nisan 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

  • Elinize sağlık, En İyi Erkek Oyuncu Tony Ödülü (Oyun) maddesini açmışsınız ama, yanına "oyun" açıklamasını yapınca, pek de yerine oturmuyor: bildiğiniz gibi seyirlik oyunların ya da eğlence oyunlarının yanına bu belirteci ekliyoruz. Bunun adını değiştirmek gerekli.. Levent Abi ileti 19:49, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Açıkçası, "oyun" sözcüğünün orada yer alması pek içime sinmiyor, daha radikal bir çözüm düşünmeli. Şimdilik dursun, kimin aklına gelirse.. :) kolay gelsin. Levent Abi ileti 19:54, 30 Nisan 2008 (UTC)

Maddelerin hızlı silme kriterlerine uygun olmadığı düşünüyorsanız, maddeyi bir daha inceleyip öyle karar vermeniz daha iyi olur. Çünkü silmeye aday gösterdiğiniz izlek maddesi sözlüğe taşınmaya aday bir madde olabilir. Eğer bir maddenin sözlüğe taşınacağını düşünüyorsanız lütfen "sözlüğe taşı" şablonunu koyunuz. Vikipediye yaptığınız katkılar için teşekkür eder devamının gelmesini dileriz... --Böcürt 11:06, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Yüksek Kültür Yıldızı[kaynağı değiştir]

Yüksek Kültür Yıldızı
Sinema başta olmak üzere birçok kültürel ve sanatsal konuya yaptığınız sayısız güzel katkılarınızdan dolayı bu ödülü size vermek istiyorum ^_^ Güzel katılımlarınızın devamını dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - noumenon ʘ mesaj 21:58, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Rica ederim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 04:34, 5 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Berfu , Best Book of a Musical için En İyi Müzikal Metni iyi olur, diğeri için En İyi Yeniden Sahnelenen Tiyatro Oyunu/Müzikal ya da Yeniden Sahnelenen En İyi Tiyatro Oyunu olabilir. Profesörleri memnun edemeyeceğimiz kesin gibi :). Bunlar neyse de bizdeki biri "ingilizce" yanlış demişti doğrusu "ingilizçe", "japonça" gibi olmalıymış, biri de sınav kağıdına "5. grup" yerine "grup 5" yazdığım için nerdeyse bırakıyordu :)). Neyse durum böyle, sorduğun için sağol görüşmek üzere --Gökhan 06:23, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Kral TV Video Müzik Ödülleri[kaynağı değiştir]

Kral TV Video Müzik Ödülleri'ndeki alt başlıklar zaten ayrı madde olarak mevcut. Onları eklemeye gerek yok sanırım ana maddede zaten konu ile dolaşım şablonu var. Kral TV Video Müzik Ödülleri maddesinde ödül töreni ile genel bilgiler verilirse daha uygun olur sanırım. --- cemallamec 13:53, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Maddeleri Kral TV Video Müzik Ödülleri sayfasına taşıyorum çünkü içerik olarak çok kısıtlılar. şu andaki hallerinden daha fazla gelişebileceklerini düşünmüyorum. ilerde gelişirler gelişirler sayfalara sığmazlar tabii ki o zaman başka bir sayfada yer alabilir. birçok aynı maddemiz olması yerine bir tane sağlam maddemiz olsun. verilen ödüller liste halinde zaten. altın portakal, istanbul film festivali vb. maddelerde de aynı olay var. kolay gelsin --Berfu 13:58, 15 Mayıs 2008 (UTC)
Öncelikle ayrı maddelerin içeriği yetersiz olduğu için taslak şablonu zaten konmuş durumda. İyi bir madde bence öyle tablolardan ödül törenleri sonuçlarından oluşmaz. Ödül törenin ilk ne zaman başladığı, nasıl gelişti, en çok kimin ödül aldığı, ödül verme kıstasları gibi unsurlar ile iyi bir madde olur. ayrı madde durması bence en uygunu. -- cemallamec 14:02, 15 Mayıs 2008 (UTC)
Uluslararası İstanbul Film Festivali ile Kral Tv ödülleri ayrı bir şekilde oluşturulmuş durumda. Dediğim gibi ayrı madde olması taslak olması en uygunu. taslak olması onun geliştirilmeye açık olması demek. Ayrıca Antalya Film Festivali, Afife Jale Ödülleri de böyle bir yol izlenmiş. atıyorum 50 ödül töreni olsa 50 ödül töreninin sonuçlarını ana maddeye mi aktaracağız. Eski hali en uygunu eğer tartışma devam ederse, en iyisi maddenin tartışma sayfasında bu konuyu görüşmek. --- cemallamec 14:12, 15 Mayıs 2008 (UTC)
Peki maddenin tartışma sayfasına siz görüşleriniz aktarın. Benim çıkmam gerekiyor. Sonra fikirilerimi yazarım. İyi günler. Kolay gelsin.
Not: Mesaj sayfanızı arşivleyin isterseniz. Mesaj yazmak epey zorlaşıyor :) -- cemallamec 14:18, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Lütfen Kullanıcı Mesaj Sayfasını Silmeyiniz; Size yazdığım eski yanıt mesajlarımı arşivinizde de bulamıyorum. Lütfen...[kaynağı değiştir]

Vikipediye kaynaksız, sadece söylenti olan şeyleri, teorilerinizi ekleyemezsiniz. sadece somut gerçekleri ekleyebilirsiniz. vikipedi politikalarını bir kez daha gözden geçirin bence. --Berfu 09:48, 17 Mayıs 2008 (UTC)

oraya linki halbuki koymuştum. Sanırım göremediniz.--Muallime 09:51, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Dünyada en çok engeleme yapan ülke Türkiye'dir. [kaynak belirtilmeli] Mahkeme kanalıyla engellemeler yapılmaktadır. Pakistan da bir gün bile sürmeyen engelleme[kaynak belirtilmeli] Türkiye'de aylarca sürmekte[kaynak belirtilmeli] ve Türkiye alay konusu olmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Bu engellemelerin asıl sebebinin başka nedenlere dayandığı ülkenin tartışmalı ve proveke gündemini[kaynak belirtilmeli] saptırmak amaçlı olabileceği kamuoyunda değerlendirilmektedir. [kaynak belirtilmeli] - Bu yorumlardan en çarpıcı[kaynak belirtilmeli] aşağıdır

en çarpıcı olup olmadığını ve kamuoyunun görüşlerini siz değerlendiremezsiniz. ve bir köşe yazarının ne söylediği ancak onu ilgilendirir. yazılırsa bile şu şunu demiştir diye yazılır. çünkü kendi kişisel görüşü bu... --Berfu 09:57, 17 Mayıs 2008 (UTC)


Kaynak belirtilmesi konusunda ve başka konularda eksiğimiz oolabilir, mazur görünüz. Nasıl kaynak verileceğini bilmiyorum. Ama lütfen benim dediklerimin doğruluğunu çek etmek için ingilizce wikipedia bölümüne bakınız pakistanda youtube erişimin several hours da açıldığının yazıldığını göreceksiniz.Engellemelerin en çok ülkemizde yapıldığı ise malumdur. İngilizce kısmından sizlerde tarihlerini, alabilirsiniz. Alay konusu olmak için youtube a erişimin engellendiği ülkelerin listesine bakmak yeterli sanırım. Ona kaynak göstermeye gerek bile yok. Yasaklama ertesi dünya medyasından hatırladığım pek çok olay var. Siz de baksanız hatırlarsınız. Bana çarpıcı gelen size çarpıcı gelmeyebilir. Lütfen siz de düzeltiniz yanlışımı ,ben de memnun olurum. --Muallime 20:51, 18 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Evet maddede cidden uygunsuz kısımlar vardı... ben gördüklerimde düzeltmeye gittim; gözümden kaçmış olanlar varsa siz tekrar müdahale edin lütfen. İlgili kullanıcıya da bir uyarı attım. Sanırım zaten tek bir kullanıcı var bu hususlarda ısrarcı olan. Eğer ısrarla politika ihlâli yapmaya devam ederse bir uyarı daha atabiliriz... umarım ısrarlı bir şekilde politika ihlâli yapmaz. İçerik politikalarında tolerans göstermemiz mümkün değil; ben sorunun güzel bir şekilde, engellemelere, kilitlemelere gitmeden çözümlenebileceğini umuyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:15, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Bir tuhaflık[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu, nasılsın? Bugün Tobey Westwood diye bir oyuncu maddesine rastladım. Yalnız bu isim için google'da hiçbir kayıt çıkmadığı gibi, sayfadaki imdb ve interwiki bağlantıları da Tobey Maguire'a ait. Uydurma bir madde mi dersin? Sağol şimdiden. --Yabancımsj 06:55, 10 Haziran 2008 (UTC)

  • Ne hoş, nitelikli vandallarımızın sayısı artıyor desene! Sağol, hizmetlilik fena gitmiyor, şimdilik ısınma turlarındayım. Senin sınavların vardı galiba. Umarım iyi geçmiş ve atlatmışsındır. Kolay gelsin. --Yabancımsj 07:38, 10 Haziran 2008 (UTC)
  • İyi bak, final zamanı dinlenirsin o zaman! Star Wars aleminden kopup gelen dileğin için de teşekkürler. Şu yoğunluğun bir geçsin de konuşuruz, sinema alanında SM falan mı yapsak iş birliğiyle diye düşünüyorum. Görüyorsun Samuel Beckett gayet iyi bir iş birliği projesi oldu, tamamlanmak üzere. Sinemayla ilgilenen de epey kullanıcı var. Benzer bir çalışma yapılabilir gibi geliyor. Dediğim gibi organizasyonu sonra yaparız. Sevgiler. --Yabancımsj 08:04, 10 Haziran 2008 (UTC)
  • Lafı uzatıyorum ki kimin daha geveze olduğunu anla Aslında SL de aklımdan geçti. Antalya Altın Portakal Film Festivali (Ödüller) için uzun vadede umut var mı sence? Levent Abi de özellikle eksik biyografiler konunusunda yardımcı olabilir gibi geliyor. Ama tabii kırmızıların açılmasının yanında bazı açıklamaların ve kaynakların da eklenmesi gerek. Senin geçen seneki denemene de iş birliği çalışmasıyla el atılırsa sonuç alınır belki. (hangi liste bilmiyorum ama) --Yabancımsj 08:41, 10 Haziran 2008 (UTC)
  • Peki, sen ne diyorsan o :) Neyse Antalya için belki yavaş yavaş maddeler açılır, o sırada da kaynak taranır. Umut olup olmadığına ayrıntılı şekilde kaynak taradıktan sonra karar verelim derim. --Yabancımsj 09:05, 10 Haziran 2008 (UTC)
  • Mesele anlaşılmıştır ahbap Ben Altın Portakal'ı geniş bir iş birliği projesi olarak düşünmemiştim zaten. Dediğin gibi daha çok kullanıcının ilgisi çekecek bir madde olmalı. Neyse düşünelim, kötü esprilerimizi de biriktirelim madem. --Yabancımsj 10:29, 10 Haziran 2008 (UTC)


Merhaba, Fact şablonunu lütfen sadece madde içerisinde kullanın. Aksi halde kaynağı belirsiz olan maddeler kategorisine, kullanıcı sayfaları, madde tartışmaları da girmekte iyi çalışmalar..--Boyalikus 11:23, 19 Haziran 2008 (UTC)

VikiProje Harry Potter davetiyesi
İyi günler...
Harry Potter ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Harry Potter Portalı altında toplamayı hedefleyen Harry Potter Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--Aycanileti 11:05, 25 Haziran 2008 (UTC)

Samuel Beckett[kaynağı değiştir]

Sanırım aday göstermek isteyen sendin --Aycanileti 18:04, 28 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkür ederim :) Emma'yı seçkin yapmak zor olmadı ingilizceyi çevirince direk güzel bir madde oldu :)--Aycanileti 20:07, 29 Haziran 2008 (UTC)


Kısa sayfalardaki anlam ayrımlar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sizden bir şey rica edebilir miyim? Burada bulunan sayfalar genellikle vandallık sonucu bu listeye düşüyor. Bu listeye bir de anlam ayrım sayfaları giriyor ki onların vandallık sonucu açılan sayfalar olmadığını anlamak ve zaman kazanarak diğer maddelere bakmak için zaman olması için Renault 9/11 böyle sayfaların adının yanına (anlam ayrım) eklenmesi gerekiyor. Kayıtlı kullanıcı olmadığım için bu işlemi yapamıyorum. Sizden ricam buradan en azından 10-15 maddenin adının yanına (anlam ayrım) koymanız. Bu mesajı bikaç aktif kullanıcıya daha göndereceğim. Şimdiden teşekkür ederim, hem de çok.--88.232.35.103 10:27, 30 Haziran 2008 (UTC)

Ne diyeyim ben sana, bir maddeyi daha güzelleştiriyorsun. Tam çıkarken gördüm, eline sağlık, kolay gelsin. --Yabancımsj 17:37, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Uannis - Veda[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir buçuğuncu yılımı doldurdum. Bu süre içerisinde onlarca yeni insan danıdım. Bu kişilere Vikipedi'de olabildiğince yardım etmeye çalışırken, Vikipedi dışında da onlarla arkadaşlığımı ilerletmeye çalıştım. Zamanla öğrendim ki bu kişileirn çoğu benimle arkadaşlığını kendi çıkarları doğrultusunda adam toplamak için kurmuş. Bunca haksızlığa göğüs germeyi kendime borç bildim ve hep (kendimce) haklının yanında olmaya özen gösterdim. Zamanla Vikipedi kurallarına daha çok vakıf oldukça kuralcıların aslında kural bilmediklerini anladım. Vikipedi'de bulunma amacı tartışma ve insanları incitmek olan; ve bu gereksinimlerini sevdiklerinden karşılamak yerine umrunda olmayan bireylerden karşılamak olan bireyler gördüm. Bunca haksızlığa rağmen ben kişileri değil; amacımı düşündüm. Amacım insanlara güzel bir şeyler bırakmaktı. İleride sevdiklerime 'bunda benim de emeğim geçti' demek ve basılı bilgiliklerde bile geçen yanlışlıkları en aza indirmekti. Böylece ileride benim de okur olarak yararlanacağım güzel bir bilgilik yaratılmasında emeğim geçmiş olacaktı. Ancak bir çizgi vardı ki o çizginin aşılmasına daha fazlatahammül edemeyeceğim. Kendi yaşamımdan kıstığım süreyi buraya harcamakla hata ettiğimi düşünmeye başladım. Bunca emeğin karşılığı vandal damgası yemekse ben bu işte yokum. Böylece hem savaşacağım bir haksızlık kalmaz; hem de arkadaşlarımla, ailemle, sevgilimle vs. daha çok vakit geçirebileceğim. Ayrıca bu yıl ÖSS'ye gireceğim. Herkes benden en yüksek dereceleri bekliyor, onları düş kırıklığına uğratmak istemiyorum. Vikipedi'yi bırakıyorum. Benden geriye Uannis kullanıcı adı ve ona bağlı bilinen-bilinmeyen kuklalarla yapılmış tr, az, en, crh gibi birçok Vikipedi'de yapılmış 50.000i aşkın katkıyı bırakıyorum. Vikipedi'den kendimde bir şeyler bıakmak istemediğimden sizleri de MSN dizelgem, Facebook gibi yerlerden de siliyorum. Bana gerçekten değer veren ve Vikipedi dışında da görüşmek isteyen, zaten bana bir şekilde ulaşır. Alay konusu olmak pahasına size bu iletiyi atıyorum. Hoşçakalın...--88.232.95.13 19:45, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Sayın Berfu, günün maddesi adayı yaptığınız Carolina Kostner maddesinin girişinde bir kırmızı olarak duran Susanna Driano'yu açmak ister misiniz acaba? Gerçi daha sırada epey madde var, acele etmene gerek yok, ne zaman elin değerse... Sevgiler. --Yabancımsj 07:46, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Sahiden, madde ben mesajı yazarken gelmiş :) Giriş şu anda kısa da olsa, gerekirse ana sayfaya çıkarken uzatılabilir. İçine sinmediyse biraz daha uzatabilirsin, ama bence şart değil. --Yabancımsj 08:05, 11 Temmuz 2008 (UTC)

selam Vikiçizer. En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülü maddesinin adının sonuna birde liste eklemek gereksiz diye düşünüyorum. çünkü bu sadece o ödülü kazananların listesi değil. o ödül hakkında bir madde. yani evet bizdekinde daha çok liste gibi duruyor ama liste en:List of nominees for the Academy Award for Best Supporting Actress (by actress) evet bu bir liste.. zaten eklesekte En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülü kazananların listesi olmalı. En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülü listesi anlam açısından sorunlu. sanki bu ödülden birden fazla varda onların listesini yapıyormuşuz gibi. bence isimlerin sonuna birde liste eklemeye gerek yok, diğer vikipedilerde kullanmıyor ama istersen tartışmaya açabiliriz. kolay gelsin. --Berfu 19:23, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, mesajınızı şimdi yanıtlayabliyorum. Bu maddelerin bir makale/maddeden ziyade bir listeye benzediği için bazılarının isimlerini değiştirmiştim. Bence tartışmaya açmaya gerek yok, içerik zenginleştirildikten sonra, tabiki "listesi" ibaresini kaldırmak gerekir. İçeriğin yeterli olduğunu düşünüyorsanız, yine eski haline elbette döndürebilirsiniz ama zaman ayırıp biraz geliştirmek lazım bence. Anlam açısından sorunlu olduğuna dair yazdıklarınıza katılıyorum. Değiştirmek, düzeltmek lazım...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 10:36, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Berfu. Size bir seri filmin film adları konusunda danışmak istiyorum. Bu seri Teksas Testere Katliamı serisi. İlk olarak 1974 tarihli ilk filmden başlayayım. Orijinal adı Texas Chainsaw Massacre. Türkçeye çevrimi Teksas Testere Katliamı. Türkiye'de sinemaya Teksas Kasabı adı ile girmiş. Yine Türkiye'de VCD adı Kasabada Katliam. Filmin en çok tanınan ismi Teksas Katliamı. Aslında hiç kullanılmadı bir yerlerde. Diğer film 1986 tarihli serinin ikinci filmi. Orijinal adı Texas Chainsaw Massacre Part 2. Türkçeye çevrimi Teksas Testere Katliamı Bölüm 2. Türkiye'de sinemaya Katliam adı ile girdi. Türkiye de DVD ve VCD olarak Teksas Katliamı 2 adı ile yayınlandı ve bu ad şu an en yaygın adı. Diğer film 1990 tarihili serinin üçüncü filmi. Orijinal adı Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III. Türkçeye çevrimi Deri Surat: Teksas Testere Katliamı III. Türkiye de sinemaya Meşin Surat adı ile girdi. DVD ve VCD olarak Leatherface Teksas Katliamı 3 adı ile yayınlandı. Ayrıca son ismi kullanacaksak Leatherface yerine Deri Surat diye bilir miyiz? Çünkü leatherface kelimesinin Türkçesi. Serinin 4. filmi 1995 tarihili orijinal adı Texas Chainsaw Massacre: Next Generation olan film. Türkçeye çevrimi Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil. VCD ve DVD adı Teksas Kasabı. Hangi bölüm için hangi adı kullanalım. Ben işin içinden çıkamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Vikipedi:Adlandırma kuralları (filmler)[kaynağı değiştir]

adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 08:26, 18 Ekim 2008 (UTC)

Nerelerdesin Berfuuuuu. Sanırım vikitatil de Vikipedi gibi alışkanlık yapıyor. Umarım burayı tamamen terketmemişsindir, seni yine aramızda görmek dileğiyle, iyi tatiller --Gökhan 00:47, 28 Kasım 2008 (UTC)

Sahiden nerelerdesin? Umarım yolunda gitmeyen bir şey yoktur da vakit bulunca yeniden buralara dönersin. Tez vakitte SD'de karşılaşmak dileğiyle. --Yabancımsj 14:21, 5 Ocak 2009 (UTC)


DsMuratileti 18:12, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Zombilerden Berfu'ya kocaman bir hoşgeldin... İyivikiler... [ho? ni!] 18:51, 18 Ekim 2009 (UTC)

Kimleri görüyorum? Dönmene ve tatsız bir şey olmamasına sevindim. Zaman ayırabileceksen, yeni SM'ler için işbirliği projelerine bekleriz. --yabancım 17:33, 18 Ekim 2009 (UTC)

O zaman şu sayfadan bir şeyler seçebilirsin. Bir de şu var. Yok ben SL çalışması isterim dersen, şunun kırmızıları da ilgini çekebilir. --yabancım 18:04, 18 Ekim 2009 (UTC)
Tekrar hoş geldin Berfu, dönmene sevindim :).--Gökhan 18:43, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Oyuncuların sonradan oynadıkları filmler bir kenara, bazı oyuncuların maddeleri bile açmaya değer durumda değil İngilizcede. Ben çevirdiğim bölümlerde şöyle düşünmüştüm: Hepsini çevireyim, en son gözden geçirirken, bağlantı vermeye ve açmaya değmeyecek olanlardan bağlantıları kaldırım. İyivikiler... [ho? ni!] 20:02, 18 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Berfu. Biyografilerde film karelerini ancak "film ve içeriği ile ilgili tanıtım ve eleştirel yorum yapmak amacıyla" kullanabiliyoruz. Yani kitap kapaklarındaki gibi kesinlikle kullanılmaz diyemeyiz. Konunun yeterli uzunlukta anlatılmış olması gerek. Buna dikkat edilmemişse, resim maddeden kaldırılabilir. --yabancım 18:04, 4 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba Justi7/Eski2! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. ----GôkTR001

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Az önceki değişikiğinizde

| Boyu =

- | Önemli rolleri =

- | Akademi Ödülleri = 1996 en iyi erkek oyuncu

- | Resmî sitesi =

- | allmovie-no = 151418

- | Beyazperde.com-no = 1331

- | IMDb-no = 0001691

- | Sinema.com-no = 3115

- | SinemaTürk-no = 15703

değerlerini sildiniz, biraz dikkatli olmanız dileğiyle. İyi vikilemeler. ----GôkTR001 18:55, 26 Kasım 2009 (UTC)

Jennifer Jones[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hataya yol açan kullanımı şu değişiklikle düzeltmişsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 09:10, 28 Kasım 2009 (UTC)

Sinema maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu nasılsın. Sinema maddelerini, sanat projesinde olduğu gibi VikiProje Sinema kapsamında kalite ve önemlerine göre sınıflandıralım mı? Bence şık olur. Kolay gelsin. --Gökhan 06:58, 5 Aralık 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:28, 4 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Berfu,

Haftanın iş birliği projesine katılımın ve katkıların için çok teşekkür ederim. Ufak bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Kurallara uygun her 10 cümle 1 puan getiriyor, bu nedenle 2-3 cümle ekleyerek ek puan alabileceğin maddeler mevcut. Sayfada yer alan tablodan bu maddelerin takibini gerçekleştirebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 16:27, 5 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba Berfu; önce yazdığın iyi oldu; ben de sana son günlerdeki katkıların için teşekkür etmek istiyordum bir türlü fırsat bulamadım, ellerine sağlık. İsim değişikliğin zamanlarından beri önemli ve gerekli maddeler eklemen takdire değer. Bu şükran içeren sözlerin arkasından sorduğun dolaşım şablonu ile ilgili bir fikrimin olmadığını söylemem pek iyi olmayacak ama ne yazık ki öyle. Sanırım Kullanıcı:Superyetkin bunun için sana yardımcı olabilir. son günlerde yinelediğim bir söz var: iyi bir yerdeyiz sakın hız kesme gelişerek büyüyor viki.. Sevgiler. NOT:Başka yardımcı olabileceğim bir şey olursa çekinme.  Levent İleti Katkılar   22:13, 7 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba. Vito'nun son günlerde yapmış olduğu değişikliklerin ardından kod biçemi yenilendi (eski tür kod etiketlerinin yerine yenileri kullanılmaya başladı). Bu da demek oluyor ki, dolaşım şablonunda kullanılan şu biçim etiketlerinin bir bölümü değişti.
  • NavFrame
  • NavHead
  • NavContent
  • Konuyla Vito ilgilendiğinden doğrudan kendisine danışırsanız size daha ayrıntılı bir açıklama yapacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 22:33, 7 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Berfu,

Mesajlaşmalarınızı gördüm daha önce bu konuyla ilgili ve çözüme yönelik bir-iki adım attım zaten, ancak taşı kaldırınca altında böcek deryası görür ya insan, yine buna benzer bir durum söz konusu ve tek tek düzeltmemiz gereken birçok şablon olacak görünüşe göre.

İlk olarak bu farklılığın nedenini anlatayım elimden geldiğince:

Vikipedi'de sitenin genel işleyişini ve görünümünü etkileyen bazı kod sayfaları mevcut, bunları saymak gerekirse;

.JS (JavaScript) dosyaları, bir şeyin nasıl çalışacağını belirlerken, .CSS (Cascading Style Sheets) dosyaları ise bir şeyin nasıl görüneceğini dikte ediyor. Common dosyaları tüm site geneline etki ediyor, Monobook dosyaları ise Tercihler altındaki görünüm sekmesinde "Monobook" görünümü seçilmiş kullanıcılar için etkin. Zaten varsayılan görünüm de Monobook, hiçbir değişiklik yapmamış olanların görünümü de Monobook. Bunun Vector.js gibi diğer sürümleri de var, farklı görünümler için.

Değişiklik bu yukarıda saydığım 4 sayfa üzerinde gerçekleştirildi. Nedeni de Vikipedi kurulduğundan bu yana bulduğumuz kodları hep Monobook'lara koymamız, sonra Common ve Monobook'a konan farklı ya da aynı kodlarla işlerin çorbaya dönmesi ve İngilizce Vikipedi'den getirdiğimiz şablonların istenildiği gibi çalışmaması, yani İngilizce Vikipedi'de gözüktüğü gibi gözükmemesiydi. Bildiğin gibi şablonlarımızı hep İngilizce Vikipedi'den getiriyoruz ve istenildiği gibi çalışmamaları da büyük bir sorun teşkil ediyor.

Sorunu ufak cilalama denemeleriyle çözmeye çalıştım, ancak aynı anda 4 sayfanın uyumunu takip etmek çok güç olduğu gibi, bir noktadan sonra tüm kodlar çıkmışken halen hatanın devam ediyor olmasının nedenini de görmeyi reddediyor gözler. Bu nedenle büyük bir revizyona ihtiyacımız vardı, ben de bu dört dosyayı İngilizce Vikipedi'deki sürümleriyle eşledim, bize özgü özellikler için birkaç düzeltme yaptım (mesela değişiklik sekmesinin üzerindeki mavi düğmelerde sorun vardı, seçkin yıldızlarında sorun vardı, koordinat şablonlarında sorun vardı, hiddenstructure tablo sınıfını kullanan şablonlarda soru vardı, var oğlu vardı yani).

Şu anda görebildiğim kadarıyla eskiden kalma şablonlarımızın bu bahsettiğin sorunları kaldı, bir de bazı kullanıcı sayfalarında sorun yaratan (benimkinde görebilirsin en basitinden) diğer bir ufak sorun kaldı.

Biz bu tür şablonları genellikle 2006-2007 gibi uyarlamış oluyoruz, zaman içinde bu şablonlar İngilizce Vikipedi'de inanılmaz bir değişime uğruyor, MediaWiki programcılarının direkt desteği söz konusu olduğu için, yazılımın tüm nimetlerinden faydalanan, duruma göre tepki veren çok komplike şablonlar geliştirebilmişler zaman içinde. Ancak bizim şablonlarımız tarih öncesi sürümlere sahip, basit işlevli şablonlar.

Örneğin mevcut şablonu deneme tahtasına çevirmemek için Şablon:Dolaşım2 diye bir şablon oluşturdum ve parametrelerini Türkçeleştirdim. Başlık bölümünde ufak bir sorunu var, onu çözünce tamamlamış olacağım. Senden ricam, bu şablonun içindeki koda bir bak, bir de orijinal Dolaşım şablonuna bak, farkı zorlanmadan göreceksin.

Yapacağımız iş şu: Ben Dolaşım2 şablonunu bitireceğim, sonra Dolaşım şablonunu (eskisini yani) kullanan şablonlara bir bakacağım, tek başıma hızlı bir şekilde yenileyebileceğim bir durumdalarsa halledeceğim, değillerse gerekli bilgileri vererek ilgilenenleri yardıma çağıracağım. Zira Viki üzerindeki meşguliyetimi biliyorsun, Viki dışındakiler ise Viki'dekilere tur bindirir durumda. Sonum hayrolsun kısacası! :)

Dolaşım2'nin sorununu halledince sana bir bilgi mesajı göndereceğim.

Sevgiler

Vito Genovese 12:04, 9 Ocak 2010 (UTC)


Merhaba Berfu,

Güncellemiş olayım bilgileri: Dolaşım2'nin sorunu çözüldü. Dolaşım'ı kullanan tüm şablonlar Dolaşım2'ye geçti, geçiş tamamlandıktan sonra Dolaşım2 şablonu Dolaşım'ın üzerine taşındı.

Şimdi Navbox kullanan 1600 civarı şablonun Dolaşım'a taşınması gerekiyor (Navbox Dolaşım'ın orijinal adı, ancak eski bir sürümüyle burada kullanama açılmış geçmişte, şu anda Dolaşım adıyla mevcut olan şablon en yeni sürüm, içerik olarak). Onun da acelesi olmadığı için yavaş yavaş yaparız artık. Görüntü bozulmasına yol açacağını sanmıyorum.

Şimdi Dolaşım veya Dolaşım2 (Dolaşım'a yönlendirilmiş durumda) kullanan şablonlarda belirttiğin kapanmama sorunu varsa, aşağıdaki kod satırını şablona eklemen yeterli olacak:

|durum=collapsed

Sevgiler

Vito Genovese 11:59, 10 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:02, 11 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 3. haftası için proje olarak Şablon düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 23:26, 18 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 4. haftası için proje olarak Türkiye köy maddelerinin temel düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 00:37, 25 Ocak 2010 (UTC)

Spor projesi[kaynağı değiştir]

Slmlar. Rapsar'ın da önerisiyle bir şablon hazırladım.

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]medileti 21:16, 10 Şubat 2010 (UTC)

sporcu şablon[kaynağı değiştir]

Merhaba. Evet iyi fikir. Bence uyarlanabilir ancak nasıl yapılabileceği konusunda yeterli bilgim yok, bir miktar uğraştım ama geri dönüşü olmayan bir yola girmek istemedim:) İlgilenebilecek bir arkadaştan yardım isteyebiliriz. Görüşmek üzere.--a[.]medileti 11:55, 18 Şubat 2010 (UTC)


  • Sevgili Berfu,

2010 Kış Olimpiyatları maddeleriyle yakından ilgilendiğiniz için hem çok sevindiğimi belirtmek hem de size teşekkür etmek istedim :) (Erkekler tek kısa ve uzun programlar çok heyecanlıydı!, Evan yeni efsane sanırım :)) Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 05:59, 19 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:12, 2 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 18:40, 23 Mart 2010 (UTC)

Şablonlardaki morluklar[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu. Vito'ya yazdığın mesaja göz misafiri oldum da :). Bu şablonlarda beliren renk kısa bir süre önce commons.css'de yaptığım bir değişiklik sebep oldu. Başka bir bilgi kutusunun düzgün çalışması için bu gerekliydi tabii mor renk beklediğim bir sonuç değildi. Şablonları bozmadan mor rengi nasıl kaldırabileceğime bakıcam. Görüşürüz.--Gökhan 06:04, 26 Mart 2010 (UTC)

Şimdi tamam sanıyorum. Bir sorun görürsen haber ver. Görüşürüz.--Gökhan 06:23, 26 Mart 2010 (UTC)
Onların eski rengi nasıldı :). Şu tablolardaki gibi miydi?--Gökhan 18:31, 26 Mart 2010 (UTC)
Daha önce gümüş yazmışsın öyle yaptım. Öncekinde sadece tabloları düzeltmişim. Neyse kolay gelsin.--Gökhan 18:45, 26 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Spor Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde çalışmalara katılmak, Spor Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruz. --Rapsar 14:13, 10 Nisan 2010 (UTC)

SM, GM, vb. :)[kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu. Ekibi topluyoruz, eski güzel günlerdeki gibi. Son bir iş yapacağız, var mısın? Bir de, güncel olabilir ya da olmayabilir ama, şöyle günün maddesi olacak içeriğe sahip bir sporcu maddesi önerebilir misin? İhmal edilen bir spor dalından olması tercih sebebi olacak. Teşekkürler şimdiden. --yabancım 20:14, 21 Nisan 2010 (UTC)

Gene ben. Seni yakalamışken haber vermiş olayım, şöyle düşünceler dolaşıyor etrafta. --yabancım 19:56, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Gözyaşlarım[kaynağı değiştir]

Selam Berfu. "Gözyaşlarım" maddesinin tartışma sayfasına yazdığım mesaja cevap yazmıştınız. Yorgunluktan aklıma gelmemiş, aslında madde geçmişinde 2 değişiklik yapılmıştı, buna rağmen çok düzenli bir maddeydi, şaşırmıştım, ama düşünememişim:( Before I Self Destruct maddesinin kopyasıymış. Bu ilginç durumdan haberdar etmek istedim, iyi vikilemeler--Szoszvmesaj 13:24, 31 Temmuz 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Proje 2 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Bu projede kendi alt sayfanızı sorumluyu beklemeden oluşturabilirsiniz. --82 ~145 ileti 18:25, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Oyuncu bilgi kutusu‎[kaynağı değiştir]

Merhaba... Oyuncu bilgi kutusuyla ilgili iletmiş olduğunuz değişiklikler yapılmıştır. Gizle-göster ile de ilgileniyorum. Ancak gizle-göster olmalı mı o konuda pek karar veremedim. Ayrıca şablon:Türk oyuncu'nun da ayrı bir nitelik taşıdığını söylemek zor. Bence Türk oyuncu şablonu kaldırılmalı. Sonuçta Oyuncu bilgi kutusu Türk oyuncu şablonunun içerdiği tüm özellikleri kapsıyor. Bu konuyla ilgili fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Son olarak da Bilgi kutusu şablonundan yaralanarak diğer şablonları oluşturmak daha yararlı olur sanırım. Hem düzeltmesi de daha kolay oluyor. Bunu da köy çeşmesine sunabiliriz. İyi çalışmalar, iyi Vikiler...--ÖzgüRFikiR 20:13, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Sporcu önerisi[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Sporla ilgili katkılarınızı gördüm de. Öncelikle teşekkürler, elinize sağlık. Bildiğiniz üzere Spor portalı açıldı geçenlerde. Buradaki seçilen kısımlar için öneriniz var mı? Maksat çeşitlilik olsun :) İyi çalışmalar...--Rapsar 11:41, 10 Ağustos 2010 (UTC)
Teşekkürler. ABD Artistik Patinaj Şampiyonaları uygundur; fakat madde adı konusunda şüphem var. Yaygın olan adı gerçekten bu mudur? Şampiyonaları değil de Şampiyonası demek daha mı uygundur? Neyse, buna bakarız biraz sonra. Elde var bir :) 2010 Kış Olimpiyatları'nda artistik buz pateni maddesinin kaynakları için biraz düzenleme gerek. Onu hallettim mi bunu da çıkarabiliriz, etti iki :) Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonaları – kadınlar asimetrik paralel bana biraz yetersiz gibi geldi maalesef :( 2010 Kış Olimpiyatlarında biatlon – Erkekler takip de çıkabilir. Son olarak biyografiden çok seçilen kulüp için oldukça öneriye ihtiyacım var. Maalesef futbol kulüplerinden başka zengin bir madde yok bu konuda :( Hep futbol olsun istemiyorum. İlginiz için tekrardan teşekkürler...--Rapsar 12:19, 10 Ağustos 2010 (UTC)
Teşekkürler. Bu arada tam yukarıdakileri portala çıkaracaktım ki giriş kısımlarının yetersiz olduklarını gördüm ve vazgeçtim maalesef :( ABD'li olan çıktı ama :) Şöyle değişik sporcu maddeleri var mı acaba, kaliteli olan? Beyzbol, amerikan futbolu, eskrim vs yapan gibi. Şu an 3 buz patencisi, 2 futbolcu, 2 basketbolcu, 1 genel bir sporcu (Jim Thorpe :), 1 golfçü 1 de tenisçimiz var portalda... Şuradan bakabilirsiniz...--Rapsar 12:38, 10 Ağustos 2010 (UTC)

Gençlik Olimpiyatları[kaynağı değiştir]

Berfu hanım, Gençlik Olimpiyatları ile ilgili yaptığınız değişiklikler için teşekkür ederim. Zira biraz da kırgınım size. Değişiklikler yapmadan önce bana bir mesaj yazabilirdiniz bu maddelerin durumu ne olacak diye. Hevesli şekilde başladığım çalışma kursağımda kaldı çünkü ben sağ elimi su ısıtıcı cihaz ile yaktım. Yeni yeni iyileşmeye başladı elim. Onlar benim projelerim ve projelerimi kıvamına elbet getireceğim. Her halukârda yine de şükranlarımı sunarım. hürmetler efendim. --fatixxx 10:41, 11 Eylül 2010 (UTC)

  • Sizi kırdıysam kusura bakmayın. Eliniz için çok geçmiş olsun. takdir edersiniz ki böyle bir şeyi benim bilmeme imkan yok ve maddelerde değişiklik yaparken sormak istemedim çünkü uzun süre zaten değişiklik yapılmamıştı. (ne zaman cevap verirsiniz bilemedim ve beklemek istemedim) çalışma var şablonları belli bir süre değişiklik yapılmadığında kaldırılıyor. maddede taslak olacak kadar bilgi yoksa ya sil şablonu koyacaktım ya da bunu ben yazacaktım. ben yazmayı seçtim. vikipedinin kuralları bunlar. çalışma var şablonu koyarken en azından taslak olacak kadar bir-iki cümle yazarsanız herkes açısından daha iyi olur. çalışma hevesinizi kırmak istemezdim, üzdüysem kusura bakmayın. umarım kendimi anlatabildim. kolay gelsin. --Berfu 10:53, 11 Eylül 2010 (UTC)
    • Estağfurullah. Ben kendi kendime kuruntu yapmışım. Haklısınız. 1 aylık yeni üye olduğum için daha kuralları iyi özümseyemedim. Ben sizi asıl üzdüysem özür dilerim. Hem zaten önceki çalışmamın üzerine projeyi devam inşa edebilirim değil mi? Vikipedi de silinme korkusu yok, herşey zaten olduğu yerde duruyor. hürmetler, sağ olunuz --fatixxx 11:02, 11 Eylül 2010 (UTC)

2010 Dünya Basketbol Şamp. Madalya Şablonu[kaynağı değiştir]

selam. hem 2001'de hemde 2010'da kadroda yer alan 3 oyuncu (onan,tunçeri,hido) vardı tunçeri ve hido'yu o şekilde tekrar düzenledim.uyarı için teşekkürler. Emyil 22:30, 12 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba Berfu. Ne yazık ki bunların hepsini tek tek geri almak gerek. Tekrarlanırsa siteyi kara listeye alabiliriz (ansiklopedik olmadığı açık zira), böylece bir daha eklenemez. Teşekkürler. --yabancım 08:31, 13 Eylül 2010 (UTC)

  • Mrb. Bazı maddelerdeki adlandırmalar konusunda bir sorum olacaktı. "7.5 km sprint Kadınlar" gibi kullanımlar mı daha uygun, yoksa "Kadınlar 7.5 km sprint" mi? Aynı şey tenis gibi sporlarda da geçerli...--Rapsar 07:54, 17 Eylül 2010 (UTC)
genelde diğer diller nasıl kullanmışsa bende onu kullanıyorum. bende şimdi fark ettim bazılarında önce disiplini sonra kadınlar/erkekler kategorisini yazmışım bazılarında tam tersi yapmışım :) bir standart olsa iyi olur aslında. ikisi de olabilir bence. sadece tenis için tek erkekler-çiftler gibi kullanım olsa iyi olur. tersi biraz garip oluyor zaten diğer kaynaklarda da öyle bir kullanım yok. --Berfu 08:04, 17 Eylül 2010 (UTC)
Açıkçası ben bu sporlarla fazla haşır neşir olmadığımdan topu sana atacağım :) Elinde kaynak var mı adlandırmalar için? Ona göre yapalım bir şeyler...--Rapsar 08:10, 17 Eylül 2010 (UTC)

Spiritual successor[kaynağı değiştir]

Hayır bilmiyorum. Türkçe'de bunu karşılayan bir terim olduğunu sanmıyorum. Bazı oyun forumlarında manevi takipçi olarak geçiyor. (oyungezer.com.tr) Vikipedi'de kaynak olarak kullanılabilecek bir yer bulamadım açıkçası. Manevi direkt çeviri gibi duruyor. Gerçi türkçede x sanatçının manevi oğlu kelimesinde olduğu gibi gerçeğine yakın anlamında kullanılıyor bu kelime. Kendinden önceki zaten hayal ürünü/gerçek olmayan bir ürün birde bunun üzerinden yaratılan başka şeye manevi denmesi biraz garip duruyor. Dil konusunda çok bilgili biri değilim açıkçası diğer vikipedistlere sormak en iyisi. Aslında demek istediğim Türkçe bilen birine manevi takipçi dendiğinde içinde anlatılan bu kavramı anlamaz bence. (yakınından bile geçmez) O yüzden biraz eğreti duruyor. Yoksa kullanılabilir. İlk okuduğumda Öncekinden esinlenme gibi bişey olabilir diye düşünmüştüm. Kaynak verebileceğimiz bir yer olmadığı için bence bu işten anlayan birine soralım. Açıkçası kararsız kaldım. --Berfu 08:49, 2 Ekim 2010 (UTC)

Hmm. Teşekkürler, kolay gelsin.--Rapsar 09:09, 2 Ekim 2010 (UTC)
  • Mrb. tekrardan. Şunun (Two-man) Türkçesi nedir? İkili erkekler gibi bir şey mi?--Rapsar 10:20, 3 Ekim 2010 (UTC)
  • Bir de şu sayfada sağda bulunan bir şablon var ya. ondaki Moguls, Aerials ve Ski Cross kelimelerinin anlamlarını da söyleyebilir misin zahmet olmazsa?--Rapsar 11:04, 3 Ekim 2010 (UTC)
Serbest stil kayak'da o terimler türkçeleştirilmemiş. 2001 Erzurum Üniversite Oyunları'nın sitesinde Mogul, Aerial ve Kayak Kros olarak kullanılmış. Kayak Federasyonunun sitesinde mutlaka vardır ama ben bulamadım. :) Aynı şekilde kulanmamız gerekebilir. Nasıl türkçeleştirileceği konusunda bir fikrim yok çünkü. en:Mogul skiing sayfasında bu terimin almancadan geldiğinin düşünüldüğü (küçük tümsek anlamında) söyleniyor. Zorlarsak tümsek diyebiliriz. En iyisi o sayfayı taslak olarak açıp bağlantı vermek olacak. Mogul sayfasını boş bir zamanımda yaparım ben. Bobsled'de ise İkili (Çift'de olabilir belki ama dört kişi için bir kullanım yok) ve Dörtlü olarak kullanabiliriz.
Bu arada bende sorayım hazır şablonlarla ilgileniyorsun :) Buz Pateni Kış Olimpiyatları Şampiyonları - Kadınlar, Artistik Patinaj'da Kış Olimpiyatları Şampiyonları - Çiftler hangisi kalmalı. Buz pateni muhtemelen yanlış kullanım (artistik olduğu eklenmeli hız pateni de var) Büyük-küçük harf, kesme işareti, Olimpiyatın Kış Olimpiyatı olduğunun eklenmesi gibi durumlarda neler yapabiliriz. Bu şablonları türkçeye aktardığımdan beri üzerinde çok değişiklik yaptım hala olmadı. (Aynı şey Dünya ve Avrupa şampiyonlarında da var) bir kullanım belirlesek çok iyi olur. Ne önerirsin?--Berfu 11:38, 3 Ekim 2010 (UTC)
Tamam o halde o terimleri öyle kullanalım. Aslında az önce Merube ile bu adlandırma konusunda konuşmuştuk. "xxx Yaz/Kış Olimpiyatları'nda yyy - Kadınlar/Erkekler/Çiftler zzz" şeklideki adlandırmada karar kıldık. 1-2 küçük nokta var bu adlandırmalarda yalnız. Olimpiyatları'nda kelimesinde gördüğün gibi kesme işareti kullanılıyor. yyy (spor) kısmı küçük harfle başlamalı. Arada kullanılan tire (-) işaretinden önce ve sonra boşluk bırakılmalı, bununla birlikte İng. Vikide kullanılan uzun çizginin burada kullanılmamasına dikkat edilmeli. Tireden sonra gelen kelimelerin ise sadece ilk harfleri büyük, geri kalanı ise küçük olmalı gibi kurallar belirledik, bilmem itirazın olur mu. Bunları daha sonra yazılı bir hale getirip, spor projesi veya adlandırma kurallarına eklemeyi düşünüyoruz. Buz pateni şablonları ise bir anlık dalgınlığıma gelmiş sanırım :) "Artistik buz pateni Olimpiyat şampiyonları - Kadınlar" en uygun kullanım bence. Ne dersin?--Rapsar 11:47, 3 Ekim 2010 (UTC)
VikiProje Spor Ayın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Eylül-Ekim aylarının işbirliği; Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonu ile ilgili maddenin açılması, tur yıllarının açılması ve düzenlenmesi seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
--Rapsar 07:20, 10 Ekim 2010 (UTC)

Artistik Patinaj Portalı[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Böyle bir portal yapsak mı ne dersin? --Berfu 08:16, 30 Ekim 2010 (UTC)

Selam. Esasında bu spora fazla bir ilgim yok. Fakat konuyla ilgili maddelerimizin çokluğu ve niteliği üst düzey olduğundan (senin sayende :) yapılabilir. Önümüzdeki iki hafta, bayrama kadar çok yoğunum. Ondan sonra rahatım, ancak o zaman yardımcı olabilirim. Acelesi yoksa o zamana erteleyelim. Olmadı sen başlarsın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ne dersin?--Rapsar 08:28, 30 Ekim 2010 (UTC)
anladım. bende aynı durumdayım (kpss/atama/okul vs.) o yüzden müsait bir zamanında tasarım konusunda yardım edersen çok mutlu olurum. ingilizcesi (en:Portal:Figure Skating) sürekli güncellenmeyen bir portal. uzun süredir aynı maddeler var. haberler kısmı da öyle. o yüzden kendi portalımızı kendimizin yaratması gerekecek. geliştirilmesi gereken maddeler varsa lütfen bildir elimden geleni yapmaya çalışırım. (Kullanıcı:Berfu/Çalışma) yardım için teşekkürler.--Berfu 08:53, 30 Ekim 2010 (UTC)
Tabii ki de yardımcı olurum. İster İng. Vikideki gibi bir tasarım yaparız, istersen spor portalındaki gibi kendimiz daha değişik bir tasarım oluştururuz :) Şu an istediğim bir madde yok, zaten bolca planın varmış, sana daha fazla yük vermek istemem :) Teşekkürler, iyi günler...--Rapsar 10:07, 30 Ekim 2010 (UTC)

Patinaj v paten[kaynağı değiştir]

  • Slm. Artistik buz pateni ile artistik patinaj aynı şey mi demek? Bazı maddeler patinaj olarak adlandırılırken bazıları ise buz pateni olarak adlandırılmış. Hangisi yaygın olarak kullanılıyorsa diğerlerini de ona göre düzenlemek gerekli...--Rapsar 13:58, 22 Kasım 2010 (UTC)
selam rapsar... TRT yayınlarında fransızcadan alınmış şekliyle patinaj olarak kullanıyor... federasyon ise buz pateni olarak kullanıyor... her ikiside biliniyor diye öyle bıraktım... muhtemelen buz pateni daha anlaşılır ve türkçedir... --Berfu 15:43, 22 Kasım 2010 (UTC)
Peki o halde artistik buz pateni yapıyorum maddeleri...--Rapsar 15:44, 22 Kasım 2010 (UTC)

Kategori hk.[kaynağı değiştir]

  • Selam. Şuradaki konu hakkında ne düşünüyorsun?--Rapsar 16:26, 5 Aralık 2010 (UTC)

Reality 00:52, 21 Temmuz 2011 (UTC)

Oylama tartışması[kaynağı değiştir]

Daha önce fikir belirttiğiniz Oylama tartışmasının karara bağlanması için bir öneri sundum. 1 seneden fazla süredir devam eden bu konunun sonuçlanabilmesi için lütfen tartışmaya katılın. Emyilmesaj 00:20, 9 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 13:22, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Kayaklı koşu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradaki konu hakkında fikriniz olabileceğini düşündüm. Bir bakabilir misiniz?--Rapsar da ne ki? 09:55, 27 Kasım 2011 (UTC)

Selam. tekrardan. Gözünüzden kaçtı sanırım bu konu? :)--RapsarEfendim? 16:34, 28 Ocak 2012 (UTC)

Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Berfu,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Succession box adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

-- sayz'ınusu 20:03, 14 Ocak 2012 (UTC)

Mutlutopuz 13:02, 3 Şubat 2012 (UTC)

Tekrar hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Geçmiş katkılarınıza ve kullanıcı sayfanızdaki hediyelere bakınca, kısa bir süre önce Vikipedi'ye geri gelmenizin mutluluk verici olduğunu belirtmeliyim. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 19:31, 4 Şubat 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 15:06, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 15:06, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 16:57, 22 Mayıs 2012 (UTC)

Reality 06:30, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
nur tatar icin tesekkurler.. Regisseur (mesaj) 09:03, 10 Ağustos 2012 (UTC)