Kullanıcı mesaj:Justi7/Eski

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Sophia88![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 17:55, 19 Şubat 2007 (UTC)

Prison Break[kaynağı değiştir]

Selam Prison Break karakterlerinde yaptığın değişikliği fark ettim gerçketen çok iyi. Merak ettim İngilizce Wikipedidenmiçevirip yazdım yoksa seyrettikten sonramı özet olrak geçtin. Çok ii olmuş eline sağlık. Ben bir kaç haftadır tüm kateroriyle uğraşıyom birinin daha bu kategoriyel ilgilenmesi açıkçası beni sevindirdi. y.erdem 22:47, 19 Şubat 2007 (UTC)

prison break[kaynağı değiştir]

daha elime sağlık denemez çoğu yarım duruyor. Hele bir bitsin ondan sonra dersin. Eğer kafana takılan bir şey olursa sorabilrisin artı yöneticilerede mesaj at onlarda yardımcı oluyorlar.y.erdem 12:04, 20 Şubat 2007 (UTC)

haftanın işbirliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba sophia.Yeni üyesin ve haftanın işbirliği projesinde 4. oldun.Başarının devamını dilerim(not:3.benim hadi bide beni geçmeye uğraş:))))))) --UANNİS 09:47, 28 Şubat 2007 (UTC)

sil şablonu ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba sil şablonu koyarken nedenini de yazmayı unutmazsan daha iyi olur. Boylece maddeyi silecek olan kişi hangi amaçla silinmesini istediğini öğrenir. Şu şekilde koyacaksın {{sil|Ansiklopedik değil}} gibi. --Erkan 09:22, 15 Mart 2007 (UTC)

Sil şablonu koyarken dikkat edilecek husus[kaynağı değiştir]

Selamlar sil şablonu koyarken maddenin geçmişine de göz atarsanız çok iyi olur:-). Mesela Tartışma:Nesli tükenen türler de bir vandalizm ile eski içerik silimişti. Yardımlarınız için ayrıca teşekkürler--Atacameñoileti 14:39, 15 Mart 2007 (UTC)

Yeni olmanıza rağmen Vikipedi'nin temizliği için çok önemli işler yapıyosunuz. Teşekkürler. Bu arada yaşasın Beşiktaşımız diyerek size geç de olsa bir hoşgeldiniz demek isterim--Atacameñoileti 17:28, 15 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 15:48, 19 Mart 2007 (UTC)

Bu ödül 21 Mart 2007'da, Citrat tarafından Sophia'ya yeni bir vikipedist olarak gayretli katılımları için verilmiştir. Hoşgeldin!

Son bir ayda 800'un uzerinde degisiklik yapmissin [1]; ozellikle son degisiklik devriyeligi ve duzenleme yonunden. Vandallara karsi bu calismani taktir ediyor ve sana ufak bir vikipedi odulu taktim ediyorum. Hos geldin; katiliminin devami dilekleriyle. Citrat 20:14, 21 Mart 2007 (UTC)

Sil şablonu[kaynağı değiştir]

Sevgili Sophia88, sil şablonu kullandığınız Carlito's Way ve Hipotenüs maddeleri şu an bu durumdadır. Maddelerin mümkün olduğunca kurtarılabilir olup olmadığına bakmanız çok faydalıdır. Bu konu hakkında daha önce Kullanıcı:Panelhurry ile yaptığım mesajlaşmaya şurada göz atmanızı rica ederim. Yardımlarınız için teşekkürler:-)--Atacameñoileti 06:56, 22 Mart 2007 (UTC)

aslında bende o maddelere sil şablonu koyarken kararsızdım ama daha önce böyle maddeler silinmişti ve eğer silinmeyecek bişeyse zaten silmezler, ben bir deneyeyim edasıyla koydum : ))) uyarınız için teşekkürler uyarılarınızla (en azından bana) gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz  :) --Sophia 07:18, 22 Mart 2007 (UTC)
Vallaha ne diyeyim. Beşiktaşlı olmasanız zaten ben de "hadi düzenleyin bakalım şu sil şablonu koyduğunuz maddeleri" edasıyla ceza vermeyi deneyeceğim size:-) Ayrıca Citrat'ın ödülü için tebrikler. Ben de katılıyorum ona--Atacameñoileti 07:27, 22 Mart 2007 (UTC)
öhööm öhömm bende zaten yazarken şimdi bu maddeleri bana düzenletmesinler eyvah eyvah edasıyla yazmıştım : )))) neyse ki beşiktaşlıyım ehehe : ))) citrat'ın ödülüne bende katılıyorum. çok doğru bir karar : ))))--Sophia 07:34, 22 Mart 2007 (UTC)
O halde 3 ettik, umarım bu edayla 4.cüyü de bulur kareyi tamamlarız:-)--Atacameñoileti 07:43, 22 Mart 2007 (UTC)
Elinizi de fazla korkak alıştırmayın sakın. Antalya Havalimanı taslak hale getirlebilir, ancak içinde madde isminin tekrarından başka bir şey yok ve silinmesi daha iyi. Maddeyi yeniden açan zaten bu bilgiyi yeniden girebilir.Orhan Öcalgiray ve Bassyman maddeleri gibi maddeler VP:HS ile silinemeyebilirler. Genelde tartışmalı ansiklopedik kişileri VP:SAM ile siliyoruz. Ansiklopedik olmadıkları çok barizse direk VP:HS uygulanıyor. Bu şahıslar hakkında zamanım olursa bir araştırma yaparım (Şu an pek müsait değilim) Duruma göre SAM veya HS uygulanır. Kolay gelsin.--Atacameñoileti 09:40, 22 Mart 2007 (UTC)
Bu arada Bassyman maddesi zaten telifliymiş haberiniz olsun. Böyle telifli maddeleri de google aramaları ile yakalıyoruz.Orhan Öcalgiray maddesi de SAM oldu Bilgi olarak vereyim dedim.--Atacameñoileti 11:01, 22 Mart 2007 (UTC)

Merhabalar.Resim:E=mc2 Taipei101.jpg resmini aldığınız en wiki'ye (resmin hemen altında) bakarsanız resmin Commons'da var olabildiğini görebilirsiniz.Commonsdaki resimler ortak kullanımda olduğu için buraya tekrar yüklemeneze gerek yok.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:48, 28 Mart 2007 (UTC)

Başkent TV sayfasını düzenlediğin için sana çok minnettarım. BATSTYLE

Slm sil şablonu koyduğunuzda neden belirtirseniz usül yerini bulur hatta süper olur :) --Elmacenderesi E=mc2 16:17, 21 Nisan 2007 (UTC)

abdullah gül[kaynağı değiştir]

ya şu abdullah gül maddesini sürekşi değiştiriyolar napabilirim--uzbek:)(: 09:18, 24 Nisan 2007 (UTC)

saolun--uzbek:)(: 09:55, 24 Nisan 2007 (UTC)

Ben dün gece lostlarımı bitirdikten sonra, yatmadan önce, son kez kontrol etme amaçlı maddeme girmiştim.Gördüğüme çok şaşırdım bir o kadar da sevndim.Geç olduğundan da yazamamıştım bu mesajı.Tek kelimeyle müthiş olmuş.Hep yapmak isteyip de yapamadığım işlerdi.Şablonlar konusunda bayağı bir zayıfım anlayacağın...Gerçekten minnettarım çünkü kimse yardım etmemişti ya da en fazla imla hatalarımı düzeltmişlerdi.Ben şimdi sınavlarım bitmişken , albümleri ,filmleri ,maviye dönüştürüp geliştireceğim.Kategori eklediğin de acayip güzel olmuş.Küçük değil bu büyük katkıların için gerçekten çok sağol...Şablonlar veya kategoriler konusunda bazen yardım isteyebilirim.kimseden isteyemedim nedense...Ara sıra girip kontrol edersin umarım...İyi bak kendine...EmreSeyyal 16:26, 26 Nisan 2007 (UTC)

Şablon Kısayolu[kaynağı değiştir]

Merhaba...Az önce gördüm mesajını, hemen yaptım .Çok güzel oldu ayrıca bu bilgiyi verdiğin için ben sana yine minnetarım:) Bu arada benim H.Duff maddemin içindeki geliştirdiğim yerler olmuştu onları da hemen elden geçirmişsin onlar için de sana zaten yazacaktım fırsat olmamıştı, yine teşekkür ederim.Özellikle albüm şablonuna profesyonel eleştiri ekleyemiyorum.Orda biraz sorun yaşasam da önemli değil.Neyse kendine iyi bak görüşürüz sonra :) ...(Bu arada kullanıcı adın neden sofia diye merak ettim...) EmreSeyyal 19:49, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Hazırladığım madde "Erdal Atabek" için silinme önerisi koymuşsunuz. Oysa maddenin en sonunda alıntı yapıldığı yeri ve gerekçesini belirttim. Eğer bu yeterli değilse gerekli değişiklikleri yaparım. Lütfen belirtir misiniz?--Levent Abi 07:40, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Hülya nasılsın görmeyeli..?Aslında şu odalarla ilgili bir önerin vardı ya onu ilk destekleyenler arsındayım.doğru da söylüyosun haklısın.Ama adam çok fazla emek verdi onlara ben sd devriyelğimden biliyorum tek tek taslak yapmak bile zor iş ama elden ne gelir.Bana H.Duff 'ı silecez gereksiz deseler ölürdüm ve tabii bi daha da viki ye girmezdim .Adam galiba bunu yapıyor çünkü bir insan tüm sayfasını neden boşaltır ki?bilmiyorum bende tabi ve endişieliyim biraz sert mi oldu acaba diye düşünüyorum Sen ne düşünüyosun EmreSeyyal 19:55, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 15:04, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. Şablon imalatı konusunda bilginiz var sanırım. Yönergeleri okumama karşın beceremedim bir türlü. Örneğin en deki [[2]] adresindeki kurgusal karakter şablonundan yapmaya çalıştım ama olmuyor. İşin pratik bir şekli ya da anlatabileceğiniz yöntemi var mı? Kolay gelsin.--Tanyel 07:30, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Karakter şablonunu yapmaya başlamışsın, eline sağlık. Bitince yerleştirmeye başlarız. Aynısından bir de Lost için yapsan çok zahmet olur mu? Bir de şu ilk görünüş son görünüş olayı var. Ben onun en de bile çoğu kez tam güncellenebildiğini göremiyorum. Sadece ilk görünüşün olması yeterli olmaz mı sence?--Tanyel 08:08, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Heroes şablonunda bir sıkıntı var. Örneğin meslek ve canlandıran kısımlarının karşılığı çıkamıyor. Güçler kısmı yazılsa da hiç gözükmüyor. Nedendir dersin? Kolay gelsin...(Not; Birisi kaldırmaz ise ben demo mahiyetinde yine de Hiro Nakamura sayfasına ekledim.)--Tanyel 11:31, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Eline sağlık. Oldu gibi ama baba ismi yine çıkmamış. Ben bi deniyeyim dedim şablonda ma olmadı yine...--Tanyel 11:49, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Evet.. Eline, emeğine sağlık....:) --Tanyel 12:00, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Vaaay..Bir de total karakterler şablonu oluşturmuşsun. Şık olmuş. Yeniden eline sağlık.Teşekkürler. Kolay gelsin...--Tanyel 16:58, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Hararetli bir tartışma var sanırım. Problem nedir?--Tanyel 18:42, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Değerli Vikipedi üyeleri yeni açılan ve gelişmeye muhtaç olan haber organımıza kısa yoldan ulaşmak için babilinize Haber yazın. Şablonu önceden görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Katkılarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 09:35, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler!![kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim yardımın için...bu arada heroes şablonu güzel olmuş bende ufak bir el atayım dedim...kolay gelsin :) --Eldarion 09:49, 10 Mayıs 2007 (UTC)

tobb etü geri dönmüş sen de görmüşsündür:) artık vicdan azabı çekmiyorum:) öyle mesudum ki :))) Bu arada led zeppelin için teşekkürler bende gerizekalı gibi koskoca led zepplini koymamışlar diyodum.Neyse görüşürüz :)))EmreSeyyal 20:59, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Eline sağlık, güzel olmuş. Ancak bende düşündüm düşündüm centric episodes yerine ne yazmalı bulamadım. Merkezde olduğu bölüm anlamsal olarak güzelde çok akademik kalıyor gibi:) Daha pratik en fazla iki kelimeli bir şey bulmalı. Düşüneduruyorum. Bulunca haber vereceğim. Selamlar, saygılar, kolay gelsin...--Tanyel 17:44, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Sophia, "yaşamından kesitler" nasıl? Açıklayıcı olur mu?--Tanyel 19:35, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Heroes'un ana sayfasındaki tüm karakterler şablonlandı ve mavileşti. Sırada yardımcı karakterler var. --Tanyel 13:48, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar..Lost şablonu ne aşamada? Kolay gelsin...--Tanyel 07:55, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Bu arada sana da potter sayfalarını söyliycektim.Ben geçen gün örümcek adam 3 ü izledim tabii ondan önce de potter 5 in fragmanını...Acaip güzel olmuş.Gaza gedim doğal olarak.Bir gün oturalım bir kaç kişi daha bulup bütün potter karakterlerini çevirelim ingilizceden.bizimki onlara göre çok yetersiz.Neyse ben şuan bile hilary Duff a çeviri yapıyorumO bitsin losta başlayalım sonra da potter ı bitirelim.(Fazla hayal kurdum ,..tamam susuyorum.. :))) neyse görüşürüz EmreSeyyal 10:37, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Bilmezmiyim bana da oluyor.Dün sabah 8 den aksam 10 a kadar vandal kovaladım.hala da yapıyorum.Dün biraz weasley'ler ile başlamak istedim ama pek cesaret edemedim.Bizim finaller 15 Haziran da bitecek ;bitsin başlamayı iyiden iyiye düşünüyorum.finalleri referans alarak söylüyorum çünkü çook emek vermemiz gerekecek.Bilmiyorum programın nasıl (okul bölüm...) zaman olarak ne dersin?yakında ben zaten uzuun bir vikimola yapacağım galiba...SevgilerEmreSeyyal 08:07, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Tamam hiç önemli değil nasıl olsa bitiremeyeceğiz :)).Her nekadar Yalan Oldu desemde kendi kendime ,yine de umutluyum.Senin sınawların sırasında ben de Lostu girerim LostMyMind ile.(Daha kendisine haber bile vermedim).Sen dönünce de Potter'a başlarız.Temmuz başında başlar 15 ine kadar biter.Filme yetişir en azından.(Bu sıcakta işiniz yok mu diyenler olabilir tabii)Hadi iyi bak kendine.Görüşürüz...EmreSeyyal 08:41, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 18:05, 14 Mayıs 2007 (UTC)


Şablon problemi[kaynağı değiştir]

Bir diğer şablon problemim daha var. Yardımcı olursan sevinirim. Örneğin [[3]] deki televizyon infobox şablonu sağlıklı değil. Dikkat edersen yönetmenin karşısı boş ama yine sayfada çıkıyor. Ülke diyor ama ülkenin yazılacağı yer yok. Ben biraz kurcaladım ama olmadı. Bi göz atabilirsen sevinirim. Hoşçakal.--Tanyel 08:27, 15 Mayıs 2007 (UTC)


Robert Redford[kaynağı değiştir]

Maddeye başlamıştım, hemen katkılamışsın sağol. Kişi şablonu aslında en deki gibi ödülleri içeren bir şablon olsaydı daha şık olurdu ama seni daha fazla uğraştırmayalım. Bu da iyi..Kolay gelsin...--Tanyel 19:45, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:24, 15 Mayıs 2007 (UTC)

üstü kapalı[kaynağı değiştir]

Erdemşenolu aşmış olay çünkü: Tembelejderha Nihan, Nihan Nihan Nihan demiş her cümlesinde..Kişisel saldırı ve kişiselleştirme yapmış. Halbuki nihan (yani ben) sadece görüş, fikir bildirmiş. --Boyalikus 17:18, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Gereksiz bi tepki veriyosun canım. Orası bi tartışma sayfası. herkes bişeyler yazabilir. rahatsız olduysan okuma bence --maderibeyzamsj 17:30, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Sevgili sophia; Nihan çok b.ktan bir insandır. Bunu diyebilirim kendime, başka biri de diyebilir. Daha kabasını kullanmayayım anladınız siz. Ama "anlamsız buluyorum (her yapdığı anlamsız hatta)" dedikten sonra , üzerimden merdiven kurdurtmam. Anlamsız bulduğunuz bir insan var ve her cümlenizin başı o insanın ismiyle başlıyor. Buna kişisel saldırı, sataşma vs. denir. VP:KSY.. Ayrıca birinin burdan gitmesi konusunda baskı uygulamak yada buna davetiye çıkarmakta yasak. Tek başına sizi anladım fakat hepiniz kimsiniz ? Herneyse Kategori:Edebiyat alanında çalışıyoruz, yardım ederseniz daha faydalı olur. Bu arada ismimi bolca kullanabilirsiniz, meşhur olucam böylelikle haa gerçek ismim benim unutmadan söyleyeyim bunu da.. İyi çalışmalar :))))--Boyalikus 17:43, 19 Mayıs 2007 (UTC)
Sofya şimıdi sana kişiselleştirdiğimi ima etmişsin. Haklısın, kişiselleştirdim, ver şikayete, yazma oralara, onun yeri orasımı? Burada diyecek sözüm yok. Fakat durup dururken, hiç karışmadığın bir tartışmanın ortasına karışırsan,orada verdiğin uyarıyı bana mesaj olarak değilde oraya yazarak yaparsan, tartışma rotasından da çıkar, üzülürsün de. Umarım anlatabildim. Kırdıysam özür dilerim. Tablo yapımında başarılar:)----Ddenkelmesaj 17:56, 19 Mayıs 2007 (UTC)
Kuklan olayım, kırılma, seninle hiçbir sorunum yok, kimseyle yok. Anlayışlarla sorunum var ve uygulamaların çelişkileri ile. Kimse babamın oğlu değil burada..----Ddenkelmesaj 17:58, 19 Mayıs 2007 (UTC)
Benim ilk mesajım Kullanıcı:Leventabi'nin ilk yazdığı mesajla hemen hemen aynı. Yani kukla araştırması yapılacaksa yapılsın fakat bu kadar hırs çekişmelere yol açar ve zarar verir hepimize. Bunun ardından Kişisel saldırı yapıldı bana amenna, bunu sadece ben söylemedim dikkat edersen. Vikipedi:Şikayete gidip o bunu bu bunu diye bu kadar delil toplayacak durumda değilim, daha fazla uzar dallanır budaklanır. Oysa çok eksiklik var wikide. Biraz daha deneyimliyim senden sanırım yardıma ihtiyacın olursa çekinme.. Bildiğim kadar söylerim. iyi çalışmalar--Boyalikus 18:13, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Ah be arkadaşım sen niye girersin insanların tartışmalarına :) neyse boşver.o konuda yorum yapmamak en iyisi ama bu gibi olaylarda senin benim gibi az deneyimli vikipedistleri hiç çekinmeden harcıyorlarmış, geçmişte örnekleri de var sanırım.Ben de Hasan Sami diye bir amcayla e mailden konuştum uzak dur gerek yok dedi.Aman ya, bize ne insanların kuklalarından,yöneticilerden falan… boş iş bunlar:)ben maddeme girerim ,gerisi umrumda değil.Bak ben söylediğim gibi uzuuun bir vikimola yapıyorum finallerden dolayı.Önümde 17 adet sınav var gireceğim.Gözüm arkada kalacak benim Hilary Duff maddemi arada bi kontrol edermisin gibi bir ricam olacak.16 Haziran c tesi günü döneceğim ve bu 1 ay kesinlikle uğrayamayacağım.Bir de dün metroda aklıma geldi senin de sınavlarından sonra Potter Zümrüdüanka yoldaşlığı film maddesini adam ederiz filmin gösterime girdiği hafta ana sayfaya kapak olarak öneririz süper olur bence.hadi iyi bak kendine son değişikliklere bakarken Genel matematik çalışmayı unutma.Bu arada katkılarınızı da biz ailecek beğenerek izliyoruz gerçekten çok iyiler.Neyse ben müsait bi yerde incem. Hoşçakal  :) EmreSeyyal 19:29, 19 Mayıs 2007 (UTC)

17 sınawımın 7 tanesi normal aldığım derslerle ilgili.3 tanesi bunların laboratuvarı (60 alamazsam dersten direk kalırım).7 tanesi de açıköğretim işletme.7+3+7=17 yanlış değilsem.ancak bitiririm... bu sefer kesin gidiyorum...  :) EmreSeyyal 06:48, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Evet gayet şık olmuş. Kategorilendirme için diğer karakterler için ben de el atarım. Selamlar, saygılar, kolay gelsin.--Tanyel 06:17, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Ok. Bende diyorum niye silinmişti benim önceden eklediğim madde.--derwisch 12:12, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 08:12, 21 Mayıs 2007 (UTC)

hoş bir tesadüf .aktif gördüğün yöneticiye sildirmelisin.Gerekçeli sil etiketi koydum.yardımcı olabildiysem şimdiden rica ederim İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:12, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Aslında küçük bir tavsiye buraya yükleme özgür lisans nasıl olsa commonsa yükle bence.--Machiavelli' msj 20:13, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Hay Allahım ya commonsada yükleme zaten varmış orda http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Merylstreep.jpg --Machiavelli' msj 20:17, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([4] ,[5], [6], [7]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [8]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 09:05, 28 Mayıs 2007 (UTC)


Yine şablon[kaynağı değiştir]

Selamlar şablon konusunda tecrübeli arkadaşım. Bir şablonda sıkıntım var. Vaktin varsa göz atabilir misin?...Kolay gelsin..:)[9]

Aslında ben Türkçeleştirip sayfayı oluşturdum ama her nedense çıkmıyor istenen biçimde. Örneğin yaparsan benim yaptığım hipofiz maddesinde deneyebilirsin...Yaptığım kısım ise; [10]...Sevgiler, kolaylıklar...--Tanyel 10:36, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Denedim oldu..Teşekkür ederim..Ellerin dert görmesin..Yeni şablon fikirleri ile görüşmek üzere sağlıcakla kal...--Tanyel 11:55, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Sophia, Sophia...İyi geceler..Şablon:Oyuncu2 nin amacı ve farkı nedir?--Tanyel 20:12, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Haklısın, genelde golden globe ve emmy ödüllerini yazsak bile çıkmıyorlar...--Tanyel 20:38, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Denemeyi bol ödüllü birinde yapsaydın...--Tanyel 20:53, 30 Mayıs 2007 (UTC)

En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülüne el atmışsın Sophia ama orda iş çok gibi..Mevcut bazı film linkleri aynen en den kopyalanmış ,bu yüzden linkleri bizde olmasına rağmen uzantı vermiyor..Sanırım aynı problem tüm kategorilerde vardır...Zor bi işe soyunmuşsun, hadi hayırlısı...--Tanyel 21:16, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Selam sana Sophia..Erkek oyunculara geçmişsin, bayan kısmı tamam mı? Bir de film ve aktörlerde bunların baş harfleri değişince link kırmızı oluyor. Yani En iyi Erkek oyuncu vs. gibi...--Tanyel 20:14, 31 Mayıs 2007 (UTC)

şablonun rengini değiştirdiğinde çok sıradandı oyüzden değiştirdim.--Hiro Nakamura 15:06, 1 Haziran 2007 (UTC)

başka renk olsa olur ama renksiz çok kötü görünüyor.--Hiro Nakamura 15:06, 1 Haziran 2007 (UTC)
turuncuı deilki rengi yok şu an.--Hiro Nakamura 15:11, 1 Haziran 2007 (UTC)
sophia senden bir ricam daha olacak lütfen million dollar babay vb. şeyleri türkçesi ile kullanmayı denesen sen zatebn türkçe yazmayınca 1 hafta içinde ona türkçesini yazan oluyor ama sorun senin yazmanı istemem yani beyazperde'de bile ilk başa türkçesi sonra orjinal ismini veriyor.bunlara dikkat etmeni istiyoruım.iyi sinema maddeleri.yardıma ihtiyacın olursa söyle.--Hiro Nakamura 05:51, 2 Haziran 2007 (UTC)

web renkleri[kaynağı değiştir]

Merhaba sophia o şablona Web renkleri#Web güvenli renkler'den gene senin istediğin rengi koydum öncekiyle arasında çok fark oldumu yani ben o rengi göremiyordum ya--Hiro Nakamura 07:29, 4 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler . [11] bunun için de rica ederim.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 07:46, 5 Haziran 2007 (UTC)


Bilgisayarımla ilgili bi sorun olacağını sanmıyorum çünkü daha geçen haftalarda cillop gibi bi tane aldım ama bilmiyorumm Web renkleri#Web güvenli renkler en iyisi rengi buradan seçmek diğerleri tüm tarayıcılarda aynı sonucu vermiyor.--Hiro Nakamura 08:06, 5 Haziran 2007 (UTC)


Sophia, Sophia merhabalar, kolay gelsin... Şablon tablo işlerinde mahirsin. Şu haftanın işbirliğindeki yapılan iş sayısı tablosu toplamayı yapmıyor. Elinden düzeltmek gelir mi ki? Bir göz atsan. Eline sağlık....--Tanyel 15:11, 14 Haziran 2007 (UTC)

Eklediğim bazı maddelere yaptığınız katkılar için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 13:03, 16 Haziran 2007 (UTC)

hey döndüm ben sonunda...Finalllerim iyi geçti kalacağımı zannnetmiyorum ama yordu tabi 17 tane...Geçen pazar sadece 3 dakikalığına girmiştim.Potter sayfasına bakarken katkı yaptığını gördüm elimde de daha önceden çevirdiğim yazıyı hemen kopyaladım ki boşuna enerji harcama dedim.2. mesajın içinde; ben farkındayım zaten referans kısmının öyle olması gerektiğinin.her satıra kodlayarak ref giriliyor onu da yapmayı biliyorum.Onları zaten geçici öyle yapmıştım,bütün yaz düzelticem (ayrıca yaptıkların için de teşekkür ederim...)Tamam ben hazırım.Önce şu filmin maddesinden başlayalım diyorum belki vizyona girdiğinde ana sayfaya kapak olarak öneririz.Bi kısmı bitti zaten.Filmin özetini sen yazarsın çünkü kitabı okumadım,merak ediyorum ,büyü bozulmasın.Neyse ne dersen onu yapacağım , kendine iyi bak bekliyorum bu arada :)))EmreSeyyal 13:20, 16 Haziran 2007 (UTC)

selam tekrar.ya bu daha çıkmamış filmler ya da albümler için ing vikide bir uyarı etiketi var bizde yok galiba.Tamam "Bu madde güncel maddler içemeketedir " etketi de koyardım ama bulamadım belkide sen bilio musun?? bu arada myspace sayfasını koymuşssun :))) bende hilary'nin gerçek myspace'ini koycam bi güN :)))) insanlar mutlu olsun...EmreSeyyal 15:42, 16 Haziran 2007 (UTC)

İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin yanındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 09:01, 21 Haziran 2007 (UTC)


Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Uannismsj 13:12, 22 Haziran 2007 (UTC)

merhaba.yanlış hatırlamıyorsam öss'ye girecektiniz.nasıl geçti.--Uannismsj 20:40, 22 Haziran 2007 (UTC)


Sophia iyi geceler, nasılsın? Bir kaç şablon olayı var da...:)) Günaydın...Yapabildin mi şablonu?--Tanyel 05:49, 23 Haziran 2007 (UTC)

Gray's Anataomy orjinal bir kitap ismi. O yüzden olduğu gibi kalmasındafayda var. Şablonu gördüm eline sağlık. Gerekli türkçeleştirmeleri ben yapayım, şablon bozulursa ararım..:)--Tanyel 06:05, 23 Haziran 2007 (UTC)

Harry Potter Portalı Hakkında[kaynağı değiştir]

Benimde gayet hoşuma giden bi seri :) valla daha bugün açtım portalı daha geliştiriyorum. E-posta adresim:moonlife26@hotmail.com burdan e-posta ile aklına bir şeyler gelirse yolla. --Aycan 13:08, 23 Haziran 2007 (UTC)

Bide Vikiproje hazırlayabiliriz Harry potter ile ilgili bikaç kişi daha bulabilirsek.--Aycan 14:34, 23 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba tekrar...Bill Weasley ,Charlie Weasley,İngiliz Hasta maddelerine başladım bitirdim, durumları iyi.Sadece ingiliz hasta tam bitmedi daha fazla da devam etmem herhalde ona; ama Weasleylerin tamamını çevirdim.Böylece not defterindeki aile ağacında bütün weasleyler tamamlanmış oldu.Neyse ben hergün bir tane potter çeviririm zaman buldukça.(Bu arada sınavların bitti umarım)Görüşürüz...:)EmreSeyyal 14:15, 24 Haziran 2007 (UTC)

Tablolar konusunda ben çok kötüyüm, ondan kalkışmak istemedim.Hiç farketmez zamanın yoksa zorlama.Ben kendi çapımda birşeyler yaptım ,çünkü bir yandan da günün maddesi olarak önerdim az önce yazmayı unutmuşum.İnsanlar girer dedim :))).Bu arada Daniel Radcliffe maddesine de katkıdım bir göz atarsın.Bugün biraz Hilary ile ilgilenmek istiyorum hafta içi akşamları yoruluyorum ondan biraz zor oluyor.Ama en azından hergün, bir lost bir tane de Potter çevirebilirim heralde toplam 1sa 45 dak. alır ortalama.Neyse ben daha çok karakterleri canalndıran aktör ve aktrisleri çevirmeyi seviyorum aslında önce onları bitirmeye çalışacağım.Bir şey daha vardı...unuttum görüşürüz ben hep burdayım:)))EmreSeyyal 16:07, 24 Haziran 2007 (UTC)

Aslında madde güzel ama uzun, doğru söylüyosun.Ama bence bölünemez çünkü bir bütün gibi olması daha iyi belki yıllara göre ....-..... yılları Bafta ödülleri ve ......-..... Bafta ödülleri gibi bölünüp 2 madde haline getirilebilir ama pek desteklemiyorum.Bunula beraber başlıkların rengi (turuncu sarı) acaip göz yoruyor (kızma lütfen!!) belki daha iyi olabilirdi.Bazı ülke isimleri ingilizce kalmış Morocco,Belgium gibi.Onları ben çeviricem hemen.Tamam?EmreSeyyal 16:36, 24 Haziran 2007 (UTC)

Ben çok yoruldum 2000 li yıllara kadar geldim ama bitmiyor bu şeyler...:))EmreSeyyal 17:29, 24 Haziran 2007 (UTC)

portal'ın yanına ayrıyaten bide projede açtım. yardıma ihtiyacınız olursa ben hazırım ;) kolay gelsin.--Aycan 16:45, 24 Haziran 2007 (UTC)

harry potter'la ilgileniyosan çevrilcek bi kaç sayfa var ilgini çekerse tıkla --Aycan 18:51, 25 Haziran 2007 (UTC)

Bak ansayfaya kapak olduk ne güzel di mi...Bu arada ben sana e_mail atacaktım kapatmışssın bişeyler yazmam gerekmişti.Neyse görüşürüz...EmreSeyyal 21:07, 25 Haziran 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Tanyel 21:02, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba BAFTA En İyi Film Ödülü sayfasını oluşturdum ancak bu sayfa çok büyük. 2'ye olmadı 3'e bile bölsem yinede büyük oluyor. Acaba tıklanınca ortaya çıkan tablolar falan yapılabilir mi? göster-gizle seçeneği gibi bişey. Varmıdır böyle bir teknolojimiz : ))) --Sophia 13:49, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Sophia Amerika Birleşik Devletleri maddesinin altındaki şablonlar gizlemelişablon. İnceleyip nasıl olduklarını öğrenebilirsen yapabilirsin diye düşünüyorum. Ben biraz meşgulum, Eğer yapamazsan bir de ben denerim ama ben de daha önce böyle bir uygulama yapmadım. Kolay gelsin:-)--Atacameñoileti 13:57, 7 Temmuz 2007 (UTC)
Nıçççk . Ben beceremedim. Bir de Vito Genovese'ye haber sal. Gerçi az uğruyor ama geldiğinde yapabilir. Böyle antik-kuntik işlerden anlar kendileri. Kolay gelsib--Atacameñoileti 14:11, 7 Temmuz 2007 (UTC)

merhabalar sayfana bişeyler ekledim görürsün belki :))) umarım beğenirsin VikiOskar lafı komik oldu bence... densizlik edip sayfana da koydum uğraşma dedim şimdi.Neyse tebrikler....EmreSeyyal 16:34, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Harry Potter[kaynağı değiştir]

O resim harry potter zümrüdüanka yoldaşlığı filmi ile ilgili bir resimdi. Yani direk konuyla ilgili sabahtan beri iyice yorulmuşum :S o da benim hatam  :) Görmemişim.--Aycan 14:52, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba {{Harry Potter Karakterleri}} burdaki bazı boşlukları beraber doldurabiliriz istersen--Aycan 15:50, 16 Temmuz 2007 (UTC)
Harry Potter filmlerindeki oyuncuların listesi şu maddeyi türkçeye çevirmeye çalışıyom yardım edersen sevinirim--Aycan 12:33, 22 Temmuz 2007 (UTC)
bende son kitabı bekliyorum (bu arada eski kitaplarını ve filmlerini izliyorum)  :)) ama tatilede gidemediğimizden wikide harry potter ve yan maddeleri alabildiğince geliştiriyorum. Sana iyi tatiller. Tatilden dönmeni bekliycem :D --Aycan 19:14, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Öneriler için teşekkürler özellikle şablon(İmdb) konusunda daha dikkatli olmaya çalışırım fakat türkçe başlık açamağa gelirse konu daha öncede filmlerin başlıklarını türkçe açmam gerektiğini söyleyen bir mesaj almıştım o yüzden,yoksa genelde orijinal isimleriyle açıyorum ama artık yönlendirmede yaparım.--Kullanıcı:Mensur

Haftanın işbirliği projesine davet[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.


Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Lütfen → bu ← projeye katılarak bize yardımcı olun.

Merhaba nasılsın iyisindir umarım...bizim potterı artık zamanının geldiğini düşünerek ana sayfaya önerdim.Kesin cuma günü kazanırız.Bu arada 3 Eylül günü hilary Duff'ı seçkin madde adayı yapmaya karar verdim.Artık referanslarda bitmek üzere alt bağlantılarını zenginleştiriyorum.Az bir işi kaldı.3 Eylül d günüm ondan bu arada o günü seçtim.Artık son ataklarımı yapıyorum bütün gücümü ortaya koyacağım.Ondan sonrada senin Sophie Bush sayfana el atacam ,one tree hill diye bir diziye başladım onun bir de Hilarie Burton'ın hayranı oldum :))).Neyse görüşürüz...Emreileti 17:41, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Ya potter en altta olmayı hak etmiyodu.O kadar çevirmiştik,uğraştık...orda görünmüyor bile.çok saçma ve üzgünüm.Ayrıca tam bir amatörlük bu!!Film cuma vizyona gircek.Neden anasayfada bu gün??cum ana sayfada olmalıydı.Kimin önerdiğini tahmin edebiliorum ama sırası değildi!!!Planlarım vardı.Yapsaydım ilk sıradaydık OFFF.Üzülerek söylemeliyim ki Battle Star türü şeylerden nefret ediyorum.Eğer ben biziden etkilenmiyceksem neden iziliim ki.sylonlar falan valla bana göre değil..ama one tree hill ...bugün arkadaşlarla gittik nike'a basket topu aldım bunca yıl aradan sonra...neyse grşrz.bu arada oskar sayfasını kontrol edecem galiba...İmza için de saol bayılıom ben ona....Emreileti 19:13, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Tamamdır,akademi ödüllerini karşılaştırdım zaten hata pek yoktu.Bazı küçük cümle düzeltmeleri ile imla düzeltmesi yaptım.Onun dışında iyi.Şu Hilary duff bitsin Eylülde ,önce onu(oscarı) tamamen çeviririz,sonra Sophia Bush'u adam edecem...Emreileti 14:13, 9 Ağustos 2007 (UTC)

geç oldu ama..[kaynağı değiştir]

  • merhaba sophia, ya ben senin mesajını cevaplamayı unuttum ve şimdi baylan'a yazdığını görünce hatırladım :( bu bilgi içermeyen madde şişkinlikleriyle ilgili olarak tamamen aynı fikirdeyim. tbmm meselesi SAM ile halledilecek gibi görünüyor. tobb için, daha maddeler açılırken bir tartışma olmuştu ama gördüğün gibi hepsi burada. istersen sen de onlar için bir SAM açabilirsin. kolay gelsin. --kibelemesaj 11:46, 11 Ağustos 2007 (UTC)
  • yaa, sam açmak kolay mı sandın.. :) mskyrider toplu sam açmıştı bir ara. eğer eminsen ve açmak istiyorsan ona bir danış. kolay gelsin. --kibelemesaj 12:02, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Baylan. Şablon:2007 Türkiye Erken Genel Seçimleri Sonrasında TBMM'ye Giren Milletvekilleri silinmeye aday olduğunu gördüm. Bende aynı şeyi için bu kategori yapmak istiyorum ancak nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yok. 1 maddede anlatılabilicek şeyleri yaklaşık 400 maddede anlatılmış. Maddeler arasındaki tek farkın şehir isimleri olduğuna dikkatini çekmek isterim. Ki onlarda maddenin adından anlaşılıyor. Bunların bir listede düzenlenebilmesi, kalanının silinmesi için ne yapmak gerekir. Umarım cevap verebilirsin. Görüşmek üzere. Kolay gelsin : ))) --Sophia 11:40, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Sophia. Gecikmeli cevabım için özür dilerim:-) benim şahsi kanımca bunarın da tıpkı buradaki gibi önce tek madde çatısı altında toplanması iyi olur. Sonra da bir maddeyi SAM yapar ve kategorideki diğer maddelerin görünmesi için katgori linkini SAM gerekçesinde verip hepsinin silinmesini teklif edebilirsin. Bunların hepsine tek tek nasıl SAM konur bilmediğimden en kestirme yol bu olur diye düşünüyorum. Aslında böyle toplu SAM'ların tecrübeli ismi Mskyrider'dir :-) Kolay gelsin ve iyi çalışmlar. Taraftarı olduğun spor klübünün camiasına başarılar dilerim--Atacameñoileti 19:13, 11 Ağustos 2007 (UTC)
Şimdi gördüm. Kibele zaten seni cevaplamış. Bu tip kısa ve öz cevapların tecrübeli ismi de Kibele'dir. Tekrarden kolay gelsin ve iyi çalışmlar. Taraftarı olduğun spor klübünün camiasına başarılar dilerim--Atacameñoileti 19:15, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.
Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler.

kibelemesaj 15:24, 13 Ağustos 2007 (UTC)



  • sevgili sophia, yukardaki mesajdan da göreceğin gibi bu doğru bir isim değiştirme değil, istersen sadece imzanı değiştirerek devam et. SAM'dan mskyrider'a sözettim. istersen o açsın, biraz karışık bir durum. sevgiler. --kibelemesaj 15:24, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar. Öncelikle gecikmiş cevap için kusura bakma, ilgilenemedim bir süre. Verdiğin ilk iki bağlantı çalışmıyor, spn bağlantıdaki ise ondan çok daha iyi bir fotoğraf şu an kullanılan, ışık, canlılık, gözlüğün olması... Fotoğrafları kesip kullanabilirsin genede.--Machiavelli' msj 15:50, 13 Ağustos 2007 (UTC)

yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

  • tamamdır sophia, teşekkürler.. --kibelemesaj 21:47, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar blog, forum gibi sayfalara dış bağlantı verilmiyor. Bu Vandalizme girer. Böyle durumlarda kullanıcıları uyarmalısın.Uyarmana rağmen devam etmesi durumunda engellenirler.İyi çalışmalar, saygılar.--Machiavelli' msj 15:23, 25 Ağustos 2007 (UTC)

selam.sana anlatmıştım ya o gün bugünmüş.Herşey hazır eşyaları topladım gidiyorum ben.Koca bir Hilary Duff maddesi var seçkin madde adayı olarak şu an .Seçilemez heralde beğenmezler,kim ne yapsın ki?Neyse olurda eksikliği falan varsa senden başka kimse bakmaz biliyorum,belki bakarsın.Tamam seninle zaten görüşüyoz bazen devem ederiz msn ni bırakmıyorum bu arada:)BAFTA lara iyi bak,aranız çok iyi zaten .)Emreileti 20:01, 25 Ağustos 2007 (UTC)

selam sophia[kaynağı değiştir]

Eleştiriler baslıgı altında yazı yazacaksam görsel ve yazılı basından baska bir yerde bilgiyi bulamam. Sonuçta bu işin profosyonellerini görsel ve yazılı basından takip edip yazmamda ve kaynak olarak basını göstermemde, emek verip yazdıgım sayfanın hatırına sakınca var deme. Ayrıca iyi bir kullanıcı oldugun kanısındayım. kolay gelsin --efe 20:22, 15 Eylül 2007 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 20:49, 20 Eylül 2007 (UTC)

Selam sophia Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (film) için "en:Star Wars Episode III: Revenge of the Sith maddesindeki cast bölümünde olduğu gibi kısaca rollerde yazılsa daha süper olurmuş." demişsin biraz eklemeye çalıştım nasıl olmuş. :) --Aycan 09:10, 23 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkür ederim :) temeli siz atmışınız biz devamını getirdik. --Aycan 09:36, 23 Eylül 2007 (UTC)

Öncelikle çağrıma ilgi gösterip duyarsız kalmadığınız için teşekkür ederim. Bulduğunuz veriler (her ne kadar çok incelemediysem de) gerçekten oldukça önemli görünüyor. Oradan yapacağınız alıntılarla, Çocuk hakları maddesinin bütünlüğünü bozmaktan çok, içeriğini geliştireceğinize inanıyorum. Gerekli gördüğünüz ekleri, kaynak belirterek yapmanız epey yararlı olacak. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca ilgi göstermenizden dolayı diğer arkadaşlara yolladığım aşağıdaki mesajı, size de iletiyorum. Levent Abi ileti 10:48, 23 Eylül 2007 (UTC)

Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. (Çoğaltılmış mesajdır) Levent Abi ileti 04:28, 22 Eylül 2007 (UTC)

ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


  • Türkiye'de çocuk hakları gibi bir ayrı madde olmalı mı? Buna ben de evet/hayır diyemiyorum. Bunun dışında en azından bu haliyle, çok güncel olmayan bilgilerle bile katkıda bulunmanız büyük yarar sağlıyor. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler. Levent Abi ileti 12:08, 23 Eylül 2007 (UTC)

İlk anda aklıma gelenler: çocuğun eğiti,saağlık, beslenme hakları :) ilginize teşekkürler. Levent Abi ileti 09:55, 26 Eylül 2007 (UTC)

selam baylan. Türkiyenin yıllara göre tüm milletvekili seçimleri açılmış. (Şablon:TC Genel seçimleri) O yüzden tüm seçimlerin illere göre açılmış maddeleri ilgili bölüme aktarılıp silinebilir. Açan kullanıcıyı yönlendirirsen veri kaybı olmaması adına 81 ili birden açması gerekmez. kolay gelsin --Sophia 16:08, 30 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba sophia, ben 2007 lileri sildim ama diğerleri TBMM 23. Dönem Milletvekilleri listesi gibi bir liste olmadığından şu an için kalması bana daha uygun geldi. İllere göre açılmış maddelerin ilgili bölüme aktarıldıktan sonra silinebileceği konusunda haklısın. Aramızda bu yazışmayı ilgili kullanıcıya göstererek sen de yapabilirsin :-))) Kolay gelsin--Atacameñoileti 16:32, 30 Eylül 2007 (UTC)
pekala, seni kırmayayım dedim ve kullanıcıya mesaj attım.--Atacameñoileti 16:56, 30 Eylül 2007 (UTC)

Nasıl silme şeyi konuyor? ben yeniyim de--Eğinlihakan34 msj 17:05, 30 Eylül 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun..) --Hasan Sami 05:49, 11 Ekim 2007 (UTC)

Merhaba Sophia, şikayet seyfasında görüş belirtmen aslında tüm kullanıcların, yöneticilerin daha sağlıklı karar vermesi açısından yapması gereken bir girişim. Bu yüzden sana teşekkür ederim. İyi bayramlar--Atacameñoileti 16:36, 11 Ekim 2007 (UTC)

Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 16:55, 11 Ekim 2007 (UTC)

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 15:01, 11 Ekim 2007 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)

Selamlar.Terlik maddesinin SAM tartışma sayfansındaki yorumunuza denk geldim de.O sitenin sahibi yöneticileri sitenin içeriğinin kullanılmasına izin verdiği yönünde bilgilendirmiştir.Bu yüzden telif ihlali yoktur.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 17:32, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle.İyi bayramlar.
Sağlamcıileti 15:23, 11 Ekim 2007 (UTC)

Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Nice bayramlara! Mensur 18:13, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınızı tekrar kutlarım ve bilgi için de teşekkürler.Yanlız sormak istediğim eski bir başlığı böyle yapabilirmiyim,yani ana sayfaya göndere bilirmiyim? Mensur 18:31, 11 Ekim 2007 (UTC)

Şikâyetler...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Aşağıdaki mesajı şikâyete yönelttiğiniz sorulara icabeten şikâyet kısmında verdim. Bununla birlikte orada konudan sapılmasının zararlı olacağı kanaatindeyim (zira bambaşka tartışmalar açılıyor, o şikâyetin kendi sebebi geride kalıyor, araya karışıyor). Oraya eklediğim mesajı buraya da ekliyorum. Karara veya politikalara dair ek sorularınız olursa bana doğrudan kullanıcı mesaj yoluyla iletebilirsiniz.

  • Hayrola'ya paranoyakça ibaresinden dolayı ben engelleme vermedim. Bu lafzı hakaret istina eden bir şekilde, belirli bir kişiye saldırdığı bir metinde, yani kendi bağlamı içinde hakaret-vari bir ifade olarak kullandıysa engelleme almış olabilir; bilemem. Vikipedi'de belirli bir engelleme ile sorununuz veya sorunuz olursa, tavsiye edilen gidip o yöneticiyle konuşmaktır. O engellemeyi ben vermedim, başka bir yönetici vermiş, tavsiye edilen gidip onunla detaylıca konuşmanız. Eğer o engellemenin aşırı veya kural ihlâli olduğunu düşünüyorsanız, bu ayrı bir şekilde tartışılır. Yeri bir başka tartışma olamaz.
  • Bununla birlikte Hayrola kullanıcısının Eldarion kullanıcısına yönelttiği "Ne oldu? Varmıymış böyle bir bölüm? Varmış değil mi? Konudan anlamadığınız o kadar bariz ki, şimdi de bu dediğinizi tamamen yutup başka politikaları kendi lehinize yorumlayıp üste çıkmaya çabalıyorsunuz ve bu çok üzücü..." ifadesini de belirtmişsiniz ve anladığım kadarıyla kullanıcı Eldarion'un da bu şikâyete konu alan ifadelerini bu biçimde değerlendirmişsiniz. Bir kişinin bir konu cahil olduğu benzeri bir iddiayı tüm Vikipedi ahalisinin önünde belirtmek bir VP:KSY ihlâlidir. Fakat "sanırım şu politikayı bilmiyorsunuz...", "muhtemelen daha önce görmemiş olduğunuz ... politikasında böyle yazar, bu hatayı sanırım bu sebeple yaptınız..." tarzı ifadeler de bir/birden çok politikanın bir kullanıcı tarafından bilinmediğini öne süren ifadelerdir fakat VP:KSY ihlâli sayılmazlar. Yani çizgimiz çok ince, tam ana politika metnindeki gibi olsun diye beklemeyi ben tercih ediyorum, şikâyetlere kararlarımı da bu şekilde veriyorum. Siz Eldarion'un hangi ifadesinde Erkan'ı açık bir şekilde cahillikle suçladığını gördünüz? Ben burada belirtilen ifadeler o tip bir şey görmedim. Ama olabilir, belki benim gözümden kaçmıştır... eğer bu tip bir ifade varsa, gösterin, kararı veren kişi olarak ben tekrar ilgilenirim hususla, sorun değil.
  • Üçüncü bir husus da, kukla meselesi. Bunu burada dile getirmeniz doğru değil - zira bu şikâyetin diğer şikâyetle bir alâkası yok. Farklı bağlamlar içerisinde ele alınması gereken, koşulları ve çıkış sebepleri farklı olan şikâyetler. Kuklacılık işi ise sanırım ikisinin karşılaştırılmaması gerektiğinin en güzel örneği. Ortada bir kullanıcının kuklacı olabileceğine dair bir şüphe varsa, bunu gösteren belirli kanıtlar varsa bir kullanıcı bu konudaki kendi fikrini belirtebilir. "Bu kullanıcı kesinlikle ama kesinlikle kuklacıdır!" diyemez. Bu uygunsuzdur. Fakat bir iddiayı olası gördüğünü belirtmesi yanlış değildir. Bununla birlikte, diğer şikâyetin kararında da yazdığım gibi o hususun durumu buradakinden çok farklıdır. Bir içerik tartışması sonucu, içerik tartışması daha genele açılmadan şikâyet sayfasına taşınmıştır - bu bir Vikipedi düzeni hatasıdır. İçerik tartışmaları genel boyutta tekrar ele alınmalıdır; o içerik tartışmasını burada yapmamız mümkün değildir. Kullanıcıları farklı fikirlerinden ötürü suçlayacak da değiliz.
  • Son olarak: engellemeleri birbiriyle karşılaştırarak hangisini meşru olduğu konusunda fikir yürütmeye çalışmayınız. Bunun yerine her engellemeyi kendi bağlamı içerisinde ve gerekçe gösterilen kurallarla karşılaştırarak değerlendiriniz. Meşru olmama ihtimali taşıdığını düşündüğünüz varsa engellemeyi veren yönetici ile irtibata geçiniz, tartışınız. Bir engelleme başka bir engellemeyi meşru kılamayacağı gibi gayrimeşru da kılamaz.
  • Umarım durumu izah edebilmişimdir; bir tür kayırma iması hissettim. Belki sadece benim kuruntum - ama lütfen bu tip fikirler edinmeyelim. Yıllardır Vikipedi'deyim, gerektiğinde çok değerli arkadaşları çeşitli kural ihlâlleri yüzünden defalarca uyardım, tartıştım - durumları kişiye göre değil, durumun özelliklerine ve politikalara göre değerlendiririm, duygusal değil mantıkî kararlar veririm. Eğer kararımın yanlı olduğunu düşünüyorsanız, bunu bizzat benimle kullanıcı mesaj sayfamda tartışabilirsiniz - size gerekçelerimi elimden geldiğince açıklamaya çalışırım. İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - Noumenon mesaj 12:28, 12 Ekim 2007 (UTC)
  • Size upuzun bir cevap yazmıştım fakat değişiklik çatışması sayesinde kelimenin tam anlamıyla yok oldu. Şu an öyle meşgulüm ki anlatamam, en kısa zamanda fırsat bulur bulmaz cevap yazacağım. Yazamazsam, geciktirirsem, veya eksik yazarsam, e-posta yardımıyla lütfen bir nevi dürtün ^_^ İlginiz için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar, iyi bayramlar dilerim... - Noumenon mesaj 13:26, 12 Ekim 2007 (UTC)

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

İyi Bayramlar Sophia...--Tanyel 13:11, 12 Ekim 2007 (UTC)

İncelemek ya da incelememek...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Şimdi birazcık vaktim olduğu için birkaç noktayı daha belirginleştirmeye çalışayım dedim, umarım başarabilirim. Öncelikle, "evet herkes her engellemeyi inceleyebilir". İnceledikten sonra hatalı bir yönü olduğunu düşünüyorsa engellemeyi veren yönetici ile konuyu tartışır. Eğer yöneticinin açıklamaları ona yeterli gelmiyorsa ve ortadaki kural ihlâli biraz muğlak veya öznel olabilecek cinstense konu üçüncü kişilere götürülebilir. Üçüncü kişilerle de bir genel uzlaşmaya varılamazsa, konu tüm Vikipedi topluluğuna açılır. Bu durumda da eninde sonunda bir sonuca gidilir. Gene sonuca gidilemezse o durum için en uygun ve en sağlıklı olacak yönde karar verilir - bu da işlemden işleme göre değişir, örneğin silmede söz konusu silme işlemi geri alınır veya yapılmaz, engellemede ise durum daha çetrefillidir tekrar bir inceleme gerektirir... fakat bunun da istisnaları vardır, örneğin birisi birini tehdit etmişse, havada karada suda, Vikipedi topluluğu engel açılmalı diye diretse dahi o engel kalkmaz.

  • İlgili engeli incelemedim. Ricanız üzerine incelemeyi düşünüyorum fakat ne zaman inceleyebilirim bilmiyorum, zira çok meşgulüm ve geldiğimde uğraşmam gereken binlerce iş oluyor - yarısını bitirmeden tekrar gitmem gerekiyor. Engelleme incelemesi veya aslında herhangi bir Vikipedi tartışması benim için çok kolay bir şey değil, ciddiye alıyorum ve hatta biraz fazla ciddiye alıyorum. Öncelikle ilgili yönetici ile durumu konuşmam gerekir zira engellemeyi veren kişi niçin verdiğini en iyi bilen kişidir. Daha sonra durumu, o duruma yol açan tüm etkenleri değerlendirip kişisel kanaatimi ilgili yöneticiyle paylaşarak tartışabilirim. Bunu yapmaya çalışacağım fakat yukarıda belirttiğim sebepler nedeniyle söz veremiyorum. Bana derseniz "ifade budur, bu ihlâl mi değil mi?" size bir yanıt veremem. Niye? Zira dediğim gibi olayın her tarafını, öncesini, sonrasını bilmeden doğrudan yanıt vermem mümkün olmaz. Fakat size şu tip genel bir ifadede bulunabilirim: "paranoya bir akıl hastalığıdır ve birisine paranoyaksın dememiz harika bir kişisel saldırı olur... biz bunu iyi niyetle söylemiş olabiliriz fakat bu durumun iki yönlü olduğunu ve diğer yönünün karşımızdakine ağır bir hakaret olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğinin de bilincinde olmalıyız...". Birisi şizofren olabilir, bu bir akıl hastalığıdır, şizofren olması Vikipedi'ye katılımını, eğer kurallar çerçevesinde yapıyorsa engellemez. Ama birine doğrudan "şizofrensin!" diyorsak ve bunu hakaretamiz bir biçimde diyorsak, kesinlikle engel gerektiren bir KSY ihlâli olur. Bununla birlikte bağlam çok önemli. İlk görüşün, önyargın nedir derseniz her şeyden önce paranoyakça ibaresinin nezâket kuralımızın bariz bir ihlâli olduğu, ve büyük ihtimalle de bir VP:KSY ihlâli olduğu yönünde olacaktır. Sonuçta bir şey KSY ihlâli mi değil mi diye düşünürken ilk kriterimiz şu olmalı (en azından bence): "bu illâ ki kişi üzerine yorum yapılmasını gerektiren bir konu mu?". Hayır, şikâyette gördüğüm o konu kesinlikle öyle bir konu değil. Bir içerik tartışmasının şikâyete taşındığı nerede görülmüş? Hele hele de daha hiç topluluk çapında tartışılmadan. İçerik tartışmalarının yeri bellidir. Nitekim Eldarion kullanıcısı da şikâyette bulunan kullanıcı ile aynı fikirde olsaydı, gene başka birisi çıkıp bir içerik tartışması başlatabilirdi. Mesajlaşmalarına kısaca göz attım, elbette ufak hatalar var en başta iki tarafta da; fakat bunlar mümkündür. Eldarion'un kaynak vurgusunu doğru buluyorum, kuralın uygun ve şu anda uygulanan hâlini sunmuş. Bunun dışında dediğim gibi ifadesinde elbette hatalar olabilir fakat gördüğüm kadarıyla temel bir politika ihlâli yapmamış. İçerik tartışmasını, Köy Çeşmesi'nde konuşulması gerekilen bir şeyi, üçüncü kişilere götürülmemiş bir tartışmayı şikâyet ile karara bağlayamayız. Bu açıktır... bu durumda doğruda meselenin kişiselleştirildiği kanaati doğabilir ki bu da ilgili lafzın bir hakaret olduğu sonucuna götürür bizi. Tabii bu sadece dediğim gibi ilk izlenimim... ayrıntılı bir tahlil sonuçları etkileyebilir; yine de kökten değiştireceğini sanmıyorum.
  • Sadece nâzik olabilsek bunların hiçbirisi olmayacak aslında... gerçekten bu kadar zor mu nâzik olmak? Bunu başaran onca Vikipedist var... siz başarıyorsunuz mesela. Bence şu noktadan sonra tüm topluluk olarak enerjimizin bir kısmını da nezâkete ve nâzik olmaya ayırmamız gerek... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 20:16, 12 Ekim 2007 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar süperr ;) --ahmetdemirciogluileti 05:31, 13 Ekim 2007 (UTC)

kararsız kaldım[kaynağı değiştir]

Açıkcası şimdi kararsız kaldım, size mesaj yazarsam zaten paranoyakların çok olduğu habitatımızda sizin de bundan zarar görmenizden çekiniyorum... Ama sanırım siz pek çekingen birine benzemiyorsunuz, daha çok millet sizden çekineceğe benziyor :) Olaylara tarafsız yaklaşımınızı takdir ediyorum ve ben engelliyken beni kısmen savunduğunuz için teşekkür ederim... Yapılan itirazların bir kişi tarafından reddedilmesi, haksız olduğunu göstermez, şikayetlerin politik nedenlerle reddedileceği zaten belliydi, bahaneler sonradan üretildi, o kadar ki şikayetçi olunan kişi tek bir kelime savunma/yorum yazma gereği bile duymadı, güvencesi neyse artık?!... Sonuç olarak değerli enerjinizi, bu pis işlerde harcamamanızı dilerim ama sanırım bu sizi vazgeçirmez :) Mutlu bayramlar... --Hayrola 08:39, 14 Ekim 2007 (UTC)

Commons'da bulunan resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba Sophia88. Commons'da bulunduğu için silinmesini istediğin resimlerle ilgili olarak: Hızlı silme kıstaslarına göre Commons'daki kopya, buradakinin aynı ve çözünürlüğü de ya aynı ya da daha düşük olmalı ki hızlı silinsin. Oysa Cate Blanchett ve Clint Eastwood gibi resimlerde durum bu değil. Bence serbest lisanslı resimler varken adil kullanım resimlerinin kullanılması doğru değil. Ne var ki, hızlı silme politikası bunları silmeme engel oluyor. Ne dersin, bunları silinmeye aday göstersek daha iyi olmaz mı? Saygılarımla, Filanca 09:38, 20 Ekim 2007 (UTC)

Benim de çok bilgili olduğum bir konu değil. Araştırıyorum, ama kesin bir kanaate varana kadar hızlı silme yapmayacağım. Belki bu arada bir başka yönetici silebilir, şablonlar dursun. Teşekkürler, iyi çalışmalar, Filanca 10:04, 20 Ekim 2007 (UTC)

yahu yazma şu adama, sinir oldum zaten :'( Ayıp değil mi ya 1 puan farkla şampiyon olmak :( --Khutuckmsj 18:23, 21 Ekim 2007 (UTC)

Buraya bir göz atmanızı rica ediyorum.
Euthygenes EPISTVLA 00:43, 25 Ekim 2007 (UTC)

Selam Sophia, Hedwig ve böcürtü Sihirli karakterler (Harry Potter) adlı sayfada toplayabiliriz. İngilizcesinde öyle yapmışlar. :) en:Magical creatures (Harry Potter)--Aycan 17:10, 25 Ekim 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim senin katkıların yanında lafı bile olamaz. Portalı eski hantal görüntüsünden kurtarmışsın bu hali gayet güzel olmuş şu an için ekleyecek pek bir şey yok gibi görünüyor. Önümüzdeki haftalar için gündemdeki madde, resim gibi konularda diğer arkadaşlarla birlikte tartışıp karar verebiliriz. Yazdığın şablona gelirsek, buradaki sinema şablonlarını temel alarak bir şeyler yapmaya çalıştım gerçi İngilizce wikide olduğu gibi solunda bak/tartış/düzenle linkleri yok (bildiğim kodlar pek işe yaramadı :( ) ama yakında olacak. Sorunun ne olduğunu anlayana kadar, sence de uygunsa, bu şablonu kullanabiliriz. Tekrar teşekkürler, görüşmek üzere, hoşçakal   Kuara 19:03, 25 Ekim 2007 (UTC)

İyi geceler..[kaynağı değiştir]

Imdb'yi biliyorsanız aşağıdaki iletiyi site yetkililerine iletmeniz mümkün mü? ben beceremedim de..

Mr. or Ms. authority

In the page named Yilmaz Zafer (http://www.imdb.com/name/nm0951773/) there is a wrong information.It says he play in the movie "Filler ve Çimen".But when that movie being produced he had already died.So I want you to make the proper change.As far as I know the actor who played in movie "Filler ve Çimen" is Zafer Yılmaz.Yours sincerely.

Levent Abi ileti 20:35, 25 Ekim 2007 (UTC)

Harry Potter ile ilgili projelerini Vikipedi:VikiProje Harry Potter sayfasını kullanabilirsin.--Aycan 13:26, 26 Ekim 2007 (UTC)

Portal:Sinema[kaynağı değiştir]

Harikasınız, ben size teşekkür ederim. Mesajımın bu kadar çabuk sonuç vereceği aklıma gelmezdi :) Portal sayfası gayet güzel görünüyor, eksikleri de zaman içinde giderilir zaten. Ben Abbas Kiarostami (ya da Keyarüstemi, Türkçe'de nasıl yazılacağına karar veremedik de) maddesine dalmış durumdayım bu aralar. Ama özellikle portal sayfasıyla ilgili yapabileceğim bir şey olursa, lütfen söyleyin. Elinize sağlık, kolay gelsin. Kullanıcı:Yabancı

Vikipedi:Deneme tahtası[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Sophia. Maddenin geçmişini Vikipedi:Deneme tahtası'na taşıdım. Teşekkürler --Pinar 09:46, 2 Kasım 2007 (UTC)

Selam Sophia88, bir film ismi arıyorum bilsen bilsen sen bilirsin, ama filmde oynayanların hiç birinin ismini bilmiyorum, ben sana finali kısaca anlatayım hatırlarsan söylersin, bir kız okulun yıl sonu balosuna davet ediliyor, ama kızın doğaüstü güçleri var, kızı davet eden çocukla bu kız gecenin kral ve kraliçesi seçiliyor ama kızı kıskanan başka bir kız sahnede tavandan kızın kafasına kovayla kırmızı boya döküyor ve kız sinirinden tüm balo salonunu dehşete çeviriyor ve lisenin olduğu kasabada bundan nasibini alarak yanıyor. Kızın filmdeki soyadı White. Filmi islemiştim ama o zaman oyunculara falan bakmamıştım isminide bilmiyorum, gerilim filmiydi, belki sen hatırlarsın? Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 08:44, 6 Kasım 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim film bu. Ben umudumu kaybetmiştim:) Kızın annesi filmin sonunda Carrie yi küvette boğuyordu ama kız yerine annesi ölüyordu... Bende annesine sinir olmuştum. Sormadığım kimse kalmamıştı. Ama ne demişler her işi uzmanına soracaksın... Tekrar teşekkür ediyorum. Sevgilerimle... --Elmacenderesi E=mc2 09:27, 6 Kasım 2007 (UTC)

Köy çeşmesi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Sophia. İmzasız, amaçsız, kişisel saldırı olarak anlaşılabilecek bir yorum olduğu için geri almam gerektiğini düşündüm. Ama sonuçta geçmişlerde mevcut. Boşuna orayı işgal etmemeiz lazım diye düşündüm. İstersen geri alabilirsin tabii:)) Ayrıca köy çeşmesinin başlık altında yazan metinde şöyle diyor:

Bu sayfaya yazarken:

   * Vikipedi genelinde kişisel saldırı ve sataşmanın yasak olduğunu unutmayın
   .......
   * Lütfen bıraktığınız notların sonuna imzanızı atmayı unutmayın

Kolay gele... --maderibeyzamsj 14:05, 6 Kasım 2007 (UTC)

Sophia selam, güldürüyorsun beni.. Ne vandalizmiymiş bu. O ip'nin adresini sunayım mı buraya, açıklayayım mı kim olduğunu? Kullanıcı hesabını kapatıp, ondan sonra orayı burayı karıştırmaya çalışanlara biz trol diyoruz. Sen bana vandal demeye devam et.--85.101.207.179 19:23, 6 Kasım 2007 (UTC)

Sana o trollüğü orda tutma hakkını kim veriyorsa, bana da aynı mekanizma o trollüğü silme yetkisini veriyor. Anladınmı Sophiacığım?--85.101.207.179 19:30, 6 Kasım 2007 (UTC)