Kullanıcı:Kuz/eskimesajlar1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Babilinize kimyasever kutusunu eklemişsiniz.İsterseniz kimya vikiprojemize üye olup düzenli şekilde kimya konusunda katkıda bulunabilirsiniz.Üye olmak için babilinize Şablon:Kullanıcı VPKM ekleyebilirsiniz. --Kadirmesaj sayfam 09:49, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Tartışma sayfaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabakar. Lütfen Tartışma:Black metal veya Tartışma:Heavy metal (müzik) sayfalarında yaptığınız gibi, tartışma sayfalarını boşaltmayınız. Tartışma sayfalarında yapılmış geçmiş tartışmalara her daim ulaşılabilir olmalıdır. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 10:33, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Gotik metal maddesinin adı ile ilgili tartışmanıza gerekli cevabı verdim. Nightwish maddesinin tartışma sayfasıyla ilgili duruma gelince. Ne olursa olsun, tartışmaların her zaman sayfada durması gerektiğini ben de bilmiyordum. Fakat bunu Mach'e "bu hatayı başkası da yaptı" şeklinde söylemek yerine bana da bildirebilirdiniz. Herkes hata yapabilir.

Bir de bugün o tartışmayı tekrar okuyunca aslında sonuca varılmış olmadığını fark ettim. İkimiz için de bir yanlış anlaşılma var sanırım. İngilizce ve Türkçe Vikipedi'de çoğu kural ortak olduğu için en.wiki'yi de kurallar için referans olarak kullanabiliriz. en.wiki'de müzik için kullanılabilir kaynaklar bölümünde yazdığına göre: metal-archives kesinlikle bir kullanılabilir kaynak değil. Ayrıca bir grubun herhangi bir türü yapmadığını ancak bunu direk söyleyen bir kaynak kanıtlayabilir, ki bunu yapan tek şey Tuomas Holopainen ile yapılan röportaj. Grubun bestecisinin düşüncesi önemli olsa da birincil kaynak olarak kullanılmamalı. Motörhead'in bestecisi heavy metal ile etiketlendirilmeyi reddetse de bugün Motörhead heavy metal denince ilk akla gelen gurplardan biri. Kişisel görüş içermeyen bir kaynak bulmamız ise imkansız gibi bir şey. Albüm kritikleri bu işin uzmanları tarafından yazıldıysa geçerlidir. Allmusic bunlardan biridir. Sol taraftaki etiketleri kullanamayız ancak yazılan yazılar çok iyi kaynaklardır. "Bana göre X grubu Y türünü yapmaz çünkü ..." şeklinde yapılan tartışmalar ise özgün araştırma oluyor, ve bu Vikipedi'de yasak. Bence durumu bu bilgilere göre tekrar gözden geçirmeliyiz. İyi çalışmalar...--Nazzzz 17:31, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Sizin söylediğinizin de albüm kritiğinden pek bir farkı yok. Gotik metali nasıl gördüğünüze göre Nightwish'İn bir "gotik metal grubu olmadığını" açıklamaya çalıştınız. Aslında bugün ben de Nightwish'in gotik metal yaptığına pek inanmıyorum. Ancak Vikipedi'nin çalışma yolu budur: kaynaklar kullanıcıların düşüncesinden önce gelir. Vikipedi'nin söyle bir kuralı da vardır: Doğrulanabilirdik gerçeklerden önemlidir. Benim gotik metal hakkında çok fazla bilgi sahibi olamma gerek yok. Tek gereken biraz kaynak. Kaynakları araştırıp bulan ben değilim ancak güvenilir kaynaklar olup olmadıklarını tek tek kontrol ettim.--Nazzzz 18:40, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Hem Vikipedi'de hizmetli olan Mach'in tartışma sayfalarıyla ilgili benden daha fazla bilgi sahibi olduğundan emin olabilirsiniz. Eğer bir istisna olsaydı söylerdi.--Nazzzz 18:42, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Profesyonel bir yanı olmayan müzik dinleyicilerinin albüm kritiklerindeki öznel ve konudışı tanımları benim sunduğum "nesnel" verilere yeğ tutuyorsunuz. Bir de artık sınırları yerleşmiş bir tür olmasına rağmen bu verileri "gotik metalden anladığım" olarak gösteriyorsunuz. Bütün bunlardan sonra daha fazla uğraşmayacağım, duvara konuşuyorum gibi bir his...söylediklerim boşluğa gidiyor. İsterseniz Nightwish sayfasına black metal de yazabilirsiniz.
Ve, ben de Mach'ın bu konuda daha bilgili olduğunu bildiğimden ona sordum soruyu, size değil? Nerden yaklaştınız konuya hala çözemiyorum.--Kuz 18:51, 9 Ağustos 2008 (UTC)
Öncelikle affınıza sığınarak "duvara konuşuyorum gibi bir his" lafınızı biraz kaba bulduğumu belirtmek istiyorum. "İsterseniz Nightwish sayfasına black metal de yazabilirsiniz" tümcenizin de mantığını anlayamadım. Ben burada Nightwish grubunu canım istediği gibi göstermeye çalışmıyorum, öyle olsa "anlatmakla olmaz siz dinleyin" yazar bırakırım:) Amacım Vikipedi kurallarına uygun bir madde hazırlamak. Ne kadar sınırları yerleşmiş olmuşsa olsun, gotik metalin anlattığınız gibi bir tür olduğunu belirten en az bir güvenilir kaynak belirtmek durumundasınız. Sizin yalan söylediğinizi kesinlikle iddia etmiyorum, sadece Vikipedi'nin şu kuralına dayanarak bunları söylüyorum: DOĞRULANABİLİRLİK GERÇEKLİKTEN ÖNEMLİDİR. Yine de, senfonik metal yeni yeni yerleşen bir tür olduğundan ve gotik metal ile pek çok ortak noktası bulunduğundan kadın vokalistli senfonik metal gruplarının bir yanılgı ile gotik metal ile etiketlendirilmesi söz konusu olabiliyor, o yüzden Nightwish'e gotik metal diyen kaynakları belki gözardı edebiliriz. Zaten Tuomas'ta "şarkı sözleri gotik olabilir ancak müziğimiz farklı" dedi bu konuda.
Ha bu arada ben de doğum gününüzü kutluyorum. --Nazzzz 18:15, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Turkcell Süper Lig Maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Turkcell Süper Lig Maddesi için Karşı oy vermişsiniz. Oyunuz için teşekkür ederim. Bu maddede neyi eksik gördünüz?Hemen cevabınızı yazın bir seçkin maddemiz daha olsun.E-92 21:08, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Şarkı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Yükleyeceğiniz şarkıya göre değişir aslında ama bir grubun bir şarkısının tanıtım amaçlı küçük bir kestiyse şu şartlar mevcuttur:
    1. Ancak adil kullanım altında kullanılabilir. Bu sebeple adil kullanım lisans etiketi yapıştırmalısınız: {{Müzik}}
    2. Adil kullanım altında kullanacağımız için yükleyeceğiniz kayıdın süresi, orijinal şarkının süresinin %10'undan uzun olmamalıdır; yani ortalama 30 saniyeden uzun olmamalı...
    3. Bir grubun sayfasına birden fazla adil kullanım dahilinde resim ve genel olarak medya (örneğin müzik örneği) yüklemeniz yasaktır.
  • Umarım sorularınızı cevaplayabilmişimdir; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 08:13, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Şarkı lisansı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Hiçbirini seçmeyip daha önce belirttiğim şablonu tanım kutusuna yapıştırabilir, veya doğrudan seçeneklerden Müzik örneği seçeneğini seçebilirsiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:27, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Tartışma sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar evet o değişikliktede bir hat var. Tartışma sayfalarındaki yazıları silmek yerine arşivliyoruz. Bir örneğini Tartışma:Muhammed bin Abdullah sayfasında bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 16:49, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Vikipediler ve adil kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Aslında o noktayı daha ayrıntılı açıklamam gerekirdi; olay şundan ibaret:
    1. Farklı Vikipedilerde adil kullanım politikalarının varlığı ve sıkılığı değişkendir. Örneğin Almanca Vikipedi (yanılmıyorsam hâlâ) adil kullanıma izin vermiyor. İngilizce Vikipedi izin veriyor ve sıkılığı orta düzeyde tutuyor. Bizdeki uygulama İngilizce Vikipedi'den daha sıkı fakat Almanca Vikipedi'den daha rahat. Bununla birlikte kurallarımızın birçoğu İngilizce Vikipedi'den çevrildi ve gerek orijinal metinde gerekse bizdeki çeviride madde başına kaç tane adil kullanım dahilinde medya bulunması gerektiği belirli bir sayı ile ifade edilmemiş, muğlak ifadelerle az tutulması gerektiği belirtilmiş.
    2. Bununla birlikte adil kullanımda şöyle genel bir düstûr vardır: bir maddede özgür lisanslı ve maddeyi tanımlayabilecek özellikte medya bulunuyorsa, bunlara öncelik veririz, adil kullanım dahilinde medya o maddeye ya hiç koymayız ya da duruma göre (örneğin farklı medya türüyse) çok çok az koyarız.
    3. Bizdeki kural şu: Telif hakkı saklı çalışmanın kullanılan miktarı mümkün olduğu ölçüde az olmalıdır. ... Bir tanesi de aynı işlevi yerine getiriyorsa, birden çok resim veya ses dosyası kullanmayın.
    4. Yukarıda belirttiğim kural hem resimler hem ses dosyaları için geçerli. Siz adil kullanım ile kastımızın aslında kerhen-kullanım olduğunu göz önünde bulundurarak, yukarıdaki kurala göre bu sayıyı olabilecek en aza indirmeye çalışın ^_^ Bir sayı vermiyoruz, ben o gün hızla yazarken tam olarak hangi madde için kullanacağınızı da bilmediğimden öyle dedim; bu maddeye göre de çok değişir. Örneğin seçkin madde kıvamında 80 kb'lik bir maddeniz varsa ve madde diyelim bir müzik albümünü veya bestekârı konu alıyorsa 2-3 tane kullanmanız fazla kaçmayabilir; ama maddeniz 1-2 paragraflık ya taslak ya da kıl payı taslak üstü bir maddeyse 1 tane kullanmanız bile yeterlidir. Umarım yardımcı olabilmişimdir; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:28, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Kuz, Turkcell Süper Lig maddesi artık tam bir seçkin madde adayı oldu istersen yeniden bir bak.Yalnız Kaynakça bölümüne çalışıyorum ve bu tabloları sence ayrı bir maddeye taşıyalım mı yoksa kalsınmı?E-92 11:03, 12 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Kuz, fransiyum maddesinde yaptığın düzeltmeler için teşekkürler. Şimdi çok daha iyi oldu. Eline sağlık, kolay gelsin.--Gökhan 20:06, 12 Ağustos 2008 (UTC)

Nice yıllara![değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bugünün doğum gününüz olduğunu gördüm. Nice mutlu yıllar dilerim... --DsMuratileti 17:25, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Kategori[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Abbas Kiyarüstemi maddesi aynı adlı kategoride bulunmakta, bu kategori de İranlı yönetmenler kategorisi içinde yer almaktadır. Bu nedenle maddeye eklediğiniz İranlı yönetmenler kategorisini çıkardım. Zira bu durumda hem madde, hem aynı adlı kategori İranlı yönetmenler içinde yer alacaktı. Bu ise hem kategori kirliliği yaratacak, hem kategori mantığına aykırı olacaktı. Size de yaptığım değişiklikle ilgili bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 09:50, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![değiştir | kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

İyivikiler... homonihilis // ileti 16:20, 20 Ağustos 2008 (UTC)

Lütfen sayfaları boşaltmayınız.[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandallanmışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz. Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz.

Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler. --c3mâL 10:37, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce kuklalıktan engellenen Kullanıcı:Tuz ile bir ilginiz var mı?Lütfen yanlış anlamayın ama isim benzerliğinden soruyorum.--Alperviki 15:40, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Başka bir IP nin mesajı konu ile pek alakalı değildi vandalizm olarak algıladım, evet kusura bakmayın.. Ama iyi niyetle yaptığım bir hareketti--78.188.4.146 09:03, 28 Ağustos 2008 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Takabeg ileti 09:06, 28 Ağustos 2008 (UTC)

Bu mesajınız üzerine[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu mesajınızdan yola çıkarak şunu tavsiye edebilirim. Yanlış bulduğunuz uygulamayı yaymak yerine yanlış bulduğunuz maddenin tartışma sayfasını kullanmanız ve sorunu orada çözmeye çalışmanızdır. --78.188.4.146 09:51, 28 Ağustos 2008 (UTC)


Merhaba Türkçe Vikipedi'de bayramın adı Nevruz Bayramı olarak geçiyor. O yüzden bu maddedeki son değişikliğiniz geri aldım. Bilginize--78.188.4.146 14:14, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Anlayışınız için teşekkürler. --78.188.4.146 14:19, 29 Ağustos 2008 (UTC)

X asıllı Y'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selam Kuz. Öncelikle sayfanızı boşaltmayın. Biz de okuyacağız. (en azından ben). Aslında Kürt asıllı Türkler meselesi bizden kaynaklanmıyor. Anladığım kadarıyla sizin ilgilendiğiniz konu hem etnik Türk için hem de vatandaşlık itibariyle T.C.'li olanlar için de Türk teriminin kullanılmasından kaynaklanan mesele. Yani bizden değil gerçek dünyadan kaynaklanan meseledir.
  • Madde başlıklarda bazen vikipedi icadı görüyorum ama gerçek dünyada özellikle akademik dünyasında kullanılmıyorsa kullanamaz. Ben şahsen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kelimesini kullanıyorum. Türkiyeli terimini de kullanıyorum. Daha akademik kullanım olduğu için.
  • Mesela Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Kürtler ile Türkleşmiş yani Türklüğünü kabul etmiş Kürtler, hatta MHP üyesi olan Kürtler farklıdır. (Belki Türklüğünü kabul etmemiş sırf ekonomik çıkarı için olabilir, insanların içlerini bilmem. Ülkücü elemenları arasında Kürtlerden ziyade Zazaları görüyorum ama bu ayrı mesele:))
  • Şimdi Türkiyeli Kürtler maddesinden haberiniz var mı? Taraflı şablonu eklenmiş ama bu başlık konusunda hiç bir zaman tartışma yaşanmamıştır. Yani topluluğu Türkiyeli Kürtleri değiştirmeye kalkışmamıştır. Kaynaklarında bu terim kullanılıyorsa kullanılabilir bence.
  • Kısaca kategori tartışmaya girmekle değil doğrudan Türkiyeli Kürtler maddesini geliştirmekle bazı sorunların çözüleceğini düşünüyorum. Türkiye'deki Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtler v.s terimlerini kaynaklarıyla birlikte göstermeye çalışırsanız faydalı olacak, bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:32, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Şimdi daha önce okuduğum Ne mutlu Türküm diyebiline kitabını tekrar okumaya başladım. Belki okumuşsunuzdur. Bu söz Mahmut Esat Bozkurt'a ait olup Ne mutlu Türküm diyene ile biraz farklı nüansı var. Görüşürüz. Takabeg ileti 19:32, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik ve edebiyat konusunda zevklerimizin uyuştuğunu görüyorum. Kullanıcı sayfandaki çizimler de gerçekten çok güzel. Death sayfasını hazırlıyorsun anladığım kadarıyla, bu çok iyi. İyi çalışmalar.--Kuz 10:13, 9 Ağustos 2008 (UTC)

İlgin için çok teşekkürler. mesajına biraz geç cevap verdim , kusura bakma ama yaklaşık bir sene vikipedi ile fazla ilgilenemeyeceğim. dönüşüm güzel olur ama :) --Qtk 08:25, 30 Ağustos 2008 (UTC)