Kullanıcı:Devrimdpt/Mesaj arşivi1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdpt/Mesaj arşivi1, Türkçe ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldiniz!
Vikipedi'ye katkılarda bulunurken size gerekli olabilecek bilgiler içeren aşağıdaki sayfaları incelemenizde yarar vardır.

Lütfen yardım istemekten çekinmeyin, bütün Vikipedi kullanıcıları size yardımcı olacaklardır. Tartışma sayfalarına ve kullanıcılara mesaj yazdıktan sonra imzanızı atmayı unutmayın!

Hatırlatmakta fayda var ki...

  • Bir konu hakkında bilgi vermek istiyorsanız Vikipedi'ye
  • Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız Vikikaynak'a
  • Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanı Vikisözlük'e
  • Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanı Vikikitap'a
  • Tarihte çeşitli kişilerce söylenmiş, değerli sözleri eklemek istiyorsanız Vikisöz'e

yazmanız gerekmektedir. Kolay gelsin. --LandSCape 05:27, 7 Haziran 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdpt,

Kullanıcıların kendileri hakkında bilgi verebilmeleri için Vikipedi düzeninde kendilerine özel kullanıcı sayfaları var ve onlar kullanılıyor. Kendi kullanıcı sayfana bu sayfanın üstündeki ilk sekmeye basarak veya bu bağlantıyı takip ederek ulaşabilirsin. Geçen gün bu iş için bir ansiklopedi maddesi yarattığında kullanıcı sayfana taşımıştım. Ancak şimdi tekrar açmışsın yenisini. Onu da siliyorum. Bilgileri güncellemeye kullanıcı sayfanda devam edebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 07:06, 9 Kasım 2006 (UTC)

Lenin[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Lenin maddesini İngilizce'den çevirmeye çalışıyorum. Önerdiğin değişiklikleri bahsettiğin kaynaklara göre yapman maddenin gelişmesi için iyi olacaktır diye düşünüyorum. Lenin'in yazışmalarından yararlanarak ve Stalin'in olayın arkasındaki konumunu ortaya koyarak gerekli değişiklikleri yaparsan sevinirim. Ben vakit buldukça çeviriye kaldığım yerden devam edeceğim. Sana iyi çalışmalar. --Mskyrider 09:39, 9 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Devrimdpt, bence yaptığın değişiklikler oldukça iyi ve açıklayıcı olmuş. "Yaşamının son yılları" diye yeni bir bölüm daha ekledim. Bir bakarsan iyi olur. Bahsettiğin döküman aslında ansiklopedik ancak, açıklama paragrafını burada bırakıp, metnin aslını Vikikaynak'a aktarırsan daha iyi olur diye düşünüyorum. Burada ki maddeden oraya bağlantı verilebilir. Bu arada döküman olarak "Lenin'in Vasiyeti" 'de gösterilebilir sanırım. İyi çalışmalar. --Mskyrider 09:17, 10 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Devrimdpt,
Bahsettiğin değişikliği yapan Metal Militia değil, ondan sonraki değişikliği yapan IP adresli kullanıcı. Şurdan da görebilirsin.
Sevgiler
Vito Genovese 20:32, 17 Kasım 2006 (UTC)

Resim eklemek[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdpt, valla ne yalan söyleyeyim, ben de pek resim ekleyemiyorum eğer ki resim diğer vikilerde yoksa. Telifli içeriği eklemek ister yazı olsun ister resim pek doğru gelmiyor bana, üstelik Vikipedi'de tasvip edilen bir şey değil. Dolayısıyla telifli resimleri eklemezsen iyi olur, eklersen de zaten silinirler. Sanatçılarla ilgili Promosyon anlamında bazı resimleri yüklenebiliyor galiba çok iyi bilmiyorum. Bir de ekran yakalama görüntüleri yine Adil Kullanım çerçevesinde eklenebiliyor. Tam okumadım ama yardım sayfalarında ilgili içerik var galiba. Bir de resim konusunda en deneyimli Vito Genovese diye bir arkadaş var ona da danışabilirsin. Resim olayına pek kafayı takma derim ben, ekleyebileceğin daha binlerce madde vardır eminim. Sana kolay gelsin arkadaş. --Mskyrider 18:25, 15 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba Devrimdpt,

Diğer Wikilerden resim alırken bir kaç ufak noktaya dikkat etmen gerekiyor. Onun dışında işlem çok kolay. İlk dikkat edilmesi gereken, resmin Wikimedia Commons resmi olup olmadığı. Wikimedia Commons'a yüklenen resimler tüm Viki projeleri tarafından ortaklaşa kullanılabiliyorlar. Farklı bir Wikipedia'dan resmi alırken, eğer resim Commons'ta yüklüyse, açıklama sayfasında resmin Commons'ta yüklü olduğuna dair bir ibare görürsün. Bu durumda resmi buraya kopyalamaktan kurtulmuş ve sadece adını girerek burda kullanabilir hale gelmiş olursun. Uyarının neye benzediğini görmek istersen Resim:Lamborghini Miura P400SV.jpg sayfasına göz atabilirsin. Diğer dillerdeki Wikilerde de aynı uyarı yer alıyor, ancak dilleri farklı tahmin edersin ki uyarıların.

Dediğim gibi, bunları direkt kullanabilirsin. Eğer böyle bir uyarı yoksa, resmi bilgisayarına kaydedip sonra da Vikipedi'ye yüklemen gerekiyor. Bunu yaparken de iki şey çok önemli:

Birincisi kaynak... Kaynağı detaylı olarak açıklamak de çok önemli. Resmi başka bir Viki'den ya da başka bir siteden alıyorsan, kaynağı url cinsinden vermen gerekir. Kaynak durumu belirsiz resimler 7 günün sonunda silinir zira.

Kaynakla ilgili ufak bir ayrıntı da şöyle: Diğer wikilerden aldığın resmin linkini

şeklinde değil de

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Pleiades_cropped.jpg

vermek gerekiyor.

Bir başka önemli konu da resim telif etiketleri. Uygun telif etiketine sahip olmayan resmin de akıbeti aynı. İngilizce'den alırken sayfada göreceğin etiketin kodu muhtemelen Vikipedi'de de çalışacaktır. Ancak Türkçe kodları öğrenmen, tarafımdan sevgiye boğulmana yol açar, ki bu da süper bir şeydir, garantisini veriyorum.

Onun dışında pek bir şey yok aklıma gelen. Dene ve keşfet diyorum!

Sevgiler

Vito Genovese 00:57, 19 Kasım 2006 (UTC)

nereye gidiyorsun[değiştir | kaynağı değiştir]

öyle ütüp de kaçmak yok, bu diyardan gideceğim diyerek rusyaya falan gidiyosan eywallah ama öyle kolay kolay kurtulamazsın vikipediden ;) Güç hepimizden uzak olsun Delamorena 09:42, 23 Kasım 2006 (UTC)

Sikayet[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, yonetici sikayet sayfanizdaki notunuzu gordum; o sayfa bu konu icin uygun olmadigi icin burada cevap vermek istedim.

Vikipedi'ye katilim gonullu oldugu icin kimseye zorla bir yaptirim soz konusu degil ancak taktir ederseniz duzenin olmasi icin ki bazi kurallarin olmasi sartir. Bahsetiginiz otorite sorunlari tum kurallari ve duzeni olan topluluklarda olmak durumundadir. Yoneticiler kurallara karsi gelemezler, hatalar olabilir onemli olan olumlu yaklasim hatalari duzeltmektir.

Vikipedi'de yoneticilerin sinirlsiz yetkileri yoktur; tum yapilanlarin kurallara uymasi gerekmektedir. Eger bir yaziniz yada resminiz silindi ise, yaninda ek bir aciklama bulunmaktadir. Eger yeterli gelmezse ilgili sayfadan okur ve silen yada baska bir yonetici ile konusabilirsiniz. Buradaki yoneticilik, gercek anlamda yonetmeyi kastetmememktedir; daha cok ortamin duzenini kontrol etmek de denebilir.

Bu tur tartismalar gerek burada gerekse baska vikipedilerde derinlemesine tartisildi; merak ettiginiz konuda referans bulabilirsiniz. Ek sorunuz olursa sormaktan cekinmeyin. Tesekkurler, Citrat 03:08, 24 Kasım 2006 (UTC)

  • merhaba, yine aynı sayfadaki yeni notunuza ilişkin de ben bir iki şey söylemek istiyorum. yorumunuzun biraz şakayla karışık olduğunu düşünsem de Yönetici olarak Nihan arkadaşımızın ön arka tüm yargılarını absorbe etmek, moralini düzeltip motive etmek sizin göreviniz cümlesini, yukarda Citrat'ın mesajında da sözü edilen yorumunuzu da hatırlayarak değerlendiriyorum. eleştirmekte olduğunuz sistemi tanımak için biraz daha gayret sarfederseniz bunun asla kimsenin görevi olamayacağını da görürsünüz. ek fonksiyonlar dışında yöneticilere artı bir anlam yüklemek sizin sözünü ettiğiniz iktidar kavramını varsaymaktır. önemsediğiniz her neyse, (çalışmak, fikir teatisinde bulunmak ya da diğer vikipedistleri motive etmek) burada hepsine yer var. eğer politikaların oluşturulmasında söz sahibi de olmak istiyorsanız sizi köy çeşmesinde önerilerinizle, şu anda da sürmekte olan oylamalarda fikirleriniz ve oylarınızla görmek isteriz. iyi çalışmalar. --kibelemesaj 11:46, 15 Aralık 2006 (UTC)
tekrar merhaba, kurallarınız, tanımlamalarınız, sınırlamalarınız diyerek, olduğunu varsaydığınız yönetici sınıfına karşı kendinizi meselenin dışına taşımanız tam da benim mesajımın özüydü. vikipedi'de herkes istediği alanda istediği kadar katkı yapıyor, istemediğiniz hiçbir konuyla ilgilenmek zorunda değilsiniz. ancak şikayet sayfalarındaki, aslolan hayattaki yönetici sınıfına karşı tavrınızı doğrudan buraya uyarlayarak yaptığınız yorumları faydası olabilecek yerlerde görmek istediğimi söylemek istedim. ve de bunu yapmak için önce bakmak ve görmek gerektiğini.. yöneticiler kendilerini artı fonksiyonları olan kullanıcılar olarak tanımlarken ve de o sıkıcı kurallar da zaten bundan fazlasını söylemezken, onlara ısrarla böyle bir iktidar vehmetmeyi en azından gereksiz buluyorum. size kim söylediyse yanlış söylemiş, değilse siz eksik okumuşsunuz. vikipedi bir demokrasi denemesi değildir, sık sık rastlanan bir cümledir. benim de dileğim alıcılarda ve vericilerde parazit olmayan net iletişimdir. selamlar. --kibelemesaj 14:17, 15 Aralık 2006 (UTC)

The Wish[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi günler. The Wish'in adını Dilek (dizi) olarak değiştirdiğinizi gördüm. İlginize çok sevindim fakat Türkiye'de hiçbir Buffy the Vampire Slayer bölümü Türkçe adlarıyla yayınlanmadı. Ayrıca, zaten The Wish bir dizi değil dizinin bir bölümünün adı. Bu yanlış değişikliği geri alabilirseniz çok sevinirim. İnanın yapmayı bilsem sizi rahatsız etmezdim. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin..

Morphosis 19:01, 2 Şubat 2007 (UTC)

Sanırım bu durumda da ben hâlâ İngilizce Wikipedia'da olduğu gibi The Wish (Buffy bölümü) gibi bir ibareden yanayım. Tarafsız düşünemiyor da olabilirim sanırım:)

Morphosis 19:31, 2 Şubat 2007 (UTC)


selam[değiştir | kaynağı değiştir]

katkıların gerçekten güzel sadece tanışmak istemiştim şimididen kolay gelsin

vikikaynak için[değiştir | kaynağı değiştir]

vikikaynakta yöneticilik başvurdum katkılarımı burdan görebilirsin olumlu oy kullanırsanız sevinirim. kolay gelsin--ak47 02:39, 4 Şubat 2007 (UTC)

Yöneticilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi:Yöneticilik başvurusu sayfasında yöneticilik başvurum var.İlgilenirseniz sevinirim.--Simon Bolivar 11:47, 8 Şubat 2007 (UTC)

dikkat[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, "Devrimci Yol" maddesine eklediğiniz kısma içerik olarak bir itirazım yok, fakat eklediğiniz kısımdan birçok paragraf,[1] ve [2] adlı web sitelerinde çıkıyor, bu kısımlar telif ihlaline girer. Bu bakımdan, benim fikrim, eklemek istediğiniz bu kısımları kendiniz özetleyerek yazmanız. Aksi takdirde silineceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
  • Selam Devrimdpt, bence öncelikle telif ihlali konusuna bir göz at. Daha sonra eklediğin kısımları özetleyerek yaz. Çünkü gerçekten vikipedi bu konuda çok titiz, başka bir sitede olan yazı derhal siliniyor, bu uyarımı dostça yapılmış bir uyarı olarak kabul et, sevgiler.--Düşünenadam 05:42, 17 Şubat 2007 (UTC)
  • Eklediğin kısmın özellikle sonlarına doğru bir iki cümle alınıp google araştırma motorunda arandığı takdirde o cümlelerin sözkonusu sitelerde yayımlanmış olduğu görülüyor, bu türlü kontroller vikipedistler tarafından sıkça yapılıyor ve iki üç cümle virgülüyle birlikte aynı siteyi işaret ettiği takdirde bu telif ihlaline giriyor. Denersen sen de göreceksin. Tekrar kolay gelsin, sevgiler--Düşünenadam 05:56, 17 Şubat 2007 (UTC)

yapılması gereken topu topu 3-5 türkçe harf eklemek. Ancak 5-6 dakkalık iş !! Bu yüzden bütün madde için 'Türkçe değil' demek saçma değilmi? sırf şablon dağıtmakla bu ansiklopedi bitmez sayın kardaşım --Erdall 08:30, 17 Şubat 2007 (UTC)

5-6 dakkası olmayan kimsenin Vikipedide ne işi var peki? Ben o maddeye şimdiye kadar en az 4-5 saatimi harcamışımdır.. neyse ben çıkıyorum, eyvallah --Erdall 08:40, 17 Şubat 2007 (UTC)

Ulaş Bardakçı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hocam selam Ulaş Bardakçı sayfasını düzenlemeye çalışıyorum. Genel olarak Sol insanlar olaylarla ilgili tüm sayfalar feci durumda. Neyse İşaret ettiğin telif hakkı ihlalini ben de farkettim ancak resmi bir belgeden alıntı olduğunu düşündüğüm için bir şey yapmadım. Kaldırılabilir de ancak olayla ilgili bir bilgi verdiği için yararlı buldum. Telif hakkı ile derin bilgim yok, bilmek de istemiyorum zaten. Emin misin bu belge parçasının telif ihlali olduğundan. Eminsen direk çıkarıcam. --Devrimdpt 10:15, 14 Mart 2007 (UTC)

Selam Devrimdpt, evet eminim. Şu sayfaya kendin de bakabilirsin. Sayfaları elden geçirmen çok hoş olur, fecaatin ben de farkındayım zira. Telif ihlalleri Viki'nin en büyük problemi. Birebir kopyala-yapıştır larla uğraşmaktan kimse doğru dürüst çalışamıyor. Sana zahmet olmazsa (ve ilgileniyorsan şayet) bahsettiğin sayfalarda böyle olası telif durumlarını gördüğünde düzeltebilirsen (kendi cümlelerinle yeni baştan yazabilirsen) süper olur. Sana ayıp olmasın diye çıkarmadım ben. IP olsaydı bunu ekleyen direkt silerdim :) Sevgiler. --Metal Militia 10:22, 14 Mart 2007 (UTC)
Bu yanıt bir telif hakkı ihlali var mı demek oluyor. Resmi belge heryerde aynıdır, wiki kaynağa mı aktarsak acaba? Bu arada metni ben eklemedim, vardı zaten. Bu imzasız yazı Devrimdpt (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Evet aynen öyle. Birebir telif ihlali. Adresini verdiğim siteden. Vikikaynak'a aktarılabilir belki, ama oranın formalitelerini bilmiyorum. İstersen bir yöneticiye sorabilirsin şu an online olan. Sevgiler. --Metal Militia 10:33, 14 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliğine çağrı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sizin de seçilmesi yönünde oy kullandığınız "Edebiyatçıların biyografilerinin girilmesi ve düzenlenmesi", bu haftanın işbirliği projesi seçildi. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku *:!? 22:33, 1 Nisan 2007

Tesekkurler. Gerekirse haber veririm. BrechtProscenium 11:57, 3 Nisan 2007 (UTC)

Eklemeler icin tesekkurler. Eger resimlerin icinde "ok" olmayani olursa daha iyi olur diye dusunuyorum. Bu arada ilgini cekerse bir iki yazar var acilip gelistirilebilecek, konuyla ilgili: Asim Bezirci, Hasan Izzettin Dinamo gibi... Ben nasil olsa Ilgaz'a zaman ayiriyorum.. Bir de tabii dilersen, kirmizi baglantilari acabilirsin. Hatta guzel olur, bittiginde seckin'e aday gosterebiliriz...

Sagol. Ordaki resmi de madde bitince uygunca eklerim. Zaten kitap kapaklarindan da ekleyecegim 1-2 tane. Benim de burada, Ingiltere'de, yanimda cok kaynak yok ama Ilgaz uzerine daha once calismalarim oldugu icin eski yazdiklarimdan derleyebiliyorum. Beraber bu maddeyi guzel bir hale getirebiliriz sanirim. Sana da kolay gelsin...

Tekrar merhaba... BEnim merak ettigim bir sey var, sayfaya koydugunuz karikatur bildigim kadariyla Turhan Selcuk degil, Semih Poroy'un yaniliyor muyum? Bir de fikri saglarli resmi kullanmadim simdilik gerek yok gibi gorunuyor resim ve metin dengesi acisindan... ama dursun, madde genislerse kullaniriz. Benden bu kadar, bence madde gayet guzel oldu...

Tesekkur ederim senin de yardiminla guzel bir is cikardik sanirim. Semih Poroy oldugundan nerdeyse (?) eminim. Bence dosyanin adinda cizeri koymayalim. Sen degistir, ben de kesinlestigi zaman (bir arastirayim) resime alt yazi yaparim.

VikiProje Sinema'nın üyesi olarak...[değiştir | kaynağı değiştir]

tartışmalarına görüş belirtirseniz, iyi olur.

Kolay gelsin.

--Doruk Salancıileti 19:59, 4 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba efendim.Tartışmalardaki tutumunuz çok doğru.Çoğu maddede çoğu kişi gereksiz yere diktatör olarak gösteriliyor.Size bu konuda yardıma hazırım.--Çarşıhastası 19:29, 6 Nisan 2007 (UTC)

Çok doğru!Stalin ve Kim İl Sung diktatör olabilir,ama Lenin bana kalırsa kahraman!Fidel Castro diktatör hiç değil çünkü Küba'daki halkın durumu çok iyi.Mao belki silaha başvurdu ama ölüm-kalım olmasa kurtuluş savaşı da olmazdı.Ama size bir eleştirim var:Azeriler türktür.Çünkü bir Kazak,Özbek veya Uygurun dediğini anlamayız ama bir azerinin dediğini anlarız.İyi çalışmalar--Çarşıhastası 12:09, 7 Nisan 2007 (UTC)

Tabiiki katkı vereceğim ama bir görev paylaşımı yapmalıyız.Mesela ben sosyalist ülkeler(özellikle küba) hakkında yazabilirim.--Çarşıhastası 14:45, 9 Nisan 2007 (UTC)

Kategori:Diktatörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanirim bu kategori vikipedi'nin VP:TBA kuralini ihlal ediyor; ne dersin? Citrat 16:49, 11 Nisan 2007 (UTC)

Kategori:Diktatörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben Lenin, Mao sayfalarına Diktatörler kategorisini ekledim çünkü ülkelerinin mutlak hakimiydiler. Hoşumuza gitsin veya gitmesin bunun gibi kişiler güçlerini sağlamak için terör ve başka türlü şiddet ve baskı yöntemlerini uyguladılar, ister Mussolini, Çeauçesku, Hitler veya Saddam Hüseyin olsun. Ben bu kategoriyi bu liderlerin sayfasına ideolojik bir ayrım gözetmeksizin koydum. Ama inkar edilemez bir gerçek bu yukardaki liderlerin kesinlike demokrat olmadığı. Heralde bu kişiler için Demokratlar kategorisi ekleyecek değiliz.

Kevork Avakiyan

Aydin Ilgaz[değiştir | kaynağı değiştir]

Cok iyi yapmissin! Ben yaklasik 4-5 yildir kendisiyle beraber calisiyorum. Su siralar da internetin onemi uzerine surekli konusuyordum. Benden baska birinden de duymalari iyi olur :) Hatta tesaduftur ki su anda Istanbul'dayim ve onumuzdeki hafta kendisiyle bulusacagim. Baska bir konu icin gidecegim yayinevine ama araya onu da sikistirir hatirlatirim ;)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Devrimdpt, oylaması bitmiş maddelere oy kullanmassan daha iyi olur bir yönetici görürse uyarı alabilirsin!! İyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 11:19, 16 Nisan 2007 (UTC)

Ben yukarıdaki iletiyi yazarken sen düzeltmişsin.. Bu vesileyle tanışmış olduk!! iyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 11:21, 16 Nisan 2007 (UTC)

Ben zaten fikrimi belirttim o sayfada iyice okursanız görürsünüz ve diktatörlük kelimesi bana sana göre değişen bir şey değildir bu sabittir ve maoda milyonlarca insanı öldüren katil bir diktatördür.Bu benim kişisel görüşüm değil kişiye göre değişmez katil olduğunun diktatör olduğunun ispatı var.--Gençosmanlı1299 13:09, 19 Nisan 2007 (UTC)

batikent[değiştir | kaynağı değiştir]

sevdim ya batikent sayfasına bi el attım nasıl olmuş?

Abaza Mehmed (Mehmet) Paşa[değiştir | kaynağı değiştir]

Uyarınız için teşekkürler. İki maddeyi birleştirdim. ---Vikiyazar 14:42, 23 Nisan 2007 (UTC)

Kukla[değiştir | kaynağı değiştir]

O şablon değiştirilmiş. Ama Kukla sayfasına güncellenmemiş. Ben yinede eski sistemi uyguladım fakat gözükmediği için alta link ekledim. Engelleme sebebi engel kayıtlarında ve Vikipedi:Şikayet sayfasında açıklanmıştır. --Dbl2010 16:18, 28 Nisan 2007 (UTC)

Portal:Sosyalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Portal:Sosyalizm'e baksana.--Çarşıhastası 14:19, 29 Nisan 2007 (UTC)

Evet.Gerçekten gündemde bir olay.Ben daha düzenlemek istiyorum.Fotosu olsaydı islam sosyalizmine Benazir Butto veya Zülfikar Ali Butto'yu koyardım.--Çarşıhastası 14:44, 29 Nisan 2007 (UTC)

1 Mayıs [değiştir | kaynağı değiştir]

1 Mayıs dolayısı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı sayfasını ana sayfaya alabilir miyiz. İşleyiş nasıl oluyor bilmiyorum. Maddeyi biraz düzenledim, mükemmel değil ama olabilir diye düşünüyorum. ----devrimdptmesaj 19:04, 30 Nisan 2007 (UTC)

Selam Devrimdpt, kusura bakma bu ara Vikipedi'ye giremedim. Isleyis olarak VP:GM'de oneriliyor maddeler; oradan uygun goruldukce Ana Sayfa'ya aktariliyor. Bu arada klasik oldu her yil bu maddeyi vermek; bu senede arkadaslar yapmis zaten. Kolay gelsin, Citrat 22:38, 1 Mayıs 2007 (UTC)
Onu silmedim arşivledim sonuçlanmadığı gözümden kaçmış. Hatırlatman iyi oldu. iyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 22:59, 1 Mayıs 2007 (UTC)
Tekrar yerinde :) iyi geceler. --Elmacenderesi E=mc2 23:01, 1 Mayıs 2007 (UTC)
arşiv buraya bakarak hangi sayfanın olduğunu görebilirsin!! Senin kapanmayan bölümü tamamen geri getirdim. Gelen sayfa neydi? --Elmacenderesi E=mc2 23:13, 1 Mayıs 2007 (UTC)

bu değilmi? --Elmacenderesi E=mc2 23:20, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Herşey normale döndümü? --Elmacenderesi E=mc2 23:27, 1 Mayıs 2007 (UTC)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Şu an için temizlik takımına üye alımı durdurulmuştur. Alım başladığında ilk döneceğim kişi siz olacaksınız. İlginiz için teşekkürler. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 10:10, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Temizlik Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Devrimdpt, Vikipedi:Temizlik Takımı/Takım sayfasında bulabilirsin.Henüz en vikipedideki gibi net kriterler kullanılmasada VP:BEK'e göre Kategori:Vikipedi düzenle bölümündeki maddeleri düzenlemekle geçiriyorsan uygunsun demektir. Ayrıca 1000 edit sınırını geçmiş olman gerekiyo. Gördüğüm kadarıyla geçmişsin zaten [3] Konu ile ilgili Elmacenderesi'ne mesaj atarsan daha detaylı bilgi alabilirsin. Kolay gele... --maderibeyzamsj 10:12, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Alımınızı yaptım artık temizlik takımındasınız. Hoş geldiniz. Şu an için fazla vaktim yok ama uygun bir zamanda size takım hakkında bilgi gönderecem. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 10:23, 3 Mayıs 2007 (UTC)

TeTa lideri[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar.. Lütfen, TeTa tartışma sayfasındaki TeTa lideri başlıklı mesajımı okuyup fikir beyan ediniz. Sevgiler.. --maderibeyzamsj 15:47, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Wikipedia hukuğu?[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Şu tip bir ifadenize tamamen şans eseri rastladım: hakkını korumaya çalıştığımız kişi Ertüsk değil, wikipedia hukuğu'...

İlk kısmına yorum dahi yapmayacağım. Benim şaşırdığım ve kafamı karıştıran wikipedia hukuğu kısmı oldu. Tam olarak neyi kastettiniz? Wikipedia projesinin (kastınız buraysa Vikipedi demeniz daha yerinde olacaktır) hakkı mı yoksa yazılı bir hukuğu var o mu?

Merak ediyorsanız Vikipedi'nin, ve daha büyük bir proje olarak Wikipedia'nın hukuğu var. Üstelik hiç de demokratik olmayan bir hukuk. Hatta bunu iyi bir şeymiş gibi açık açık kendi hukuğunda, yani kendi kurallarında belirtmiş: Vikipedi bir demokrasi değildir. Yani Vikipedi demokratik bir ortam değil - bunu tekrarlamayı pek hoş bulmuyorum. Zira insanlar demokratik değil deyince, baskıcı, "özgürlüğe hayır" diyen bir ortam dediğimizi sanıyor. Ama gördüğüm kadarıyla siyasî jargona vakıfsınız ve demokratik değil ile kastımın çoğunluğun yönetimi olmadığını fark etmektesiniz; kastım gerçekten salt bu, politikada (yani Vikipedi hukuğunda) kastedilen de salt bu. Bu çoğunluğun fikirleri önemlidir ama belirleyici olan Vikipedi'nin kurallarıdır demek. Kuralların sadece bir kısmıyla oynayabiliyoruz, ihtiyaçlarımıza göre değiştirebiliyor, yeni şeyler ekleyebiliyoruz. Ne yazık ki yasal tehdit ve kukla gibi hususların çoğunluğu topluluğumuzun değiştirebileceği şeyler değil. Kukla olayına değinmek istemiyorum, fakat yapılan işlem davranışsal iz sebebiyle yapılmış ve yeni bazı kullanıcıların iddia ettiğinin aksine bu tüm Vikipedilerde kullanılan ve uygulanan, Wikipedia projesinin sahibi olan Wikimedia Vakfı'nın sitesinde de yer alan bir kuraldır, yani bu buradaki yöneticilerin veya kullanıcıların uydurduğu veya üzerinde oynayabilecekleri bir şey değil, Vikipedi'nin kuralıdır. Bir denetçi olan bana Wikimedia Vakfı'nın sitesinde, davranışsal ize IP çakışmasından daha çok önem ver deniliyorsa ve ben günün birinde bu denileni yerine getirirsem, haksız, hukuksuz, Wikipedia projesini ve Vikipedi'yi hiçe sayan birisi mi olacağım? Ben sadece bana "uygula" denileni uyguladığım için niçin suçlanayım?

Sizin doğru ve yanlışa dair fikirleriniz elbette farklı olabilir, şahsi açımdan kesinlike ve kesinlikle Vikipedi'nin politikalarının hepsiyle aynı fikirde olduğumu söyleyemem, tek bildiğim şu: yıllar önce Vikipedi'yi kuran ABD'deki sahipleri (ki şu an sunucularımız hâlâ ABD'dir) bana bu hizmeti ve fikri (Vikipedi'yi) sunarken belirli kurallarla sunmuşlar ve bu kurallara her geçen gün yenisini ekliyorlar, eğer bu kuralların en azından bir tanesini hayır bunu yapamam işte ile karşılıyorsam buraya katkıda bulunmam mümkün olmaz... içime sinmez, uygulamak istemediğim kuralları olan bir yerde niçin durayım? hele hele de bu kuralları değiştirme şansım yoksa...

Kuralları yöneticilerin koymadığını tekrar hatırlatmak isterim. Aslında salt adında yönetme fiili bulunan yöneticilerin elinde normal kullanıcıdan fazla olarak bulunan üç temel fonksiyon var ki bunlar silme, engelleme ve koruma ve bu üç fonksiyonu da vakfın koyduğu temel kurallar çerçevesinde, kullanıcıların da değiştirebildiği, güncelleyebildiği çeşitli kurallarla donanarak, ancak ve ancak politika ihlâli içermediği sürece uygulayabiliyorlar. Bu konuda yönetici kadromuzda da şimdiye kadar politika ihlâli yapan olmadı, ama elbette bir gün olacaktır, hepimiz insanız. Bununla birlikte silme işlemi yaparken bariz silinecek bir maddeyi sırf elim kaydı G2 yazacağıma G1 yazdım diye (politika referansı verirken), geri alıp tekrar doğru referansla silen birisi olarak, Wikipedia hukuğuna aykırı davranılıyor da bilmiyoruz, göz yumuyoruz veya hatta aykırı davranıyoruz tarzında bir töhmet altında bırakıldığımı hissediyorum ki bence tüm yönetici arkadaşlar şu anda bunu hissediyor. Ortada politika ihlâli olsa inanın buna "hayır" diyecek bir yönetici arkadaş çıkacaktır, zira topluluğun ne yazık ki çok sıkıcı bir iş olduğundan hiç ilgi göstermediği politikaları sular seller gibi ezberlemesi gereken, İngilizce'den Türkçe'ye çevirebilmek için gecesini gündüzüne katan bugün diktatörden, Vikipedi düşmanına kadar rengârenk isimlerle donatılan yönetici arkadaşlardır.

Bazı kararlar sizin veya benim hoşumuza gitmeyebilir; benim de hiç hoşlanmadığım kararların alındığı, işlemlerin yapıldığı oluyor. Fakat eğer bu kararlar, işlemler politika ihlâli yaratmıyorsa, kimseyi Wikipedia hukuğuna aykırı davranıyor imâsıyla karşılamıyorum. Genel olarak tutumunuzu saygıyla karşılıyor, iyi niyetinizden şüphe etmiyorum (nitekim iyi niyet olduğunu varsaymak da bir kural burada), bununla birlikte buranın hukuğuna karşı bir şey olmadığını buranın hukuğunu yıllardır takip eden, ezbere bilen birisi olarak bilginize arz etmek istiyorum. İşlemleri, olayları, tutumları, kararları kendi doğru ve yanlış perspektifinizde yanlış olarak değerlendirebilirsiniz, bunu söyleme hakkınız da var ama lütfen olgusal bir hata yapmayalım, Vikipedi kurallarını olmadıkları şekilde lanse etmeyelim. Bugün Vikipedi İngilizce kolundan çok ama çok daha serbesttir ve yöneticiler aslında Vikipedi kurallarınca yapabilecekleri çoğu işlemi sırf kullanıcılar rahatsız olabilir kaygısıyla yapmamaktadırlar, insanlar bu kadar iyi niyetli davranmaya çalışıyorken, yıllardır buraya emek dökmüş, burayı gerçek anlamıyla yoktan var etmiş kişilere, hem de kişisel hiçbir hataları yokken, salt politikaları uygulamışken yani vakfın, yani Vikipedi'nin kendilerine yap dediğini yapmışken, hukuksuzlukla suçlanmaları beni cidden üzüyor.

Uzun cevap için özür dilerim. Rahatsız ettiysem de özür dilerim. İyi niyetimi size temin eder, tek amacımın Vikipedi'nin onca düzenlenmesi gereken, taraflı olan, kaynaksız olan maddesi varken çok daha iyi işlere harcanabilecek enerjinin suçu olmayan ve burasının iyiliğini düşünerek politikaların kendisine yap dediğini yapan arkadaşları yıpratarak kullanıldığını görmek beni çok üzüyor, bunu anlatabilmek istedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 05:07, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Sizin şahsi olarak belirli insanları veya genel olarak ortamı yıprattığınız kanısında değilim, belki yanlış ifade ettim; sadece genel olarak durumun herkesi yıprattığı kanısındayım, başta ilgili yönetici arkadaşlar olmak üzere. Ayrıca süresiz engelleme durumundaki görüşünüzü saygıyla karşılamakla birlikte bunun doğrudan politikalarda olduğunu yani kuklaya, yasal tehdite doğrudan süresiz engelleme verildiğini hatırlatmak isterim. Burada durum tartışmalı olabilir, ama sonuçta hatalı değildir zira politika ihlâli barındırmamaktadır. Ayrıca ek olarak belirteyim, özellikle yasal tehditteki süresiz engelleme biraz da yukarıdan dayatılan bir kuraldır, Wikipedia projesinin genel yasal sorumlulukları açısından da köklüdür... Size göre bu biraz aşırı olabilir, A'ya göre olmayabilir, bense kararsız olabilirim, ama "süresiz engelleme vermek politikalar açısından hata mıydı?" sorusu için ne A'nın fikri, ne bencesi ne sizcesi pek önem taşıyor. Politikalar belli ve ben politikalarınların uygun davranan herhangi bir kimseyi incitmeyecek durumda olduğu kanısındayım. Eğer o politikaları ihlâl eden bir yönetici olursa, ilk uyarıyı yapacak kişilerden birisiyim, yok eğer ihlâl eden ben olursam, diğer tüm Vikipedistlerden de bunu beklerim. Nitekim zaman oldu politika ihlâli olmasa da politikalarla ilgili ufak hatalar sebebiyle gerek benim gerekse diğer arkadaşların uyarıları oldu birbirlerine.

Beni şu anki durumda rahatsız eden insanların (sizin demiyorum, genelin) durumu bir forum havasında algılamaları. Vikipedi bir forum değildir. Yöneticiler tamamen kendi isteklerince ve kişisel sebeplerle engelleme yapamazlar ki canları isteyince veya topluluk rica etti diye engelleme kaldırsınlar. Eğer hatalıysa kalkar engellemeler, yenileri konur belki, şu olur bu olur. Ama durumun "aa sen kızmışsın buna, gel sizi barıştıralım" veya "bak burayı yönetiyorlar, istedikleri gibi engelliyorlar" tarzında gelişmesi üzücü. Aynı şekilde engelleme yapılırken diğer etmenler göz önünde bulundurulmaz: bu adam kızgın mıydı, bu adamın kaç bin değişikliği var, bu adamın iyi katkıları olmuş mu... bunlar önemli değildir, önemli olan politika ihlâlidir. Bu durumda dengeyi koruyan yöneticilerin elindeki insiyatiftir, ben bu konularda daha yumuşak olup 3-4 kez uyarmayı tercih edebilirim, başka bir arkadaş politikada yazan cezayı ilk uyarıdan sonra vermeyi tercih edebilir; ama bunların ikisi de doğru davranış biçimidir politikalar ışığında.

Sizce de belirli politikaları olan ve yöneticileri sadece ve sadece bu politikaları uygulamaya çalışan bir ortama klasik bir internet forumu bakış açısıyla yaklaşmak hatalı değil mi? Tartışmalarda boy gösteren arkadaşların çoğu kendileri doğrudan politika ihlâli yapıyorlar, ama bunlar önemsenmiyor. Benim moralimi bozan "aman sorumsuz bir yönetici gelir de insanlar yıpranır", "aman yarın kötü niyetli bir troll gelir kimse başa çıkamaz" düşünceleriyle, canla başla çevirdiğimiz, üstünde çalıştığımız, Vikipedi'ye daha yararlı olsun diye geliştirmeye uğraştığımız politikaların kesinlikle kale alınmaması, herkesin sadece kendi doğru ve yanlış öngörülerini önemsemesi. Nitekim daha fazla bu konuda yorum yapar mıyım emin değilim, zira gerçekten bıktım, ortada politika ihlâli yokken, kişisel saldırıların havalarda uçtuğu tartışmaları görmek, bu olayların oylamalara dahi sıçraması beni derinden üzdü... belki de boşa uğraşıyoruz, şu an çevirdiğim politikaları da kimse umursamayacak, nasılsa önemli olan herkesin nasıl hissettiği, kişisel adalet yorumları, belki... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:43, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Bu konuya özel konuşmaktan fazlasıyla kaçınıyorum zira söyleyeceğim en doğru, en kaynaklı, en politika dahilinde laf bile çok farklı yerlere çekiliyor... Ama genel bir yanıt vereyim.

Kuklacılık durumunda iki ana, doğrudan müdahale yöntemi var. Birincisi bir denetleme isteği veya rutin denetleme gerektiren işlemlerden biri sonucu bir kuklanın IP çakışması ile yakalanması. Yalnız bu durumda davranışsal ize de bakılması gerekiyor, yani bir nevi IP çakışması her daim davranışsal ize yardımcı olan bir ek-kanıt. İkinci durumsa bariz kuklacılık durumu, bu durumda insiyatifi elinde bulunduran şahıs (bu fark eden kullanıcı da olabilir, yönetici de) gerekeni yapar. Dava açılması kural mıdır? Hayır, bu özellikle denetçi isteğinde kural bunda değil zira denetçi isteğinde IP adresi vb. bilgilere ulaşıldığı için dava açılması, ek kanıt sunulması vs. çok önemli. Bariz kuklacılık kararı nasıl verilebilir? Davranışsal iz dediğimiz şey a) kullanıcının ısrarla belirli bir üslûbu sürdürmesi, b) kullanıcının katkılarının aynı çerçevede olması, c) kullanıcının belirli tartışmalarda eğer aşırı sayılabilecek veya politika ihlâli yönünde olan bir tarafı varsa bu tarafın paylaşılması, d) kullanıcının özel bir ilişkisi olan maddelere (örneğin ansiklopedik olan eski bir atasının veya memleketinin) sayfasının bu kullanıcı için de benzer değerler taşıması bu iki kullanıcının bu maddelerde benzer değişiklikler yapması vs. vs. vs. (bu liste Z harfinin ötesine kadar uzatılabilir benim belirttiklerim sadece örnekler). Ayrıca kuklacılıkla ilgili farklı kavramlar ve farklı kuklacılık türleri de mevcut, İngilizce Vikipedi'de bunlar arasındaki ayrım iyice silinmekte... örneğin bir kukla türünden engel yerseniz fakat diğer türden olduğunuz ortaya çıkarsa, engel geçersiz kılınmaz, devam eder...

Bu durumda örnek kanıtlar sunulabilir, ama konuda kendisini sorumlu hisseden arkadaşların görevidir gidip ekstra kanıta bakmak. Sonuçta belirli bir kanıt düzeyi yakalandı mı kabullenilir ve karar verilebilir, ama bu o konuyla ilgili tüm kanıtlar bu kadardır anlamına gelmez. Kullanıcıların geçmişlerine isteyen kullanıcı göz atarak ekstra kanıt çıkartabilir. Ben kendim spesifik olarak bu olay için kanıt arayışında bulunmadım, bazı arkadaşların verdikleri kanıtlarla yetindim, nitekim LandScape'in katkı süresinde burada bulunduğum ve şahsının IRC'deki konuşmalarına tanık olduğum için üslûbunu bilmekteyim... bu benim, siz yetinmeyebilirsiniz isterseniz LandScape ve Etrüsk'ün geçmişlerini araştırabilirsiniz.

Yasal tehdite gelince... LandScape yasal tehditte bulunmuştu ve bu sebeple süresiz engelleme almıştı. Aslında bu uzun bir engellemeler zincirinin son adımıydı, kişisel saldırıdan (ki bu ne yazık ki doğrudan küfür etmeye kadar varmıştır) trollük olarak açıklanabilecek çeşitli davranışlar vuku bulmuştur. Bununla birlikte yasal tehdit son adımdı. O zaman bu çok konuşuldu, o yasal tehditi hatırlıyorum, hatta bunun ardından anonim adreslerle gelip yasal tehditi tekrarladı da... Şimdi geçmişleri karıştırıp bunlara giden doğrudan adresler bulmak istemiyorum, o zaman buradaydım ve her şeyi hatırlıyorum ama siz isterseniz bakabilirsiniz. Bir kullanıcıya farklı sebeplerle birden çok engelleme verilebilir... Etrüsk'ün ilk engeli bu sebeple kuklacılıktan olmuş. Politikalar gereğince (bunu kalınlaştırmak isterim zira bence ikinci bir engel şu durumda zaten geçerli süresiz bir engel olduğundan çok da tartışılması gerekilen bir şey değil, ancak bu ilk engel geçersiz olsaydı ikincisi aktif olacaktı o ayrı) yasal tehditte bulunması sebebiyle ikinci bir süresiz engel daha oluşması gerekir gıyabında. Bu noktada sanırım sinir anının getirisi yorumunu yapanlar oldu ancak politikalar açık, en haklı olduğunuz anda bile (ki şu anda o durum yok) hiçbir politikayı ihlâl etme hakkınız olmadığı gibi yasal tehditte bulunmak Vikipedi'de işlenebilecek en ağır suçlardan ve affı yok. Zira Vikipedi'nin yasal yükümlülükleriyle bağıntısı var. Ne yazık ki IRC loglarını yayımlamak mahremiyet hususu sebebiyle yasak. Bununla birlikte Meta'nın web sitesinde logların içeriğinden bahsedilebileceği belirtilmiş. İçerik de zaten ısrarlı tehdit ve logları yayımlanın suç olduğunun hatırlatılması... bunu da o gün IRC'de olan arkadaşlarımız belirttiler örneğin VP:Ş'de.

Bu tip durumlarda her daim muğlak bir köşe kalabilir. Ama amacımız o muğlak köşelerin hepsini açıklığa kavuşturmak değil -zira bu mümkün olmayabilir- politika ihlâl etmemek olmalı. Öne sürülen şeyler (örneğin haydi oylayalım bunu) kendileri doğrudan politika ihlâli... Ayrıca tekrarlamakta yarar görüyorum bu işlem ve binlerce kat daha muğlak olanları her gün İngilizce Vikipedi'de uygulanmaktadır, Vikipedi'de aniden ortaya çıkmış bir şey değildir, kurallarda vardır... Bu konuda daha fazla yorum yapmak cidden hiç istemiyorum, fazlasıyla bıktım, umarım siz de politikalar babında bir sorun olmadığını fark etmişsinizdir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:53, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben hedef aldın derken kelimeyi saldırmak anlamında kullanmamıştım, sadece Özgür'ü yöneticiler arasında özel olarak seçtiğini ve yorumlarını ona doğru odakladığını belirtmek istemiştim. Fakat şunu bilmelisin ki Etrüsk'ü o engellemeseydi ben ve ya bir başka yönetici mutlaka engelleyecekti. Vikipedi politikaları ile kendini aşina etmeye çalışman beni sevindirdi çünkü bu engele karşı çıkanların şimdiye kadar bu davranışta bulunduklarına tanık olmadım. Yöneticiler Vikipedi'de ki görevlerinden istifa edebilirler. Bunu burada yapan tek yönetici Katpatuka oldu. Vikipedi:Yöneticiler sayfası ne yazık ki senin merak ettiğin konularda yardımcı olamıyor ama ayrıntılı bilgi en:Wikipedia:Administrators sayfasında var. Anladığım kadarıyla yöneticiler yetkilerini kötüye kullandıklarında ya Jimbo Wales'in isteğiyle, ya da "hakem komitesi" tarafından (burada henüz oluşturulmadı) yetkileri ellerinden alınabilir. en:Wikipedia:Requests for de-adminship sayfasında yöneticilik yetkileri ellerinden alınan Wikipedia yöneticilerinin listesini bulabilirsin. Aralarında kullanıcılara yasal tehditlerde bulunan, kendi isteği ile istifa eden, başka yöneticilerle değişiklik savaşlarına karışan, geri alması imkansız silme işlemleri yapan, sockpuppet ve izinsiz bot kullanan yöneticiler var. Yani çok ciddi ihlaller mevzu bahis olmuş. Bu konuyu tartışacak en iyi yer bence Vikipedi tartışma:Yöneticiler --Pinar 13:16, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Söylemeyi unutmuşum, yöneticiler seçildikten sonra (eğer kendileri istifa etmezlerse ve ya yetkileri ellerinden alınmazsa) güven oylaması gibi bir prosedüre tabi tutulmuyorlar. Ama Wikipedia'da "hakem komitesi" tarafından yöneticilikten atılıp tekrar başvuru sürecinden geçmesine karar verilenler olmuş ama galiba hiçbiri yeniden yapılan oylamayı kazanamamış --Pinar 13:26, 4 Mayıs 2007 (UTC)
Açıklayayım ozaman. Öncelikle Vikipedi bir demokrasi denemesi değildir. Yöneticiler, başbakanın seçmenleri temsil ettiği gibi, Vikipedistleri temsil etmezler, politikaları ve ilkeleri temsil ederler. Daha iyi bir örnek aslında yasaları temsil eden hakimlerdir. Türk hukuk sistemini bilmiyorum ama yaşadığım ülkede hakimleri hükümet seçer. Ya 70 yaşında emekli olurlar, ya görev sürecinde vefaat ederler, ya da görevden alınırlar. Eğer bir yönetici yetkisini kurallar çerçevesinde kullanıyorsa (dört dörtlük demiyorum çünkü bu nitelikte bir insan dünyaya gelmemiştir) neden tekrar tekrar seçime tabi tutulsun? Güven oylaması ile yönetici şikayetleri sonuçlandırılamaz, oylamalar Vikipedi'de bu şekilde işlemiyor. Daha da fazlası, but tip oylamalar adil olamaz. Düşün, yöneticinin geçmişte 24 saat, 48 saat, 1 hafta vs. engellediği herkes gelip karşı oy vermez mi? Bu engel konusunda yorum yapmayan yöneticiler var, bunlardan ikisi şu anda aramızda değil (Uğur ve Tembel) ve büyük bir ihtimalle olan bitenden haberleri yok. Yinede diğerlerinden bu konu hakkında fikir belirtmelerini talep etmek pek de zor değil. Eminin böyle önemli bir konuya zaman ayıracaklardır. Bence asıl önemli olan şikayet ederken ne talep ettiğindir. Engelin kalkması mı? Yöneticinin yetkilerinin elinden alınması mı? Yoksa yöneticinin engellenmesi mi? --Pinar 14:04, 4 Mayıs 2007 (UTC)
Ayrıca başbakanlık konusunda bir şey daha söylemek istiyorum. Bir başbakanın (ve partisinin) belirli aralıklarla seçimlere katılması çok doğaldır çünkü onların seçenlere karşı önemli sorumlulukları vardır. Vatandaşlar, ödedikleri vergilerin doğru bir biçimde kullanılması için hükümeti sorumlu tutabilme hakkına sahiptirler. Fakat aynı şey burada geçerli değil. Yöneticilerin diğer kullanıcılardan talep ettiği hiçbir şey yoktur. Daha da önemlisi, başbakanın ülkeyi yönettiği gibi yöneticiler Vikipedi'yi yönetmezler. Umarım aradaki farkı daha da netleştirebilmişimdir --Pinar 14:22, 4 Mayıs 2007 (UTC)
"Çoğunluk" demokrasisi" olur, Jimbo'nun dediği gibi "İnternet demokrasisi" olur, benim için sonuçta aynı şeyi ifade ediyor. Bence şimdi asıl konuya değindin. Pişmanlık derken, ne tür pişmanlığı kastediyorsun? Kurallar çerçevesinde hareket eden bir yönetici, yinede tavırları ile seni hayal kırıklığına uğratması gibi mi? Zaten kuralları ihlal eden yönetici cezalandırılabilir. Bunun dışında verilen oy geri alınamaz, zaman geriye döndürülemez. Seçim vaatlerine de açıklık getirmek lazım. Eğer yönetici "bana oy verirseniz VP:TBA'ya sadık kalacağıma söz veriyorum" derse ve yönetici seçildikten sonra ciddi VP:TBA ihlallerinde bulunursa cezalandırılır elbette. Bunun için güven oylamasına gerek yok. Ama yönetici "Devrimpt bana oy verirsen özellikle senin bana sil dediğin her maddeye öncelik göstereceğim" derse ve yönetici seçildikten sonra bunu yerine getirmezse yapacağın hiçbir şey yok ("tough luck" yani). Elbette seni kandırmıştır ama kuralları çiğnemediği sürece yetkileri elinden alınamaz. Fakat bu tip örneklere ben rastlamadım, yani bunlar tamamen spekülasyon oluyor --Pinar 14:50, 4 Mayıs 2007 (UTC)
Bu arada Vito'nun sana yazdığı mesajı okudum. Yöneticilerin yetkilerinin açıkça belirlenmesi, yetki geri alma prosedürü ve topluluğun yöneticiler hakkında görüşleri tavsiyeleri dile getirilmeli, geç bile kaldık. Fakat bulunduğumuz bu dönemde sağlıklı kararlar alınabilir mi pek emin değilim --Pinar 14:56, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Yöneticilik şeysi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrim,

Bu yöneticiliğin süresi vs.si ve benim bu konuda daha önce söylediklerimle ilgili bir kaç dakikanı almak istiyorum.

Pınar bilgi vermiş, ben de biraz eklenti yapayım. Vikipedi'de yöneticiler bildiğin gibi VP:YB sayfasında seçiliyorlar. Şikayet sayfasında okuduğun yazımda da gördüğün üzere; bu kullanıcılar silme, koruma ve engelleme fonksiyonunu politikalara uygun şekilde kullanacakları düşünülen ve bu yönde topluluk tarafından yetki verilen kişiler (İçlerinde ben de varım diye yine garip kaçacak söylediklerim ama neyse artık). "Bunları siz seçmediniz mi?" derken "Seçtiğiniz tüm yöneticiler aynı şeyi söylüyor"'un altını çizmek gayesindeydim, en azından o altı şimdi çizeyim de bir şeye benzesin.

Yöneticilerin azli konusuna gelirsek; şu an için bu tür bir prosedürümüz yok. Ancak olması gerekiyor elbette. Şu anda bunu mümkün kılmak için tek yapılabilecek şey yöneticilik oylaması gibi bir azil oylaması açmak ve %75 oranda "Azledilsin" oyu toplamak. Başka türlü (Merkezden Jimbo atmadığı veya istifa edilmediği sürece) bu türde bir uygulamamız yok.

Gelecek için olasılıklara gelince de; diğer bir çok Viki'de olan (hatta bizden çok daha az maddeye sahip Viki'lerde de olan) uygulama hakem komitesi ile yürütülüyor. Bu tür şikayetler hakem kuruluna yapılıyor ve bu kurul kendi içinde yöneticilerin azledilmesine yönelik veya kullanıcıların 1 sene (mesela) engellenmesine yönelik ve hatta belki x maddesinde 6 ay değişiklik yapmaması gibi kararlar alma hakkına sahip oluyorlar.

"Başbakan bile seçilip görevini doldurunca giderken..." diye başlayan argümanın mantık olarak doğru olduğunun farkındayım. Ancak Viki içinde bu tür bir düzenin, hakem kurulu kurmaktan daha sağlıksız olacağına inanıyorum. Sebebi de, geçtiğimiz aylardaki Steward (Meta'daki projeler arası yönetici) seçim sayfasında da yazdığı gibi "iyi yöneticilerin her zaman çok popüler insanlar olmadıkları". Politikaların çok iyi bilinmediği bir ortamda politikaları çok iyi bilmekle ve kendileri hoşlanmasa da uygulamakla yükümlü olan yöneticiler, seçim tekrarı olması durumunda her kayıtlı kullanıcı engelinde otomatik bir olumsuz oy kazanmış olacaklar ve tahmin edeceğin gibi hiç bir olumsuz oy sahibine oyun gerekçesi konusunda bir yaptırım yapılamayacak. Kuklaları saymıyorum bile...

Kendimi kesinlikle refere etmeden açıkça söylemeliyim ki; eğer bir yönetici politikaları sonuna kadar uyguluyorsa ve hiç bir konuya müdahale etmekten ve politikaların gerektirdiği engelleri koymaktan çekinmiyorsa, bir daha seçilmesine imkan yok (Şu anki kullanıcı sayımız, kitlemiz düşünüldüğünde, ileride ne olur bilemiyorum). Yönetici olmayı gerçekten çok önemseyen bir kullanıcı böyle bir durumda tepki çekmekten ve potansiyel olumsuz oylardan kaçınacak ve yöneticilik eylemlerini bu çekincelerin ışığında gerçekleştirecektir. Bu da tahmin edersin ki Vikipedi'ye zarar verecektir.

"Vakti olmayan bıraksın" demeni de anlıyorum, ancak gündelik hayat meşguliyetleri nedeniyle Viki'nin geri planda kalmış olması o kullanıcının iyi bir yönetici olmadığı anlamına gelmeyecektir takdir edersin ki ve ara verip döndükten sonra yöneticilik için ayrı bir 15 gün beklemesi (ve onu artık düşman görenler yüzünden kaybetmesi) pek sağlıklı bir sonuç olmayacaktır. Ayrıca Vikipedi bu kullanıcının bu meşgul döneminde ara ara gerçekleştireceği yöneticilik eylemlerinden de mahrum kalacaktır.

Yanlış yapan, politikalara uygunsuz hareket eden ve yetkileriyle insanlara üstünlük kurmaya çalışan kişilerin yöneticilik yetkilerinin alınmasını sonuna kadar destekliyorum. Ancak bilmeni istiyorum ki, şu anki sağlıksız yöneticilik seçim (ve benzer şekilde azil) süreçlerimizle sağlıklı bir güvenoyu düzeni oturtmamız mümkün gözükmüyor.

Bu konuda üreteceğin her türlü alternatif ve sağlıklı fikri desteklemeye hazır olduğumu bilesin.

Sevgiler

Vito Genovese 14:24, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi'de neler oluyor?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba devrimdpt. Sen, ben ve daha bir kaç kişinin yapılmış bir haksızlık karşısında samimi duygularla mücadele ettiğini görüyorum. Ters kanıtların daha nicel, yönetici kanıtlarının daha nicel olmasına karşın yöneticiler bir tepkisizlik içerisinde inatçılık konusunda kararlı davranışlar sergiliyorlar. Artık Vikipedi için herhangi bir madde açmak, vandalizmle savaşmak, değişiklik yapmak bile içimden gelmiyor, çünkü kendimi baskıcı bir düzenin "kukla"sı olarak hissetmeye başladım. Pınar'a göre yöneticiler bizim değil politikaların temsilcisi... Ya bizi kim temsil ediyor? Kendi kendimizi temsil etmeye kalktığımız zaman dinlenmediğimiz ortada... Ne yapılmalı? Gerçekten sinir bozucu... Zamanusta 13:12, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, "burada hukuktan anlayan da yok" demen bir hukuk öğrencisi olarak şahsen ilgimi çekti. Adalet, özellikle ceza hukuku alanında, her esnada tanımlanması kolay olan bir kavram değil. Elbette bazı temel haklar vardır çoğumuzun ayrı ölçülerde önem verdiği, en önde gelenlerinden biri de yaşama hakkı. Örnek verirsek, İran'da evlilik dışı cinsel ilişkiye giren kadınlar taşlanarak idam ediliyor. Aynen Endonezya'da uyuşturucu madde kaçakçıları kuşuna dizilerek idam ediliyor. Fakat bu ülkelerde mahkumların infazı her ne kadar yasalar önünde adil olarak tanımlandırılsa da benim adalet inancıma tamamen ters düşüyor. Şimdi ben diyebilir miyim "bu ülkelerde adaletten, hukuktan anlayan kimse yok"? Hayır, orada da avukatlar, savcılar, yargıçlar var. Fakat yasalar o adalet biçimini uygun gördükçe, benim kişisel prensiplerimle çakışsalar bile, bu o anlayışı geçersiz kılmıyor --Pinar 14:29, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Politikalarla ilgili çeviri yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Devrimdpt, rabuluculuk, Hakemler Kurulu ve Yöneticiliğin düşürülmesi talepleri sayfalarının çevrilmesinde yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.--Erdem Şenol 23:07, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Yav ben çoook uzun zaman önce (belki yıl) buraya üye olmaya çalışırken devrimdpt cebobisi adlı bir hesap açmıştım yanlışlıkla. Devrimdpt olarak açacaktım şifrem de cesbobisi olacaktı. sifre kısmına sekememiştim böyle bir hesap açılmıstı. Sonra Devrimdpt'yi açtım ve onu kullandım. O hesabi da hic kullanmadim. Korktum biraz simdi bu kukla durumlarından filan. O hesabi silebilir miyiz?----devrimdptmesaj 08:26, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Devrimdpt, cok cekinilecek bir sey degil; ozel durumlar haricinde 2. bir hesap acilmamasi ongoruluyor. Baglantilari verirsen o hesabi sana yonlendirir ve bloklariz. Tesekkurler, Citrat 16:15, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Sevgili Devrimdpt eline sağlık. Bu sayede sanırım artık birçok anlaşmazlıklar giderilir ve Viki'nin ve Vikipedistlerin yararına işler yapılır. Hakemlik politikası Bu sayfada ise politikalar vr yönergeler mevcut, dolayısı ile bunun ve tabiki bu aşamadan önce, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı sayfaların da yavaş yavaş çevrilmesi gerekiyor. İşin açıkçası bu çeviri işi İngilizce seviyesi açısından bana bi gömlek fazla geliyor. Dediğin gibi artık bunların tartışılıp karara bağlandıktan sonra uygulanmaya başlaması lazım.--Erdem Şenol 21:08, 6 Mayıs 2007 (UTC)

yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba düzeltme yapayım derken Hasan Sabbah sayfasın berbat ettim ve düzeltmeyi beceremedim... siz eski haline çevirirseniz sevinirim.... teşekkurler şimdiden....--loseryan 07:34, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Hakem kurulu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrim,

Çeviridir, yerelleştirmedir, kolay işler bunlar açıkçası. İşin önemli yanı; bu kurula seçebileceğimiz yeterince insan var mı? 10 kişi seçelim falan diyenler var. Tüm politikalara hakim 10 kişi çıkartabilir miyiz sence?

Bu kurula kesinlikle ihtiyacımız var, ancak öncelikle nitelikli kullanıcı sayısının artması fazlasıyla önem arzediyor bana göre. Sen ne diyorsun?

Vito Genovese 12:02, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Etrüsk olayından bu yana gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı tarafsız olamayacağınızı düşünmeleri doğal. Bu yüzden isminizi hakem kurulu için önermekten kaçındım. Politikalarla ilgili söylediklerinize %100 katılıyorum. Ancak politikalara hakim 10 kişi var mıdır sorusuna cevap vermek gerekliydi. Yoksa beni yönetenlerin dahi politikalara hakim olması şart değil. Açıp okurlar öğrenirler. Önemli olan fikri hür, vicdanı hür kişilerin yönetici veya denetleyici veya hakem olması. --maderibeyzamsj 12:56, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Ya ben burda sizi eleştirmiyorum ki? Etrüsk'ü savunuyorsunuz da demedim zaten. Etrüsk olayından bugüne kadar olanlardan dolayı dedim üstelik kurulu belirlemek için de atmadım o mesajı. Sadece 10 dan fazla politikalara hakim kişi sayabilirim dedim. Bu kişilerin içinde siz de varsınız. Lütfen daha dikkatli okuyun. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 13:08, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Değirmanciuşağı, Saimbeyli 212.156.230.218[değiştir | kaynağı değiştir]

Mesajınızı gördüm ama herhalde bir karışıklık oldu. ben bu IP numarasından Saimbeyli sayfasına hiç girmedim?? iyi günler...

slm[değiştir | kaynağı değiştir]

bişey soracam bazı sayfalara bir ip üzerinden saçma sapan bişeyler yazılıyo bunları kontrol eden birisi var dimi? bir de bazı sayfalar bazı sitelerle aynı (altına site adresi eklemişler oradan farkettim) bu doğru mu? hadi görüşürüz --canosayan 08:34, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler. İlgilenmeye çalışacağım.----Ddenkelmesaj 15:23, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[değiştir | kaynağı değiştir]

Bence çok uygun devrimpt olması gereken bir politika.. Tartışmaya bakacağım.teşekkür ederim.--Boyalikus 16:11, 8 Mayıs 2007 (UTC)


Hakemlik politikası tartışmalarına katılmam hususundaki nazik teklifinize teşekkür ederim.. Şu son iki-üç gün içinde üç ayrı yerden üç papara yedim.. Önce, ısıtılmakta olan suyumun derecesini öğrenmeliyim.--Hasan Sami 19:18, 8 Mayıs 2007 (UTC)


Sayın Devrimdpt, hakemlik politikası tartışmalarına katılmam hususunda nazik teklifinize ben de teşekkür ederim. Çalışmalarınız oldukça güzel ve sevindirici. Umarım amacına ulaşır.--Alperx ileti 20:59, 8 Mayıs 2007 (UTC)


Mesaj için teşekkürler. Şu aralar Vikipedi'ye sık uğrayamadığım için gelişmeleri de pek takip edemiyordum. Mesajınız bu anlamda faydalı oldu. Konuyu araştırıp katkıda bulunmaya çalışacağım. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar. --BullsEye 22:55, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Önemle Arz Olunur[değiştir | kaynağı değiştir]

Her ne yapmışsam seni kızdıracak, özür diliyorum. --kibelemesaj

Merhaba Devrimdpt[değiştir | kaynağı değiştir]

Kibele'ye ait gibi görünen mesaj anonim bir kullanıcı tarafından birçok kişiye bırakılmış. Bilginize. -- tema 17:10, 9 Mayıs 2007 (UTC)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Değerli Vikipedi üyeleri yeni açılan ve gelişmeye muhtaç olan haber organımıza kısa yoldan ulaşmak için babilinize Haber yazın. Şablonu önceden görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Katkılarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 09:37, 10 Mayıs 2007 (UTC)

İki kere rafine[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Devrim,

Valla Recep'e bilgi vermemiş olmamın ve onun istediği oyun olumsuz oluşunun durumu kötü gösterdiğinin farkındayım. Ancak bilmeni isterim ki, ne İnfoCan'ın yönetici seçilmesini öyle tahmin edilebileceği gibi bir prestij meselesi haline getirmiş durumdayım, ne de son dakikada oy geçirip siyaset hesaplarının peşindeyim.

Olaya biraz çift taraflı bakmakta da yarar var bence. 14 gün açık duran bir oylamada herkes eteğindeki taşları dökmüş, geç kalanlar sandıklar kapanmadan önce telaşla koşmuşlar sandığa. Böyle bir durumda oyun geçersiz sayılmasının neden bu kadar insanı ayağa kaldırdığını irdelemek daha verimli olabilir. İşlemin yapılış zamanlaması cinlik olarak algılanabilir, ancak işlem yanlış mıdır? Herşeyden önce üzerinde anlaşılması gereken konu bu bence. Kimi "Tarafsız"'ın oydan sayılmayacağını söylüyor, kimi Recep'in Tarafsız bölümüne yazdığının oy olmadığını söylüyor, kimi VP:OY 2'nin bu durum için oluşturulmadığını söylüyor, kimi öyle olsa bile uyarılmalıydı diyor, diyen diyene yani.

Bu şartlarda "Ben son anda gördüm" diyerek ikna olmak istemeyen birini ikna edemeyeceğimi biliyorum. Bu nedenle isteyen bunu benim kötü niyetime verebilir doğal olarak, varsın olsun diyebiliyorum ben de bu duruma. Ancak benim işlemi yapış şeklimin etikliğini bir kenara bırakırsak, işlemin yanlış veya doğru oluşundan bir sonuç almak dediğim gibi en sağlıklısıdır.

Dediğim gibi İnfoCan'ın yönetici oluşu değil, kendi fikrimce ona ve Mach'a yapılan haksızlık beni daha fazla ilgilendiriyordu ama bu işlemi yapmış oluşumun bu durumla bir ilgisi olmadığını da bilmeni isterim tekrardan.

Tartışma sırasındaki engellere gelince. Birincisi, bu engelleri kaldırma yetkim yok. Zira yönetici eylemlerini diğer yöneticilerin geri almaması yönündeki politika oldukça belirgin. İkincisi gidip Citrat'ı ikna etmeyi deneyecek olsam bile, bu durumda benim "Affediyorum" demem pek bir fark yaratmayacaktır, zira Vikipedi'de engeller politika ihlallerine verilir, şikayetçi olunmaması durumunda engelin geçerliliğini yitirmesi zaten mevzu bahis değildir.

İstiyorum ki, bunda ve hatta daha cafcaflı tartışmalarda bile insanlar soğukkanlılıklarını koruyabilsinler, tartışmayı kişisel saldırı olmadan şekillendirebilsinler. Bunu da zamanla bir şekilde başaracağımıza inanıyorum halen.

Ben mevcut politikalar ışığında İnfoCan oylamasında gerekli orana ulaşıldığını düşünüyorum. Elbette ki bunun doğruluğunu tartışmaya hazırım. Olası bir hatamın bana gösterilmesi durumunda oyu kendim bile yerine geri taşırım. Her ne kadar farklı sebeplerden oylamalar askıda olsa da, inatçı bir insan olmadığımı ve hatta çoğu tartışma sayfasında "Feci şekilde yanılmışım" anafikirli bir çok mesajın sahibi olduğumu bilmeni isterim.

Sevgiler

Vito Genovese 12:14, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Şoray uzun yolda[değiştir | kaynağı değiştir]

Abi ben de sana aslında uykulu olduğumu söyleyip iznini isteyecektim ama çok kısa da olsa belirtmem gereken bir şey var. Vikipedi tarihinde beni kendine gıcık ettirmeyi başarmış bir kullanıcı henüz çıkamadı. Bu düşünüldüğünde fikirlerine değer verdiğim seni bu kategoride değerlendirmek hayli imkansızlaşıyor.

VP:OY'un elden geçmesi ve muğlak hiç bir yönün kalmamasını sonuna kadar destekliyorum. Ben de tartışmaya maydanoz olup her şekilde bik bik etmeye hazırım ama bu etkinlik konusundaki görüşlerim de ifade ettiğim gibi o sayfada.

Vikipedi'ye huzurun en kısa sürede gelmesi gerektiğine inananlardan biri olarak bu temennine katılmadan edemiyorum.

Müsaadenle iyi geceler diliyorum şimdilik.

Sevgiler

Vito Genovese 21:12, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Kitap tavsiyesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdpt,

Vikipedi ile alakasız bir sorum olacak ama bu sorumu nereye yönelteceğimi bilemediğim için cevabını Vikepedi'de arıyorum.

Şimdi ben Sosyalizm ile alakalı temel kitapları satın almak istiyorum ancak hangi yayınevinin çevirisi düzgün bilmiyorum. Piyasada 100 tane Kapital var mesela. Bana bir tane tavsiye edebilir misin? Lütfen kitap aşırı ağdalı Türkçe veya Osmanlı Türkçesi ile yazılmış olmasın. Sıradan bir üniversite öğrencisinin anlayabileceği bir şekilde olsun.

Satın almak istediğim kitaplar şunlar:

Şimdiden teşekkürler.

--Ruzgarmesaj 00:06, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Uyarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapanmış oylamalarda, değişiklik yapmayın. Herkes sandık görevlisi değildir. İyi niyet devam ettiği sürece herkese açık olan bu işler, kötü niyet durumunda görevliler tarafından yapılır. Eşitliği gündelik işlerde görün. Yöneticilere ait işlerde eşit değilsiniz. Bürokratlıla ilgili işlerde de öyel bir eşitliğe sahip değilsiniz. Seçimler ne için yapılıyor zannediyorsunuz? Bu hareketiniz zarar vericidir. Vandalizme girmektedir.

Ayrıca tartışmada gösterdiğiniz hak hukuk arayışı falan değil, kısasa kısas tarzı rahatsızlık vermek amaçlı olduğu açık. Bu tutumunuza devam ederseniz, devam etmeniz durdurulacaktır. Karar size kalmış. --Dbl2010 01:33, 11 Mayıs 2007 (UTC)

sağol[değiştir | kaynağı değiştir]

sağol gözümden kaçmış bi daha olmaz --canosayan 13:05, 11 Mayıs 2007 (UTC)

demek bıraktın[değiştir | kaynağı değiştir]

vaybe demek beni sokmak için o kadar ikna turundan sonra bıraktın ha? bende diyodum kuzen orada ara sıra yardımı dokunur yazar gideriz. neyse sonuçta senin kararın senin düşüncen --canosayan 13:41, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Engellendiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sayfada kullandığınız ifadeler "kişisel saldırı yasaktır" ilkesinin ihlalidir. Bu nedenle 24 saat engellendiniz. Lütfen geri döndüğünüzde daha sakin ve nazik bir üslup kulanınız. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 15:07, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Yok Öyle[değiştir | kaynağı değiştir]

Yok öyle terketmek gitmek filan :) Bir ara bana söylediklerini şimdi senin uygulaman gerekiyor. Geri döndüğünde görüşelim. Konuşalım. Sorunu halledelim, gitmeni hiç istemem.--Boyalikus 15:16, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Kullanıcı:Simon Bolivar tarafından 19:48, 12 Mayıs 2007 tarihinde yazılan mesaj VP:KSY politikasını ihlal eden sözler içerdiği için bu sayfanın bir önceki sürümünü geri getirdim --Pinar 10:42, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Portal sosyalizme gine bakarmısın lütfen?--Çarşıhastası 12:50, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:54, 14 Mayıs 2007 (UTC)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:15, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 07:53, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[değiştir | kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[değiştir | kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[değiştir | kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[değiştir | kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[değiştir | kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[değiştir | kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[değiştir | kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[değiştir | kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[değiştir | kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([4] ,[5], [6], [7]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [8]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Haftanın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 09:17, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Adil kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Lütfen birden fazla adil kullanımdaki materyali aynı maddede kullanmamaya özen gösteriniz. Adil kullanım kerhen, başka hiçbir çıkış yolu olmadığında, maddeye katkısı birebir olan örneğin maddenin konusunu tanımlayan durumlarda, asgari oranda kullanılır. Bu sebeple bir maddede birden çok adil kullanım görüntü barındırılması adil kullanımın temel kurallarıyla çelişir. Şu an hâlâ bitmemiş olsa da daha fazla bilgi için adil kullanım politikası sayfasına bakmak yararlı olabilir. Konu hakkında detaylı bilgi için İngilizce Vikipedi'deki adil kullanım sayfalarına göz atmanız gerekebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 09:40, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Dürülülü[değiştir | kaynağı değiştir]

Napmışız yav?

Vito Genovese 09:50, 29 Mayıs 2007 (UTC)


Gülüm iyi deyon da;

Söz konusu metinde kişisel saldırı mevcut, bana şurası şurası diye göstertme abi, tekrar bir politikanın üzerinden geçmen senden ricam.

Davut'tan bağımsız olarak düşünürsek, diyelim bir şahıs kişisel saldırıda bulundu, hatta kötü niyetli. Bu şahsı engellemezsen, birincil olarak görevini yapmıyorsun demektir. Eğer şahıs kişisel saldırıda bulunmadıysa ve sen kötü niyetliysen ve engelliyorsan, bu durumda sen görevini kötüye kullanıyorsun demektir. İlk durumda engellenenin, ikinci durumda da engelleyenin kendine çeki düzen vermesi, vermiyorsa da verdirilmesi gerekir.

Kötü niyetli olmayan bir insan engelden sonra gelip hakaret etmez, merak etmeyesin. Yine Davut'tan bağımsız olarak söylemek gerekirse, kötü niyetli bir insan ister yönetici olsun ister olmasın bir şekilde tepelenir, ben tepelerim ya da kötü niyetli olan bensem ben tepelenirim.

Sevgiler

Vito Genovese 10:05, 29 Mayıs 2007 (UTC)


Kendi cevabını verdin ya işte? Tembel kişisel saldırıda bulundu ve uyarıldı. Davut kişisel saldırıda daha önce de bulunmuş ve uyarılmıştı. Şimdi engellendi. Fark basit değil mi?

Vito Genovese 10:21, 29 Mayıs 2007 (UTC)


Valla özür kavramını olayımızdan bağımsız tutuyorum, zira bugüne kadar bu gerekçeyle engellendikten sonra özür dileyen görmüş değilim, böyle bir gereklilik de mevcut değil. Yani isteyen istediği gibi özür dilemeye çalışmış veya samimi(yetsiz) olmuş olabilir, bunun mevcut uygulamalarla pek bir bağlantısı yok.

Senin engeline gelince, neden uyarılmadan engellendiğini bana değil, engelleyene sorman gerekiyor öncelikle. Yazdığın büyük bir hakaretti gördüğüm kadarıyla, standart kişisel saldırı ihlalleri kişiye yönelik yorumlarla gerçekleşiyor bildiğin üzere, hakaret işin bambaşka bir boyutu. Bu olayların çoğu takdir ve insiyatif dahilinde gerçekleşiyor. Örnek vermek gerekirse ben telif ihlalleri üçün üçlü bir sistem uygulamaktayım, iki uyarı, üçüncüde engel. Diğer ihlaller için bir uyarı, ikincide engel prensibiyle gidiyorum. Ancak küfreden direkt gidiyor örneklemek gerekirse. Bunun gibi direkt gitmesi gereken bir çok suç daha var.

Kişisel saldırıda benim insiyatifim birincide uyarı, ikincide engel şeklindedir. Sana engel veren yöneticinin takdiri direkt engel olabilir. Politikalara uygundur bu engel, zira işlenen hareket politikada engelle cezalandırılmıştır.

Neden ben engellenirken başkaları engellenmiyor şeklinde yaklaşmak yerine, yanlış olarak gördüklerinin üzerine politikalara kusursuz bir uyum göstererek yaklaşmak daha sağlıklı bir yaklaşım olmaz mı?

Vito Genovese 10:33, 29 Mayıs 2007 (UTC)


Eh ne diyem ben sana, Mahmut mu diyem?

Vito Genovese 11:05, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Yönetici, troll, yanlışta birleşmek[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Mesajı buraya da yapıştırmak istedim.

Vikipedi'de iktidar yok ki oligarşi olabilsin. Yöneticilerin doğruda değil de illâ ki yanlışta birleştikleri fikrini sabit bir biçimde savunuyorsanız, bunun böyle olduğuna ve hatta yöneticilerin burayı yönettiğine, o zaman bunu meşru yollarla, örneğin bahsedilen yolla yapabilirsiniz. Önünüze kapı açılıyor, bu kadar şikâyetçiyseniz buyrun deniyor. Yok ben kendim yaparım diyorsanız kendiniz de açabilirsiniz dava; bununla birlikte aynı konuda iki tane açılması kanımca doğru olmaz - yine de siz benim açmam gerekiyor, ben özerkim diyorsanız yapabilirsiniz, kimse bir şey diyemez. Ama bu mesajınızla ortaya koyduğunuz yol doğru yol değildir. Vikipedi kurallarına göre meşru olmayan yollarla dert anlatılmaz Vikipedi'de. Kişisel saldırıyla derdinizi anlatamazsınız; kurallar bellidir, yönetici insiyatifi doğrultusunda engellenebilirsiniz bile. Yöneticiler ile ilgili sayfalarda kibarca bu adamlar yönetmiyor, zaten yönetemezler de zira keyfî kullanamıyorlar ellerindeki fonksiyonları, politika ne diyorsa onu yapmaktan öteye giderlerse asabilirsiniz diyorsa sizin ısrarla hayır işte bunlar yönetici sınıf, yönetiyorlar demeniz bu insanların yönetmedikleri gerçeğini değiştirmez. Tekrarlamak gerekirse: Vikipedi bir devlet değil ki oligarşik olabilsin, demokratik olabilsin. Siyasî terminolojiyi adapte edebileceğimiz bir ortam değil. Bu açıklamalar sonrası bu tip bir cevapta bulunmanız bırakın hoşluğu şunluğu bunluğu doğru değil.

Vikipedi'nin bu sayfasında yersiz eleştiri yapmak troll davranışı olarak tanımlanıyor. Burada yönetici arkadaşların da ifade etmeye çalıştığı, fakat sizin veya başkalarının eleştiriye tahammülsüzlük olarak yorumladığı husus da şu: "eleştirin, hatayı gördüğünüz anda eleştirinin alâsını koyun ortaya ama trollerin yersiz eleştirilerinden yapmayın, politikalar A diyorsa, siz ısrarla B diyorsunuz diye bir Vikipedist B demek zorunda değildir, politika hemencecik B demez".

Tüm bu açıklamalar üzerine tersi davranılıyorsa nezaketti, inovdu Vikipedi politikalarının yarısından fazlası hiçe sayılmış, insanların görevlerini yapmaları engellenmeye çalışılmış demektir. Politikaların birçoğu hiçe sayılıyorsa, görevini yapan insanların görevini yapması ısrarla yeriliyorsa, yöntemler kötüye kullanılıyor ve en önemlisi bunlar ve benzeri işlemler bilerek yapılıyorsa, bunun adı trollüktür; bunu söyleyen de ben değilim bu sayfa. Teşekkürler, herkese iyi çalışmalar...

-Noumenon mesajkatkılar 16:53, 29 Mayıs 2007 (UTC)

son gelişmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

[9]--Hiro Nakamura 09:48, 4 Haziran 2007 (UTC)

Devrim abi önce senden yardım istemek geldi içimden Wolf Biermann maddesi için sosyalizm portalı seferber olmalı.Çünkü o da bir sosyalist.--Çarşıhastası 08:03, 7 Haziran 2007 (UTC)

Ya ben sıkı Che hayranı olduğum için Che ile ilgili şarkılar dinliyorum da o Hasta Siempre'nin Almancasını yapmış.O yüzden onla ilgileniyorum.--Çarşıhastası 13:39, 7 Haziran 2007 (UTC)

Yöneticilik için başvuruda bulundum.Oy verirseniz sevinirim.--Çarşıhastası 15:29, 25 Haziran 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim.Hem ben 16 değil daha 12 yaşındayım.:)Keşke herkez senin gibi düşünse...--Çarşıhastası 11:17, 28 Haziran 2007 (UTC)

Şikâyet[değiştir | kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Devrim, aradan bir hayli zaman geçtiği için şikâyetin karara bağlandığını sanmıştım ama şimdi baktımki son karar verilmemiş. Bu yüzden şikâyet sayfasına geri alıyorum, bildirdiğin için teşekkürler --Pinar 03:43, 8 Temmuz 2007 (UTC)

Devrim!Seni aday gösterdim.Yöneticilik başvurusu sayfasına yan sayfayı senin koyman gerekiyor.İyi şanslar.--Çarşıhastası 11:31, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Unutmadan...Kabul etmek zorunda değilsin.Ama senin gibi bir yönetici gerekiyor viki'ye--Çarşıhastası 11:32, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Değirmenciuşağı, Saimbeyli[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Sanıyorum IP Adresi karışıklığı var. Vikipedi'ye sık sık girerim. Ancak belirttiğiniz harf değişikliğiyle ilgim yok. Değirmenciuşağı, Saimbeyli sayfasına girip ekleme yapmış mıyım diye bir baktım. Mesaj yazdığınız IP adresinin katkılarına baktığımda benimle ilgisi olmayan Vikipedi maddeleri gördüm (?). Demek ki en iyisi kullanıcı adıyla girerek değişiklik yapmak. iyi günler, Kullanıcı adım: ryesiloglu

Reddetmene üzüldüm.Otoritelere kızgınsın ama zaten seni aday göstermemin nedeni gerçek,anlayışlı bir yöneticiye ihtiyaç olmasıydı.Ben kazanamadım bari sen kazanasın diye.Zaten inadına katılacam seçimlere.--Çarşıhastası 14:52, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Proje[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdtp.Öncelikle yapmış olduğunuz siyasi katkılardan dolayı sizi tebrik ederim.Kabul ederseniz sizinle birlikte yeni siyasi maddeler yada varolanlar hakkında beraber bir çalışma yapabiliriz.Kabul ederseniz lütfen mesaj atın.--Leonidas 15:38, 21 Temmuz 2007 (UTC)

OnuRC tarafından yöneticiliğe aday gösterildim.Şimdiden oy kullanacağınız için tşk.--Çarşıhastası 21:28, 22 Temmuz 2007 (UTC)

sosyalizm portalı göreve davet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın,Devrimdptportal:sosyalizmde üye olarak adınız bulunmakta.Lütfen portalımıza sahip çıkıp portalamızı güncelliyelim.En kısa sürede sizin seçtiğiniz maddeleri ve resimleri portalımızda görmek üzere--William Wallace 13:22, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Portal Sosyalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyalizm portalı Vikipedi:Seçkin portal adaylarına aday olmuştur.Siz değerli üyelerimizin oyları bizim için değerlidir.Lütfen oy kullanın.İyi çalışmalar--William Wallace 08:29, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Siyular[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Sioux maddesinin tartışma sayfasında Türkçeleştirmeyle ilgili bir tartışma var, görüşünüzü yazarsanız sevinirim. İyi günler, Filanca 17:59, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Ödül[değiştir | kaynağı değiştir]

Size bir öçdül vermek istedim. --Cd96 18:38, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Kuran[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Mesele benim Kuran'ın insan yazması olup olmadığına inanmam değil. Bahsi geçen sitenin bilgilendirme amaçlı değil, propaganda amaçlı olarak yazıldığı aşikar. daha önce çıkardığım linklere bakarsanız İslami propaganda yapanları da çıkardığımı görürsünüz. Aynı mantıkla Yahudilik, Hristiyanlık gibi maddelerin geçmişlerini incelerseniz çıkardığım linkleri görebilirsiniz. En basit anlamıyla dinleri yeren veya öven linkler çıkartılıyor. Saygılar. --Abuk SABUK 02:34, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Dünyacennet[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Gün olur hepimiz çocuklarımızla koşarız o dünyacennette.PhilippoBruno 17:51, 30 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhaba. Benim kullanıcı sayfamda bana dilediğin dünya cennet resmini ne yazık ki göz yaşları içinde yönetici uyarısı sonucu kaldırmak zorunda kaldım. Adil kullanım gereklerine uymuyormuş. Çok da güzel bir afişti oysa kiPhilippoBruno 11:14, 13 Eylül 2007 (UTC)

Şikayet[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrim. Ben şikayeti arşivden geri getirdim çünkü senin de söylediğin gibi karar yazılmamıştı ama daha sonra Kibele karar yazıp arşivledi. O nedenle onun yaptığı arşivlemenin doğru olduğunu söyledim. Arada fark var --Pinar 14:45, 3 Eylül 2007 (UTC)


Hocam bana da bıkkınlık geldi ama yanıtlayamadan da edemeyeceğim kusura bakma. Şu Dbl20010 şikayetim ile ilgili. Yöneticeler olarak söyledikleriniz birbiri ile çelişmeye başladı. Sana ben olayın akışını anlatayım. Tesadüfen Pınar'ın benim şikayetimi arşivlediğini gördüm ve ona neden arşivliyorsun, yoksa benim haberim olmadan şikayet karara mı bağlandı diye sordum. O da pardon farketmemişim geri alıyorum dedi. Hatta bildirdiğin için teşekkür ederim dedi. Benim istediğim şikayetimin altına adam gibi bir karar yazılması. Bu normal bir istek değil mi? Ama Kibele Pınar'ın geri almasının ardından, aldı benim şikayeti geri taşıdı arşive. Kusura bakma da bu biraz alay etmek gibi. Sonra tartışma gene büyüdü. Bu arada Pınar da gelip arşivlenme işinin doğru olduğunu söyledi. E be arkadaşım o zaman bana niye "haklısın, geri alıyorum, bildirdiğin için de teşekkür ederim." dedin. Dbl20010'u İlk şikayet ettiğimde metal di sanırım şikayetimin kabul edilir olduğunu söylemişti. Dbl20010 da savunma yapmıştı. Şimdi sen diyorsun aylarca susup şimdi bu şikayet geçersizdir zaten diyorsun. Ne diyeyim, normal mi sence bunlar. Yoksa bende mi bir gıcıklık hali oluştu ben mi huysuzlanıyorum kendi kendime. Şimdi ben tartışmayı devam ettirsem bunları orada söylesem lüzumsuzca devam edecek. Bir şey söylemesem kabullenmiş olacağım bunları. Ne edem?----devrimdptmesaj 14:40, 3 Eylül 2007 (UTC)

Devrimdpt, acikcasi bu benim pek karismak istemedigim bir tartismaydi ve karari da yazmak istemezdim ancak yazimla sikayeti kapanmis sayabilirsin (tabii dilersen benim sayfamda devam edebilirsin). Tartisilan konu ile baglantisi yok bu sikayetin acikladigim uzere; bunu en bastan yapmak ve tartismayi dogru yere tasimak gerekiyordu. Surumcemeye dustugu ve kimse yapmadigi icin, biraz da uzakta olmanin verdigi tarafsizlikla karari yazdim. Son konusanin konuyu daha etrafli inceleme sansi da oldugu icin bu avantajiminda oldugunu belirteyim.
Tum yoneticilerin, DBL2010 dahil, ve katilim yapan tum kullanicilarin (sen dahil) en iyi niyetlerle hareket ettigini eminim. Sahsen yaklasimini anlayabiliyorum; sempati duydugum noktalar da var ancak vikipedide katilim yapanlarin da insan olduklarini (yoneticiler dahil) ve hata yapabileceklerini kabul etmek gerek (ben defalarca yaptim, fark ettigimde de geri adim attim, hala fark etmediklerim de olabilir). Buradan tum tartismada herkesin hatali oldugu gibi bir cikarimim yok ancak bastan yanlis basladigi icin kisir donguye girip karara gidemiyoruz. Herkesin ayni kararda olmasi gerekmiyor ama en dogrusunu bulup fikir birligine varmak sart!
Zevk almadigim bir konu ama ustunun gecistirilerek ortulmesinden de yana degilim. Temel olarak Vikipedi'nin daha ileriye gitmesi ve zenginlesmesi olarka bakmak gerek. Bunun disinda savcilik, hakimlik ve avukatlik yapmak gibi bir amacim yok. Senin de merakli olmadiginin farkindayim. Dilersen degisik bir acidan, yada direk benim sayfamda konuyu tartisabiliriz. Kolay gelsin, Citrat 15:55, 3 Eylül 2007 (UTC)
  • selam sevgili dost. vikiye girmemle çıkmam bir oldu bu gece, işlerimden dolayı vaktim olmadı bazı şeylere... ama sana sevgilerimi canı gönülden yolluyorum....--Düşünenadam 23:45, 7 Eylül 2007 (UTC)
Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 15:16, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 17:25, 11 Ekim 2007 (UTC)

Selam Devrim, PKK-TSK çatışmasında özgürgündemin referans gösterilmeyeceğini ben söyledim. "Adamlar"ın gazetesi olarak kabul edilebilir. Hatta kaç muhabirinin öldürüldüğü konusunda endişeler olabilir. Mesele şu ki: Referans olarak verilen site, haberi veren ajanstan başka, başkaca benzer kaynaklar dahil olmak üzere hiçbir şekilde doğrulanamaz. Doğrulanabilir, güvenilebilir kaynak arayışı içindeyim. Zorlama ifadelerden bir tanesi de referansı belirsiz olan o kısımdır. Ayrıca wikipedide bu bunu demiş şu şunu demişin dışına çıkıp bilgi veriyoruz ya; herhangi bir maddeye doğrulanabilir referansımız olmadan uyduruk bir ifade ekleyemiyorsak buna da ekleyemeyiz. Ozgurgundem okumak ve pkk açısından bakmak isteyen insanlar genelde makale takip ederler, rapor takip ederler. Sadece olayı kaba hatlarıyla yazıyoruz.. Ve pkk açısından da bakacaksak referansımız aşağılayıcı bir üslupla yazılmış amacı haber vermek dışında herşey olan bir gazete olmamalı.. Ben buna propaganda diyorum...Eğer başka bir platformda bu maddeyi yazacak olsaydım inan bu şekilde olmazdı... Ayrıca referansın Türkiye ayağı kapatıldı. Ben bu olayda iyiniyet olduğunu sanmıyorum çünkü önce silinmesi istenilen bir maddeye bir anda çeşitli eklemeler yapıldı...Tartışmanın orada uzamasını istemediğim için mesaj yazmayı uygun gördüm.İyi çalışmalar.--Boyalikus 18:59, 25 Ekim 2007 (UTC)

Tekrar selam Devrim.. Eskiden ne oldu bilmiyorum ama şimdilerde durum biraz farklı. Bu ansiklopedik bir olay kanımca. Daha sora sınır ötesi operasyon altına taşınabilir. Yada ayrıca bakınız olarak gösterilebilir. Tartışmada yazdım:kıvılcım. Artık sınır içerisinden, sınır dışına çıkıyor. Öncelikle ben oturduğum yerden hiçkimseyi PKKlı sempatizanı vs. diye yargılayamam böyle bir damga vuramam kendimce. Olana bitene bakarım. Kişi bahsi geçen tartışmada VP:Kd'den alıntı yaparak fanatik ve partizan olduğumuzu ima etti. VP:Şikayet'te de belirttiğim gibi kendisi sosyalizm portalı içerisinde PKK ile ilgili bilgiler girmiş. Bir hapishaneye polisler saldırmış 23 kişiyi ağır yaralamış. Sosyalizm portalı içerisinde Türkiye'de terörist olan ve açık seçik lanetler yağdırılan bir örgütün olmasının mantığını lütfen bana söyle. Kayda değer midir? Yada bunun adı fanatiklik değil midir.. Yanlış mı düşünüyorum ? Cümleler tarafsız diye sıyrılınabilir fakat sosyalizm ile pkk'nın alakası nedir,o sayfada olması yeterince taraf değilmidir ?? Polisin hapishaneye saldırması olarak vurgulamayı ne anlamam gerekiyor ? Tartışma sayfasına gidip taraflı, "hapishanelerde pkklıların çıkarttığı olaylar yüzünden milli servet zarar görüyor, verdiğim vergiler çarçur oluyor açısından da bakmanı hatırlatırım" demişmiyim? Kimseyle oturup sosyalizmin ne olduğunu ne olmadığını baştan tartışacak değilim. Kolayına kaçıp cart diye demir perde indiriyorum. İfade özgürlüğü aranacak yer değil zannımca burası. Ben Pkk ile dalga geçecek, gayri ciddi, asılsız, doğrulanamaz, aşağılayıcı referans giremiyorsam, referanssız madde yazamıyorsam O'da yazamaz. Olay madde yazımından çıkıp hak arayışına döndü.. Daha fazla söyleyecek bişeyim yok.. --Boyalikus 21:18, 25 Ekim 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Yakaladıkları cadıları yakmak için kazığa bağlayan kalabalığa "durun, yanlış yapıyorsunuz, sakin olun ve mantığınızla düşünün" diyen insanların hala daha varolması sadece vikipedi için değil, dünya için de hala bir parça umut olduğunun göstergesi. Olur da tekrar yazışamazsak, tanışmaktan, yazışmaktan gurur duyduğumu, dahası umutlandığımı bilesin. Sevgiler. Dostlukla. PhilippoBruno 02:01, 26 Ekim 2007 (UTC)


Mesajınız:

Hasan Sami Bey merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Hakkarideki çarpışma ilgili maddenin tartışmasına biraz geç de olsa ben de katıldım. Benim kanımca "hassasiyetler" nedeni ile phlipburuno'nun biraz haksızlığa uğramış. Sizinle tartışmasında şöyle bir tartışma var örneğin maddeyle ilgilenenlerin yalnızca partizan veya fanatik editörler olmaması... philipburuno burada aslında doğru söylememiş mi. Bence öyle bir durum var ki şu an türkiyenin bir çoğu olaya böyle yaklaşıyor. Açıkçası ben olaya bu şekilde yaklaşılmasını da gayet normal buluyorum. Hepimiz böyle kötü bir olaya gayet partizanca ve fanatikçe yaklaşabiliriz. Maddenin ilk hali de muhtemelen bu şekilde yazılmış olmalı. Sizce böyle bir ortamda partizanca yaklaşmamak zor değil mi. Philip Burunonun buna işaret etmesi onu cadı yapmamalı. Cadı olsa da onu yakmamalı. Mesela phlipburuno ölen PKK lıların annelerinin acılarından da bahsetmiş ve nihan küplere binmiş. Ana acısı ana acısıdır tabi ki buna da hassasiyet gösterilmeli.

Şu ana kadar vikide gösterdiğiniz iyiniyet ve sağduyuyu bildiğimi için bu mesajı size atıyorum. Bu sorunu çözelim.

PKK ve kürt sorunu ile ilgili tartışma aramızda da sohbet havasında daha sonra yapılabilir. Olaya sadece PKK veya Devlet görüşleri ile yaklaşmak zorunda değiliz. Başka fikirler de olabilir. Ancak bu ara fikirler malesef hep uca itilerek görmezden gelinir ya da Devlet politikasından biraz sapsan PKK'lı ilan edilirsin bu ülkede.

Kolay gelsin----devrimdptmesaj 07:11, 26 Ekim 2007 (UTC)


Cevabım:

Merhaba;

Tesadüfen, günlük yazdığım yazılarımdam bir-ikisine rastlamış veya google'daki biyografilerden birini yine tesadüfen okumuşsanız benim siyasi geçmişimi, sert üslubumu, iyi-kötü bütün özelliğimi tanımışsınızdır: İlk günlerin acemiliğini saymazsak; ansiklopedinin ciddiyetini, buraya karşılıksız katkı yapan yüzlerce insanın çabasının ne demek olduğunu hep göz önünde bulundurdum ve "taraflı" sayılabilecek bütün elbisemi, donumu-gömleğimi çıkarıp, sadece bir insan olarak; bağcı dövmeden üzüm yemeye çalıştım.

Benim tartışmalarda dikkat ettiğim üç husus var:

1) Yazıp çizdiklerimiz mümkün olduğunca bilimsel olmalı. Bilimsellikte zaten tarafsızlık (objektivite) mündemiçtir.
2-Yazdıklarımızın hatırına veya yazdıklarımızdan dolayı kimse kimseyi incitmemeli, itham etmemeli, burun kıvırmamalı ve sadece yazılanlardan dolayı da kimse , yakaladıkları cadıları kazığa bağlamayı düşünmemeli; böyle bir durum olmadığı halde ise, bunu da varmış gibi takdim etmemelidir.
3-Bazılarımız benimle ayni görüşte olmayabilir ama benim en çok dikkat ettiğim konulardan biri de hanım arkadaşlarla yapılan tartışmalarda biraz daha sakin ve (ne bileyim işte, kibar mı, nazik mi, alttan alma mı? herneyse) biraz yumuşak üslup kullanmalıyız diye düşünmekteyim.

Mesajınızda; "Şu ana kadar vikide gösterdiğiniz iyiniyet ve sağduyuyu bildiğimi için bu mesajı size atıyorum. Bu sorunu çözelim." diyorsunuz.. Bu samimi ifade karşısında ne diyebilirim? Sorun dediğiniz, maddenin içeriğine yönelikse, kalite, objektiflik, kaynaklara dayalı olma ve daimilik göz önünde tutularak ve içinde bulunduğumuz sıcak gelişmeler dolayısı ile zamana yayılmasını bekleyerek mutlaka arzu edilen maddeye ulaşılacağı kanaatindeyim.. Benim buraya ilk geldiğimde bir Fethullah Gülen konusu vardı ki tartışması aylar sürdü.. Belki, "cümlenin maksudu bir amma rivayet muhtelif"ti. Neticede o "cümle" objektifliğe yaklaştıkça adı geçen maddede "durulma" meydana geldi..

Asıl çözüme gelince: Burada, staükonun verdiği veya seçimler sonucu tanınan yetkilerin dışında, fikri-zikri-cinsi-cibilliyeti-aidiyeti-ideolojisi ne olursa olsun kimse kimseyi küçümseyemez, horlayamaz ve onu düşman göremez. Yasallık olmasa anarşi doğacağını hepimiz bildiğimiz halde, burada yasaları hatırlatmak bile tehdit sayılıyorsa bu işlerde belki kendi aklımıza göre bir terslik varmış gibi gelebilir ama; hiçbirimiz cebimizden katkı yapmadığımıza göre; adamın biri-ikisi veya bir vakıf böyle bir ansiklopediyi kurmuş ve kurallarını da kendisi koymuşsa, ya o kurallara uyacak, uymayanları uyaracak veya, "hadi bana eyvallah, hoşçakalın" denilecektir. O halde, bu şartlar altında devamlı burada kalıp, katkı sağlamanın yolu birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip, (kendim için söylüyorum:) ayağımı denk almaktır. Geçimli olmak birinci şarttır. Geçimli olmanın birinci şartı da karşımızdakini herşeyden önce bir insan olarak görüp, onu sevmektir.. Sizin sevdikleriniz, mutlaka sizi sever, sevecektir.. (Affedersiniz) Köpeklerin, kedilerin bile kendilerini sevenleri sevdikleri şu üç günlük dünyada bir birimize düşman gözü ile bakmanın alemi ne yahu?

Başta Hasan Sami Bolak dedeniz olmak üzere, hepimiz biraz sakin olalım, biraz mola yapalım; tiryakisi sigarasını yaksın, alışkanı kadehini eline alsın ve şu yazdıklarımı bir düşünsün.. Burada, iki yıl içinde edindiğim dostların kimi Halep'ten, kimi Şam'dan.. Çoğu genç ve bazıları da benim gibi "tarama özürlü". Kolay yoldan sevmek varken, bir ansiklopedi yüzünden ben Devrim'le, Philip'le, Nihan'la, Nerval'le... niye kötü olayım ki? Sizlerin yaşını bilmiyorum ama, gençlik yıllarımda hit olmuş bir pop parça vardı: "Sev kardeşim, dünyaya geldik bir kere.."

Benden başka yardım isteme sn. Devrim.. Adına gıcık olduğum halde "seni ne çok sevdiğimi söylesem de bilemezsin.." (Adına gıcıklığım da ayni adlı birinin bana attığı kazıktır.. Ne kadar incindimse, acısını senden çıkarıyorum...) Baksana aylardır haber alamadığım Alibaz'ı ne kadar özlüyorum. Oysa dünyalarımız apayrı.. Sevgiler, saygılar.--Hasan Sami 10:41, 26 Ekim 2007 (UTC)

Geçici ayrılık benimkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Wikipedia ile Vikipedi arasındaki zihniyet farkından ve bana yapılan resmi uyarıdan (düşüncelerimi açıklamak için vikipedi'yi aksatmak kararı, topluluğu rahatsız etmek suçlaması vs.) duyduğum aşırı rahatsızlık ve motivasyon kaybından dolayı topluluğu daha fazla rahatsız etmeden, daha verimli olabileceğim başka şeylerle uğraşmaya karar verdim. Camus'nün Yabancı'sı gibi, yaptığım en ufak değişiklikler sonradan bana yönelik suçlamalara delil yapılmaya çalışıldı. Böylesi bir zihniyetle ortak iş yapmayı istemiyorum açıkçası. Eğer zihniyet bir parça değişirse, sonrasında memnuniyetle katkıya devam edeceğim. Sanıyorum Almanca Wikipedia'da hem tarafsızlığın ne olduğunu tartışmam gerekmeyecek, hem ruh sağlığım fazla zorlanmayacak, hem de çok daha iyi işler yapabileceğim. (Hatta Fikri Sönmez maddesini çevirdim bile!) Arada mesajlarımı kontrol ederim, ne olup bittiğine bakarım diye tahmin ediyorum. Ama şimdilik katkıda bulunmak içimden gelmiyor. Sana dostluğun ve desteğin için sonsuz teşekkür ederim. Rosa Luxemburg'un sevdiğim bir sözüyle veda etmek istiyorum: "Devrim der ki: Vardım, varım, varolacağım". Sevgiler PhilippoBruno 16:21, 9 Kasım 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:36, 20 Aralık 2007 (UTC)

Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik)#Vikipedi:Yöneticilik başvurusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ilginize, bilginize. -- Cat chi? 14:02, 26 Aralık 2007 (UTC)

Engellendiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu mesajınızda yapmış olduğunuz VP:EP #2-#13,VP:KSY,VP:İNOV politikalarının ihlalleri sebebiyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız 1 hafta süreyle engellenmiştir.--Eldarionileti 16:55, 28 Aralık 2007 (UTC)


  • Bu engelleme kararına bakarsak şunu söylemek mümkün: Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir derken, çatlak seslerin bastırıldığı bir azınlık diktatörlüğüne dönüşmüş durumda. Yazık. PhilippoBruno 01:09, 4 Ocak 2008 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyeliğimin ve kullanıcı sayfamı silinmesini rica ediyorum. Teşekkürler. ----devrimdptmesaj 15:25, 23 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba, kullanıcı sayfalarınızı silebilirim ancak üyeliğinizi silmem mümkün değil.İyi günler. --Mskyrider ileti 17:02, 23 Ocak 2008 (UTC)

"Kategori:1934 Filmleri" and "Kategori:1934 filmleri"[değiştir | kaynağı değiştir]

Does the Turkish Wikipedia have a page for redundancy cases? Seemingly, there are two movie categories for the year 1934: "Kategori:1934 Filmleri" and "Kategori:1934 filmleri". One of them should be deleted. Thank you very much and greets, --Darev 14:13, 11 Temmuz 2008 (UTC)

DsMuratileti 17:34, 31 Ekim 2008 (UTC)

Uyarlama sorunumuz[değiştir | kaynağı değiştir]

Tartışma:Virjinya'da dördüncü başlıkta görüş belirtip sorularımı belirttim. Bilginize--Tuleytula 20:33, 13 Ocak 2009 (UTC)

TeTa Bilgilendirmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi:Temizlik Takımı yeniden yapılandırılma sürecine girdiğinden üyelik sistemi bir müddet askıya alınmıştır, hala aktifseniz ve temizlik takımı ile çalışmak isterseniz gelişmeleri takip ederek oluşum içerisinde yer alabilirsiniz, sevgilerimle... --e.c. 11:21, 15 Nisan 2011 (UTC)

Reality 20:03, 9 Ağustos 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdpt,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:SSCB Silahlı Kuvvetlerde Anavatana Hizmet Madalyası 3ncü sınıf.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 11:26, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdpt,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Sovyet Kurtuluş Savaşı Nişanı 2ci sınıf.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 11:50, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Devrimdpt,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:1 Mayıs SSCB afişi.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d3 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 03:54, 8 Eylül 2011 (UTC)

Superyetkinileti 20:58, 8 Eylül 2011 (UTC)

Superyetkinileti 21:13, 8 Eylül 2011 (UTC)

Reality 16:09, 28 Kasım 2011 (UTC)

Reality (mesaj) 00:40, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 00:40, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 00:40, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Mutlutopuz 17:49, 20 Mayıs 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 22:58, 19 Haziran 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 06:55, 10 Temmuz 2012 (UTC)

bilgi[değiştir | kaynağı değiştir]

Doruk455 12:52, 3 Şubat 2016 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 12:59, 2 Haziran 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 13:52, 22 Ocak 2017 (UTC)

Çınar Yayınları silinmeye aday gösterildi[değiştir | kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Çınar Yayınları) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Çınar Yayınları sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:15, 28 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 22:35, 16 Şubat 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 19:19, 2 Nisan 2017 (UTC)

Sizi özledik Devrimdpt/Mesaj arşivi1![değiştir | kaynağı değiştir]

Devrimdpt/Mesaj arşivi1, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:08, 24 Ağustos 2017 (UTC)
















SakhalinioBuyrun beniiiim? 14.11, 3 Ekim 2018 (UTC)

Sizi özledik Devrimdpt/Mesaj arşivi1![değiştir | kaynağı değiştir]

Devrimdpt/Mesaj arşivi1, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, SakhalinioBuyrun beniiiim? 04.46, 10 Şubat 2019 (UTC)
















Manuel Lombardero silinmeye aday gösterildi[değiştir | kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Manuel Lombardero) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Manuel Lombardero sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Jelican9💬 13.12, 10 Ekim 2020 (UTC)