Kullanıcı:Bercaio/Arşiv 4

Vikipedi, özgür ansiklopedi

*

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi bayramlar. Tartışma:Tinglinge bakar mısın? Vikipedide yazımının pinyin olmadığını görünce yanlış oldu diyen arkadaşımız var da. Pinyin versiyonu olan Dingling hiç yaygın kullanılmıyor. Çince'nin Türkçe'deki yazımı konusunda hocanıza danışabilir misin? Pinyin'in kendi meselelerin yanı sıra (mesela e - o, ö gibi okunur ya. Birde er - ar gibi... buları biz halledemeyeceğiz:)) pinyin öğrenmemiş olanlar için de bazı sorunlar yaşanıyor. Özellikle bu konuda hocanızın fikrini almak istiyorum. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 10:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Tingling hakkında çok ayrıntılı bir bilgim yok, ancak hocama soracağım bunu. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 10:47, 30 Eylül 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Mesele sadece Tingling ile sınırlı değildir. Türkçeye yerleşmiş Çingtao, Şantung v.s yazım vardı ya. Bunları pinyini öğrenmemiş çoğunluk için oldukça zararlı olduğunu düşünüyorum. Sinoloji dışındaki okullarad da kısaca pinyinin okunuşu öğrenme imkanı varsa sorun çıkmaz da. MEB'in onu kabul edeceğini zannetmiyorum:) Çinli arkadaşlarıma daha önce sormuşturm. Türkçede Şantung ise Şantung'dur dediler:) Çincede Ankara Ankala, İstanbul ise Yisitanbuer ya da Yisitanbao :)) O mantıkla düşünüyorlar. O yüzden diğer dillerde nasıl yazıldığı ve okunduğuna fazla önem vermiyorlar. Takabeg ileti 11:05, 30 Eylül 2008 (UTC)
  • Haklısınız, bence de eğer çok yaygın bir kullanımı varsa (Pekin gibi) maddeler Türkçe'siyle açılmalı ve pinyini verilmelidir. Ancak eğer Türkçe'de hiçbir yerde geçmiyorsa, Xiao diye bir maddeyi Şiao gibi saçma bir duruma sokmak biraz zararlı tabii ki pinyin bilmeyenler için. --♪♫Atakan0652|mesaj 11:10, 30 Eylül 2008 (UTC)
Xiao'nun Türkçe yazımı var aslında. Wade-Giles temelli bir yazıdır ama kafama da yatmıyor:)) Birde vikipedide Tiencin gibi saçmalık da var. Tiençin (pinyin: Tianjan) olmalıdır bence. Şansi ve Şensi gibi ta eskiden beri Türkçede kullanılmakta olanlar da Shanxi ve Shaanxi (burda Çincede de icat varmış) yapmamıza gerek yoktur. Hocanızın fikrini almak istediğim konu bunların tamamı:) İlgilendiğin için teşekkür ederim. Takabeg ileti 11:19, 30 Eylül 2008 (UTC)

Xiao'nun Türkçesini birliyor musun? Zaten pinyin öğrenmeden önce Xiao'yu doğru okuyabilecek insan yoktur. Mesele orda. Günümüzde bazı araştırmacılar hatta gazetecilerin yaptıkları yönteim pinyini temele alarak X görünce Ş'e çevirmek. Şian öyle ortaya çıkmıştır. Dongxiang mesela Tungşiang fakat Dongşian yapıyorlar. Bu yöntemin uygun olup olmadığını da hocanıza sorabilir misin? Birde Martinik var ya. Başlığı Martinik de olabilir. Fakat o şekilde yönlendiremeyiz. Geçmiş kayıtları uçmasınlar. Görüşürüz. Takabeg ileti 17:08, 30 Eylül 2008 (UTC)

Şablon:Hoşgeldin[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Berkay. Kullanmakta olduğun {{hoşgeldin}} şablonunu extedit.js dosyandan {{subst:hoşgeldin}} olarak değiştirebilir misin? Bugün başka bir kullanıcıdan şablona otomatik imza eklemesini rica ettim, artık şablonda otomatik imza var. Sonuna imza eklemeye gerek yok. Mesaj şablonlarını {{subst}} ekleyip metne dönüştürerek kullanmak daha avantajlı. Böylece vandalizm veya herhangi bir bozukluk olduğunda mesaj sayfaları etkilenmez bu sorunlardan. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
  • Affedersin, değiştirmişsin şablonu. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 16:21, 30 Eylül 2008 (UTC)
  • Geçmiş olsun, bayram bir yana da sağlık önemli Berkay; aman kendine dikkat et, dr.ların önerilerini ve tedavini düzenle uygula. Olaylara bir de iyi yanından bakmaya çalış; hiç olmazsa Vikipedi'ye girdin, katkıda bulundun. :) Kolay gelsin, iyi bayramlar. Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. Levent Abi ileti 17:56, 30 Eylül 2008 (UTC)

Bayramın kutlu olsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Berkay. Bende senin bayramını kutlar sana sağlık ve mutluluklar dilerim. Kolay gelsin. Mızrakmsj 22:21, 30 Eylül 2008 (UTC)

Devily[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Çince wikipediası ve baidu.com Kaiping doğumlu diyor. İngilizce wikipediası ise Hong Kong ... Takabeg ileti

Belki sanatçı olduğunda has Hong Kong'lu gibi göstermek istemiş olabilir:) Tabi benim tahminimdir. Bu Kaiping - Hong Kong (Şang Kang mı:)) meselesini araştırmamıza gerek yok değil mi?:)) Hocanıza ek sorum olacak. Vusunlar var ya. Eskiden Zeki Velidi Togan v.s Usun olarak yazıyorlardı. Ancak günümüzde Vusun daha yaygın olarak kullanılıyor. Henüz Wusun'a geçmemiştir:) Bu konuda da görüşünü alabilir misin? Çok soru sormuştum. Umarım sıkılmamışsındır. Görüşmek üzere...

Cevap[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet, ta kendisiyim kullanıcı sayfamı değiştir Serpenter 14:59, 1 Ekim 2008 (UTC)

Parça listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Birkaç saat sonra cevap yazabiliyorum, kusura bakma. Aslında ben bu parça listesi konusunda başından beri kararsızım. Haklısın, maalesef ülkemizde tekli satışı yok. Bu listelerin bizi ilgilendirmediği ortada. Bundan sonra yazmayabilirim de. Ama bugüne kadar yazdıklarımı da silmem mümkün değil. Yine de kararsızım! --Kemal K.ileti 15:16, 1 Ekim 2008 (UTC)

Estetiğini derken???... --Kemal K.ileti 15:22, 1 Ekim 2008 (UTC)

Bu sene 9/E sınıfına geçtğin söyleniyor; doğru mu ? --Serpenter mesaj 16:39, 1 Ekim 2008 (UTC)

sanırım o kadar uğraşmamız boşa gitmedi.--Serpenter mesaj 16:47, 1 Ekim 2008 (UTC)

Resim:TIOMO.jpg için adil kullanım gerekçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

⚠
Resim:TIOMO.jpg resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Yüklediğiniz resin adil kullanım politikasına uymak zorundadır ancak bu politikaya nasıl uyduğunu gösteren bir açıklama veya gerekçe bulunmamaktadır. Resim tanım sayfasına, kullanıldığı her madde için ayrı ayrı olacak şekilde bir adil kullanım gerekçesi yazmalısınız.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Gerekçesi eksik olan adil kullanım resimleri hızlı silme kriterleri gereğince bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 20:07, 1 Ekim 2008 (UTC)

Resim:StanfordJShaw.jpg için adil kullanım gerekçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

⚠
Resim:StanfordJShaw.jpg resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Yüklediğiniz resin adil kullanım politikasına uymak zorundadır ancak bu politikaya nasıl uyduğunu gösteren bir açıklama veya gerekçe bulunmamaktadır. Resim tanım sayfasına, kullanıldığı her madde için ayrı ayrı olacak şekilde bir adil kullanım gerekçesi yazmalısınız.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Gerekçesi eksik olan adil kullanım resimleri hızlı silme kriterleri gereğince bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 20:07, 1 Ekim 2008 (UTC)

Resim:Onesweetday.jpg için adil kullanım gerekçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

⚠
Resim:Onesweetday.jpg resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Yüklediğiniz resin adil kullanım politikasına uymak zorundadır ancak bu politikaya nasıl uyduğunu gösteren bir açıklama veya gerekçe bulunmamaktadır. Resim tanım sayfasına, kullanıldığı her madde için ayrı ayrı olacak şekilde bir adil kullanım gerekçesi yazmalısınız.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Gerekçesi eksik olan adil kullanım resimleri hızlı silme kriterleri gereğince bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 20:07, 1 Ekim 2008 (UTC)

1 Ekim 2008 tarihiyle ve VP:HS kriterleri değiştirildi ve VP:AKGY yönergesi oluşturuldu. Yukarıdaki bağlantıları okuyunuz yeterli bilgi var. Örnek Resim:Chris Brown-album.jpg sayfasını inceleyebilirsiniz. Diğer resimlerinizide lütfen kontrol ediniz. Mesaj sayfanız dolmasın diye bütün uyarı mesajlarını atmadım.--Machiavelli' msj 20:20, 1 Ekim 2008 (UTC)
Hepsine hemen koymak zorunda değilsiniz. Sadece 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yüklediklerinize koymazsanız silinirler. Bu tarihten önce yüklediğiniz resimler gerekçesiz olması sebebiyle silinemezler. O yüzden rahat olun, vakit buldukça eklersiniz/ekleriz.--Machiavelli' msj 20:34, 1 Ekim 2008 (UTC)

Something[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Berkay. Şu maddede format açısından eksik bir şey var mı diye bakabilir misin? İlk defa tekli maddesi açıyorum da, senin prtiğin fazla; bakmanda yarar var. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 09:37, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Çok teşekkürler, senin de eline sağlık. Tahmin etmiştim böyle bir düzenlemeye ihtiyacı olduğunu. Yalnız taslak şablonu kalsa daha iyiymiş, madde hala taslak çünkü. Umarım ileride en.wiki'deki SM olabilir. Tekrar teşekkürler. Bir de yeni eklediğin maddeleri müzik portalına ekleyebilirsen çok iyi olacak. Böylece her ay kaç müzik maddesi açıldığı görülebilir. Sen de epeyce madde açtığına göre, maddeleri oraya eklemen epey fark ettirecek. --Yabancımsj 10:30, 2 Ekim 2008 (UTC)

Sezen Aksu[değiştir | kaynağı değiştir]

Birincisi yanlış lisans ile kullanılmış. Hem en wikide hem de bizde. İkincisi kaynak siteye girecek olursanız, kullanım koşullarını inceleyebilirsiniz. Her hakkı saklı olduğu belirtiliyor. En wikide var olması doğru olduğu anlamına gelmez. Oradakinede silinmesi gerektiğini belirten uyarıyı koydum yakında silinecektir.--Machiavelli' msj 12:56, 2 Ekim 2008 (UTC)

Ankara Atatürk Lisesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Evet, eski okulunuzun öğrencisiyim:) Aslında o kadar geniş bir mezun kitlesi var ki her yerde rastlamak mümkün; ama ben henüz mezun olamadım:) Daha iki senem var. Haberleşmeyi kesmemek dileğiyle. --Eyalvac 20:20, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Bir anlığına sizi eski öğrencilerden sandım. Kusura bakmayın:) Ben de 11. Sınıf öğrencisiyim. --Eyalvac 20:25, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Ben de 11-Fen D --Eyalvac 20:28, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Ben de memnun oldum. Size de iyi çalışmalar. --Eyalvac 07:27, 3 Ekim 2008 (UTC)

Yapmaya calistigim katkilar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sagolun, ben de elimden geleni yapiyorum. Kimi gunler, oteki gunlerde yazdigim gibi cok yazamiyorum. Islerimin yogunluguna gore Vikipedi'ye de sure ayirmaya calisiyorum. Vikipedi'ye son derece onem veriyorum; gerek insanlari tipla ilgili konularda bilgilendirmeye, gerekse bunu da guzel bir Turkce kullanarak yapmaya cok ozen gosteriyorum. iyi gunler,--Nonewmail 21:52, 2 Ekim 2008 (UTC)

Iyi gunler, Böbrek maddesindeki gelismeleri izliyorum; cok guzel duzenliyorsunuz. Benden bu maddeyi son bir kez daha gozden gecirmemi ve bir takim bilgiler daha eklememi istemissiniz. Son birkac gundur kendim maddede degisiklik yapmasam da, maddeye her gun goz atiyorum; ve bu maddede artik ekleyecek bir seyim olmadigini belirtmek istiyorum. Dogru, aslinda bobrek ile ilgili yazacak o denli cok bilgi var ki; ekleye ekleye bitmez. Ancak bunlari kendi basliklari altinda yeni maddeler acarak yapmayi dusunuyorum. Boylesi daha mantikli olacak, yoksa bobrek ile ilgili herseyi bir madde altinda toplamak maddeyi cok uzatir, ve ayrica gereksizdir. Ornegin, "bobrek fizyolojisi" kendi basina cok ayrintili ve karmasik bir konudur, onun icin bu baslik altinda yeni bir madde baslattim. Bobrek hastaliklari icin de bunu yapmayi tasarliyorum. Bobrek maddesinde yalnizca hastaliklarin adlarini yazmak yeterlidir; ben bobrek hastaliklarinin her biri ile ilgili yeni madde baslattikca, bobrek maddesinden baglantilar kuracagim. Gerci biraz zaman alacak, ama olsun. Baska sorulariniz varsa lutfen sorun. Iyi gunler -- Nonewmail

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Güzel ödülünüz için teşekkür ederim. Vakit ayırabildikçe özellikle tarihi konularda katkı yapmaya çalışıyorum, takdiriniz için sağolun. İyi günler, iyi çalışmalar...--Merube 89 11:31, 3 Ekim 2008 (UTC)

Cities of Turkey/Tanzania[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello, Berkay. I've got some proposal which is going to make us friend indeed (I'm sorry for my poor English). I wants you (beg you, ask you) to create category, along with is cities of Tanzania, and I'll also definetely write cities of your coutry in my local Wikipedia. What I meant is: both of us are suppose to write every fellow cites. I'll write your coutry cites and you'll write my country cities. Just short stubs only. Is that pretty?--Muddyb Blast Producer 13:31, 3 Ekim 2008 (UTC)

That is grate. For more cities, please have a look here! You'll find a lots cities of Tanzania. Yours, I've already saw it in Simple English Wikipedia. I went there because my English is pretty poor. And I don't think if I'll be able to read more from English Wikipedia, but I tried my best. Let's continue.--Muddyb Blast Producer 14:15, 3 Ekim 2008 (UTC)
I saw it. It's good enough. And could you kindly consider to make some template which fixed cities of your country? The head of that template should be "Miji ya Uturuki". And I'll create new page for "List of Cities in Turkey - Orodha ya Miji ya Uturuki". And that template will fixed over there and in every article of cities of Uturuki. What do you think?--Muddyb Blast Producer 16:15, 3 Ekim 2008 (UTC)
Done. See it here. So, I'll start to write one by one soon!! Do you have anything to tele me now?--Muddyb Blast Producer 17:02, 3 Ekim 2008 (UTC)
Okay! Also see you soon.--Muddyb Blast Producer 17:10, 3 Ekim 2008 (UTC)

Şehir..vs[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Berkay. Şu şehir işlerinde ustalaştığın için sana bir soru soruyorum. :) Mesela şu Falsterbo maddesindeki haritaya nokta işaretini nasıl koyuyoruz. Geçen gün bir madde açacaktım şehrin bütün enlem boylamlarını yazmama rağmen beceremedim. :) Bi zahmet beni bu konuda aydınlat...İyi çalışmalar....Myrat ileti 14:49, 3 Ekim 2008 (UTC)

Bi deneyelim bakalım sora sora bağdat bulunur derler bizde deneye deneye başarırız heralde:)... iyi çalışmalar.Myrat ileti 14:56, 3 Ekim 2008 (UTC)

Özür Dilerim[değiştir | kaynağı değiştir]

Özür diliyorum bütün vikipedi üyelerinden.Daha yeni olduğum için pek fazla bir şey bilmiyorum.Öğrenmeye çalışıyorum.:):)--Yusuf 1907 15:18, 3 Ekim 2008 (UTC)

bayram[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun. --M. M. ileti 16:21, 3 Ekim 2008 (UTC)

Muziki[değiştir | kaynağı değiştir]

It seems as you also like music as much I do. I made this for sometimes only, and later I'll make it better more than that!! So, do you have or you can find an image of that artist?--Muddyb Blast Producer 17:40, 3 Ekim 2008 (UTC)

No, I saw you wrote some her albums, that's why I became impressed to her!! But tomorrow I'll add alots of things which explain her. Don't you happy with that?--Muddyb Blast Producer 17:50, 3 Ekim 2008 (UTC)
Even you. That's why I do care. So, let's toast for the friendship (I'm sorry, are you Islam?) Cause all of Islam their not allowed to....Do you?--Muddyb Blast Producer 17:58, 3 Ekim 2008 (UTC)
Wow! I'm also Muslim!!! My real name is Mohammed Abdallah George. But most of time I use to abb. it to "Muddyb Blast", cause I'm record producer!! And you?--Muddyb Blast Producer 18:04, 3 Ekim 2008 (UTC)
I knew it before where we are going to stuck. You didn't mention your really name. Don't tell me if your amateur artist? Oh God! Conguralation. And I think I should leave the office now, if God wishes tomorrow we will talk more!! Cheers,--Muddyb Blast Producer 18:11, 3 Ekim 2008 (UTC)

Ben zaten gerekli ahlak kuralları çerçevesinde tartıştığımı düşünüyorum. Nerede hata yaptığımı belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler... --Böcürt 18:46, 3 Ekim 2008 (UTC)

Bence bozulmadığı sürece bir sorun teşkil etmiyor. Ama ilginiz için teşekkürler... --Böcürt 18:49, 3 Ekim 2008 (UTC)


Kemalist Sayıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hahay güleyim bâri.Kuzum siz Kemâlistler bize sayıyla mı verildiniz.Yâni hiç bitmez misiniz ? Birçok konuda bilgi ve fikir eksikliğiniz olduğu için bu eksikliğinizi hâleti rûhiyetinizin delâleti olsa gerek sağa sola saldırıp, küfür ederek, hakâret ederek mi bastıracaksınız ? Zâten haklı olduğunuza inansanız hakâret gibi basitçe bir yola başvurmazdınız.

Ben Kemalistlere söz söylemedim.Bu kullanıcı Kemal Atatürk'ün askeridir gibi şöven ve militarsit bir şablon hazırlayanlara söyledim.Askerlik eden adamın bilgi ansiklopedisinde işi olmaz.O zaman def olsun dağ başına gitsin.Vakit kaybı.Ayrıca şu Atatürk olmasaydı hüsnü kuruntu ve lâf u güzâfatınızı da bırakın.Getirdiği rejimin cemâziyel evvelini iyi biliriz!!! Sen bana benim hayat felâsifemden ötürü karışma ben de sana karışmam.

Bu arada Arapça da, Farsça da vikipedi var.Yâni Atanızın rejiminin nimeti değil anlayacağın.Allah sana akl u fikr ihsân eylesin ne deyim sıradan Atatürkçü.თუთასთემრე_ლაზ

HCl[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Hidroklorik asit sayfasını neden Tuz ruhu sayfasına taşımak istiyorsunuz ki? Tuz ruhu bilimsel bir isim sayılmaz, bilimsel literatürdeki yaygın isim de değildir, halk arasındaki bir tabir daha ziyade... madde adlarında önceliğimiz doğruluk. İsterseniz tuz ruhu adına yönlendirme koyun hidroklorik asit sayfasına giden? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:59, 3 Ekim 2008 (UTC)
Kimyasal maddelerde ancak ve ancak Türkçe kimya literatüründe de kullanılıyorsa kullanıyoruz o tip ifadeleri... Hidroklorik asit pek o durumda değil. Diğer dillerde durum farklı olabilir ama örneğin İngilizcede durumun bizdekinin aynısını olduğunu biliyorum nitekim onların maddelerinin adı da Hydrochloric acid, madde girişinde spirit of salt lafzına yer vermişler. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:03, 3 Ekim 2008 (UTC)

UYARI[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lütfen Vikipedi içindeki yazışmalarınıza dikkat edin. Kişisel saldırı olarak algılanabilecek sözlerden kaçının. Tartışmalarda kişiye değil, olguya odaklanmak gerekmektedir. Bilginize. Levent Abi ileti 20:39, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Sevgili Berkay; seninle daha önce de olan geçmiş yazışmalarımıza dayanarak ve bir kardeşim olarak samimi şekilde yazma gereği duyuyorum ki; lütfen artık bu tartışmayı sürdürme. Diğer arkadaşın da anlayışlı davranacağına inanman gerekiyor. Bir süre başka konularla ilgilenmek "ateşi soğutacaktır". Örneğin senin daha bilgili olduğuna inandığım şu konuda görüş belirtmeni isteyecektim zaten senden. Levent Abi ileti 21:07, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • sevgili kardeşim Berkay, maalesef vikipedide doğru ve güzel olmasını istediğimiz şeyler öyle olmuyor ya da yanlışım olabilir ama ben böyle gözlemledim. Bu ansiklopedi özgürse eğer, özgürce tepkimi ortaya koyarsam yanlış mı yaparım?Sevgiler..........................
  • sevgili atakan hassasiyetinizi anlıyorum ve sempatiyle karşılıyorum. Ama benim sorunum çok karmaşık... Size iyi geceler diliyor ve SDD'nde başarılar dilioyorum...
  • Berkay kardeşim;
  1. Kesinlikle "düşman kazanman" gibi bir durum sözkonusu değil, için rahat olsun.
  2. Bir hizmetlinin engelleme ya da silme-koruma işlemlerine diğer bir hizmetli karışamaz. Engellemeyi yapan arkadaşımızın verdiği süre aslında çok makul/yerinde bir süredir. Bu davranış sadece ders alınmasını, uygun dil kullanmak varken, aksi yönde hareket ederek Vikipedi'nin işleyişini bozmanın nelere malolabileceğini gösterebilmek açısından kaçınılmaz bir kural gereği yapılmıştır. Bana göre kişi, son yazdıklarıyla bir genelleme yaparak hepimizi töhmet altında bırakmakla zaetn sınırı aştı. Ancak bildiğin gibi sabırlı biri olmam nedeniyle bekledim. Her hizmetli benimle aynı görüşte olmak zorunda değil haklı olarak. Hiç kendini üzme ve kötü hissetme, sadece katılarını sürdür, bu tür tartışmalarda da soğukkanlılığını koru. Kolay gelsin iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:18, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba Berkay. Levent Abi'ye yazdıklarını görünce bir kaç şey yazayım istedim. Verdiğim engel nedeniyle düşman edinmezsin. Burada her kullanıcı VP:İNOV'a uymak zorunda, düşmanlık kavramı Vikipedinin özüyle bağdaşmaz. Süreye gelince, bu olayda süreyi ben takdir etmedim. Kullanıcı önceden bir kaç kez engellenmişti. Bu süreler her defasında katlanarak artar. Sıradaki süre ne kadarsa o kadarlık engel verdim, adil olan da budur. Sen de uyarılmışsın ama, bir kez de ben not düşeyim. Tartışmalarda gerilmek doğal. Ama ortam gerildiğinde bu tartışmayı sürdürmektense biraz uzaklaşmak her zaman daha iyi sonuç verir. Lütfen sen de tansiyonu yükseltmek yerine düşürmeye çalış ki, sağlıklı tartışmalar yapılabilsin. Bir de lütfen Vikipedinin politikalarını fırsat buldukça oku, bunun da yararını göreceksin. Görüşmek üzere. --Yabancımsj 21:49, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Zor durumda kalmadım, merak etme. Mesele senin yaptığın gibi hatanı anlayabilmekte. Ne yapıyorum ben deyip toparlamaya çalışmasaydın ve aynı üslupla devam etseydin, büyük olasılıkla sen de engellenmiştin. Şimdi biraz rahatla. Bundan sonra üslubuna dikkat eder ve Vikipediyi geliştirmeye katkısı olmayacak tartışmalardan uzak durmaya çalışırsan hiç mesele kalmaz. Çabaladığını görüyor ve bunu başarabileceğine inanıyorum. Kolay gelsin. --Yabancımsj 22:03, 3 Ekim 2008 (UTC)

Selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni konu açmak istiyorum fakat yeni üyeyim yardımcı olurmusyunuz Bu imzasız yazı YardımVakti (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Acaba yazılmamış veya yazılmayı bekleyen bir konu varsa bana verebilirmisiniz ? TeşekkürlerBu imzasız yazı YardımVakti (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lisans, adil kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Resim:009 05A.JPG resmini yüklemişsiniz. İlk olarak adil kullanım gerekçesi kullanmışsınız. Ancak bu gerekçelendirme sadece telif hakları saklı/adil kullanım resimleri için kullanılmalı yani Vikipedi:Resim telif etiketleri/Adil kullanım sayfasında bulunan telif etiketlerinin kullanıldığı resimlerde. İkinci olarak eğer resim başkasına ait ise kişisel şablonunu kullanmayınız. Bu şablon sadece size ait, sizin çektiğiniz, sizin oluşturduğunuz resimlerde kullanılmalıdır. Son olarak kaynaktaki lisans ne ise ona uygun lisansı burada eklemelisiniz. Örneğin kaynakta kişi kamu malına bıraktığını ilan ediyorsa siz sadece {{KM}} lisansını kullanmalısınız veya kişisel-GÖBL olarak kullanılmışsa başka bir vikipedide siz {{GÖBL}} etiketini kullanmalısınız. Bu resmi düzelttim ancak lütfen biraz daha dikkat edelim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:42, 3 Ekim 2008 (UTC)

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün itibariyle senin başlattığın müzik listesi olayını kendi kullanıcı sayfamda da uygulamaya başlayacağım. Bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 10:23, 4 Ekim 2008 (UTC)

Tanzania Cities[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello, Berkay. It's not so short. It's quite interesting. I'm also create them. see here, you'll find some pages wich I got start!! Stay in touch.--Mwanaharakati (Ongea) 13:14, 4 Ekim 2008 (UTC)

I made a new one. See here and tell me if it's too short?--Mwanaharakati (Ongea) 14:24, 4 Ekim 2008 (UTC)
I got go now! If God wishes, we will talk more on Monday!! And I'll continue to write so many cities and towns of Turkey. Your post in my local Wikipedia: There's no need to write only cities, you can write even towns!! As we as I write yours. Cheers,--Mwanaharakati (Ongea) 14:38, 4 Ekim 2008 (UTC)
I'll sort them out for you on Monday, this time I'm leaving and I don't think if I'll be able to do it right away!! Before to leave, I made this for you!!! See you on Monday.--Mwanaharakati (Ongea) 15:17, 4 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Son değişikliklerde etkin olarak sizi görünce size sormak istedim; şu an; madde olarak değil ama bir cümlelik, ustalık gerektiren, İngilizce kelimeyi çevirebilecek birileri var mı? Biraz saçma oldu soru ama anladığınızı umuyorum. --♪♫Atakan0652|mesaj 16:26, 4 Ekim 2008 (UTC)

Evet, vardır herhalde birileri.. Örneğin, tercüme gönüllüleri sayfasındaki liste. --M. M. ileti 16:30, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Yok onu demek istemedim; çeviri grubunda sadece maddeler çevriliyor bildiğim; ben sadece bir cümle çevirmek istiyorum. Ancak kimin ne bildiğini bilmiyorum. Kısacası hemen maddeye eklemek için istemiştim ben. --♪♫Atakan0652|mesaj 16:32, 4 Ekim 2008 (UTC)
Nedir çevirmek istediğiniz cümle ? --M. M. ileti 16:38, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Bu maddedeki "Fiziksel özellikler" alt başlığında, tablo hariç tüm yazı. (Aslında sadece ilk cümle yeterli) --♪♫Atakan0652|mesaj 16:41, 4 Ekim 2008 (UTC)
Done :) --M. M. ileti 16:45, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Çok sağolun. Acaba takıldığım yerlerde size başvursam bir sorun olur mu? --♪♫Atakan0652|mesaj 16:47, 4 Ekim 2008 (UTC)
Rica ederim, vaktim oldukça yardımcı olmaya çalışırım. --M. M. ileti 16:49, 4 Ekim 2008 (UTC)

Sag olun[değiştir | kaynağı değiştir]

Beyendiginize cok sevindim, simdi tablolari da biraz güzellestirdim. Aslinda c- > y icin daha cok örnek var, ama Mogolca laflarinin tümünü bilmiyorum. Acaba Internetde latin yazisinda olan bir Türkce - Mogolca sözlügü varmidir? Tesekkürler. --Meyman 18:20, 4 Ekim 2008 (UTC)

Cok sag olun, bir sorunum oldugunda size yazicam, tesekkürler. --Meyman 18:31, 4 Ekim 2008 (UTC)

İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

Berkay nasılsın? Hep hatır sorma işi sana düşüyor, ben biraz ihmalkar davranıyor olabilirim, hoşgör. Ama bazı katkılarını görmediğimi, bakmadığımı sanma. Hele Hidroklorik asit gibi özel maddeler girmen çok takdire değer gerçekten. Evet yine işe başladık.. Yarın da İzmir Viki-buluşmasının 3.sünü gerçekleştireceğiz bir aksilik olmazsa. Orada hepinizin dedikodusunu yapacağız Hayat devam ediyor işte. Az sonra ben de zor bir maddeye girişeceğim bakalım sonuç ne olacak? Kendine iyi bak, sevgiler, kolay gelsin.

Not: O tartışmadaki olumlu tavrının sonucunu görüyorsun, doğru ve haklı olan kazanıyor, Viki kazanıyor, bundan sonraki tartışmalarında da soğukkanlılığını korumayı, duygusal davranmadan (yanlış anlaşılma olmasın, duygusallık kötü bir şey değil) mantıkla ve hoşgörüyle katkıları sürdürmeyi azaltma canım kardeşim. :) Levent Abi ileti 19:17, 4 Ekim 2008 (UTC)
Selam nasılsın? Bir kaç gündür denk gelmedik. Abinin dediği gibi doğru ve haklı olan kazanmalıdır ve Viki okuyucuları kazanmalıdır. Fakat her zaman öyle olmuyor:) Yine de doğru bilgileri aktarmaya çalışalım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:34, 6 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi'deki değişik alanları kapsayan çalışmaları, uyumlu tutum izleyen katkıları nedeniyle bu Yaratıcı yıldızı kabul etmesi dileğiyle Berkay'a (!) sunulmuştur. Levent Abi ileti 20:49, 4 Ekim 2008 (UTC)
NOT: Umarım bu "Atakan" şakama kızmazsın sevgili Berkay. Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. Levent Abi ileti 20:49, 4 Ekim 2008 (UTC)

Güzel bir fikir[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Cok güzel bir fikir, ben bize yardim ede bilecek tanidigim bir kisi cagira bilirim, daha cok bilimsel kaynak ekleye bilmek icin. Yazilari da düzelte bilir. Sen de istersen bazi cümleleri düzelte bilirsin, ben Avrupada büyüdügüm ve yasadigim icin Türkcem de pek iyi degildir. --Meyman 20:56, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Arkadasim fakat bu aralar cok mesguldur, onun icin sen istersen degisikliklere basliya bilirsin. Bazi yerlerde daha cok cümleler kurulsa güzel olur. Sag ol. --Meyman 21:00, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Cok güzel, bi sorum olucak: Sen Mogolcada "yılan"in ve "yıldız"in ne oldugunu biliyormusun? Tesekkürler. --Meyman 21:03, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Tesekkürler, peki sen bu kril yazilari Latin alfabesine cevirmenin bir yöntemini biliyormusun? --Meyman 21:11, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Süper, cok sag ol, simdi cikmaliyim, iyi geceler. --Meyman 21:16, 4 Ekim 2008 (UTC)
Machiavelli' msj 22:28, 4 Ekim 2008 (UTC)

Çeviri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Size yine işim düştü. Şu cümleyi ne kadar evirip çevirsem de bir türlü tam Türkçe'ye çeviremedim;

The steel pickling industry has developed hydrochloric acid regeneration processes, such as the spray roaster or the fluidized bed HCl regeneration process, which allow the recovery of HCl from spent pickling liquor. The most common regeneration process is the pyrohydrolysis process, applying the following formula:

Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 09:15, 5 Ekim 2008 (UTC)

Çelik dekapaj endüstrisi, kullanılmış dekapaj çözeltilerinden HCl'in geri kazanımını sağlayan; püskürtmeli kavurucu veya akışkan yataklı yenileme prosesi gibi teknikler geliştirmiştir. En çok bilinen yenileme prosesi, aşağıdaki formülle ifade edilebilen piro-hidroliz prosesidir:

Kolay gelsin. --M. M. ileti 09:51, 5 Ekim 2008 (UTC)

Boşluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, bilgi kutularından sonra boşluk bırakmazsanız giriş cümlesi ile bilgi kutusu aynı hizada olur ve görünüm daha güzel olur. Kolay gelsin.--c3mâL 11:41, 5 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Zamanında köy çeşmesine istekler bölümüne yazmıştım ama kaç zaman geçti yanıt veren olmadı; siz üst düzeysiniz belki daha çabuk sonuca varılır diye size mesajı aynen kopyalıyorum;


  • Madde yazarken, alt taraftaki mavi çerçeveli karakterlerin bulunduğu alanda (bundan bahsediyorum) acaba yeni karakterlerin eklenmesi mümkün mü? Çünkü seri olarak tablo veya açıklama yazarken gerçekten zor oluyor. (Kusura bakmayın derdimi anlatabilmişimdir umarım)
  • Önerdiğim Karakterler:

< small > < / small >
(yazı font küçültme)

( )
(parantez açma kapama)


(Ayrıca ek olarak <ref></ref> seçeneği gördüm İngilizce vikipedide, bu da araya sıkışsa çok pratik olurdu)

Çok şey istedim sanırım; iyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 13:51, 5 Ekim 2008 (UTC)

Merhabalar, bahsettiğiniz konuda daha önceleri de benzer istekler olmuş ve eklemeler yapılmıştı, fakat bu teknik detaylarla kim ilgilenmişti şimdi hatırlamıyorum. Dilerseniz bir de Kullanıcı:Mach'e veya Kullanıcı:Noumenon'a sorun, belki onlar nasıl yapıldığını biliyordur. Kolay gelsin. --M. M. ileti 14:09, 5 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Berkay, afedersin ama sana niye kükreyeyim ki. Şuana kadar kimse böyle yaklaşmadım, yaklaşmamda.. Ben sadece uzlaşma istiyorum. Kaynak, referans ve tarafsızlık ben sadece bunları belirttim. Halâ önerilerimi sunduktan sonra, hakaret düzeyine varan suçlamalar alırsam karşılık vermem hakkım. Seninde bizzat birkaç gün önce yaklaştığın gibi. Ben zaten uzatmamamız gerektiğini belirttim ve geektiğinde yinede kendilerine danışacağımı söyledim. Artık konu kapandı, bitti, kül oldu. :) . Sık sık görüşmek üzere. Kendi iyi bak.--Muratsahinileti 14:23, 5 Ekim 2008 (UTC)

Çalışmanı öncedende izliyordum zaten. İngilizce Vikiye göre SM olmasına az kalmış. Uzlaşmaya gelince bunu kendilerine söyledim. Benim açımdan hiçbir dargınlık olamaz, gerektiğinde herkese danışırım. :) Kolay gelsin.--Muratsahinileti 15:07, 5 Ekim 2008 (UTC)

s.a.[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selamun aleyküm nasılsınız benimde hep araştırma yapmam gerektiği için kaydoldum.Aslında biraz meraklı birisiyim.:)Sana diyorum Berkay. Bu imzasız yazı İbrahim 1460 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Çok iyi birisiniz.Vikipediye nasıl katkıda bulunabilirim, nasıl kaydebilirim?Bu imzasız yazı İbrahim 1460 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Çok iyisin, çok sağol.Yarın birgün ben de katkıda bulunacağım.:)--İbrahim 1460 16:13, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Sizede iyi çalışmalar.--İbrahim 1460 16:21, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Selamlar Berkay,Bu şimdilik biraz erken olabilir ama kaliteli madde adayı gösterirsen seçilme payı var.Sevgiler.--Selim Baba ileti 16:51, 5 Ekim 2008 (UTC)

selam[değiştir | kaynağı değiştir]

sanada kolay gelsinde sen kimsin? Bu imzasız yazı Rana 945 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişiklik kutusu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kimse görmemiştir... bazen bu tip istekler gözden kaçabiliyor. () şeklinde parantez ve ref şablonu etiketi ekledim fakat small etiketini eklemedim zira small aşağıdaki kısımda kısayola sahip değilse de yukarıdaki araç menüsünde kısa yola sahip: bu resme sahip ikona tıklarsanız otomatik olarak small etiketi yerleştirir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:38, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Dediğiniz bir iki değişikliği yaptım gözümden kaçan hatayı da düzelttim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:12, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Rica ederim; yardımcı olabildiğime sevindim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:44, 5 Ekim 2008 (UTC)


  • Merhabalar Takabeg, nasıl gidiyor? Size biliyor olabileceğiniz bir soru sorabilir miyim? Şu google aramalarında, bir kelimenin aramalarda yer almamasını istiyorsak arama kodune ne eklememiz gerekiyor? Mesela kaynak arıyorum ama hep forumlar çıkıyor, ben de "forum" kelimesini aramadan çıkarmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 14:53, 6 Ekim 2008 (UTC)

Örneğin Türkiye kelimesini arayıp forum kelimesini içermemesini istiyorsan 'Türkiye -forum' yazılması yeterli. Yani - eklememiz gerekiyor. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:57, 6 Ekim 2008 (UTC)

  • Selam Berkay; bazı arkadaşlarımız fotoğraf çekilmesini istemedi, saygı gösterdik. Buluşma oldukça güzel geçti, verimli sayılabilirdi. Daha sık görüşme kararı aldık.. Sanırım bundan spnraki buluşmalar daha da iyi olacak.. Levent Abi ileti 16:55, 6 Ekim 2008 (UTC)

Adaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Adaşının yani Berkay Şahin'in katkılarını inceleyerek düzeltebilir misin, acaba? İçerikler ve kaynakları kaldırıyor da. Görüşürüz. Takabeg ileti 18:11, 6 Ekim 2008 (UTC)

:) Takabeg kendisine taraftar toplamaya çalışıyor, ama yaptığı yanlış. Dikkat edersen neyi değiştirdiğimi söylemedi, çünkü söylese gerçeği görecektin. Gerçeği sana ben söyleyeyim, ben Bulgarca isimleri yaygın kullanılan Türkçe isimleriyle değiştiriyorum. Sonuçta burası Türkçe wikipediası. Selanik'e Thessaloniki diyecek halimiz yok. :)

Merhaba yeniden[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Mogolca ve Türkce arasindaki ortak sözcüklerine dair bir yeni makale actim:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Türkçe_ve_Moğolca_arasındaki_ortak_sözcükler

Bir Soru: Mogulcada "ak" renginin (beyaz) ne oldugunu biliyormusun? Sag ol. --Meyman 19:57, 6 Ekim 2008 (UTC)

Sezen Aksu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar maalesef gösterdiğiniz resimler uygun değil. Ticari kullanıma sınırlandırılmış resimler.--Machiavelli' msj 21:56, 6 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Günün resmi adayı olarak gül resmi koydum.Eğer görüşlerinizi belirtmek istiyorsanız adayları bakabilirsiniz.İyi çalışmalar--Yusuf 1907 13:43, 7 Ekim 2008 (UTC)

İyi geceler Berkay;[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazen böyle olur; ya insanın içinden gelmez, ya yapacak bir şey bulamaz.. Örneğin ben de bugün ekleyecek bir madde bulamadım. Ama viki bir alışkanlık, insan kopamıyor :) bağımlılık mı yaratıyor ne? Ve iyi bir alışkanlık.. Şimdi yine arayışa gireceğim bakalım kimler-neler eksik? Sana da kolaylıklar diliyorum. Kendine iyi bak. Levent Abi ileti 19:19, 7 Ekim 2008 (UTC)

Evet, şair Oyhan Hasan Bıldırki benim.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, İlginize teşekkür ederim. Evet, şair Oyhan Hasan Bıldırki benim. Hem mesleğimin, hem de şairliğimin hakkını vermeliyim. Böylee mesleki bilgilerimin zekatını da ödemiş olurum. Selamlar. --Oyhan Hasan Bıldırki 18:58, 8 Ekim 2008 (UTC)

Seçkin Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Berkay0652, {{SL}} olması için önerdiğin Janet Jackson diskografisi maddesi Vikipedi topluluğunca SL olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:27, 8 Ekim 2008 (UTC)

YİNE DE TEBRİKLER!!! Runningfridgesrule 20:56, 8 Ekim 2008 (UTC)

resim yükleme[değiştir | kaynağı değiştir]

wikipedia'deki resimleri buraya nasıl yükleyeceğim acaba bilgi verebilir misin?Yükleyince telif hakkı ihlali diye uyarı gönderiliyor. msj 12:02, 9 Ekim 2008 (UTC)}}

Cities of Turkey[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello, Barkay. I made some various cities and towns of Uturuki. But now you can check these:

Do they look too short?--Mwanaharakati (Ongea) 06:45, 10 Ekim 2008 (UTC)

You can write some of them which you saw is good to be written. And those whom have no more information, you can leave them no problem. Thanks for let me know. I'm still proceeding to write more cities of Turkey! Cheers,--Mwanaharakati (Ongea) 09:43, 11 Ekim 2008 (UTC)!

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Berkay, öncelikle tebrikler; Janet Jackson diskografisi maddesi seçkin liste olmuş. Okulla ev arasında gidip geliyorum. Hafta içi çok yorgun oluyorum, bilgisayarımı bile açamıyorum. Sana da üç gün sonra cevap yazabildim. Haftalar böyle geçip gidiyor. Özlüyorum burayı, zira hayata geçirmek istediğim daha çok proje var. Görüşmek üzere... --Kemal K.ileti 15:45, 10 Ekim 2008 (UTC)

Selam-un Aleyküm[değiştir | kaynağı değiştir]

Nasılsın??Hep tartışcak mıyız deme?Merhaba diyeyim dedim?Ben Vikipedi Çeviri Grubu üyesiyim.Yeni üye oldum.Google Chrome sayfasındaki çalışmaya katıldım.Senin de katkılarını bekleriz.Sevgiler...--Yusuf 1907 17:19, 10 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bak bu kez senden önce ben hatır sormayı başarabidim; umarım iyisindir? Musoma gibi ilginç maddeleri bulman güzel. İlgini çekeceğini sandığım ve eksik olan bir bölüm daha var: {{haklar teorileri}} Bu şablondaki kırmızı bağlantılara ne dersin? Sevgiler, kolaylıklar.. Levent Abi ileti 09:39, 11 Ekim 2008 (UTC)

kara şövalye[değiştir | kaynağı değiştir]

berkay acaba bana kara şövalye maddesinde kaynak göstermem de yardım edebilir misin? Rol adayları için kaynak göstermeye çalışıyorum başlık hatası yazıyor.--Oguzhannibal 09:39, 11 Ekim 2008 (UTC

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Sizce bu madde bu haliyle seçkin madde olur mu? Yoksa daha çok mu var? İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 13:11, 11 Ekim 2008 (UTC)

Merhabalar, evet madde güzel görünüyor, İng. Viki'deki benzerinden de eksiği yok gibi, ama içeriği dikkatlice okumak lazım. Dilerseniz aday gösterin. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 13:41, 11 Ekim 2008 (UTC)

yaren[değiştir | kaynağı değiştir]

bana gönderdiğin iletinden dolayı tesekr edrm atakan saoll Bu imzasız yazı Sivri-zeka (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hidroklorik Asit[değiştir | kaynağı değiştir]

Öne sürdüğünüz görüşler doğrultusunda size katıldığımı belirtiyorum.--Eyalvac 18:43, 12 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkürler![değiştir | kaynağı değiştir]

Bana ülkemizin itibarını korumamda destek olduğunuz için teşekkürler! Bütün tanıdığınız kullanıcılara da destek olmaları için haber verirseniz sevinirim! Tekrar teşekkürler! --Turkish Flame 20:08, 12 Ekim 2008 (UTC)

İzmir[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "Kendi yağımızla kavrulduk" gibi bir anlama geliyor :) Levent Abi ileti 20:44, 12 Ekim 2008 (UTC)

InterWiki[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello, Barkay. Could you kindly consider to add an interwiki link of Swahili Wikipedia to the main page of Turkey Wikipedia?--Mwanaharakati (Ongea) 09:52, 13 Ekim 2008 (UTC)

İnterviki eklendi.İyi çalışmalar.--Eldarion 14:50, 13 Ekim 2008 (UTC)
Done. Now you can see Turkish Wikipedia in our local Wikipedia!--Mwanaharakati (Ongea) 15:17, 13 Ekim 2008 (UTC)

Bi Bakarsanız...[değiştir | kaynağı değiştir]

Buraya YENİ Yorumlarınızı bekliyorum... Teşekkürler...

Bi Bakarsanız...[değiştir | kaynağı değiştir]

Buraya YENİ Yorumlarınızı bekliyorum... Teşekkürler...--@Łĭ® 18:16, 13 Ekim 2008 (UTC)

İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Evet bu aralar daha sık girmeye çalışıyorum :) bir iş değişikliğim söz konusu çünkü. Seçkin madde oylaması için önce maddeyi bir incelemem gerekir ki onu da önümüzdeki günlere bırakıyorum. ..ve 10.000. değişikliğini kutluyorum.. Nice 10.000 lere diyorum, umarım 100.000'i de şöyle güzel bi şekilde kutlarız. Levent Abi ileti 20:09, 13 Ekim 2008 (UTC)
Tebrikler..
  • Ben çevreciyim kardeşim; fırın güneş enerjisiyle ısınıyor, afiyet olsun.. Levent Abi ileti 20:14, 13 Ekim 2008 (UTC)

Hello[değiştir | kaynağı değiştir]

I get your message but i don't speak your language, sorry. Freemart 23:04, 14 Ekim 2008 (UTC)

Soru[değiştir | kaynağı değiştir]

Arkadaşım bana yardım eder misin?Ben maddelere nasıl resim eklendiğini bilmiyorum.Bana bu konu hakkında bilgi verir misin?Sevgiler...--Yusuf 1907 13:00, 15 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler Levent Abiyede sormuştum oda söyledi.İkinize de teşekkürler.Yükleme ile ilgili politikaları okudum.Kamu malı lisanslı siteler öğrendim.Ordan resim yükleyeceğim.Sevgiler...--Yusuf 1907 15:24, 15 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Canını sıkma böyle şeylere :) yaptığın küçük bir harf değişikliği, bir geri alma bile büyük faydadır. Bak vandallar boş durmuyor.. E biz de o yüzden burdayız dğeil mi? :) Kolay gelsin..Levent Abi ileti 18:08, 16 Ekim 2008 (UTC)
  • Bu arada vandal fighter'a baktın mı? Köy çeşmesi-ilginize'de Mach'in açıklaması.. Levent Abi ileti 19:43, 16 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Berkay, Thriller (albüm) maddesi çok iyi gidiyor. Fakat maddeyle ilgili aklıma takılan birşey var. "Arkaplan" başlığının adını değiştirmek gerek. Çünkü "Background" kelimesinin buradaki karşılığı o değil bence. "Genel bilgi" ya da "Genel" vs. gibi bir başlık koymak daha uygun olur diye düşünüyorum. İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 11:44, 18 Ekim 2008 (UTC)

Sağ Olun...[değiştir | kaynağı değiştir]

Ne demek efendim... Size de çok teşekkürler. İyi çalışmalar ayrıca...--@Łĭ® 11:50, 19 Ekim 2008 (UTC)

Şablonu değiştirmek...xS[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu ana kadar bana yapmış olduğunuz ayrdımlar için teşekkür ederim sayenizde vikipedi daha fazla katkı yapabildim. Benim tekrar bir sorum olacaktı yardım ederseniz sevinirim çünkü kimden yardım alacağıma bilmiyorum aklıma ilk siz geldiniz.

Ben 2005,2006 ve 2007 çocuk eurovision şarkı yarışması sayfalarını açtım aynı zamanda bunlarla ilgili çok sayıda sayfa ve bilgi ekledim bu yılın 22 kasımında güney kıbrısın limasol kendtinde yarışma olucak ve bu yarışma bittikten sonra seneye olan yarışmalara bakılıcak bu yarışmanın kısa yolu yani grafikleriyle birlikte kazanan yarışmacılarla ve yarışmalarla gözüken şablonun bu yıla kadar olanı var ben aynı zamanda 2009 eurovision çocuk şarkı yarışmasının sayfasınıda açtım bunları ansıl düzenliyebilirim acil yardımınıza ihtiyacım var...!!

(Lafı bıraz uzattım ama olsun artık..xD) Bu imzasız yazı Bilgici35 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

TeşekkürLer..=)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yardımınız için teşekkürler..=)))

Merhaba, Maddelere yeni resimler eklemek istiyorum. Yüksek çözünürlüklü ve doğru kaynaklı resimler... Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. Prizrenli 15:31, 19 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben de bu güzel madde için teşekkür ederim. Sanırım Thriller ile SM adayları devam edecek. :) Umarım kullanıcı sayfandaki yıldızlar sayfanın en sağına kadar uzanır :) --Math34 ileti 16:37, 19 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet, Türkçe'nin kullanımıyla ilgili hassasiyetini anlıyorum. Özellikle "prodüktör" kelimesine o kadar alışmışım ki. Merak etme, dikkat etmeye çalışacağım. Bu arada, imzandaki "mesaj" ifadesini de "ileti" olarak değiştirmişsin, onu da fark ettim. Ve bu arada, imzandaki Atakan'ı da Berkay olarak değiştirsen hiç fena olmayacak. Elbette sen bilirsin yine de. İyi akşamlar, iyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 17:33, 19 Ekim 2008 (UTC)

  • Boşversene, çok yer kaplıyorlardı, iyi oldu böyle. --Kemal K.ileti 18:27, 19 Ekim 2008 (UTC)

Versiyon > sürüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Berkay. Gördüğüme göre Evanescence diskografisi maddesindeki bütün versiyon sözcüklerini sürüm olarak değiştirmişsiniz. Umarım bunu yaparken çok emek harcamamışsınızdır, çünkü şu sebeplerden ötürü maddeyi önceki hâline getirmeyi düşünüyorum:

  • Bir kere sürüm kulak tırmalıyor, kaldı ki İngilizce'deki "version" sözcüğünün Türkçedeki karşılığı sadece sürüm değildir. Versiyon, aynı zamanda "uyarlama", "tür", "biçim", "yorum", vs. anlamlarına da gelebilmektedir. [1]
  • Sürüm sözcüğü ise "sürmek"ten gelir ve daha çok ticaretle ilgili bir sözcüktür. [2]

Maddenin içindeki versiyon sözcükleri bir ticari deyim değil, yukarıda saydığım birinci anlamın içerisine girmektedirler.

Son olarak bir yorum yapmak istiyorum. Bence bir dilin kalitesi, ne kadar öz sözcüklere sahip olduğuna değil, sahip olduğu sözcük zenginliğine bağlıdır. Örneğin bizde "düş", "hayal" ve "rüya" gibi üç sözcük var ve bunların arasında da küçük anlam farklılıkları var. Bunlardan yalnızca "düş" öz Türkçe bir sözcük, ancak bu diğerlerini atmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Çünkü diğerleri de "düş"ün sağlayamadığı bazı anlamları sağlıyor ve dilimize zenginlik katıyor. Umarım fikrimi anlatabilmişimdir. Ayrıca ben de CD, single, hacker sözcükleri gibi İngilizce sözcüklerin dilimize olduğu gibi geçmesine karşıyım. İyi çalışmalar.bekiroflaz § mesaj 22:05, 19 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent abi beni ikna etti.Hepinize teşekkürler kalıyorum.--Selim Baba ileti 10:11, 20 Ekim 2008 (UTC)

Geldiğiniz günden beri sarf ettiğiniz olağanüstü gayretten ötürü bu ödülü fazlasıyla hak ediyorsunuz. Güzel ve yapıcı katkılarınızın devamını dilerim, Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Selim Baba ileti 12:30, 20 Ekim 2008 (UTC)


  • İyi yürekli, çalışkan Berkay'cığım, ben pozitif biriyim; koşullar beni kolay kolay değiştiremez, hani bir atasözümüz vardır: "kan kusarım, kızılcık şerbeti içtim derim" şeklinde, belki duymuşsundur. Kısaca, ne olursa olsun iyiyim. :) İzmir her zamankinden güzel bir sonbaharı yaşıyor. Bu da kendi güzelliğini katlıyor. Umudum o dur ki sen de iyi olasın, eğitimini tamamlayıp, çağdaş bir insan olarak, önce kendine, ailene, sonra ülkene, sonra da dünyaya yararlı bir hayat süresin. Yaa bak gördün mü öyle bir hatır sorup kaçarsan, yanıtı böyle katlanarak çıkar karşına :) Sevgiyle kal. Levent Abi ileti 19:45, 20 Ekim 2008 (UTC)

Twofaceaeckhart.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Acaba bu resmin telif hakkında bir sorun var mı? Bakabilr misin? --Oguzhannibal 19:34 20 Ekim 2008 (UTC)

Kim?[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Nasıl gidiyor? Bir şey soracaktım. Josh Barr kimmiş? Takabeg ileti 12:11, 21 Ekim 2008 (UTC)

  • İyi geceler Berkay; Thriller M. Jackson'ın gerçekten önemli bir albümü.. İyi yapmışsın. Yaptığın işleri küçümseme bence. Katkıda bulunmaya devam; beni ne zaman geçeceksin merak ediyorum: ne de olsa "Boynuz kulağı geçer" İyi geceler. Levent Abi ileti 17:52, 21 Ekim 2008 (UTC)

Kukla[değiştir | kaynağı değiştir]

Size güvendiğim için mesajı buraya yazıyorum. Homonihilis adlı hizmetli kullanıcı adresimi benim nedenini açıkladığım bir sebepten ötürü engelledi. Ona sorunu anlatan bir mesaj yazdım ama cevap alamadım. Bir yardım eder misiniz? Oguzhannibal 19:40, 22 Ekim 2008 Bu imzasız yazı 88.253.87.223 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

ResimLer..xS[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet tekrar ben...:D bişey sorucaktım acaba nasıl resim yükleyebilirim resim yükleyemiyorum sayfaların tamamlanmasına tam olarak yardımcı olamıyorum acıl yardımınıza ıhtıyacım var şimdiden teşekkürler..=) Bu imzasız yazı Bilgici35 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

ekşisözlük[değiştir | kaynağı değiştir]

evet ekşisozlukçuler de burda toplanmış sanırım.ayrıca sayfan çok renkli ve güzel bana da yardımcıolurmusun o konuda.çalışmalarında başarılarKamuran otukenli 09:25, 23 Ekim 2008 (UTC)

el cevab:D[değiştir | kaynağı değiştir]

evet çok teşekür ederim berkay dediklerini deniyorum eksizoluk gibi değil tabiKamuran otukenli 16:20, 23 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, son değişiklikler'de hizmetlilerden bir tek sizin adınızı gördüm. Vikihaber şablonunda, seçkin madde adayları bölümüne Thriller (albüm) bağlantısını ekleyebilmeniz mümkün mü? İyi çalışmalar. Şimdiden çok teşekkürler. --♪♫Berkay0652|ileti 16:59, 23 Ekim 2008 (UTC)

  • Halledildi; bildirdiğiniz için teşekkürler... --DsMuratileti 17:03, 23 Ekim 2008 (UTC)

Tekli[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu şablonda "single'ı" kısmını "teklisi" olarak değiştirmekte ısrarcısın gördüğüm kadarıyla. Mutlaka Türkçesini kullanmamız gerektiğini savunuyorsun; haklısın belki ama, "single" gibi şu anda kullanımda olan, kabul görmüş bir kelimeyi "tekli" olarak yazınca, tam anlaşılamıyor. "Tekli" deyince müzikle ilgili birşey olduğu ilk anda gelmez ki akla, fakat "single", "tek" anlamına geliyor olsa da, bizim dilimizde kullanınca, neden bahsettiği anlaşılabiliyor. --Kemal K.ileti 11:57, 25 Ekim 2008 (UTC)

  • Bahsettiğim bu değil ama neyse, daha fazla uğraşamayacağım bununla. Bu single yılı'nın yanında fazladan bir köşeli parantez var, yani bu: } Bunu da düzeltmek lazım. --Kemal K.ileti 12:08, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Rica ederim, kalsın öyle. "Tekli"yi yaygınlaştırmak gibi bir amacım yok ama yaygınlaştırmak isteyene de mâni olmayayım. --Kemal K.ileti 12:13, 25 Ekim 2008 (UTC)
SMliği hak etmiş maddeye destek oyu vermek görevimiz. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 13:53, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Thriller maddesindeki ses dosyalarını şuradaki şablonu kullanıp sayfa içine dağıtmak istiyorum, ne dersin?? --Kemal K.ileti 17:40, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Alt yazıları da sana bıraktım. --Kemal K.ileti 18:05, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • İlla toplu durmak zorunda değil ki. Bilgi kutusunda bulunması pek doğru gelmiyor bana, çünkü şarkıların isimleri görünmüyor. Alt yazı da ekleyebilirsek, sayfaya serpiştirilmiş iki önemli şarkı, maddeye zenginlik katar. --Kemal K.ileti 18:18, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Sen bu mesajı yazmadan önce fark etmiştim zaten. Senin de istediğin gibi bir şekle girmişler. Bu arada maddenin SM adaylığında destek oyu kullandım, haberin ola. --Kemal K.ileti 18:42, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • İki sütun iyidir, az yer kaplar. --Kemal K.ileti 18:46, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Rica ederim, ne demek. Coldplay konusunda da sadece teşekkür edeceğim, çünkü bu grubu geçen yaz keşfettim, haklarında konuşmaya başlarsam duramam. (olumlu anlamda) --Kemal K.ileti 18:55, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Merakımı cezbetti soruyorum, diğer vikipedilerde Rihanna'nın parçalarından alınma ses dosyaları yok. Sen bunları sahiden kendin mi kaydettin, yoksa bir yerlerden mi buldun?? --Kemal K.ileti 10:26, 26 Ekim 2008 (UTC)
  • Albümden mi, yoksa MP3 formatında internetten indirdiğin şarkıdan mı?? --Kemal K.ileti 10:29, 26 Ekim 2008 (UTC)
  • Kaliteyi merak ettim sadece, önemli değil. Teşekkürler... --Kemal K.ileti 10:32, 26 Ekim 2008 (UTC)

İyi Pazarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İşte o yüzden Viki'de sağlıkla ilgili eksik maddemiz kalmasın istiyorum. Ama daha çok var. Umarım kısa sürede geliştiririz. Diğer vikilerle yarış mı? Eh bu son sıralarda düşüneceğim bir konu. Az ölsun, öz olsun, öncelikli maddeler mutlaka olsun anlayışındayım. Daha bir sürü eklenmesi gereken önemli şey var :) Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 11:49, 26 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkürler...[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler... --Kemal K.ileti 19:09, 26 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İlgine teşekkür ederim Berkay, ailede bir sorun var, bu süreçte Vikipedi'ye kafamı dağıtmak için giriyorum. Kimseye vikipediyle ilgili dert anlatmak ya da bir takım işlerle ilgilenmek durumunda değilim. Umarım ilerde yine normale dönerim. Kendine iyi bak. Levent Abi ileti 08:46, 28 Ekim 2008 (UTC)

Kendi Yapıtlarım[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendi yapımım olan resimleri göstermek istedim.İnşallah beğenirsin.Şunlar;

Yakında bunlardan çok daha üretip vikipediye katkıda bulunmak istiyorum.Vikipedi de ismim kalıcı olsun değil mi?-- Yusuf 1907ileti 13:38, 28 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim.Bunlar daha da fazlaşacak.İyi çalışmalar ayrıca; GLECEK OLAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI HERKESE KUTLU OLSUN!-- Yusuf 1907ileti 13:59, 28 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkürler...[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, küçük armağanınız için çok teşekkür ederim, pek de aktif olmadığım bir dönemde mükafatlandırılmak oldukça şaşırttı beni :) Türkçeleştirme çabalarım bazı ilkelerimizden dolayı pek kolay olmasa da elimden geldiğince sürüyor, sizin de bu konuda duyarlı olmanıza sevindim, tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Cat msj 16:53, 28 Ekim 2008 (UTC)

Tamamdır, ilginize teşekkürler, tekrar kolay gelsin. Cat msj 16:56, 28 Ekim 2008 (UTC)

tşkr[değiştir | kaynağı değiştir]

  • UFO maddesine yaptığınız katkı için teşekkürler, böyle daha az yer kaplıyor. Sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 17:45, 28 Ekim 2008 (UTC)

Cumhuriyet Bayramı[değiştir | kaynağı değiştir]

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun. --Kerem 233ileti 18:02, 28 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Doğum günümü kutladığınız için teşekkür ederim. Vikipedi'nin seçkin içeriğine yaptığınız önemli katkıların sürekli olması dileğiyle. İyi vikiler.--Oğuz256 11:29, 29 Ekim 2008 (UTC)

çok aciL..xS[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar tekrardan ben geldim bu seferde yardımınıza ihtiyacım var ve çok acil çünkü yapamadım kafayı yiyecem yakında..:(

Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Belarus sayfasındaki şablona yazdığım yazılar çıkmıyor zaten tüm jesc sayfalarında yazdığım çoğu bilgiden çok azı çıkıyor ama Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Belarus sayfasında hiç biri çıkmıyor sanki hiçbirini yazmamısım gibi bu şablonu yapamadığım için diğer çocuk eurovisionuna katılan ülkeler sayfalarınıda yapamıyacağım bana acil yardım ederseniz sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler..=) --Bilgici35 13:16, 29 Ekim 2008 (UTC)Bilgici35

Ali Şîr Nevaî[değiştir | kaynağı değiştir]

Sizde sağolun, neden olmasın evet bu maddeyi seçkin madde yapmayı çalışıyorum. Sizede iyi çalışmalar...--Tevfik1958 13:57, 29 Ekim 2008 (UTC)