Korsan Partiler Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

İsveç girişiminden ilham alınarak 40'ın üzerinde ülkede [1] korsan partiler ortaya çıkmıştır.

Ülke Ad Yurtiçi Kayıt Durumu Enternasyonal Korsan Partilere Üyelik[2] Seçildi
Arjantin Partido Pirata Argentino[3] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Avustralya Pirate Party Australia[4] Resmi olarak kayıtlı[5] Evet Hayır
Şablon:Ülke veri Australian Capital Territory Pirate Party ACT[6] Aktif, kayıt dışı Indirectly through PPAU Hayır
Avusturya Piratenpartei Österreichs[7] Resmi olarak kayıtlı Evet Two city councillors[8]
Şablon:Ülke veri Tyrol Piraten Partei Tirol Resmi olarak kayıtlı One city councillor[9]
Beyaz Rusya Пиратское движение Беларуси[10] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Belçika Pirate Party Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Bosna-Hersek Piratska Partija Bosne i Hercegovine Evet Hayır
Sırp Cumhuriyeti Piratska Partija Hayır Hayır
Brezilya Partido Pirata do Brasil Evet Hayır
Bulgaristan Пиратска Партия Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Kanada Pirate Party of Canada / Parti Pirate du Canada Resmi olarak kayıtlı[11] Evet Hayır
Çin Halk Cumhuriyeti 中国盗版党 [12][13][14] Bilinmiyor Bilinmiyor
Şili Partido Pirata de Chile Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Kolombiya Partido Pirata Colombiano [15] Bilinmiyor Bilinmiyor
Hırvatistan Pirate Party Croatia /

Piratska Stranka Hrvatske[16]

Resmi olarak kayıtlı[17] Evet Hayır
Kıbrıs Cumhuriyeti Pirate Party Cyprus Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Çek Cumhuriyeti Česká pirátská strana Resmi olarak kayıtlı Evet 3 municipal councilors
1 member of Senate (elected in coalition with two other parties)[18][19]
Danimarka Piratpartiet Resmi olarak kayıtlı[20] Evet Hayır
Estonya Eesti Piraadipartei[21] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Finlandiya Piraattipuolue Resmi olarak kayıtlı[22] Evet Hayır
Fransa Parti Pirate[23] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Almanya Piratenpartei Deutschland[24] Resmi olarak kayıtlı Evet 45 state parliament seats
199 city/municipal council seats[25]
Almanya'daki Korsan Partilerin ayrıntılı dağılımı
Ad Yurtiçi Kayıt Durumu Enternasyonal Korsan Partilere Üyelik[2] Seçildi
Young Pirates[26] Resmi olarak kayıtlı Bilinmiyor
Şablon:Ülke veri Baden-Württemberg Piratenpartei Baden-Württemberg[27] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 5 city/municipal council seats[25]
Bavyera Piratenpartei Bayern[28] Resmi olarak kayıtlı 5 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Berlin Piratenpartei Berlin[29] Resmi olarak kayıtlı 15 state parliament seats[30]
50 city/municipal council seats[25]
Brandenburg Piratenpartei Brandenburg[31] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 7 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Bremen Piratenpartei Bremen[32] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 5 city/municipal council seats[25]
Hamburg Piratenpartei Hamburg[33] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 4 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Hesse Piratenpartei Hessen[34] Resmi olarak kayıtlı 33 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Mecklenburg-Vorpommern Piratenpartei Mecklenburg-Vorpommern[35] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 2 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri North Rhine-Westphalia Piratenpartei Nordrhein-Westfalen Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 20 state parliament seats, 11 city/municipal council seats[25][36]
Şablon:Ülke veri Lower Saxony Piratenpartei Niedersachsen[37] Resmi olarak kayıtlı 66 city/municipal council seats[25][36]
Şablon:Ülke veri Rhineland-Palatinate Piratenpartei Rheinland-Pfalz[35] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 1 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Saarland Piratenpartei Saarland[38] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 4 state parliament seats[25][39]
Saksonya Piratenpartei Sachsen[40] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 3 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Saxony-Anhalt Piratenpartei Sachsen-Anhalt[41] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 3 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Schleswig-Holstein Piratenpartei Schleswig-Holstein[42] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 6 state parliament seats, 2 city/municipal council seats[43]
Şablon:Ülke veri Thuringia Piratenpartei Thüringen[44] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 2 city/municipal council seats[25]
Yunanistan Κόμμα Πειρατών Ελλάδας[45] Resmi olarak kayıtlı[46] Evet Hayır
Macaristan Magyar Kalózpárt [47] Evet
İzlanda Best Party Resmi olarak kayıtlı[48] [49] 6 municipal seats, mayor of Reykjavik
Pirate Party Iceland Resmi olarak kayıtlı[50] Evet[49] 3 parliament seats
Hindistan Pirate Party India Aktif, kayıt dışı Hayır Bilinmiyor
İrlanda Pirate Party Ireland / Páirtí Foghlaithe na hÉireann Aktif, kayıt dışı Şablon:Terminated[51] Hayır
İsrail Pirate Party Israel/מפלגת הפיראטים Resmi olarak kayıtlı[52][52] Evet Hayır
İtalya Partito Pirata Italiano Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Japonya 日本海賊党 Resmi olarak kayıtlı[53] Evet Hayır
Kazakistan Пиратская Партия Казахстана / Қазақстан Қарақшылар Партиясы Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Şablon:Ülke veri Republic of Kosovo Strong Party / Partia e Fortë Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Letonya Piratu Partija[54] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Lübnan Pirate Party Lebanon - حزب القراصنة لبنان Hayır Hayır
Litvanya Lietuvos Piratų Partija[55] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Lüksemburg Piratepartei Lëtzebuerg Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Malezya Malaysia Pirate Party [56] Bilinmiyor Bilinmiyor
Meksika Partido Pirata Mexicano Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Karadağ Piratska Partija Crne Gore Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Fas Pirate Party of Morocco Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Nepal Pirate Party Nepal Eligible to register after gathering 10,000 signatures before national election[57] Hayır Hayır
Hollanda Piratenpartij Nederland Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Yeni Zelanda Pirate Party of New Zealand Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Young Pirates New Zealand Aktif, kayıt dışı Hayır Bilinmiyor
Norveç Pirate Party of Norway Resmi olarak kayıtlı[58] Evet Hayır
Peru Partido Pirata de Perú [59] Bilinmiyor Bilinmiyor
Polonya Polska Partia Piratów Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Portekiz Partido Pirata Português Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Romanya Partidul Pirat România Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Rusya Пиратская партия России Evet Hayır
Sırbistan Piratski pokret Srbije[60] Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Piratska Partija Srbije[61] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Slovakya Slovenská pirátska strana[62] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Slovenya Piratska stranka Slovenije[63][64][65][66][67] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
İspanya Partido Pirata Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Katalonya Pirates de Catalunya Resmi olarak kayıtlı Evet[68] Two municipal councilors
Galiçya, İspanya Piratas de Galicia Resmi olarak kayıtlı[69] Applying for observer membership Hayır
Şablon:Ülke veri La Rioja (Spain) Piratas de La Rioja Resmi olarak kayıtlı Hayır
Madrid (özerk topluluk) Piratas de Madrid Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Extremadura Piratas de Extremadura Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
İsveç Piratpartiet Resmi olarak kayıtlı Two MEP
Young Pirates Sweden Resmi olarak kayıtlı Bilinmiyor
İsviçre Piratenpartei Schweiz / Parti Pirate Suisse / Partito Pirata Svizzera / Partida da Pirats Svizra Resmi olarak kayıtlı Evet One city council seat, one mayor[70]
Çin Cumhuriyeti Pirate Party of Taiwan [71] Bilinmiyor Bilinmiyor
Tunus Pirate Party of Tunisia[72] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Tunisian Pirate Party[73] Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Türkiye Korsan Parti Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Ukrayna Pirate Party Of Ukraine / Піратська Партія України[74] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Birleşik Krallık Pirate Party UK Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Amerika Birleşik Devletleri United States Pirate Party 8 Eyalette kayıtlı Hayır Hayır
Amerika'daki Korsan Partilerin ayrıntılı dağılımı[75]
Ad Yurtiçi Kayıt Durumu Enternasyonal Korsan Partilere Üyelik[2] Seçildi
Kaliforniya California Pirate Party Aktif, kayıt dışı[76] Hayır Hayır
Florida Florida Pirate Party[77] Resmi olarak kayıtlı[78] Hayır
Şablon:Ülke veri Georgia (U.S. state) Georgia Pirate Party[79] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Hawaii Pirate Party of Hawaii[80] Hayır Hayır
Michigan Michigan Pirate Party[81] Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Maryland Maryland Pirate Party [82] Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Massachusetts Massachusetts Pirate Party Resmi olarak kayıtlı[83] Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Minnesota Minnesota Pirate Party [84] Hayır Hayır
New York New York Pirate Party[85] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Oklahoma Oklahoma Pirate Party[86] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Oregon Oregon Pirate Party[87] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Washington Washington Pirate Party[88] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Uruguay Partido Pirata en Uruguay Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Venezuela Partido Pirata de Venezuela [89] Bilinmiyor Bilinmiyor
Pirates without Borders[90] Resmi olarak kayıtlı Bilinmiyor

References[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Piratenpartij presenteert verkiezingsprogramma" (Dutch). 3VOOR12 NL. 2010-05-20. http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43501086. Erişim tarihi: 2011-04-09. 
  2. ^ a b c "Members of the Pirate Parties International". http://wiki.pp-international.net/Members_of_the_PPI. Erişim tarihi: 2012-04-14. 
  3. ^ "Partido Pirata de Argentina" (Spanish). http://www.partidopirata.com.ar/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  4. ^ "Pirate Party Australia". http://pirateparty.org.au/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  5. ^ "Application for registration approved - Pirate Party Australia". http://aec.gov.au/Parties_and_Representatives/Party_Registration/Registration_Decisions/2013/4857.htm. Erişim tarihi: 2013-01-21. 
  6. ^ "Pirate Party ACT". http://www.actpirates.org.au/. Erişim tarihi: 2012-10-05. 
  7. ^ "Piratenpartei Österreich" (German). https://www.piratenpartei.at/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  8. ^ "Bundes- und Tiroler Piraten wieder vereint" (German). http://derstandard.at/1338558718497/Parteien-Bundes--und-Tiroler-Piraten-wieder-vereint. Erişim tarihi: 2012-06-06. 
  9. ^ "ÖVP won Innsbruck board, pirate council" (German). http://tirol.orf.at/news/stories/2529143/. Erişim tarihi: 2012-04-16. 
  10. ^ "Пиратское движение Беларуси" (Belarusian). http://pirates.by/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  11. ^ "Registered Political Parties and Parties Eligible for Registration". Ottawa: Elections Canada. 2010. http://elections.ca/content.aspx?section=pol&dir=par&document=index&lang=e#ppc. Erişim tarihi: 2010-11-10. 
  12. ^ "中国盗版党" (Chinese). Twitter. https://twitter.com/CNPirates. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  13. ^ "中国盗版党党报" (Chinese). Paper.li. https://paper.li/CNPirates. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  14. ^ "中国盗版党" (Chinese). Google+. https://plus.google.com/110449960602649873233/posts. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  15. ^ ""Pirates" Get Political". On the commons. 2009-07-07. http://onthecommons.org/content.php?id=2475. Erişim tarihi: 2010-05-28. 
  16. ^ "Piratska Stranka Hrvatske" (Croatian). http://www.pirati.hr/. 
  17. ^ "Registered Pirate party in Croatia" (Croatian). http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=21213%3Aregistrirana-piratska-stranka-u-hrvatskoj&catid=1%3Apolitika&Itemid=9. Erişim tarihi: 2012-04-20. 
  18. ^ "Councillors elected for the Pirates" (Czech). http://www.pirati.cz/zastupitele-zvoleni-za-piraty. Erişim tarihi: 2012-04-16. 
  19. ^ http://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/libor_michalek_nominovany_piraty_zvolen_se_75_hlasu
  20. ^ "Pirate party approved". Copenhagen Post. 2009-09-28. http://www.cphpost.dk/news/politics/90-politics/47036-pirate-party-approved.html. Erişim tarihi: 2010-02-09.  [ölü/kırık bağlantı]
  21. ^ "Piraadipartei" (Estonian). Estonian Pirate Party. http://piraadipartei.ee/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  22. ^ "Finland’s Pirate Party Enters Official Party Register". YLE Uutiset (YLE). 2009-08-19. http://www.yle.fi/uutiset/news/2009/08/finlands_pirate_party_enters_official_party_register_939249.html. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  23. ^ "Parti Pirate" (French). Pirate Party (France). http://partipirate.org/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  24. ^ "Piratenpartei Deutschland" (German). https://www.piratenpartei.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  25. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p "Mandate" (German). Piratenwiki. Piratenpartei Deutschland. 2012-03-25. http://wiki.piratenpartei.de/Mandate. Erişim tarihi: 2012-11-28. 
  26. ^ "Junge Piraten" (German). https://www.junge-piraten.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  27. ^ "Piratenpartei Baden-Württemberg" (German). http://www.piratenpartei-bw.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  28. ^ "Piratenpartei Bayern" (German). https://piratenpartei-bayern.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  29. ^ "Piratenpartei Berlin" (German). http://berlin.piratenpartei.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  30. ^ "Abgeordnetenhaus Mandatsverteilung" (German). Wahl zum Abgeordnetenhaus von Berlin 2011. Die Landeswahlleiterin für Berlin. 2011-09-18. http://www.wahlen-berlin.de/wahlen/BE2011/Ergebnis/mandateah/mandateah.asp?sel1=1052&sel2=0670. Erişim tarihi: 2012-03-31. 
  31. ^ "Piratenpartei Brandenburg" (German). https://www.piratenbrandenburg.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  32. ^ "Piratenpartei Bremen Bremerhaven" (German). https://bremen.piratenpartei.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  33. ^ "Piratenpartei Hamburg" (German). https://www.piratenpartei-hamburg.de/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  34. ^ "Piratenpartei Hessen" (German). https://www.piratenpartei-hessen.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  35. ^ a b "Piratenpartei Mecklenburg-Vorpommern" (German). https://www.piratenpartei-mv.de/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  36. ^ a b "Mandate" (German). Wikipedia. Wikimedia foundation. 2012-05-15. http://de.wikipedia.org/wiki/Piratenpartei_Deutschland#2012. Erişim tarihi: 2012-05-15. 
  37. ^ "Piratenpartei Niedersachsen" (German). http://www.piratenpartei-niedersachsen.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  38. ^ "Piratenpartei Saarland" (German). http://piratenpartei-saarland.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  39. ^ "Sitzverteilung" (German). Vorläufiges amtliches Endergebnis der Landtagswahl 2012. Die Landeswahlleiterin, Statistisches Amt Saarland. 2012-03-25. http://www.statistikextern.saarland.de/wahlen/wahlen/2012/internet_saar/LT_SL_12/landesergebnisse/grafik_sitze_10.html. Erişim tarihi: 2012-03-31. 
  40. ^ "Piratenpartei Sachsen" (German). https://www.piraten-sachsen.de/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  41. ^ "Piratenpartei Sachsen-Anhalt" (German). https://www.piraten-lsa.de/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  42. ^ "Piratenpartei Schleswig-Holstein" (German). http://www.piratenpartei-sh.de/. Erişim tarihi: 2012-05-06. 
  43. ^ "Landtagswahlen in Schleswig-Holstein" (German). election.de. 2012-05-06. http://www.election.de/cgi-bin/content.pl?url=/ltw_sh.html. Erişim tarihi: 2012-05-06. 
  44. ^ "Piratenpartei Thüringen" (German). https://www.piraten-thueringen.de/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  45. ^ "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece" (Greek). Pirate Party of Greece. https://www.pirateparty.gr/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  46. ^ "Piratenpartei Griechenland nun offiziell politische Partei" (German). Pirate Party Germany. 2012-02-10. https://www.piratenpartei.de/Pressemitteilung/piratenpartei-griechenland-nun-offiziell-politische-partei. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  47. ^ "Kalózpárt" (Hungarian). http://kalozpart.org/. 
  48. ^ http://www.rsk.is/fyrirtaekjaskra/leit/kennitala/6112091340
  49. ^ a b http://www.mbl.is/frettir/kosning/2013/04/22/piratar_komnir_i_althjodasamtokin/
  50. ^ http://www.rsk.is/fyrirtaekjaskra/leit/kennitala/4612120690
  51. ^ "PPI Court Of Arbitration Ruling 2012-4". http://wiki.pp-international.net/PPI_CoA/PPI_CoA_Ruling_2012-4. Erişim tarihi: 15 June 2012. 
  52. ^ a b "Haaretz.com Israel's Pirate Party registers for Knesset election". Haaretz. http://www.haaretz.com/news/national/israel-s-pirates-party-registers-for-knesset-elections-1.453662. Erişim tarihi: 2012-07-26. 
  53. ^ "Pirate Party Japan" (Japanese). http://www.piratepartyjapan.org. 
  54. ^ "Pirātu Partija" (Latvian). http://piratupartija.lv/en/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  55. ^ "Lietuvos Piratų Partija" (Lithuanian). http://piratupartija.lt. Erişim tarihi: 2013-01-16. 
  56. ^ "Facebook". Facebook. https://www.facebook.com/MalaysiaPirateParty. Erişim tarihi: 2010-08-08. 
  57. ^ "The Political Party Registration (for the purpose of Election) Rule, 2063(2007)" (PDF). Kathmandu: Election Commission Nepal. 2007. http://www.election.gov.np/EN/pdf/party_registration_rules_eng.pdf. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  58. ^ "Piratpartiet er Norges nye landsdekkende parti". http://piratpartiet.no/2013/04/piratpartiet-er-norges-nyeste-landsdekkende-parti/. Erişim tarihi: 2014-04-03. 
  59. ^ Active country sections on Pirate Party International forums as per 21 January 2007
  60. ^ "Piratski pokret Srbije" (Serbian). http://www.piratska.org/. 
  61. ^ "Piratska Partija Srbije" (Serbian). http://www.piratskapartija.com/. 
  62. ^ "Slovenská Pirátska Strana" (Slovak). Slovak Pirate Party. http://piratskastrana.sk/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  63. ^ ""Slovenski pirati" za svobodno medmrežje ["Slovenian pirates" for a free internet]" (Slovenian). Radiotelevizija Slovenija. 2009-05-14. http://www.rtvslo.si/slovenija/slovenski-pirati-za-svobodno-medmrezje/100121. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  64. ^ "[They've sailed into Slovenia too]". žurnal24. 14 May 2009. http://www.zurnal24.si/Pripluli-tudi-v-Slovenijo/novice/tehnologija/109628. [ölü/kırık bağlantı]
  65. ^ "[Pirates in Slovenia as well]". inDirekt. 14 May 2009. http://www.indirekt.si/novice/slovenija/pirati_tudi_v_sloveniji/130791. [ölü/kırık bağlantı]
  66. ^ "Piratska stranka Slovenije" (Slovenian). http://www.piratskastranka.net/. 
  67. ^ "Slovenia also gets a Pirate Party". MMC RTV Slovenije. 17 October 2012. http://www.rtvslo.si/slovenija/tudi-slovenija-dobila-piratsko-stranko/293836. Erişim tarihi: 17 October 2012. 
  68. ^ "PPI GA 2012". http://piratepad.ca/Minutes-PPIGA2014-sunday. Erişim tarihi: 2012-04-15. 
  69. ^ "Official registry (Piratas de Galicia)" (Spanish). https://servicio.mir.es/nfrontal/webpartido_politico/partido_politicoDatos.html?nmformacion=4724. 
  70. ^ "Wahlen 2012 Grosser Gemeinderat" (German). Stadt Winterthur. 2010-03-07. http://wahlen.winterthur.ch/wahlenlive.asp?Sprache=D&Gruppe=0&Thema=0&Rubrik=0&Seite=120. Erişim tarihi: 2012-04-07. "Piraten : Sitzanspruch: 1" 
  71. ^ "Taiwan Denies Use Of 'Pirate Party' Name Because People Might Think They're Actual Sea-Faring Pirates". Techdirt. http://www.techdirt.com/articles/20120626/12514719495/taiwan-denies-use-pirate-party-name-because-people-might-think-theyre-actual-sea-faring-pirates.shtml. Erişim tarihi: 2012-07-19. 
  72. ^ "Pirate Party of Tunisia". http://www.partipirate.tn/en. Erişim tarihi: 2012-04-15. 
  73. ^ "Parti Pirate Tunisie" (Arabic). http://www.partipirate-tunisie.org. Erişim tarihi: 2012-04-15. 
  74. ^ "Піратська Партія Україні" (Ukrainian). http://pp-ua.org/. 
  75. ^ "US State Parties". United States Pirate Party. http://pirate-party.us/states. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  76. ^ "California Pirate Party". California Pirate Party. http://www.calpirateparty.org/1/post/2012/05/capps-first-press-release.html. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  77. ^ "Florida Pirate Party". Florida Pirate Party. http://fl.pirate.is/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  78. ^ Moffitt, Ryan (2011-03-29). "PRESS RELEASE: Chairman on official recognition". Florida Pirate Party. http://fl.pirate.is/?p=48. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  79. ^ "Georgia Pirate Party". Georgia Pirate Party. http://www.piratepartyofgeorgia.org/. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  80. ^ "Pirate Party of Hawaii". Facebook. https://www.facebook.com/PiratePartyOfHawaii. Erişim tarihi: 2012-07-18. 
  81. ^ "Michigan Pirate Party". Michigan Pirate Party. http://michigan.pirate-party.us/. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  82. ^ "Maryland Pirate Party". Maryland Pirate Party. http://maryland.pirate-party.us/. Erişim tarihi: 2012-07-28. 
  83. ^ Spak, Kevin (2011-03-09). "Massachusetts' New Political Party: Pirates". Newser. http://www.newser.com/story/113741/massachusetts-new-political-party-pirates.html. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  84. ^ "Pirate Party of Minnesota". http://piratepartymn.tumblr.com/About. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  85. ^ "New York Pirate Party launched". Independent Political Report. 2010-05-25. http://www.independentpoliticalreport.com/2010/05/new-york-pirate-party-launched/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  86. ^ "Oregon Pirate Party". Oregon Pirate Party. https://www.facebook.com/PiratePartyOklahoma. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  87. ^ "Oregon Pirate Party". Oregon Pirate Party. http://or.pirate.is/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  88. ^ "Washington Pirate Party". Washington Pirate Party. http://washington.pirate-party.us/. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  89. ^ "PARTIDO PIRATA DE VENEZUELA" (Spanish). Facebook. https://www.facebook.com/groups/100928633394/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  90. ^ "Pirates without Borders Blog". Pirates without Borders. http://blog.pirates-without-borders.org/. Erişim tarihi: 2012-04-05.