Korpiklaani

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Korpiklaani
Grubun konser resmi
Genel bilgiler
Başladığı yerFinlandiya Lahti, Finlandiya
TarzlarFolk metal
Etkin yıllar2003 - günümüz
Müzik şirketiNuclear Blast
Napalm
İlişkili hareketlerShaman, Finntroll, Crystalic
Resmî sitewww.korpiklaani.com
ÜyelerJonne Järvelä
Kalle "Cane" Savijärvi
Jarkko Aaltonen
Juho Kauppinen
Matti "Matson" Johansson
Jaakko "Hittavainen" Lemmetty
Eski üyelerAli Määttä
Arto Tissari
Toni "Honka" Honkanen
Samu Ruotsalainen

Korpiklaani, bir Fin folk metal grubudur. Eski adı Shaman olan grubun isminin kelime anlamı Fince'de "Orman Oymağı" anlamına gelmektedir.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Korpiklaani, grubun adının değişmesiyle bir anlamda Shaman'ın küllerinden doğdu. Shaman'ın kabuk değiştirip Korpiklaani olmasının asıl amacı Shaman'la özdeşleşen Sami dilleri kullanımı, folk öğelerin fazlalığından biraz daha sıyrılıp müziği geliştirerek daha geniş kesimlere ulaşmaktı.

Jonne Järvelä bu stil değişikliği fikrini yine Finlandiya folk melodileri üzerine kurdu ve kabuğun değişimini tamamlamak ve hayalindeki grubu ortaya çıkarmak için yeni müzisyen arayışına başladı. Gruba ilk dahil olan Jaakko Lemmety, oldukça genç bir viyolonist oldu. Jonne Järvelä daha ilk görüşmede Jaakko Lemmety'i, Korpiklaani için aradığı adamlardan biri olduğunu gördü ve gruba dahil etti. Daha sonra gayet güzel bir baterist ve Jaakko Lemmety'nin eski bir arkadaşı olan Matti Johanson doğal olarak grup kadrosu içindeki yerini aldı. Matti Johansson eli boş gelmedi ve kendisiyle beraber baş gitarist Arto Tissari ve gitarist Toni Honkanen'i getirdi. Toni Honkanen de altta kalmadı ve eskilerden tanıdığı bir perküsyonist arkadaşı Ali Määttä'yı tuttu getirdi.

Korpiklaani'nin müziği oldukça Finlandiyalıydı aksine etraflarını çeviren bu Finlandiya ormanından ilham alıyor ve müziğini yaratıyordu. Bu ilham sonucu 2003 senesinde "Spirit of the Forest" Napalm Records etiketiyle piyasaya çıktı.

"Spirit of the Forest"in piyasaya çıkışının ardından Korpiklaani ikinci gitarist olarak Kalle Savijärvi'yi bünyesine dahil etti. Grup 2004 yazının sonuna doğru sıradaki albüm "Voice of Wilderness" üzerine çalışmaya başladı. Fantom Studio'da, Samu Oittinen rehberliğinde her şarkının üzerinde durarak bir bir kaydettiler.

"Voice of Wilderness"ın kayıtları tamamlandıktan sonra grup 24 Ocak 2005'i beklerken grubu bir şey dürttü. "Grupta bir de akordeon olsa ne güzel olur" diyerek 2004 sonbaharında Juho Kauppinen'i gruba dahil ettiler.

Ancak kadrodaki değişmeler bununla sınırlı kalmadı. Arto Tissari gruptan ayrıldı. Onun yerine 2005'te Jarkko Aaltonen geçti. Aynı şekilde Ali Määttä ve Toni Honkanen'de gruptan ayrıldılar. Sonra "Tales Along This Road" albümünü çıkardılar.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şimdiki üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Önceki üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ali Määttä – Perküsyon
  • Arto Tissari – Bas gitar
  • Toni Honkanen - Gitar
  • Juho Kauppinen – Akordeon

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

Shaman dönemi albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]