Korkusuz (film, 2003)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çizgi roman karakteri için Daredevil (karakter)'e bakınız.
Daredevil
Film afişi
YönetmenMark Steven Johnson
Avi Arad
Gary Foster
Arnon Milchan
YapımcıAvi Arad
Gary Foster
Arnon Milchan
SenaristÇizgi Roman:
Stan Lee
Bill Everett
Film yazarı:
Mark Steven Johnson
OyuncularBen Affleck
Jennifer Garner
Michael Clarke Duncan
Colin Farrell
MüzikGraeme Revell
Görüntü yönetmeniMark Steven Johnson
Dağıtıcı20th Century Fox
CinsiSinema filmi
TürüAksiyon,Macera
RenkRenkli
Yapım yılı2003
Çıkış tarih(ler)i16 Aralık 2003 (ABD), 14 Şubat 2003 (Türkiye)
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe75.000.000 $ (tahmini)
Hasılat179,179,718 $
Devam filmiElektra

Daredevil, Mark Steven Johnson tarafından yazılıp yönetilen 2003 yapımı film. Filmin konusunu Marvel Comics karakteri Daredevil oluşturur. Film aynı zamanda Elektra'nın da yer aldığı bir spin-off'dur.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Matt Murdock, küçükken gözlerine radyoaktif madde dökülmesi sonucu gözlerini kaybetmiştir ama karşılığında çeviklik, diğer duyularının inanılmaz kuvvetlenmesi ve radar gibi özellikler kazanmıştır. Matt'in babası Jack profesyonel bir boksördür.Bir gün boks maçı çıkışında öldürülür ve Matt babasız kalır. Büyüyüp başarılı bir avukat olur. Aynı zamanda geceleri suçluları adalete teslim eden bir kahraman olmuştur.

Bir gün bir kafede arkadaşı Foggy Nelson ile sohbet ederken içeri giren Elektra ile tanışır ve daha sonra sevgili olurlar. Ne yazık ki Elektra'nın babası Kingpin tarafından öldürülmek istenen birisidir. Elektra, Matt ile romantik zamanlar geçirdiği bir balodan babasının aniden ayrıldığını görünce onunla beraber gider. Bullseye (tam isabet) isimli katil, Elektra'nın babasını yardıma gelmiş olan Daredevil'ın silahıyla öldürür. Elektra babasını Daredevil'ın öldürdüğünü zanneder. Daha sonra Daredevil'ı bulup babasının intikamını almaya çalışır. Matt ona durumu anlatmayı denese de Elektra onu dinlemez ve ona karşı koymaya çalışan Daredevil'ı omzundan yaralar. Maskesini indirdiğinde, Daredevil'ın Matt olduğunu görünce gerçekleri anlar ve oraya gelen Bullseye'la savaşır. Bullseye Elektra'yı öldürür. Yaralı Matt kendisine yardım eden rahibin kilisesine gider. Bullseye ile orada savaşırlar. Bullseye'ı kilisenin tepesinden aşağı atarak yenen Matt daha sonra Kingpin'in Wilson Fisk olduğunu öğrenir ve onun binasına gider. Fisk ile yaptığı çarpışma sonucu onu da yener ve onu adalete teslim ederek babasının intikamını almış olur.

Öldürüldükten sonra tekrar hayata döndürülen Elektra'nın yaşadıkları da devam filmi olan Elektra'da anlatılmıştır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]