Konser salonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Milan'daki Teatro Dal Verme'nin içi

Konser salonu özellikle enstrümantal müzik için icra yeri olarak kullanılan kültürel alanların bulunduğu binadır. Çoğu konser salonu birkaç diğer konser salonuyla beraber aynı sahne sanatları merkezi içinde yer alır ve uygun olduğu yerde sanat merkezi ismiyle birlikte geçer.

Pek çok büyük şehrin özel ve kamuya ait konser salonları bulunur. Alternatif alanların az olduğu küçük şehirlerde konser salonları mezuniyet törenleri ve rock konserleri gibi diğer faaliyetler için de kullanılır

Bu liste konserler için kullanılan stadyum ve benzeri mekanları kapsamaz.

Bu liste, jeopolitik bölgelere, kıtalara ve ülkelere göre düzenlenmiştir.

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Cezayir-Somali[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Mısır Kahire Kahire Opera Evi Ana salon 1988 1,300 Kahire Senfoni Orkestrası

Güney Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Resident Organisations
Bloemfontein Free State Sahne Sanatları Merkezi Sand du Plessis Tiyatrosu 1985 964
University of the Free State Odeion Oditoryum 390
Cape Town Artscape Tiyatrosu Centre (önceki adıyla Nico Malan Tiyatrosu) Opera Evi 1971 1,487 Cape Filarmoni Orkestrası
Oditoryum 1971 540
Arena Tiyatrosu 1971 140
Baxter Tiyatrosu Centre Konser salonu 1977 638 UCT Senfoni Orkestrası
Cape Town Belediye Sarayı Belediye Sarayı 1905 1096 Cape Filarmoni Orkestrası
Hugo Lambrechts Müzik Merkezi Oditoryum 450
Durban Durban Belediye Sarayı Belediye Sarayı 1910 2000 KwaZulu-Natal Filarmoni Orkestrası
Hilton Memorial Salonu Konser salonu 2007 350
Johannesburg Joburg Tiyatrosu Complex (formerly Johannesburg Kent Tiyatrosu) The Mandela 1962 1,069 Johannesburg Festival Orkestrası
University of the Witwatersrand Eğitim Kampüsü Linder Oditoryum 1,060 Johannesburg Filarmoni Orkestrası
Port Elizabeth Feather Market Centre Merkez Salonu 1885 1187 Eastern Cape Filarmoni Orkestrası
Pretoria Brooklyn Tiyatrosu Oditoryum 2002 400
South African State Tiyatrosu Opera 1981 1,300
Drama 1981 640
University of Pretoria Aula 1958 1,012
Musaion 1960 500 University of Pretoria Senfoni Orkestrası
University of South Africa Dr Miriam Makeba Konser salonu 270
Enoch Sontonga Salonu (formerly Sunnyside Kampüs Salonu) 1909 410
ZK Matthews Great Salonu 1,000
Stellenbosch University of Stellenbosch Endler Salonu 1978 556 Stellenbosch Üniversitesi Senfoni Orkestrası
Fismer Salonu 1978 200

Sudan-Zimbabve[değiştir | kaynağı değiştir]

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

Çin[değiştir | kaynağı değiştir]

Province/ Belediyeity/ SAR Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Pekin Pekin Milli Sahne Sanatları Merkezi Müzik Salonu 2007 2,017 Çin Filarmoni Orkestrası, Çin Milli Senfoni Orkestrası
Guangdong Guangzhou Guangzhou Opera Evi Opera Salonu 2010 1804
Deneysel Tiyatrosu 2010 400 Guangzhou Chinese Geleneksel Orkestrası, Guangzhou Senfoni Orkestrası
Xinghai Konser salonu Senfoni Salonu 1998 1,518 ditto
Chamber Music Salonu 1998 461
Shenzhen Shenzhen Konser salonu Senfoni Salonu 2007 1680 Shenzhen Senfoni Orkestrası
Hong Kong Hong Kong Hong Kong Sahne Sanatları Akademisi Lirik Tiyatrosu 1984 1,181 Academy Senfoni Orkestrası; Çin Akademi Orkestrası; Diğer Akademi Orkestraları
Konser salonu 382 ditto
Hong Kong Sanat Merkezi Shouson Tiyatrosu 1977 439
Belediye Sarayı Konser salonu 1962 1,434
Sai Wan Ho Kent Merkezi Tiyatro 471
Sheung Wan Kent Merkezi Tiyatro 480
Kowloon Hong Kong Baptist University Academic Community Salonu 1978 1,346 Hong Kong Baptist Üniversitesi Senfoni Orkestrası
City University of Hong Kong Wei Hing Tiyatrosu 1984 374 Chinese Orkestrası, City University of Hong Kong; City University Filarmoni Orkestrası
Hong Kong Cultural Centre Konser salonu 1989 2,019 Hong Kong Filarmoni Orkestrası
Hong Kong Polytechnic University Jockey Club Oditoryumu 2000 1,025-1,084 HKPU Students' Union Orkestrası; HKPU Students' Union Chinese Orkestrası
Ngau Chi Wan Kent Merkezi Tiyatro 1987 354
New Territories Hong Kong Çin Üniversitesi Sir Run Run Shaw Salonu 1981 1,438 Chung Chi College Orkestrası
North District Town Salonu Oditoryum 484 Hong Kong North Filarmoni Orkestrası
Shatin Town Salonu Oditoryum 1987 1,372
Taipo Civic Centre Oditoryum 1985 756
Tuen Mun Town Salonu Oditoryum 1987 1,372
Tsuen Wan Town Salonu Oditoryum 1987 1,372
Macau Macau Macau Kültür Merkezi Büyük Oditoryum 1999 1,076 Macao Orkestrası
Shanghai Shanghai Shanghai Büyük Tiyatro Senfoni Salonu 1998 1,800 Shanghai Geleneksel Chinese Orkestrası, Shanghai Senfoni Orkestrası
Shanghai Konser salonu Music Salonu 1930 1,122 ditto
Tianjin Tianjin Tianjin Konser salonu Konser salonu 1922 (2009 restorasyonu) 650

Hindistan–İsrail[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
India Mumbai Milli Sahne Sanatları Merkezi Jamshed Bhabha Tiyatrosu 1999 1,109 Hindistan Senfoni Orkestrası
Tata Tiyatrosu 1980 1,010
Indonesia Jakarta Jakarta Senfoni Salonu Konser ve Senfoni Salonu 2009 1,200 Jakarta Senfoni Orkestrası
Jakarta Oratoryo Topluluğu
Balai Sarbini Ana salon 2004 1,300
Usmar Ismail Salonu Birleşik Sinema/ Konser salonu 1997 430
Sentul International Convention Center Ana salon 2005 12,000 PT Sentul City Tbk
Taman Ismail Marzuki Sergi Salonu 1968 1,2400
Israel Tel Aviv Frederic R. Mann Oditoryum 1957 2,760 İsrail Filarmoni Orkestrası
Tel Aviv Sahne Sanatları Merkezi 1994 1,656 The Israeli Opera

Japonya[değiştir | kaynağı değiştir]

Blge Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Aichi Nagoya Aichi Prefectural Art Tiyatrosu in Aichi Sanat Merkezi Konser salonu 1993 1,800 Nagoya Filarmoni Orkestrası
Chukyo University Center for Kültür & Arts Aurora Salonu 1972 2,291  
Chiba Matsudo Mori no Salonu 21 Ana salon 1993 1,955  
Fukui Fukui Harmony Salonu Fukui Ana salon 1997 1,456  
Fukuoka Kitakyushu Kitakyushu Gösteri Sanatları Merkezi Ana salon 2003 1,269  
Fukuoka Acros Fukuoka Senfoni Salonu Senfoni Salonu 1995 1,867 Kyushu Senfoni
Gifu Gifu Gifu Civic Oditoryum Ana salon 1967 1,501  
Nagaragawa Convention Center Ana salon 1995 1,689  
Hokkaido Sapporo Sapporo Konser salonu Kitara Ana salon 1997 2,020 Sapporo Senfoni Orkestrası
Sapporo Education and Kültür Salonu Ana salon 1977 1,100  
Hiroshima Hiroshima Hiroşima Uluslararası Konferans Merkezi Phoenix Salonu 1955 2,003  
Fukuyama Fukuyama Sanat ve Kültür Salonu Ana salon 1994 1,504  
Higashihiroshima Hiroshima Univ. Satake Memorial Salonu Ana salon 1999 1,000  
Mihara Mihara Sahne Sanatları Merkezi Ana salon 2007 1,209  
Hyogo Amagasaki Amagasaki Kültür Merkezi Eski Salon 1975 2,030  
Kobe Kobe Kültür Salonu Ana salon 1973 2,043 Kobe Filarmonik
Kobe Uluslararası Evi Kokusai Salonu 1956 2,112  
Nishinomiya Hyogo Sahne Sanatları Merkezi KOBELCO Salonu 2005 2,001 Hyogo Sahne Sanatları Merkezi Orkestrası
Himeji Himeji Kültür Merkezi Ana salon 1972 1,657  
Ibaraki Tsukuba Nova Salonu Ana salon 1983 1,000  
Ishikawa Kanazawa Ishikawa Ongakudo Konser salonu 2001 1,560 Orkestrası Ensemble Kanazawa
Kagawa Takamatsu Sunport Salonu Takamatsu Ana salon 2004 1,500  
Kagawa-kenmin Salonu Ana salon 1988 2,001  
Kanagawa Kawasaki Muza Kawasaki Senfoni Salonu Senfoni Salonu 2004 1,997 Tokyo Senfoni Orkestrası
Yokohama Yokohama Minato Mirai Salonu Ana salon 1998 2,020  
Kanagawa Kenritsu Ongakudo Ana salon 1954 1,054  
Kumamoto Kumamoto Kumamoto Bölge Tiyatrosu Ana salon 1983 1,813  
Kyoto Kyoto Kyoto Uluslararası Konferans Merkezi Ana salon 1966 1,840  
Kyoto Kaikan Birinci Salonu 1960 2,005  
Kyoto Konser salonu Ana salon 1995 1,839 Kyoto Senfoni Orkestrası
Miyazaki Miyazaki Medikit Sanat Merkezi Isaac Stern Salonu 1993 1,818  
Nagano Matsumoto Matsumoto Sahne Sanatları Merkezi Ana salon 2004 1,800  
Niigata Niigata Ryutopia Ana salon 1998 1,890  
Okayama Okayama Okayama Senfoni Salonu Ana salon 1991 2,001 Okayama Filarmoni Orkestrası
Kurashiki Kurashiki City Oditoryum Ana salon 1972 1,996  
Osaka Osaka Festival Salonu, Osaka Senfoni Salonu 1958 2,709 Osaka Filarmoni Orkestrası
The Senfoni Salonu Senfoni Salonu 1982 1,704 Kansai Filarmonik,
Osaka Symphoniker,
Century Orkestrası Osaka
Suita May Tiyatrosu Ana salon 1985 1,397  
Yao Prism Salonu Ana salon 1988 1,440  
Saitama Tokorozawa Tokorozawa Muse Ark Salonu 1993 2,002  
Shiga Otsu Biwako Salonu Sahne Sanatları Merkezi, Shiga Ana salon 1998 1,848  
Shimane Masuda Büyük Toit Ana salon 2005 1,500  
Shizuoka Fuji Rosé Tiyatrosu Ana salon 1993 1,632  
Hamamatsu Act City Hamamatsu Ana salon 1994 2,336  
Tochigi Otawara Nasunogahara Harmony Salonu Ana salon 1994 1,275  
Utsunomiya Tochigi Prefectural Kültür Merkezi Ana salon 1991 1,604  
Tokyo Fuchu Fuchu-no-mori Art Tiyatrosu Dream Salonu 1991 2,027  
Katsushika Katsushika Senfoni Hills Mozart Salonu 1992 1,318  
Kita Hokutopia Sakura Salonu 1990 1,300  
Minato Suntory Salonu Ana salon 1986 2,006  
Nakano Nakano Sun Plaza Ana salon 1973 2,222  
Shibuya Bunkamura Orchard Salonu 1986 2,006 Tokyo Filarmoni Orkestrası
Shibuya Public Salonu Ana salon 1964 1,235  
Shinjuku Tokyo Opera City Konser salonu 1997 1,632  
Sumida Sumida Triphony Salonu Ana salon 1997 1,801 New Japan Filarmonik
Taito Tokyo Bunka Kaikan Ana salon 1961 2,303 Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası
Toshima Tokyo Metropolitan Art Space Konser salonu 1990 1,999  
Tottori Kurayoshi Kurayoshi Mirai-chushin Ana salon 2000 1,503  
Toyama Uozu Mirage Salonu Ana salon 1994 1,186  
Toyama Aubade Salonu Ana salon 1993 2,066  
Yamaguchi Iwakuni Symphonia Iwakuni Ana salon 1996 1,205  
Ube Watanabe Memorial Salonu Ana salon 1937 1,353  

Lübnan-Filipinler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Lebanon Beirut Conservatoire Libanais Lübnan Milli Senfoni Orkestrası
Malaysia Kuala Lumpur Dewan Filharmonik Petronas /(Petronas Filarmonik Salonu) Petronas Konser salonu 1998 864 Malaysian Filarmoni Orkestrası, Malezya Filarmonik Gençlik Orkestrası
Istana Budaya (Kültür Sarayı) Panggung Sari Salonu 1999 1,412 Istamuzika/Program Pemuzik Malaysia/Malezya Senfoni Orkestrası /Malezya Milli Gençlik Senfoni Orkestrası
The Kuala Lumpur Sahne Sanatları Merkezi - KLPac (Pentas Seni KL) Pentas 1 2006 2,000 KLPac Sinfonietta
Panggung Bandaraya DBKL Panggung Bandaraya 1896 350
Philippines Manila Kültür Merkezi of the Philippines Main Tiyatrosu
Tanghalang Nicanor Abelardo
1969 1,821 Philippine Filarmoni Orkestrası, UST Senfoni Orkestrası, Philippine Madrigal Singers, Filipin Balesi, Tanghalang Pilipino
Little Tiyatrosu
Tanghalang Aurelio V. Tolentino
1969 421
Studio Tiyatrosu
Tanghalang Husent Batute
1969 250
Folk Arts Tiyatrosu Tanghalang Francisco Balagtas 1969 8,458  
Philam Life Oditoryum 1970 820 Manila Filarmoni Orkestrası

Singapur-Suriye[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Downtown Core Marina Bay Sands The Sands Tiyatrosu 2010 1,680 The Lion King
The Büyük Tiyatro 2010 2,155
Esplanade - Tiyatrosus on the Bay Esplanade Konser salonu 2002 1,811 Singapore Senfoni Orkestrası
Esplanade Tiyatrosu 2002 1,942
Singapore Conference Salonu SCO Konser salonu 1965 918 Singapore Chinese Orkestrası
The Arts Evi at the Old Parliament The Chamber 2004 (Refurbished) 200
Victoria Tiyatrosu and Konser salonu Victoria Konser salonu 1905 883 Singapore Senfoni Orkestrası
Victoria Tiyatrosu 1905 904
Hougang Paya Lebar Methodist Girls' School (Secondary) Konser salonu Konser salonu 2010 711
Museum School of the Arts, Singapore Konser salonu 2011 708
Drama Tiyatrosu 2011 423
Novena Anglo-Chinese School (Barker Road) Mrs Lee Choon Guan Konser salonu 2003 830
Queenstown National University of Singapore Yong Siew Toh Conservatory of Music Konser salonu 2006 600 The Conservatory Orkestrası
University Cultural Centre Konser salonu 2000 1,700 NUS Senfoni Orkestrası
Anglo-Chinese Junior College Mrs Lee Choon Guan Tiyatrosu 2008 454
Rochor Nanyang Academy of Fine Arts Lee Foundation Tiyatrosu 2004 380
Southern Islands Resorts World Sentosa Festive Büyük Tiyatro 2010 1,600 Voyage de la Vie
Suriye Damascus Damascus Opera Evi 2004 1331

Güney Kore[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Anyang Anyang Sanat Merkezi Gwan-Ak Salonu 1989 1,127 Anyang Filarmoni Orkestrası
Busan Busan Kültür Merkezi Büyük Tiyatro 1989 1,403
Tiyatro 1989 774
Kore Geleneksel Sahne Sanatları Merkezi in Busan Yeon Ak Dang(Büyük Tiyatro) 2008 698
Ye Ji Dang(Küçük Tiyatro) 2008 276
Kyung Sung University Konser salonu Konser salonu 1955
Changwon 3.15 Sanat Merkezi Büyük Tiyatro 2008 1,182
Küçük Tiyatro 2008 485
Daegu Daegu Cultural and Sanat Merkezi Palgong Salonu 1991 1,013 Daegu Belediye Senfoni Orkestrası, Filarmonik Korosu, Dans Company, Tiyatro, ve Gençlik Korosu
Bisul Salonu 1991 320
Daegu Opera Evi Ana salon 2003 1,490 Daegu Belediye Opera Company
Keimyung Sanat Merkezi Ana salon 2008 1,728 The Phantom of Opera
Daejeon Daejeon Kültür&Sanat Merkezi [1] Art Salonu 2003 1,546 Daejeon Belediye Filarmonik Korosu, Daejeon Belediye Youth Filarmonik Korosu, Daejeon Belediye Senfoni Orkestrası, Daejeon Belediye Dans Company
Ensemble Salonu 2003 647
Amfitiyatro 2003 1,000
Hannam University Sungji Gwan(Salonu) Sungji Salonu 1986 1,549
Woosong Sanat Merkezi [2] Ana salon 1992 1,214
Jeongsimhwa International Kültür Merkezi Jeongsimhwa Salonu 2000 1,817
Goyang Goyang Eoulim Nuri Ana Oditoryum 2004
Gunpo Gumpo Kültür&Sanat Merkezi MainSalonu 1998 1,129 Prime Filarmoni Orkestrası, Sejong Milli Geleneksel Orkestrası
Gwangju Gwangju Kültür&Sanat Merkezi Ana Tiyatro 1993 1,732
U Square Kültür Center Kumho Art Salonu 2009 316
Dongsan Art Salonu 2009 234
Gyeongsan Chunma Sanat Merkezi Büyük Salon 2008 1,889
Chamber Salonu 2008 510
Hanam Hanam Sanat Merkezi Gumdam Salonu 2006 911
Arang Salonu 2006 367
Incheon Incheon Kültür&Sanat Merkezi [3] Ana salon 1994 1,332 Incheon Belediye Senfoni Orkestrası, Incheon Belediye Filarmonik Korosu, Incheon Belediye Dans Company, Incheon Belediye Tiyatrosu
Bupyeong Sanat Merkezi Haenuri 2010 893 Shipnyeonwho Dans Company, Gubo Dans Company
Pohang Pohang Sanat Merkezi [4] Ana salon 1995 982 Pohang Belediye Senfoni Orkestrası, Pohang Belediye Filarmonik Korosu, Pohang Belediye Tiyatrosu
Jinju Gyeongsangnamdo Kültür&Sanat Merkezi [5] Ana salon 1988 1,564 Jinju Belediye Symphonic Orkestrası, Jinju Belediye Filarmonik Korosu, Jinju Belediye Geleneksel Orkestrası, Jinju Belediye Boys&Girls Choir
Cheonan Chungcheongnamdo Students Educational&Kültür Merkezi [6] Büyük Salon 1997 1,510
Seongnam Seongnam Sanat Merkezi Opera Evi 2005 1,804 Seongnam Belediye Korean Geleneksel Orkestrası, Seongnam Belediye Senfoni Orkestrası, Seongnam Belediye Filarmonik Korosu
Konser salonu 2005 996
Seoul Arco Arts Tiyatrosu Büyük Salon 1981 608
Changdeok Palace Changdeokgung Küçük Tiyatrosu 150
Daehakro Art Tiyatrosu Büyük Tiyatro 2005 504
Doosan Sanat Merkezi Yongang Salonu 1993 620
Chung Mu Art Salonu Büyük Tiyatro 2005 1,231
Gwangjin Naru Sanat Merkezi Büyük Salon 2005 689
Sejong Sahne Sanatları Merkezi The Ana Oditoryum 1978 3,048 Seoul Filarmonik, Seoul National Filarmonik
Seoul Sanat Merkezi Konser salonu [7] 1988 2,523 Seoul Senfoni Orkestrası
Kore Milli Tiyatrosu Haeorum Tiyatrosu (sunrising) 1950 1,563
Dalorum Tiyatrosu (moonrising) 1950 427
Seoul Kyoyuk Munhwa Hoekwan Büyük Tiyatro 1991 998
Sogang University Mary Salonu Mary Salonu 1970 455
Hanjeon (KEPCO) Sanat Merkezi Büyük Tiyatro 2001 1,015 Musical Spamalot
Konkuk University Saecheonnyeon Gwan Saecheonnyeon Gwan 2000 805
National Museum of Korea "Yong" Tiyatrosu [8] 2005 862
KBS Salonu [9] KBS Salonu 1991 1,700 KBS Senfoni Orkestrası, KBS Geleneksel Music Orkestrası
LG Sanat Merkezi [10] 2000 1,103
Mapo Sanat Merkezi [11] 2002 782
Universal Sanat Merkezi Büyük Tiyatro 1981 1,082 Universal Ballet Company, Little Angels Art Company
Suncheon Suncheon Kültür&Sanat Merkezi MainSalonu 1993 950 Suncheon Belediye Filarmonik Korosu, Senfoni Orkestrası
Ulsan Hyundai Sanat Merkezi Sanat Merkezi 1998 962
Ulsan Kültür&Sanat Merkezi Büyük Salon 1995 1,570 Ulsan Belediye Filarmonik Korosu, Senfoni Orkestrası, Dans Company, Youth Senfoni Orkestrası&Choir

Tayvan[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Changhua Yuanling Gösteri Salonu Gösteri Salonu 1,080
Tiyatro 300
Chiayi Chiayi Kültür Merkezi Konser salonu 1997 1,030 Chiayi Wind Orkestrası
Zhongzhen Park Müzik Sahnesi About 600
Sahne Sanat Merkezi Gösteri Salonu 972
Hsinchu Hsinchu City Kültür Merkezi Konser salonu Yaklaşık 1500 Hsinchu Filarmoni Orkestrası, Hsinchu Chinese Orkestrası, Hsinchu Youth Chinese Orkestrası
Uluslararası Konferans Merkezi
Hsinchu County Kültür Merkezi Gösteri Salonu Hsinchu County Çin Orkestrası
National Chiao Tung University Resital Salonu About 300 NCTU Chamber
Hsinchu Senior High School Müzik binası Konser salonu About 500 HCHS Orkestrası
Hualian Hualian Kültür Merkezi Gösteri Salonu 799
Hakka Folk Sanat Merkezi Gösteri Salonu 425
Ilan National Center for Geleneksel Arts Tiyatrosu 1995 414
Müzikal Sanatlar Merkezi 1995
Ilan Kültür Merkezi Gösteri Salonu 1990 496 Lanyang Konser Topluluğu
JiaoHsi Tiyatrosu 1990 300
Ilan Senior High School Gösteri Salonu
Kaohsiung Fungyi Gösteri Salonu
Kaohsiung Müzik Merkezi Kaohsiung Şehri Çin Orkestrası, Kaohsiung Şehri Çin Orkestrası
Kinmen Kinmen Gösteri Salonu Gösteri Salonu 885
Miaoli Zhongzhen Salonu 780
Nantou Nantou Kültür Merkezi Gösteri Salonu 1982 842
Penghu Penghu Konser salonu Penghu Chorus, Penghu Geleneksel Gençlik Orkestrası
Taichung Metropolitan Opera Evi (İnşaat halinde) Ana salon est. 2013 2011
Taiwan Senfoni Salonu (Woofung Konser salonu) Ana salon National Taiwan Senfoni Orkestrası
Taichung Seaport Area Sanat Merkezi Gösteri Salonu 546
Zhongshan Salonu National Taiwan Senfoni Orkestrası
Tainan Tainan City Kültür Merkezi Gösteri Salonu 2010 Tainan Senfoni Orkestrası, Tainan Geleneksel Orkestrası
Tainan County Kültür Merkezi Konser salonu 1009
Taipei National Chiang Kai-Shek Kültür Merkezi official site National Konser salonu 1988 2,074 National Senfoni Orkestrası (Taiwan), Taipei Filarmoni Orkestrası, National Chinese Orkestrası, National Deneysel Chorus
Milli Tiyatro 1988
Milli Resital Salonu 1988
Deneysel Tiyatrosu 1988
Taipei Sahne Sanatları Merkezi (under construction) official site Taipei Konser salonu est. 2013 1,800 New home for the Taipei Senfoni Orkestrası & Taipei Çin Orkestrası.
Taipei Tiyatrosu est. 2013 700
Taipei Deneysel Tiyatrosu est. 2013 1,000
Super Salonu est. 2013 3,500
Zhongshan Salonu official site Zhongzheng Salonu 1928 1,122 Taipei Senfoni Orkestrası, Taipei Chinese Orkestrası
Guangfu Salonu 1928
Novel Salonu official site Ana salon 1997 935 Novel Dans Series, Novel Drama Series
Taipei Kültür Merkezi The Metropolitan Salonu 1983 1,002
Taipei County Kültür Merkezi Gösteri Salonu 750 Taipei Metropolitan Senfoni Orkestrası
National Taiwan Normal University College of Music Konser salonu NTNU Senfoni Orkestrası, NTNU Müzik Bölümü Korosu
Taipei National University of the Arts Sahne Sanat Merkezi Konser salonu 512 Taipei University of the Arts Orkestrası
Dans Tiyatrosu 344
Deneysel Tiyatrosu 270
Christian Church of the Assembly of God Bach Salonu
Taoyuan Taoyuan Kültür Merkezi Gösteri Salonu
Chungli Sanat Merkezi Konser salonu
Yunlin Yunlin Konser salonu 1987 938

Tayland-Umman[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Bangkok Bangkok Tiyatrosu @ Metropolis 3rd Tiyatrosu 2000 584 DASS
Chulalongkorn Conference Salonu Ana salon 1967 CU Band
Joe Louis Tiyatrosu Ana Tiyatro 2006 500 Joe Louis Music and Puppet
Kasetsart Conference Salonu Ana salon 1966 KU Band
Muangthai Rachadalai Tiyatrosu [12] Ana Tiyatro 2006 1,450 Regular Musical Tiyatrosu
Music Oditoryum of College of Music, Mahidol University Mahidol University College of Music (MACM Salonu) [13] Ana salon 2005 353 Thailand Filarmoni Orkestrası (TPO)[14]
National Tiyatrosu Ana salon 1965 1,300 Royal Thai Classical Music and Dance
Patravadi Tiyatrosu [15] Ana Tiyatro 1992 500 Patravadi
Sala Chalermkrung Royal Tiyatrosu Ana salon 1933 2,000 Royal Khon Dance
Siam Niramit Tiyatrosu [16] Ana Tiyatro 2006 2,000 Siam Niramit Show ( Thai stage show about Thai tradition )
Siam Pavali Tiyatrosu Royal Büyük Tiyatro 2005 1,200
Thailand Cultural Centre Ana salon 1987 2,000 Bangkok Senfoni Orkestrası [17], Bangkok Opera, Siam Filarmoni Orkestrası, Orpheus Choir of Bangkok
Thammasat University Oditoryumu Ana salon 1954 2,500 Thammasat University Senfoni Orkestrası
Sriburapa Salonu 1954 500 Thammasat University Senfoni Orkestrası
Chiang Mai Kad Suan Kaew Tiyatrosu Ana salon 1994 1,550 Chiang Mai Youth Filarmonik Band
Umman Muscat Muscat Kraliyet Opera Evi Royal Oman Senfoni Orkestrası

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Avusturya[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı+StandingRoom Kullanan topluluklar
Bregenz Festspielhaus Großer Saal 1979 1,656 Symphonieorchester Vorarlberg, Bregenz Festival, Vienna Senfoni (since 1946) the 'Orkestrası in residence' of the Bregenz Festival
Eisenstadt Schloss Esterházy Haydnsaal 1672 665 Haydn Orkestrası, Haydn Festival
Erl Festspielhaus Erl 1959 1,500 Tiroler Festspiele Erl, Passionsspiele Erl
Grafenegg Schloss Grafenegg Oditoryum 2008 1,372 Tonkünstler Orkestrası, Grafenegg Müzik Festivali
Graz Grazer Congress Stefaniensaal (Stephaniensaal) 1885 1,050 Musikverein für Steiermark, Styriarte
Grazer Oper Zuschauerraum 1899 1,186+200 Graz Filarmoni Orkestrası, Chor der Oper Graz, Tanzkompanie
Helmut-List-Salonue 2002 2,000 steirischer herbst, styriarte
KUG MUMUTH 2008 450 KUG, steirischer herbst, styriarte
Kulturzentrum Minoriten Minoritensaal 1732 500 styriarte
Schloss Eggenberg Planetensaal 1685 389 styriarte
Innsbruck Congress Innsbruck Dogana 1973 1,130 Meisterkonzerte Innsbruck
Saal Tirol 1973 1,500 Meisterkonzerte Innsbruck
Hofburg Innsbruck Riesensaal 1765 400 Innsbruck Festival of Early Music
LandesTiyatrosu (1846) Großes Haus 1967 800 Tiroler Symphonieorchester
Schloss Ambras Spanischer Saal 1572 380 Ambras Castle Concerts, Innsbruck Festival of Early Music
Klagenfurt Konzerthaus (1900) Großer Saal 1952 647 Landeskonservatorium
StadtTiyatrosu Zuschauerraum 1910 793+40+2 Wheelchairs Kärntner Sinfonieorchester
Linz Brucknerhaus Großer Saal 1974 1,420 Bruckner Orkestrası, Brucknerfest, Ars electronica
MusikTiyatrosu (in Bau) Oditoryum 2013 970+230 Bruckner Orkestrası
Ossiach CMA Stift Ossiach Alban Berg Konser salonu 2009 480 The Carinthian Summer Müzik Festivali
Raiding Liszt Centre Liszt Konser salonu 2006 570 Liszt Festival Raiding
Salzburg Großes Festpielhaus 1960 2,179 Salzburg Festival, Pfingstfestspiele, Osterfestspiele, Vienna Filarmonik, Berlin Philharmoniker
Kleines Festspielhaus (1925) Haus für Mozart 2006 1,495 Salzburg Festival, Mozartwoche
LandesTiyatrosu Großes Haus 1893 697 Salzburg Festival, Mozarteum Orkestrası
Mozarteum Großer Saal 1914 807 Salzburg Festival, Mozartwoche
Schwarzenberg Angelika-Kauffmann-Saal 2001 590 Schubertiade
Sankt Pölten Festspielhaus Großer Saal 1997 1,079+70+4 Wheelchairs Tonkünstler Orkestrası
Vienna Konzerthaus Großer Saal 1913 1,840 Wiener Konzerthausgesellschaft, Vienna Senfoni Orkestrası, Vienna Radio Senfoni Orkestrası
Mozartsaal 1913 704 Wiener Konzerthausgesellschaft
Musikverein Großer Musikvereinssaal 1870 1,744+300 Gesellschaft der Musikfreunde, Vienna Filarmoni Orkestrası, Vienna Senfoni Orkestrası, Tonkünstler Orkestrası, Vienna Radio Senfoni Orkestrası
Brahmssaal 1870 600 Gesellschaft der Musikfreunde
RaimundTiyatrosu Zuschauerraum 1893 1,180+40 VBW Orkestrası
Ronacher (1888) Zuschauerraum 2008 1,054+40 VBW Orkestrası
Staatsoper (1869) Zuschauerraum 1955 1,713+567+22 Wheelchairs Staatsopern Orchester, Staatsopern Chor, Staatsballett Wien
Tiyatrosu an der Wien Zuschauerraum 1801 1,129+50 Vienna Radio Senfoni Orkestrası, Vienna Senfoni, Concentus Musicus, Arnold Schoenberg Chor
Volksoper Zuschauerraum 1898 1,337 Volksopern Orchester, Volksopern Chor, Staatsballett Wien
Villach Congress Center (1971) Josef-Resch-Saal 1999 1,060 The Carinthian Summer Müzik Festivali
Gottfried-von-Einem-Saal 1999 530 The Carinthian Summer Müzik Festivali
Waidhofen an der Ybbs Rothschildschloss Waidhofen (1890) Kristallsaal 2007 299 Klangraum Waidhofen Müzik Festivali

Azerbaycan[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Baku Azerbaijan State Academic Opera and Ballet Tiyatrosu 1911 1,800
Azerbaijan State Filarmonik Salonu 1912 1,710 Azerbaijan State Filarmonik Society

Belçika[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Antwerp De Singel Blauwe zaal 1980 950
Koningin Elisabethzaal 2,000
Bruges Concertgebouw Brugge 2002 1,300
Brussels Conservatoire Royal de Musique / Koninklijk Muziekconservatorium Büyüke Salle Grote zaal van het Koninklijk Conservatorium van Brussel
Palais des Beaux Arts/Paleis voor Schone Kunsten Salle Henri Le Boeuf / Henri Le Boeufzaal 1929 2,150 National Orkestrası of Belgium
Ancienne Belgique 2,000
Liège Salle Philharmonique de Liège 1887 1,162 Orchestre Philharmonique de Liège
La Zone 1991 220

-

Bulgaristan-Çek Cumhuriyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Bulgaristan Sofya Bulgaristan Salonu Büyük Salon 1937 1,200 Sofia Filarmoni Orkestrası
Oda Salonu 1937 Sofia Filarmoni Orkestrası
National Palace of Kültür Salonu 1 NPC 4,000
Croatia Zagreb Vatroslav Lisinski Konser salonu Büyük Salon 1973 1,847 Zagreb Filarmoni Orkestrası
Küçük Salonu 1973 304
Çek Cumhuriyeti Prag Rudolfinum Dvořák Salonu 1881 1,100 Çek Filarmoni Orkestrası
Belediye Evi Smetana Salonu 1912 1,067
Prag Devlet Operası 1888 1,058

Danimarka[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Aalborg House of Music Ana salon 2012 1,200 Aalborg Senfoni Orkestrası
Aarhus Musikhuset Aarhus Symphonic Salonu 2007 1,200 Aarhus Senfoni Orkestrası
Copenhagen Copenhagen Konser salonu Ana Oditoryum 2009 1,800 Danish National Senfoni Orkestrası
Royal Danish Tiyatrosu Old Stage 1874 1,600 Royal Danish Orkestrası
Tivoli Konser salonu Ana salon 1956 1,692 Tivoli Senfoni Orkestrası
Royal Danish Academy of Music Konser salonu Ana salon 1945 1,074 Copenhagen Filarmoni Orkestrası
Odd Fellows Mansion The Konser salonu 1755 210
Black Diamond Queen's Salonu 1999 600 Diamond Ensemble
Ny Carlsberg Glyptotek The Oditoryum 1906 300
Esbjerg Esbjerg Konser salonu Ana salon 1997 1,121 West Jutland Senfoni Orkestrası
Humlebæk Louisiana Museum of Modern Art The Louisiana Konser salonu 1976 265
Odense Odense Konser salonu Carl Nielsen Salonu 1982 1,320 Odense Senfoni Orkestrası
Sønderborg Alsion Konser salonu Ana salon 2007 900 South Jutland Senfoni Orkestrası

Estonya-Gürcistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Estonya Jõhvi Jõhvi Konser salonu Suur saal (Büyük Salon) 2005 826
Pärnu Pärnu Konser salonu Suur saal (Büyük Salon) 2002 856
Tallinn Estonya Tiyatrosu Estonya Konser salonu 1913 889 Estonya Milli Senfoni Orkestrası
Nokia Konser salonu Suur saal (Large Salonu) 2009 1,830
Tartu Vanemuise Konser salonu 1970 881
Finlandiya Espoo Espoo kültür merkezi Tapiola Salonu 1989 733  
Sello Salonu 2003 400  
Helsinki Finlandia Salonu Konser salonu 1971 1,700  
Helsinki Conservatory of Music Konser salonu 1999 520  
Helsinki Müzik Merkezi 2011 1,700 Fin Radyosu Senfoni Orkestrası, Helsinki Filarmoni Orkestrası, Sibelius Academy
Kulttuuritalo Aalto Salonu 1958 1,388  
Sibelius Academy Konser salonu 1930 690  
Vuosali Salonu 2001 320  
Joensuu Carelia Salonu 1985 605  
Kotka Kotka Konser salonu 1907 463 Kymi Sinfonietta
Kuhmo Kuhmo Sanat Merkezi Lentua Salonu 1993 668  
Kuusamo Kuusamo Salonu Oulanka Salonu 1996 532  
Lahti Sibelius Salonu 2000 1,250 Lahti Senfoni Orkestrası
Oulu Oulu Music Center Madetoja Salonu 1983 816 Oulu Sinfonia
Savonlinna Savonlinna Salonu 2002 800
Tampere Tampere Salonu 1990 1,756
Turku Turku Konser salonu 1952 1,002
Vantaa Martinus Salonu 410
Fransa Lille Nouveau Siècle   2,000 Lille Milli Orkestrası
Lyon Oditoryum Maurice Ravel   1975 2,150 Lyon Milli Orkestrası
Salle Molière     608  
Metz Arsenal de Metz Büyük Salon 1989 1,500 Lorraine Milli Orkestrası
Esplanade Salonu 1989 350
Paris Maison de Radio France Salle Olivier Messiaen   200  
Opéra Bastille Büyük Salle 1989 2,703 Opéra nationale de Paris
Orchestre de l'Opéra de Paris
AmphiTiyatrosu 500  
Studio 237  
Salle Pleyel   1927 1,913 Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France
Théâtre des Champs-Élysées   1913 1,905 Fransa Milli Orkestrası
Théâtre Mogador   1913 1,800 Orchestre de Paris

Almanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Baden-Baden Festspielhaus 1998 2,500
Bayreuth Bayreuth Festspielhaus 1872 1,900 Bayreuth Festival
Berlin Berliner Philharmonie Großer Saal 1963 2,440 Berlin Filarmoni Orkestrası
Kammermusiksaal (Chamber Music Salonu) 1987 1,180
Konzerthaus Berlin 1984[1]   Konzerthausorchester Berlin
Bielefeld Rudolf-Oetker-Salonue (Almanca) Großer Saal 1930 1,561 Kulturamt Bielefeld
Bonn BeethovenSalonue Großer Saal 1959 1,980 Beethoven Orchester
Bremen Die Glocke (Almanca) 1926 Glocke Veranstaltungs GmbH
Cologne Kölner Philharmonie (Almanca) 1986 WDR Senfoni Orkestrası Cologne
Dortmund Konzerthaus Dortmund 2002 1,500
Düsseldorf TonSalonue Düsseldorf 1926 1,933
Essen Saalbau Essen (Almanca) 1949 1,000+ Essener Philharmonie
Frankfurt Alte Oper 1880[2] 2,500
JahrhundertSalonue (Almanca) Kuppelsaal 1963 4,800
Freiburg Konzerthaus Freiburg (Almanca) 1996 1,744 SWR Baden-Baden and Freiburg Senfoni Orkestrası
Hamburg Elbe Filarmonik Salonu 2009 2,150 and 550 North German Radio Senfoni Orkestrası
LaeiszSalonue Großer Saal 1904 2,023 Hamburger Symphoniker
Leipzig Gewandhaus 1981 1,900 Leipzig Gewandhaus Orkestrası
Munich Gasteig Philharmonie 1985 2,387 Münchner Philharmoniker
Herkulessaal 1953 1,270 Bavarian Radio Senfoni Orkestrası
Wiesbaden Hessisches StaatsTiyatrosu Wiesbaden Großes Haus 1894 1,041
Kurhaus Wiesbaden Friedrich-von-Thiersch-Saal 1907 1,350
Wuppertal StadtSalonue Wuppertal (Almanca) Großer Saal 1896 2,000 Historische StadtSalonue Wuppertal GmbH

Yunanistan-İrlanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Greece Athens Athens Konser salonu Friends of Music Salonu 1991 1,961
Dimitris Mitropoulos Salonu 1991 494
Alexandra Trianti Salonu 2004 1,750
Selanik Selanik Konser salonu 2000 1,464
Macaristan Budapeşte Franz Liszt Academy of Music Great Salonu 1907
Palace of Arts Béla Bartók National Konser salonu 2005 1,699
Festival Tiyatrosu 2005
Vigadó Konser salonu 1859
Miskolc Palace of Music Sala Sinfónico 1927  
House of Arts 2006 600 Miskolc Senfoni Orkestrası
Pécs Kodály Centre Konser salonu 2010 999 Pannon Filarmonik, Pécs Cultural Centre
Iceland Reykjavik Harpa Eldborg 2011 1,600 Iceland Senfoni Orkestrası, The Icelandic Opera
Norðurljós 450  
Kaldalón 195  
Republic of Ireland Cork Belediye Sarayı Konser salonu 1935 960
Dublin The Helix The Mahony Salonu 2002 1,260 National Chamber Choir (Ireland)
Liberty Salonu Ana Oditoryum 1960 1,200
The Olympia Ana Oditoryum 19th century 1,500
Gaiety Tiyatrosu, Dublin Ana Oditoryum 19th century 1,500
Büyük Canal Tiyatrosu Ana Oditoryum 2009 2,100
National Konser salonu Ana Oditoryum 1981 1,200 RTÉ National Senfoni Orkestrası
Limerick University Konser salonu 1993 1,000
Wexford O'Reilly Tiyatrosu 1832 771 Wexford Festival Opera

İtalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Milan Oditoryum di Milano 1999 1,253 Orkestrası Sinfonica Giuseppe Verdi
Coro di Milano
Teatro dal Verme 2001 1,436 Orkestrası "I Pomeriggi Musicali"
Rome
Oditoryum Conciliazione 1950 1,740
Oditoryum "Ennio Morricone" 1,000 Orkestrası Roma Sinfonietta
Parco della Musica Santa Cecilia Salonu 2003 2,756 Accademia Nazionale di Santa Cecilia
Sinopoli Salonu 2002 1,133 Parco della Musica Jazz Orkestrası
Petrassi Salonu 2002 673
Teatro Studio Salonu 2002 350
Turin Oditoryum Rai 1952 1,650 Orkestrası Sinfonica Nazionale

Letonya-Norveç[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Luxembourg Luxembourg City Conservatoire de Luxembourg Conservatoire Oditoryum 1967
Philharmonie Luxembourg Büyük Oditoryum 2005 1,307 Luxembourg Filarmoni Orkestrası
Netherlands Amsterdam Concertgebouw 1888 2,000 Royal Concertgebouw Orkestrası
Muziekgebouw 2005 725
Stopera Konser salonu 1986 1,600 The Netherlands Opera,
Dutch National Ballet,
Holland Symfonia
Leiden Stedelijk Concertgebouw Stadsgehoorzaal 1891 662
Rotterdam De Doelen Grote Zaal (Great Salonu) 1966 2,700 Rotterdam Filarmoni Orkestrası
The Hague Dr. Anton Philips Salonu Grote Zaal (Great Salonu) 1987 1,800 The Hague Filarmoni Orkestrası
Utrecht Müzik Merkezi Vredenburg Muziekpaleis      
Norway Bergen Grieg Salonu 1978 1,500 Bergen Filarmoni Orkestrası
Oslo Oslo Konser salonu Ana salon and Small Salonu 1977 1,630 and 266 Oslo Filarmoni Orkestrası
Oslo Opera Evi Ana salon and Two Smaller Salonus 2007 1,364, 200 and 400 Norwegian National Opera and Ballet
Trondheim OlavsSalonuen Konser salonu 1989 1,200 Trondheim Senfoni Orkestrası

Polonya-Romanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Polonya Bydgoszcz Opera Nova   2004 895  
Filharmonia Pomorska Konser salonu 1954 865  
Gdansk Polish Baltic Filarmonik Konser salonu 1993   Polish Baltic Filarmoni Orkestrası
Kraków Kraków Filarmonik Konser salonu 1931 693 Kraków Filarmoni Orkestrası
Łódź Łódź Filarmonik [18] Konser salonu 2004 659 Łódź Filarmoni Orkestrası
Poznań Tadeusz Szeligowski Poznań Filarmonik Aula/Konser salonu 1910   Poznań Filarmoni Orkestrası
Warsaw Warsaw Filarmonik Konser salonu 1901   Warsaw Filarmoni Orkestrası
Portekiz Lisbon Fundação Calouste Gulbenkian Büyüke Auditório Calouste Gulbenkian 1969 1,300 Orquestra e Coro da Fundação Calouste Gulbenkian
Auditório 2 1969 334  
Centro Cultural de Belém Büyüke Auditório 1992 1,429  
Pequeno Auditório 1992 310  
Teatro Nacional de São Carlos   1793 1,148  
Porto Casa da Música   2005 1,238 Orquestra Nacional do Porto
Póvoa de Varzim Auditório Belediye da Póvoa de Varzim     304 Orquestra Sinfónica da Póvoa de Varzim
Romania Arad Arad Kültür Palace Sala Mare 1900 500 Arad State Filarmonik
Bacău Bacău Filarmonik Evi Ana salon     Mihail Jora Filarmoni Orkestrası
Botoşani Botoşani Cultural Evi Ana salon     Botoşani Filarmoni Orkestrası
Bükreş Radio Salonu   1959 1000 National Radio Orkestrası of Romania
Romanian Atheneum   1888 600 George Enescu Filarmoni Orkestrası
Milli Opera Evi   1954 1,200 Romanian National Opera
Sala Palatului   1960 4,060  
National Tiyatrosu Bucharest Sala Mare (The Large Salonu) 1973 1,155  
National Operetta Tiyatrosu Bucharest Sala Mare (The Large Salonu) 1973 550  
Braşov Braşov Filarmonik Evi Ana salon     Braşov Filarmoni Orkestrası
Braşov Opera Evi Ana salon     Braşov Opera
Cluj-Napoca Students’ Kültür Evi Ana salon     Transylvania Filarmoni Orkestrası
Cluj-Napoca National Tiyatrosu Ana salon 1906 928 Cluj-Napoca Romanian National Opera
State Hungarian Tiyatrosu of Cluj Ana salon 1910 862 Cluj-Napoca State Hungarian Opera
Constanţa Constanţa National Opera and Ballet Tiyatrosu Ana salon     Oleg Danovski National Opera and Ballet Tiyatrosu
Craiova Oltenia Filarmonik Evi Oltenia Filarmonik Evi     Oltenia Filarmoni Orkestrası
Carol I National College Ana salon 1895 700 Elena Teodorini Lyric Tiyatrosu
Galaţi Galaţi Musical Tiyatrosu Ana salon     Nae Leonard Musical Tiyatrosu
Iaşi Iaşi Filarmonik Evi Ion Baciu Salonu 1815 560 Moldova Filarmoni Orkestrası
Iaşi National Tiyatrosu Ana salon 1896 1,000 Iaşi Romanian National Opera
Piteşti Piteşti Kültür Evi   1971 800 Piteşti Filarmoni Orkestrası
Ploieşti Ploieşti Kültür Evi   1968 800 Ploieşti "Paul Constantinescu" Filarmoni Orkestrası
Satu Mare Satu Mare Filarmonik Evi Dacia Salonu 1902 400 "Dinu Lipatti" Filarmoni Orkestrası Satu Mare
Sibiu Sibiu Filarmonik Evi Thalia Salonu 1787 420 Sibiu State Filarmoni Orkestrası
Târgu Mureş Târgu Mureş Kültür Palace Konser salonu 1913 800 Târgu Mureş "Constantin Silvestri" Filarmoni Orkestrası
Timişoara Banatul Filarmonik Evi Capitol Salonu 1921   Banatul Filarmoni Orkestrası
Timişoara Milli Tiyatrosu Ana salon 1875 686 Timişoara Romanya Milli Operası

Rusya-Slovenya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Russia Moscow Bolshoi Tiyatrosu 1776 928
Moscow Conservatory Great Salonu 1901 1737
Tchaikovsky Konser salonu 1901 1505 Moscow Filarmonik Society
Moscow International Sahne Sanatları Merkezi Svetlanov Salonu 2003 1735 National Filarmonik of Russia
Saint Petersburg Mariinsky Tiyatrosu 1860 1609
Serbia Belgrade Ilija M. Kolarac Endowment (Zadužbina Ilije M. Kolarca) Great Salonu 1932 883 Belgrade Filarmoni Orkestrası
Slovenia Ljubljana Cankar Salonu Gallus' Salonu 1980/1982 1,545

İspanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Barcelona L'Auditori 1999 2,200 Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Palau de la Música Catalana 1908 2,200 Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, until 1999
Bilbao Euskalduna Conference Centre and Konser salonu Oditoryum 1999 2,164 Bilbao Senfoni Orkestrası, ABAO
El Escorial Teatro Real Coliseo Carlos III 2004
Las Palmas de Gran Canaria Auditorio Alfredo Kraus Ana salon 1997 2,000 Festival de Música de Canarias
Madrid Auditorio Nacional de Música Sala Sinfónica 1988 2,324 Orquesta Nacional de España, Community of Madrid Orkestrası, Orquesta Sinfónica de Madrid
Teatro Monumental RTVE Senfoni Orkestrası
San Sebastian Kursaal Palace Palacio de Congresos, Auditorio Kursaal 1999 1,800 San Sebastian Uluslararası Film Festival
Santa Cruz de Tenerife Auditorio de Tenerife Ana salon 2003 1,616 Festival de Música de Canarias
Sevilla Teatro de la Maestranza 1991 1,800 Real Orquesta Sinfónica de Sevilla
Torrent L'Auditori de Torrent L'Auditori 1997 606  
Valencia Palau de la Música i Congressos de Valencia Sala José Iturbi 1987 1,793  

İsveç–İsviçre[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Sweden Gothenburg Gothenburg Konser salonu 1935 1,300 Gothenburg Senfoni Orkestrası
Linköping Linköping Konsert och Kongress Norrköping Senfoni Orkestrası
Malmö Malmö Konser salonu Malmö Senfoni Orkestrası
Norrköping Louis de Geer Konsert & Kongress Norrköping Senfoni Orkestrası
Örebro Örebro Konserthus 1932 700 The Swedish Chamber Orkestrası
Stockholm Stockholm Konser salonu Stora salen (Ana salon) 1926 1,770 Royal Stockholm Filarmoni Orkestrası, Nobel Prize ceremonies
Grünewaldsalen 460
Aulinsalen 154
BerwaldSalonuen 1979 1,300 Swedish Radio Senfoni Orkestrası
Uppsala Uppsala Konsert & Kongress Stora salen (Ana salon) 2007 1,140
Sal B (Salonu B) 340
Sal C (Salonu C) 120
Sal D (Salonu D) 900
Switzerland Geneva Victoria Salonu 1894 1,700 Orchestre de la Suisse Romande
Lucerne Kültür and Convention Center 1998 1,840 Lucerne Festival
Zürich TonSalonue 1895 1,455 TonSalonue Orchester Zürich

Türkiye–Ukrayna[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Turkey Ankara Ankara Opera Evi 1948 700 Türkiye Devlet Opera ve Balesi
Bilkent Konser salonu Bilkent Konser salonu 1994 800 Bilkent Senfoni Orkestrası
Istanbul Atatürk Kültür Merkezi AKM Büyük Salonu 1978 1,300 İstanbul Filarmoni Orkestrası
Caddebostan Kültür Merkezi 2005 775
Cemal Reşit Rey Konser Salonu [19] 1989 862 CRR Istanbul Senfoni Orkestrası
Is Sanat Istanbul Salonu Is Sanat 2000 802
Lütfi Kırdar Konser Salonu 2,000
Peyote 1998
Izmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Konser salonu [20] Büyük Salon Küçük Salon 2009 1,153 İzmir Devlet Filarmoni Orkestrası
Ukraine Donetsk Donetsk Opera ve Balesi 1940 976
Kiev Kiev Opera 1898 1,650 Kiev Opera
Kharkiv Kharkiv Opera ve Bale Tiyatrosu Ana salon 1990 1,500
Lviv Lviv Opera ve Bale Tiyatrosu 1900
Odessa Odessa ve Bale Tiyatrosu 1810 1,636
Odessa Filarmonik Tiyatrosu 1898 1,000
Sevastopol Lunacharsky Rusya Drama Tiyatrosu 1910 792

Birleşik Krallık[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Belfast Ulster Salonu   1862 1,000  
Waterfront Salonu Ana Oditoryum 1997 2,223 Ulster Orkestrası
Studio 1997 380  
Birmingham International Convention Centre Senfoni Salonu 1991 2,266 City of Birmingham Senfoni Orkestrası
Birmingham Conservatoire 1989 518
Birmingham Town Salonu 1834 (restoration 2007) 1,086 Ex Cathedra / Orkestrası of the Swan / Black Voices / BBC Big Band / Thomas Trotter
Bradford St George's Konser salonu Ana salon 1853 1,671
Cardiff St David's Salonu (Neuadd Dewi Sant) National Konser salonu and Conference Centre of Wales 1982 2,000 BBC National Orkestrası of Wales
Croydon Fairfield Salonus Konser salonu 1962 1,998 London Mozart Players
Dundee Caird Salonu 1923 2,300
Edinburgh Usher Salonu 1914 2,900 Scottish Chamber Orkestrası and Edinburgh Home of the Royal Scottish National Orkestrası
Gateshead The Sage Gateshead Salonu One 2004 1,700 Northern Sinfonia / Folkworks
Glasgow Glasgow Royal Konser salonu 1990 2,500 Royal Scottish National Orkestrası / BBC Scottish Senfoni Orkestrası
Leeds Leeds Town Salonu 1858 1,600 Orkestrası of Opera North
Leicester De Montfort Salonu 1913 2,000
Liverpool Filarmonik Salonu 1939 1,700 Royal Liverpool Filarmoni Orkestrası
London Amaryllis Fleming Konser salonu Royal College of Music 1901 468 Royal College of Music
Barbican Centre Barbican Salonu 1982 2,026 London Senfoni Orkestrası / BBC Senfoni Orkestrası
Blackheath Salonus Great Salonu 1895 600 Trinity College of Music
Cadogan Salonu Ana salon 1907 900 Royal Filarmoni Orkestrası
Duke's Salonu Royal Academy of Music 1911 450 Royal Academy of Music
King's Place Salonu 1 2008 420 Orkestrası of the Age of Enlightenment
London Sinfonietta
Salonu 2 220
Royal Albert Salonu 1871 5,544 BBC Promenade Concerts ("The Proms") / Classical BRIT Awards
St. John's, Smith Square 1728 780 London Chamber Orkestrası
Southbank Centre Royal Festival Salonu 1951 2,900 Filarmoni Orkestrası
London Filarmoni Orkestrası
Queen Elizabeth Salonu 1967 900
Wigmore Salonu Ana salon 1901 554  
Manchester Bridgewater Salonu 1996 2,400 Salonué Orkestrası
BBC Filarmoni Orkestrası
Manchester Camerata
Nottingham Royal Konser salonu 1982 2,499
Oxford Sheldonian Tiyatrosu 1668 1,000 Oxford Philomusica
Perth Perth Konser salonu 2005 1,200
Poole Lighthouse Konser salonu 1978 1,500 Bournemouth Senfoni Orkestrası
Portsmouth Portsmouth GuildSalonu 2,000
Sheffield Sheffield Belediye Sarayı Oval Salonu 1932 2,271
Snape, Suffolk Snape Maltings 1967 832 Aldeburgh Festival
Stoke-on-Trent Victoria Salonu 1888 1,853
Swansea Brangwyn Salonu 1934 1,070

Okyanusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Avustralya - Yeni Zelanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Australia Adelaide Elder Conservatorium Elder Salonu 1900 660
Adelaide Festival Centre Festival Tiyatrosu 1973 2,000 Adelaide Senfoni Orkestrası
Brisbane Queensland Sahne Sanatları Merkezi Konser salonu 1985 1,800 Queensland Senfoni Orkestrası
Canberra Canberra School of Music Llewellyn Salonu 1976 1,400 Canberra Senfoni Orkestrası
Hobart Federation Konser salonu 2000 2,200 Tasmanian Senfoni Orkestrası
Melbourne Melbourne Sanat Merkezi Hamer Salonu 1982 2,677 Melbourne Senfoni Orkestrası
Melbourne Resital Merkezi Elizabeth Murdoch Salonu 2009 1,000
Frankston Arts Centre Tiyatrosu 1995 800 Frankston Senfoni Orkestrası
Perth Perth Konser salonu Oditoryum 1973 1,729 West Australian Senfoni Orkestrası
Sydney City Resital Salonu Angel Place 1999 1,238 Australian Brandenburg Orkestrası, Australian Chamber Orkestrası, Sydney Filarmoni Choirs
Sydney Opera Evi Konser salonu 1973 2,679 Sydney Senfoni Orkestrası, Australian Chamber Orkestrası, Sydney Filarmoni Choirs
Sydney Conservatorium of Music Verbrugghen Salonu 2001 497
Town Salonu Centennial Salonu 1889 2008  
New Zealand Auckland Auckland Town Salonu 1911 1,673 Auckland Filarmoni Orkestrası
Christchurch Christchurch Town Salonu Oditoryum 1972 2,500 Christchurch Senfoni Orkestrası
Dunedin Dunedin Town Salonu Oditoryum 1930 2,800 Southern Sinfonia
Wellington Michael Fowler Centre Oditoryum 1983 2,438 Yeni Zelanda Senfoni Orkestrası

Kuzey Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanada[değiştir | kaynağı değiştir]

İl Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Alberta Calgary EPCOR Sahne Sanatları Merkezi Jack Singer Konser salonu 1985 1,800 Calgary Filarmoni Orkestrası
Mount Royal University Leacock Tiyatrosu   310  
Edmonton Francis Winspear Müzik Merkezi 1997 1,932 Edmonton Senfoni Orkestrası
British Columbia Vancouver University of British Columbia,
Chan Sahne Sanatları Merkezi
Chan Shun Konser salonu 1997 1,265
The Orpheum 1977 2,790 Vancouver Senfoni Orkestrası
Manitoba Winnipeg Centennial Konser salonu 1968 2,305 Winnipeg Senfoni Orkestrası, the Manitoba Opera, the Royal Winnipeg Ballet
New Brunswick Sackville Mount Allison Ünivesitesi Convocation Salonu 1,000
Nova Scotia Halifax Dalhousie Sanat Merkezi Rebecca Cohn Oditoryum 1971 1,040 Senfoni Nova Scotia
Halifax West High School Bella Rose Sanat Merkezi 2007 606 Halifax Gençlik Tiyatrosu
Ontario Brantford The Sanderson Centre 1919 1,125
Brampton Rose Tiyatrosu 2006 880
Kitchener Centre In The Square Raffi Armenian Tiyatrosu 1980 2,047 Kitchener-Waterloo Senfoni, Büyük Filarmonik Korosu, Kitchener Waterloo Musical Productions
Ottawa National Sanat Merkezi Southam Salonu 1969 2,323 National Sanat Merkezi Orkestrası, Ottawa Senfoni Orkestrası, Opera Lyra Ottawa
Mississauga Living Sanat Merkezi Hammerson Salonu 1997 1315 Mississauga Senfoni Orkestrası
Richmond Hill Richmond Hill Sahne Sanatları Merkezi 2009 631
Thunder Bay Thunder Bay Community Oditoryum 1985 1,497 Thunder Bay Senfoni Orkestrası
Toronto Canadian Broadcasting Centre Glenn Gould Studio 1993 341  
Massey Salonu   1894 2,752  
Queen Elizabeth Tiyatrosu   1957 1,264  
Roy Thomson Salonu   1982 2,630 Toronto Senfoni Orkestrası
The Royal Conservatory of Music Koerner Salonu 2009 1,140  
Mazzoleni Salonu 1901 237  
Toronto Merkezi Arts George Weston Resital Salonu 1993 1,036 Toronto Philharmonia
University of Toronto Faculty of Music MacMillan Tiyatrosu 1963 815  
Walter Salonu 1962 490  
York University Accolade East Tribute Communities Resital Salonu 2006 327  
Windsor St. Clair Merkezi Arts Chrysler Tiyatrosu 1961 1,200 Windsor Senfoni Orkestrası
Quebec Montreal L'Astral 2009 600 Montréal Jazz Festival
Place des Arts L'Adresse symphonique 2011 1,900 Montreal Senfoni Orkestrası
Salle Wilfrid-Pelletier 1963 2,900 Opéra de Montréal, Montreal Senfoni Orkestrası (until 2011), Les Büyüks Ballets Canadiens
McGill University Pollack Salonu 1973 600
Métropolis 1884 2,350
Université de Montréal Salle Claude-Champagne 1962 1,000
Quebec City Büyük-Théâtre de Québec Salle Louis-Fréchette 1971 1,875 Orchestre symphonique de Québec
Palais Montcalm, Salle Raoul-Jobin 1932 979 Violons du Roy
Saguenay Théâtre du Saguenay Dufour Oditoryum 1973 970
Saskatchewan Regina Conexus Sanat Merkezi 1970 2,031 Regina Senfoni Orkestrası
Saskatoon TCU Place 1968 2,003 Saskatoon Senfoni Orkestrası

Meksika[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Mexico City Auditorio Nacional 1952 9,565
Teatro Metropolitan 4,500
Teatro de la Ciudad de México 1925 1,344
Sala Nezahualcoyotl Orquesta Filarmónica de la UNAM
Palacio de Bellas Artes Teatro Orquesta Sinfonica Nacional, Compañia Nacional de Danza, Opera de Bellas Artes, Orquesta de Cámara de Bellas Artes

Birleşik Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alabama–Arkansas[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Alabama Birmingham Birmingham-Jefferson Convention Complex Konser salonu 1976 3,000 Alabama Senfoni Orkestrası
Alys Robinson Stephens Sahne Sanatları Merkezi Jemison Konser salonu 1996 1,346 Alabama Senfoni Orkestrası
Huntsville Von Braun Center Von Braun Kent Merkezi Konser salonu 2,153 Huntsville Senfoni Orkestrası
Alaska Anchorage Alaska Sahne Sanatları Merkezi Atwood Konser salonu 1989 2,000 Anchorage Senfoni Orkestrası
Arizona Mesa Mesa Sanat Merkezi Ikeda Tiyatrosu 2005 1,588
Phoenix Orpheum Tiyatrosu Jewell and Delbert Salonu 1929 1,364
Phoenix Senfoni Salonu 1972 2,387 Phoenix Senfoni, Ballet Arizona, Arizona Opera
Tempe Arizona State University Grady Gammage Memorial Oditoryum 1964 3,017 M&I Bank Broadway in Arizona
Tempe Sahne Merkezi Tiyatrosu
Studio
2007 600 Seats
200 Seats
Tucson Tucson Convention Center TCC Music Salonu 1987 2,289 Arizona Opera, Tucson Senfoni Orkestrası
University of Arizona Centennial Salonu 1936 2400
Wickenburg Del E. Webb Sahne Sanatları Merkezi 2000 587
Arkansas Little Rock Robinson Center Music Salonu Classic Gösteri Salonu 1940s 2,609 Arkansas Senfoni Orkestrası
University of Arkansas at Little Rock Stella Boyle Smith Konser salonu 1977 312

California[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Carmel-by-the-Sea Sunset Sahne Sanatları Merkezi Konser salonu 2003 721 Carmel Bach Festival, Monterey Senfoni, Carmel Music Society, Chamber Music Monterey Bay
Cerritos Cerritos Sahne Sanatları Merkezi Konser salonu 1993 1,934
Costa Mesa Orange County Sahne Sanatları Merkezi Segerstrom Salonu 1986 2,936
Renee and Henry Segerstrom Konser salonu 2006 2,000 Pacific Senfoni, The Pacific Chorale, Filarmonik Society of Orange County
Davis Mondavi Center Jackson Konser salonu 2002 1,800 UC Davis Senfoni Orkestrası
Escondido California Sahne Merkezi, Escondido Konser salonu 1994 1,523
Glendale Alex Tiyatrosu 1925 1,381 Los Angeles Chamber Orkestrası, Glendale Senfoni Orkestrası
Long Beach California State University, Long Beach Carpenter Sahne Sanatları Merkezi 1994 1,074
Long Beach Convention and Entertainment Center Terrace Tiyatrosu 1978 3,051 Long Beach Senfoni Orkestrası
Los Angeles Los Angeles Music Center Dorothy Chandler Pavilion 1964 3,197 Los Angeles Opera, Music Center Dance
Walt Disney Konser salonu 2003 2,265 Los Angeles Filarmonik, Los Angeles Master Chorale
Colburn School of Music Zipper Salonu 1998 415 Monday Evening Concerts, Southwest Chamber Music, Los Angeles Chamber Orkestrası, Musica Angelica
UCLA Royce Salonu 1929 1,834 Los Angeles Chamber Orkestrası
University of Southern California (USC) Bovard Oditoryum 1921 1,220
Bing Tiyatrosu 1976 590
Alfred Newman Resital Salonu (fka Allan Hancock Oditoryum) 1940 286
Mountain View Shoreline AmphiTiyatrosu 1986 6,500
Pasadena Ambassador Oditoryum 1974 1,262
Pasadena Conference Center Pasadena Civic Oditoryum 1931 3,029 Pasadena Senfoni Orkestrası, People's Choice Awards
San Diego Copley Senfoni Salonu 1929 2,252 San Diego Senfoni
San Francisco San Francisco War Memorial and Sahne Sanatları Merkezi Louise M. Davies Senfoni Salonu 1980 2,743 San Francisco Senfoni
War Memorial Opera Evi 1932 3,146 San Francisco Opera, San Francisco Ballet
Herbst Tiyatrosu 1932 916 American Conservatory Tiyatrosu
San Jose San Jose Civic Oditoryum Konser salonu 1936 3,001
California Tiyatrosu (San Jose) Konser salonu 1927 1,134 Opera San Jose, Senfoni Silicon Valley
San Jose Sahne Sanatları Merkezi Konser salonu 1973 2,691 Ballet San Jose, San Jose Senfoni, Senfoni Silicon Valley, American Musical Tiyatrosu of San Jose
San Luis Obispo Christopher Cohan Sahne Sanatları Merkezi Harman Salonu 1996 1,289 San Luis Obispo Senfoni
Santa Barbara Arlington Sahne Sanatları Merkezi Arlington Tiyatrosu 1931 2,018 Santa Barbara Senfoni Orkestrası, Community Arts Music Association (CAMA) of Santa Barbara
Granada Tiyatrosu 1924 1,550 Community Arts Music Association (CAMA) of Santa Barbara
Lobero Tiyatrosu 1873 (rebuilt 1924) 680 Community Arts Music Association (CAMA) of Santa Barbara, Santa Barbara Chamber Orkestrası
Santa Cruz Santa Cruz Civic Oditoryum 1940 2,021 Santa Cruz County Senfoni
Santa Rosa Wells Fargo Sahne Merkezi Ruth Finley Person Tiyatrosu 1981 1,612[3] Santa Rosa Senfoni, Ballet California, and the Redwood Empire Lyric Tiyatrosu
Thousand Oaks Thousand Oaks Civic Arts Plaza Fred Kavli Tiyatrosu for the Sahne Sanatları 1994 1,800 Cabrillo Music Tiyatrosu, New West Senfoni, and the Pacific Festival Ballet
Janet & Ray Scherr Forum Tiyatrosu 1994 394 Cabrillo Music Tiyatrosu, New West Senfoni, and the Pacific Festival Ballet
Yountville Lincoln Theartre 1957 1,200 Napa Valley Senfoni, Napa Regional Dans Company

Colorado–District of Columbia[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Colorado Colorado Springs Pikes Peak Center El Pomar Great Salonu 1982 2,000 Colorado Springs Filarmonik
Denver Denver Sahne Sanatları Complex Boettcher Konser salonu 1978 2,634 Colorado Senfoni Orkestrası
Connecticut Fairfield Regina A. Quick Sahne Merkezi Kelley Tiyatrosu 1990 740 Fairfield University Orkestrası
Hartford Bushnell Sahne Sanatları Merkezi Mortensen Salonu 1930 2,799 Hartford Senfoni Orkestrası
New Haven Yale University Woolsey Salonu 1901 2,695 New Haven Senfoni Orkestrası, Yale Senfoni Orkestrası
Stamford Stamford Sahne Merkezi Palace Tiyatrosu 1983 1,580 Stamford Senfoni Orkestrası
Delaware Wilmington, Delaware Büyük Opera Evi Konser salonu 1871 1,208 Delaware Senfoni Orkestrası, OperaDelaware
District of Columbia Washington, D.C. DAR Constitution Salonu Konser salonu 1929 3,702
John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi Kennedy Center Konser salonu 1971 2,442 National Senfoni Orkestrası

Florida[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Clearwater Richard B. Baumgardner Sahne Sanatları Merkezi Ruth Eckerd Salonu 1983 2,180 Florida Orkestrası
Coral Gables Maurice Gusman Konser salonu Gusman Konser salonu 1975 600 University of Miami
Fort Lauderdale Broward Sahne Sanatları Merkezi Au-rene Tiyatrosu 1991 2,688
Amaturo Tiyatrosu 582
Gainesville University Oditoryum University of Florida Oditoryum 1924 843 University of Florida
Curtis M. Phillips Sahne Sanatları Merkezi Phillips Sahne Sanatları Merkezi 1992 1,900 University of Florida
Jacksonville Times-Union Sahne Sanatları Merkezi Jacoby Senfoni Salonu 1997 1,800 Jacksonville Senfoni Orkestrası
Miami Adrienne Arsht Sahne Sanatları Merkezi Knight Konser salonu 2006 2,200 New World Senfoni
Ziff Ballet Opera Evi 2006 2,400
Orlando Bob Carr Sahne Sanatları Merkezi 2,518 Orlando Filarmoni Orkestrası, Orlando Opera, Florida Senfoni Youth Orkestrası
Tampa The David A. Straz Jr. Sahne Sanatları Merkezi Carol Morsani Salonu 1987 2,552 Florida Orkestrası
Ferguson Salonu 1987 1,042
Jaeb Tiyatrosu 1987 292
Tampa Tiyatrosu 1926 1,446
West Palm Beach Raymond F. Kravis Sahne Sanatları Merkezi Alexander W. Dreyfoos, Jr. Konser salonu 1992 2,193

Georgia–Hawaii[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Georgia Athens Classic Center 1996 2,122
Atlanta Cobb Energy Sahne Sanatları Merkezi 2007 2,750 The Atlanta Opera, Atlanta Ballet and Atlanta Broadway Series
Fox Tiyatrosu Oditoryum 1929 4,678
Woodruff Sanat Merkezi Atlanta Senfoni Salonu 1985 1,762 Atlanta Senfoni Orkestrası
Duluth Gwinnett Center Sahne Sanatları Merkezi 2003 702
Morrow Clayton State University Spivey Salonu 1991 392
Valdosta Valdosta State University Whitehead Oditoryum 1970 774 Peach State Summer Tiyatrosu, Valdosta Senfoni Orkestrası
Hawaii Honolulu Neal S. Blaisdell Center Konser salonu 1964 2,158 Honolulu Senfoni, Hawaii Opera Tiyatrosu

Idaho–Iowa[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Idaho Boise Morrison Sahne Sanatları Merkezi Konser salonu 1984 1,937
Rexburg Eliza R. Snow Sahne Sanatları Merkezi Barrus Konser salonu 1981 700 Brigham Young University - Idaho Senfoni Orkestrası
Illinois Chicago Oditoryum Building Oditoryum Tiyatrosu 1889 4,300
Civic Opera Evi The Ardis Krainik Tiyatrosu 1929 3,563 Lyric Opera of Chicago
Columbia College Konser salonu 148
DePaul University Konser salonu 1963
Resital Salonu
Metro 1927 1,100  
Northwestern University Pick-Staiger Konser salonu 1975 1,000
Senfoni Center Orkestrası Salonu 1904 2,500 Chicago Senfoni Orkestrası
University of Chicago Fulton Resital Salonu 150
Mandel Salonu 1903 900
Peoria Peoria Kent Merkezi Tiyatrosu 1982 2,244 Peoria Senfoni Orkestrası, Peoria Ballet, Peoria Opera
Rockford Coronado Tiyatrosu 1927 2,400
Urbana Krannert Sahne Sanatları Merkezi Foellinger Great Salonu 1969 2,078
Indiana Bloomington Indiana University Jacobs School of Music Musical Sanat Merkezi 1972 1,460
Ione B. Auer Salonu 1995 385
Indiana University Oditoryum 1941 3,700
Carmel The Sahne Sanatları Merkezi The Palladium 2011 1,600 Carmel Senfoni Orkestrası, Indiana Wind Senfoni
Tarkington Tiyatrosu 500
Studio Tiyatrosu 200
Indianapolis Hilbert Circle Tiyatrosu 1916 1,768 Indianapolis Senfoni Orkestrası
Butler University Clowes Memorial Salonu 1963 2,096 Department of Tiyatrosu
New Albany Paul W. Ogle Cultural and Community Center The Richard K. Stem Konser salonu 1995 500
The Resital Salonu 1995 96
Iowa Ames Iowa State Center C.Y. Stephens Oditoryum 1969 2,747
Cedar Rapids Paramount Tiyatrosu 1927 Cedar Rapids Senfoni Orkestrası
Davenport RiverCenter/Adler Tiyatrosu Adler Tiyatrosu 1931 2,400 Quad City Senfoni Orkestrası, Ballet Quad Cities
Decorah Luther College Center for Faith and Life 1977 1,428 Music Department ensembles
Des Moines Kent Merkezi of Greater Des Moines 1979 2,662 Des Moines Senfoni Orkestrası, Ballet Des Moines
Grinnell Bucksbaum Sahne Merkezi Sebring-Lewis Resital Salonu 1999
Iowa City University of Iowa Hancher Oditoryum 1972
Sioux City Orpheum Tiyatrosu 1927 2,546 Sioux City Senfoni Orkestrası

Kansas–Louisiana[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Kansas Wichita Century II Sahne Sanatları & Convention Center Konser salonu 1969 2,178 Wichita Senfoni Orkestrası
Kentucky Louisville The Kentucky Center Whitney Salonu 1983 2,406 Louisville Orkestrası
Moritz von Bomhard Tiyatrosu 1983 619
The Louisville Palace 1928 2,700 Louisville Orkestrası
Louisville Memorial Oditoryum 1928 1,742
Louisiana Baton Rouge Baton Rouge River Center Tiyatrosu for the Sahne Sanatları   1,900 Baton Rouge Senfoni Orkestrası
Shaw Sahne Merkezi Manship Tiyatrosu   325
New Orleans Orpheum Tiyatrosu 1921 1,780 Louisiana Filarmoni Orkestrası
Saenger Tiyatrosu 1927 2,800

Maine–Massachusetts[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Maine Orono Collins Sahne Merkezi Hutchins Konser salonu 1986 1,629 Bangor Senfoni Orkestrası
Maryland Baltimore Joseph Meyerhoff Senfoni Salonu 1982 2,443 Baltimore Senfoni Orkestrası
Pier Six Concert Pavilion 1991    
College Park Clarice Smith Sahne Sanatları Merkezi Dekelboum Konser salonu 2001 1,100 University of Maryland Senfoni Orkestrası, UM Choirs
Hagerstown Maryland Tiyatrosu 1915 1,300 Maryland Senfoni Orkestrası
Rockville Strathmore Sanat Merkezi Music Center at Strathmore 2005 1,976 Baltimore Senfoni Orkestrası (second home); Washington Sahne Sanatları Society; National Filarmoni Orkestrası
Massachusetts Barnstable Barnstable High School Barnstable High School Sahne Sanatları Merkezi 1999 1,400 Cape Cod Senfoni Orkestrası
Boston New England Conservatory Jordan Salonu 1903 1,019
Senfoni Salonu 1900 2,625 Boston Senfoni Orkestrası, Boston Pops Orkestrası
Boston Opera Evi (1980) 1928 2,500 Boston Ballet
Citi Sahne Sanatları Merkezi The Wang Tiyatrosu 1925 3,700 Boston Ballet
Cambridge Harvard University Sanders Tiyatrosu 1,166
M.I.T. Kresge Oditoryum 1955 1,226  
Springfield Senfoni Salonu 1912 2,611 Springfield Senfoni Orkestrası
Stockbridge Tanglewood 1940 Boston Senfoni Orkestrası (in summer)
Worcester Mechanics Salonu 1857

Michigan[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Ann Arbor University of Michigan Hill Oditoryum 1913 3,538
Berrien Springs Howard Sahne Sanatları Merkezi at Andrews University Konser salonu 2003 832
Dearborn Ford Community and Sahne Sanatları Merkezi Tiyatrosu 1997 1,201
Detroit Detroit Masonic Temple Masonic Temple Tiyatrosu 1922 4,404 Olympia Entertainment
Detroit Opera Evi 1922 2,700 Michigan Opera Tiyatrosu, Nederlander
The Fillmore Detroit 1925 2,200 Detroit Music Awards in April
Fisher Tiyatrosu 1927 2,089 Nederlander
Max M. Fisher Music Center Orkestrası Salonu 1919 2,014 Detroit Senfoni Orkestrası
Fox Tiyatrosu 1928 5,045 Olympia Entertainment
Music Salonu Sahne Sanatları Merkezi 1928 1,700 The Kresge Foundation
Wayne State University Bonstelle Tiyatrosu 1903 1,173
Hillberry Tiyatrosu 1916 532
East Lansing Wharton Center for Sahne Sanatları at Michigan State University Cobb Great Salonu Lansing Senfoni Orkestrası
Flint Flint Kültür Merkezi The Whiting 1967 2,043 Flint Senfoni Orkestrası
Port Huron McMorran Place Tiyatrosu 1960 1,157 International Senfoni Orkestrası

Minnesota–Montana[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Minnesota Duluth Duluth Entertainment Convention Center Oditoryum 1966 2,400 Duluth Superior Senfoni Orkestrası, Minnesota Ballet
University of Minnesota Duluth Weber Music Salonu 2003 350
Mankato Minnesota State University Elias J. Salonuing Resital Salonu 1967 350
Minneapolis MacPhail Center for Music Resital Salonu 2008 225
Orkestrası Salonu 1974 2,500 Minnesota Orkestrası
University of Minnesota Ted Mann Konser salonu 1993 1,126
Saint Paul Fitzgerald Tiyatrosu Oditoryum 1910 1,058 Minnesota Public Radio
Ordway Sahne Sanatları Merkezi Music Salonu 1985 1,900 Saint Paul Chamber Orkestrası, Minnesota Opera
St. Catherine University O'Shaughnessy Oditoryum 1971 1,700
Mississippi Oxford University of Mississippi
Gertrude C. Ford Sahne Sanatları Merkezi
Main Gösteri Salonu 2002 1,160
Cleveland Delta State University
Bologna Sahne Sanatları Merkezi
Delta & Pine Land Tiyatrosu 1995 1,178
Missouri Columbia Missouri Tiyatrosu Sahne Merkezi Main Stage 1928[4] 1,209 Missouri Senfoni
University of Missouri Jesse Salonu 1922 1,732
Kansas City Kauffman Sahne Sanatları Merkezi Muriel Kauffman Tiyatrosu 2011 Kansas City Lyric Opera, Kansas City Ballet
Helzberg Salonu 2011 1,600 Kansas City Senfoni
Folly Tiyatrosu Konser salonu 1900 1,078 Kansas City Chamber Music Series
Belediye Oditoryum Music Salonu 1935 2,400
Lyric Tiyatrosu Konser salonu 1926 3,000 Lyric Opera of Kansas City
Uptown Tiyatrosu Konser salonu 1928 1,700
Midland Tiyatrosu Konser salonu 1927 3,573
St. Louis Powell Senfoni Salonu 1968 2,689 Saint Louis Senfoni Orkestrası
Montana Billings Alberta Bair Tiyatrosu Billings Senfoni Orkestrası

Nebraska–New Mexico[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Nebraska Lincoln Lied Center for Sahne Sanatları Main Stage 1990 2,210 Lincoln's Senfoni Orkestrası
Omaha Holland Sahne Sanatları Merkezi Peter Kiewit Konser salonu 2005 2,005 Omaha Senfoni Orkestrası
Nevada Las Vegas Sahne Sanatları Merkezi, University of Nevada, Las Vegas Artemus W. Ham Konser salonu 1976 1,832
New Hampshire Concord Capitol Sahne Merkezi Oditoryum 2003 1,307
New Jersey Madison Dorothy Young Sahne Merkezi, Drew University Konser salonu 2005 450
Montclair Montclair State University College of the Arts Alexander Kasser Tiyatrosu 2004 500
Newark Newark Senfoni Salonu Sarah Vaughan Konser salonu 1925 2,743 Garden State Ballet
New Jersey Sahne Sanatları Merkezi Victoria Salonu 1997 514
Prudential Salonu 1997 2,750 New Jersey Senfoni Orkestrası
New Mexico Albuquerque University of New Mexico Sahne Merkezi Popejoy Salonu 1975 1,985 New Mexico Senfoni Orkestrası
National Hispanic Kültür Merkezi Roy E. Disney Center's "Journal Tiyatrosu" 2005 691 New Mexico Senfoni Orkestrası
KiMo Tiyatrosu 1927
Santa Fe Lensic Tiyatrosu 2001 851 Santa Fe Senfoni Orkestrası; Aspen Santa Fe Ballet

New York[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Albany The Egg Kitty Carlisle Hart Tiyatrosu 1978 982
Binghamton Anderson Sahne Sanatları Merkezi, Binghamton University Osterhout Concert Tiyatrosu 1985 1,190  
Chamber Salonu 1985 416  
Watters Tiyatrosu 1985 558  
Broome County Forum 1,519 Binghamton Filarmonik, Tri-Cities Opera
Buffalo Kleinhans Music Salonu 1940 2,839 Buffalo Filarmoni Orkestrası
Ithaca State Tiyatrosu 1928 1,500
New York City Brooklyn Academy of Music Howard Gillman Opera Evi 1861 2,109  
Brooklyn Conservatory of Music 1908   Brooklyn Filarmonik
Carnegie Salonu Stern Oditoryum 1891 2,804  
Weill Resital Salonu 1986 268  
Zankel Salonu 2003 599  
Kaufman Center Merkin Konser salonu 1978 451  
Florence Gould Salonu 1968 400 Alliance Francaise; New York Tiyatrosu Ballet
Joyce Tiyatrosu 1982 472  
Juilliard School Morse Resital Salonu      
Paul Resital Salonu 1969 278  
Peter J. Sharp Tiyatrosu   933  
92nd Street Y Kaufmann Konser salonu 1930 917  
LaGuardia High School LaGuardia Konser salonu 1984 1,146  
Lincoln Sahne Sanatları Merkezi Alice Tully Salonu 1,096 The Chamber Music Society of Lincoln Center
Avery Fisher Salonu 1962 2,738 New York Filarmonik
Metropolitan Opera Evi 1966 3,900 Metropolitan Opera
David H. Koch Tiyatrosu 1964 2,755 New York City Ballet, New York City Opera
New York City Center Mainstage 1943 2,750  
Kupferberg Sahne Merkezi at Queens College Charles S. Colden Oditoryum 1961 2,127  
Samuel J. and Ethel LeFrak Konser salonu 1992 489  
Steinway Salonu   1925 300
Senfoni Space Peter Jay Sharp Tiyatrosu 1978 760 New York Gilbert and Sullivan Players
The Town Salonu   1921 1,500  
Rochester Eastman School of Music Eastman Tiyatrosu 1922 3,094 Rochester Filarmoni Orkestrası
Saratoga Springs Saratoga Sahne Sanatları Merkezi 1966 5,000[5] Philadelphia Orkestrası, New York City Ballet (summer homes)
Syracuse Landmark Tiyatrosu 1928 2,900
Oncenter Crouse-Hinds Tiyatrosu 1975 2,117
Troy Troy Savings Bank Music Salonu 1875 1,253 Music Salonu Association, Troy Chromatic Concerts, Albany Senfoni Orkestrası

North Carolina–North Dakota[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
North Carolina Charlotte North Carolina Blumenthal Sahne Sanatları Merkezi Belk Tiyatrosu 1992 2,100 Charlotte Senfoni Orkestrası
Raleigh Progress Energy Sahne Sanatları Merkezi Meymandi Konser salonu 2001 2,300 North Carolina Senfoni
North Dakota Fargo North Dakota State University Festival Konser salonu 1981 1,000 Fargo-Moorhead Senfoni Orkestrası

Ohio[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Cincinnati Aronoff Center Procter & Gamble Salonu 1995 2,719 Cincinnati Senfoni Orkestrası
Music Salonu Springer Oditoryum 1878 3,516 Cincinnati Senfoni Orkestrası
University of Cincinnati College-Conservatory of Music Cohen Family Studio Tiyatrosu 1999 150
Corbett Oditoryum 1996 738
Diertle Vocal Sanat Merkezi 1995 100
Patricia Corbett Tiyatrosu 1971 380
Robert J. Werner Resital Salonu 1999 300
Watson Resital Salonu 140
Cleveland Severance Salonu 1931 2,100 Cleveland Orkestrası
Columbus Ohio Tiyatrosu 1921 2,779 Columbus Senfoni Orkestrası
Dayton Benjamin and Marian Schuster Sahne Sanatları Merkezi Mead Tiyatrosu 2003 2,300 Dayton Opera, Dayton Filarmoni Orkestrası
Mansfield The Renaissance 1927 1,600 Mansfield Senfoni, Renaissance Broadway Series, Renaissance Summer Musical
Oberlin Oberlin College Finney Chapel 1908 1,451 Oberlin Conservatory of Music
Toledo Toledo Museum of Art Peristyle 1933 1,750 Toledo Senfoni Orkestrası
Youngstown DeYor Sahne Sanatları Merkezi Powers Oditoryum 1969 2,303 Youngstown Senfoni

Oklahoma–Oregon[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Oklahoma Oklahoma City Kent Merkezi Music Salonu Thelma Gaylord Sahne Sanatları Tiyatrosu 1937 2,481 Canterbury Choral Society, Oklahoma City Filarmonik
Tulsa Tulsa Sahne Sanatları Merkezi Chapman Music Salonu 1977 2,365 Tulsa Senfoni Orkestrası, Chamber Music Tulsa, Ballet Tulsa, Tulsa Opera, Tulsa Oratorio Chorus
VanTrease Sahne Sanatları Merkezi for Education 1997 1,500 Tulsa Community College Signature Senfoni
Oregon Eugene Hult Sahne Sanatları Merkezi Silva Konser salonu 1982 2,500 Eugene Senfoni, Eugene Ballet, Eugene Opera, Eugene Concert Choir, Oregon Bach Festival, Oregon Mozart Players
The John G. Shedd Institute for the Arts Jaqua Konser salonu 1926 816 The American Symphonia, Oregon Festival of American Music
Resital Salonu 176
Great Salonu 200
Portland Portland Sahne Sanatları Merkezi Arlene Schnitzer Konser salonu 1984 2,776 Oregon Senfoni
Keller Oditoryum 1917 2,992 Portland Opera

Pennsylvania[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Allentown Allentown Senfoni Salonu 1896 1,200 Allentown Senfoni Orkestrası
Bethlehem Zoellner Sanat Merkezi Baker Salonu 1997 946
Erie Warner Tiyatrosu 1976 2,506 Erie Filarmonik, Lake Erie Ballet
Harrisburg Pennsylvania State Capitol Complex The Forum 1931 1,763 Harrisburg Senfoni Orkestrası
Johnstown Pasquerilla Sahne Sanatları Merkezi Mainstage 1991 1,000 Johnstown Senfoni Orkestrası
New Castle Scottish Rite Cathedral Oditoryum 1926 2,800 The Cathedral Foundation
Philadelphia Kimmel Sahne Sanatları Merkezi Verizon Salonu 2001 2,500 Philadelphia Orkestrası, Philly Pops
Perelman Tiyatrosu 2001 650 The Chamber Orkestrası of Philadelphia, Philadelphia Chamber Music Society
Academy of Music 1857 2,897 Opera Company of Philadelphia, The Pennsylvania Ballet
Pittsburgh Benedum Center 1928 2,885 Pittsburgh Opera, Pittsburgh Ballet Tiyatrosu
Heinz Salonu for the Sahne Sanatları 1927 2,662 Pittsburgh Senfoni Orkestrası
State College Penn State University Sahne Sanatları Merkezi Eisenhower Oditoryum 2,500 Penn State and Regional Performing Groups
Schwab Oditoryum 950 Penn State and Regional Performing Groups

South Carolina–Tennessee[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
South Carolina Columbia Koger Sahne Merkezi Gonzales Salonu 1988 2,256 South Carolina Filarmonik
Greenville Peace Sahne Sanatları Merkezi Peace Konser salonu 1990 2,100 The Greenville Senfoni
Dorothy Hipp Gunter Tiyatrosu 1990 439
Tennessee Knoxville Tennessee Tiyatrosu 1928 Knoxville Senfoni Orkestrası
Memphis Cannon Sahne Sanatları Merkezi 2003 2,100 Memphis Senfoni Orkestrası
Nashville Schermerhorn Senfoni Center Laura Turner Konser salonu 2006 1,900 Nashville Senfoni

Texas[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Arlington MetroCenter 2005 1,750 Senfoni Arlington
Austin Long Sahne Sanatları Merkezi Michael and Susan Dell Salonu 2008 2,400 Austin Senfoni Orkestrası
Bass Konser salonu 1981 (renovated 2009) 3,000 University of Texas Sahne Sanatları Merkezi
Beaumont Julie Rogers Tiyatrosu 1928 1,681 Senfoni of Southeast Texas
Dallas Morton H. Meyerson Senfoni Center Eugene McDermott Konser salonu 1989 2,062 Dallas Senfoni Orkestrası, Turtle Creek Chorale, the Dallas Wind Senfoni, Greater Dallas Youth Orkestrası
Margot and Bill Winspear Opera Evi Margaret McDermott Gösteri Salonu 2009 2,200 Dallas Opera, Texas Ballet Tiyatrosu
Music Salonu at Fair Park 1925 3,420 Dallas Summer Musicals
SuperPages.com Center 1988 20,111
Denton Murchison Sahne Sanatları Merkezi Winspear Gösteri Salonu 1999 1,025
Lyric Tiyatrosu 1999 400
Fort Worth Bass Gösteri Salonu 1998 2,056 Fort Worth Senfoni Orkestrası
Houston Jones Salonu 1966 2,912 Houston Senfoni
University of Houston Cullen Gösteri Salonu 1950 1,544
Lubbock Texas Tech University Hemmle Resital Salonu 1979 600
Richardson Charles W. Eisemann Center for Sahne Sanatları Margaret & Al Hill Gösteri Salonu 2002 1,550 Richardson Senfoni Orkestrası
San Antonio Majestic Tiyatrosu 1929 2,311 San Antonio Senfoni

Utah–Virginia[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Utah Logan Ellen Eccles Tiyatrosu 1923 1,100 Utah Festival Opera
Utah State University Kent Konser salonu 1967 2,168 Utah State University
Gösteri Salonu 2006 421 Utah State University, Fry Street Quartet
Provo Franklin S. Harris Fine Sanat Merkezi Gerrit de Jong Jr. Konser salonu 1964 1,485 BYU Filarmoni Orkestrası; BYU choirs
Covey Sahne Merkezi Gösteri Salonu 2007 670 Utah Valley Senfoni
Salt Lake City Abravanel Salonu 1979 2,811 Utah Senfoni Orkestrası
Virginia Vienna Wolf Trap National Park for the Sahne Sanatları Filene Center 1971 7,000
Virginia Newport News Ferguson Sahne Merkezi Konser salonu 2005 1,725
Virginia Norfolk Chrysler Salonu 1972 2,500 Virginia Senfoni Orkestrası

Washington–Wisconsin[değiştir | kaynağı değiştir]

Eyalet Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Washington Seattle Benaroya Salonu S. Mark Taper Oditoryum 1998 2,500 Seattle Senfoni
McCaw Salonu 2003 2,890
Spokane Bing Crosby Tiyatrosu 1915 756
Fox Tiyatrosu Martin Woldson Tiyatrosu at the Fox 1931 1,604 Spokane Senfoni
Tacoma Pantages Tiyatrosu 1917 1,169
Yakima Capitol Tiyatrosu 1920 1,500 Yakima Senfoni Orkestrası
West Virginia Charleston Clay Sahne Merkezi & Sciences Maier Foundation Gösteri Salonu 2003 1,883 West Virginia Senfoni Orkestrası
Walker Tiyatrosu 2003 200
Lewisburg Carnegie Salonu, Inc. Hamilton Oditoryum 1902 420
Wisconsin Green Bay Weidner Center Cofrin Family Salonu 1993 2,021
Madison Overture Center Overture Salonu 2004 2,251 Madison Senfoni Orkestrası
Milwaukee Marcus Center Uihlein Salonu 1969 2,305 Milwaukee Senfoni Orkestrası
Sheboygan Stefanie H. Weill Sahne Sanatları Merkezi Stefanie H. Weill Center Tiyatrosu 1928 1,153 Sheboygan Senfoni Orkestrası

Güney Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Arjantin Bahía Blanca Teatro Belediye La Sala Principal 1913 850
Buenos Aires Teatro Colón La Sala Principal 1908 2,500 Buenos Aires Filarmonik (officially the Orquesta Filarmónica de Buenos Aires - Senfoni concert season and ballet repertoire); Orquesta Estable del Teatro Colón (resident opera and ballet Orkestrası); Coro Estable del Teatro Colón (resident opera chorus); Ballet Estable del Teatro Colón (resident ballet company)
Teatro Avenida La Sala Principal 1906 1,200
Teatro Nacional Cervantes Sala María Guerrero 1921 860
Córdoba Gran Teatro de Córdoba La Sala Principal 1873 1,000
Teatro del Libertador Sala Mayor 1891 1,000
Corrientes Teatro Oficial Juan de Vera La Sala Principal 1906 700
La Plata Teatro Argentino La Sala Principal 1999 (original building, 1890) 2,000
Teatro Belediye Coliseo Podestá La Sala Principal 1886
Mendoza Teatro Independencia La Sala Principal 1925 730 Orquesta Filarmónica de Mendoza
Paraná Teatro Tres de Febrero La Sala Principal 1908 850
Rosario Teatro El Círculo La Sala Principal 1904 1,450
San Juan Auditorio Juan Victoria Sala Juan Victoria 1970 976
San Miguel de Tucumán Teatro San Martín La Sala Principal 1912 900
San Nicolás Teatro Belediye Rafael de Aguiar La Sala Principal 1908 1,250
San Salvador de Jujuy Teatro Mitre La Sala Principal 1901 600
Santa Fe Teatro Belediye 1° de Mayo La Sala Principal 1905 800
Bolivia La Paz La Paz Belediye Tiyatrosu Sala Principal 1845 650
Brezilya Belém Teatro da Paz 1878 912 Teatro da Paz Senfoni Orkestrası
Belo Horizonte Palácio das Artes Büyüke Teatro 1971 1,692 Minas Gerais State Senfoni Orkestrası
Brasília Teatro Nacional 1966 1,315 Teatro Nacional Senfoni Orkestrası
Curitiba Teatro Guaíra Bento Munhoz da Rocha Netto Oditoryum 1974 2,173 Paraná Senfoni Orkestrası, Ballet Teatro Guaíra
Fortaleza Teatro José de Alencar 1910 794
Juiz de Fora Teatro do Centro Cultural Pró-Música 1974 500
Cine-Theatro Central 1929 1,881
Manaus Teatro Amazonas 1896 701
Pelotas Teatro Guarany 1921 929
Porto Alegre Teatro da OSPA 1984 1,230 Porto Alegre Senfoni Orkestrası,
Teatro São Pedro 1858 736
Recife Teatro de Santa Isabel 1850 860 Recife Senfoni Orkestrası, Brazil's oldest Senfoni Orkestrası
Ribeirão Preto Teatro Pedro II 1930 1,588
Rio de Janeiro Cidade da Música 2008 1,800 Brazilian Senfoni Orkestrası
Theatro Belediye 1909 Brazilian Senfoni Orkestrası
Salvador Teatro Castro Alves Sala Principal 1967 1,554 Bahia Senfoni Orkestrası, Ballet Teatro Castro Alves
São Luís Teatro Arthur Azevedo 1817 750
São Paulo Sala São Paulo 1999 1,484 São Paulo State Senfoni Orkestrası
Theatro Belediye (São Paulo) 1911 1,500 São Paulo City Senfoni Orkestrası
Theatro São Pedro 1917 636 São Paulo State Youth Senfoni Orkestrası
Teatro Sergio Cardoso Sala Sergio Cardoso 864 São Paulo State Senfoni Band
Şili Santiago Teatro Belediye de Santiago de Chile La Sala Principal 1857 (original building destroyed by fire in 1870, rebuilt 1873) 1,500 Orquesta Filarmonica de Santiago, Ballet de Santiago, Coro del Teatro Belediye
Colombia Bogotá Teatro de Cristobal Colón (in Spanish) Sala Principal 1885 908 National Senfoni Orkestrası of Colombia
Teatro Belediye Jorge Eliecer Gaitan 1971 1,745
Centro Cultural Julio Mario Santo Domingo Teatro Mayor 2010 1,332
Luís Ángel Arango Library Konser salonu 1966 367
National University of Colombia Auditorio León de Greiff (in Spanish) 1973 1,700 Bogotá Filarmonik
Teatro COLSUBSIDIO Roberto Arias Perez Sala Principal 1983 1,000
Teatro de Bellas Artes de Bogotá
Cali Belediye Tiyatrosu Sala Principal 1929
Cartagena Teatro Heredia Adolfo Mejía 1905 650
Medellín Medellín Metropolitan Tiyatrosu 1987 1,634 Medellín Filarmoni Orkestrası
Ecuador Quito Casa de la Música Gi & Hans Neustätter Konser salonu 2005 700 Fundación Filarmónica Casa de la Música
Perú Lima Teatro Manuel Ascencio Segura 1909 796 Lima Belediye Balesi
Teatro Peruano Japones 1,025
Lima Belediye Tiyatrosu 1920 1,314
Gran Teatro Nacional 1,500
Venezuela Caracas Teresa Carreño Cultural Complex Sala Ríos Reyna 1983 2,400 Venezuela Senfoni Orkestrası
Central University of Venezuela Aula Magna 1953 2,700
Teatro Belediye de Caracas Sala Principal 1881 1,200
Teatro Nacional Sala Principal 1905 797
Maracaibo Baralt Tiyatrosu Sala Principal 1883 683 Orquesta Sinfónica del Zulia
Valencia Teatro Belediye de Valencia Sala Principal 1894 647 Orquesta Sinfónica de Carabobo
Barquisimeto Teatro Juárez Sala Principal 1905 708 Orquesta Sinfónica de Lara
Maracay Teatro de la Ópera Sala Principal 1973 860 Orquesta Sinfónica de Aragua

Karayipler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Konum Mekan Salon Yapılış tarihi Koltuk sayısı Kullanan topluluklar
Dominik Cumhuriyeti Santo Domingo Teatro Nacional Sala Eduardo Brito (Eduardo Brito Salonu) 1973 1,589 Milli Senfoni Orkestrası (Dominican Republic)
Porto Riko San Juan Jose Miguel Agrelot Coliseum Main Coliseum 2004 18,500 SMG (property management)
Trinidad ve Tobago Port of Spain Milli Sahne Sanatları Akademisi, Kuzey Ana Oditoryum 9 Kasım 2009 1,500
San Fernando Milli Sahne Sanatları Akademisi, Kuzey (Under Construction) Oditoryum tahm. 2012 TBA
Naparima Bowl Oditoryum 27 Ağustos 1962 500

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yeniden inşa edildi
  2. ^ Yeniden inşa edildi ve 1981'de tekrar açıldı
  3. ^ "Main Tiyatrosu Bilgilendirme Belgesi". http://wellsfargocenterarts.org/pdf/tech/wfca-theatre-specs.pdf. Erişim tarihi: 2009-04-04. 
  4. ^ Missouri Tiyatrosu Sahne Merkezi : Facilities
  5. ^ 5,000 covered seats; 30,000 on lawn