Komşum Totoro

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Komşum Totoro
となりのトトロ Tonari No Totoro
Özgün Japonca film afişi
YönetmenHayao Miyazaki
YapımcıToru Hara
SenaristHayao Miyazaki
MüzikJoe Hisaishi
StüdyoStudio Ghibli
DağıtıcıToho
Süre86 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca
Diğer adlarıMy Neighbor Totoro

Komşum Totoro, orijinal adı Tonari no Totoro (Japonca: となりのトトロ) olan, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilmiş, 1988 Studio Ghibli yapımı bir Japon animasyon (anime) filmidir. İki kız kardeş ile orman ruhları arasındaki ilişkiyi anlatır. Filmin doğaüstü kahramanı olan Totoro, daha sonra Studio Ghibli'nin maskotu olur.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

1950'lerde Japonya'da Mei ve Satsuki, bir üniversitede profesör olan babalarıyla birlikte, bir hastanede tedavi gören annelerine daha yakın olmak için bir köye taşınırlar. Çok geçmeden küçük kardeş Mei, orman ruhlarını görmeye başlar ve en sonunda Totoro ile tanışır. İki kız kardeşin hayatı, annelerinin hastalığı, günlük olaylar, Totoro ve çeşitli orman ruhlarıyla birlikte değişik bir hal almaya başlar.

Totoro[değiştir | kaynağı değiştir]

Totoro, Hayao Miyazaki'nin yazıp yönettiği Komşum Totoro filmindeki ayıya benzeyen yaratıktır. Studio Ghibli'ye ait bütün filmler, mavi zemin üzerinde Totoro'nun görünmesiyle başlar. Totoro, Studio Ghibli'nin en bilinen karakteridir, Studio Ghibli ve Hayao Miyazaki'yle özdeşleşmiştir.