Kenshi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kenshi kıyafeti giyerek Cosplay yapan bir Mortal Kombat oyuncusu.

Kenshi, Mortal Kombat dövüş oyunu serisinden kurgusal bir karakterdir. Tam adı Kenshi Takahashi'dir.

Geçmişte eski bir Samuray olan Kenshi, sahipsiz kalarak önce bir Ronin'e dönüşmüş, sonrasında gözlerini kaybederek kör olmuştur. Önsezi, telepati ve telekinezi özellikleri sayesinde gözlerinin görmeyişinden doğan dezavantajı avantaja dönüştürmüştür.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski bir Samuray olan Kenshi, sahipsiz kalarak bir Ronin'e dönüşür. Klanından uzaklaşır ve seyahat etmeye başlar. Bu esnada yolda hırsızların saldırısına uğrayan yaşlı bir adama yardım eder. Yaşlı adam Kenshi'ye minnet duyar. Onun bir Ronin olduğunu anladığını, ona layık bir hediye verecek kadar varlıklı olmadığını ancak ona layık hediyenin yerini bildiğini söyler. Kenshi ihtiyarın söylediklerini başta umursamaz ancak yaşlı adam hikâyesini derinleştirdikçe Kenshi'nin dikkatini çekmeyi başarır. İhtiyarın bahsettiği Kenshi'ye layık hediye, efsanelerde adı geçen kılıç "Sento"dur. Efsaneler, Sento'nun bizzat şeytan tarafından kullanıldığını ve ruhu olan bir kılıç olduğunu anlatmaktadır. Kenshi, kılıcı bildiğini ancak bunun sadece bir masal, bir efsane olduğunu söyler. Yaşlı adam "Efsane olsaydı yerini biliyor olmazdım" diyerek Kenshi'yi bir kez daha şaşırtır ve onu, kılıcı bulmaya ikna eder. Yaşlı adamın ikna kabiliyeti şaşırtıcıdır, zira kendisi aslında imparatorun emrindeki en korkunç büyücü olan Shang Tsung'dır.

Kenshi, yaşlı adamın tarif ettiği yere doğru yol alır ve kılıcın bulunduğu mağaranın yerini tespit eder. Ancak mağaranın çevresi, daha önce buraya gelmiş savaşçıların paramparça olmuş cesetleriyle doludur. Kenshi kendisini korkudan arındırır ve kılıcını çıkararak mağaranın içine girer. İçeriye girdiğinde karanlık ve kokunun içerisinde kendisini takip eden bir varlığı hisseder. Kendisine saldırılması ihtimaline karşı temkinli biçimde mağaranın derinliklerine doğru ilerler. Bu esnada ruhunun bedeninden dışarı doğru çekildiğini hisseder ve ruhunun çekildiği yöne doğru hamle yaparak kendisine saldıran ruha saldırır. Kenshi çok sonraları kendisine saldıran ve kılıcı koruyan ruhun Ermac olduğunu öğrenecektir.

Kılıca elini uzatmayı başaran Kenshi, kılıcı yerinden söktüğü anda aynı ruh tarafından tekrar saldırıya uğrar. Bu saldırıda gözleri tamamen yanar ve Kenshi kör olur. Mağaradan çıktığında Sento kılıcının yeni sahibidir ancak gözleri görmemektedir. Yıllar boyunca kılıçla özdeşleşir ve bağ kurar. Kılıcın içindeki şeytani ve ruhani tüm özellikleri kendi bedenine ve ruhuna bağlayan Kenhsi'nin sezgileri, telepatik ve telekinezik özellikleri ileri seviyede gelişir. Artık gözlerine ihtiyaç duymaksızın dövüşebilmekte ve hayatın kalanına adapte olabilmektedir.

İlerleyen yıllarda Suchin ile evlenir. Takeda adında bir oğlu olur. Ancak kendisine Sento kılıcını bulduran ve gözlerini kaybetmesine neden olan Shang Tsung peşine düşmüştür. Mortal Kombat turnuvasında kendisi için dövüşmesini istemektedir. Kenshi, Suchin ve Takeda'yı terk etmek zorunda kalır. Büyücünün, varlıklarından haberdar olursa karısını ve çocuğunu öldüreceğinden korkmaktadır. Terk etmeden önce arkadaşı ve Shirai Ryu klanının generali olan Hanzo Hasashi'den[1] eşine ve oğluna sahip çıkmasını ister. Bu sebeple Takeda Takahashi, Hanzo Hasashi'nin koruması altında Shirai Ryu klanının bir ferdi olarak yetişir.

Kenshi ise, kendisi ve ailesi için bir tehdit olan Shang Tsung'ın peşine düşmeye karar verir. Mortal Kombat turnuvasında Lord Raiden'ın safında turnuvaya katılır. Turnuvadan sonra da Special Forces'a katılarak Sonya Blade, Johnny Cage ve Jax Briggs ile birlikte dünyayı kurtarmak için savaşmaya devam eder.

Video oyunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kör bir savaşçı olan Kenshi telekinetik yetenekleri sayesinde bu dezavantajını kapatır. Silah olarak sırtına astığı bir sento kullanır. Video oyununun "Deception" sürümünde kombo hareketlerinin işlevselliği konusunda en sağlam karakteridir. %52'lik health kabiliyeti ile öne çıkmaktadır. Oyunun hikâyesine göre ona bu gücü sağlayan Ermac'tır. Birçok hareketi Ermac ile aynıdır. Mortal Kombat: Deception oyununda Kenshi'nin özel Fatality hareketleri şöyledir:

Fatality #1 - F,F,B,B,2 (sweep)
Fatality #2 - U,F,B,F,2 (sweep)
Hara-Kiri - D,B,B,F,4

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Scorpion