Kawasaki KLR 650

Vikipedi, özgür ansiklopedi
KLR 650

Kawasaki tarafından üretilen ve ilk modelinin 1987 de satışa sunulduğu KLR 650 günümüze gelene kadar standart yapısını, kalitesini hiç bozmamış ve sahiplerine ömür boyu kullanım güveni sağlamıştır. Hem düz yolda hem de off-road ortamda güvenli tutuş sağlayarak çift kullanım ortamı sunmaktadır.Sınıfındaki diğer motosikletlerden ağır olmasına rağmen, yol tutuşu bakımından oldukça başarılıdır. 4 valfli, 651 CC lik, tek silindir ve su soğutmalı motoru 44 beygir güç üretmektedir.

2008 yılında model makyajlanarak KLR hayranlarının karşısına alışılmışın dışında bir şekilde çıkacaktır.

21 yıldır hem normal hem off-road koşullarında kullanım arayan sürücülerin seçimi olan KLR650 eskisinden çok daha iyi sürüşlü ve çift amaçlı kullanıma uygun biçimde yenilendi. Yeni süspansiyon ve frenleriyle KLR650 yol kullanımında fonksiyonel bir araçken, hafta sonları off-road kullanıma da uygun olacak şekilde tasarlandı. Yeni 41 mm’lik ön amortisörler asfaltta sarsıntısız, düzgün bir sürüş için daha az statik eğime sahip. Ön süspansiyon hareket mesafesi 23 cm'den 20 cm'ye düşürüldü. Yeniden dizayn edilen UNI-TRAK® bağlantısı sarsıntıyı azaltırken, arka teker gezinmesini 20.5 cm'den 18,5 cm'ye düşürerek ön süspansiyonları daha iyi bir duruma getirdi. Kawasaki's Ninja® sportbike larda kullanılanlara benzeyen petal tarzı 280 mm’lik yeni ön fren rotorları 2008 KLR650 nin fren kapasitesini geliştirdi. Arka fren performansı da yeni arka fren merkezi sayesinde geliştirildi. Tüm bu süspansiyon ve fren yenilikleri KLR650nin yol performansını off-road becerilerini azaltmadan çok daha iyi bir duruma getirdi.

Bu yeni rötuşlar KLR650 nin eskisinden de değerli bir yol arkası olmasını sağlamaya yardımcıoldu. Şimdi eski port bagajdan 13 cm daha geniş ve 9 cm daha uzun, geniş bir arka bagaj bölümünün yanış sıra, yan çanta yüklemeyi kolaylaştıran daha dar bir kuyruk bolumu var. Daha geniş kafa grenajlari ve daha uzun tur cami sunan yeni gövde tasarımıyla rüzgar koruması da geliştirildi. Ayrıca, 28 litrelik geniş yakıt deposu ve son derece az yakıt harcamasıyla yeni KLR650 esfansevi yakıt tasarrufu şöhretini korumaya devam ediyor.

Sürücüler, uzun yol konforu için yeni sele dizaynı ve urethane köpükle KLR650yi çok daha rahat kullanabilecekler. Yeni yüksek kapasiteli 36W alternatör daha güçlü farlar ve uzun yol yapan sürücülerin vazgeçemediği elektronik aletler için ekstra kapasite sunuyor.

Sağlam, güvenilir ve güçlü olmasıyla tanınan KLR650 simdi çok daha iyi. Yeni modelde kelebek pozisyonu sensöründen geliştirilmiş kelebek karşılığı, yenilenmiş kontak haritası, yenilenmiş kam mili zamanlaması geliştirilmiş yüksek rpm performansına katkıda bulunuyor. Yeniden dizayn edilmiş silindir kafaları uzun yollarda yüksek hızlı seyahat için geliştirilmiş tam gaz gücün yani sıra, şehir trafiğinde daha hızlı kelebek tepkisi ve daha büyük alt devir tork için yeni giriş portlarını güçlendiriyor.

Daha fazla yol becerisi daha az off-road eğlencesi anlamına gelmiyor. KLR650 ABD orman hizmetleri tarafından onaylanmış lisanslı taşıtlara acık bütün yollar için kıvılcım tutucusu mevcut. Sağlam motor koruması motoru gevsek kaya ve çakıllardan koruyor. Opsiyonel Kawasaki benzin tankı çantası ve daha geniş standart arka port bagajındaki yumuşak bagajıyla KLR650 sahipleri uzak yerlere, uzun süreli seyahatlerinde yanlarına yeterince eşya alabilirler.

Bütün bu yenilikler KLR650' nin normal yol şartlarında ve of-rodada macera yasamak isteyen sürücüler için değişik yüzeylerde ve mesafelerde ideal bir motor olduğunu göstermektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kawasaki Motosiklet Bloğu 24 Temmuz 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.