Katy Perry şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Sağ kulağının üzerinden omzuna kadar uzanan mor saçları olan, sol kulağının kıkırdağında pirsing bulunan, sarı üzerine siyah benekli bir kıyafet giymiş bir kadın hafif öne eğik bir şekilde gülümsüyor.
Katy Perry, kendisine ait ilk filmi Part of Me'nin Avustralya galasında, 30 Haziran 2012.

Amerikalı şarkıcı Katy Perry, günümüze kadar üç stüdyo albümü ve çeşitli şarkıcılar ile işbirliği projeleri içinde bulundu. 15 yaşındayken, Red Hill Records şirketi ile bir anlaşma imzaladı ve Gospel tarzını kullanarak hazırladığı ilk stüdyo albümü Katy Hudson'ı 2001 yılında yayınladı. Ancak plak şirketi, albüm yayınlandıktan kısa bir süre sonra kapatıldı.[1] İki başarısız albüm anlaşmasından sonra 2007'de Capitol Records ve Virgin Records ile anlaşma imzaladı.[2]

Perry, Capitol ile anlaşma imzalamasının üzerine 2008'de ikinci stüdyo albümü One of the Boys'u satışa sundu.[3] Albümün çıkış şarkısı "I Kissed A Girl" ile ikinci single şarkısı "Hot n Cold"'da Dr. Luke ve Max Martin ile çalıştı.[4] "I Kissed a Girl", Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya, "Hot n Cold" üç numaraya kadar yükseldi.[5] Perry, albümdeki "Lost" ve "A Cup of Coffee" şarkılarının sözlerini Ted Bruner ile birlikte, "Ur So Gay" ve "Fingerprints" şarkılarının sözlerini Greg Wells ile birlikte yazdı.[4] "Thinking of You", "One of the Boys" ve "Mannequin" şarkıları ise yalnızca Perry tarafından yazılan şarkılar olarak albümde yer aldı.[4] Bunlardan "Thinking of You", albümün dördüncü single çalışması olarak yayınlandı. Temmuz 2009'da, 3OH!3'nin Want albümünde yer alan "Starstrukk" şarkısında, Şubat 2010'da Timbaland'ın Shock Value II albümünde yer alan "If We Ever Meet Again" şarkısında düet şarkıcısı olarak yer aldı.[6][7]

Ekim 2009'de üçüncü stüdyo albümü Teenage Dream'in kayıtlarına başladı.[8] 24 Ağustos 2010'da albümü piyasaya sürdü.[9] Albümdeki şarkıların çoğunun oluşturulmasında Dr. Luke ve Max Martin ile birlikte çalıştı. California Gurls", "Teenage Dream", "E.T.", "Last Friday Night (T.G.I.F.)" ve "The One That Got Away" şarkılarının yazımında çeşitli müzisyenler ile birlikte görev aldı.[10] "Firework" şarkısının yazımında Ester Dean, Sandy Vee, Norveçli yapım ekibi Stargate'ten Mikkel S. Eriksen ve Tor Erik Hermansen ile birlikte çalıştı.[10] "Peacock" şarkısının oluşturulması için bir kez daha Dean ve Stargate ile birlikte söz yazarlığı görevinde bulundu.[10] "Circle the Drain" ve "Who Am I Living For?" şarkılarının söz yazımında ise Monte Neuble ve Christopher "Tricky" Stewart ile birlikte çalıştı.[10] 23 Mart 2012'de Teenage Dream albümünü Teenage Dream: The Complete Confection adıyla yeniden düzenleyerek yayınladı.[11] Yeniden düzenlenmiş albüme, "E.T." ile "Last Friday Night" şarkıların remix sürümlerinin yanı sıra "Part of Me", "Wide Awake" ve "Dressin' Up" adlarını taşıyan üç yeni şarkı ekledi.[12] Bu şarkılardan "Part of Me"yi ve "Wide Awake"i single olarak yayınladı.

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
C ·D ·E ·F ·G ·H ·I ·L ·M ·N ·O ·P ·S ·T ·U ·W
Bir adam elinde tuttuğu mikrofonu ile şarkı söylüyor.
Snoop Dogg, "California Gurls" şarkısında söz yazarı ve düet şarkıcısı olarak görev aldı.[10]
Kırmızıceket ve pantolon giymiş bir adam şarkı söylüyor.
Kanye West, "E.T." şarkısının remix sürümünde söz yazarı ve düet şarkıcısı olarak görev aldı.[10]
A picture of a man wearing a black vest top
Perry, "If We Ever Meet Again" şarkısında Timbaland ile işbirliği yaptı.[10]
Bir kadın şarkı söylüyor
Missy Elliot, "Last Friday Night (T.G.I.F.)" şarkısının remix sürümünde düet şarkıcısı olarak yer aldı.[12]
Renkler
  Single olarak da yayınlanan şarkılar
  Promosyon single'ı olarak da yayınlanan şarkılar
  Yalnızca Perry tarafından yazılan şarkılar
Katy Perry şarkıları listesi
Şarkı Şarkıcı(lar) Söz yazar(lar)ı Albüm Yıl Kay.
"A Cup of Coffee" Katy Perry Glen Ballard
Katy Perry
Matthew Thiessen
One of the Boys 2008 [4]
"California Gurls" Katy Perry ve Snoop Dogg Bonnie McKee
Calvin Broadus
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream 2010 [10]
"Circle the Drain" Katy Perry Christopher Stewart
Katy Perry
Monte Neuble
Teenage Dream 2010 [10]
"Dressin' Up" Katy Perry Christopher Stewart
Katy Perry
Matt Thiessen
Monte Neuble
Teenage Dream:
The Complete Confection
2012 [12]
"E.T." Katy Perry Joshua Coleman
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream 2010 [10]
"E.T."
[not 1]
Katy Perry ve Kanye West Joshua Coleman
Katy Perry
Kanye West
Lukasz Gottwald
Max Martin
Yalnızca single 2011 [12]
"E.T." Katy Perry ve Kanye West Joshua Coleman
Katy Perry
Kanye West
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream:
The Complete Confection
2012 [12]
"Faith Won't Fail" Katy Perry Katy Perry
Mark Dickson
Katy Hudson 2001 [13]
"Fingerprints" Katy Perry Greg Wells
Katy Perry
One of the Boys 2008 [4]
"Firework" Katy Perry Ester Dean
Katy Perry
Mikkel S. Eriksen
Sandy Wilhelm
Tor Erik Hermansen
Teenage Dream 2010 [10]
"Goodbye for Now" P.O.D. ve Katy Perry Sonny Sandoval
Traa Daniels
Wuv Bernardo
Testify 2006 [14]
"Growing Pains" Katy Perry Katy Perry
Mark Dickson
Katy Hudson 2001 [13]
"Hot n Cold" Katy Perry Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
One of the Boys 2008 [4]
"Hummingbird Heartbeat" Katy Perry Christopher Stewart
Katy Perry
Monte Neuble
Stacy Barthe
Teenage Dream 2010 [10]
"I Kissed a Girl" Katy Perry Cathy Dennis
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
One of the Boys 2008 [4]
"I Think I'm Ready" Katy Perry Katy Perry
Ted Bruner
One of the Boys 2008 [4]
"If You Can Afford Me" Katy Perry Dave Katz
Katy Perry
Sam Hollander
One of the Boys 2008 [4]
"If We Ever Meet Again" Timbaland ve Katy Perry James Washington
Michael Busbee
Timothy Mosley
Shock Value II 2010 [7]
"I'm Still Breathing" Katy Perry David Stewart
Katy Perry
Matthew Thiessen
One of the Boys 2008 [4]
"Last Call" Katy Perry Katy Perry Katy Hudson 2001 [13]
"Last Friday Night (T.G.I.F.)" Katy Perry Bonnie McKee
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream 2010 [10]
"Last Friday Night (T.G.I.F.)" Katy Perry ve Missy Elliott Joshua Coleman
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Melissa Elliott
Teenage Dream:
The Complete Confection
2012 [12]
"Lost" Katy Perry Katy Perry
Ted Bruner
One of the Boys 2008 [4]
"Mannequin" Katy Perry Katy Perry One of the Boys 2008 [4]
"My Own Monster" Katy Perry Katy Perry Katy Hudson 2001 [13]
"Naturally" Katy Perry Katy Perry
Scott Faircloff
Katy Hudson 2001 [13]
"Not Like the Movies" Katy Perry Greg Wells
Katy Perry
Teenage Dream 2010 [10]
"One of the Boys" Katy Perry Katy Perry One of the Boys 2008 [4]
"Part of Me" Katy Perry Bonnie McKee
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream:
The Complete Confection
2012 [12]
"Peacock" Katy Perry Ester Dean
Katy Perry
Mikkel S. Eriksen
Tor Erik Hermansen
Teenage Dream 2010 [10]
"Pearl" Katy Perry Greg Wells
Katy Perry
Teenage Dream 2010 [10]
"Piercing" Katy Perry Brian White
Katy Perry
Tommy Collier
Katy Hudson 2001 [13]
"Search in Me" Katy Perry Katy Perry
Scott Faircloff
Katy Hudson 2001 [13]
"Self Inflicted" Katy Perry Anne Preven
Katy Perry
Scott Cutler
One of the Boys 2008 [4]
"Simple" Katy Perry Glen Ballard
Katy Perry
Gezgin Pantolon Kardeşliği 2005 [15]
"Spit" Katy Perry Katy Perry Katy Hudson 2001 [13]
"Starstrukk" 3OH!3 ve Katy Perry Nathaniel Motte
Sean Foreman
Want 2009 [6]
"Teenage Dream" Katy Perry Benjamin Levin
Bonnie McKee
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream 2010 [10]
"The One That Got Away" Katy Perry Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream 2010 [10]
"The One That Got Away" (Akustik) Katy Perry Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream:
The Complete Confection
2012 [12]
"Thinking of You" Katy Perry Katy Perry One of the Boys 2008 [4]
"Trust in Me" Katy Perry Katy Perry
Mark Dickson
Katy Hudson 2001 [13]
"Ur So Gay" Katy Perry Greg Wells
Katy Perry
One of the Boys 2008 [4]
"Waking Up in Vegas" Katy Perry Andreas Carlsson
Desmond Child
Katy Perry
One of the Boys 2008 [4]
"When There's Nothing Left" Katy Perry Katy Perry Katy Hudson 2001 [13]
"Who Am I Living For?" Katy Perry Brian Telestai
Christopher Stewart
Katy Perry
Monte Neuble
Teenage Dream 2010 [10]
"Wide Awake" Katy Perry Bonnie McKee
Henry Walter
Katy Perry
Lukasz Gottwald
Max Martin
Teenage Dream:
The Complete Confection
2012 [12]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "E.T." şarkısının Kanye West ile düet yapılan versiyonu single olarak 2011 yılında yayınlandı. 2012 yılında ise Teenage Dream: The Complete Confection albümünde bonus şarkı olarak yer aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Harding, Cortney (11 Şubat 2009). "Katy Perry: Single Lady". Billboard. Prometheus Global Media. http://web.archive.org/web/20100317041612/http://www.billboard.com/bbcom/feature/katy-perry-single-lady-1003940623.story#/web/20100317041612/http://www.billboard.com/bbcom/feature/katy-perry-single-lady-1003940623.story. Erişim tarihi: 14 Kasım 2011. 
  2. ^ "Correction to the interview with Chris Anokute". HitQuarters. 21 Ocak 2011. http://www.hitquarters.com/index.php3?page=intrview/opar/intrview_AnokuteCorrection.html. Erişim tarihi: 21 Ocak 2011. 
  3. ^ "iTunes  – Müzik  – Katy Perry adlı sanatçının One of the Boys albümü". iTunes Store (TR). Apple. 15 Eylül 2008. http://itunes.apple.com/tr/album/one-of-the-boys/id291365934?l=tr. Erişim tarihi: 29 Aralık 2012. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q One of the Boys (albüm kitapçığı). Katy Perry. Capitol Records. 2008.
  5. ^ "Katy Perry Chart History  – Hot 100 Songs". Billboard. Prometheus Global Media. http://www.billboard.com/artist/katy-perry/chart-history/958673#/artist/katy-perry/chart-history/958673. Erişim tarihi: 15 Kasım 2012. 
  6. ^ a b Want (albüm kitapçığı). 3OH!3. Atlantic Records, Photo Finish Records. 2009.
  7. ^ a b Shock Value II (albüm kitapçığı). Timbaland. Blackground Records, Mosley Music Group. 2009.
  8. ^ "Radio Industry News, Music Industry Updates, Arbitron Ratings, Music News and more!". FMQB. 20 Mayıs 2009. http://www.fmqb.com/article.asp?id=1332255. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2010. 
  9. ^ "iTunes  – Music  – Teenage Dream by Katy Perry". iTunes Store (US). Apple. 24 Ağustos 2010. http://itunes.apple.com/us/album/teenage-dream/id385406210. Erişim tarihi: 16 Kasım 2012. 
  10. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Teenage Dream (albüm kitapçığı). Katy Perry. Capitol Records. 2010.
  11. ^ "iTunes  – Müzik  – Katy Perry adlı sanatçının Teenage Dream – The Complete Confection albümü". iTunes Store (TR). Apple. 23 Mart 2012. http://itunes.apple.com/tr/album/teenage-dream-complete-confection/id507778407?l=tr. Erişim tarihi: 29 Aralık 2012. 
  12. ^ a b c d e f g h i Teenage Dream: The Complete Confection (albüm kitapçığı). Katy Perry. Capitol Records. 2012.
  13. ^ a b c d e f g h i j Katy Hudson. Katy Perry. Red Hill Records. 2001.
  14. ^ Testify (albüm kitapçığı). P.O.D.. Atlantic Records. 2006.
  15. ^ Gezgin Pantolon Kardeşliği Soundtrack (albüm kitapçığı). Various Artists. Columbia Records. 2005.