Katil Otomobil

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Katil Otomobil
Christine
Filmin orijinal sinema afişi
YönetmenJohn Carpenter
YapımcıRichard Kobritz
Larry J. Franco
SenaristBill Phillips
Hikâye (eser)Stephen King
UyarlamaChristine
OyuncularKeith Gordon
John Stockwell
Alexandra Paul
MüzikJohn Carpenter
Alan Howarth
Görüntü yönetmeniDonald M. Morgan
KurguMarion Rothman
DağıtıcıColumbia Pictures
Çıkış tarih(ler)i9 Aralık 1983 (1983-12-09) (ABD)
Süre110 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri ABD
Dilİngilizce

Katil Otomobil (İngilizce özgün adı: Christine), Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan 1983 tarihli, ABD yapımı korku filmidir. Yönetmenliğini John Carpenter'ın üstlendiği filmde "Christine" adlı bir otomobilin sahibi üzerindeki etki anlatılmaktadır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

1957 yılında Detroit'teki bir otomobil fabrikasının montaj hattında çalışan işçilerden biri elini 1958 model Plymouth Fury marka aracın kaportasına kıstırır ve diğer bir işçi aynı aracın içinde boğularak ölür. Aradan 20 yıl geçer, yıl 1978'dir. Arnie lakabıyla tanınan Arnold Cunningham, arkadaş çevresi tarafından "inek" olarak nitelendirilen ve Dennis Guilder'dan başka arkadaşı olmayan liseli bir gençtir. Bir gün söz konusu otomobili bir arazide görür ve otomobilin satılık olduğunu fark eder. Ardından otomobile talip olur. Dennis, aracın 93.475 kilometre yapmış olduğunu belirterek Arnie'yi caydırmaya çalışır. Üstelik aracın ciddi bir onarıma ihtiyacı vardır. Arnie, buna rağmen aracın sahibi George LeBay'a 250 dolar gibi hatırı sayılır bir meblağ ödeyerek aracı satın alır.

Arnie'nin ailesi, Arnie'nin bu arabayı almasını hoş karşılamaz. Aile, Christine'nin garajlarında kalmasını istemezler. Bunun üzerine Arnie, arabalarında tamir edildiği ayrıca garaj görevi de gören Darnel'in Garajı adlı yere götürür. Arnie sabırlı bir çalışmanın karşılığı Christine'yi yepyeni yapar. Artık Arnie'nin de kişiliği değişmiştir. Okula yeni gelen kızlardan Leigh Cabot ile çıkmaktadır. Dennis ise maçlarda yaralanmıştır. Ayrıca arabanın eski sahibi George LeBay'ın kardeşide arabnın içinde ölmüştür. Hatta kardeşinin karısı ve çocuğu da ölmüştür. Bu katil araba artık herkesi kıskanmaktadır. Arnie'yi kendine bağlamıştır. Arnie'nin okulda tartıştığı gençler bir gün garaja sinsice girip Christine'yi paramparça etmişlerdir. Ama Christine kendini yenilemiştir. Daha sonra Christine kendisine zarar veren bu gençleri öldürmüştür. Artık kontrolden çıkan Christine, Dennis ve Leigh'de öldürmeye çalışır. Dennis ve Leigh Christine ile baş edebilmek için bir dozer bulurlar. En son Christine parçalanır. Christine Dennis ve Leigh ile savaşırken Christine'nin içinde Arnie'de vardır. O da ölmüştür.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör/Aktris Rol
Keith Gordon Arnold "Arnie" Cunningham
John Stockwell Dennis Guilder
Alexandra Paul Leigh Cabot
Robert Prosky Will Darnell
Harry Dean Stanton Dedektif Rudolph "Rudy" Junkins
Robert Darnell Michael Cunningham (Arnie'nin babası)
Christine Belford Regina Cunningham (Arnie'nin annesi)
Roberts Blossom George LeBay
Kelly Preston Roseanne
William Ostrander Clarence "Buddy" Repperton
Malcolm Danare Peter "Moochie" Welch
Steven Tash Richard "Richie" Trelawney
Stuart Charno Don Vandenberg
David Spielberg Mr. Casey
Jan Burrell Kütüphaneci