Kategori tartışma:Vikipedistler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu kategoriye ilgi alanlarına göre vikipedistler kategorisi konmasını öneriyorum. Bunun alt kategorileri olarak da örneğin; tarafsızlaştırma konusunda yada kategorilendirme, düzenleme , vandallıkla savaş, makale ilişkilendirme, tarafsızlaştırma, makale sayısı arttırma, makale kalitesi yükseltme vs.(çoğaltılabilir) kategorileri olsun. Bunu şu sebeplerden dolayı öneriyorum.

  1. Herkesin asıl ilgilendiği konuyu görürüz ve vikipedide açık kalan kısımları görürüz. Her alt kategoride bir yönetici olur ve wikinin o kısımdaki eksiğini daha ağırlıkta giderir.
  2. Herkes bir konuda uzmanlaşmaya başlar böylece pratikleşme sağlanabilir.
  3. Yeni gelenler ve istekli olanlar hangi konularda eksik olduğunu görür ve ona göre eksik olan kısımlara katkısını yönlendirir.
  4. İş bölümü daha etkin bir şekilde sağlanmış olur.

Bunun anlamı herkes bir konuda çalışsın değil. Elbette herkes istediği kısıma katkılarda bulunmaya devam eder, bu sadece Vikipedinin daha hızlı ve sağlıklı büyümesi için bir öneri. Belki de hiç farketmediğimiz kısımlarda vikipedi eksik büyüyor. İleride bu açığı kapatmak daha zor olabilir. Diğer wikilerde var mı bilmiyorum ama yoksa belki de ilk biz örnek oluruz:) yine de mantıklı olup olmadığına dair fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Sizce de hoş olmaz mı?KuyumcuS 21:23, 20 Ekim 2005 (UTC)

Ekim 2005'ten bu yana çok zaman geçti. Bu alt kategori eklenmeli. --Timurberk 11:10, 7 Mart 2006 (UTC)