Kategori tartışma:Dolaşım şablonları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bunlara "yönlendirme şablonları" desek daha uygun degil mi? Citrat 15:14, 16 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba Citrat, daha uygun olur mu bilemem ancak niye ilk olarak kategoriyi ve ana şablonu "Dolaşım" olarak açıp "Yönlendirme" olarak açmadığımı anımsadığım kadarıyla anlatabilirim. Sonunda sen karar ver hangisi daha uygun olur diye. Öncelikle "internette dolaşmak" ya da "internette gezinmek" diye bir olgu var. Bazı bağlantılara tıklıyorsun ve oradan oraya "dolaşıyorsun" ya da "geziyorsun". Elbette bu bağlantıların hepsi de birer yönlendirme, ama Vikipedi'de yönlendirme "redirect" ayrı bir anlamda kullanılıyor. Dolayısıyla bir konu ile ilgili yönlendirici bağlantıların bir arada bulunduğu şablonları dolaşmak için kullanırız diye "dolaşım şablonları" olarak kullanmaya başladım. "Navigation" sözcüğünün çevirisi olarak da dolaşım, yönlendirmeden daha uygun gibi geliyor bana. Sonuç olarak, dolaşım şablonları da olur, gezinti ya da yönlendirme şablonları da. Sana kalmış, benim için farketmez... --Mskyrider ileti 17:54, 16 Temmuz 2007 (UTC)
Acikcasi "dolasim" kelimesi hala kulaklarimi tirmaliyor ancak yaklasimini da mantikli buldum. Belki "gezi", "indeks", "kroki", "özet" kelimeleri kullanilabilir. Ben su an icin bir degisiklige gitmeyecegim; senin icinde sakincasi yoksa bunu sablonun tartisma sayfasina alacagim. Detayli aciklaman icin tesekkurler, Citrat 16:32, 17 Temmuz 2007 (UTC)
Kulağı tırmalaması sanırım genel değildir; yani o biraz öznel bir şeydir kanaatimce. Mantıken dolaşım şablonları en doğrusu zira bu şablonların amacı ilgili konuda bize dolaşım sağlamak. Belki kılavuz şablonlar veya kroki şablonlar tarzı isimler konulabilir ama bunlar da pekâlâ farklı anlaşılabilecek isimler. İngilizce Vikipedi'deki kaynak olarak ele alınan kategori isminin de Navigational templates olduğunu hatırlatmak isterim. Sonuçta bu iyi; ama ille de değiştirelim derseniz değiştiriledebilir. Bununla birlikte, doğru olması, mantıken doğru sonuç vermesi muğlak ama daha hoş bir sözcük kullanmaktan daha iyidir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:17, 17 Temmuz 2007 (UTC)
Evet, fikrim kisisel ancak dolasim kelimesinin yerine daha iyi bir kelime bulunabilecegine eminim (2. cumlende yazim hatasi var sanirim). Tam olarak ingilizcedeki karsiligini koymak oturmamis "sahsimca". Onerdigin kılavuz şablonlar kelimesine daha sicak bakiyorum; hem dogru hem de hos duruyor. Citrat 01:31, 18 Temmuz 2007 (UTC)