Kardeşler Takımı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kardeşler Takımı
(Band of Brothers)
TürTarih, Dram, Savaş
YazarStephen Ambrose
Screenplay
Erik Jendresen
Tom Hanks
John Orloff
E. Max Frye
Graham Yost
Bruce C. McKenna
Erik Bork
YönetmenPhil Alden Robinson
Richard Loncraine
Mikael Salomon
David Nutter
Tom Hanks
David Leland
David Frankel
Tony To
BaşrolDamian Lewis
Donnie Wahlberg
Ron Livingston
Matthe Settle
Neal McDonough
Bölüm sayısı10
Yapım
YapımcıSteven Spielberg

Tom Hanks
Preston Smith
Erik Jendresen
Stephen E. Ambrose
Gösterim süresi705 dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi9 Eylül 2001 - 4 Kasım 2001

Kardeşler Takımı, tarihçi ve biyografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir. 2001 yapımı Kardeşler Takımı hala dünyanın birçok ülkesinde televizyon kanallarında yayınlanmaktadır.

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 101. Hava İndirme Tümenine bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia'daki Toccoa kampından başlamıştır. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Market Garden Harekâtı ve Ardenler Taarruzu ve Berghof'taki Hitler'in kalesinin ele geçirilmesi anlatılmıştır.

Dizideki olaylar Ambrose'nin Easy Bölüğü'nden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği röportajlarla şekillendirilmiştir. Ayrıca savaşın ardından yazılan anı kitaplarından da yararlanılmıştır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler:

7 ve daha az bölümde oynayan karakterler:

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Her bir konu iki bölüm halinde kurgulanmıştır.

Bölüm 1: Currahee[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 2: Day of Days[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 1/2 Konusu : Yıl 1942. Yer Toccoa Kampı, Amerika. 101. Hava İndirme Birliği ve 506. Alay gönüllülerinin işi hiç de kolay olmayacaktı. Onlar eğitildiler, ter döktüler, çalıştılar, planladılar ve her şeyi en baştan aldılar. Düşman hattının gerisinde ve çıkarma gününde içgüdülerine, görevlerini yerine getireceklerine inanmak zorundalardı. Kendine güven. Yanındaki arkadaşına güven... O kişi paraşütçü kardeşin olduğu sürece.

Bölüm 3: Carentan[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 4: Replacements[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 3/4 Konusu : Normandiya Çıkarması: Hava gücü yola çıktı. Hedef: Utah ve Omaha sahillerindeki çıkarma kuvvetlerinin işini kolaylaştırmak için Alman savunmasının gerisine paraşütle inerek Carentan'ı almak. Takım kendisini şiddetli bir mücadeleye hazırladı, düşman zırhlıları karşı saldırıda. Hava kuvvetleri zaman zaman ilerledi ama geri kalanı çok kısa ömürlü oldu. Hava Kuvvetleri ve 101. Haykıran Kartal, savaşa paraşütle inen son birliklerdi. Çetin saldırı Yılbaşında savaşı bitirdi. Ama operasyon başarısız oldu. Sonbahar'ın geri kalanında, Hava Kuvvetleri sonuna kadar dövüştü...

Bölüm 5: Cross Roads[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 6: Bastogne[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 5/6 Konusu : Erzaklar için içeri giriş, piyadeler için ise dışarı çıkışın hiçbir yolu yoktu. Bastogne'deki 101. Hava Gücü'nün etrafı sarılmıştı. Düşman hattının merkezinde olmak Gönüllüler için yeni bir şey değildi. Kaptan Winters (Damian Lewis):"Biz paraşütçüyüz, biz her zaman kuşatılırız" der. Winters Hollanda'daki taktiğiyle masa başı görevine terfi ettirilir fakat o savaş alanına geri döner. Büyük bir saldırı kesindir. Yeni düşmanlar da; azalmış erzaklar ve dondurucu soğuklardır.

Bölüm 7: The Breaking Point[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 8: The Last Patrol[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 7/8 Konusu : Bir askerin görevi emirlere itaat etmektir. Peki bir askerin komutanı muharebe alanı boş bir üniforma ve lideri takımı yönetmekten aciz biriyse, o zaman ne olur? Ödüllü dizi Band of Brothers'ta bu sefer bu zor duruma tanık olacağız. Foy'un yakınlarında bir yerde takım, zor koşullar altında dayanmaya çalışırken, şehre hücuma başlarlar. Ancak Easy'nin yeni lideri beceriksizce bir saldırıya girişir ve takım bocalar. Berlin'e doğru ileri bir adım olan Foy görevi başarısız olur. Sırada Alman sınırındaki Hagenau vardır. Burada Müttefik askerlerini düşmandan ayıran ince bir nehir geçer. Tehlikeli iş düşman hattına girmek, bu görevi de Easy Bölüğü'nden başkası yapamaz.

Bölüm 9: Why We Fight[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 10: Points[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 9/10 Konusu : Kardeşler Takımı'nda izlediğiniz askerler gerçekte savaş sonrasında neler yaptılar? Easy Bölüğü'nün ödül almış destansı hikâyesinin her zaman hatırlanacak finalinde bu gerçekleri izleme olanağı bulacaksınız. Sıcak bir yemek. Yumuşak bir yatak. Almanya Easy Bölüğü'nün rahata kavuşacağı son durak olacaktı ama Vaterland'e doğru küçük bir direnişle karşılaştılar. Normandiya Çıkarması'ndan sonra, askerler çok zor koşullara katlanmak zorunda kaldı. Easy Bölüğü, Nazi ölüm kamplarının insanlara nasıl zulme sürüklediğini keşfetti. Bavyera'da Hitler'in göklere çıkardığı gönüllü askerlerle karşılaştılar. Fakat hala Pasifik'te savaşılacak bir savaş var. Normandiya Çıkarması ve 434 uzun savaşın artık tamamen bittiği haberini getirdiğinde yorgun Easy yeniden toparlanıyordu. Her şeyin sona ermesiyle Easy'de rahatladı. Her şey için kalpten teşekkürler.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

DVD Çıkışı[değiştir | kaynağı değiştir]

10 bölümlük serinin tamamı 5 Kasım 2002'de DVD Set olarak piyasaya sürülmüştür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]