Karayolu 11 (İran)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karayolu 11
logo
logo
Tip Karayolu
Başlangıç Culfa
Bitiş Bane
Uzunluk 325 km
Geçtiği Yerler Culfa (Doğu Azerbaycan) ↔ Hoy (Batı Azerbaycan) ↔ Salmas (Batı Azerbaycan) ↔ Urmiye (Batı Azerbaycan) ↔ Mahabad (Batı Azerbaycan) ↔ Rebet (Batı Azerbaycan) ↔ Bane (Kürdistan)

Karayolu 11 (Farsça: جاده ۱۱), İran'ın kuzeybatısında bir kara yolu.

Karayolu 11, İran'ın Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Kürdistan eyaletlerinden geçer ve Culfa ile Azerbaycan'ı, Urmiye ile Türkiye'ye bağlar. Toplam uzunluğu yaklaşık 325 km.'dir.

Karayolu Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde Azerbaycan-İran sınırındaki Culfa şehrinin güney semtlerinde Karayolu 21 kavşağından resmi olarak başlar. Kısa bir mesafe sonra Batı Azerbaycan Eyaleti sınırları içine girer ve burada Karayolu 32 ile kesişir. Batı Azerbaycan'ın güneybatısı yönünde ilerleyen kara yolu ilk olarak Hoy'dan geçer. Salmas'ı geçtikten sonra Urmiye Gölü'ne yönelir ve bu gölün kıyısından devam ederek Urmiye şehrine ulaşır. Urmiye'den sonra yine göl kıyısından devam eden yol Mahabad'ı geçtikten sonra Kürdistan Eyaleti sınırına ulaşır ve burada Bane'yi geçerek kısa bir mesafe sonra Irak sınırında sonlanır.

Tam güzergahı[değiştir | kaynağı değiştir]

Karayolu 11, Culfa ile Bane arasında aşağıdaki şehirlerin güzergahından geçer ve şehir isimlerinin yanlarında küçük resimleri bulunan karayolları ile bağlantı yapar:

Irak sınırı