Karadaki rüzgâr tarlalarının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Koordinatlar: 26°55′12″K 118°19′14″B / 26.92°K 118.32056°B / 26.92; -118.32056 (Alta Wind Energy Center) Bu madde, kurulu gücü 100 megawatt veya daha fazl ve şu an yapım veya teklif aşamasında olan karadaki büyük rüzgâr tarlalarının listesi ile ilgilidir. Denizdeki rüzgâr tarlalarının listesine de bakabilirsiniz.

2009'un sonunda, dünya çapında rüzgâr tarlalarının kurulu gücü 158.505 megawatt idi. Buda yıllık %31,7'lik bir artışa karşılık geliyor. 2008'in sonunda Rüzgâr gücü, tüketilen global elektriğin %1,3'ünü üretti. Rüzgâr gücünün yaklaşık olarak %20'sini Danimarka, %14,5'ini İspanya ve Portekiz ve %9'unu da İrlanda Cumhuriyeti üretti. Birleşik Devletler'deki rüzgâr gücü 2009'da %39 artarak 35.000 MW'ı aştı. Çin'deki rüzgâr gücü 2009'da iki kattan daha fazla artarak, 12.200'den 25.800 MW'a tırmandı.

Dünyada kurulu rüzgâr güç kapasitesi 1996-2008
Karadaki büyük rüzgâr tarlalarının listesi[1][2]
Tarla Mevcut
kapasite
(Megawatt)
Ülke Notlar
Adair Rüzgâr Tarlası 175 ABD
Altamont Pass Rüzgâr Tarlası 596 ABD çoklu tarla
Alto Minho Rüzgâr Tarlası 240 Portekiz
Anse-à-Valleau Rüzgâr Tarlası 100 Kanada
Arada-Montemuro Rüzgâr Tarlası 112 Portekiz
Ashtabula Rüzgâr Tarlası 196 ABD
Balıkesir Rüzgâr Tarlası 142,5 Türkiye
Barton Rüzgâr Tarlası 160 ABD
Barton Chapel Rüzgâr Tarlası 120 ABD
Batı Rüzgâr Projesi 143 Yeni Zelanda
Bear Mountain Rüzgâr Tarlası 102 Kanada
Benton Kasabası Rüzgâr Tarlası 130 ABD
Big Horn Rüzgâr Tarlası 200 ABD
Biglow Canyon Rüzgâr Tarlası 274.9 ABD 174.8 MW yapım aşamasında
Bii Stinu Rüzgâr Tarlası 164 Meksika
Black Law Rüzgâr Tarlası 124 UK
Bliss Rüzgâr Tarlası 100 ABD
Blue Canyon Rüzgâr Tarlası 225 ABD
Blue Sky Green Field Rüzgâr Tarlası 145 ABD
Brazos Rüzgâr Tarlası 160 ABD
Buffalo Gap Rüzgâr Tarlası 523 USA 2008'de tamamlandı
Buffalo Ridge Rüzgâr Tarlası 225 ABD
Bull Creek Rüzgâr Tarlası 180 ABD
Callahan Divide Rüzgâr Tarlası 114 ABD
Camp Grove Rüzgâr Tarlası 150 ABD
Camp Springs Rüzgâr Tarlası 130 ABD
Capital Rüzgâr Tarlası 140 Avustralya
Capricorn Ridge Rüzgâr Tarlası 662 ABD 2008'de tamamlandı
Carroll Rüzgâr Tarlası 150 ABD
Cedar Creek Rüzgâr Tarlası 300.5 ABD
Centennial Rüzgâr Tarlası 120 ABD
Centennial Rüzgâr Güç Tesisi 150 Kanada
Century Rüzgâr Tarlası 150 ABD
Champion Rüzgâr Tarlası 126 ABD
Colorado Green Rüzgâr Tarlası 162 ABD
Crystal Gölü Rüzgâr Tarlası 416 ABD 2009'da tamamlandı
Crystal Rig Rüzgâr Tarlası 180 UK
Dalhousie Dağı Rüzgâr Tarlası 39 Kanada
Danjinghe Rüzgâr Tarlası 200 Çin
Desert Sky Rüzgâr Tarlası 160 ABD
Dutch Hill/Cohocton Rüzgâr Tarlası 125 ABD
El Marquesado Rüzgâr Tarlası 198 İspanya
Elbow Creek Rüzgâr Projesi 122 ABD
Elk River Rüzgâr Projesi 150 ABD
Enbridge Ontario Rüzgâr Tarlası 181 Kanada
Eurus Rüzgâr Tarlası 250.5 Meksika
Fântânele Rüzgâr Tarlası 0 Romanya 600 MW yapım aşamasında
Fenton Rüzgâr Tarlası 206 ABD
Forest Creek Rüzgâr Tarlası 124 ABD
Forward Rüzgâr Enerji Merkezi 129 ABD
Fowler Ridge Rüzgâr Tarlası 599.8 ABD 2010'da tamamlandı
Gardunha Rüzgâr Tarlası 106 Portekiz
Geycek Rüzgâr Tarlası 150 Türkiye
Glacier Rüzgâr Tarlası 210 ABD
Glenrock Rüzgâr Tarlası 118.5 ABD
Goodland I 130 ABD
Gray Kasabası Rüzgâr Tarlası 102 ABD
Green Mt. Enerji Rüzgâr Tarlası 160 ABD
Körfez Rüzgâr Tarlası 283.2 ABD 2009'da tamamlandı
Hackberry Rüzgâr Tarlası 165 ABD
Hadyard Hill Rüzgâr Tarlası 120 UK
Higueruela Rüzgâr Tarlası 161 İspanya
Hopkins Ridge Rüzgâr Tarlası 149 ABD
Horse Hollow Rüzgâr Enerji Merkeizi 736 ABD 2006'da tamamlandı
Huitengliang Rüzgâr Tarlası 300 Çin
Intrepid Rüzgâr Tarlası 160 ABD
Jardin d'Eole Rüzgâr Tarlası 127 Kanada
Jilin Tongyu Tongfa Rüzgâr Tarlası 100.5 Çin
Judith Gap Rüzgâr Tarlası 135 ABD
Karaburun Rüzgâr Tarlası 120 Türkiye
Kibby Rüzgâr Güç Projesi 132 ABD
King Mountain Rüzgâr Tarlası 281.2 ABD 2003'de tamamlandı
Klondike Rüzgâr Tarlası 399 ABD 2008'de tamamlandı
Lake Bonney Rüzgâr Tarlası 239 Avustralya
Langdon Rüzgâr Enerji Merkezi 159 ABD
Lone Star Rüzgâr Tarlası 400 ABD 2008'de tamamlandı
Manjil ve Rudbar Rüzgâr Tarlası 100.8 İran 2009'da tamamlandı
Maple Ridge Rüzgâr Tarlası 321.8 ABD 2006'da tamamlandı
Maranchon Rüzgâr Tarlası 208 İspanya
Marengo Rüzgâr Tarlası 140 ABD
McAdoo Rüzgâr Tarlası 150 ABD
Melancthon EcoPower Merkezi 199 Kanada
Milford Rüzgâr Geçiş Projesi 203 ABD
Mount Storm Rüzgâr Tarlası 264 USA 2008'de tamamlandı
Musselroe Rüzgâr Tarlası 168 Avustralya
Mutsu Rüzgâr Tarlası 148 Japonya
New Mexico Rüzgâr Enerji Merkezi 204 ABD
Noble Chateaugay Rüzgâr Parkı 106 ABD
Noble Weathersfield Rüzgâr Parkı 126 ABD
Osório Rüzgâr Tarlası 150 Brezilya
Panther Creek Rüzgâr Tarlası 458 ABD 2009'da tamamlandı
Papalote Rüzgâr Tarlası 180 ABD
Peetz Rüzgâr Tarlası 400.5 ABD 2008'de tamamlandı
Peñascal Rüzgâr Tarlası 202 ABD
Pine Tree Rüzgâr Tarlası 120 ABD
Pinhal Interior Rüzgâr Tarlası 144 Portekiz
Pioneer Prairie Rüzgâr Tarlası 300.3 ABD 2009'da tamamlandı
Pomeroy Rüzgâr Tarlası 196 ABD
Port Alma Rüzgâr Tarlası 101 Kanada
Portland Rüzgâr Projesi 195 Avustralya
Prarie Star Rüzgâr Tarlası 100 ABD
Prince Township Rüzgâr Tarlası 189 Kanada
Rail Splitter Rüzgâr Tarlası 100 ABD
Red Hills Rüzgâr Tarlası 123 ABD
Rolling Hills Rüzgâr Tarlası 118.5 ABD
Roscoe Rüzgâr Tarlası 781.5 ABD 2009'da tamamlandı
San Gorgonio Pass Rüzgâr Tarlası 615 ABD çoklu tarla
Santo Domingo Rüzgâr Tarlası 160 Meksika
Sherbino Rüzgâr Tarlası 150 ABD 2008'de tamamlandı
Shiloh Rüzgâr Tarlası 300 ABD 2009'da tamamlandı
Sisante Rüzgâr Tarlası 198 İspanya
Smoky Hills Rüzgâr Tarlası 249 ABD
Smøla Rüzgâr Tarlası 150 Norveç
Snowtown Rüzgâr Tarlası 170 Avustralya
Soma Rüzgâr Tarlası 140,8 Türkiye
St. Leon Projesi 104 Kanada
Stanton Enerji Merkezi 120 ABD
Stateline Rüzgâr Projesi 300 ABD
Story Kasabası Rüzgâr Tarlası 150 ABD
Sweetwater Rüzgâr Tarlası 463 ABD 2007'de tamamlandı
Şamlı Rüzgâr Tarlası 114 Türkiye
Tararua Rüzgâr Tarlası 161 Yeni Zelanda
Tatanka Rüzgâr Tarlası 180 ABD
Tehachapi Pass Rüzgâr Tarlası 685 ABD çoklu tarla
Trent Rüzgâr Tarlası 150 ABD
Turkey Track Rüzgâr Tarlası 169 ABD
Twin Groves Rüzgâr Tarlası 396 ABD 2008'de tamamlandı
Vankusawade Rüzgâr Parkı 201 Hindistan
Ventominho Rüzgâr Tarlası 240 Portekiz
Vlorë Rüzgâr Tarlası 500 Arnavutluk
Walnut Rüzgâr Tarlası 153 ABD
Waubra Rüzgâr Tarlası 192 Avustralya
Wethersfield Rüzgâr Parkı 124 ABD
Whispering Willow Rüzgâr Tarlası 200 ABD
White Creek Rüzgâr Güç Projesi 204 ABD
Whitelee Rüzgâr Tarlası 322 UK 2009'da tamamlandı
Wild Horse Rüzgâr Tarlası 229 ABD
Wildorado Rüzgâr Çiftliği 161 ABD
Wolfe Adası Rüzgâr Projesi 197.8 Kanada
Woodward Rüzgâr Tarlası 159 ABD
Woolnorth Rüzgâr Tarlası 140 Avustralya
Yüksek Rüzgârlar Rüzgâr Tarlası 162 ABD

Teklif edilen rüzgâr tarlaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Karadaki teklif edilen rüzgâr tarlaları
Tarla Kapasitesi (MW) Ülke Referanslar
Bald Hills Rüzgâr Tarlası 104 Avustralya
Bahçe Rüzgâr Tarlası 135 Türkiye
Beech Ridge Rüzgâr Tarlası 186 ABD
Belwind 330 Belçika
Blackspring Ridge Rüzgâr Tarlası 300 Kanada
Clyde Rüzgâr Tarlası 548 UK
Crows Nest Rüzgâr Tarlası 124 Avustralya
Dobrich Rüzgâr Tarlası 200 Bulgaristan
Dobrogea Rüzgâr Tarlası 1500 Romanya
Enel Agichiol Rüzgâr Tarlası 210 Romanya
Eolica Baia Rüzgâr Tarlası 126 Romanya
Eolica Beidaud Rüzgâr Tarlası 128 Romanya
Eolica Casimcea Rüzgâr Tarlası 244 Romanya
Eolica Cogealac Rüzgâr Tarlası 448 Romanya
Eolica Sǎcele Citation 252 Romanya
Franklin Kasabası Rüzgâr Tarlası 200-300 ABD
Gansu Rüzgâr Tarlası 20,000 Çin
Golden Hills Rüzgâr Tarlası 400 ABD
Griffin Rüzgâr Tarlası 204 UK
Halkirk Rüzgâr Tarlası 150 Kanada
Hartland Rüzgâr Tarlası 500-1000 ABD
Hauauru ma raki 540 Yeni Zelanda
Hawke's Bay Rüzgâr Tarlası 225 Yeni Zelanda
Hayes Projesi 630 Yeni Zelanda
Kavarna Rüzgâr Tarlası 250 Bulgaristan
Kaiwera Downs Rüzgâr Tarlası 240 Yeni Zelanda
Koekenaap Rüzgâr Tarlası 100 Güney Afrika
Kruger Enerji Port Alma 101 Kanada
Lac-Alfred Rüzgâr Tarlası 300 Kanada
Lincoln Gap Rüzgâr Tarlası 124 Avustralya
Macarthur Rüzgâr Tarlası 329 Avustralya
Mahinerangi Rüzgâr Tarlası 200 Yeni Zelanda
Mărişelu Rüzgâr Tarlası 300 Romanya
Markbygden Rüzgâr Tarlası 4000 at most İsveç
Massif-du-Sud Rüzgâr Tarlası 150 Kanada
McAdoo Rüzgâr Tarlası 150 ABD
McCormick Ranch Rüzgâr Parkı 300 ABD
Merkezi Rüzgâr Projesi 130 Yeni Zelanda
Mount Mercer Rüzgâr Tarlası 131 Avustralya
Musselroe Rüzgâr Tarlası 140 Avustralya
Oweninny Rüzgâr Tarlası 320 İrlanda
Pampa Rüzgâr Projesi 4000 ABD
Pine Canyon Rüzgâr Tarlası 150 ABD
Pine Tree Wind Project 120 ABD
Plambeck Bulgaristan Rüzgâr Tarlası 250 Bulgaristan
Puketiro Rüzgâr Tarlası 130 Yeni Zelanda
Rim Rock Rüzgâr Tarlası 309 ABD
Rivière-du-Moulin Rüzgâr Tarlası 350 Kanada
Rototuna Rüzgâr Tarlası 500 Yeni Zelanda
Shepherds Flat Rüzgâr Tarlası 909 ABD
Silverton Rüzgâr Tarlası 1000 at most Avustralya
Sinus Holding Rüzgâr Tarlası 700 Romanya
Slopedown Rüzgâr Tarlası En fazla 150 Yeni Zelanda
Taharoa Rüzgâr Tarlası 100 Yeni Zelanda
Tangier Rüzgâr Tarlası 140 Fas
Taralga Rüzgâr Tarlası 105 Avustralya
Te Waka Rüzgâr Tarlası 156 New Zealand
Tehachapi Yenileme Projesi 4500 ABD
Titan Rüzgâr Projesi 5050 ABD
Top of the World Windpower Project 200 ABD
Turitea Rüzgâr Tarlası 300 at least Yeni Zelanda
Underwood Rüzgâr Tarlası 199 Kanada
Văcăreni Rüzgâr Tarlası 240 Romanya
Valley City/Lake Ashtabula Rüzgâr Tarlası 200 ABD
Yüksek Kasabası Enerji Rüzgâr Tarlası 300 ABD
Waitahora Rüzgâr Tarlası 177 Yeni Zelanda
Waverley Rüzgâr Tarlası 135 Yeni Zelanda

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]