Kar Beyaz (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Kar Beyaz"
Kerim Tekin şarkısı
Yayımlanma10 Temmuz 1997
FormatCD, Kaset, Dijital indirme
TarzPop, Pop rock
Süre4:56
ŞirketS Müzik, Raks müzik
YapımcıHalis Bütünley
Kronoloji
"Kar Beyaz"

Kar Beyaz, Kerim Tekin'in 10 Temmuz 1997 tarihinde yayınlanan Haykırsam Dünyaya adını verdiği ikinci albümünden yayınlanan çıkış parçasıdır.[1] Şarkının sözleri Tayfun Duygulu ve Beste Açar'a aittir. Müziği Tayfun Duygulu tarafından yapılan şarkının düzenlemesi İskender Paydaş tarafından yapıldı. YHB, GAK ve Bizim Ev stüdyolarında kaydedilen şarkı yayınlandığı anda büyük ilgi gördü. Tayfun Dinçer'un klibini yönettiği parçanın klibi beyaz stüdyo odasında tavan vantilatörü ve lacivert bir yatağın yer aldığı bir odada çekildi. Klipte Kerim Tekin'e bir modelde eşlik etti.[2] Albümle beraber yayınlanan parça listelere üst sıralardan giriş yaparak bir numaraya kadar yükseldi. 90'lı yılların ve Türk pop müziğinin klasik parçaları arasına giren parça ayrıca Kerim Tekin'in en büyük hitidir.

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

"Kar Beyaz" parçasının klibinde Kerim Tekin

Tayfun Duygulu şarkıyı önce Nilüfer'in albümüne çıkış parçası olarak vermeyi planlıyordu. Ancak Nilüfer o yıl albüm çalışmasını tamamladığından dolayı Duygulu, şarkıyı kendi albümüne almaya karar verdi. Bir gün Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in de bulunduğu bir arkadaş grubuna evinde şarkıyı çalarken Tekin, Duygulu'ya şarkıyı vermesi için ısrar etti.[3] Duygulu, şarkıyı seslendirmesi için Kerim Tekin'e verdi. Tekin'le özdeşleşen bu parça Türk pop müziği tarihine geçen bir eser oldu.

Cover versiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kerim Tekin - Haykırsam Dünyaya". Albüm. Apple Music. Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2022. 
  2. ^ "Kerim Tekin - Kar Beyaz". Video klip. Youtube. 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  3. ^ "Tayfun Duygulu: 'Kar Beyazdır Ölüm'ü Nilüfer için yazmıştım". Milliyet gazetesi. 27 Eylül 2016. 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016.