Kapasitelerine göre stadyumlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Pyongyang, Kuzey Kore'de bulunan Rungrado 1 Mayıs Stadyumu dünyanin en büyük kapasiteli stadyumudur.
Ann Arbor, ABD'de bulunan Michigan Stadyumu en büyük kapasiteli Amerikan futbolu stadyumudur.
Barselona'da, bulunan "Camp Nou Stadyumu" Avrupa'nın en büyük kapasiteli stadyumudur.

Stadyumlar listesi dünyada kullanılan spor stadyumlarının, seyirci kapasitesine göre sıralanmış, bir listesidir.

Açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu liste yaklaşık 50.000 kişilik veya daha yüksek seyirci kapasiteli stadyumları içine almaktadır. Kapasite sayıları geçici tribünleri içermeyip hem oturarak ve hem de ayakta seyir için yapılmış tribünlerdeki maksimum seyirci sayısıdır. Avrupa'da ve genellikle yeni stadyumlarda her seyirci için genellikle plastikten tek bir oturma yeri bulunmaktadır. Eski stadyumlarda oturma, betondan veya bazen üzeri tahta veya plastik ile kaplı basamaklar şeklindedir ve her seyirci için değişik oturma yeri verilmemiştir.

Kapasite sayıları, imkan dahilinde olduğu kadar, stadyumların resmi websitelerinde verilen veya stadı işleten kurumundan, o da mümkün değilse belirlenen bir spor karşılaşmasının seyirci sayısından alınan bilgilerle hazırlanmıştır. Bir stadyumda geçmişte olan spor karşılaşmaları için rekor sayıda seyirci sayısı bu listeye temel olmamaktadır.[1]

Stadyumlar ya yalnızca tek bir spor için kullanılmakta veya çok maksatlı olarak çeşitli sporlar veya resmî geçitler, çok sayıda katılımcı bulunan resmî merasimler ve hatta konserler gibi diğer yüksek sayıda seyircinin takip edebileceği etkinlikler için de kullanılmaktadırlar. En büyük kapasiteli stadyumlar sırasıyla futbol, Amerikan futbolu, beyzbol, kriket, Gal futbolu, hürling, ragbi birliği, ragby ligi, Avustralya futbolu, Kanada futbolu için kullanılmaktadırlar. Birçok stadyumun ortasında bulunan spor sahasının etrafında koşu pisti yer alır ve bu pistler atletizm sporu için kullanılır. Adı geçen büyük kapasiteli stadyumlardan bir tanesi de boğa güreşi için kullanılmaktadır.

Bu listeye kapalı spor sahaları, eski Spartakiad Jimnastik Stadı ve Indianapolis Oto Hız Yarış Alanı gibi yapılar dahil edilmemişlerdir.[2]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra No.
Stadyum ismi Kapasite (kişi)
Kent Ülke
Spor
1 Rungrado 1 Mayıs Stadyumu 150,000[3] Pyongyang Kuzey Kore Kuzey Kore Futbol, Atletizm
2 Yuba Bharati Krirangan
(Tuz Gölü Şehri)
120,000[4] Kolkata  Hindistan Futbol
3 Michigan Stadyumu 109,901[5] Ann Arbor, Michigan Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
4 Beaver Stadyumu 106,572[6] State College, Pennsylvania Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
5 Estadio Azteca 105,000[7] Mexico City Meksika Meksika Futbol
6 Neyland Stadyumu 102,455[8] Knoxville, Tennessee Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
7 Ohio Stadyumu 102,329[9] Columbus, Ohio Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
8 Bryant-Denny Stadium 101,821[10] Tuscaloosa, Alabama Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
9 Darrell K. Royal-Texas Memorial Stadium 100,119[11] Austin, Texas Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
10 Melbourne Kriket Sahası 100,018[12] Melbourne  Avustralya Kriket, Avustralya kurallari futbolu, Futbol
11 Azadi Stadium 100,000[13] Tahran  İran Futbol
12 Camp Nou 99,354[14] Barselona  İspanya Futbol
13 FNB Stadyumu 94,700[15] Johannesburg  Güney Afrika Futbol
14 Los Angeles Memorial Coliseum 93,607[16] Los Angeles, California Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
15 Sanford Stadyumu 92,746[17] Athens, Georgia Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
16 Rose Bowl stadyumu 92,542[18] Pasadena, California Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
17 Tiger Stadyumu (LSU) 92,542[19] Baton Rouge, Louisiana Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
18 Cotton Bowl stadyumu 92,100[20] Dallas, Texas Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
19 Wembley Stadyumu 90,000[21] Londra İngiltere İngiltere Futbol, Ragbi ligi, Ragbi birliği, Amerikan futbolu
20 Eden Gardens 90,000[22] Kolkata  Hindistan Kriket
21 Ben Hill Griffin Stadyumu 88,548[23] Gainesville, Florida Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
22 Gelora Bung Karno Stadyumu 88,306[24] Jakarta  Endonezya Futbol
23 Jordan–Hare Stadyumu 87,451[25] Auburn, Alabama Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
24 Bukit Jalil National Stadium 87,411[26][27] Kuala Lumpur  Malezya Futbol
25 Borg El Arab Stadyum 86,000[28] İskenderiye  Mısır Futbol
26 ANZ Stadium 83,500[29] Sidney  Avustralya Ragbi ligi, Ragbi birliği, Kriket, Avustralya kuralları ile futboll
27 Kyle Field 82,600[30] College Station, Texas Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
28 MetLife Stadyum 82,500[31] East Rutherford, New Jersey Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Futbol
29 Croke Park 82,300[32] Dublin  İrlanda Gal futbolu, hurling, camogie, Gal handbol
30 Bobby Bowden Field at Doak Campbell Stadium 82,300[33] Tallahassee, Florida Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
31 Estádio do Maracanã 95,000[34] Rio de Janeiro  Brezilya Futbol
32 Gaylord Family Oklahoma Memorial Stadiyomu 82,112[35] Norman, Oklahoma Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
33 FedExField 82,000[36] Landover, Maryland Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
34 Twickenham Stadyumu 82,000[37] Londra İngiltere İngiltere Ragbi birliği
35 Arrowhead Stadyumu 81,425[38] Kansas City, Missouri Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
36 Stade de France 81,338[39] Paris  Fransa Futbol, Ragbi birliği
37 Westfalenstadion 81,264[40] Dortmund  Almanya Futbol
38 Memorial Stadyum, Lincoln 81,067[41] Lincoln, Nebraska Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
39 Notre Dame Stadyomu 80,795[42] Notre Dame, Indiana Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
40 Santiago Bernabéu Stadyumu 80,354[43] Madrid  İspanya Futbol
41 Camp Randall Stadyumu 80,321[44] Madison, Wisconsin Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
42 Memorial Stadyum 80,301[45] Clemson Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
43 Williams-Brice Stadyumu 80,250[46] Columbia Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
44 Estadio Monumental "U" 80,093[47] Lima  Peru Futbol
45 Stadio Giuseppe Meazza
San Siro
80,065[48] Milano  İtalya Futbol
46 Guangdong Olimpik Stadyumu 80,012[49] Guangzhou  Çin Futbol
47 Stade Mohamed V 80,000 Casablanca  Fas Futbol
48 Cowboys Stadyumu 80,000[50] Arlington, Texas Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
49 Beijing Milli Stadyumu 80,000[51] Pekin  Çin Atletizm, Futbol
50 Stade des Martyrs 80,000[52] Kinshasa  Demokratik Kongo Cumhuriyeti Futbol
51 Shah Alam Stadyumu 80,000[53] Shah Alam  Malezya Futbol
52 Şangay Stadyumum 80,000[54] Şangay  Çin Futbol
53 Yadegar-e-Emam Stadyumu 80,000[13] Tebriz  İran Futbol
54 Luzhniki Stadyumu 78,360[55] Moskova  Rusya Futbol, Atletizm
55 EverBank Field 76,867[56] Jacksonville Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
56 Sports Authority Field at Mile High 76,125[57] Denver Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
57 Old Trafford 75,957[58] Manchester İngiltere İngiltere Futbol, Ragbi ligi
58 Atatürk Olimpiyat Stadyumu 75,145[59] İstanbul  Türkiye Futbol, Atletizm
59 Spartan Stadyumu 75,025[60] East Lansing Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
60 Kahire Enternasyonal Stadyumu 75,000[61] Kahire  Mısır Futbol
61 Sun Life Stadyumu 74,916[62] Miami Gardens Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
62 Estadio Monumental Antonio V. Liberti 74.624[63] Buenos Aires  Arjantin Futbol
63 Millennium Stadyumu 74,500[64] Cardiff Galler Galler Ragbi birligi, Ragbi ligi, Futbol
64 Olympiastadion 74,228[65] Berlin  Almanya Futbol
65 Ralph Wilson Stadyumu 73,967[66] Orchard Park Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
66 Sun Devil Stadyumu 73,379[67] Tempe Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
67 Bank of America Stadyumu 73,298[68] Charlotte Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
68 Cleveland Browns Stadyumu 73,200[69] Cleveland Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
70 Lambeau Field 72,928[70] Green Bay Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
71 Stadio Olimpico 72,698[71] Roma  İtalya Futbol, Atletizm
72 Husky Stadyumu 72,500[72] Seattle Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
73 Louisiana Superdome 72,003[73] New Orleans Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Futbol, Beyzbol
74 Reliant Stadyumu 72,000[74] Houston Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
75 Donald W. Reynolds Razorback Stadium 76,000[75] Fayetteville Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
76 Legion Field 72,000[76] Birmingham Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
77 California Memorial Stadyumu 71,799[77] Berkeley Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
78 Georgia Dome 71,250[78] Atlanta Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
79 Olimpik Stadyumu, Atina 71,030[79] Atina  Yunanistan Futbol
80 M&T Bank Stadyumu 71,008[80] Baltimore Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
81 Faurot Field 71,004 Columbia Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
82 Kinnick Stadyumu 70,585[81] Iowa City Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
83 Qualcomm Stadyumu 70,561[82] San Diego Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, beyzbol
84 Olimpiysky Milli Spor Compleksi 70,050[83] Kiev Ukrayna Ukrayna Futbol]]
85 International Stadyum Yokohama 70,000[84] Yokohama  Japonya Futbol
86 Castelão (Maranhão) 70,000[85] São Luís  Brezilya Futbol
87 Olympik Stadyum, Seoul 69,950 Seoul  Güney Kore Futbol, Atletizm
88 Mineirão 69,950[85] Belo Horizonte  Brezilya Futbol
89 Allianz Arena 69,901 Munih  Almanya Futbol
90 Candlestick Park 69,732[86] San Francisco Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, beyzbol
90 Munih Olympiastadion 69,250[87] Munih  Almanya Atletizm
91 LP Field 68,804 Nashville Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
92 Gillette Stadium 68,756 Foxborough Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbol, Futbol
93 Lincoln Financial Field 68,532 Philadelphia Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
94 Murrayfield Stadium 67,800 Edinburgh, İskoçya İskoçya Ragbi birliği
95 Commonwealth Stadyumu (Kentucky) 67,606 Lexington Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
96 Estádio do Morumbi 67,428[88] São Paulo  Brezilya Futbol
97 CenturyLink Field 67,000 Seattle Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Futbol
98 Kral Fahd International Stadyumu 67,000[89] Riyadh  Suudi Arabistan Futbol
99 Edward Jones Dome 66,965 St. Louis Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
100 Seoul Dünya Kupası Stadyumu 66,806 Seoul  Güney Kore Futbol
101 Lane Stadium 66,233 Blacksburg Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
102 Olimpik Stadyumo (Montreal) 66,308 Montreal  Kanada Kanada futbolu, Beyzbol, Futbol
102 Stade 5 Juillet 1962 76,000 Cezayir  Cezayir Futbol
104 Raymond James Stadyumu 65,847 Tampa Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
105 Daegu Stadyumu 65,754 Daegu  Güney Kore Futbol
106 Estádio da Luz 65,647 Lizbon Portekiz Portekiz Futbol
107 Paul Brown Stadyumu 65,535 Cincinnati Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
108 Citrus Bowl 65,438[90] Orlando Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
109 Heinz Field 65,050 Pittsburgh Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
110 Centenario Stadium 65,000[91] Montevideo  Uruguay Futbol
111 Alamodome 65,000 San Antonio Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
112 Ford Field 65,000 Detroit Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
113 Stade 7 November 65,000 Radès  Tunus Futbol
114 Rajamangala Stadyumu 65,000 Bangkok  Tayland Futbol
115 Jaber Al-Ahmad International Stadyumu 65,000 Kuwait City Kuveyt Kuveyt Futbol
116 June 11 Stadium 65,000 Trablusgarp  Libya Futbol
117 Yale Bowl 64,269 New Haven Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
118 LaVell Edwards Stadyumu 64,045 Provo Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
119 Hubert H. Humphrey Metrodome 64,035 Minneapolis Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Beyzbol
120 Workers Stadyumu 64,000 Pekin  Çin Futbol
121 Saitama Stadyumu 63,700 Saitama  Japonya Futbol
121 University of Phoenix Stadyumu 63,400 Glendale Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
122 Estadio Olímpico Universitario 63,186[92] Mexico City  Meksika Amerikan futbolu, Futbol
123 Oakland-Alameda County Coliseum 63,026 Oakland Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Beyzbol
124 Scott Stadyumu 63,000 Charlottesville Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
125 Lucas Oil Stadyumu 63,000[93] Indianapolis Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, basketbol
126 Memorial Stadyumu (Champaign) 62,872 Champaign Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
127 Ellis Park Stadyumu 62,567 Johannesburg  Güney Afrika Futbol, Ragbi birliği
128 Ross-Ade Stadium 62,500 West Lafayette Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
129 Liberty Bowl Memorial Stadyumu 62,380 Memphis Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
130 Yizhong Center 62,000 Qingdao  Çin Futbol
131 Soldier Field 61,500 Chicago Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
132 Kalep International Stadyumu 61,000 Halep  Suriye Futbol
133 Vaught-Hemingway Stadyumu 60,580 Oxford Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
134 Mississippi Veterans Memorial Stadyumu 60,492 Jackson Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
135 Jones AT&T Stadium 60,454 Lubbock Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
136 Emirates Stadyumu 60,361 Londra İngiltere İngiltere Futbol
137 Celtic Park 60,355 Glasgow İskoçya İskoçya Futbol
138 Stadio San Paolo 60,240 Napoli  İtalya Futbol
139 Commonwealth Stadium (Edmonton) 60,081 Edmonton, Alberta  Kanada Futbol, Kanada futbolu, Ragbi birliği, Atletizm
140 Estádio do Arruda 60,044 Recife  Brezilya Futbol
141 Stade Vélodrome 60,031 Marsilya  Fransa Futbol, Ragbi birliği
142 Jawaharlal Nehru Stadium, Delhi 60,000[94] Delhi  Hindistan Atletizm
143 Mountaineer Field at Milan Puskar Stadyumu 60,000 Morgantown Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
144 UNSA Stadyumu (Arequipa) 60,000 Arequipa Peru Peru Futbol
145 Abuja Stadyumu 60,000 Abuja  Nijerya Futbol
146 Gaddafi Stadyumu 60,000 Lahore  Pakistan Kriket
147 DY Patil Stadyumu 60,000 Navi Mumbai  Hindistan Kriket
148 Kenan Memorial Stadyumu 60,000 Chapel Hill Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
149 Kobe Universiade Memorial Stadyumu 60,000 Kobe  Japonya Futbol
150 Lake Tanganyika Stadium 60,000 Kigoma  Tanzanya Futbol
151 Benjamin Mkapa Milli Stadyumu 60,000 Dar es Salaam  Tanzanya Futbol
152 Stade Leopold Senghor 60,000 Dakar  Senegal Futbol
153 Moi International Sport Merkezi 60,000 Nairobi  Kenya Futbol
154 Nanjing Olimpik Sport Merkezi 60,000 Nanjing  Çin Futbol
155 National Sport Stadyumu (Zimbabwe) 60,000 Harare  Zimbabve Futbol, Atletizm
156 Odi Stadyumu 60,000 Mabopane  Güney Afrika Futbol
157 Palaran Stadyumu 60,000 Samarinda  Endonezya Futbol, Atletizm
158 Tianhe Stadyumu 60,000 Guangzhou  Çin Futbol
159 Tianjin Olimpik Merkezi Stadyumu 60,000 Tianjin  Çin Futbol
160 Wuhan Stadyumu 60,000 Wuhan  Çin Futbol
161 Boone Pickens Stadyumu 60,000 Stillwater Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
162 Jawaharlal Nehru Stadyumu, Kochi 60,000[95] Kochi  Hindistan Futbol, Kriket
163 Hohhot City Stadyumu 60,000 Hohhot  Çin Futbol
164 Jinan Olimpik Spor Merkezi Stadyumu 60,000 Jinan  Çin Futbol
165 Estadio Metropolitano 60,000[96] Barranquilla  Kolombiya Futbol
166 Hefei Olimpik Spor Merkezi Stadyumu 60,000 Hefei  Çin Futbol
167 Harbin Sport City Merkezi Stadyumu 60,000 Harbin  Çin Futbol
168 Eden Park 60,000 Auckland  Yeni Zelanda Ragbi birliği, Ragbi ligi, Kriket
169 Raipur International Kriket Stadyumu 60,000 Naya Raipur  Hindistan Kriket
170 Guangxi Spor Merkezi 60,000 Nanning  Çin Futbol
171 BC Place Stadyumu 59,841 Vancouver  Kanada Futbol, Kanada futbolu
172 Estadio Monumental Isidro Romero Carbo 59,283[97] Guayaquil  Ekvador Futbol
173 Chongqing Olympic Sports Center 58,680 Chongqing  Çin Futbol
174 Castelão (Ceará) 58,400 Fortaleza  Brezilya Futbol
175 Estádio Beira-Rio 58,306 Porto Alegre  Brezilya Futbol
176 Stadio San Nicola 58,248 Bari  İtalya Futbol
177 İzmir Atatürk Stadyumu 58,008 İzmir  Türkiye Futbol
178 Arizona Stadyumu 57,803 Tucson Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
179 Olímpico Sevilla 57,619 Sevilla  İspanya Futbol
180 Carter-Finley Stadyumu 57,583[98] Raleigh Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
181 Olimpic Stadyumu (Tokyo) 57,363 Tokyo  Japonya Futbol
182 Coca-Cola Stadyumu 57,000 Xi'an  Çin Futbol
183 Estadio Mario Alberto Kempes 57,000 Córdoba Arjantin Arjantin Futbol
184 Estadio Jalisco 56,713 Guadalajara  Meksika Futbol
185 Robert F. Kennedy Memorial Stadyumu 56,692 Washington, D.C. Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Futbol,Beyzbol
186 Etihad Stadyumu 56,347 Melbourne  Avustralya Avustralya kuralları futbolu,
Futbol, Ragbi birliği,
Kriket
187 Stadium Puskás Ferenc 56,000[99] Budapeste  Macaristan Futbol
188 Dodger Stadyumu 56,000 Los Angeles Amerika Birleşik Devletleri ABD Beyzbol
189 Papa John's Cardinal Stadyumu 56,000 Louisville Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
190 Estadi Olímpic Lluís Companys 55,926 Barselona  İspanya Atletizm
191 Mercedes-Benz Arena 55,896 Stuttgart  Almanya Futbol
192 Dalian Halk Stadyumu 55,843 Dalian  Çin Futbol
193 Stadionul Național 55,600[100] Bükreş  Romanya Futbol
194 Stadion Crvena Zvezda 55,538 Belgrad  Sırbistan Futbol
195 Estadio La Casa Blanca 55,400 Quito  Ekvador Futbol
196 Davis Wade Stadyumu 55,082 Starkville Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
197 Vicente Calderón Stadyumu 55,005 Madrid  İspanya Futbol
198 Estadio Monumental Antonio V. Liberti 74.624[101] Buenos Aires  Arjantin Futbol
199 Cape Town Stadyumu 55,000[102] Cape Town  Güney Afrika Futbol
200 Kings Park Stadyumu 55,000 Durban  Güney Afrika Ragbi birliği, Futbol
201 Bobby Dodd Stadyumu 55,000 Atlanta Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
201 Jack Trice Stadyumu 55,000 Ames, Iowa Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
203 Estadio Latinoamericano 55,000 Havana  Küba Beyzbol
204 Helong Stadyumu 55,000 Changsha  Çin Futbol
205 Koshien Stadyumu 55,000 Nishinomiya  Japonya Beyzbol
206 M. Chinnaswamy Stadyumu 55,000 Bangalore  Hindistan Kriket
207 Shenyang Olympic Sport Merkezi Stadyumu 55,000 Shenyang  Çin Futbol
208 Sardar Patel Stadyumu 55,000 Ahmedabad  Hindistan Kriket
209 Rajiv Gandhi International Kriket Stadyomu 55,000 Hyderabad  Hindistan Kriket
210 Semple Stadyumu 55,000 Thurles  İrlanda Hurling, Gal futbolu
211 Singapur Milli Stadyumu 55,000 Kallang  Singapur Futbol
212 Tokyo Dome 55,000 Tokyo  Japonya Beyzbol
213 World Games Stadyumu 55,000| Kaohsiung Çin Cumhuriyeti Tayvan Futbol
214 MCA Pune International Kriket Merkezi 55,000[103] Pune  Hindistan Kriket
215 Plovdiv Stadyumu 55,000 Plovdiv  Bulgaristan Futbol, Atletizm
216 Robert F. Kennedy Memorial Stadyomu 55,596 Washington, D.C. Amerika Birleşik Devletleri ABD Futbol
217 Boris Paichadze Stadyumu 54,549 Tiflis  Gürcistan Futbol, Ragbi birliği
218 Veltins-Arena 54,142 Gelsenkirchen  Almanya Futbol
219 Estádio Serra Dourada 54,048 Goiânia  Brezilya Futbol
220 Byrd Stadyumu 54,000 College Park Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
221 Moses Mabhida Stadyumu 54,000[104] Durban  Güney Afrika Futbol
222 Autzen Stadyumu 54,000 Eugene Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
223 Busan Asiad Stadyumu 53,864 Busan  Güney Kore Futbol
224 Folsom Field 53,750 Boulder Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
225 War Memorial Stadyumu (Arkansas) 53,727 Little Rock Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
226 Estadio Ciudad de La Plata 53,600 La Plata Arjantin Arjantin Futbol
227 Municipal Corporation Stadyumy, Kozhikode 53,000 Kozhikode  Hindistan Futbol, kriket
228 Estadio Atanasio Girardot 52,872 Medellín  Kolombiya Futbol
229 Memorial Stadyum, Bloomington 52,692 Bloomington Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
230 Türk Telekom Arena 52,650 İstanbul  Türkiye Futbol
231 Franklin Field 52,593 Philadelphia Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Atletizm
232 Şükrü Saracoğlu Stadyumu 52,530 İstanbul  Türkiye Futbol
233 Suncorp Stadyumu 52,500 Brisbane  Avustralya Ragbi ligi, Ragbi birliği, Futbol
234 Falcon Stadyumu 52,480 Colorado Springs Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
235 Estadio Mestalla 52,469 Valensia  İspanya Futbol
236 Rutgers Stadyumu 52,454 Piscataway Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
237 St James' Park 52,387 Newcastle upon Tyne İngiltere İngiltere Futbol
238 Yankee Stadyumu 52,325[105] New York Amerika Birleşik Devletleri ABD Beyzbol
239 Bill Snyder Family Football Stadyumu 52,200 Manhattan Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
240 Estadio Manuel Ruiz de Lopera 52,132 Sevilla  İspanya Futbol
241 Huainan Sports Stadyumu 52,080 Huainan  Çin Futbol
242 Hampden Park 52,025 Glasgow İskoçya İskoçya Futbol
243 Stade Moulay Abdellah 52,000 Rabat  Fas Futbol
244 Estadio Monumental de Maturín 52,000 Maturín Venezuela Venezuela Futbol
245 Stade Omnisports 52,000 Yaoundé  Kamerun Futbol
246 Estadio Deportivo Cali 52,000 Cali  Kolombiya Futbol
247 Guiyang Olimpik Sport Merkezi 52,000 Guiyang  Çin Futbol
248 Aviva Stadyumu 51,700[106] Dublin  İrlanda Ragbi birliği, Futbol
249 Loftus Versfeld Stadyumu 51,762 Pretoria  Güney Afrika Kriket, Ragbi birliği, Futbol
250 Amsterdam Arena 52,960 Amsterdam  Hollanda Futbol
251 AAMI Stadyumu 51,515 Adelaide  Avustralya Avustralya kuralları futbolu
252 Kumasi Sports Stadyumu 51,500 Kumasi  Gana Futbol
253 Esprit Arena 51,500 Düsseldorf  Almanya Futbol
254 Sun Bowl Stadyumu 51,500 El Paso Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
255 Imtech Arena 51,500 Hamburg  Almanya Futbol
256 Estadio Juan Domingo Perón 51,389 Avellaneda  Arjantin Futbol
257 Shizuoka Stadyumu 51,349 Fukuroi  Japonya Futbol
258 Huanglong Stadyumu 51,139 Hangzhou  Çin Futbol
259 De Kuip 51,577 Rotterdam  Hollanda Futbol
260 Newlands Stadyumu 51,100 Cape Town  Güney Afrika Futbol, Ragbi birliği
261 Ibrox Stadyumu 51,082 Glasgow İskoçya İskoçya Futbol
262 Estádio Olímpico Monumental 51,081 Porto Alegre  Brezilya Futbol
263 Jiaodaruisun Stadyumu 51,000 Xi'an  Çin Futbol
264 Hrazdan Stadium 51,000[107] Erivan  Ermenistan Futbol
265 Independence Stadyumu 50,832 Shreveport Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
266 TCF Bank Stadyumu 50,805 Minneapolis Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
267 Rogers Centre 50,598 Toronto  Kanada Beyzbol, Kanada futbolu
268 Estádio do Dragão 50,476 Porto  Portekiz Futbol
269 Estádio José Alvalade 50,466 Lizbon  Portekiz Futbol
270 Coors Field 50,445 Denver Amerika Birleşik Devletleri ABD Beyzbol
271 Borussia-Park 50,374 Mönchengladbach  Almanya Futbol
272 Incheon Munhak Stadyumu 50,256 Incheon  Güney Kore Futbol
273 Donbass Arena 50,149 Donetsk  Ukrayna Futbol
274 Ajinomoto Stadyumu 50,100 Tokyo  Japonya Futbol
275 Turner Field 50,096 Atlanta Amerika Birleşik Devletleri ABD Beyzbol
276 University of Kansas Memorial Stadium 50,071 Lawrence Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
277 King Baudouin Stadyumu 50,024 Brüksel  Belçika Futbol
278 Swedbank Arena, Solna 50,000 Solna İsveç İsveç Futbol
279 Za Lužánkami 50,000 Brno  Çek Cumhuriyeti Futbol
280 Estádio Parque do Sabiá 50,000 Uberlândia  Brezilya Futbol
281 Kim Il-sung Stadyumu 50,000[108] Pyongyang  Kuzey Kore Futbol
282 Aloha Stadyumu 50,000 Honolulu Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Beyzbol
283 Charles Mopeli Stadyumu 50,000 Phuthaditjhaba  Güney Afrika Futbol
284 Dowdy-Ficklen Stadyumu 50,000 Greenville Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
285 Floyd Casey Stadium 50,000 Waco Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
286 RheinEnergieStadion 50,000 Köln  Almanya Futbol
287 Gaelic Grounds 50,000 Limerick  İrlanda Hurling, Gal futbolu
288 Hiroshima Big Arch 50,000 Hiroshima  Japonya Futbol
289 Jilin Halk Stadyumu 50,000 Jilin City  Çin Futbol
290 Khalifa International Stadyumu 50,000 Doha  Katar Futbol
291 Gelora Bung Tomo Stadyumu 50,000 Surabaya  Endonezya Futbol
292 M. A. Chidambaram Stadyumu 50,000 Chennai  Hindistan Kriket
293 Nagai Stadyumu 50,000 Osaka  Japonya Futbol, Atletizm
294 Phnom Pehn Milli Olimpik Stadyumu 50,000 Phnom Pehn  Kamboçya Futbol
296 Stade 26 mars 50,000 Bamako  Mali Futbol
296 Stanford Stadyumu 50,000 Stanford Amerika Birleşik Devletleri Amerikan futbolu
297 Stade de la Revolution 50,000 Brazzaville  Kongo Cumhuriyeti Futbol
298 Sultan Mizan Zainal Abidin Stadyumu 50,000 Kuala Terengganu Malezya Malezya Futbol
299 Al Jazira Mohammed Bin Zayed StadYumU 50,000 Abu Dhabi  Birleşik Arap Emirlikleri Futbol
300 Naghsh-e-Jahan Stadyumu 50,000 İsfahan  İran Futbol
301 Şiraz Stadyumu 50,000 Şiraz  İran Futbol
302 Henan Provincial Stadyumu 50,000 Zhengzhou  Çin Futbol
303 Xinjiang Spor Merkezi 50,000 Urumqi  Çin Futbol
304 Yanji Halk Stadyumu 50,000 Yanji  Çin Futbol
305 Estádio 11 de Novembro 50,000 Luanda  Angola Futbol
306 Rice Stadyumu 50,000[109] Houston Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu
307 Zentralstadion (Leipzig 50,000 Leipzig Almanya Almanya Futbol
308 Guangzhou University City Stadyumu 50,000 Guangzhou  Çin Futbol
309 Jiangxi Olimpik Spor Merkezi 50,000 Nanchang  Çin Futbol
310 Ernst Happel Stadion 49,844 Viyena Avusturya Avusturya Futbol

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bunun için ayrıca Geçmişte 100.000 seyirciden daha çok seyirci toplamış olan spor alanları listesi bulunmaktadır.
  2. ^ Kapalı spor alanları için bakınız Kapasitelerine göre kapalı stadyumlar
  3. ^ Rungrado May Day Stadium. worldstadiums.com (1989-05-01). Erişim 2011-09-04.
  4. ^ Stadium. East Bengal Futbol Klubü. Erişim 2011-09-04.
  5. ^ Big House Again! Michigan Stadium Capacity Announced at 109,901 – University of Michigan Official Athletic Site. Mgoblue.com. Erişim 2011-09-04.
  6. ^ Penn State University Official Athletic Site – Facilities. Gopsusports.com (1960-09-17). Erişim 2011-09-06.
  7. ^ MEXICO CITY – Estadio Azteca (105,064) – Page 6. SkyscraperCity. Erişim 2011-09-04.
  8. ^ Neyland Stadium. utsports.com
  9. ^ List of American football stadiums by capacity#cite note-2
  10. ^ [1][ölü/kırık bağlantı]
  11. ^ Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium. TexasSports.com. Erişim 2011-09-17.
  12. ^ [2]. www.mcg.org.au . Erişim 2011-12-01.
  13. ^ a b Football stadiums of the world – Stadiums in India. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  14. ^ www.fcbarcelona.cat. www.fcbarcelona.cat. Retrieved on 2011-09-04.
  15. ^ SAFA 2010 Worldcup. Safagoal.net. Retrieved on 2011-09-04.
  16. ^ University of Southern California Official Athletic Site – Facilities. Usctrojans.com. Erişim 2011-09-04.
  17. ^ [3][ölü/kırık bağlantı]
  18. ^ [4][ölü/kırık bağlantı]
  19. ^ www.lsusports.net. www.lsusports.net. Erişim 2011-09-04.
  20. ^ Cotton Bowl – 21st Century. Cottonbowlstadium.com. Erişim 2011-09-04.
  21. ^ Gercekler ve Sayilar. wembleystadium.com
  22. ^ Eden Gardens | India | Cricket Grounds | ESPN Cricinfo. Content-ind.cricinfo.com. Erişim 2011-09-04.
  23. ^ Facilities. GatorZone.com. Erişim 2011-09-04.
  24. ^ www.fussballtempel.net. www.fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  25. ^ Jordan-Hare Stadium. auburntigers.cstv.com
  26. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Malaysia. Fussballtempel.net. Retrieved on 2011-09-04.
  27. ^ Official Home of Asian Football. Afcasiancup.com. Erişim 2011-09-04.
  28. ^ FIFA.com. FIFA.com. Erişim 2011-09-04.
  29. ^ [5][ölü/kırık bağlantı]
  30. ^ Kyle Field information[ölü/kırık bağlantı]
  31. ^ Your Stadium |Welcome. newmeadowlandsstadium.com
  32. ^ Croke Park Venue Bilgileri
  33. ^ Florida State University Official Athletic Site. Seminoles.com. Erişim 2011-09-04.
  34. ^ [6][ölü/kırık bağlantı]
  35. ^ Official Athletics Site of the Oklahoma Sooners – Facilities. SoonerSports.com. Erişim 2011-09-04.
  36. ^ Steinberg, Dan (14 July 2011). Washington Post. http://www.washingtonpost.com/sports/redskins/redskins-say-they-were-unable-to-sell-season-tickets-for-seats-removed-from-fedex-field/2011/07/14/gIQA1vbwEI_story.html. 
  37. ^ Twickenham Stadium. Rfu.com (2009-02-11). Retrieved on 2011-09-04.
  38. ^ [7][ölü/kırık bağlantı]
  39. ^ PARIS – Stade de France (81,338) – Page 5. SkyscraperCity. Erişim 2011-09-04.
  40. ^ Fußball-Bundesliga karsilasmalarinda kullanilan ayakta seyretme beton basamaklari da kapsar. Almanya'ya yalnız oturmalı tribünleri olan Berlin Olimpik Stadyumu kapasitesi oturan seyirci sıralamasına göre daha büyüktür.
  41. ^ Memorial Stadium. Huskers.com. Erişim 2011-09-04.
  42. ^ University of Notre Dame Official Athletics Site – Facilities. Und.com. Erişim 2011-09-04.
  43. ^ Stadiums in Spain :: Madrid. World Stadiums. Erişim 2011-09-04.
  44. ^ The Official Web Site of The Wisconsin Badgers Athletics – Facilities. Uwbadgers.Com (1917-11-03). Erişim 2011-09-04.
  45. ^ CLEMSON On Campus – CLEMSON University Official Athletic Site. Clemsontigers.cstv.com (1942-09-19). Erişim 2011-09-04.
  46. ^ SOUTH CAROLINA GAMECOCKS – University Official Athletic Site – Facilities. Gamecocksonline.cstv.com. Erişim 2011-09-04.
  47. ^ Stadiums in Peru. World Stadiums. Erişim 2011-09-04.
  48. ^ San Siro. San Siro. Erişim 2011-09-04.
  49. ^ Chinese Architecture- Guangdong Olympic Stadium. Chinese-architecture.info. Erişim 2011-09-04.
  50. ^ $1.15 billion stadium gives the Cowboys braggin’ rights – Houston Chronicle. Chron.com (2009-08-21). Erişim 2011-09-04.
  51. ^ Introduction. N-s.cn (2003-12-24). Erişim 2011-09-04.
  52. ^ Congo Democratik Cumhuriyeti'nde Stadyumlar . Erişim 2011-09-04.
  53. ^ Stadium – FA SELANGOR. Faselangor.my (2011-07-06). Erişim 2011-09-04.
  54. ^ Cin'de Stadiumlar. Erişim 2011-09-04.
  55. ^ www.luzhniki.ru[ölü/kırık bağlantı]
  56. ^ EverBank Field. Jaxevents.com. Erişim 2011-09-04.
  57. ^ INVESCO Field at Mile High. INVESCO Field at Mile High. Ş 2011-09-04.
  58. ^ Manchester United Resmi Web Sitesi. Manutd.com. Erişim 2011-09-04.
  59. ^ Istanbul Ataturk Olimpiyat Stadyumu Resmi Websitesi. Ataturkolimpiyatstadi.net. Erişim 2011-09-04.
  60. ^ Michigan State Resmi Atletizm Sitesi – Facilities. Msuspartans.com. Erişim 2011-09-04.
  61. ^ Mısır'da Stadyumlar. Erişim 2011-09-04.
  62. ^ The Stadium :: Fast Facts. Sun Life Stadium (1987-08-16). Erişim 2011-09-04.
  63. ^ Club Atletico River Plate – Estadio El Monumental, cancha, campo de juego, futbol. Riverplate.yaia.com. Erişim 2011-09-04.
  64. ^ Information : About the Venue : Facts & Figures. Millennium Stadium (2009-05-12). Erişim 2011-09-04.
  65. ^ Wir haben Ihre Weihnachts(t)räume: Olympiastadion Berlin. Olympiastadion-berlin.de. Erişim 2011-09-04.
  66. ^ Buffalo Bills Stadium – Ralph Wilson Stadium. NFL Football Stadiums. Erişim 2011-09-04.
  67. ^ Arizona State University Official Athletic Site – Facilities. Thesundevils.cstv.com. Erişim 2011-09-04.
  68. ^ Carolina Panthers Stadium – Bank of America Stadium. NFL Football Stadiums. Erişim 2011-09-04.
  69. ^ Cleveland Browns – Cleveland Browns Stadium. NFL Fotbol Stadyumlari. Erişim 2011-09-04.
  70. ^ Green Bay Packers Stadium – Lambeau Field. NFL Football Stadiums (2006-11-19). Erişim 2011-09-04.
  71. ^ Roma Olimpik Stadyumu için Kisa Rehber | SPOSTARE LA FINALE DA ROMA? NO! GRAZIE. Maspostatevilaregina.com (2009-04-23). Erişim 2011-09-04.
  72. ^ University of Washington Official Athletics Site – Facilities. Gohuskies.com. Erişim 2011-09-04.
  73. ^ NFL Football Stadiums – New Orleans Saints Stadium – Louisiana Superdome. Questfor31.com. Erişim on 2011-09-04.
  74. ^ NFL Football Stadiums – Houston Texans Stadium – Reliant Stadium. Questfor31.com. Erişim 2011-09-04.
  75. ^ The Homes of the Razorbacks – University of Arkansas Athletics. Arkansasrazorbacks.com. Erişim 2011-09-04.
  76. ^ UAB Resmi Atlatik Sitesi. Uabsports.cstv.com. Erişim 2011-09-04.
  77. ^ California Golden Bears – Facilities. Calbears.com. Erişim 2011-09-04.
  78. ^ About the Georgia Dome. Gadome.com. Erişim 2011-09-04.
  79. ^ Athens Olympic Stadium "Spyros Louis" (OAKA). Stadia.gr (1983-11-03). Erişim 2011-09-04.
  80. ^ Gameday | M&T Bank Stadium. Baltimore Ravens. Erişim 2011-09-04.
  81. ^ University of Iowa Official Athletic Site Facilities. Hawkeyesports.com (2010-10-02). Erişim 2011-09-04.
  82. ^ Stadium Fact Guide | Qualcomm Stadium. Sandiego.gov. Erişim 2011-09-04.
  83. ^ Stadiums in Ukraine. worldstadiums.com
  84. ^ Nissan Stadium. Nissan-stadium.jp (2002-06-30). Erişim 2011-09-04.
  85. ^ a b BELO HORIZONTE – Estádio Governador Magalhães Pinto / Mineirão (69,950)– 2014 FIFA WC.SkyscraperCity. Erişim 2011-09-04.
  86. ^ 09 Media Guide Cover. (PDF) . Erişim 2011-09-04.
  87. ^ Olympiapark München :: Olympic Stadium :: Olympiapark München GmbH . Olympiapark.de. Retrieved on 2011-09-04.
  88. ^ "Futebol; São Paulo Futebol Clube". http://0-pt.wikipedia.org.innopac.up.ac.za/wiki/Est%C3%A1dio_C%C3%ADcero_Pompeu_de_Toledo. Erişim tarihi: 2009-10-28. 
  89. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Saudia Arabia. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  90. ^ [8]. Articles.orlandosentinel.com (2010-03-08). Erişim 2011-09-04.
  91. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Uruguay. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  92. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Mexico. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  93. ^ [9][ölü/kırık bağlantı]
  94. ^ www.fussballtempel.net.www.fussballtempel.net. Erişme 2011-09-04.
  95. ^ Nehru Stadium | India | Cricket Grounds | ESPN Cricinfo. Cricinfo.com. Erişme 2011-09-04.
  96. ^ Stadiums in Colombia. World Stadiums. Erişme 2011-09-04.
  97. ^ Federación Ecuatoriana de Fútbol, el portal de fútbol ecuatoriano. Ecuafutbol.org. Erişme 2011-09-04.
  98. ^ https://www.nmnathletics.com//pdf4/134095.pdf?ATCLID=1523361&SPSID=41957&SPID=3730&DB_OEM_ID=9200
  99. ^ Budapeste, Puskás Ferenc Stadion . Magyarfutball.hu. Retrieved on 2011-09-04.
  100. ^ Stadionul Național – Wikipedia, the free encyclopedia. En.wikipedia.org. Erişme 2011-09-04.
  101. ^ Club Atletico River Plate – Estadio El Monumental, cancha, campo de juego, futbol. Riverplate.yaia.com. Erişme 2011-09-04.
  102. ^ Millennium Web Catalog. 0-www.capetown.gov.za.innopac.up.ac.za. Erişme 2011-09-04.
  103. ^ Hopkins Pune Project. Hopkins.co.uk. Erişme 2011-09-04.
  104. ^ Millennium Web Catalog. 0-fifaworldcup.durban.gov.za.innopac.up.ac.za. Erişme 2011-09-04.
  105. ^ Yankee Stadium Comparison | yankees.com: Ballpark. Newyork.yankees.mlb.com. Erişme 2011-09-04.
  106. ^ "IRFU Ticket Price Announcement". Irish Rugby Football Union. 29 Kasim 2010. http://www.irishrugby.ie/news/21139.php. Erişim tarihi: 29 Kasim 2010. 
  107. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Armenia. Fussballtempel.net. Erişme 2011-09-04.
  108. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in North Korea. Fussballtempel.net. Erişme 2011-09-04.
  109. ^ Rice Official Athletic Site – Facilities. Riceowls.com. 2011-09-04.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]