Kapasitelerine göre futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Rio de Janeiro'da 1950 FIFA Dünya Kupası için hazırlanan Maracanã Stadyumu. Bu stadyumdaki kupa finalini 199.854 kişi izlemiştir ama günümüzde kapasitesi stadyumun 82.238 seyircidir.
Barselona'da, bulunan "Camp Nou Stadyumu" Avrupa'nın en büyük kapasiteli futbol stadyumudur.

Kapasitelerine göre futbol stadyumları listesi, azami seyirci kapasitesine göre 60.000 kişiden yüksek seyirci kapasiteli futbol stadyumlarının sıralanmış bir listesidir.

Açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu liste yaklaşık 55.000 kişilik veya daha yüksek seyirci kapasiteli futbol stadyumlarını içermektedir. Kapasite sayıları geçici tribünleri içermeyip hem oturarak ve hem de ayakta seyir için yapılmış tribünlerdeki maksimum seyirci sayısıdır. Avrupa'da ve genellikle yeni futbol stadyumlarda her seyirci için genellikle plastikten tek bir oturma yeri bulunmaktadır. Eski futbol stadyumlarda oturma, betondan veya bazen üzeri tahta veya plastik ile kaplı basamaklar şeklindedir ve her seyirci için değişik oturma yeri verilmemiştir.

Kapasite sayıları, imkan dahilinde olduğu kadar, stadyumların resmi websitelerinde verilen veya stadı işleten kurumundan, o da mümkün değilse belirlenen bir spor karşılaşmasının seyirci sayısından alınan bilgilerle hazırlanmıştır. Bir stadyumda geçmişte olan spor karşılaşmaları için rekor sayıda seyirci sayısı bu listeye temel olmamaktadır.[1]

Futbol stadyumları genellikle yalnızca futbol için kullanılmaktadır. Ama bazı futbol stadyumları çok maksatlı olarak diğer sporlar veya resmî geçitler, büyük sayıda katılımcı bulunan resmî merasimler ve hatta konserler gibi diğer yüksek sayılı seyircinin takip edebileceği etkinlikler için de kullanılmaktadırlar. Bazı futbol stadyumlarının ortasında bulunan spor sahasının etrafında koşu pisti yer alır ve bu pistler atletizm sporu için kullanılır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyum ismi Kapasite (kişi)
Kent Ülke
Diğer sporlar
Ev sahibi takım veya klüp
Rungrado 1 Mayıs Stadyumu 150,000[2] Pyongyang Kuzey Kore Kuzey Kore Atletizm Kuzey Kore Millî Futbol Takımı
Yuba Bharati Krirangan
(Tuz Gölü Şehri)
120,000[3] Kolkata  Hindistan Mohun Bagan AC, East Bengal Club, Mohammedan SC, Chirag United
Estadio Azteca 105,000[4] Mexico City Meksika Meksika Club América, Meksika Millî Futbol Takımı
Azadi Stadium 100,000[5] Tahran  İran Persepolis FC, Esteghlal FC, İran Millî Futbol Takımı
Camp Nou 99,354[6] Barselona  İspanya FC Barcelona
FNB Stadyumu 94,700[7] Johannesburg  Güney Afrika Güney Afrika Millî Futbol Takımı
Wembley Stadyumu 90,000[8] Londra İngiltere İngiltere Ragbi ligi, Ragbi birliği, Amerikan futbolu İngiltere Millî Futbol Takımı, FA Cup finali, İngiltere Lig Kupası finali
Gelora Bung Karno Stadyumu 88,306[9] Jakarta  Endonezya Endonezya Millî Futbol Takımı
Bukit Jalil National Stadium 87,411[10][11] Kuala Lumpur  Malezya Malezya Millî Futbol Takımı
Borg El Arab Stadyum 86,000[12] İskenderiye  Mısır Mısır Millî Futbol Takımı
MetLife Stadyum 82,500[13] East Rutherford, New Jersey Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu Misafir futbol takımları maçları
Estádio do Maracanã 95,000[14] Rio de Janeiro  Brezilya Brezilya Millî Futbol Takımı
Stade de France 81,338[15] Paris  Fransa Ragbi birliği Fransa Millî Futbol Takımı
Westfalenstadion 81,264[16] Dortmund  Almanya Borussia Dortmund
Santiago Bernabéu Stadyumu 80,354[17] Madrid  İspanya Real Madrid C.F.
Estadio Monumental "U" 80,093[18] Lima  Peru Universitario de Deportes
Stadio Giuseppe Meazza
San Siro
80,065[19] Milano  İtalya A.C. Milan, F.C. Internazionale Milano
Guangdong Olimpik Stadyumu 80,012[20] Guangzhou  Çin 2001 Çin Halk Cumhuriyeti Millî Oyunları, 2010 Asya Oyunları
Stade Mohamed V 80,000 Kazablanka  Fas Wydad Casablanca
Beijing Milli Stadyumu 80,000[21] Pekin  Çin Atletizm 2008 Yaz Olimpiyatları
Stade des Martyrs 80,000[22] Kinshasa  Demokratik Kongo Cumhuriyeti Demokratik Kongo Cumhuriyeti Millî Futbol Takımı
Shah Alam Stadyumu 80,000[23] Shah Alam  Malezya Selangor FA
Şangay Stadyumu 80,000[24] Şangay  Çin Shanghai Liancheng F.C.
Yadegar-e-Emam Stadyumu 80,000[5] Tebriz  İran Teraktor Sazi
Luzhniki Stadyumu 78,360[25] Moskova  Rusya Atletizm PFK CSKA Moskova, FK Spartak Moskova
Stade 5 Juillet 1962 76,000 Cezayir  Cezayir MC Alger
Old Trafford 75,957[26] Manchester İngiltere İngiltere Ragbi ligi Manchester United F.C.
Atatürk Olimpiyat Stadyumu 75,145[27] İstanbul  Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyespor
Kahire Enternasyonal Stadyumu 75,000[28] Kahire  Mısır El Ahly, El Zamalek, Mısır Millî Futbol Takımı
Estadio Monumental Antonio V. Liberti 74.624[29] Buenos Aires  Arjantin Club Atlético River Plate, Arjantin Millî Futbol Takımı
Millennium Stadyumu 74,500[30] Cardiff Galler Galler Ragbi birligi, Ragbi ligi, Galler Millî Futbol Takımı
Olympiastadion 74,228[31] Berlin  Almanya Hertha BSC Berlin
Stadio Olimpico 72,698[32] Roma  İtalya Atletizm A.S. Roma, S.S. Lazio
Olimpik Stadyumu, Atina 71,030[33] Atina  Yunanistan Panathinaikos AO, AEK Atina
Olimpiysky Milli Spor Compleksi 70,050[34] Kiev Ukrayna Ukrayna FK Dynamo Kyiv
International Stadyum Yokohama 70,000[35] Yokohama  Japonya Yokohama F. Marinos
Castelão (Maranhão) 70,000[36] São Luís  Brezilya Moto Club de São Luís, Sampaio Corrêa Futebol Clube
Olimpik Stadyum, Seoul 69,950 Seoul  Güney Kore Atletizm Seoul United FC
Mineirão 69,950[36] Belo Horizonte  Brezilya Cruzeiro Esporte Clube, Clube Atlético Mineiro
Allianz Arena 69,901 Munih  Almanya FC Bayern Munih, TSV 1860 Münih
Gillette Stadyumu 68,756 Foxborough Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu New England Revolution
Estádio do Morumbi 67,428[37] São Paulo  Brezilya São Paulo FC
CenturyLink Field 67,000 Seattle Amerika Birleşik Devletleri ABD Amerikan futbolu, Seattle Sounders FC
Kral Fahd Stadyumu 67,000[38] Riyad  Suudi Arabistan Al-Hilal, Al Shabab
Seoul Dünya Kupası Stadyumu 66,806 Seoul  Güney Kore Güney Kore Millî Futbol Takımı
Olimpik Stadyumu (Montreal) 66,308 Montreal  Kanada Kanada futbolu, Beyzbol, Montreal Impact önemli maçları
Daegu Stadyumu 65,754 Daegu  Güney Kore Atletizm Daegu FC
Estádio da Luz 65,647 Lizbon Portekiz Portekiz S.L. Benfica
Centenario Stadium 65,000[39] Montevideo  Uruguay Uruguay Millî Futbol Takımı
Stade 7 November 65,000 Radès  Tunus Tunus Millî Futbol Takımı
Rajamangala Stadyumu 65,000 Bangkok  Tayland Tayland Millî Futbol Takımı
Jaber Al-Ahmad International Stadyumu 65,000 Kuwait City Kuveyt Kuveyt Kuveyt Millî Futbol Takımı
June 11 Stadium 65,000 Trablusgarp  Libya Libya Millî Futbol Takımı, Al-Ahly, Al-Ittihad, Al Madina Tripoli
Workers Stadyumu 64,000 Pekin  Çin Beijing Guoan
Saitama Stadyumu 63,700 Saitama  Japonya Urawa Red Diamonds
Estadio Olímpico Universitario 63,186[40] Mexico City  Meksika Amerikan futbolu, Atletizm Club Universidad Nacional
Ellis Park Stadyumu 62,567 Johannesburg  Güney Afrika Ragbi birliği Orlando Pirates F.C.
Yizhong Center 62,000 Qingdao  Çin Qingdao Zhongneng
Kalep International Stadyumu 61,000 Halep  Suriye Al-Ittihad
Emirates Stadyumu 60,361 Londra İngiltere İngiltere Arsenal F.C.
Celtic Park 60,355 Glasgow İskoçya İskoçya Celtic F.C.
Stadio San Paolo 60,240 Napoli  İtalya SSC Napoli
Estádio do Arruda 60,044 Recife  Brezilya Santa Cruz Futebol Clube
Stade Vélodrome 60,031 Marsilya  Fransa Ragbi birliği Olimpik Marsilya
UNSA Stadyumu (Arequipa) 60,000 Arequipa Peru Peru FBC Melgar
Abuja Stadyumu 60,000 Abuja  Nijerya Nijerya Millî Futbol Takımı
Kobe Universiade Memorial Stadyumu 60,000 Kobe  Japonya Vissel Kobe
Lake Tanganyika Stadyumu 60,000 Kigoma  Tanzanya Reli FC
Benjamin Mkapa Milli Stadyumu 60,000 Dar es Salaam  Tanzanya Tanzanya Millî Futbol Takımı
Stade Leopold Senghor 60,000 Dakar  Senegal Senegal Millî Futbol Takımı, ASC Jeanne d'Arc
Moi International Sport Merkezi 60,000 Nairobi  Kenya Kenya Millî Futbol Takımı
Nanjing Olimpik Sport Merkezi 60,000 Nanjing  Çin Yerel futbol takımları
National Sport Stadyumu (Zimbabwe) 60,000 Harare  Zimbabve Atletizm Zimbabve Millî Futbol Takımı
Odi Stadyumu 60,000 Mabopane  Güney Afrika Garankuwa United
Palaran Stadyumu 60,000 Samarinda  Endonezya Atletizm 2008 Pekan Olahraga Nasional
Tianhe Stadyumu 60,000 Guangzhou  Çin Guangzhou Pharmaceutical F.C.
Tianjin Olimpik Merkezi Stadyumu 60,000 Tianjin  Çin 2008 Yaz Olimpiyatları
Wuhan Stadyumu 60,000 Wuhan  Çin Wuhan Huanghelou
Jawaharlal Nehru Stadyumu, Kochi 60,000[41] Kochi  Hindistan Kriket Chirag United Club Kerala
Hohhot City Stadyumu 60,000 Hohhot  Çin Yerel futbol takımları
Jinan Olimpik Spor Merkezi Stadyumu 60,000 Jinan  Çin Yerel futbol takımları
Estadio Metropolitano 60,000[42] Barranquilla  Kolombiya Atlético Junior
Hefei Olimpik Spor Merkezi Stadyumu 60,000 Hefei  Çin Anhui Jiufang F.C.
Harbin Sport City Merkezi Stadyumu 60,000 Harbin  Çin Yerel futbol takımları
Guangxi Spor Merkezi 60,000 Nanning  Çin Yerel futbol takımları
BC Place Stadyumu 59,841 Vancouver  Kanada Kanada futbolu Vancouver Whitecaps FC
Estadio Monumental Isidro Romero Carbo 59,283[43] Guayaquil  Ekvador Barcelona Sporting Club
Chongqing Olympic Sports Center 58,680 Chongqing  Çin Chongqing Qiche
Castelão (Ceará) 58,400 Fortaleza  Brezilya Ceará, Fortaleza
Estádio Beira-Rio 58,306 Porto Alegre  Brezilya Sport Club Internacional
Stadio San Nicola 58,248 Bari  İtalya A.S. Bari
İzmir Atatürk Stadyumu 58,008 İzmir  Türkiye Altay S.K., Göztepe A.Ş.
Olímpico Sevilla 57,619 Sevilla  İspanya İspanya Millî Futbol Takımı
Olimpik Stadyumu (Tokyo) 57,363 Tokyo  Japonya İmparator'un Kupası finali, J. Ligi Kupası finali
Coca-Cola Stadyumu 57,000 Xi'an  Çin Inter Xian
Estadio Mario Alberto Kempes 57,000 Córdoba  Arjantin Córdoba takımları önemli maçları
Estadio Jalisco 56,713 Guadalajara  Meksika Club Deportivo Guadalajara, Club Atlas
Etihad Stadyumu 56,347 Melbourne  Avustralya Avustralya kuralları futbolu, Ragbi birliği, Kriket Melbourne Victory FC
Stadium Puskás Ferenc 56,000[44] Budapeste  Macaristan Macaristan Millî Futbol Takımı
Estadi Olímpic Lluís Companys 55,926 Barselona  İspanya Atletizm Katalonya Millî Futbol Takımı
Mercedes-Benz Arena 55,896 Stuttgart  Almanya VfB Stuttgart
Dalian Halk Stadyumu 55,843 Dalian  Çin Dalian Shide
Stadionul Național 55,600[45] Bükreş  Romanya Romanya Millî Futbol Takımı
Stadion Crvena Zvezda 55,538 Belgrad  Sırbistan FK Kızılyıldız
Estadio La Casa Blanca 55,400 Quito  Ekvador Liga Deportiva Universitaria
Vicente Calderón Stadyumu 55,005 Madrid  İspanya Atlético Madrid
Cape Town Stadyumu 55,000[46] Cape Town  Güney Afrika Ajax Cape Town
Kings Park Stadyumu 55,000 Durban  Güney Afrika Ragbi birliği Durban'daki Premier Soccer Ligi maçları
Helong Stadyumu 55,000 Changsha  Çin Hunan Xiangjun
Shenyang Olympic Sport Merkezi Stadyumu 55,000 Shenyang  Çin Shenyang Ginde
Singapur Milli Stadyumu 55,000 Kallang  Singapur Singapur Millî Futbol Takımı
Kaohsiung National Stadyumu 55,000 Kaohsiung Çin Cumhuriyeti Tayvan 2009 Dunya Oyunlari
Boris Paichadze Stadyumu 54,549 Tiflis  Gürcistan Ragbi birliği Gürcistan Millî Futbol Takımı, FC Dinamo Tiflis
Veltins-Arena 54,142 Gelsenkirchen  Almanya
Estádio Serra Dourada 54,048 Goiânia  Brezilya
Moses Mabhida Stadyumu 54,000[47] Durban  Güney Afrika
Busan Asiad Stadyumu 53,864 Busan  Güney Kore
Estadio Ciudad de La Plata 53,600 La Plata  Arjantin
Municipal Corporation Stadyumu, Kozhikode 53,000 Kozhikode  Hindistan Kriket
228 Estadio Atanasio Girardot 52,872 Medellín  Kolombiya
Türk Telekom Arena 52,650 İstanbul  Türkiye
Şükrü Saracoğlu Stadyumu 52,530 İstanbul  Türkiye
Suncorp Stadyumu 52,500 Brisbane  Avustralya Ragbi ligi, Ragbi birliği
Estadio Mestalla 52,469 Valensia  İspanya
St James' Park 52,387 Newcastle upon Tyne İngiltere İngiltere
Estadio Manuel Ruiz de Lopera 52,132 Sevilla  İspanya
Huainan Spor Stadyumu 52,080 Huainan  Çin
Hampden Park 52,025 Glasgow İskoçya İskoçya
Stade Moulay Abdellah 52,000 Rabat  Fas
Estadio Monumental de Maturín 52,000 Maturín Venezuela Venezuela
Stade Omnisports 52,000 Yaoundé  Kamerun
Estadio Deportivo Cali 52,000 Cali  Kolombiya
Guiyang Olimpik Sport Merkezi 52,000 Guiyang  Çin
Aviva Stadyumu 51,700[48] Dublin  İrlanda Ragbi birliği
Loftus Versfeld Stadyumu 51,762 Pretoria  Güney Afrika Kriket, Ragbi birliği
Amsterdam Arena 52,960 Amsterdam  Hollanda
Kumasi Sports Stadyumu 51,500 Kumasi  Gana
Esprit Arena 51,500 Düsseldorf  Almanya
Imtech Arena 51,500 Hamburg  Almanya
Estadio Juan Domingo Perón 51,389 Avellaneda  Arjantin
Shizuoka Stadyumu 51,349 Fukuroi  Japonya
Huanglong Stadyumu 51,139 Hangzhou  Çin
De Kuip 51,577 Rotterdam  Hollanda
Newlands Stadyumu 51,100 Cape Town  Güney Afrika Ragbi birliği
Ibrox Stadyumu 51,082 Glasgow İskoçya İskoçya
Estádio Olímpico Monumental 51,081 Porto Alegre  Brezilya
Jiaodaruisun Stadyumu 51,000 Xi'an  Çin Futbol
Hrazdan Stadium 51,000[49] Erivan  Ermenistan
Estádio do Dragão 50,476 Porto  Portekiz
Estádio José Alvalade 50,466 Lizbon  Portekiz
Borussia-Park 50,374 Mönchengladbach  Almanya
Incheon Munhak Stadyumu 50,256 Incheon  Güney Kore
Donbass Arena 50,149 Donetsk  Ukrayna
Ajinomoto Stadyumu 50,100 Tokyo  Japonya
King Baudouin Stadyumu 50,024 Brüksel  Belçika
Swedbank Arena, Solna 50,000 Solna İsveç İsveç
Za Lužánkami 50,000 Brno  Çek Cumhuriyeti
Estádio Parque do Sabiá 50,000 Uberlândia  Brezilya
Kim Il-sung Stadyumu 50,000[50] Pyongyang  Kuzey Kore
Charles Mopeli Stadyumu 50,000 Phuthaditjhaba  Güney Afrika
RheinEnergieStadion 50,000 Köln  Almanya
Hiroshima Big Arch 50,000 Hiroshima  Japonya Futbol
Jilin Halk Stadyumu 50,000 Jilin City  Çin
Khalifa International Stadyumu 50,000 Doha  Katar
Gelora Bung Tomo Stadyumu 50,000 Surabaya  Endonezya
Nagai Stadyumu 50,000 Osaka  Japonya Atletizm
Phnom Pehn Milli Olimpik Stadyumu 50,000 Phnom Pehn  Kamboçya
Stade 26 mars 50,000 Bamako  Mali
Stade de la Revolution 50,000 Brazzaville  Kongo Cumhuriyeti
Sultan Mizan Zainal Abidin Stadyumu 50,000 Kuala Terengganu Malezya Malezya
Al Jazira Mohammed Bin Zayed Stadyumu 50,000 Abu Dhabi  Birleşik Arap Emirlikleri
Naghsh-e-Jahan Stadyumu 50,000 İsfahan  İran
Şiraz Stadyumu 50,000 Şiraz  İran
Henan Provincial Stadyumu 50,000 Zhengzhou  Çin
Xinjiang Spor Merkezi 50,000 Urumqi  Çin
Yanji Halk Stadyumu 50,000 Yanji  Çin
Estádio 11 de Novembro 50,000 Luanda  Angola
Zentralstadion (Leipzig 50,000 Leipzig Almanya Almanya
Guangzhou University City Stadyumu 50,000 Guangzhou  Çin
Jiangxi Olimpik Spor Merkezi 50,000 Nanchang  Çin

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bunun için ayrıca Geçmişte 100.000 seyirciden daha çok seyirci toplamış olan spor alanları listesi bulunmaktadır.
  2. ^ Rungrado May Day Stadium. worldstadiums.com (1989-05-01). Erişim 2011-09-04.
  3. ^ Stadium. East Bengal Futbol Klubü. Erişim 2011-09-04.
  4. ^ MEXICO CITY – Estadio Azteca (105,064) – Page 6. SkyscraperCity. Erişim 2011-09-04.
  5. ^ a b Football stadiums of the world – Stadiums in India. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  6. ^ www.fcbarcelona.cat. www.fcbarcelona.cat.Erişim 2011-09-04.
  7. ^ SAFA 2010 Worldcup. Safagoal.net. Erişim 2011-09-04.
  8. ^ Gercekler ve Sayilar. wembleystadium.com
  9. ^ www.fussballtempel.net. www.fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  10. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Malaysia. Fussballtempel.net. Retrieved on 2011-09-04.
  11. ^ Official Home of Asian Football. Afcasiancup.com. Erişim 2011-09-04.
  12. ^ FIFA.com. FIFA.com. Erişim 2011-09-04.
  13. ^ Your Stadium |Welcome. newmeadowlandsstadium.com
  14. ^ [1][ölü/kırık bağlantı]
  15. ^ PARIS – Stade de France (81,338) – Page 5. SkyscraperCity. Erişim 2011-09-04.
  16. ^ Fußball-Bundesliga karsilasmalarinda kullanilan ayakta seyretme beton basamaklari da kapsar. Almanya'ya yalnız oturmalı tribünleri olan Berlin Olimpik Stadyumu kapasitesi oturan seyirci sıralamasına göre daha büyüktür.
  17. ^ Stadiums in Spain :: Madrid. World Stadiums. Erişim 2011-09-04.
  18. ^ Stadiums in Peru. World Stadiums. Erişim 2011-09-04.
  19. ^ San Siro. San Siro. Erişim 2011-09-04.
  20. ^ Chinese Architecture- Guangdong Olympic Stadium. Chinese-architecture.info. Erişim 2011-09-04.
  21. ^ Introduction. N-s.cn (2003-12-24). Erişim 2011-09-04.
  22. ^ Congo Democratik Cumhuriyeti'nde Stadyumlar . Erişim 2011-09-04.
  23. ^ Stadium – FA SELANGOR. Faselangor.my (2011-07-06). Erişim 2011-09-04.
  24. ^ Çin'de Stadiumlar. Erişim 2011-09-04.
  25. ^ www.luzhniki.ru[ölü/kırık bağlantı]
  26. ^ Manchester United Resmi Web Sitesi. Manutd.com. Erişim 2011-09-04.
  27. ^ Istanbul Ataturk Olympic Stadyumu Resmi Websitesi. Ataturkolimpiyatstadi.net. Erişim 2011-09-04.
  28. ^ Mısır'da Stadyumlar. Erişim 2011-09-04.
  29. ^ Club Atletico River Plate – Estadio El Monumental, cancha, campo de juego, futbol. Riverplate.yaia.com. Erişim 2011-09-04.
  30. ^ Information : About the Venue : Facts & Figures. Millennium Stadium (2009-05-12). Erişim 2011-09-04.
  31. ^ Wir haben Ihre Weihnachts(t)räume: Olympiastadion Berlin. Olympiastadion-berlin.de. Erişim 2011-09-04.
  32. ^ Roma Olimpik Stadyumu için Kisa Rehber | SPOSTARE LA FINALE DA ROMA? NO! GRAZIE. Maspostatevilaregina.com (2009-04-23). Erişim 2011-09-04.
  33. ^ Athens Olympic Stadium "Spyros Louis" (OAKA). Stadia.gr (1983-11-03). Erişim 2011-09-04.
  34. ^ Stadiums in Ukraine. worldstadiums.com
  35. ^ Nissan Stadium. Nissan-stadium.jp (2002-06-30). Erişim 2011-09-04.
  36. ^ a b BELO HORIZONTE – Estádio Governador Magalhães Pinto / Mineirão (69,950)– 2014 FIFA WC.SkyscraperCity. Erişim 2011-09-04.
  37. ^ "Futebol; São Paulo Futebol Clube". http://0-pt.wikipedia.org.innopac.up.ac.za/wiki/Est%C3%A1dio_C%C3%ADcero_Pompeu_de_Toledo. Erişim tarihi: 2009-10-28. 
  38. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Saudia Arabia. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  39. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Uruguay. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  40. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Mexico. Fussballtempel.net. Erişim 2011-09-04.
  41. ^ Nehru Stadium | India | Cricket Grounds | ESPN Cricinfo. Cricinfo.com. Erişme 2011-09-04.
  42. ^ Stadiums in Colombia. World Stadiums. Erişme 2011-09-04.
  43. ^ Federación Ecuatoriana de Fútbol, el portal de fútbol ecuatoriano. Ecuafutbol.org. Erişme 2011-09-04.
  44. ^ Budapeste, Puskás Ferenc Stadion . Magyarfutball.hu. Erişme 2011-09-04.
  45. ^ Stadionul Național – Wikipedia, the free encyclopedia. En.wikipedia.org. Erişme 2011-09-04.
  46. ^ Millennium Web Catalog. 0-www.capetown.gov.za.innopac.up.ac.za. Erişme 2011-09-04.
  47. ^ Millennium Web Catalog. 0-fifaworldcup.durban.gov.za.innopac.up.ac.za. Erişme 2011-09-04.
  48. ^ "IRFU Ticket Price Announcement". Irish Rugby Football Union. 29 Kasim 2010. http://www.irishrugby.ie/news/21139.php. Erişim tarihi: 29 Kasim 2010. 
  49. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in Armenia. Fussballtempel.net. Erişme 2011-09-04.
  50. ^ Football stadiums of the world – Stadiums in North Korea. Fussballtempel.net. Erişme 2011-09-04.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]