Kansas'taki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Kansas eyaletindeki şehirlerin listesi ABD, Kansas eyaleti sınırlarındaki kentleri sıralamaktadır.

Nüfus ve yerel yönetimlere göre liste[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 yılı nüfus verileri baz alınmıştır.[1]

  †  Yerel Yönetim
  ††  Merkezler ve Yerel Yönetim

ABD haritası üzerinde Kansas
Wichita, Kansas'daki en büyük şehir
Topeka, Kansas merkezi
Sıralama Şehir/Kasaba Nüfus Yerel Yönetim
1 Wichita † 382,368 Sedgwick
2 Overland Park 173,372 Johnson
3 Kansas City † 145,786 Wyandotte
4 Topeka †† 127,473 Shawnee
5 Olathe † 125,872 Johnson
6 Lawrence † 87,643 Douglas
7 Shawnee 62,209 Johnson
8 Manhattan † 52,281 Riley
9 Lenexa 48,190 Johnson
10 Salina † 47,707 Saline
11 Hutchinson † 42,080 Reno
12 Leavenworth † 35,251 Leavenworth
13 Leawood 31,867 Johnson
14 Dodge City † 27,340 Ford
15 Garden City † 26,658 Finney
16 Emporia † 24,916 Lyon
17 Junction City † 23,353 Geary
18 Derby 22,158 Sedgwick
19 Prairie 21,447 Johnson
20 Liberal † 20,525 Seward
21 Hays † 20,510 Ellis
22 Pittsburg 20,233 Crawford
23 Newton † 19,132 Harvey
24 Gardner 19,123 Johnson
25 Great Bend † 15,995 Barton
26 McPherson † 13,155 McPherson
27 El Dorado † 13,021 Butler
28 Ottawa † 12,649 Franklin
29 Arkansas City 12,415 Cowley
30 Winfield † 12,301 Cowley
31 Andover 11,791 Butler
32 Lansing 11,265 Leavenworth
33 Atchison † 11,021 Atchison
34 Merriam 11,003 Johnson
35 Haysville 10,826 Sedgwick
36 Parsons 10,500 Labette
37 Coffeyville 10,295 Montgomery
38 Independence † 9,483 Montgomery
39 Mission 9,323 Johnson
40 Augusta 9,274 Butler
41 Chanute 9,119 Neosho

Alfabetik liste[değiştir | kaynağı değiştir]

A[değiştir | kaynağı değiştir]

B[değiştir | kaynağı değiştir]

C[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

G[değiştir | kaynağı değiştir]

H[değiştir | kaynağı değiştir]

I[değiştir | kaynağı değiştir]

J[değiştir | kaynağı değiştir]

K[değiştir | kaynağı değiştir]

L[değiştir | kaynağı değiştir]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Q[değiştir | kaynağı değiştir]

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

T[değiştir | kaynağı değiştir]

U[değiştir | kaynağı değiştir]

V[değiştir | kaynağı değiştir]

W[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Z[değiştir | kaynağı değiştir]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ek bilgiler
Fotoğraflar, haritalar