Kanatlı Araba

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kanatlı Araba, Ebüssüreyya Sami’nin yazmış olduğu on adet Amanvermez Avni macerasının üçüncüsüdür. İlk olarak 1913 yılında basılmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul’da yine bir kış ayında bir dram yaşanır. Gecenin ayazında son süratle gitmekte olan bir kupa arabası o saatlerde sadece çok az kişinin dikkatini çeker. Arabacı çılgına dönmüş gibi koşan atları güçlükle kontrolüne alabiliyor, yine kontrolü kaybediyordu. Sahil boyunca bu şekilde ilerleyen kupa arabası nihayet keskin bir dönemeci alamayarak içindekilerle beraber boğazın soğuk sularında kaybolur. Olayı görenler polise haber verseler de o gece arama çalışmaları fayda etmez. Ertesi sabah dalgıçlar arabacının cesedini çıkardıklarında polis bu kişinin arabacı esnafından olmadığını belirler. Olay yerine ulaşan Amanvermez ve yardımcısı Arif, arabacı kıyafeti içindeki ünlü karmanyolacı[1] Koço’nun cesediyle karşılaşınca yeni bir maceraya başladıklarının farkındadırlar.

Değerlendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Amanvermez Avni’nin bu macerasında hafiyemiz, yine kılıktan kılığa girecek ve özellikle yeraltı dünyasına dair önceki deneyimlerinin yardımıyla olayları çözecektir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Şehir içinde ıssız yollarda ölüm tehdidiyle hırsızlık yapan kimse". 1 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2010.