KDE uygulamaları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(KDE Uygulamaları Listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Aşağıdaki listede KDE için yazılmış uygulamalar kategorik olarak sıralanmıştır.

Geliştime araçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Editörler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kate - Programcılar için gelişmiş metin editörü
  • Kedit - Yeni özellikleriyle birlikte basit bir metin editörü, Windows'un Not Defteri ile benzer
  • Kile - LaTeX editörü
  • KWrite - Metin editörü

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

  • KGeography - Coğrafya bilgisini sınayan program
  • Kiten - Japonca öğrenme aracı
  • KLAid - Öğrenme aracı
  • Konjue - Fransızca eylemleri çekimlerini yapan araç
  • Kstars - Masaüstü yıldızlığı
  • Kalzium - Periyodik Tablo

Tüm liste için kdeedu - KDE Eğitim Projesi sayfasına bakın.

Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm oyunların listesi için Kdegames - KDE Oyunları sayfasına bakın.

Resim-Grafik[değiştir | kaynağı değiştir]

  • DigiKam - Sayısal resim yönetimi
  • Gwenview - Resim görüntüleyici
  • KGhostview - Pdf/ps dosyaları görüntüleyicisi
  • KolourPaint - Küçük bitmap resim editörü(Windows Paint ile çok benzer)
  • KPDF - Pdf görüntüleyici(Adobe Acrobat ile çok benzer)
  • KPhotoAlbum - Sayısal fotoğraf ve resim yöneticisi
  • KpovModeler - POV-Ray manzaraları yaratmak için modelleme programı
  • Krita - Bitmap resim editörü
  • KSnapshot - Ekran görüntüsü alma aracı
  • KuickShow - Resim görüntüleyici
  • KView - Resim görüntüleyici
  • Okular - Evrensel belge görüntüleyici
  • ShowImg - Resim görüntüleyici

Genel Ağ (İnternet)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kget - İndirme yöneticisi
  • KMail - E-posta istemcisi
  • KNetLoad - Ağ yükü görüntüleyicisi
  • KNode - Usenet haber okuyucusu
  • Konqueror - Dosya yöneticisi ve ağ tarayıcısı
  • Kopete - Anında mesajlaşma yazılımı
  • KTorrent - BitTorrent istemcisi
  • KMIdonkey - MLDonkey'e grafiksel arayüz
  • KMyFirewall - Güvenlik duvarı yapılandırma aracı arayüzü
  • KFTPGrabber - Grafiksel FTP istemcisi
  • Akregator - RSS besleyici okuyucusu

Çokluortam[değiştir | kaynağı değiştir]

  • AmaroK - Ses çalıcısı ve müzik yöneticisi
  • ARts Builder -
  • JuK - Jukebox ve müzik yöneticisi
  • K3b - CD ve DVD yazma uygulaması
  • Kaffeine - Çokluortam oynatıcısı
  • KDEnlive - Video editörü
  • kdetv - TV görüntüleyici
  • Noatun - Çokluortam çalıcısı
  • Rosegarden - Sayısal ses çalıştayı
  • KMPlayer - Konqueror için video oynatıcı eklentisi
  • KPlayer - Çokluortam oynatıcısı ve kütüphanesi
  • KAudioCreator - CD ripleme ve kodlama
  • Codeine - Basit ve kullanışlı bir çokluortam oynatıcısı
  • ManDVD - DVD Video yaratmak için bir uygulama
  • K9copy - DVD Shrink'e benzer
  • KSubtile - Altyazı editörü

Ofis[değiştir | kaynağı değiştir]

Kişisel Bilgi Yönetimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Karamba - Masaüstü programcıkları
  • KTeaTime - Çay pişirme zamanlayıcısı
  • KWorldClock - Dünya'nın herhangi bir yerindeki saati gösterir
  • AMOR - Amusing Misuse Of Resources, masaüstü yaratığı
  • Kodo - Farenizi ne kadar hareket ettirdiğinizi ölçer


Yardımcı Programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]