Kızımı Kurtarın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gone Baby Gone
YönetmenBen Affleck
YapımcıBen Affleck
Sean Bailey
Alan Ladd, Jr.
Danton Rissner
SenaristAaron Stockard
Ben Affleck
Dennis Lehane
OyuncularCasey Affleck
Michelle Monaghan
Morgan Freeman
Ed Harris
John Ashton
MüzikHarry Gregson-Williams
KurguWilliam Goldenberg
DağıtıcıMiramax
Süre115 dk.
Bütçe19.000.000 $
Resmî sitesi

Kızımı Kurtarın (İngilizce özgün adıyla Gone Baby Gone), yönetmeni Ben Affleck olan 2007 yapımı film. Dennis Lehane'in aynı isimli romanından sinemaya uyarlanmıştır. Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris ve John Ashton filmde rol almaktadır.

Film eleştirmenlerinin yorumlarının bulunduğu rottentomatoes.com isimli websitesinde film hakkında yapılan yorumların %93'ü olumlu yöndedir.[1]

Amy Ryan bu filmdeki rolü ile Satellite Ödülleri'ne[2] Altın Küre'ye[3] ve Oscar'a en iyi yardımcı aktris dalında aday gösterilmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oscar ödüllü oyuncu Ben Affleck'in ilk yönetmenlik denemesi olan filmde, Boston yeraltı dünyasının en çirkin, en tehlikeli-belalı kesimlerinde kaçırılan küçük bir kız çocuğunu bulmaya çalışan iki dedektifin öyküsü anlatılıyor. Film, Mystic River'ın da yazarı olan Dennis Lehane'nin romanından uyarlanmış, senaryosu ise Ben Affleck ve Aaron Stockard tarafından oluşturulmuştur.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gone Baby Gone - Rotten Tomatoes". 19 Ekim 2007. 3 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2007. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2007. 
  3. ^ "2007 Golden Globe Nominations". Awards Daily's Oscar Watch. 13 Aralık 2007. 19 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]