Kıyı uzunluklarına göre ülkelerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Sahip oldukları tüm ada, kıyı girinti ve çıkıntılarına göre ülkelerin kıyı uzunlukları listesidir. Bazı ülkelerin sahip oldukları deniz aşırı topraklar da kıyı uzunluklarına dahildir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

The World Factbook World Resources Institute
Sıra Ülke Yüz ölçümü[1]
(km²)
Kıyı şeridi[2]
(km)
Kıyı/alan oranı
(m/km²)
 Dünya &0000000148940000.000000148.940.000 &0000000000356000.000000356.000 &0000000000000002.3900002,39
&0000000000000001.0000001  Kanada[3] &0000000009984670.0000009.984.670 &0000000000202080.000000202.080 &0000000000000022.22000022,22
&0000000000000002.0000002  Endonezya &0000000001811569.0000001.811.569 &0000000000054716.00000054.716 &0000000000000030.20000030,20
 Grönland[Note 1] &0000000002166086.0000002.166.086 &0000000000044087.00000044.087 &0000000000000020.35000020,35
&0000000000000003.0000003  Rusya[4] &0000000016377742.00000016.377.742 &0000000000037653.00000037.653 &0000000000000002.3000002,30
&0000000000000004.0000004  Filipinler &0000000000298170.000000298.170 &0000000000036289.00000036.289 &0000000000000121.710000121,71
&0000000000000005.0000005  Japonya &0000000000364485.000000364.485 &0000000000029751.00000029.751 &0000000000000081.63000081,63
&0000000000000006.0000006  Avustralya &0000000007682300.0000007.682.300 &0000000000025760.00000025.760 &0000000000000003.3500003,35
&0000000000000007.0000007  Norveç &0000000000304282.000000304.282 &0000000000025148.00000025.148[Note 2] &0000000000000082.65000082,65
&0000000000000008.0000008 Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000009161966.0000009.161.966 &0000000000019924.00000019.924 &0000000000000002.1700002,17
 Antarktika &0000000014000000.00000014.000.000 &0000000000017968.00000017.968 &0000000000000001.3000001,30
&0000000000000009.0000009  Yeni Zelanda &0000000000267710.000000267.710[5] &0000000000015134.00000015.134 &0000000000000056.53000056,53
&0000000000000010.00000010  Çin &0000000009569901.0000009.569.901 &0000000000014500.00000014.500 &0000000000000001.5200001,52
&0000000000000011.00000011  Yunanistan &0000000000130647.000000130.647 &0000000000013676.00000013.676 &0000000000000104.680000104,68
&0000000000000012.00000012  Birleşik Krallık &0000000000241930.000000241.930 &0000000000012429.00000012.429 &0000000000000051.37000051,37
&0000000000000013.00000013  Meksika &0000000001943945.0000001.943.945 &0000000000009330.0000009.330 &0000000000000004.8000004,80
&0000000000000014.00000014  İtalya &0000000000294140.000000294.140 &0000000000007600.0000007.600 &0000000000000026.00000026,00
&0000000000000015.00000015  Brezilya &0000000008459417.0000008.459.417 &0000000000007491.0000007.491 &0000000000000000.8900000,89
&0000000000000016.00000016  Danimarka &0000000000042434.00000042.434 &0000000000007314.0000007.314 &0000000000000172.400000172,40
&0000000000000017.00000017  Türkiye &0000000000769632.000000769.632 &0000000000007200.0000007.200 &0000000000000009.4000009,40
&0000000000000018.00000018  Hindistan &0000000002973193.0000002.973.193 &0000000000007000.0000007.000 &0000000000000002.0000002,00
&0000000000000019.00000019  Şili &0000000000743812.000000743.812 &0000000000006435.0000006.435 &0000000000000008.6500008,65
&0000000000000020.00000020  Hırvatistan &0000000000055974.00000055.974 &0000000000006268.0000006.268[6] &0000000000000104.200000104,20
&0000000000000021.00000021  Mikronezya Federal Devletleri &0000000000000702.000000702 &0000000000006112.0000006.112 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","8.710,00
&0000000000000022.00000022  Solomon Adaları &0000000000027986.00000027.986 &0000000000005313.0000005.313 &0000000000000189.800000189,80
&0000000000000023.00000023  Papua Yeni Gine &0000000000452860.000000452.860 &0000000000005152.0000005.152 &0000000000000011.38000011,38
&0000000000000024.00000024  Arjantin &0000000002736690.0000002.736.690 &0000000000004989.0000004.989 &0000000000000001.8200001,82
&0000000000000025.00000025  İzlanda &0000000000100250.000000100.250 &0000000000004970.0000004.970 &0000000000000049.60000049,60
&0000000000000026.00000026  İspanya &0000000000498980.000000498.980 &0000000000004964.0000004.964 &0000000000000009.9500009,95
&0000000000000027.00000027  Fransa[Note 3] &0000000000640427.000000640.427 &0000000000004853.0000004.853 &0000000000000007.5800007,58
&0000000000000028.00000028  Madagaskar &0000000000581540.000000581.540 &0000000000004828.0000004.828 &0000000000000008.3000008,30
&0000000000000029.00000029  Malezya &0000000000328657.000000328.657 &0000000000004675.0000004.675 &0000000000000014.22000014,22
&0000000000000030.00000030  Estonya &0000000000042388.00000042.388 &0000000000003794.0000003.794 &0000000000000089.51000089,51
&0000000000000031.00000031  Küba &0000000000109820.000000109.820 &0000000000003735.0000003.735 &0000000000000034.01000034,01
 Svalbard &0000000000062045.00000062.045 &0000000000003587.0000003.587 &0000000000000057.81000057,81
&0000000000000032.00000032  Bahamalar &0000000000010010.00000010.010 &0000000000003542.0000003.542 &0000000000000353.800000353,80
&0000000000000033.00000033  Vietnam &0000000000310070.000000310.070 &0000000000003444.0000003.444[Note 4] &0000000000000011.11000011,11
&0000000000000034.00000034  Tayland &0000000000510890.000000510.890 &0000000000003219.0000003.219 &0000000000000006.3000006,30
&0000000000000035.00000035  İsveç &0000000000410335.000000410.335 &0000000000003218.0000003.218 &0000000000000007.8400007,84
&0000000000000036.00000036  Kolombiya &0000000001038700.0000001.038.700 &0000000000003208.0000003.208 &0000000000000003.0900003,09
 Coral Denizi Adaları &0000000000000002.9000002,9<3 &0000000000003095.0000003.095 &0000000001030000.0000001.030.000>1.000.000
&0000000000000037.00000037  Somali &0000000000627337.000000627.337 &0000000000003025.0000003.025 &0000000000000004.8200004,82
 Fransız Güney ve Antarktika Toprakları &0000000000007667.6000007.667,6 &0000000000002948.4000002.948,4[Note 5] &0000000000000400.000000400,00
&0000000000000038.00000038  Venezuela &0000000000882050.000000882.050 &0000000000002800.0000002.800 &0000000000000003.2000003,20
&0000000000000039.00000039  Güney Afrika &0000000001214470.0000001.214.470 &0000000000002798.0000002.798 &0000000000000002.3000002,30
&0000000000000040.00000040  Ukrayna &0000000000579330.000000579.330 &0000000000002782.0000002.782 &0000000000000004.8000004,80
&0000000000000041.00000041  Suudi Arabistan &0000000002149690.0000002.149.690 &0000000000002640.0000002.640 &0000000000000001.2300001,23
&0000000000000042.00000042  Vanuatu &0000000000012189.00000012.189 &0000000000002528.0000002.528 &0000000000000207.400000207,40
 Fransız Polinezyası &0000000000003827.0000003.827 &0000000000002525.0000002.525 &0000000000000659.800000659,80
&0000000000000043.00000043  Kuzey Kore &0000000000120408.000000120.408 &0000000000002495.0000002.495 &0000000000000020.72000020,72
&0000000000000044.00000044  Panama &0000000000074340.00000074.340 &0000000000002490.0000002.490 &0000000000000033.50000033,50
&0000000000000045.00000045  Mozambik &0000000000786380.000000786.380 &0000000000002470.0000002.470 &0000000000000003.1400003,14
&0000000000000046.00000046  Mısır &0000000000995450.000000995.450 &0000000000002450.0000002.450 &0000000000000002.4600002,46
&0000000000000047.00000047  İran &0000000001531595.0000001.531.595 &0000000000002440.0000002.440[Note 6] &0000000000000001.5900001,59
&0000000000000048.00000048  Peru &0000000001279996.0000001.279.996 &0000000000002414.0000002.414 &0000000000000001.8900001,89
&0000000000000049.00000049  Güney Kore &0000000000096920.00000096.920 &0000000000002413.0000002.413 &0000000000000024.90000024,90
&0000000000000050.00000050  Almanya &0000000000348672.000000348.672 &0000000000002389.0000002.389 &0000000000000006.8500006,85
 Yeni Kaledonya &0000000000018275.00000018.275 &0000000000002254.0000002.254 &0000000000000123.300000123,30
&0000000000000051.00000051  Ekvador &0000000000276841.000000276.841 &0000000000002237.0000002.237 &0000000000000008.0800008,08
&0000000000000052.00000052  Eritre &0000000000101000.000000101.000 &0000000000002234.0000002.234[6] &0000000000000022.10000022,10
&0000000000000053.00000053  Umman &0000000000309500.000000309.500 &0000000000002092.0000002.092 &0000000000000006.7600006,76
&0000000000000054.00000054  Myanmar &0000000000653508.000000653.508 &0000000000001930.0000001.930 &0000000000000002.9500002,95
&0000000000000055.00000055  Yemen &0000000000527968.000000527.968 &0000000000001906.0000001.906 &0000000000000003.6100003,61
&0000000000000056.00000056  Fas &0000000000446300.000000446.300 &0000000000001835.0000001.835 &0000000000000004.1400004,14
&0000000000000057.00000057  Portekiz &0000000000091470.00000091.470 &0000000000001793.0000001.793 &0000000000000019.60000019,60
&0000000000000058.00000058  Haiti &0000000000027560.00000027.560 &0000000000001771.0000001.771 &0000000000000064.26000064,26
&0000000000000059.00000059  Libya &0000000001759540.0000001.759.540 &0000000000001770.0000001.770 &0000000000000001.0100001,01
&0000000000000060.00000060  Angola &0000000001246700.0000001.246.700 &0000000000001600.0000001.600 &0000000000000001.3000001,30
&0000000000000061.00000061  Namibya &0000000000823290.000000823.290 &0000000000001572.0000001.572 &0000000000000001.9100001,91
&0000000000000062.00000062  Çin Cumhuriyeti &0000000000032260.00000032.260 &0000000000001566.3000001.566,3 &0000000000000048.55000048,55
&0000000000000063.00000063  Palau &0000000000000459.000000459 &0000000000001519.0000001.519 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","3.310,00
 Kuzey Mariana Adaları &0000000000000464.000000464 &0000000000001482.0000001.482 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","3.190,00
&0000000000000064.00000064  İrlanda &0000000000068883.00000068.883 &0000000000001448.0000001.448 &0000000000000021.02000021,02
&0000000000000065.00000065  Tanzanya &0000000000885800.000000885.800 &0000000000001424.0000001.424 &0000000000000001.6100001,61
&0000000000000066.00000066  Sri Lanka &0000000000064630.00000064.630 &0000000000001340.0000001.340 &0000000000000020.70000020,70
&0000000000000067.00000067  Birleşik Arap Emirlikleri &0000000000083600.00000083.600 &0000000000001318.0000001.318 &0000000000000015.80000015,80
&0000000000000068.00000068  Kosta Rika &0000000000051060.00000051.060 &0000000000001290.0000001.290 &0000000000000025.30000025,30
&0000000000000069.00000069  Dominik Cumhuriyeti &0000000000048320.00000048.320 &0000000000001288.0000001.288 &0000000000000026.66000026,66
 Falkland Adaları &0000000000012173.00000012.173 &0000000000001288.0000001.288 &0000000000000105.800000105,80
&0000000000000070.00000070  Finlandiya &0000000000303815.000000303.815 &0000000000001250.0000001.250 &0000000000000004.1100004,11
&0000000000000071.00000071  Tunus &0000000000155360.000000155.360 &0000000000001148.0000001.148 &0000000000000007.3900007,39
&0000000000000072.00000072  Kiribati &0000000000000811.000000811 &0000000000001143.0000001.143 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.410,00
&0000000000000073.00000073  Fiji &0000000000018274.00000018.274 &0000000000001129.0000001.129 &0000000000000061.78000061,78
 Faroe Adaları &0000000000001393.0000001.393 &0000000000001117.0000001.117 &0000000000000801.900000801,90
 Batı Sahra &0000000000266000.000000266.000 &0000000000001110.0000001.110 &0000000000000004.1700004,17
&0000000000000074.00000074  Pakistan &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","881.912 &0000000000001046.0000001.046 &0000000000000001.3600001,36
&0000000000000075.00000075  Jamaika &0000000000010831.00000010.831 &0000000000001022.0000001.022 &0000000000000094.36000094,36
&0000000000000076.00000076  Cezayir &0000000002381741.0000002.381.741 &0000000000000998.000000998 &0000000000000000.4200000,42
&0000000000000077.00000077  Yeşil Burun Adaları &0000000000004033.0000004.033 &0000000000000965.000000965 &0000000000000239.000000239,00
 Spratly Adaları &0000000000000004.9000004,9<5 &0000000000000926.000000926 &0000000000190000.000000190.000≥200.000
&0000000000000078.00000078  Nikaragua &0000000000119990.000000119.990 &0000000000000910.000000910 &0000000000000007.6000007,60
&0000000000000079.00000079  Gabon &0000000000257667.000000257.667 &0000000000000885.000000885 &0000000000000003.4300003,43
&0000000000000080.00000080  Nijerya &0000000000910768.000000910.768 &0000000000000853.000000853 &0000000000000000.9400000,94
&0000000000000080.00000080  Sudan &0000000001861484.0000001.861.484[5] &0000000000000853.000000853 &0000000000000000.4600000,46
&0000000000000082.00000082  Honduras &0000000000111890.000000111.890 &0000000000000832.000000832[Note 7] &0000000000000007.4400007,44
&0000000000000083.00000083  Moritanya &0000000001030700.0000001.030.700 &0000000000000754.000000754 &0000000000000000.7300000,73
 Hong Kong[Note 8] &0000000000001054.0000001.054 &0000000000000733.000000733 &0000000000000695.000000695,00
&0000000000000084.00000084  Doğu Timor &0000000000014874.00000014.874 &0000000000000706.000000706 &0000000000000047.50000047,50
 Britanya Hint Okyanusu Toprakları &0000000000000060.00000060 &0000000000000698.000000698 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","10.000,00
&0000000000000085.00000085  Uruguay &0000000000175015.000000175.015 &0000000000000660.000000660 &0000000000000003.8000003,80
&0000000000000086.00000086  Kıbrıs Cumhuriyeti &0000000000009241.0000009.241 &0000000000000648.000000648 &0000000000000070.10000070,10
&0000000000000087.00000087  Maldivler &0000000000000298.000000298 &0000000000000644.000000644 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","2.160,00
&0000000000000088.00000088  Bangladeş &0000000000130168.000000130.168 &0000000000000580.000000580 &0000000000000004.5000004,50
&0000000000000089.00000089  Liberya &0000000000096320.00000096.320 &0000000000000579.000000579 &0000000000000006.0100006,01
&0000000000000090.00000090  Katar &0000000000011586.00000011.586 &0000000000000563.000000563 &0000000000000048.60000048,60
&0000000000000091.00000091  Gana &0000000000227533.000000227.533 &0000000000000539.000000539 &0000000000000002.3700002,37
&0000000000000092.00000092  Kenya &0000000000569140.000000569.140 &0000000000000536.000000536 &0000000000000000.9400000,94
&0000000000000093.00000093  Senegal &0000000000192530.000000192.530 &0000000000000531.000000531 &0000000000000002.7600002,76
 Paracel Adaları &0000000000000007.7500007,75 &0000000000000518.000000518 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","66.800,00
&0000000000000094.00000094  Fildişi Sahili &0000000000318003.000000318.003 &0000000000000515.000000515 &0000000000000001.6200001,62
 Porto Riko &0000000000008870.0000008.870 &0000000000000501.000000501 &0000000000000056.50000056,50
&0000000000000095.00000095  Kuveyt &0000000000017818.00000017.818 &0000000000000499.000000499 &0000000000000028.00000028,00
&0000000000000096.00000096  Letonya &0000000000062249.00000062.249 &0000000000000498.000000498 &0000000000000008.0000008,00
&0000000000000097.00000097  Seyşeller &0000000000000455.000000455 &0000000000000491.000000491 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.080,00
&0000000000000098.00000098  Guyana &0000000000196849.000000196.849 &0000000000000459.000000459 &0000000000000002.3300002,33
&0000000000000099.00000099  Hollanda &0000000000033893.00000033.893 &0000000000000451.000000451[Note 9] &0000000000000013.30000013,30
&0000000000000100.000000100  Kamboçya &0000000000176515.000000176.515 &0000000000000443.000000443 &0000000000000002.5100002,51
&0000000000000101.000000101  Polonya &0000000000304255.000000304.255 &0000000000000440.000000440 &0000000000000001.4000001,40
&0000000000000102.000000102  Tonga &0000000000000717.000000717 &0000000000000419.000000419 &0000000000000584.000000584,00
&0000000000000103.000000103  Samoa &0000000000002821.0000002.821 &0000000000000403.000000403 &0000000000000143.000000143,00
&0000000000000104.000000104  Kamerun &0000000000469440.000000469.440 &0000000000000402.000000402 &0000000000000000.8600000,86
&0000000000000104.000000104  Sierra Leone &0000000000071620.00000071.620 &0000000000000402.000000402 &0000000000000005.6100005,61
&0000000000000106.000000106  Guatemala &0000000000107159.000000107.159 &0000000000000400.000000400 &0000000000000004.0000004,00
 Turks ve Caicos Adaları &0000000000000948.000000948 &0000000000000389.000000389 &0000000000000410.000000410,00
&0000000000000107.000000107  Belize &0000000000022806.00000022.806 &0000000000000386.000000386 &0000000000000016.90000016,90
&0000000000000107.000000107  Surinam &0000000000156000.000000156.000 &0000000000000386.000000386 &0000000000000002.4700002,47
&0000000000000109.000000109  Marshall Adaları &0000000000000181.000000181 &0000000000000370.400000370,4 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","2.050,00
 Curaçao &0000000000000444.000000444 &0000000000000364.000000364 &0000000000000820.000000820,00
&0000000000000110.000000110  Arnavutluk &0000000000027398.00000027.398 &0000000000000362.000000362 &0000000000000013.20000013,20
&0000000000000110.000000110  Trinidad ve Tobago &0000000000005128.0000005.128 &0000000000000362.000000362 &0000000000000070.60000070,60
&0000000000000112.000000112  Bulgaristan &0000000000108489.000000108.489 &0000000000000354.000000354 &0000000000000003.2600003,26
&0000000000000113.000000113  Gine Bissau &0000000000028120.00000028.120 &0000000000000350.000000350 &0000000000000012.00000012,00
&0000000000000114.000000114  Komorlar[Note 10] &0000000000002235.0000002.235 &0000000000000340.000000340 &0000000000000150.000000150,00
&0000000000000115.000000115  Gine &0000000000245717.000000245.717 &0000000000000320.000000320 &0000000000000001.3000001,30
&0000000000000116.000000116  Cibuti &0000000000023180.00000023.180 &0000000000000314.000000314 &0000000000000013.50000013,50
&0000000000000117.000000117  Gürcistan &0000000000069700.00000069.700 &0000000000000310.000000310 &0000000000000004.4000004,40
&0000000000000118.000000118  El Salvador &0000000000020721.00000020.721 &0000000000000307.000000307 &0000000000000014.80000014,80
&0000000000000119.000000119  Ekvator Ginesi &0000000000028051.00000028.051 &0000000000000296.000000296 &0000000000000010.60000010,60
&0000000000000120.000000120  Karadağ &0000000000013452.00000013.452 &0000000000000293.500000293,5 &0000000000000021.82000021,82
&0000000000000121.000000121  İsrail &0000000000020330.00000020.330 &0000000000000273.000000273 &0000000000000013.40000013,40
&0000000000000122.000000122  Lübnan &0000000000010230.00000010.230 &0000000000000225.000000225 &0000000000000022.00000022,00
&0000000000000122.000000122  Romanya &0000000000229891.000000229.891 &0000000000000225.000000225 &0000000000000000.9800000,98
&0000000000000124.000000124  São Tomé ve Príncipe &0000000000000964.000000964 &0000000000000209.000000209 &0000000000000217.000000217,00
&0000000000000125.000000125  Malta &0000000000000316.000000316 &0000000000000252.810000252,81 &0000000000000800.000000800,00
&0000000000000126.000000126  Singapur &0000000000000687.000000687 &0000000000000193.000000193 &0000000000000281.000000281,00
&0000000000000126.000000126  Suriye &0000000000183630.000000183.630 &0000000000000193.000000193 &0000000000000001.0500001,05
 ABD Virjin Adaları &0000000000000346.000000346 &0000000000000188.000000188 &0000000000000543.000000543,00
&0000000000000128.000000128  Mauritius &0000000000002030.0000002.030 &0000000000000177.000000177 &0000000000000087.20000087,20
&0000000000000129.000000129  Kongo Cumhuriyeti &0000000000341500.000000341.500 &0000000000000169.000000169 &0000000000000000.5000000,50
&0000000000000130.000000130  Bahreyn &0000000000000760.000000760 &0000000000000161.000000161 &0000000000000210.000000210,00
&0000000000000130.000000130  Brunei &0000000000005265.0000005.265 &0000000000000161.000000161 &0000000000000030.60000030,60
 Cayman Adaları &0000000000000264.000000264 &0000000000000160.000000160 &0000000000000610.000000610,00
 Man Adası &0000000000000572.000000572 &0000000000000160.000000160 &0000000000000280.000000280,00
&0000000000000132.000000132  Saint Lucia &0000000000000606.000000606 &0000000000000158.000000158 &0000000000000261.000000261,00
&0000000000000133.000000133  Antigua ve Barbuda &0000000000000442.600000442,6 &0000000000000153.000000153 &0000000000000346.000000346,00
&0000000000000134.000000134  Dominika &0000000000000751.000000751 &0000000000000148.000000148 &0000000000000197.000000197,00
 Christmas Adası &0000000000000135.000000135 &0000000000000138.900000138,9 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.030,00
&0000000000000135.000000135  Saint Kitts ve Nevis &0000000000000261.000000261 &0000000000000135.000000135 &0000000000000517.000000517,00
 Wallis ve Futuna &0000000000000142.000000142 &0000000000000129.000000129 &0000000000000908.000000908,00
 Guam &0000000000000544.000000544 &0000000000000125.500000125,5 &0000000000000231.000000231,00
 Jan Mayen &0000000000000377.000000377 &0000000000000124.100000124,1 &0000000000000329.000000329,00
&0000000000000136.000000136  Benin &0000000000110622.000000110.622 &0000000000000121.000000121 &0000000000000001.0900001,09
&0000000000000136.000000136  Grenada &0000000000000344.000000344 &0000000000000121.000000121 &0000000000000352.000000352,00
&0000000000000138.000000138  Cook Adaları &0000000000000236.000000236 &0000000000000120.000000120 &0000000000000510.000000510,00
 Saint Pierre ve Miquelon &0000000000000242.000000242 &0000000000000120.000000120 &0000000000000500.000000500,00
 Amerikan Samoası &0000000000000199.000000199 &0000000000000116.000000116 &0000000000000583.000000583,00
 Bermuda &0000000000000054.00000054 &0000000000000103.000000103 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.900,00
 Heard Adası ve McDonald Adaları &0000000000000412.000000412 &0000000000000101.900000101,9 &0000000000000247.000000247,00
 Tokelau &0000000000000012.00000012 &0000000000000101.000000101 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","8.400,00
 Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha &0000000000000308.000000308 &0000000000000100.000000100[Note 11] &0000000000000400.000000400,00
&0000000000000139.000000139  Barbados &0000000000000430.000000430 &0000000000000097.00000097 &0000000000000230.000000230,00
&0000000000000140.000000140  Litvanya &0000000000062680.00000062.680 &0000000000000090.00000090 &0000000000000001.0000001,00
 ABD Pasifik Adası Yaban Hayatı Sığınma Evleri &0000000000000022.41000022,41 &0000000000000085.70000085,7 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","3.820,00
&0000000000000141.000000141  Saint Vincent ve Grenadinler &0000000000000389.000000389 &0000000000000084.00000084 &0000000000000220.000000220,00
 Ağrotur ve Dikelya &0000000000000253.800000253,8[5] &0000000000000083.80000083,8 &0000000000000330.000000330,00
 Britanya Virjin Adaları &0000000000000151.000000151 &0000000000000080.00000080 &0000000000000500.000000500,00
&0000000000000142.000000142  Gambiya &0000000000010000.00000010.000 &0000000000000080.00000080 &0000000000000008.0000008,00
  &0000000000000005.0000005 &0000000000000074.10000074,1 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","10.000,00
 Jersey &0000000000000116.000000116 &0000000000000070.00000070 &0000000000000600.000000600,00
 Aruba &0000000000000180.000000180 &0000000000000068.50000068,5 &0000000000000380.000000380,00
&0000000000000143.000000143  Belçika &0000000000030278.00000030.278 &0000000000000066.50000066,5 &0000000000000002.2000002,20
&0000000000000144.000000144  Niue &0000000000000260.000000260 &0000000000000064.00000064 &0000000000000250.000000250,00
Anguilla &0000000000000091.00000091 &0000000000000061.00000061 &0000000000000670.000000670,00
 Saint Martin &0000000000000054.40000054,4 &0000000000000058.90000058,9[Note 12] &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.000,00
&0000000000000145.000000145  Irak &0000000000437367.000000437.367 &0000000000000058.00000058 &0000000000000000.1300000,13
&0000000000000146.000000146  Togo &0000000000054385.00000054.385 &0000000000000056.00000056 &0000000000000001.0000001,00
 Pitcairn Adaları &0000000000000047.00000047 &0000000000000051.00000051 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.100,00
 Guernsey &0000000000000078.00000078 &0000000000000050.00000050 &0000000000000600.000000600,00
&0000000000000147.000000147  Slovenya &0000000000020151.00000020.151 &0000000000000046.60000046,6 &0000000000000002.3100002,31
 Makao &0000000000000028.20000028,2 &0000000000000041.00000041 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.500,00
 Gazze Şeridi &0000000000000360.000000360 &0000000000000040.00000040 &0000000000000100.000000100,00
 Montserrat &0000000000000102.000000102 &0000000000000040.00000040 &0000000000000400.000000400,00
&0000000000000148.000000148  Demokratik Kongo Cumhuriyeti &0000000002267048.0000002.267.048 &0000000000000037.00000037 &-1000000000000000.0200000,02
 Norfolk Adası &0000000000000036.00000036 &0000000000000032.00000032 &0000000000000890.000000890,00
&0000000000000149.000000149  Nauru &0000000000000021.00000021 &0000000000000030.00000030 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.000,00
 Bouvet Adası &0000000000000049.00000049 &0000000000000029.60000029,6 &0000000000000610.000000610,00
 Cocos Adaları &0000000000000014.00000014 &0000000000000026.00000026 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.900,00
&0000000000000150.000000150  Ürdün &0000000000088802.00000088.802 &0000000000000026.00000026 &0000000000000000.2900000,29
&0000000000000151.000000151  Tuvalu &0000000000000026.00000026 &0000000000000024.00000024 &0000000000000920.000000920,00
&0000000000000152.000000152  Bosna-Hersek &0000000000051187.00000051.187 &0000000000000020.00000020 &0000000000000000.4000000,40
 Wake Adası &0000000000000006.5000006,5 &0000000000000019.30000019,3 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","3.000,00
 Cebelitarık &0000000000000006.5000006,5 &0000000000000012.00000012 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.800,00
 Clipperton Adası &0000000000000006.0000006 &0000000000000011.10000011,1 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","2.000,00
 Navassa Adası &0000000000000005.4000005,4 &0000000000000008.0000008 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.000,00
&0000000000000153.000000153  Monako &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.1000004,1 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","2.000,00
 Saint Barthélemy &0000000000000021.00000021 &0000000000000000.5000000,5NA NA
 Sint Maarten &0000000000000034.00000034 &0000000000000000.5000000,5NA[Note 13] &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.000,00
 Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları &0000000000003903.0000003.903 &0000000000000000.5000000,5NA NA
&0000000000000154.000000154  Kazakistan &0000000002699700.0000002.699.700 &0000000000000000.4000000,40[Note 14] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Türkmenistan &0000000000469930.000000469.930 &0000000000000000.3000000,30[Note 15] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Azerbaycan &0000000000082629.00000082.629 &0000000000000000.2000000,20[Note 16] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Özbekistan &0000000000425400.000000425.400 &0000000000000000.1000000,10[Note 17] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Afganistan &0000000000652230.000000652.230 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Andorra &0000000000000468.000000468 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Ermenistan &0000000000028203.00000028.203 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Avusturya &0000000000082445.00000082.445 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Beyaz Rusya &0000000000202900.000000202.900 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Bhutan &0000000000038394.00000038.394 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Bolivya &0000000001083301.0000001.083.301 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Botsvana &0000000000566730.000000566.730 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Burkina Faso &0000000000273800.000000273.800 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Burundi &0000000000025680.00000025.680 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Orta Afrika Cumhuriyeti &0000000000622984.000000622.984 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Çad &0000000001259200.0000001.259.200 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Çek Cumhuriyeti &0000000000077247.00000077.247 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Etiyopya &0000000001000000.0000001.000.000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Macaristan &0000000000089608.00000089.608 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Kosova &0000000000010887.00000010.887 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Kırgızistan &0000000000191801.000000191.801 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Laos &0000000000230800.000000230.800 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Lesoto &0000000000030355.00000030.355 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Lihtenştayn &0000000000000160.000000160 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Lüksemburg &0000000000002586.0000002.586 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Makedonya &0000000000025433.00000025.433 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Malavi &0000000000094080.00000094.080 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Mali &0000000001220190.0000001.220.190 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Moldova &0000000000032891.00000032.891 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Moğolistan &0000000001553556.0000001.553.556 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Nepal &0000000000143351.000000143.351 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Nijer &0000000001266700.0000001.266.700 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Paraguay &0000000000397302.000000397.302 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Ruanda &0000000000024668.00000024.668 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  San Marino &0000000000000061.00000061 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Sırbistan &0000000000077474.00000077.474 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Slovakya &0000000000048105.00000048.105 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Güney Sudan &0000000000644329.000000644.329[5] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Svaziland &0000000000017204.00000017.204 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  İsviçre &0000000000039997.00000039.997 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Tacikistan &0000000000141510.000000141.510 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Uganda &0000000000197100.000000197.100 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Vatikan &0000000000000000.4400000,44 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
 Batı Şeria &0000000000005640.0000005.640 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Zambiya &0000000000743398.000000743.398 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
&0000000000000154.000000154  Zimbabve &0000000000386847.000000386.847 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
Sıra Ülke Kıyı şeridi
(km)[7]
 Dünya[Note 18] 1,634,701
1  Kanada 265,523
2  ABD 133,312
3  Rusya 110,310
4  Endonezya 95,181
5  Şili 78,563
6  Avustralya 66,530
7  Norveç 53,199
8  Filipinler 33,900
9  Brezilya 33,379
10  Finlandiya 31,119
11  Çin 30,017
12  Japonya 29,020
13  İsveç 26,384
14  Meksika 23,761
15  Papua Yeni Gine 20,197
16  Birleşik Krallık 19,717
17  Yeni Zelanda 17,209
18  Hindistan 17,181
19  Yunanistan 15,147
20  Burma 14,708
21  Küba 14,519
22  Güney Kore 12,478
23  Vietnam 11,409
24  Bahamalar 11,238
25  Madagaskar 9,935
26  Solomon Adaları 9,880
27  Malezya 9,323
28  İtalya 9,226
29  İzlanda 8,506
30  Arjantin 8,397
31  Türkiye 8,140
32  Suudi Arabistan 7,572
33  Fransa 7,330
34  İspanya[Note 19] 7,268
35  Tayland 7,066
36  Mozambik 6,942
37  Venezuela 6,762
38  İrlanda 6,437
39  Mısır 5,898
40  İran 5,891
41  Kolombiya 5,875
 Fransız Polinezyası 5,830
42  Hırvatistan 5,664
43  Panama 5,637
44  Danimarka 5,316
45  Ukrayna 4,953
46  Fiji 4,638
47  Ekvador 4,597
48  Kazakistan 4,528
49  Kuzey Kore 4,009
50  Somali 3,898
51  Güney Afrika 3,751
52  Almanya 3,624
 Yeni Kaledonya 3,624
53  Tanzanya 3,461
54  Eritre 3,446
55  Peru 3,362
56  Bangladeş 3,306
57  Gine Bissau 3,176
58  Yemen 3,149
59  Vanuatu 3,132
60  Nijerya 3,122
61  Estonya 2,956
62  Birleşik Arap Emirlikleri 2,871
63  Portekiz 2,830
64  Sri Lanka 2,825
65  Umman 2,810
66  Pakistan 2,599
67  Angola 2,252
68  Sudan 2,245
69  Marshall Adaları 2,106
70  Kosta Rika 2,069
71  Libya 2,025
72  Gabon 2,019
73  Fas 2,009
74  Tayvan 2,007
75  Maldivler 2,002
76  Belize 1,996
77  Haiti 1,977
78  Kiribati 1,961
79  Tunus 1,927
80 Nikaragua 1,915
81 Hollanda 1,914
82 Honduras 1,878
83 Kamerun 1,799
84 Namibya 1,754
85 Özbekistan 1,707
86  Sierra Leone 1,677
87  Gine 1,615
88  Dominik Cumhuriyeti 1,612
89  Kenya 1,586
90  Cezayir 1,557
91  Senegal 1,327
92  Mikronezya Federal Devletleri 1,295
93  Türkmenistan 1,289
94  Moritanya 1,268
95  Guyana 1,154
96  Kamboçya 1,127
97  Yeşil Burun Adaları 1,121
98  Uruguay 1,096
 Porto Riko 1,094
99  Polonya 1,032
 Hong Kong 955
100  Katar 909
101  Tonga 909
102  Jamaika 895
103  Azerbaycan 871
104  Liberya 842
105  Fildişi Sahili 797
 Fransız Guyanası 763
106  Gana 758
107  Kuveyt 756
108  El Salvador 756
109  Seyşeller 747
110  Trinidad ve Tobago 704
111  Romanya 696
112  Kıbrıs Cumhuriyeti 671
113  Arnavutluk 649
114  Surinam 620
115  Ekvator Ginesi 603
 Guadeloupe 581
116  Letonya 566
117  Gambiya 503
118  Mauritius 496
119  Komorlar 469
120  Samoa 463
121  Bulgaristan 457
122  Guatemala 445
123  Cibuti 443
 ABD Virjin Adaları 390
124  Gürcistan 376
 Martinique 369
 Hollanda Antilleri 361
125  Lübnan 294
126  Antigua ve Barbuda 289
127  Brunei 269
128  São Tomé ve Príncipe 269
129  Singapur 268
130  Saint Vincent ve Grenadinler 264
131  Litvanya 258
132  Bahreyn 255
133  Grenada 252
 Réunion 219
134  Suriye 212
135  Kongo Cumhuriyeti 205
136  İsrail 205
137  Malta 198
 Bermuda 180
138  Demokratik Kongo Cumhuriyeti 177
139  Saint Lucia 166
140  Benin 153
141  Dominika 152
 Aruba 107
142  Irak 105
143  Barbados 97
144  Belçika 76
145  Togo 53
146  Slovenya 41
 Makao 36
147  Ürdün 27
148  Bosna-Hersek 23
149  Afganistan 0
149  Ermenistan 0
149  Avusturya 0
149  Beyaz Rusya 0
149  Bhutan 0
149  Bolivya 0
149  Botsvana 0
149  Burkina Faso 0
149  Burundi 0
149  Orta Afrika Cumhuriyeti 0
149  Çad 0
149  Çek Cumhuriyeti 0
149  Etiyopya 0
149  Macaristan 0
149  Kırgızistan 0
149  Laos 0
149  Lesoto 0
149  Lüksemburg 0
149  Makedonya 0
149  Malavi 0
149  Mali 0
149  Moldova 0
149  Moğolistan 0
149  Nepal 0
149  Nijer 0
149  Paraguay 0
149  Ruanda 0
149  Slovakya 0
149  Svaziland 0
149  İsviçre 0
149  Tacikistan 0
149  Uganda 0
149  Zambiya 0
149  Zimbabve 0

Geri kalan 40 ülkenin herhangi bir deniz ya da okyanusa kıyısı yok.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Kaynak hatası: "Note" isimli grup için <ref> etiketleri mevcut, ancak karşılık gelen <references group="Note"/> etiketi bulunamadı (Bkz: Kaynak gösterme)