Küs Kardeşler Limited Şirketi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Darjeeling Limited
YönetmenWes Anderson
SenaristWes Anderson
Roman Coppola
Jason Schwartzman
OyuncularOwen Wilson
Adrien Brody
Jason Schwartzman
Anjelica Huston
Natalie Portman
Michael Scott Valdez
DağıtıcıFox Searchlight Pictures
Resmî sitesi

The Darjeeling Limited yönetmeni Wes Anderson olan, 29 Eylül 2007'de ABD'de gösterime giren film.[1] Eylül ayında New York Film Festivali'nde gösterilmiş olan film,[2] Golden Lion için Venedik Film Festivalinde yarışmıştır.[3]

Filmin konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Birbirleriyle görüşmeyen ve soğuk bir iletişimleri olan üç kardeş (canlandıranlar Owen Wilson, Adrien Brody ve Jason Schwartzman) babalarının ölümünden sonra, kendilerini bulmak ve yeniden bir araya gelmek için Hindistan'a gitmeye karar verirler. Uzun mesafeli yolculuklar düzenleyen Darjeeling Limited ile anlaşan birbirinden farklı bu üç kardeş, Himalayalar'dan Hindistan'a uzanan huzurlu bir yolculuk planlamışlardır. Ancak yolda başlarına gelen aksi tesadüflerle kendilerini bir anda çölün ortasında bulurlar. Amara Karan, Anjelica Huston, Natalie Portman ve Bill Murray filmde yer alan diğer oyuncular.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Darjeeling Limited". comingsoon.net. 22 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2007. 
  2. ^ Brian, Brooks (Haziran 2007). "NYFF '07". indieWIRE. 13 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2007. 
  3. ^ Mia, Bain (Temmuz 2007). "Movies by De Palma, Haggis and Ang Lee in competition at Venice film fest". International Herald Tribune. 8 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2007. 
  4. ^ Sciretta, Peter (Nisan 2007). "Wes Anderson's The Darjeeling Limited Movie Poster NOT REAL". /film. 31 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]