Köpek burcu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

2006 yılı Çin astrolojisinde "köpek yılı"dır. Köpek yılı 29 Ocak 2006 tarihinde başlayıp 17 Şubat 2007 tarihinde sona ermiştir. Köpek yılının 2006 yılındaki elementi "ateş"tir.

Köpek karakteri sadık, vefalı ve kanaatkardır. Zeki ve özel olarak yetenekli bir kişilik temsilcisidir. Duygusal olarak bir anda üzüntüden sevince değişmesi görülebilir. Başka birinin duyguları ile oynamaktan hoşlanmaz ve bunu yaparsa istemi dışınadır. Pratik amaçlar peşindedir ve yardıma ihtiyacı olanlara hemen elini uzatır. Sevdiklerin önerilerine kulak kabartmayı sever.

Köpek burcu ahlakı ve idealizmi temsil eder. Köpek yıllarında sosyal olarak gücü olmayan veya gücünü gösteremeyen gruplara yardım ve himaye öncelikle yer alacak davranışlar arasındadır. Toplumlarda düzelmeye doğru bir gayret sezileceği öngörülür. Haksızlıkların üzerine yürümek ve pislikleri temizlemek gayretinin ön plana çıkacağı düşünülür.

Bu yıllarda bencillik ve kötülük yapma meyli en fazla ayıplanan ve temizlenmeye çalışılan insanlık zaafı olarak kabul edilir. Haksızlıklara karşı savaşanların daha kararlı ve sabırlı olacakları düşünülür.

Köpek yılında doğru ile yanlış arasında bir köpek sezgisi ile davranmak ve iyi ve güzeli ayırt etmenin mümkün olduğu düşünülür. Köpek yılında insanlar doğrunun yanında yer almak ve doğruyu korumak için olağanüstü bir mücadele gösterebilirler. Toplumlar daha çalışkan ve kararlı olarak ileriye bakacaklar ve milletçe idealizmi olan ülkeler büyük yarışta liderliği ele geçireceklerdir. Bu durumda Uzak doğu ülkeleri, Hindistan gibi ülkeler büyük aşamalar kaydederler. Her kafadan ayrı sesin çıktığı, vefasız ve sadakatsiz insanlar devamlı kaybederler.