Junges Klangforum Mitte Europa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Junges Klangforum Mitte Europa
Kurucu
Kuruluş tarihi2002 (2002)
Orkestra şefiChristoph Altstaedt

Junges Klangforum Mitte Europa (Orta Avrupa Genç Ses Forumu), Polonyalı, Çek ve Alman genç müzisyenlerin oluşturduğu bir Avrupa gençlik orkestrasıdır.

Misyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Forumun amacı, Polonya, Çekya ve Almanya'nın kültürünü yeniden canlandırmak ve unutulmuş değerleri göz önüne çıkarmaktır. Orkestra önemli tarihi mekanlarda konserler vermek üzere, üç ulusun müzik dalında genç yeteneklerini bir araya getirmedir. Orkestra klasik repertuvarın yanı sıra, sosyalizm döneminde bestelenmiş ve nadiren çalınan eserlere de yer vermektedir. Orkestra üç ülkedeki halkların arasındaki barışa, kardeşliğe ve uzlaşıya müzik aracılığıyla katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Orkestra 2002 yılında orkestra şefi Christoph Alstaedt ve 2002-2007 de genel müdür olan, kültür menajeri Holger Simon tarafında kuruldu. Bu birliktelik başlangıçta gençlik eyalet orkestrasının eski elemanlarından oluşuyordu ve "Junges Deutsches Klangforum" adı altında konserler verdi. Theresienstadt'ta yaşayan genç Çek müzisyenler ile ortaklaşa yürütülen bir projeden sonra, iki ulusun uzun vadeli müzikal ortaklığı fikri ortaya çıktı. Bunun üzerine Richard von Weizsäcker'in inisiyatifinde gelişen Junges Klangforum Mitte Europa kuruldu. Orkestranın en önemli şahsiyetleri de Richard von Weizsäcker, Lech Walesa ve Václav Havel'dir.

Müzikal başarılarından ve toplumlar arasındaki uzlaşıya katkılarından dolayı, orkestra 2004'te Premium Imperiale "Genç Sanatçılar Ödülü", 2005'te Marion Dönhoff Preis ve 2006'da Avrupa Gençlik Orkestrası Ödülü'nü kazandı.

Forumun sanat şefi Christoph Altstaedt'tir. Bunun dışında misafir orkestra şefleri Krzystof Pendereki, Sebastian Weigle ve Muhai Tang'dır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Junges Klangforum Mitte Europa resmi internet sitesi[ölü/kırık bağlantı]