Jukka Ammondt

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jukka Ammondt

Jukka Ammondt Finlandiyalı edebiyat profesörüdür ve Elvis Presley'in şarkıları da dahil olmak üzere Latince ve Sümerce olan popüler müzikler kaydetmiştir.[1][2]

Jukka Ammondt, Finlandiya'da Jyväskylä Üniversitesi'nde felsefe alanında doktoralı bir edebiyat profesörüdür. 1992'de Latince söylenen tango şarkılarından oluşan bir single kaydetti. 1993'te, şarkı sözü yazarı Toivo Kärki tarafından tangoların Latin versiyonları olan Surun Siivet'in ilk kaydını kaydetti ve aynı yıl uluslararası bir tanınma kazandığı Tango Triste Finnicum adlı başka bir albüm çıkardı.

1995'te Ammondt Elvis Presley'in şarkılarının Latin versiyonlarından oluşan The Legend Lives Forever in Latin albümünü kaydetti . Aynı yılın ilerleyen zamanlarında Amerika'yı dolaştı. 2001'de Ammondt, Sümer'de Üç Şarkı, Mavi Süet Ayakkabı, Gılgamış ayetleri ve eski Sümer'de seslendirilen Fince tango Satumaa'nın bir çevirisini kaydetti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "şarkıcı 'arama' sings Elvis ... Latin". 23 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2007. 
  2. ^ [1] 21 Ağustos 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]