Jonathan Togo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jonathan Togo
DoğumJonathan Frederick Togo
25 Ağustos 1977 (46 yaşında)
Rockland, Massachusetts, ABD
Meslekoyuncu
Etkin yıllar2001-günümüz
EvlilikDiora Baird (e. 2013)

Jonathan Frederick Togo (d. 25 Ağustos 1977) Amerikalı sinema ve TV dizileri oyuncusudur. En bilinen rolü CSI: Miami deki Ryan Wolfe karakteridir.

Çocukluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Jonathan Togo, Rockland, Massachusetts'de ev kadını Sheila'nın ve grafik tasarımcı Michael Togo'nun oğlu olarak doğdu.[1] Togo'nun annesi İtalyan ve İrlanda kökenli, babası ise Yahudi'dir. Asıl soyadları "Tonkaviev" iken, büyükbabası halı sektörüne girerken daha dikkat çekmesi amaçlı bu soyadına geçmiştir.[2]

Çocukluğunda Yahudi okulunda okudu. 1995'te ise Rockland lisesinden mezun oldu. Bu okulda güreş ile ilgilendi. Daha sonra Vassar College'e girdi ve buradan tiyatro dalında B.A. aldı ve sahne çalışmalarına "National Theater Institute of the Eugene O’Neill Theater"'de devam etti. Vassar'dayken Sam Endicott ve John Conway ile birlikte "The El Conquistadors" isimli bir müzik grubu kurdu. Şu anda diğer iki isim The Bravery isimli grup ile başarılı bir şekilde müzik kariyerlerine devam etmektedir.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Togo, aralarında Our Country's Goodun da olduğu çok sayıda oyunda sahneye çıktı. Ancak onu en çok popüler yapan CSI: Miami adlı TV dizisindeki Ryan Wolfe karakteridir. Diğer önemli rolleri arasında TV dizileri Special Unit 2 ve Judging Amy gelmektedir. Mystic River isimli filmde mağaza sorumlusunu canlandırmıştır. 2008'de, Atom.com sitesi için internet dizisi My Best Friend Is My Penis'i yazmış ve yönemiştir.[3] Jonathan Togo, ayrıca "Casted: The Continuing Chronicles of Derek Riffchyn, Greatest Casting Director in the World. Ever" isimli internet dizisinde baş rolde oynamıştır.

2010 yılında, kadına âşık olan Richard ve Mark adlı ikiz kardeşi oynadığı "Identical" adlı filmde oynamıştır.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jonathan Togo Film Reference bio 13 Aralık 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.(İngilizce)
  2. ^ Elyse's CSI Crime Scene Investigation Site: CSI: Miami Haberleri 11 Ocak 2005 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce)
  3. ^ "'CSI: Miami's' Jonathan Togo to Star in Atom.com's Release of 'My Best Friend Is My Penis'" (Basın açıklaması) (İngilizce). Morningstar, Inc. 22 Ekim 2008. Erişim tarihi: 12 Nisan 2012. [ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]