Jon Brower Minnoch

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jon Brower Minnoch (1941, Bainbridge Adası, Kitsap County, Washington - 1983), gelmiş geçmiş en kilolu insan olarak kayıtlara geçen ABD vatandaşıdır.

635 kiloluk ağırlığı ile Dünyanın En Kilolu İnsanları listesinde hâlâ ilk sıradaki yerini korumaktadır. John Brower Minnoch 1983 yılında 42 yaşında ölmüştür.

Gençliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Jon, obezite sorunu ile çocukluk yıllarında tanışmış ve henüz 12 yaşında 121 kiloya kadar ulaşmıştır. Yaptığı bir takım diyetlerden sonuç alamamış ve bu sorun artarak devam etmiştir. Jon, 22 yaşına geldiğinde 1,85 cm boyunda ve 178 kilo ağırlığındaydı.

Hastane Yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir türlü karşı konulamaz kilo büyümesi sonrasında 37 yaşında kalp ve solunum yetmezliği tanısı ile 1978'in Mart ayında hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde aşırı ekstraselüler sıvı birikmesi tanısı kondu.

Minnoch, artık yürümez ve neredeyse hareket edemez duruma gelmişti. Bir düzine itfaiye ve kurtarma personeli'nin desteği ile dev bir sedye üzerinde Washington Üniversitesi Tıp Merkezi'ne götürüldü ve burada tedaviye alındı.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Washington Üniversitesi Tıp Merkezi'ne geldikten sonra doktorlar, ona sıkı bir diyet ve egzersiz programı uyguladılar. Günde 1200 kalori verebilecek bir programla tedavi edilen Minnoch, 216 kiloya kadar düştükten sonra hastaneden taburcu edildi.

Ancak tekrar aldığı kilolar ve bunun sonucunda oluşan rahatsızlıklar sonucu bir yıl sonra 1981 yılında tekrar hastaneye yatmak zorunda kaldı. Hastaneye tekrar döndüğünde 432 kiloya çıkmıştı ve vücudunun birçok noktasında ödem oluşmaya başlamıştı. Yapılan müdahalelerle 362 kiloya kadar insede 10 Eylül 1983 yılında hayata gözlerini yummuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]